Jordan Peterson Türkçe – Erkeklerin Hayatını Ne Anlamlı Kılar?

Jordan Peterson bu videoda erkeklerin hayatlarına anlam katma ve sorumluluk arasındaki ilişkiden bahsediyor. Günümüz toplumunda erkeklerin sorumluluk almaları durumunda zerre takdir görmemeleri nedeniyle “neden herhangi bir şeyin sorumluluğunu” alayım diye tepki verdiklerinden, bunun haklı bir tepki olsa da erkeğin kendisine de zararlı sonuçları olduğundan bahsediyor.

Video JBP Türkçe kanalından.

Jordan Peterson Türkçe Kitap

Share this...
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

78
Leave a Reply

Yazıyla alakasız veya 500 kelimeyi geçen yorumlar cevaplanmıyorlar. "Yazıyla alakasız ama ..." ya da "en son yazı bu olduğundan buraya yazdım" diye başlamanız kurtarmıyor. Mahmut Abi ile özel görüşme yapmak isterseniz Erkek Adam Sanal Görüşme sayfasından sanal görüşme ayarlayabilirsiniz.

avatar
20 Comment threads
58 Thread replies
2 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
28 Comment authors
tarkaninkolyesiAnonymousOkuyucuAhmetaz gelişmiş alfa Recent comment authors
  Subscribe  
Notify of
eskilerdenbiri
Guest
eskilerdenbiri

Kır kalemi, kes cezamı, çalışmayı neyleyim.?

eskilerdenbiri
Guest
eskilerdenbiri

Mahmut bey teşekkür ederim.
Tarafımdan bakıldığında çok güzel bir konu. Gerçekten erkekleri hayatlarının bazı dönemlerinde sorgulamak zorunda oldukları ve cevaplandırmak durumunda olup tekrar konuşlanmalarını gerektiren bir konu.
ÖNEMLİ!

İsimsiz
Guest
İsimsiz

Bu “sorumluluk al” dayatmasına katılmıyorum. Öğretmenlik mezunuyum üniversite döneminde bölümümle doğrudan ve dolaylı olarak bütün sertifika programlarına katıldım. Mezun olduğumdaki planım etüt merkezi açmaktı, kararname ile engel oldular. KPSS yi öyle bir zorlaştırdılar ki her sene en az 250 bin mezun var. 20 bin öğretmen alımı için her bölümden 700-1000 kişi arası mülakata çağırıyorlar. Özel sektör tamamen insan yolma durumuna gelmişken ve de ülkenin bu dönemdeki ekonomik politikalarıyla kişi kendini geliştirip ne yapacak? Bizim ülkemizde tutmaz bu sözler biraz realiteyi görmek gerek.

Codec
Guest
Codec

Sorumluluk almayınca hayatının daha anlamlı olacağını düşünüyorsan sorumluluk almayabilirsin. Bunun yaşadığın ülkeyle değil kendinle ilgisi var.

Alphaisloading
Guest
Alphaisloading

Hakkaten sistem çarpık o zaman yan gelip yatabilirsin 😀

AlphaGun
Guest
AlphaGun

Kast sistemi olsa dediğin doğru ama öyle ya da böyle sıyrılabilecek kanalların olduğu bir ülkede (ki bunun aksi Kuzey Kore vs.dir) kendi potansiyelini olabildiğince geliştirirsen karşına ne fırsatların çıkabileceğini tahmin bile edemezsin.

Bugün özellikle tıp alanında dünyanın her yerinden (İngiltere, Kanada, ABD) talep gören doktorlar var ülkemizde. Çok başarılı ameliyatlarla insanların hayatlarını değiştiriyorlar. Aynı zamanda daha tanıyı zor koyan hastayla ilgilenmeyen doktorlar var. İkisi de aynı ülkede. Dolayısıyla bu farkı yaratan “bu ülke” olamaz.

Esss
Guest
Esss

Neym nerelerdesin

Loading...
Guest
Loading...

Neym tarikatçı oldu kardeşim bekleme boşuna

Alphaisloading
Guest
Alphaisloading

Ciddi mi ya yazık olmuş.

BenLark
Guest
BenLark

Jordan Peterson

David Goggins

Robert Greene

Bu adamların çevirileri daha fazla yapılmalı

Bıktım..
Guest
Bıktım..

Homer Simpson örneğini tam olarak ben yaşıyorum. Anadolu’da bir şehirde tıp okuyorum(3e geçtşm) Sorumluluklarımın farkındayım, lakin bazı şeyler olduğu için sorumluluklarımı yerine getiremediğim için devamlı depresif ve düşüceli bir ruhtayım. Kyk bursu alıyorum ama neredeyse bu sadece temel ihtiyaçlarıma anca yetiyor. Sigara kullanmıyorum, alkol desen bir yılbaşında bir de doğum günümde içerim. Şimdi neden tıp okuyorumdan bahsettim: Çünkü okul varken çalışmak benim çok uzağımda, devamlı derse gidip geliyosun ya da sınav haftası geliyor derse gitmeyip ders çalışıyosun yurtta yani düzenli bir iş çok zor. Hoş ben yine çalışırım hatta denedim de ama işverenler kabul etmiyor. Sağolsun birkaç iyi niyetli adam… Read more »

Bıktım..
Guest
Bıktım..

