Sadece erkekler girebilir

Erkekler arasındaki arkadaşlık duygu alışverişi ile olmaz. İçinde rekabet, bir miktar zorlama ve bazen yenme – yenilme olan bir deneyimi paylaşarak olur. Halı sahada futbol oynayarak ya da balık tutarak mesela. Masa başında ya da daha kötüsü forumlarda kızları konuşarak değil.

Sadece erkeklerle yaptığınız aktiviteler olmalıdır, bunları yaparken grupta kadın olmamalıdır. Kadın – erkek karışık sosyalleşmeleriniz de olabilir ve hatta sosyal hayatta bu tür aktiviteleri sıklıkla yapacaksınız. Ama erkek olarak sadece erkeklerin yaptığı ve içinde kadın olmayan aktivitelere de ihtiyacınız var.

İnsanlığın uzun tarihi boyunca hem kadın – erkek karma hem de sadece erkeklerin yaptığı aktiviteler vardı. Eskiden avlanırken erkeklerin nasıl günlerce kadınlardan uzak, takım olarak çalıştığını düşünün. Ama aynı erkekler avdan geldiklerinde ateş etrafında kadın – erkek- çocuk olarak da sosyalleşiyorlardı. Bugün problem sadece erkeklerin yaptığı aktivitelerin neredeyse kalmamış olması.

Burada teknolojik değişim kadar kadınların davranışlarındaki değişiklikler de etkili. Günümüzde kadınlar, erkeklerin bu aktivitelerine burunlarını sokmaya hakları olduğunu sanıyorlar. Erkeklerin sadece kendi erkek arkadaşlarıyla yaptıkları aktivitelere dırdır etmeye kalkıyorlar. Hatta bazı durumlarda erkeklere “izin” vermeyebiliyorlar, evet bu gibi şeyler için karılarından izin almak zorunda olan adamlar var. Buna direnin. Karınızın ya da kız arkadaşınızın sizi erkek erkeğe yapacağınız aktiviteden kısıtlamak gibi bir hakkı yok. Bunu açıklamaya bile gerek görmeden aktivitenizi yapın.

Ama şunu unutmayın. Her kadın shit test olarak erkeği bu aktivitelerden uzaklaştırmaya çalışacaktır. Ama erkek shit testi geçip bu konuda yapması gerekeni yapmalıdır. Erkek shit testten kalırsa kadın mutlu olmaz, erkeğin arkadaşlarından kopması onu daha az erkek yapacaktır.

Bunu her kadın yapar dedik ama bazı hasta kadınlar bu konuda inanılmaz dırdırcı ve karın ağrısıdır. Bu kadınlarla ilişkiye devam etmemelisiniz (sizin tüm zamanınızı bu tür aktivitelerle geçirerek abartmadığınızı varsayıyoruz).

Her hafta en az bir akşam, karınız/kız arkadaşınızın olmayacağı şekilde yakın erkek arkadaşlarınızla buluşun. Kamp yapın, ava gidin, balık tutun, paintball oynayın, maç izleyip kağıt oynayın, futbol oynayın, vs … Ama doğa ve fiziksel aktivite en faydalısı olacaktır.

Bu aktivitelerde küfür, bağrışma, arada kavga, dalga geçme, biraz zorbalık vs … olacaktır. Bunlar erkeklerin birbirlerinin sınırlarını test etmesi, kimi güvenilir kimin olmadığını anlaması ve takım olması için gereklidir. Ortamda kadın varken olmayan şeyler.

