Jordan Peterson Türkçe – Erkeklerin Hayatını Ne Anlamlı Kılar?

Jordan Peterson bu videoda erkeklerin hayatlarına anlam katma ve sorumluluk arasındaki ilişkiden bahsediyor. Günümüz toplumunda erkeklerin sorumluluk almaları durumunda zerre takdir görmemeleri nedeniyle “neden herhangi bir şeyin sorumluluğunu” alayım diye tepki verdiklerinden, bunun haklı bir tepki olsa da erkeğin kendisine de zararlı sonuçları olduğundan bahsediyor.

Video JBP Türkçe kanalından.

Jordan Peterson Türkçe Kitap

Share this...
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

78
Leave a Reply

Yazıyla alakasız veya 500 kelimeyi geçen yorumlar cevaplanmıyorlar. "Yazıyla alakasız ama ..." ya da "en son yazı bu olduğundan buraya yazdım" diye başlamanız kurtarmıyor. Mahmut Abi ile özel görüşme yapmak isterseniz Erkek Adam Sanal Görüşme sayfasından sanal görüşme ayarlayabilirsiniz.

avatar
20 Comment threads
58 Thread replies
2 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
28 Comment authors
tarkaninkolyesiAnonymousOkuyucuAhmetaz gelişmiş alfa Recent comment authors
  Subscribe  
Notify of
Sorgu
Guest
Sorgu

Neden sorumluluk alıp kendimi geliştirecek mişim?

Faturalarımı ödüyorsam bütün gün bilgisayarda oyun oynar film izlerim.Dış dünyaya kapatırım kendimi.
Hadi sağlıklı olmak için uyku düzenime, beslenmeme, sporuma dikkat ederim ama neden kasayım ki?

Hayatta herkesin bir şeyler başarması gerekmiyor sonuçta.

Turkishdelight
Guest
Turkishdelight

20lerinim baslarinda olan biri olarak iyi bi sirkette nispeten giris maasi yuksek bi yerde ise basladim. Onumdeki 4 5 yilda SpK sinavindan tutun 3 asamadan(her yil 1 tane) olusan CFA sinavlarina girmem ve gecmem lazim. Yani yaptigim is 28 29 yasina kadar mesaj saati disinda da ozveri gerektiriyor ve bireysel hazirlanmam lazim. Haftanin 3 4 gunu gyme gidince en az 7 saat uyku lazim zihnde kalmak icin. Kizlara yuru evi yurut arkadaslarla takil derken tabak cevirmek cok zor. Girdigim is itibari ile suan ve uzun vadede gelirimin statumun onu cok acik ama iyi mesai harcamak lazim. Ben daha oncede benzer… Read more »

Hipergamik erkek
Guest
Hipergamik erkek

Mahmut abi selamlar sitenizi uzun zamandır okuyup hayatıma entegre etmeye çalışıyom çokta yararını gördüm sorum şu olcak;
şimdi önemle ingilizce öğrenin diyorsunuz fakat ben zaten dil bölümündeyim ekseretiyle ingilizceyi devamlı öğreniyoruz 2.dil
Olarak neyi tavsiye edersiniz(ingilizce gibi stratejik öneme sahip) daha önce bu konuda yorum yaptığınızı görmedim.

BenLark
Guest
BenLark

İspanyolca , Almanca , Rusça , Çince

Koz
Guest
Koz

Soruna cevabı bu linkten bulabilirsin; http://www.ingilizce-kursu.gen.tr/blog/dunyada-en-cok-konusulan-diller-siralamasi/ İngilizcenin, senin tabirinle stratejik önemi dünyada ortak dil olarak kabul edilmesi. Biraz da senin gelecek planların ile ilgili. — Senin ne amaçla kullanacağın ile ilgili — Almanca olabilir, fransızca olabilir, italyanca olabilir, ispanyolca olabilir, hintçe olabilir, çince olabilir, japonca olabilir, bulgarca – çekçe – lehçe -hollandaca – arapça – ibranice – zazaca – Malayca – Portekizce – Belgance …………… Dil öğrenmek uzun bir süreç. İngilizce dünya da ortak dil kabul edildiği için önemli, ancak 2. – 3. – 4. dillerini öğrenmek için ” Türkiye Şartlarında ” belirli planların, amaçların, hedeflerin olmasını öneririm. Mesela, ben… Read more »