Anadolu’da okuduğumu belirtme sebebim: Ailem istanbulda ben anadoludayım ne okuduğum ildeki vakıflardan oralı olmadığım için burs alabiliyorum ne de istanbuldakilerden anadoluda okuduğum için

Freddie Mercury
Guest
Freddie Mercury

Daha çok Peterson.

Bito
Guest
Bito

Mahmut abi başarısız boş bleş takılan insnlardan uzak dur demiştin abi yalnız kaldım resmen 🙂

Atlas
Guest
Atlas

Mahmut abi ben bir süredir köpek sahiplenmeyi düşünüyorum . İyi yönleri ve kötü yönlerini ölçtüm. Gerçekten fazla sorumluluğu var ancak bu durumda eğer başarılı olursam bu sorumluluklar da beni geliştirecek diye düşünüyorum . Bu konuda ne düşünüyorsun ?

eskilerdenbiri
Guest
eskilerdenbiri

İnanmaya ihtiyacınız var.
İnandırılmaya da ihtiyacınız var. İnanmasanız bile inanasıya kadar mış gibi yapmaya da ihtiyacınız var.
Hatta Muhtaçlık derecesin de İnanmaya ihtiyaç var.
Her şeyin içinden geçip gidebileceğimiz veya şeyleri peşimizden sürükleyebileceğimiz inanışa ihtiyacımız var.
Enerji kaynağımız yani.
Sorumluluklarımızın sorumluğunu böylece alabiliriz.

JP a katılıyorum. Belirli kriterler içinde yapmak zorunda olduğumuz tercihler sorumluluğumuzdur.
Burada ki sorun belirli kriterleri kimin belirlediğidir. Ya da kimin kriterlerine göre tercih yapacağımızdır.

Trapper
Guest
Trapper

Mahmut Abi siteyle tanışalı bir yılı geçti. Hem sitedeki bilgiler hem hayat tarzımı değiştirip sadeleşmem, arınmam bana çok katkı yapıyor. Hiç olmadığı kadar kendime güveniyorum. Mutluyum . spor yapıyorum. İşte daha çok çalışmama rağmen daha az yoruluyorum verimim arttı. Lakin ekonomik bazı sıkışıklıklar içerisindeyim. Aslına bakarsan kazancım bu sıkıntının üstesinden gelebilir ama evliyken bazı şeyler zor oluyor. Maalesef bazı ekstra ihtiyaçların olması ve ben onaylamamama rağmen bu ihtiyaçların olması beni zora sokuyor. Eşimin bana inancı ve saygısı da az. Yok belki de ben biraz iyi tarafından bakıyorum az diyorum 🙂 Çocuğumun sorumluluğunu ve ne olursa olsun ailevi sorumluluklardan dolayı direniyorum.… Read more »

Trapper
Guest
Trapper

Mahmut Abi. İkimizde devlet memuruyuz. Hanım tabiki kendi parasıyla alıyor ama bu süreçte kendi parası diye bir kavram yok. Çünkü gelirimizin yarısı tüketici kredilerine gidiyor. Kalan para iki asgari ücretten fazla ediyor. Benim isteğim bu kısıtlı süreçte ekstralarımız olmadan ilerleyelim. Ama bu pek mumkun görünmüyor. Buradaki bir makalede kadınlar ve erkeklerin farklı yapılarda olduğunu, kadınların uzun süreli düşünemedikleri an ı yaşamaya odaklı olduklarını , erkeklerin ise uzun vadeli planlar yapabildiklerini okumuştum .Bunlar elbette bana çok şey kattı. Yapabileceklerim kısıtlı bunu biliyorum. Sadece daha rahat görünebilmek için kafaya daha az takabilmek için neler düşünmeli neler yapmayalım? Kendi gelişimime odaklandım. Spor yaparak… Read more »

Trapper
Guest
Trapper

Önereceğim makaleler veya davranışlar neler olabilir?

Trapper
Guest
Trapper

Aynen. Zaten zorunlu harcamalar konusunda ben sorumluluk alıyorum ama ekstralara yetişmem mümkün değil . O noktada da önerilerini dikkate alacağım. 1 tane var.

BenLark
Guest
BenLark

Uzun zamandır aklımda olan söylemek istediğim bir şey var Başlarda maskülenlik konuları alfa kavramı ile perçinlendi lakin bu konuda demek istediğim bir şey var İşin liderlik boyutunu çok ele aldık Liderlik edecek kişilik,disiplin,irade değer katma özellikleri olmadan sadece zorba olunur bu çok net İşin sadece liderlik yeteneğine bakarak kimse alfa olamaz Olsa olsa sokak çetesinin liderine de alfa der insanlar ve mevzu burada bozuluyor eğer akıllı biriysen hiyerarşinin yetkinlik,güç kalite ile bezendiğini anlarsın Kendi hayatını şekle sokmak,baştan itibaren irade çalışma disiplin zorluklarla döşeli bir yol. Gerçekten de hiyerarşide yükselmek için liderlik belki çok az etkiye sahip. İşin büyük kısmı kendini… Read more »