Sürekli kızlı – erkekli takılıyorsanız, bu tür erkek shit testleri olmayacaktır. Bu ise sizin maskülenitenizi zayıflatır. Maskülenite kas gibi zorlamadınız mı erir. Sadece yalnız, kadınınız ve kızlı erkekli ortamlarda iseniz maskülen olamaz ya da kalamazsınız :
Günümüz toplumunda hayat çok kolay. Maskülen olmak ise zorluk gerektiren bir şey. Maskülen olmak için hayatınızı zorlaştırmanız lazım. Bir kasın gelişmesi için nasıl ağırlığa ihtiyacı varsa, maskülinitenin gelişmesi için de “dirence” ve “baskıya” ihtiyacı var. Aynı şekilde hiçbir ağırlığa maruz kalmayan bir kasın erimesi gibi, tamamen kolay ve zorluktan arınmış bir ortamda maskülinite de erir.
Erkek arkadaşlarınızla sadece maç izleyip içerek de maskülen olamazsınız. İçinde sizin utanarak yenilme ihtimaliniz olan, tercihen fiziksel aktivite ve doğa içeren aktivitelere ihtiyacınız var.
Bu sitede ben discord grubu veya buna benzer bir forum açmadım. Bence asıl yararlı olan şey sizin, kendiniz gibi ama sizi zorlamaya hazır 4 – 5 erkek ile arkadaş olarak sosyalleşmeniz. 1000 tane erkeğin günlerce erkeklik tartıştığı forumlarda geçireceğiniz aylar, 4 – 5 erkek arkadaş olarak fiziksel aktivite ve rekabet ile geçireceğiniz bir gün etmez. İsterseniz bu grubu bu siteye takılan adamlardan da oluşturabilirsiniz. Bir aktivite ayarlayıp onu yaparken kırmızı hap muhabbeti bile edebilirsiniz. Ama bir düzineyi geçmemeye bakın.
Bu tip bir grup kuracaksanız, normal şartlarda şöyle işleyecektir :
İki grupta da başlangıçta insanlar yerel hiyerarşiyi anlayana kadar bir miktar karmaşa oldu. Erkekler genellikle neyin gerekli olduğunu düşündülerse onu yaptılar – ortamda emir veren bir lider yoktu. Kimi avlanmaya çıktı, kimi yiyecek toplamaya giderken kimi balığa çıktı. Bir elemana kumda oturmaktan gına geldi bank yapmaya başladı. Diğerleri zamanla büyüyen bir klübe yaptılar. Bir diğer eleman her gece yemek yaptı. Birkaç gün içinde, muntazam bir medeniyet çıktı ortaya, hergün bir öncekine göre biraz daha varlıklı bir medeniyet.
Fakat birkaç erkek grubun tepesine çıkmak için grup düzenini sürekli bozan, hır çıkaran ve grubu işlevsizleştiren hırtlıklar yapabilir. Bu adamlar atanamamış alfa değil gamma erkeklerdir. Bir grubun tamamı normalden düşük uyumlu karakterde olan maskülen erkeklerden oluşsa bile saat gibi çalışabilir (elit komando birliklerine bakın).  Bu tür hırtlar atanamamış alfa değil gamma erkeklerdir. Siz bu adam olmayın, bu adamı da hızlıca grubunuzdan dışlayın. Grupta hiyerarşide tepeye doğru çıkmanın doğru yolu gruba değer katmak, karar verme ve yenilme riskini göze almakla olur, hile hurda ve sürekli kavga çıkararak olmaz (bu tür gruplarda kavga arada sırada ortaya çıksa da).
Ve son olarak, eğer böyle bir grup kurarsanız artısı : bir duygusal probleminiz olduğunda dertleşebileceğiniz erkekler olur. Eğer duygusal olarak boşalmak ve dertlerinizi anlatmak istiyorsanız bunu bir erkeğe anlatın. Bir kadına anlatmayın. Özellikle de kendi kadınınıza.
Share this...
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

95
Leave a Reply

Yazıyla alakasız veya 500 kelimeyi geçen yorumlar cevaplanmıyorlar. "Yazıyla alakasız ama ..." ya da "en son yazı bu olduğundan buraya yazdım" diye başlamanız kurtarmıyor. Mahmut Abi ile özel görüşme yapmak isterseniz Erkek Adam Sanal Görüşme sayfasından sanal görüşme ayarlayabilirsiniz.

avatar
39 Comment threads
56 Thread replies
6 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
44 Comment authors
SecretsszeusmarcusKullanıcıValter Recent comment authors
  Subscribe  
Notify of
BenLark
Guest
BenLark

“Fakat birkaç erkek grubun tepesine çıkmak için grup düzenini sürekli bozan, hır çıkaran ve grubu işlevsizleştiren hırtlıklar yapabilir. Bu adamlar atanamamış alfa değil gamma erkeklerdir. ”

Maalesef bu hırt tayfa her ortamda var.Kulüpler,partiler,şirketler,
etkinlikler olur her yerde karşımıza çıkar.Bu tipler söylendiği gibi de takımın hep reddettiği , dışladığı insanlar da değil.Başarılı olabiliyorlar maalesef ve nice kaosun sebebi de bu.

