Kadının sizden uzak geçirdiği zamana ihtiyacı var

Bir kadının sizi merak etmesi gerektiği fikri çoğu erkeğe mantıksız geliyor ve çoğu erkek bu kavramı anlamakta zorlanıyor. Biz erkekler görsel varlıklarız ve bir yerde olsun, ekranda olsun güzel, seksi bir kadın gördüğümüzde onunla birlikte olmaya neredeyse hazır hale gelebiliyoruz. Ama kadınların “ısınması” bundan daha fazla zaman alır. Birçok erkek ise kadın kendisi gibi hemen hazır olmayınca “beni daha fazla ve daha hızlı istemesi için bir şeyler yapmalıyım” hissine kapılır.

Ama kadınların genelde, özellikle de henüz birlikte olmadığınız başlangıç zamanlarında, sizden uzak kalmaya ihtiyaçları vardır.  Sizden uzak kalmaya dediğim, sizinle konuşmadığı ve sizi düşünüp merak edebileceği bir uzaklık olmalı. Sizin bir daha ne zaman arayacağınızı veya mesaj atacağınızı, sizin gözünüzde yerinin ne olduğunu merak edebileceği bir uzaklıktan bahsediyorum. Kız arkadaşlarınıza sizi ve sizinle buluşmanızı anlatabileceği, onlarla strateji geliştirip sizin ne istediğinizi bulmaya çalışacağı uzaklık. Bu nedenle kadına buluşma aralarında bir miktar (örneğin henüz beraber olmadığınız kadına bir iki gün) zaman ve uzaklık vermelisiniz ve kendi işinize bakmalısınız.

Bu biraz bir kek pişirmeye benzer. Keki fırına koyduktan sonra pişmesi için beklemelisiniz. Eğer kek pişti mi diye sürekli fırının kapağını açarsanız, kekin pişmesine engel olursunuz.  Aynı şekilde bir kadınla buluşmaya başladığınızda, ona duygularının gelişmesi için fırsat vermelisiniz. Eğer çoğu erkek gibi kadının duygularının gelişim hızını ve miktarını zorla arttırmaya çalışırsanız, o duygular hiçbir zaman gelişmez.

Maalesef on binlerce TV programı ve film, çoğu erkeğin beynini yıkıyor.  Bu propaganda, bir kadından hoşlandığınızda, onun sürekli peşinde koşmanızı ve bunu yaparsanız kadının bir süre sonra havlu atıp sizin hayatının aşkı olduğunuzu ve aslında sadece sizinle beraber olmak istediğini anlayacağını kafanıza işliyor. Bu şekilde koşullandığınızda da, şunu da yapmalıyım, bunu da denemeliyim, şunu başarmalıyım, şunun peşini bırakmamalıyım diye düşüncelere boğulursunuz.

Erkekler çocukluklarından beridir, kadın erkek ilişkilerinin bu şekilde kurulduğu propagandasına maruz kaldıkları için, çoğu erkek gerçek hayattaki kadın erkek ilişkilerinde zorlanır. Zira gerçek hayatta bunları yaparlarsa, hayırdan anlamayan tacizci muamelesi görürler ve reddedilirler.

Oysa siz bir şeyler yapmalısınız sanarken yapmanız gereken tek şey kendi hayatınıza dönüp, kendi işlerinize, hedeflerinize, sosyal hayatınıza, vs. odaklanıp, bir süre boyunca haftada bir iki ulaşıp buluşmak ve arada mesajlaşmak dışında kadın ile ilgili hiçbir şey yapmamaktır. Eğer kadının ilgisi varsa, arada o da size ulaşır. Bu şekilde ulaştığında da, buluşmak istediğini var sayar ve buluşma ayarlarsınız.

Şimdi şu hikayeye bakalım.

9 ay önce bir kızla çıkmaya başladım ve bir sürü hatadan sonra olay arkadaş kalalıma geldi. Ben de karşı hamle olarak iletişimi kes kuralı konuşması yaptım. Sonraki haftalarda onu 2 kere buluşmaya davet ettim ve ikisi de reddedildi. Bana ilgisinin oldukça yetersiz olduğunu gördükten sonra da kızı tamamen bıraktım.