Koz
Guest
Koz

TR’de Hotel ve Resepsiyon görevlisi olarak çalışabilmene imkan sağlayabilmesi açısından, **İngilizce sabit olarak** İngilizce – Almanca İngilizce – Fransızca İngilizce – Rusça ( Antalya tarafları için iyidir ) 3 Dilli olacaksan da, İngilizce – Almanca – Rusça TR’nin her bölgesinde, hemen her HOTEL de iş bulursun. Amacın Red Pill ve benzeri içerikleri hakkında daha fazla kaynağa sahip olmaksa, algoritman şu olur; 1- Google gir, ” Red Pill ” ve irdelediği konular hakkında genel bir arama yap. 2- Blogları incele, kayıt altına al. 3- Blogları Dili, ve kaynak miktarına göre seçimler yap. 4- ” Seç, Beğen, Al – 1 alana 1… Read more »

Koz
Guest
Koz

Bu da Bonusu olsun;
https://formulalingua.com/iyi-derecede-dil-hakimiyeti-icin-kac-kelime-bilmek-gerekiyor/

” C2– 17600 Kelime ”

C2 seviyesine kadar gelmene gerek yok, eğer ki yeminli tercüman olmaya vs. niyet etmedi isen.
Zaten o seviye de, canlı yayınlar da konuşmalar yapabilirim vs. vs. şeyleri barındıran bir zıttırık.

Kaç kelime ile hangi seviye de olurum ? Kaç kelime öğrenmem gerekir ?
Bunları merak ediyorsan —> Linkten sayfayı incelersin.

Koz
Guest
Koz

Ne de olsa bugün, bloga 4 -5 ay ara vereceğim için bu da son uzun yazım olsun 😀

Anonymous
Guest
Anonymous

Mahmut abi bir seferinde insanların bir inanç sistemine ihtiyaçları var demiştin. Peki inançsız insanların hayatını daha anlamlı kılmak için önerebileceğin şeyler var mı ? Mesela ben inançsız biriyim. Nihilist değilim hatta dinsiz olduktan sonra gözümde yaşamımın kıymeti daha da arttığı için hayatı daha çok ciddiye almaya başladım. Ama bazen ben de dini inancın eksikliğini hissediyorum doğrusu sanırım insanın bu inanç gereksinimi büyük oranda ölüp yok olma korkusundan geliyor ve bence tüm insanlar için geçerli bu. Peki benim gibi aşırı realist bir insana manevi ve ruhani doyum için önerebileceğin şeyler nelerdir merak ediyorum.

eskilerdenbiri
Guest
eskilerdenbiri

Mahmut bey in önerdiği kitaplar dan
eckhart-tolle-simdinin-gucu kitabını okumanı tavsiye ederim.

Realist insanlar herhangi bir şeye inanamaz diye bir şart olmadığı gibi dinsiz olmak = Ateist olmak manasına da gelmez. Önemli olan insanın kendisini (içalemini) tanıması dır. Ve kendini tanıdığın ölçüde de ruhani doyumu sağlarsın Maneviyatın da budur zaten.

Hz. Ali ye inançsız bir adam gelmiş sen bu kadar dinin için yaşıyorsun peki Allah (Tanrı) yoksa ne yapacaksın diye sormuş.
Hz. Ali de yoksa ben yaptıklarımla ölüp giderim. Peki varsa sen ne yapacaksın?

tarkaninkolyesi
Guest
tarkaninkolyesi

Kişisel gelişim konusuyla alakalı ben de bir şey eklemek isterim. Son bir iki yıldır özellikle pandeminin yoğun olduğu eve kapanma süreçlerinde kişisel gelişim konusu çok popüler oldu. Bundan ben de nasibimi aldım ve bir noktada kişisel gelişim bataklığına düştüm. Sürekli bir şeyler yapmayı istemek ve yeni şeylere başlamak ancak sonunda tatminsizlik ve yetersizlik duyguları karşılıyor insanı. Tüm bu süreçlerden bir ders aldım. Kişisel gelişim bir amaç değil araç olmalı. Daha iyi bir gelecek için şimdinizi feda etmelisiniz bir ölçüde. Ancak biz bir robot değiliz ve günün tamamını rasyonel geçiremeyiz. “Kişisel gelişim” kavramını hayatımdan tamamen çıkarmak daha faydalı oldu. Sırf kişisel… Read more »