Sadece erkekler girebilir

Erkekler arasındaki arkadaşlık duygu alışverişi ile olmaz. İçinde rekabet, bir miktar zorlama ve bazen yenme – yenilme olan bir deneyimi paylaşarak olur. Halı sahada futbol oynayarak ya da balık tutarak mesela. Masa başında ya da daha kötüsü forumlarda kızları konuşarak değil.

Sadece erkeklerle yaptığınız aktiviteler olmalıdır, bunları yaparken grupta kadın olmamalıdır. Kadın – erkek karışık sosyalleşmeleriniz de olabilir ve hatta sosyal hayatta bu tür aktiviteleri sıklıkla yapacaksınız. Ama erkek olarak sadece erkeklerin yaptığı ve içinde kadın olmayan aktivitelere de ihtiyacınız var.

İnsanlığın uzun tarihi boyunca hem kadın – erkek karma hem de sadece erkeklerin yaptığı aktiviteler vardı. Eskiden avlanırken erkeklerin nasıl günlerce kadınlardan uzak, takım olarak çalıştığını düşünün. Ama aynı erkekler avdan geldiklerinde ateş etrafında kadın – erkek- çocuk olarak da sosyalleşiyorlardı. Bugün problem sadece erkeklerin yaptığı aktivitelerin neredeyse kalmamış olması.

Burada teknolojik değişim kadar kadınların davranışlarındaki değişiklikler de etkili. Günümüzde kadınlar, erkeklerin bu aktivitelerine burunlarını sokmaya hakları olduğunu sanıyorlar. Erkeklerin sadece kendi erkek arkadaşlarıyla yaptıkları aktivitelere dırdır etmeye kalkıyorlar. Hatta bazı durumlarda erkeklere “izin” vermeyebiliyorlar, evet bu gibi şeyler için karılarından izin almak zorunda olan adamlar var. Buna direnin. Karınızın ya da kız arkadaşınızın sizi erkek erkeğe yapacağınız aktiviteden kısıtlamak gibi bir hakkı yok. Bunu açıklamaya bile gerek görmeden aktivitenizi yapın.

Ama şunu unutmayın. Her kadın shit test olarak erkeği bu aktivitelerden uzaklaştırmaya çalışacaktır. Ama erkek shit testi geçip bu konuda yapması gerekeni yapmalıdır. Erkek shit testten kalırsa kadın mutlu olmaz, erkeğin arkadaşlarından kopması onu daha az erkek yapacaktır.

Bunu her kadın yapar dedik ama bazı hasta kadınlar bu konuda inanılmaz dırdırcı ve karın ağrısıdır. Bu kadınlarla ilişkiye devam etmemelisiniz (sizin tüm zamanınızı bu tür aktivitelerle geçirerek abartmadığınızı varsayıyoruz).

Her hafta en az bir akşam, karınız/kız arkadaşınızın olmayacağı şekilde yakın erkek arkadaşlarınızla buluşun. Kamp yapın, ava gidin, balık tutun, paintball oynayın, maç izleyip kağıt oynayın, futbol oynayın, vs … Ama doğa ve fiziksel aktivite en faydalısı olacaktır.

Bu aktivitelerde küfür, bağrışma, arada kavga, dalga geçme, biraz zorbalık vs … olacaktır. Bunlar erkeklerin birbirlerinin sınırlarını test etmesi, kimi güvenilir kimin olmadığını anlaması ve takım olması için gereklidir. Ortamda kadın varken olmayan şeyler.

