Sadece erkekler girebilir

Erkekler arasındaki arkadaşlık duygu alışverişi ile olmaz. İçinde rekabet, bir miktar zorlama ve bazen yenme – yenilme olan bir deneyimi paylaşarak olur. Halı sahada futbol oynayarak ya da balık tutarak mesela. Masa başında ya da daha kötüsü forumlarda kızları konuşarak değil.

Sadece erkeklerle yaptığınız aktiviteler olmalıdır, bunları yaparken grupta kadın olmamalıdır. Kadın – erkek karışık sosyalleşmeleriniz de olabilir ve hatta sosyal hayatta bu tür aktiviteleri sıklıkla yapacaksınız. Ama erkek olarak sadece erkeklerin yaptığı ve içinde kadın olmayan aktivitelere de ihtiyacınız var.

İnsanlığın uzun tarihi boyunca hem kadın – erkek karma hem de sadece erkeklerin yaptığı aktiviteler vardı. Eskiden avlanırken erkeklerin nasıl günlerce kadınlardan uzak, takım olarak çalıştığını düşünün. Ama aynı erkekler avdan geldiklerinde ateş etrafında kadın – erkek- çocuk olarak da sosyalleşiyorlardı. Bugün problem sadece erkeklerin yaptığı aktivitelerin neredeyse kalmamış olması.

Burada teknolojik değişim kadar kadınların davranışlarındaki değişiklikler de etkili. Günümüzde kadınlar, erkeklerin bu aktivitelerine burunlarını sokmaya hakları olduğunu sanıyorlar. Erkeklerin sadece kendi erkek arkadaşlarıyla yaptıkları aktivitelere dırdır etmeye kalkıyorlar. Hatta bazı durumlarda erkeklere “izin” vermeyebiliyorlar, evet bu gibi şeyler için karılarından izin almak zorunda olan adamlar var. Buna direnin. Karınızın ya da kız arkadaşınızın sizi erkek erkeğe yapacağınız aktiviteden kısıtlamak gibi bir hakkı yok. Bunu açıklamaya bile gerek görmeden aktivitenizi yapın.

Ama şunu unutmayın. Her kadın shit test olarak erkeği bu aktivitelerden uzaklaştırmaya çalışacaktır. Ama erkek shit testi geçip bu konuda yapması gerekeni yapmalıdır. Erkek shit testten kalırsa kadın mutlu olmaz, erkeğin arkadaşlarından kopması onu daha az erkek yapacaktır.

Bunu her kadın yapar dedik ama bazı hasta kadınlar bu konuda inanılmaz dırdırcı ve karın ağrısıdır. Bu kadınlarla ilişkiye devam etmemelisiniz (sizin tüm zamanınızı bu tür aktivitelerle geçirerek abartmadığınızı varsayıyoruz).

Her hafta en az bir akşam, karınız/kız arkadaşınızın olmayacağı şekilde yakın erkek arkadaşlarınızla buluşun. Kamp yapın, ava gidin, balık tutun, paintball oynayın, maç izleyip kağıt oynayın, futbol oynayın, vs … Ama doğa ve fiziksel aktivite en faydalısı olacaktır.

Bu aktivitelerde küfür, bağrışma, arada kavga, dalga geçme, biraz zorbalık vs … olacaktır. Bunlar erkeklerin birbirlerinin sınırlarını test etmesi, kimi güvenilir kimin olmadığını anlaması ve takım olması için gereklidir. Ortamda kadın varken olmayan şeyler.