Daves
Guest
Daves

Ben bu adamı anlamadım birader ya. KH kafası peşinde misin, siteyi mi trollüyosun?

yeşilzeytin
Guest
yeşilzeytin

Uzun Lark ile havanda dövülmüş kırmızı hapı harmanlayınca BenLark’ın sureti görünür. Fakat en doğru kullanım şekli harmanı gasteden kesilmiş Yılmaz Özdil küpürlerine sarmaktır.

Koz
Guest
Koz

Bir itin götüne sokmadığınız kalmış herifi be, ne bu ?

1- Böyle böyle adam olucan
2- sal artık siteyi be
3- Ben bu adamı anlamadım birader ya. KH kafası peşinde misin, siteyi mi trollüyosun?
4- Uzun Lark ile havanda dövülmüş kırmızı hapı harmanlayı…

4 ayrı kişiden, 4 ayrı yorum.. Daaa, epey komik.

Adam fikrini belirtmiş, Mahmut Abi cevaben bir şey demiş. Düşünüldüğünde de yararlı olabilecek bir şey söylemiş(Mahmut Abi, cevaben yararlı olabilecek bir şey söylemiş). Peşi sıra gelen yorumlar ASDFASDF (Üstte listeli ). Yapmayın bilader, ne la bu ?

Alla alla.

BenLark
Guest
BenLark

Defalarca yorum yaptım ama anlamakta güçlük çekiyor bu ergen sürüleri. Her hak edenin hiyerarşide yükseldiği bir ütopyada yaşıyoruz sanki amk .Siz beyinsiz süzme malsınız ya da kötü niyetlisiniz. Bir şeye ulaşmak için orayı hak etmek gerek hepimiz orada hem fikiriz.Ya duygusal vampirler ? Acımasız manipülatörler ? Sömürücüler? Sürekli bunlardan bahsedince gama mentalitesini anımsattığımı biliyorum lakin sadece yazarak ne anlatsak boş. Mahmut Abinin bahsettiği ahlaklı güçlü ilkeli maskülen erkek profilini sağlıklı sürdürsek bile tonca insanla karşılaşıyorsunuz.İnsanları anlamadan,gözlerinin ardındaki düşünceyi çözmeden asla başarılı olunmaz en fazla sömürülen bir bir teneke olunur.Hiç mi polis ,avukat gibi insan sarrafı mesleklerle tanışmadınız ? Hiç mi… Read more »

Alphaisloading
Guest
Alphaisloading

Lark ile daha önce tartışmış biri olmama rağmen, Sezarın hakkı Sezara, muhtemelen kendisine ileri-geri konuşan münasebetsizlerden daha donanımlı biri. Sadece Mahmut’un da dediği gibi birşeyleri kafasına fazla takıyor.

Kaldı ki, bir erkek böyle bir ortamda da destek almayacak, nerede alacak?

Day 60
Guest
Day 60

Ben lark lütfen geri cevap yazarken onayla abart yapma daha yaratıcı şeyler bekliyorum dersine iyi çalış bir dahaki yazı altına görüşürüz.

Onur M.
Guest
Onur M.

Okulların basketbol, futbol takımlarında oynayanların kadınlar tarafından daha çekici görünmesinin, bu takımların üyelerinin genelde daha popüler tipler olmasının sebebi bu olsa gerek.
Bulunduğum üniversitede erkeklerden çok kızlarla takılan tiplere(genelde uydu erkekler) baktığımda hepsinin dışarıdan çok zayıf ve korkak göründüğünü düşünürüm. -Erkeklerle arkadaş olamayacak kadar erkek olmadıkları için kızlarla takılıyorlarmış- gibi.