Sürekli kızlı – erkekli takılıyorsanız, bu tür erkek shit testleri olmayacaktır. Bu ise sizin maskülenitenizi zayıflatır. Maskülenite kas gibi zorlamadınız mı erir. Sadece yalnız, kadınınız ve kızlı erkekli ortamlarda iseniz maskülen olamaz ya da kalamazsınız :
Günümüz toplumunda hayat çok kolay. Maskülen olmak ise zorluk gerektiren bir şey. Maskülen olmak için hayatınızı zorlaştırmanız lazım. Bir kasın gelişmesi için nasıl ağırlığa ihtiyacı varsa, maskülinitenin gelişmesi için de “dirence” ve “baskıya” ihtiyacı var. Aynı şekilde hiçbir ağırlığa maruz kalmayan bir kasın erimesi gibi, tamamen kolay ve zorluktan arınmış bir ortamda maskülinite de erir.
Erkek arkadaşlarınızla sadece maç izleyip içerek de maskülen olamazsınız. İçinde sizin utanarak yenilme ihtimaliniz olan, tercihen fiziksel aktivite ve doğa içeren aktivitelere ihtiyacınız var.
Bu sitede ben discord grubu veya buna benzer bir forum açmadım. Bence asıl yararlı olan şey sizin, kendiniz gibi ama sizi zorlamaya hazır 4 – 5 erkek ile arkadaş olarak sosyalleşmeniz. 1000 tane erkeğin günlerce erkeklik tartıştığı forumlarda geçireceğiniz aylar, 4 – 5 erkek arkadaş olarak fiziksel aktivite ve rekabet ile geçireceğiniz bir gün etmez. İsterseniz bu grubu bu siteye takılan adamlardan da oluşturabilirsiniz. Bir aktivite ayarlayıp onu yaparken kırmızı hap muhabbeti bile edebilirsiniz. Ama bir düzineyi geçmemeye bakın.
Bu tip bir grup kuracaksanız, normal şartlarda şöyle işleyecektir :
İki grupta da başlangıçta insanlar yerel hiyerarşiyi anlayana kadar bir miktar karmaşa oldu. Erkekler genellikle neyin gerekli olduğunu düşündülerse onu yaptılar – ortamda emir veren bir lider yoktu. Kimi avlanmaya çıktı, kimi yiyecek toplamaya giderken kimi balığa çıktı. Bir elemana kumda oturmaktan gına geldi bank yapmaya başladı. Diğerleri zamanla büyüyen bir klübe yaptılar. Bir diğer eleman her gece yemek yaptı. Birkaç gün içinde, muntazam bir medeniyet çıktı ortaya, hergün bir öncekine göre biraz daha varlıklı bir medeniyet.
Fakat birkaç erkek grubun tepesine çıkmak için grup düzenini sürekli bozan, hır çıkaran ve grubu işlevsizleştiren hırtlıklar yapabilir. Bu adamlar atanamamış alfa değil gamma erkeklerdir. Bir grubun tamamı normalden düşük uyumlu karakterde olan maskülen erkeklerden oluşsa bile saat gibi çalışabilir (elit komando birliklerine bakın).  Bu tür hırtlar atanamamış alfa değil gamma erkeklerdir. Siz bu adam olmayın, bu adamı da hızlıca grubunuzdan dışlayın. Grupta hiyerarşide tepeye doğru çıkmanın doğru yolu gruba değer katmak, karar verme ve yenilme riskini göze almakla olur, hile hurda ve sürekli kavga çıkararak olmaz (bu tür gruplarda kavga arada sırada ortaya çıksa da).
Ve son olarak, eğer böyle bir grup kurarsanız artısı : bir duygusal probleminiz olduğunda dertleşebileceğiniz erkekler olur. Eğer duygusal olarak boşalmak ve dertlerinizi anlatmak istiyorsanız bunu bir erkeğe anlatın. Bir kadına anlatmayın. Özellikle de kendi kadınınıza.
Share this...
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

95
Leave a Reply

Yazıyla alakasız veya 500 kelimeyi geçen yorumlar cevaplanmıyorlar. "Yazıyla alakasız ama ..." ya da "en son yazı bu olduğundan buraya yazdım" diye başlamanız kurtarmıyor. Mahmut Abi ile özel görüşme yapmak isterseniz Erkek Adam Sanal Görüşme sayfasından sanal görüşme ayarlayabilirsiniz.

avatar
39 Comment threads
56 Thread replies
6 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
44 Comment authors
SecretsszeusmarcusKullanıcıValter Recent comment authors
  Subscribe  
Notify of
Qoq
Guest
Qoq

Ben de ortamın a koyuyorum herkesle kavga ediyorum. İstemediğim hareketlere tahammül edemiyorum. Etmek zorunda da değilim. Hiyerarşide tırmanmak gibi bir derdim yok saygısızlık istemiyorum sadece.

Ama birçok şey bana saygısızlık gibi geliyor veya gerçekten saygısızlık bunlar. Bilmiyorum. Alınganım. Bu durumu nasıl aşarız.

BenLark
Guest
BenLark

Hiyerarşide tırmanmak ile rahatsız olduğunu göstermek ile nasıl bir korelayon var anlamadım.

Bu nasıl bir sayko sorudur

Özgür
Guest
Özgür

Genelde herkesle kavga eden tip saygısız olan kişi oluyor zaten. Kendi çizgilerim, prensiplerim var kafasında davranıyor. Birisi bu çizgileri aşacak olursa onun varya amına… Ama kendisi zor bir insan olduğu için herkesin çizgilerini aşıyor. Farkında değil çoğu zaman. Güçlü bir karakterse toxic karakterine rağmen yanında betalar oluyor onlarla takılıyor. Ama gerçekten alfa karaktere sahip birileriyle asla gerçek bir arkadaşlık kuramıyorlar.

