Neg’in doğru ve yanlış kullanımı

Neg, en popüler ve ilk PUA‘lardan Mystery tarafından yaratılan bir terim. Esasen, dolaylı olarak kadınların içindeki güvensizliğine hafifçe dokunarak özgüvenlerini sarsmak için tasarlanan iltifattır. Bu yorumlar genelde kızların kafasını karıştırır ilgisini çeker ve de senle daha çok konuşmak istemesine neden olur.

Genellikle neg sadece en seksi kızlarla (8-10 HB arası) kullanılır. Çünkü onlar oğlanlar tarafından bir kaide üzerine konan tiplerdir ve kendilerine yaklaşan tüm taliplerini reddederek üstünlük kompleksinden zevk alırlar.

Fakat kız eğer size karşı ilgiliyse, iyi davranıyorsa ve kaba değilse ( sözlü veya sözsüz şekilde) o neg kullanmayın. Size kaba gelebilir, ama çocuk yetiştirme kavramlarından bazıları hala burada uygulanabilir: iyi davranışlarını ödüllendirmek kötü davranışlarını cezalandırmak gibi. Saygısızlık ve kayıtsızlık hala neg’i hakeder ama bence herhangi bir durumda yararlı olup olmadığına sizin kendiniz karar vermelisiniz.

İyi bir neg in sırrı kızı kaidesinde indirmeye yetecek kadar sarsmaktır ama eğer egosunu yerin dibine sokarsanız başarmak istediğiniz şeyin tam tersi etkiye yol açabilirsiniz. Erkekler negi çok aşırı ve hızlı yaptığında sinirlenen ,savunmaya geçen hatta kinlenen çok kız gördüm. Eğer yanlış düğmeye
basarsanız veya söyleme şeklinizde başarısız olursanız neg istenmeyen incitici bir anlama gelir. Biraz ip üstünde yürüme gibi, denge gerektiriyor.

Neg de her zaman hatırlanması gereken bir numaralı kural, kadının değiştirebileceği bir özelliğiyle alay etmektir:  yani, eğer isterse biraz efor sarfederek veya hiç eforsuz kendisi hakkında değiştirebileceği şeyler üzerine olmalı. Tavırlarıyla, saç stiliyle, ojesinin rengiyle, gülüşüyle , ayakkabısıyla hatta sesi hakkında olabilir. Asla kilosuyla, burnunun büyüklüğüyle ,göğüsleriyle dişleriyle yada herhangi başka doğuştan gelen kolay değiştiremeyeceği bir fiziksel özelliğiyle alay etmeyin.

Bir arkadaşımla birbirimize wingmanlik yapıyorduk. Bize hemen bakış atmaya başlayan birkaç kızı neglemeye karar verdik. Konuşmayı bok eden o ölümcük kusurun nerede meydana geldiğini görüp söyleyebilir misiniz?

Ben:” Oldukça tatlısın ama sende biliyorsun ki bu pembe ayakkabılarla bu kıyafet gitmez.”
1.Kız : “Sen neden bahsediyorsun!? ”
Ben : “ Gay veya başka bir şey değilim. Ama pembe ve siyahın birbirini tamamlayıcı renkler olmadığını biliyorum.  Temel tasarım okulu 101 “
1.Kız:” Çok haklısın gay değilsin çünkü gay bir oğlan pembenin sıcak , siyahında soğuk bir renk olduğunu bilir ve gayette beraber gittiklerini söylerdi.”
Ben: “ siyah soğuk değil nötr renktir bi kere. Okula nereye gittiğini söylemiştin?”
1.Kız: “Söylemedim ki, ama Bla Bla lisesine gittim. Sen nereye gitmiştin?”

Arkadaşım(2.kıza) : “Bu büyük kolyeni beğendim ,o büyük vücudunla uyumlu olmuş.”
( bi süre sessizlik)
2.Kız: “ Siktir et bu götleri, hadi gidelim Jenny!”
1.Kız:” Eve gidin ve kendinizi becerin o küçük pipilerinizle!! ”

Gördüğünüz üzere, arkadaşım o koca çenesini açtıktan sonra olay oldukça çirkinleşti. Arkadaşım ölümcül bir hata yaptı ve neg in en temel kuralını çiğnedi. Kadının kilosuyla ve vücuduyla alay etti.

Batı kadınları vücutları konusunda son derece bilinçli ve genellikle görünüşleriyle ilgili de oldukça güvensizlikleri vardır. Kilo, fena halde kaçınılması ve asla şaka yapılmaması gereken bir konu.