Augustus IV
Guest
Augustus IV

İlkokulda boktan bir mahalle okulundaydım. Oğlanların hiçbiriyle anlaşamazdım. Liseye geçtim, yaşadığım şehrin en iyi lisesi, oradaki oğlanlarla biraz daha iyi anlaştım. Gene aralarında evlat olsa çekilmeyecek tipler vardı. Esas üniversitede bir sürü kafa dengi arkadaş edindim. Yani bilemiyorum, haklı olduğunuz noktalar kesinlikle var ama bazı oğlanlar da o kadar dick face oluyor ki onlarla takılmaktansa öğle yemeğini tek başıma yemeyi tercih ederim.

Muzahfer
Guest
Muzahfer

Pardon bölüyorum ama o 2 M ile yazılacak 😀

dak
Guest
dak

“keyif ve keyifsizliğin birbirinden asla ayrılmaz şeyler olduğunu düşünelim, öyle ki insan birinin ne kadarına sahip olmak isterse ötekinin de ancak o kadarına sahip olacak. seçim sizin: 1. mümkün olduğu kadar az keyifsizlik,kısacası acısız bir yaşam mı? 2. yoksa o ana kadar hiç tadılmamış zevkleri tatmanın, keyifleri yaşamanın bedelini ödemeyi göze alarak mümkün olduğu kadar çok keyifsizlik mı? eğer ilk seçeneği yeğler ve acılarınızı azaltmayı, hatta yok etmeyi isterseniz, o zaman zevk alma kapasiteniz de azalacak, hatta yok olacak.”

bu yazı bana nietzsche nin bu sözlerini hatırlattı. gayet realist bir yazı. tebrikler.

Augustus IV
Guest
Augustus IV

Erkek erkeğe takılma kısmına katılsam da Türk kadınından o 1 (bir) gece izni NAFAKALANMADAN nasıl alacağımızı gerçekten merak ediyorum. Birkaç arkadaşım evlenir evlenmez eşlerinin baskısıyla bekar arkadaşlarıyla iletişimi kestiler. Rest çekmeye çalışanın evinde kıyamet koptu. Yok efendim sen nasıl gece tek çıkarsın, sen çıkarsan ben de kızlarla çıkıyorum gibisinden. Benim şimdiye kadar birlikte olduğum kadınlar arkadaşlarımı da tanıdıkları için hiçbir sorun yaşamadım ama evlilikte o tarz bir duruma düşsem nasıl bir tepki vereceğimi kestiremiyorum. Eğer shit testse de cidden boru gibi shit test olmuş 😀

Daves
Guest
Daves

Ya bence bu durum “evlendikten sonra değişti” erkekliği gibi bir durum. Flört/Manita/Nişanlılık zamanlarında böyle bir isteği arz etmeyen, ben dışarı çıkıyorum demeyen ya da dediğinde, kadından “Nereye gidiyorsun? Hem de bensiz? Bir de alkollü ortama? Hayır gidemezsin!!” gibi tepkilere maruz kalmış ve buna boyun eğmiş erkeklikten kaynaklanıyor.

Yani sen eski köye yeni adet getirmeye çalışırsan o kıyamet kopar. Halbuki en başından o köy yeni iken bizde adetler böyle dersen ve hatun sana “yok efendim bıdı bıdı bıdı” yaptığında “keyfin bilir” diyip yine bildiğini okusan ve rest çeksen böyle bir olay yaşanmaz.

Koz
Guest
Koz

@Daves’in yorumuna da bir ekleme yapayım. Evlendikten sonra değişti erkekliği üzerine, kadınların da bu tür durumları oluyor. Kadının amacı, evlenilecek bir keriz bulmak olduğunda ve sen en başında bu şartları ( Kırmızı Çizgilerini ) belirlediğinde bile kabul edebilir. Ne de olsa keriz kaçmasın, o an önemli olan bu. Kadının örnek cümlesi şu olabilir: (“Tamam canım iyi eğlenceler”) Kullanılan tabir ile NAFAKALANMADAN, hafta da 1 dışarı çıkmanın olayını şöyle özetleyebilirim sanıırım; 1- Evliliğin “Aşkımızın Ölümsüzleşmesi” için DEĞİL, önce çocuk sonra torun sevmek için ( Önceliğinin bu olduğu ) düşüncesini, bakış açısını kabul edersin. 2- Evliliğe adım atmadan öncesinde uzun bir beraberliğiniz… Read more »

AlphaisLoading
Guest
AlphaisLoading

Bir ara Mahmut buna benzer bir durum için taşaklarınızı da karınızın çamntasına bırakın demişti, ne kadar doğru bir söz.