Sana ilgisi yetersiz olan bir kızı tamamen bırakmak dışında yapabileceğin pek fazla bir şey yok. Zaten peşinde koşmanın bir işe yaramadığını bizzat deneyip görmüşsün. Bu arada bana sanki kız sana ulaşmadan ona ulaşıp buluşma teklif etmişsin gibi geldi ki büyük yanlış. O sana ulaştığında bile, eğer iki teklifin reddediliyorsa bir daha o buluşma isteyene kadar buluşma teklif etme. Ona ulaşmamaya devam et ama bu sefer sana ulaştığında, buluşma teklifi de getirmiyorsa, kızı kibarca başından sav. Merak etme. Eğer seninle buluşmak isterse seninle buluşmayı teklif eder. Eğer istemezse teklif etmez ve senin istemen de bir işe yaramaz.

Son bir haftadır bana yaklaşık 7 kere ulaştı. Kibarca sesini duyduğuma sevindiğimi ama şu an meşgul olduğumu söyleyerek konuşmayı 5-6 dakikadan fazla uzatmadım.

Evet kibarca başından sav. Burada verdiğin mesaj “madem buluşmuyoruz, telefonda arkadaşlık da yok”.

Ama en son ulaştığında işleri biraz çirkinleştirdi. Beni daha fazla konuşmaya zorladı ama ben yine de konuşmayı uzatmayınca saygısızlaştı. Sonrasında ona bana ulaştığında benimle bu şekilde konuşmamasını, şu an meşgul olduğumu yazdım.

Ertesi gün whatsapp’a özellikle girmedim. Onun online statüme baktığını hissediyorum zira işten ne zaman çıktığımı biliyor.

Bence boş işlerle uğraşıyorsun.  Problemlerinden birisi, anladığım kadarıyla, başka kadınlarla görüşmemen ve tamamen bu kıza odaklanman. Bu kızdan arama bekleyip durmak yerine dışarı çık ve başkaları ile buluş. Sen sanırım bunu yapmıyorsun ve bunun acısını çekiyorsun. Terk edildiğin pozisyonda kalıp bu kızı kafanda evirip çevirmek de mantıklı düşünmeni engelliyor.

Ona şöyle bir şey yazmayı düşünüyorum: “Seni seviyorum ve istiyorum ama sende bana karşı bir istek göremiyorum. Zamanımı, bana karşı istekli kızlarla harcamayı tercih ederim.  Eğer benimle görüşmek istersen bana ulaş.”

Sen bunu yaptın zaten ve üstüne de iki kere reddedildin. Bu yazacaklarının gösterdiği tek şey, senin artık muhtaç ve kendine güvenmediğin bir noktaya düştüğün ve artık tek çare olarak bir şeyleri zorlaman gerektiğini düşündüğün. Bunun nedeni tabii ki istediğin şeylerin, istediğin hızda olmaması. Ama sen bu yazacaklarının bir baskı veya kaygı yaratacağını umarken, bu kızın seninle buluşma fikrini bir kere bile belirtmediğini tamamen unutuyorsun. Seninle buluşma isteği olmadığı sürece, seninle buluşmaya hazır değil ve sen de bunu böyle üstü kapalı tehditlerle zorlayamazsın.

Hadi diyelim zorladın ve buluştun. Seninle buluşmaya pek de istekli olmayan bir kızla vaktini ve paranı boşa harcarsın.  Orada olmaya çok da gönüllü olmadığı için genellikle kötü bir buluşma olur ve sen de genellikle buluşmayı zorladığında pişman olursun.