İşte doğru yapılan bir neg örneği:

Kız dans ederken yanlışıkla ayağıma bastı.
Ben : “Ah, lanet olsun bu acıttı!”
Kız: “ İnsanlar pistte dans etmeye çalışırken etrafında durma!”
Ben: “ Sorun yok, bu seferlik sadece ayağımdı ama ya orada kalbim olsaydı”

Kız yanımda yürümeye başlar
Ben:” Dışarı topuklularla çıkmadan önce biraz alıştırma yapmalısın”
Kız: “ Yürüme şeklimin nesi yanlış??”
Ben:” Henüz denge yetin yok gibi”
Kız: ” Bu ayakkabılar yeni, henüz kırmadım da”
Ben: ”Eğer onlarla yürümeyi öğrenirsen belki bir gün seni dışarı çıkarabilirim”
Kız : “Öyle mi? Nereye çıkaracaksın?”
Ben: “ Tökezlemeden bi cadde boyunca yürüyebildiğin zaman bana mesaj at, sana söyleyeceğim”

Ona telefonumu veriyorum ve numarasını giriyor-

Neglerim ince bir iltifatla ölçüp hazırlandı. Sözcüklerin ikili doğası nedeniyle ilk başta yorumuma oldukça defansif davrandı ama sonradan çokça onay arayan bir tavır gösterdi. Kız benim sahte diskalifiyelerimi ve redlerine olan tepkisizliğimi çekici buldu.

Çeşitli neglerle denemeler yapın ve kızın savunma seviyesine göre kendinizi ayarlayın. Yeterli pratikle sınırları zorlayabilmelisiniz ve savunma hattının üzerinden geçerek havaya uçmadan yaklaşabiliyor olmalısınız.

Çeviri : The Right Way and The Wrong Way to Neg

Çeviren : Alesta

Share this...
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

64
Leave a Reply

Yazıyla alakasız veya 500 kelimeyi geçen yorumlar cevaplanmıyorlar. "Yazıyla alakasız ama ..." ya da "en son yazı bu olduğundan buraya yazdım" diye başlamanız kurtarmıyor. Mahmut Abi ile özel görüşme yapmak isterseniz Erkek Adam Sanal Görüşme sayfasından sanal görüşme ayarlayabilirsiniz.

avatar
20 Comment threads
44 Thread replies
7 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
32 Comment authors
BotanahmetKöprüpavyonuşövalyesiBeyruttylerrr Recent comment authors
  Subscribe  
Notify of
Çekirge
Guest
Çekirge

Neglerin yapılacağı doğru zamanı iyi ayarlayamadığımı düşünüyorum.Bazen bazı konuşmalarda çok yersiz ve yapmacık duruyor.Bir de bazı kızların burada bahsedilen boyuttan bir tık daha öte aşağılanmaktan hoşlandığını gözlemledim kendimce, başka erkeklerin söylemeye cesaret edemediği negten biraz daha ağır gelebilecek şeyleri ona söylediğinde cesaretin onun hoşuna gidiyor ama her kız da değil tabii,
ne düşünüyorsun abi bu konuda bi kızda böyle bir şey gözlemlemek kırmızı alarma işaret olabilir mi?

Çevirmen Hoca
Member

Neg kullanımıyla ilgili önemli bir diğer nokta: flört döneminden ilişkiye doğru geçildikçe azaltılması gereken bir olgu. Daha doğrusu flört dönemindeki neg, ilişkide yerini eğlenen ustalığa bırakmalı. Ben optimum kullanımı böyle yakalıyorum. O gün sitedeki geçmiş bir yorumu okudum. Bir okuyucu, kız arkadaşı kucağına gelip sırnaştığı zaman “kedi olmak için az tüylüsün” gibisinden bir neg ile geri yollamış, kız trip atınca da “ne oldu ya hani neg işe yarıyordu?” gibisinden soruyor. Neg burnu havada kıza yapılır, sana ilgisini açıkça gösteren kıza değil. Halbuki orada eğlenen usta tavrı takınıp “gel bakalım sen kaç yaşındasın bebek” diyerek gülse ve sarılsa kız pamuk olacak,… Read more »

Crow
Guest
Crow

Merhaba ,
O soruyu ben neg değil comfort test başlığında sormuştum. O cümleyi kurarken Amacım neglemek değil shit test olma ihtimaline karşı bir cevaptı. Hanzo kelimesini bana dediyseniz iade ediyorum ama açık konuşayım önerinizi beğendim.
Selamlar.