Undefeated
Guest
Undefeated

Mahmut abi genelde benim arkadaş çevrem geniş ve yaşları biraz büyük oluyor yaşıtım benden küçük arkadaşlarım da var da genellikle dost gibi baktıklarım benden büyük oluyor.Sadede geliyim benim bir dostum var 25 yaşında çocuk kızlarla çok başarılı diyemem ben bazı konularda onu çok aydınlattım onun da bana kattığı şeyler oldu lakin durum şu ki bir kıza kayacağım zaman bile benden daha istekli ve bu beni son zamanlarda acayip rahatsız etmeye başladı. Bir kız bakar kanka kaçırma yürü buna felan kafamı affedersin sikercesine şeyler bunun sebebini bi türlü çözemedim bi ara yüzüne vurdum da senin için felan diyor bilmiyorum da geçende… Read more »

John
Guest
John

khanz sen misin kralinko

L1n
Guest
L1n

Undefeated nicki 3-5 kişi tarafından kullanılmış.Bide bunun galusu var.Khanzla bunun alakası yok.

Khanz discordda.

eskilerdenbiri
Guest
eskilerdenbiri

Sadece erkeklerin girebildiği arkadaşlık grupları erkek olma yolunda en önemli basamaklardan biri olduğuna kalıbımı basarım. Grup kendi içinde her ne kadar birbirini tartacak hamleler yapsa da, grup olarak beraber yapabileceği ortak davranış alanları da bulur. Bu grup için de kişi kendi özelliklerini yansıtan davranışlarını meydana çıkartacak bir unsur olmakla birlikte o grubun ortak davranışlarında birbirlerine ne kadar güvenip güvenmeyeceğini grup kendi içinde test eder ve meydana çıkarır. Aslında bu durum sadece kadın erkek ilişkilerini anlamaya yönelik değildir. Bütün hayatımızda mahalle, eğlence mekanları, okul, iş yeri, sosyal platformlar, dernekler, askerlik. vs.vs. arkadaşlıkları olabildiği gibi karma arkadaşlıklar da olabiliyor. Bu hemen her… Read more »

Undefeated
Guest
Undefeated

Hocam 1 tane dost herzaman en iyisi bence. Üçüncü kişi girince ortalığın amınakoyuyor.

BenLark
Guest
BenLark

Saçma bir soru bro kusura bakma fakat cevap verecek olursak
bazı şeyleri yaptığında çerçeve kaybı yaşadığını düşünüyorsun.Çerçeveyi kaybetmemek için her türlü oyuna hazırsın.Alfalık denen şey (prosocial olmak isteniyorsa eğer) gerçek bir denge ve duygusal güç gerektiriyor.

Ufak şeylere takılmışsın…

Zamanla büyük şeyler uğraşmanın insanı büyüttüğünü farkettim bu konuya dikkat et.

Undefeated
Guest
Undefeated

Çok güzel soru… Post bile çıkabilir,geçen değinmiştim ufaktan buna..

Konu değil de altında yatan temel sorun içsel oyun. Orası hedef alınarak bi sürü post yazılabilir.

Kimse görmüyor,kimse bilmiyor ama kendini kötü hissettin çünkü içsel oyunun zarar gördü.

Bu yüzden önce ki yazılarımda yalnızken bile alfa imajı çizmek lazım ve ona göre davranmak lazım. Kimse bilmiyor,görmeyecek,nolacak ki diye diye içsel oyun zarar görüyor. Konudan bağımsız altında yatan sorun bu Mahmut abi post yapsa daha iyi olur bence bu konu hakkında çünkü soruların büyük çoğunluğu içsel oyun çatlakları.

L1n
Guest
L1n

Mahmut abi güzel bir konuyla geldim. Hatta post bile çıkabilir. Şimdi benim konum bir arkadaş grubumdan diyebilirim.Özellikle benden büyükler de diyebilirim. Neyse konuya dönersek,ben bu arkadaşlarımdan uzaklaşma kararı aldım.Sebebi ise bana hiçbir faydaları olmadığını gözlemlemem.Yani sürekli benim faydam var ve karşı taraftan bir fayda yok.Ben de ego mastürbasyonu yapıp iyilik meleği olacak biri değilim. Haliyle bana faydası dokunabilen,sadece tek taraflı değil,kazan-kazan yapabileceğim bir arkadaş grubumun olmasını istediğimden ötürü durum böyle.Bu arkadaşlarım da yüzlerine söylememe rağmen,üstelik bastıra bastıra söylememe rağmen aşırı derecede bağlanmış oldukları için bi türlü salmıyorlar.Örneğin haklarını yesem,ses etmezler.Ses edemeyeceklerinden değil,beni kaybetme korkusundan.Çok enteresan geldiğini biliyorum ama durum öyle.Tabii… Read more »

phenomenon456
Guest
phenomenon456

kolay gelsin, hır çıkaran ve uyumsuz olan erkek hiyerarşide yer kazanırsa, bir erkek onunla bir problem yaşadığında ve arkadaşlarından destek alamadığında o grubu terketmek onun için en iyisi midir?