İzin almak nedir abi? kadınından izin alan adamların burada işi ne?

AlphaGun
Guest
AlphaGun

“İsterseniz bu grubu bu siteye takılan adamlardan da oluşturabilirsiniz.” BUNU YAPALIM. Mahmut Bey’in belirttiği bu kısım çok önemli arkadaşlar. Günümüz dünyasının sosyalleşme üzerine kurulduğu aşikâr zaten. Ve bu sosyalleşme bağlantısı sosyal medya üzerine yoğunlaşıyor. Biz kızlar gibi takipçi ve beğeni sayısına göre yapay biçimde tatmin olamayız. Gerçek anlamda bir şeyler yapmamız gerekiyor. Ben 28 yaşındayım ve kankalarımın bir kısmı evli, bir kısmı yurtdışında, geri kalan kısmı ile kamp yapıyoruz, masa tenisi oynuyoruz, baskete gidiyoruz, tatile çıkıyoruz vs. Ama bu her hafta/düzenli biçimde olmuyor malesef. Özellikle KH farkındalığına sahip, görgülü, uyumlu, açık fikirli, 25 yaş üstü arkadaşlar var burada biliyorum. KADIKÖY… Read more »

AlphaisLoading
Guest
AlphaisLoading

İstanbulda olmamakla beraber, zaman zaman gelip-gitme imkanım var, sitedeki arkadaşlarla tanışma fikrine ben de sıcak bakıyorum.

Crazycells
Guest
Crazycells

Proje hala aktif mi? Teşekkürler.

Çokdalazımdeğil
Guest
Çokdalazımdeğil

Yazıya hak veriyor olmakla birlikte hayatımızdaki kadının kadın arkadaşları ile beraber aktivite yapmasına nasıl baktığını merak ediyorum abi. Yani sen haftada 1 gün erkek erkeğe dışarı çıkıyorsan eşinin de aynı sıklıkta arkadaşları ile takılmasına izin verir misin?

Unforgiven
Guest
Unforgiven

Beylikdüzü’de oturuyorsak ocak dışı mıyız 🙁
Güzel bir yazı Mahmut abi,
Karısından izin alamayan erkekte ne bileyim yani :D,
Henüz evlenmedim ancak ilişki süresince duruşunuzla, tavrınızla alakalı bence. İpin ucunu bir kere verdiniz mi sıkıntı..
Benim uzun ilişki yaşadığım hiç bir kız arkadaşım bu şekilde kısıtlamaya dahi yaklaşamadı. Ya bugün gitmesen, niye gidiyorsun, şöyle yapsak vs. dediğinde arkadaşlarımı satmadım. Kızın ilgiye ihtiyacı olduğunu sanıyorsunuz ancak o sizi böyle saçmalıklarla sınıyor. İşin ilginci tam o anda ilgiye ihtiyacı oluyor :D. Özel bir durum olmadıkça planınızı bozmayın.

Jim
Guest
Jim

Erkek Adam Discord Grubu kurabilirim veya kurabilirsiniz. Ayda 1 ya da haftada 1 etkinlik yapılabilir. Paintball, kamp, poligon, kürek çekme, vb. gibi aktiviteler yapılabilir.
Katılmak isteyenler yoruma nickini yazsın @abcd#12345 şeklinde

Wolf spider
Guest
Wolf spider

Mahmut abi çocukluk arkadaşımla ara sıra takılmak istiyoruz ama hissettiğim hiç rekabet yok takılırken. Hassas konularda birbirimizi kırmayacak şeyler söylüyoruz karşılıklı anlaşma gibi bir şey. Bir rekabet olduğunda konuşarak o durumdan kaçmaya çalışıyoruz. Bundaki sebep nedir ve nasıl düzeltilir? Arkadaşım tamamen mavi haplı ben kırmızı haplıyım ama ikimiz de betayız.

