Bahanelerden ve Kısıtlı İnançlardan Kurtulma. İmkanları Doğru Kullanma

  1. Merhaba Mahmut Abi ve Değerli Blog sakinleri, Ben Mr. Deer. Yeni bir psikoloji konusu ile karşınızdayım. Başarıya giden yolda kendi kendimizi engellediğimiz iki düşünce ögesinden bahsettim ”Bahaneler ve Kısıtlı İnançlar”. Sonrasında potansiyel imkanlarımızı kullanmaktan söz ettim.

Bahaneler, Konfor alanından çıkmadığımız zamanlarda kendimizi rahatlatmak için ortaya koyduğumuz sahte nedenler/sebepler dir. Eğer başarıya ulaşmak istiyorsak bahaneleri bir kenara koymalı ve kendimizi zorlamalıyız. Ama bu noktada seçimlerimizi yanlış yaptıysak eğer kendimizi boş yere yıpratmış oluruz. Kendimize bir makine gibi bakarak kör bir şekilde zorlamamalıyız kendimize karşı merhametli olmalıyız. Sorunun kaynağına inmeli ve nerede yanlış olduğunu tahlil etmeliyiz.

Kısıtlı İnançlar, bahanelerin ikiz kardeşi gibidir. Çoğu zaman bahaneler ve kısıtlı inançlar tanımsal olarak karıştırılırlar. Kısıtlı inançlar, bizim mevcut potansiyellerimizi kullanmamızı kendi kendimize engellememizi sağlayan düşüncelerdir. Daha anlaşılır olması için sizlere şöyle bir soru yönelteyim; hayatınız boyunca hiç daha önce tecrübe etmediğiniz bir işe başlamadan önce sonun olumsuz sonuçlanacağının tahmininde bulunup, o işten vazgeçtiğiniz oldu mu. Sorun şu ki daha önce tecrübe etmediğimiz bir işe başlamadan sonun nasıl sonuçlanacağını tahmin edebilmemiz zordur ve çoğu zaman fırsatları kaçırmamıza sebebiyet verirler. Örneğin çok kez duyduğum şeylerden bir kaç tanesi; ”benim boyum kısa, zengin değilim, yakışıklı değilim bu yüzden kadınlarla başarılı olamam” ya da ”tanımadığım bir kadına yaklaşmam beni sapık olarak  gösterebilir”. Bu vermiş olduğum örnekler size tanıdık gelmiştir.  Daha önce hiç önce hiç kadınlara yaklaşmamışsan ne tepki alacağını nereden bilebilirsin ki. Daha fazla örnekten videoda bahsettim.

Kendimize şunu soralım ”elimizdeki kaynakları doğru kullanabiliyor muyuz”. Aslında hayatımızdaki bir çok problemi basitçe çözebilecekken çoğu zaman o kadar fazla mükemmel yapmaya odaklanıyoruz ki en basit temelleri bile atma fırsatlarını kaçırabiliyoruz. Bununla alakalı örnekleri videoda detaylıca inceledim.

Üst tarafta ufak bir bilgilendirme yapmaya çalıştım konu ile alakalı, umarım videoyu beğenirsiniz. İyi seyirler.

Share this...
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

35
Leave a Reply

Yazıyla alakasız veya 500 kelimeyi geçen yorumlar cevaplanmıyorlar. "Yazıyla alakasız ama ..." ya da "en son yazı bu olduğundan buraya yazdım" diye başlamanız kurtarmıyor. Mahmut Abi ile özel görüşme yapmak isterseniz Erkek Adam Sanal Görüşme sayfasından sanal görüşme ayarlayabilirsiniz.

avatar
12 Comment threads
23 Thread replies
7 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
27 Comment authors
fEmirmdwashereEminCevat Ilgaz Soysalçıkış hortumu ile altın mikser dokunun Recent comment authors
  Subscribe  
Notify of
haylaz_prens
Guest
haylaz_prens