Romm
Guest
Romm

Selamlar abi kızlardan ziyade erkek ortamında alıngan olmasamda çok fazla gülen bir insanım aklım sürekli bir şeyler üretiyor ve egleniyorum onay ihtiyaci ile yaptigim hareketler degil ancak bu surekli gülme olayı beni zayıflaştırıyor gibi hissediyorum ve liderlik ettigim gruplara oranla inanilmaz bi zayiflik hissediyorum ve böyle hissettigim gruplarin %70 i eski halimden kalma devam eden arkadasliklar
sence kendime bir davranış modeli kazandirnali mıyım eğer yapmaliysam nasil olmali ?

Sweety
Guest
Sweety

Mahmut Abi, ikili arkadaşlıklarda birbirine yazma oranı nasıl olmalı? Mesela ben birine 3 kere yazıyorsam o bana 1 kere yazıyorsa bir süre sonra yazmıyorum ve arkadaşlık orada bitiyor / bitmiş gibi oluyor. Ben aramazsam bitecek olan arkadaşlığı devam ettirmemin lüzumu var mıdır?

Frodo
Guest
Frodo

Mahmut abi bence bir erkek böyle düşünmeli, böyle yaşamalı ve böyle ölmeli diyebileceğin birkaç cümle var mı abi? Biliyorum site hep bundan bahsediyor ama kısaca birisi sana sorsa bir erkek nasıl olmalı diye, neler söylersin abi?

acbitirsalam
Guest
acbitirsalam

Mahmut abi selam, Skype görüşmesi yapmıştık belki hatırlarsın üniversite okuyup kendi işimi kurduğumdan vs. bahsetmiştim sen de sosyallik için kulüplere katılmamı önermiştin; orası tamam. Bir konu hakkında daha fikrini almak istiyorum müsaitsen: Abi arkadaşlarımın hepsi kız-kıza masalarda dönen dedikoduları yapan erkekler (hepsi önceden arkadaşım, yeni bulmadım yani), yani eğlence anlayışları oturup bir masada ‘bu kızda da iyi kalça varmış’ ‘bu kızla bu çocuk fakbadiymiş’ gibi lak lak yapıyorlar. Ben konserlere, partilere, paintball ya da go-kart gibi aktivitelere planlar yapıyorum fakat -benim liderlik problemim falan yok, gerçekten sıkıntılılar ve değişim göstermiyorlar- eğlence anlayışları buna yatkın değil, yine aynı dar alanda (avmde… Read more »

Anonim
Guest
Anonim

Mahmut abi selamlar umarım okur ve cevap verirsin. Kız işlerinde iyi olmayan bir arkadaş grubum var. Onlara yürüdüğüm kızlardan hiç bahsetmiyorum. Onlara bahsetmemin hiçbir faydasının olmayacağımı hatta zararının olacağını düşünüyorum.Çünkü bir kıza selam versem bile çok büyüttükleri kızlardan telefon instagram aldığımdan bahsetmiyorum. Haftalarca aynı konuları konuşup duracaklar. Bolluk mentalitesinin tam tersi şekilde benim unutup gittiğim kızı bana hatırlatıp duracaklar. Bu daha önce oldu. Beni 2 yıl önce reddeden kızın hâlâ esprisini yapıyorlar. Espiri kısmına takılmıyorum ama benim nextlediğim kızı bana hatırlatıp duruyorlar. Hayatta da başarılarımı çok dillendirmeyen bir insanım, başarının gerekmedikçe çok dillendirilmemesi taraftarıyım. Ama sanırım büyük betaca bir hareket… Read more »

CtrlAltF4
Guest
CtrlAltF4

Mahmut Abi selamlar, erkek ortamlarında beni rahatsız eden bir şey olduğunda söylesem alıngan olurum, söylemesem ezik(sınırlarını çizemeyen biri) gibi gözükürüm ikilemini yaşıyorum. Mesela erkek ortamlarında emir kipi ile konuşulması, küfürü vurgulayarak laf sokmalar hoşuma gitmiyor.(Dışarıdan lan bu çocuğa laf sokuyorlar sınırını çizemiyor demelerini istemiyorum) Ya da bir arkadaşım boyumla alakalı şaka yapıyordu ilk başlarda gülüyordum takmıyordum ama sık sık yapmaya başladı. Bu tarz durumlara “bu tarz şeyler benim hoşuma gitmez yalnız” desem alıngan olur muyum? Sınırlarını çizemeyen biri olmak istemiyorum.

AxE
Guest
AxE

Abi çok eskiden beri iyi anlaştığım bir arkadaşım var. Sık sık da buluşmuştuk. Ama uzun süredir sadece ben arıyorum. Açmadığı zamanlar döneceğim dediğinde dönmüyor. buluşma isteklerime sebepler sunup gelmiyor. Sence yine de buluşmaya davet etmeli miyim?