Bu aşamada bu kız söz konusu olduğunda hiçbir şey yapmamalısın. Sonuçta ya sana buluşmayı teklif edecek ya da seni aramayı bırakacak. Ya onunla yeniden birlikte olacaksın ya da başkasıyla birlikte olacaksın. Ama şunu unutma ki, bu kız seni aramayı bırakırsa bu, sen ona ulaşıp bir şeyleri zorlamadığın için olmaz. Zorlamayarak kendini küçültmekten ve zaman kaybından kurtulursun.

Şu an zayıf ve muhtaç hissettiğin için, eski usül peşinden koşmak istiyorsun. Ama zaten bunu denedin ve reddedildin. Reddedilmene neden olan şeyi tekrar tekrar yapınca ne olacağını sanıyorsun?

Bu sefer kızı kendi haline bırak, seni uzaktan düşünsün ve hazır olursa da seni arayıp görüşmek istesin. Belki hiç hazır olmayacak ama onu hazır olmaya zorlayamazsın. Ama onu zorlayarak, belki de hazır olabilecek iken, hiçbir zaman hazır olmamasını sağlayabilirsin.

Bana sorularınızı uygun yazı altında sorabilirsiniz, benimle görüşme ayarlayabilirsiniz ya da ilişkiler setimize bakabilirsiniz.

Share this...
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

68
Leave a Reply

Yazıyla alakasız veya 500 kelimeyi geçen yorumlar cevaplanmıyorlar. "Yazıyla alakasız ama ..." ya da "en son yazı bu olduğundan buraya yazdım" diye başlamanız kurtarmıyor. Mahmut Abi ile özel görüşme yapmak isterseniz Erkek Adam Sanal Görüşme sayfasından sanal görüşme ayarlayabilirsiniz.

avatar
13 Comment threads
55 Thread replies
2 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
17 Comment authors
nirtSertCelaleddin MengübertiMelisaOzer Recent comment authors
  Subscribe  
Notify of
Majorseth
Guest
Majorseth

Benim gibi anksiyetesi ve insanlara güvensizliği olanlar ne yapsın.

Ben ejderha
Guest
Ben ejderha

Abi iki sorum olacak yazıyla parelel 1) ben dmden yürüdüğüm kızlara önce mesaj başlatıp ilgi seviyesini ölçüyorum daha sonra sohbeti bitirip 2/3 gün sonra tekrar başlatıyorum o konuşmada sıcak gecerse buluşma teklif ediyorum. Bu durumda bazı kızlar bu hafta doluyum/ sınavlarım var vs diyerekten reddediyor ben de tamam haberleşiriz diyip sohbeti sonlandırıyorum fakat kızlar sohbeti ilerletmeye devam ediyor. Burdaki mesaj seni isterim ama daha hakkında cok bir sey bilmiyorum biraz daha yazışalım mı oluyor? 2) yazıda bahsettiğin iki redden sonra kızın ulaşmasını bekleyin ulaşırsa buluşma teklifinı o etsin yoksa başınızdan kibarca salın diyorsunya bu tarz durumlarda kızlar birkac defa ulaşıyor… Read more »

berkay
Guest
berkay

Merhaba mahmut abi, 7 aylık iliskide olduğum kız arkadasımla nisan basında ayrılmıstık. daha sonra ayrılık sonrası 2 hafta konusmadık ve ardından tek tük konusmaya basladık. her neyse ben bunun peşinden yaklasık 1 ay kostum salak gibi. her neyse kız sürekli bi istiyo bi istemiyor gibi davranınca ben de uzaklastım biraz ve sıkıldım. en sonunda da kızla konusmayı tamamen bitirdik. her neyse abi konusmayalı 10 gün oluyor ve ben bunun pesinden artık koymayıp nocontact yapsam ve o ulasana kadar baska hatunlarla takılsam yazma ihtimali nedir? bu arada 2. ayrılıgımız oldu bu. tesekkürler simdiden abi cidden yol göstermene ihtiyacım var onu istedigimi… Read more »

Yollar
Guest
Yollar

Yazıdan anladığım bir hayatın olsun. O hayatın eğlenceli ve renkli olsun. Hayatına girmek için istekli olan adaylar arasından değerlendirme yap. İstekli olmayana yol ver gitsin. Sen de kendi yoluna git.