Mr.Deer, öncelikle merhaba. Senin gerek yazıların, gerek video olayın çok iyi. Fakat, bu tür konular artık adet halını aldı. Yani “bahanelerden kurtul” konusunda binlerce makale, videolar var. Eskiden bilgi kirliliğiydi, ama son zamanlarda artık (son zamanlar dediğim; son 4-5 sene) herkes doğru yolu buldu. Biz seni daha çok PUA diye tanıdık, kişisel gelişim konusunda bu tür içerikleri sunman bence gereksiz. Yani gerek bu sitede, gerek diğer sitelerde ve youtube’da hayli hayli mevcut. Biz senden daha çok set açma ve türevi konular, taktikler istiyoruz. Mesela, “The Game” kitabındaki teorik bilgileri pratikte uygulayarak bize gösterebilirsin. En son Eylül’de set açma videosunu attın,… Read more »

Gad_Demit
Guest
Gad_Demit

Katiliyorum

Drongo
Guest
Drongo

Bence teoriye çok kasıyorsun sen ( Pua videolarını kaydedip ezber yapıyorsun büyük ihtimalle). Çıkıp dışarıda pratik yap. Çünkü her şeyi ezberlesende, yapmacık olduğunu farkedemeyeceksin, her başarısız olduğunda ise yeni bir kalıp ezberlemeye çalışacaksın. Döngü devam edecek. 🙂

Aurelius
Guest
Aurelius

+1

Keyif Pezevengi
Guest
Keyif Pezevengi

AydınLan (Taylan)’ın videolarını paylaşır mısın? Teşekkürler.

Kaiu
Guest
Kaiu

Reis AydınLan (Taylan)’ın videolarını paylaşır mısın? Keşke indirseydim bir anda kanal gitti

Özgür
Guest
Özgür

Patreon hesabina yüklüyor videolarını. Yakinda yenilerini de cekmeye basliyacak

Cevat Ilgaz Soysal
Guest
Cevat Ilgaz Soysal

hesap adı ne?

Barbar Kral
Guest
Barbar Kral

videoları yükler linkini atarım da çok büyük boyutu be oğlum

Emin
Guest
Emin

Reis patreon adresini atarmısın neyse parası veririz ya

Mahmut Abi
Admin

Teşekkürler: Erkek Adam Patreon

mdwashere
Guest
mdwashere

Barbar kral hiçbir yerde yok reis sana bir yerden ulaşsam bana videoları atar mısın ?

fEmir
Guest
fEmir

Harbiden kimsede yok mu aşırı lazım o videolar

Schubert
Guest
Schubert

Selamlar Mahmut abi(veya baska moderatör varsa),bu yazi sadece son yazilar kisminda gözüküyor, home daki basliklarda gozukmuyor.Sorun bende mi?

hoodie
Guest
hoodie

başlığa okumak için tıklarken sonunda pick up dışında bir konu ile alakalı yazı yazıldı dedim içimden. ama yine pick up ile alakalı bir yazı çıktı karşıma.türk manosphere camiasında pick up dışındaki konulara yeterince değinilmiyor ve değinilmesi gerektiğini düşünüyorum.mesela şu konular hiç yok: -kız öğrencilere pozitif ayrımcılık yapan öğretmene yapılabilecekler, tehdit şekilleri ya da yumuşak güç kullanımı, ya da bu konuda bir saha raporu. -iş hayatında pozitif ayrımcılığa maruz kalındığında yapılabilecekler. -satış/pazarlama ile ilgili taktikler hatta bununla alakalı saha raporları. -fabrikada mobbing yapan müdüre yapılacaklar. -48laws of the power kitabının çok detaylı incelemesi ve örneklemeler. -taciz iftirası durumunda yapılabilecekler yada önlemler.… Read more »

