The red pill nedir?

The Red Pill nedir diye merak ediyorsanız doğru yerdesiniz. Bu yazımızda son zamanlarda sıkça kullanılan the red pill (kırmızı hap), blue pill (mavi hap) ve purple pill (mor hap) havramlarını açıklayacağız.

The Red Pill, en kısa tabiri ile erkeklerin kendilerine pompalanan kadın – merkezli kültürel beyin yıkamanın (erkeğin doğasına ve çıkarına aykırı ruh ikizi kadın kavramı başta olmak üzere erkekleri kadınların kapı paspası yapmaya kadar götüren türlü propagandalar) farkına varması ve buna baş kaldırmasıdır. Hareketi 2000’li yılların başında farkeden bu yazının yazarının gözlemlerine göre kökleri 90ların sonu, 2000lerin başı gibi patlayan PUA (Pick Up Artist) camiasında olsa da hareket 2000lerin ortalarından itibaren SoSuave gibi forumlarda PUAların aksine daha teorik – politik bir seviyeye geçti.

The Red Pill ismi ise The Matrix filminden geliyor. Filmin ana karakteri Neo’yu Matrix’ten (yapay zekalı makineler insanları pil olarak kullanırken onların sanki 1999 yılında yaşıyormuş sanmalarını sağlayan kollektif yapay gerçeklik programı) kurtarmak üzere Morpheus’un uzattığı kırmızı hap (red pill) ve mavi hap (blue pill) gönderme. Neo kırmızı hapı seçerse, Matrix’ten çıkarılacak, mavi hapı seçerse Matrix’te kalmaya devam edecek.

Burada Matrix, özellikle 3. dalga feminizmin etkisi ile ortaya çıkan kadın-merkezli kültür. The Red Pill’e göre 1. ve 2. dalga feminizmin aksine 3. dalga feminizm kadınlara eşitlik değil kadın egemenliği peşinde ve özellikle Batı Avrupa’da bunu neredeyse tamamen başarmak üzere. 3. dalga feminizm militanları (günümüz feministleri) artık herhangi bir sorumluluk olmadan güç peşindeler :

” feministler eşitlik istediklerini idda ediyorlar ama asıl istedikleri sorumluluğu olmayan güç. cinsiyet dengesinin bozulmasına yol açacak şekilde, kadının ve erkeğin ayrıcalıklarını tek tarafa vermek istiyorlar. kadın olmanın ayrıcalıklarının ( ekonomik açıdan kendilerine sunulmuş imkanlar, güzelliklerine dayalı fırsatlar yakalama ve fiziksel zarar görmemeye dayalı ayrıcalıklar) yanı sıra erkeklerinki gibi( otorite, kariyer sahibi olmak için saygınlık, dış görünüşünden dolayı sert bir şekilde yargılanmamak vb. ) hem pragmatik hem de gerçekçi olmayan ayrıcalıklar istiyorlar. biyolojik dayanağı reddederek, bunun bir sosyal inşa olduğunu, eşit olmadığımızı görmezden geliyorlar.”[1]

[1] – RedPill Antibiyotik Nükleer Bombası

Kırmızı Hap Türkiye’de ise Ayrılık Acısı ve Erkek Adam gibi bazı sitelerde toplanmaya başladı.

Feminist dalganın beyinlerini yıkadığı erkekler (özellikle genç kuşak olan 1984 sonrası doğan millenialların tamamı) The Red Pill Camiasında Mavi Haplı (blue pill) olarak anılır. Blue Pill erkekler :

1 – Kadınların elinde oyuncak olmalarının en büyük nedeni olan ruh ikizi saçmalığını  (hayatımın kadını olarak da bilinen saçmalık) gönülden benimsemişlerdir.

2 – Psikolojik olarak iğdiş edilmişlerdir.

3 – Hayatları genellikle 20lerinde ellerinde çiçekler kadınların kapısında, yörüngesinde sırılsıklam beklemekle, 30larında ise cinsel pazar değeri kavramından bir haber şekilde bu eskiden kendilerinin yüzüne bakmayan hatunlardan biri artık “zamanı geldiği için” birden kendisinin farkına varınca, o kadının can simidi olarak evlenir. Bu can simidi kardeşimiz bu  kadınla bu şekilde evlendiğinde, kendilerini feda etmeye programlı olduklarından onun ve çocukların isteklerini tatmin ederek emekliliğine kadar posası çıkmış şekilde yaşar.

Hareket daha ismini almadan redpill’e fişten çekme (unplugging) ve bluepill durumuna da fişe takılı olma (plugged) denirdi. Bu da yine The Matrix filminde, Matrix kölelerinin bir sürü fişle Matrixe bağlı olmalarına gönderme idi.

Redpill ve bluepill’in yanında bir de purple pill kavramı vardır. Purple pill, redpill kavramının farkında olan ama henüz bluepill tarzı hayallerden (ruh ikizi, Disney masalı tadında ömür boyu aşk, hayatımın kadını, vs.) vazgeçemeyen insanlar için kullanılır. Purple Pill kişileri genelde redpill tekniklerini alıp bunları kullanarak blue pill yaşamaya kalkarlar ki (örneğin o eşsiz melek ile bir ömür boyu aşık ve mutlu yaşamak, eski sevgiliyi geri kazanmak(buna kaybetmek denir ama neyse))sonları genelde hüsrandır.

the red pill kadın düşmanı mı?