jose
Guest
jose

Mahmut abi selamlar 4 aylık ilişkim vardı kızla ayrıldıktan sonra nocontact yapmaya karar verdim uzun sürmedi 3 gün sonra buluşmak için yazdı ben de kabul ettim bu şekilde 2 ay takıldık kızla, buluşmalarda istekliydi ancak yanımdan gittikten sonra konuşmak istemiyor gibiydi. Ayrıldıktan sonra ilk buluşmaları o ayarladı ben de mesafeli davrandım buralarda ve kız bana yakın davranınca yelkenleri indirdim ben de yakın davranmaya başladım. Ondan sonra dikkat ettim ki buluşmaları genelde ben teklif etmişim. Kız buluşmalarda soğuk olmasa da yakın olsa da mesajlaşmalarda falan soğuk ve saçma davranışlar sergilediği için yazmayı kestim ardından o buluşmak için 1 kere yazdı ama… Read more »

Steabery
Guest
Steabery

Abi hazır oldu buluşma oldu diyelim görüşmelerde yakınlaşma oldu sıcak geçti fiziksele gittik ama birkaç görüşmeden sonra mesjlara sıcak cvp versede kendisi başlatmayı azaltsa iki biz başlattık ama kız üç gün dört gün başlatmayıp susup sonra baslatıyorsa ve bunu belli aralıklarla yapiyorsa her seferinde bu davranışı görmezden mi geleceğiz yani kıza hicbisey demeden her bu durumda bulusacak mıyız canının istediği zaman gelmiş istemediği zaman gitmiş olmuyor mu

Lily&Moon
Guest
Lily&Moon

2 ilişkiden çıktım. Birinde direkt ben hatalıydım ve defalarca kez özür dilemek zorunda kaldım. İkisi de benimle bir daha asla görüşmeyeceklerini konuşmayacaklarını söylediler. Özrümü diledikten sonra peşlerinden sürünmek yerine, ayaklarımın üstünde arkamı dönüp çekip gittim. İki kız da beni asla salamadılar. Aylarca çeşitli bahanelerle ve taktiklerle benimle iletişime geçtiler. Geri dönmek isteyeni de oldu, affedemediği için dönemeyen, ama hala daha beni salamayan da oldu. Kendi tecrübeme dayanarak şunu söyleyebilirim ki, arkanızı dönüp çekip gittiğiniz zaman kadınlar size farkında olmadan saygı duymaya başlıyorlar. Ne kadar acı çekerseniz çekin hayatınıza devam edebiliyor olmanız büyük bir güç ve erdemdir. Kadınlar sizi sürekli stalklıyor… Read more »

Zagoran
Guest
Zagoran

Yaklaşık 7 ay önce uzak mesafe ilişkim bitmişti, bitme sebebi ise iş yerine gitmemdi. Benim de eski işerim olduğu için orayı ziyarete gitmiştim ama küçük Bi yer olduğu için laf söz olur diye akşam bana telefondan kızmıştı, bir daha sakın gelme hem neden buradasın dön artık şehrine demişti, onun için 4 gün daha izin aldığımı bilmesine rağmen. Ben bu kaba davranışı karşısında tamam deyip şehirden ayrılmıştı. Bittiğini düşünüp bir ay boyunca ona ulasmamistim ama hala instagram’da takiplesiyorduk ve hikaye atar atmaz ilk o bakıyordu, arada hikayelerini beğeniyordu.o yazmadan yazmamayi kafama koymuştum ama sonra ona aldığım çiçekle hikaye atınca mesaj atmıştım,… Read more »