BenLark
Guest
BenLark

@hoodie

Kesinlikle katılıyorum.Bir ara çok darladım mahmut abiyi bu konulara değinilsin diye ama %95 pick up ilişki üzerine yazılmaya başlandı sitede.Bir de bu konular kadınlarla ilişki gibi erkeğin hayatını daha az etkileyen konular değil.Bunlar daha genel ve yaşam üzerine konular , etki gücü yüksek konular.Mahmut Abi belki vereceği tavsiyelerin sorumluluğunu almak istemediğinden böyle bir risk almak istemiyordur
Ama yazdığın şeyler gayet iyi

hoodie
Guest
hoodie

teşekkür ederim benlark,benim aklıma iki ihtimal geliyor ama emin değilim:
1)işin hukuki boyutu yada site kapanması gibi bir şey.
2)pick up dışında konularda yazarsa siteye talep azalır, patreon geliri azalır.”cinsellik her zaman satar” muhabbeti işte.

Aftermath
Guest
Aftermath

Pick-up, ve hatunlarla iletişim konuları çok büyük uzmanlık istemeyen basit ve bir erkeğin zaten hayatında içselleştirmesi gereken düz konulardan. Ama girişim tavsiyeleri, pazarlama stratejileri, mobbingçi patron vs vs.. bu tarz konularda Mahmut abiden nasıl bir yazı bekliyorsunuz anlamadım? Adam ekonomist değil ticaretçi değil pazarlama uzmanı değil. Bilmediği veyahut bildiği ama bilgi paylaşımı riskini göze almak istemediği konuda niye yazı yazsın? Ki her yazıda defalarca belirtti kendinizi kariyer anlamında geliştirin yeni şeyler öğrenin diye. Özel sektör maaşlarını paylaştı. Az merak eden ve bu konuda kendini geliştirmek isteyen bu tavsiyelerden ders çıkarıp internette farklı kaynaklardan araştırmasını yapar zaten. Ayrıca girişim tavsiyesi erkekadam.org… Read more »

hoodie
Guest
hoodie

yazını sen yazdıktan birkaç saat sonra görnüştüm ama cevap yazmaya değer olmadığı için umursamadım.

Aftermath
Guest
Aftermath

E paso sitede sayfa yenileye çöküp vicdani mastürbasyon yapmak yerine azıcık elini taşın altına sokup kendin için araştırmalara dalsan belki de hiç görmeyecektin…:D üzüldüm dostum…

BenLark
Guest
BenLark

Yaşı genç bir erkeğin önceliği geleceği başarıları kariyeri %80-90 önemliyse diğer zevk işleri %10-20 olmalı bence çünkü belirli bir seviyeye gelinceye kadar onlarca hatun hayatından geçmiş olacak.Ama bireysel olarak başarılı olduysa sonrası bu sayılar hızla artacak.Önemli olan bireysel başarı ve kendine ne kattığın neyin sahibi olduğun

hoodie
Guest
hoodie

ben de seninle aynı düşünüyorum, erkeğin zamanını ve enerjisinin %80ini mücadeleye savaşa yönlendirmesi lazım. frege(ferit abi)nin yazdığı yazı aklıma geldi, kadınları hayatınızın eğlence odasına alın diyordu, günümüz acımasız dünyası için dediği gayet haklı.

hateful
Guest
hateful

mahmut abi yorumlari eski haline getirir misin? eskiden tek seferde yaziyi kaydira kaydira okuyup yorumlara devam edip bitiriyorduk… kimsede zaten profil fotosu falanda yok, bosuna yer kapliyor

Mahmut Abi
Admin

Tüm yorumlar tek seferde çekilirse site kaldırmıyor. Bir yazı yorumları ile beraber ortalama 100 – 120 sayfa tutuyor.

hateful
Guest
hateful

o kadar yük oluşturacağını tahmin etmemiştim abi… iyi günler

Onur
Guest
Onur

Mr Deer Beşiktaş da görmüştüm seni, selamlaşamadık.
Bir araya gelip güzel bir dialog kuralım, konuları netleştirerek.
Kamera ve mikrofon desteği sağlayacağım.
Hayat ile ilgili insanlara yol gösterebileceğimizi düşünüyorum.
Ben Onur Çoktur iletisimonurcoktur@gmail.com

Yaz hocam, güzel bi şeyler yapalım.