Sürekli kızlı – erkekli takılıyorsanız, bu tür erkek shit testleri olmayacaktır. Bu ise sizin maskülenitenizi zayıflatır. Maskülenite kas gibi zorlamadınız mı erir. Sadece yalnız, kadınınız ve kızlı erkekli ortamlarda iseniz maskülen olamaz ya da kalamazsınız :
Günümüz toplumunda hayat çok kolay. Maskülen olmak ise zorluk gerektiren bir şey. Maskülen olmak için hayatınızı zorlaştırmanız lazım. Bir kasın gelişmesi için nasıl ağırlığa ihtiyacı varsa, maskülinitenin gelişmesi için de “dirence” ve “baskıya” ihtiyacı var. Aynı şekilde hiçbir ağırlığa maruz kalmayan bir kasın erimesi gibi, tamamen kolay ve zorluktan arınmış bir ortamda maskülinite de erir.
Erkek arkadaşlarınızla sadece maç izleyip içerek de maskülen olamazsınız. İçinde sizin utanarak yenilme ihtimaliniz olan, tercihen fiziksel aktivite ve doğa içeren aktivitelere ihtiyacınız var.
Bu sitede ben discord grubu veya buna benzer bir forum açmadım. Bence asıl yararlı olan şey sizin, kendiniz gibi ama sizi zorlamaya hazır 4 – 5 erkek ile arkadaş olarak sosyalleşmeniz. 1000 tane erkeğin günlerce erkeklik tartıştığı forumlarda geçireceğiniz aylar, 4 – 5 erkek arkadaş olarak fiziksel aktivite ve rekabet ile geçireceğiniz bir gün etmez. İsterseniz bu grubu bu siteye takılan adamlardan da oluşturabilirsiniz. Bir aktivite ayarlayıp onu yaparken kırmızı hap muhabbeti bile edebilirsiniz. Ama bir düzineyi geçmemeye bakın.
Bu tip bir grup kuracaksanız, normal şartlarda şöyle işleyecektir :
İki grupta da başlangıçta insanlar yerel hiyerarşiyi anlayana kadar bir miktar karmaşa oldu. Erkekler genellikle neyin gerekli olduğunu düşündülerse onu yaptılar – ortamda emir veren bir lider yoktu. Kimi avlanmaya çıktı, kimi yiyecek toplamaya giderken kimi balığa çıktı. Bir elemana kumda oturmaktan gına geldi bank yapmaya başladı. Diğerleri zamanla büyüyen bir klübe yaptılar. Bir diğer eleman her gece yemek yaptı. Birkaç gün içinde, muntazam bir medeniyet çıktı ortaya, hergün bir öncekine göre biraz daha varlıklı bir medeniyet.
Fakat birkaç erkek grubun tepesine çıkmak için grup düzenini sürekli bozan, hır çıkaran ve grubu işlevsizleştiren hırtlıklar yapabilir. Bu adamlar atanamamış alfa değil gamma erkeklerdir. Bir grubun tamamı normalden düşük uyumlu karakterde olan maskülen erkeklerden oluşsa bile saat gibi çalışabilir (elit komando birliklerine bakın).  Bu tür hırtlar atanamamış alfa değil gamma erkeklerdir. Siz bu adam olmayın, bu adamı da hızlıca grubunuzdan dışlayın. Grupta hiyerarşide tepeye doğru çıkmanın doğru yolu gruba değer katmak, karar verme ve yenilme riskini göze almakla olur, hile hurda ve sürekli kavga çıkararak olmaz (bu tür gruplarda kavga arada sırada ortaya çıksa da).
Ve son olarak, eğer böyle bir grup kurarsanız artısı : bir duygusal probleminiz olduğunda dertleşebileceğiniz erkekler olur. Eğer duygusal olarak boşalmak ve dertlerinizi anlatmak istiyorsanız bunu bir erkeğe anlatın. Bir kadına anlatmayın. Özellikle de kendi kadınınıza.
Share this...
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

95
Leave a Reply

Yazıyla alakasız veya 500 kelimeyi geçen yorumlar cevaplanmıyorlar. "Yazıyla alakasız ama ..." ya da "en son yazı bu olduğundan buraya yazdım" diye başlamanız kurtarmıyor. Mahmut Abi ile özel görüşme yapmak isterseniz Erkek Adam Sanal Görüşme sayfasından sanal görüşme ayarlayabilirsiniz.

avatar
39 Comment threads
56 Thread replies
5 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
44 Comment authors
SecretsszeusmarcusKullanıcıValter Recent comment authors
  Subscribe  
Notify of
Aztec
Guest
Aztec

Abi erkeklerle samimiyet kurmamın sırrı nedir? Samimiyetimi arttırmak istediğim sohbetinden keyif aldığım erkekler var. Ama beraber vakit geçirmek, arkadaş olmak için ne yapmam gerektiği konusunda kararsızım. Kızlara yaklaştığım gibi yaklaşıp kendilerine soru sorarak yaklaşıyorum. Ama sohbet ettiğimizle kalıyoruz. Sanki sadece ben sohbet etmek istiyormuşum gibi hissediyorum. Bunu bir erkek olarak sormak garip hissettiriyor ama bu zamana kadar arkadaşlarımı kendim seçmedim pek. Ortam oldu arkadaş olduk. Aynı sınıftaydık, aynı yurttaydık falan. Mesela tanıştık, biraz sohbet ettik hangi ünide okuyorsun gibi. Sonra ne yapmalıyım?

Eski
Guest
Eski

Bana erkek ortamında ya suyu kapatsana diye bağıran biri var. Ya da bir cevap veriyorum yanlış. Ne alakası var diye bağırıyor. Küfür falan da ediyor. Ama benim dışımdaki insanları güldürüyor böyle yaparak. Şaka olarak görüyorlar diğerleri. Ama diğer erkeklere yapmıyor böyle. Grupta taşak geçilen elemanım yani. Hatta gruptan bir tanesi bana şaka yapmasın sana yapsın komik oluyor dedi. Benim dışımda birkaç erkek dışında kimseye sesini yükseltmiyor. Bana saygı duymadığını düşünüyorum. Kendimi ezik biri gibi hissediyorum. Ne yapmalıyım?