Kuzey
Guest
Kuzey

Mahmut abi merhaba, kız arkadaşımın geçen hafta uzaktan kız arkadaşları geldi dolayısıyla kız kıza takıldıkları 2-3 gün oldu ben de bu süreçte telefonu aradığımda duymasını ve iletişimimize bir tık daha dikkat etmesini onun dışında bir sıkıntımın olmadığını söyledim. iletişim konusunda kopukluk olması bir iki kez tekrar edince benim çizgilerim olduğunu ve bunu aştığını dolayısıyla ayrılmak istediğimi söyledim ve bunda ciddiydim gerçekten ayrılmak için aradım. İlginin pazarlıkla alınamayacağını biliyorum fakat laf açılırken bunları da söylemiş bulundum, akşam dışardaydım ve ne lokasyon ne kişileri ne halimi hatırmı sorduğunu söyledim. sonuç olarak barıştık iletişim konusunda kendini frenlediğini, ondan sıkılmamdan darlanmamdan korktuğunu söyledi. ama… Read more »

Mechul
Guest
Mechul

Abi selam, 3 ay önce kız arkadaşım benden ayrıldı. Ayrılırken onu hala sevdiğimi ve ilişkiye devam etmek istediğimi, fikrini değiştirirse bana ulaşmasını söyleyip no contact e başladım. 1 ay önce gece sarhoşken beni arayıp ağlayarak çok özlediğini ama tekrar beraber olmak konusunda emin olamadığını falan söyledi, uzatmayıp emin olursan haber ver dedim ve tekrar yoluma baktım. Ara sıra bana ulaşmaya devam ediyor, sakin ve rahat bir şekilde konuşup muhabbeti kesiyorum ve o bana ulaşana kadar ona ulaşmıyorum. Son 2 haftadır neredeyse her gün bana ulaşıp bir şekilde konuşmaya çalışıyor ve en son dün konuştuğumuzda artık bana ulaşmamasını, ilişki gibi bir… Read more »

Celaleddin Mengüberti
Guest
Celaleddin Mengüberti

Mahmut Abi iyi günler, “kadının sizden uzak geçirdiği zamana ihtiyacı var” demişsin, ben de öyle yaptım ve konuşmayı başlattım-bitirdim (senin istediğin gibi konuşmayı yönettim) ve buluşmayı da yaptım. İşler ilerledi ve neredeyse bir ay olacak. Ama artık ben yazmadan kız bana yazıyor, hani “benden uzak geçireceği zamana” ihtiyacı vardı ya neden bu kız bana ulaşıyor?
(Ben 2003 doğumluyum ve tıp fakültesi 2. Sınıf öğrencisiyim, kız 2002 doğumlu ve diş hekimliği 1. Sınıf öğrencisi. Yaş olarak kız büyük ama sınıf olarak ben büyüğüm.)
Dipnot: Kızla tarih, felsefe, teoloji vb. şeyler konuşuyoruz ve hayata bakış açımız çok benzer olduğu için kızı kaçırmak istemiyorum.

Sert
Guest
Sert

Merhabalar abi umarım keyfin yerindedir. Kız farklı şehirde pekçok bahane bir araya geldi ve o şehre gittim. Gitmişkende kıza yazdım vs kah arkadaşım evinde kah kızın evinde kaldım. Gezdik tozduk tabi yoğun görüştük. Ben istanbula geri döndüm o da benimle buraya akrabalarının yanına geldi vs. Şimdi açıkçası için dışım bu kız oldu. 1 gün yazışmamak aradaki vibeı yok eder mi? Yoksa ufak bir yazışma ya da çok uzatmadan bir telefon konuşması yeterli mi olur böyle durumlarda? Kız bu arada farklı deneyimleri olmuş ama hala bakire. Yaşı da 32. Hep çok dandik insanlar denk geliyor onlarla yaşayasım gelmedi vs diyor. Bu… Read more »

nirt
Guest
nirt

Kız arkadaşımla ayrıldık sonra tekrar bir şans vermeye karar verdik ilk 2 gün ilgiliydi 3 gün bana karşı soğuk davrandı özellikle flörtlerimi kasıtlı olarak cevapsız bıraktı bende kendisine ulaşmayı bıraktım 3 gündür konuşmuyoruz ulaşmalı mıyım o bana ulaşmıyor artık hiç bir şekilde ben onunla iletişim başlatmadıkça