AlphaisLoading
Guest
AlphaisLoading

Arkadaşlar sohbet için de whatsapp grubu vs kuralım. Dİscord veya Telegram da bana uyar.

Yerine göre yüzyüze buluşup, oturup birşeyler içeriz falan.

lpha
Guest
lpha

Beylikduzunde olan varsa haberleselim, kucuk bir grup kuralim, yoksa kadikoye artik
Twitterim:@riscbey

Koz
Guest
Koz

Beyler, ekstra bir öneri olarak sadece burada ki kişiler ile sınırlamayarak yakın çevrenizde ki ‘dostlarınız’ ile de bu blogu paylaşarak onlarla birlikte de hareket edebilirsiniz. İllaha ki Koz, Ipha, AlphaisLoading, BenLark, Jim vs. vs. nickinde ki kişilerin olması zorunlu değil.

Eğer ki bu konuyu paylaşıp, muhabbet edebileceğiniz, birlikte hareket edebileceğiniz ‘Dostlarınız’ ve arkadaşlarınız yoksa bence önceliğinizi kadınlara yürümeden ziyade, hemcinslerinizden arkadaşlar, ardından seçerek dostlar kazanmaya bakın(Arkadaşlarınızı sittir edin demiyorum 😀 ). Bu daha yararlı olabilir, naçizane tavsiyem bu olur.

Samurai
Guest
Samurai

Arkasında özgüven olmayan sahte maskülenite; benim PUA ve alfa kitlesiyle Nihat’tan olmamamın en büyük sebebi. İçerik üretenler genelde sağlam başarılı tipler olurken yorumlar kısmı (ya da Facebook whatsapp discord grupları) kendi hayatında hiçbir şey yapmayıp klavye arkasından anonim sallayan tiplerle dolu. Yurtdışındakilerde de böyle RSD bin gruplarından falan çıktım hep adamların videolarını izliyorum like atıp alt f4 çekiyorum. Arkadaşlar hayatta başarılı olmak için uyum da sağlayacaksınız, başkalarından birşeyler de öğreneceksiniz, laf da dinleyeceksiniz, bir başkasının isteği için planınızı da değiştireceksiniz. Gerekirse sizi mesleki olarak eğiten ustanın yanında tüm zamanınızı da harcayacaksınız ve ona biat edeceksiniz. Kırmızı Hap, “asla uyum sağlamayın”… Read more »

AlphaGun
Guest
AlphaGun

İyi dedin.

Bunlar hep empati yoksunluğundan ve kişinin kendisiyle barışık olmamasından kaynaklı.

Sorsan herkes kral amk. Özeleştiri yoksunları dibe çöktüğünde de kurban psikolojisine bürünüyor.

Ama biz hakikati söylemekten çekinmeyeceğiz tabi ki. JP’nin de dediği gibi “insanlarda henüz oluşmamış arzu” canlanabilir.

d
Guest
d

Sitede gördüğüm en önemli yorumlardan biri. Bazılarımızın öncelikli ihtiyacı bu.

augustus iv
Guest
augustus iv

üslubun biraz yin’i anımsattı. eline sağlık. çok iyi açıklamışsın.

eness
Guest
eness

gamma ile ilgili size kendimden örnek veriyim askerde beni kendi timim den atan komutanıma sordum neden komutanım beni kendi timim den çıkardınız diye cevap vermedi bende rütbeli baş çavuşun yanına gittim tim e girmek için tam o sırada başka bir arkadaş timden çıkmak için yalvarıyordu terörün en fazla olduğu zamanlarda başçavuş ta bağırıp sövüyordu çocuğa vatan haini diye tedbir verdim girdim durumu anlattım beni kendi timim den attı ismi lazım değil üstçavuş diye başka time aldı beni sonrasında aradan zaman geçti 2 kişiye daldım anfi nin önünde direk geldi beni odasına çekip bir güzel dövdü sonunda hani sen hep diyordun… Read more »

1 2 3