Redpill öğretisine yeni gelen erkekler genellikle bunu kızgınlık aşamasında yaparlar ve bu nedenle the red pill reddit grubunda ve manosphere’de bir sürü kadın düşmanı görünen yazı bulmanız mümkündür. Fakat öğretinin kendisi kadın düşmanı değildir, düşman olduğu birşey varsa bu muhtemelen 3. dalga feminizmdir.

Red pill camiasının bir alt kolu olan MGTOW’da erkekler kadınlarla uzun süreli ilişkiye tamamen karşı iken birçok redpill erkeği uzun süreli ilişki içinde veya evlidir.

İlişki Sihirbazı – Kadınlarla Başarının Sırları

Share this...
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

48
Leave a Reply

Yazıyla alakasız veya 500 kelimeyi geçen yorumlar cevaplanmıyorlar. "Yazıyla alakasız ama ..." ya da "en son yazı bu olduğundan buraya yazdım" diye başlamanız kurtarmıyor. Mahmut Abi ile özel görüşme yapmak isterseniz Erkek Adam Sanal Görüşme sayfasından sanal görüşme ayarlayabilirsiniz.

avatar
20 Comment threads
28 Thread replies
7 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
32 Comment authors
AdekBurakHelioOzanAnonim Recent comment authors
  Subscribe  
Notify of
DoğaDigBick
Guest
DoğaDigBick

Mahmut abi sayende aydınlandık. Teşekkür ederim, bunlar olmasa jargonları anlayamıyoruz.

Akin
Guest
Akin

Mavi haptan kırmızı hap sürecine geçenlere ne deniyor acaba? Yani kırmızı hapı yutmuş ama bünye tam eritmemiş.

Drongo
Guest
Drongo

Mor hap denildi.

Oz
Guest
Oz

Mahmut abi redpill öğretisinin politik öncüleri ve yazarları varmış lakin çevrilmemişler, yok mu iyi müslüman bir erkek ona çeviri yaptıralım? Bu arada biz diyarbakırda bir dernek açmayı düşünüyoruz, desteklerinizi bekliyoruz.

Marco Polo
Guest
Marco Polo

hocam nerede ve ne derneği

2300X
Guest
2300X

buradaki yazılarda anlatılanların yarıya yakınını buradaki yazıları okumadan önce de biliyordum ancak buradaki yazılar sayesinde bilgim arttı. keşke okumasaydım biraz daha tecrübesiz kafayla devam etseydim diyorum bazen. işime yarayacak çok şey olsa da buradaki bazı şeyleri sindirebilmek gerçekten acı verici durum. çünkü % 90 üstünde bir gerçeklik payı olduğunu farkettim anlatılanlara baktığımda, sanırım bir süre geçmesi lazım. direkt olarak uygulamaya g*tün yemiyor da diyebilirsiniz ama kısmi olarak cidden sudan çıkmış balık olmak gibi birşey bu. reddedilecek birşey pek yok burada. herneyse, siteyi kurduğunuz için teşekkür ederim. ancak burada anlatılan şeyleri yazmak/çevirmek için harcadığınız enerjinin motivasyon kaynağı nedir reyiz ? ne… Read more »

Marquis De Sade
Guest
Marquis De Sade

Çıkar feminizmi tokatlamak dostum.

Resul
Guest
Resul

Kitap satışı ve canlı destek gibi hizmetleri var Mahmutun

Okan Ateş
Guest
Okan Ateş

Bir şey soracağım Red pill ile Red pills farklı birşey değilmi Ben red pillsi araştırıyordum

Poseidon
Guest
Poseidon

red pill’in türkçesi kırmızı haptır. Red pills’in çevirisi ise kırmızı haplar demektir

Can
Guest
Can

Hocam selamlar öncelikle ben redpill kullanmak istiyorum. Ve nasıl başlayabilirim neredeyse bütün blogları okudum bir bunun için yapmamışız eğer bunun için bir sayfa hazırlarsak çok sevinirim.
Yani redpill ne kadar kullanmalı?
Neler yapmalı ?

yucelige
Guest
yucelige

kardeşim sana hapı 2 haftalık yazıyorum günde sabah akşam ahahaha.
soruya bak buraya kadar okudukların zaten bu kapsama giriyor.
bu sitede daha okuduklarını anlamayan bir kitle var yazmayayım diyordum ama her okuduğum başlık için altındaki yorumlara bakıyorum adam ne okuduğunu bilmiyor ya da kitap okumamaktan mı artık bilemiyorum okuduğunu da anlayamıyor, yorumlarda saçma sapan sorular soruyor.