Might and Magic
Guest
Might and Magic

Kısıtlı inanç sistemi kırılmalı, katılıyorum. Unutmamamız gereken başka psikolojik etkenler de var. İlk set açtığında senin ortaya sunduğun paket ilk izlenimdir. Boyun, fiziğin, tipin, giyimin ilk başta istemsizce senin hakkında fikir verecektir. Kıvanç yakışıklılığında biriyle, benim gibi sıradan kısa boylu bir erkeğin açılışı istediği kadar aynı olsun, etkisi asla benzer olmayacaktır. Bunu halo etkisiyle daha iyi açıklayabiliriz. Bu deer muhtemelen uzun boyludur. 1.65 boyla bu tiple açılış yapsın bakalım kaç tanesi başarılı olacak. Sonra da güveni ne olacak beraber izleyelim. Bu arada bahsettiğim eleştiri sadece yolda tanımadığın kızlara açılış için geçerlidir. Aynı ortamda kızı etkilemek çok kolay, bir sınıf, bir… Read more »

Furky
Guest

Mahmut Abi merhaba;
Daha önce sevgilisi olmamış(bundan eminim)bu yüzden çekinen kıza nasıl yaklaşılmalı?Ne zamana kadar tolerans gösterilmeli?

Furky
Guest

Öğrendim abi cevabını gerek kalmadı sağol.

Alfa görünümlü beta
Guest
Alfa görünümlü beta

Mahmut hocam, kırmızı hap veya maskülanite ile alakalı Türkçe kitaplar önerebilir misiniz? Bi yorumda tesadüfen Güç Sahibi Olmanın 48 Yasası ile ilgili bi muhabbetinizi gördüm ve kitaba olan bakış açım değişti. Örneğin bu siteyle tanışmadan önce Erkekler İçin Kadın Rehberi John Gotmann adında bir kitap aldım, okudum. Şuan dönüp tekrar baktım kitaba ve rezalet, adeta betalığı empoze ediyor. Bu yüzden Türkçe kaynak tavsiyeleri verebilirseniz çok iyi olur.

isim vermiyim
Guest
isim vermiyim

Onlarca hatta yüzlerce efsane çeviri ve yazıdan sonra, Mr. Deer adlı kişinin yazmaya çalıştığı boş metinler ve kanalına izleyici çekme çabasına prim vermek bu siteye yakışmıyor. Bunun kararı site sahiplerine ait. Videolarını izlemedim, belki yargısız infaz yaptım onlar için. Ama bu sitenin kendini daha kalitesiz içeriklerle tekrar etmesinin anlamı yok. Şu ana kadar yapılan hizmetten dolayı Allah razı olsun. Mahmut Abi saçma sapan kurslar satmaya çalışan biri de olabilirdi. Ebook yapıp bunlar ilk kez anlatılıyormuş gibi de satabilirdi. Bu site birçok insanın ufkunu açtı, birçok insanın kafasını karıştırdı. Hayırlısı..

Destan
Guest
Destan

Bayılıyorum şu delikanliya yaa. Yine gülmekten oldurdu beni 😀

Lalegul
Guest
Lalegul

Mr. Deer misin nesin, boyle tarih oncesi konularda prim yapmak icin videolar uretme bence. Yok uretecegim diyorsan da git kendine bir studyo tut. O nasil bir ortam, O nasil tüller, onlar nasil sehpalar oyle? Karın mi dizayn etti o evi. Oglum varak var lan perdende, varak. Ben senden adamligi nasil ogreneyim. Yapma bi’ git.

L1nn
Guest
L1nn

Hiç sorma.Ağlayarak izledim.

çıkış hortumu ile altın mikser dokunun
Guest

İçerik paylaştığınız için teşekkürler