Auto
Guest
Auto

Sürekli aynı arkadaş grubuyla takıldığım için kızlara açılış yapamıyorum. Onlara görüşürüz diyip kendim çıksam çıkışta illaki soruyorlar. Hergün beraber çıktığımız için ayrı çıkınca soruyorlar. Okulda her yere beraber gidiyoruz. Birçok yere gitmekte sıkıntı yok ama kız konularında ayrılmam gerekiyor. Ne yapmalıyım?

KatipBartleby
Guest
KatipBartleby

Abi çok konuşkan biri değilim. İnsanları gözlemliyorum konuşacak bu kadar çok konuyu ve enerjiyi nereden buluyorlar anlamıyorum. Genelde biriyle konuşurken anlattıklarıyla ilgili sorular sorup bazı yorumlar yapıyorum ve çoğu zaman muhabbet ilgimi çekmiyor ve tıkanıyor. Bazen kendimi sohbeti uzatmaya zorluyorum o zaman da kendimi sosyal olmak için kasıyormuşum gibi hissediyorum ve bu dışardan belli oluyor. Ve dedikodudan uzak durmaya çalışıyorum. Bunu çıkarınca geriye konuşulacak pek bir şey de kalmıyor. Çok konuşmamam karşı cins üzerinde gizemli biri izlenimi yaratıyor olsa gerek ki ilgilerini çekiyor. Ama çoğu zaman muhabbet ilerlemediğinden soğukluk baş gösteriyor. Erkekler arasında da onlarla konuşmak istemediğim izlenimi veriyorum sanırım… Read more »

Valter
Guest
Valter

Abi merhaba uygun başlığın bu olduğunu düşünüyorum. Ben 9 aylık ilişkimden, 5 ay önce ayrıldım. Zamanında kızla ilişkideyken kızla tanıştırdığım yakın erkek arkadaşlarım şuan kızın çok yakın erkek arkadaşları ve kızı adete bana tercih ediyorlar. Sürekli birlikte takılırken görüyorum onları zaman zaman benlede takılıyorlar ama çoğunlukla toplu şekilde eski kız arkadaşımla vakit geçiriyorlar. (Hatta kız arkadaşım benden ayrılırken arkadaş kalmak istemişti ben reddetmiştim yılbaşı için plan yapılırken arkadaş kalmak istemeyen kendisi o yüzden x(eski kız arkadaşım) onu çağıralım yılbaşı etkinliğine diye bir sohbet dönmüş)Unutma evresinde olan ben yüzyüze veya sosyal medyadan eski kız arkadaşımla takıldıklarını görünce sinirim bozuluyor ve unutma… Read more »

Kullanıcı
Guest
Kullanıcı

Hayırlı günler Mahmut Abi, doğru başlıktan yazdığımdan emin değilim ancak kadınlarla ilgili metinlerinizden faydalandım. Peki erkeklerle nasıl anlaşmalıyız? Onlarla zor zamanlarda sağlam bağ kurabilecek kadar iyi anlaşmak için erkeklerle nasıl tanışmalı, nasıl sohbet etmeli. O arkadaşlık nasıl devam ettirilmeli ve bu bağlamda makaleleriniz var mıdır?
Teşekkür ederim, hürmetlerimle.

marcus
Guest
marcus

Abi bu insanlar herkese mi akıl veriyor yoksa ses çıkarmayan kişilere mi özel?

zeus
Guest
zeus

Abi arkadaşlarıma karşı samimiyim. Fakat çerçevemi koruyamadığımı düşünüyorum bazen çünkü 1 2 arkadaşım isminin önüne salak koyarak hitap ediyorlar nadiren de olsa rahatsız ediyor. Gülüp geçiyorum. Çok mu takıyorum veya neyi yanlış yapıyorum?

Secretss
Guest
Secretss

5 kişilik bir arkadaş grubum vardı ayrıldım.Hepsi çocukluk arkadaşlarımdı ve çok yakındık.Zor bir karardı yani.Üniversitede bir tane sağlam arkadaşım vardı.Redpillden filan da haberdardı.Derin paylaşımlar içerisine giriyorduk.Bu sene kızdan başka bir şey anlatmaz oldu.Onla da aramız açıldı.Bir tane daha samimi olduğum var.O da hayatı eğlenceden ibaret görüyor.Derin paylaşım içerisine giremiyoruz.İnsan sağlam birkaç arkadaşı olsun istiyor.Kendimi çok yalnız hissediyorum.Yalnızken de güçlüyüm dedim uzun süre tek tabanca takıldım ama böyle gitmiyor.Ne yapmak lazım?