Bekir
Guest

hapı içip her şeyin 4 \ 4 lük olmasını bekliyorsun ne güzel olurdu ama bir içiyosun kadınlara hükmediyosun wuhu

Bekir
Guest
Bekir

Bu yap nedir ne işe yarar

Gaji
Guest
Gaji

Mahmut abi bir konuda yardımına ihtiyacım var ben tam teşekküllü mavi şirin hap olarak büyütüldüm ama artık yaşta 18 i geçince yavaş yavaş fark ediyorum o mükemmel kadının geleceği yok gelsede sanırım tek gelmeyecek kavramları anladım ama işte ruhuma kazımışlar bu aptalca düşünceden kurtulmaya çalışıyorum aslında aylar süren uğraşla kurtulursunuz falan gibi bir yazı okudum sanırım tam emin olmamakla birlikte bu süreye kıyasla çok hızlı kurtuldum ama bir yanım var ki ne zaman aynaya baksam ” sence bu doğru mu? Belki o mükemmel kadın gelecektir” gibi aptal beta sözleri söylüyor bu yanımı nasıl kuruturum hayatta çevrem olsun ailem olsun çok… Read more »

Marco Polo
Guest
Marco Polo

mahmut abi ben burada maddelerin neredeyse hepsini zaten kabul etmiştim hayatımın kadını meselesi falan yani. redpill bundan ibaretse sindirmem hiç zor olmadı bende bi sıkıntı mı var yoksa redpill sadece yukarıdaki maddelerden ibaret değil mi yani çok daha komplike bir şey mi? cevaplarsanız sevinirim.

buralarda çok eski değilim ve tecrübeli de değilim yanlışım varsa yukarıda düzeltirseniz sevinirim

Martinéz
Guest
Martinéz

Harika bir yazı tesekkurler

PAİN AND GAİN
Guest
PAİN AND GAİN

BU SİTE Yİ İLK BULDUĞUMDA ÇOK FAZLA ŞEY YOKTU VE OKUMADAN DİREK ÖN YARIGIYI YAPIŞTIRMIŞTIM BU SİTE BANA NE KATABİLİRKİ BOŞ DİYİP GEÇMİŞTİM VE BLUE PİLL İN EN ZİRVELERİNDEYDİM AMA BİŞEYLER YAPMAM GEREKTİĞİNİN FARKINDAYDIM VE ARAYIŞ İÇİNDEYDİM AYNI MATRİX TEKİ NEO GİBİ SÜREKLİ SİTELERİ ARAŞTIRIP YAZILAR OKUYORDUM NASIL DAHA İYİ OLURUM OLMAK İSTEDİĞİM KİŞİ BU DEĞİL TABİ AYLARCA ARADIM BELKİ SENELERDİR BU DURUMDAYIM KURTULUŞ ARADIM VE GEÇEN HAFTA TEKRAR BU SAYFAYA GELDİM BAYA KONU BİRİKMİŞTİ BAŞTAN OKUDUM VE HER OKUDUĞUMDA ÖNCEKİ HAYATIMDAKİ TECRÜBELER FİLM ŞERİDİ GİBİ GÖZÜMÜN ÖNÜNDEN GEÇTİ O KADAR ETKİLİYDİKİ TOKAT YEDİM SANKİ GÖZÜM AÇILMIŞTI ARTIK BİLMEDEN DEĞİL… Read more »

Los Santos
Guest
Los Santos

Mahmut abi trp yi Türkiye ye kim getirdi?

trp yi türkiyeye ben getirdim
Guest
trp yi türkiyeye ben getirdim

distribütörlüğünü biz yaptık kardeşim

Feminazist karşıtı
Guest
Feminazist karşıtı

Sen ne diyon a***

Omid
Guest
Omid

Redpill öğretileri ve kadınlarla iletişimimiz gibiler annemiz ve ya kız kardeşimizdede mi geçerli ?
Örneğin çerçeveni koru VB.

SsSs
Guest
SsSs

Nereden başlamalı, ne okumalı, hangi sırayla, sadece okumak mı, pratikleri nasıl olmalı, hem genel hem kadınlarla. Çevre nasıl genişletilmeli, ya da genişletilmeli mi uygulama için

Bardagia
Guest
Bardagia

red pill’i az çok okumuş birisi olarak şunu söyleyebilirim ki içinde mantıklı argümanlar barındırmakla beraber ciddi keskin uçlara sahip bir akımdır ve keskin sirke küpüne zarar verir demiş atalarımız. hayata ve kadın-erkek ilişkilerine karşı motivasyon ve kılavuz arayan insanlardan kadın düşmanları ve incellere kadar geniş bir spektruma sahip bir kitlesi vardır. içerik de zaten bu spektrumu karşılamaktadır. en mantıklı argümanları bile en kötü senaryoya göre hazırlanmıştır. dikkat edin argümanlar yanlış demiyorum, sadece en kötü senaryodan yola çıkarak hazırlanmış diyorum. yani hayatın bir gerçeğini anlatıyorlar. bu nedenle red pill argümanları herkesin aklında bulunmalıdır, fakat kontrollü şekilde. ancak şimdi gelelim eleştireceğim kısıma.… Read more »