Çevirmen Hoca
Member

Amacın o değil ama laf baya neg olmuş. Tespitim o yöndeydi yani. Ayrıca sana değil tavıra dedim hanzo diye. Bazen ben de oluyorum sorun değil 😁

Ferhat
Guest
Ferhat

Selamlar Mahmut Abi MYSTERY METHOD tarzı oyuna yani rutinler , bazı psikolojik manipülasyonlar vs. içeren oyun tarzlarına çok sağlam eleştiriler var , özellikle Doğal Oyun’u savunan PUA’lar tarafından… bence haklılık payı çok yüksek tek tek sıralayayım bir kaç tane bu konudaki fikrini merak ettim; 1. “Ne zaman o kızla rutinleri bırakıp gerçek kimliğinle sohbet edip beraber olucaksın ” yani icat edilmiş bir karakterle kızı tavlamaya çalışıyorsun, en sonunda kız senin gerçek kimliğinle tanışıcaktır. 2. Doğal arzunu ve o kız hakkında düşündüğün şeyleri değilde , inanmadığın bazı şeyleri çerçevesinde kızla konuşursun , bu yüzden bir BİLİŞSEL UYUMSUZLUK ortaya çıkar. Örn :… Read more »

Centilmen Kulübü
Member

Çok doğru yazmışsınız. Kağıt üzerinde makul duran bu ezbere neg olayı, pratikte uygulamaya kalkınca yukarıda saydığınız nedenlerden dolayı çakılıyor. Bunun yerine o an durumun gidişatına göre sürekli olarak kullanacağınız kıza tatlı-sert takılmalar yapılmalı. Oyun dediğimiz şey herkeste aynı tarz olamaz zaten, kişinin altyapısına, o ana kadarki geliştirdiği kişilik yapısına göre değişir. Bu yüzden basmakalıplıktan uzak doğal oyun a geldi olay ki geç bile kaldı.

greek god
Guest
greek god

Mahmut Abi, tabaklardan öne çıkan kızla yavaştan ilişki yoluna girmeye başlıyorsak (kız bunu ima eden şeyler söylüyor) fakat benim mallığımdan tabiri caizse neg ve eğlenen ustalığın bokunu çıkarıp biraz “güvenilmez” imajı çizdiysek bunu kızın çerçevesine çok girmeden, kulu köpeği olmadan nasıl düzeltebiliriz? Bir yazında buna değinmiştin çok fazla eğlenen ustalık yaparsanız ya sulu ya da güvenilmez biri imajı çizersiniz diye.

Torata90
Guest
Torata90

Geçenlerde instagramdan bir kıza açılış yaptım ve ilk defa negleri ve eğlenen ustalığı doğruya yakın seviyede kullandığımı düşünüyorum. Bunun sonucu olarak da kızın ilgisi gayet yerinde.(gereken işaretleri gösteriyor) Fakat şu sıralar olağanüstü zamanlardayız malum. Mesajlaşma işini fazla uzatmamak adına buluşmak istedim fakat bu virüs bitmeden dışarı çıkmam gibi bir cevap verdi üstelemedim ben de, fikrini değiştirirsen haber ver dedim. Tabi bu anlattıklarım ilk vakaların olduğu günlerdeydi, yani şu an iş daha da ciddileşti. Kız ara sıra mesaj atıyor hala ama mesajlaşmak da istemiyorum buluşma olmadan. En azından bu dönemde ne yapmamız gerektiğiyle ilgili bizlere birkaç tavsiye mükemmel olurdu Mahmut abi.… Read more »

Mert Abi
Guest
Mert Abi

mahmut abi cok merak ettigim birşey var , evlediğimiz zaman eşimiz de çalışıyorsa ara da bir haftada 1 yemege yarım etmemiz yada bulasıkları yıkamamız yada arada bir kendi kıyafetimizi ütülememiz kırmızı hapa ve maskuleniteye ters midir ?

MonkMode
Guest
MonkMode

Mahmut Abi fırsatın olursa şu elemana biraz göz atar mısın ? İlk buluşmalar için benim fikrim gayet iyi izlenim bıraktı ama birde senden yorum almak güzel olur 🙂
https://www.youtube.com/watch?v=D1vekK0Ey5U

Alphasssao
Guest
Alphasssao

Mahmut abi Normalde alıştığımız ve yaptığımız yeni adaylarda yanda eski tabaklarda günlük 3 5 mesajdan sonra face to face buluşmak çünkü reel bizim için doğru olan öğrendiğimiz bu. Şu karantina günlerinde hele de daha 2 ay evden çıkamazken tabaklarimizla iletişimi nasıl tutmalıyız. Çünkü evden çıkamıyoruz ama sürekli de yeni birilerinin de sirkülasyonu oluyor.

Alphaisloading
Guest
Alphaisloading

Kusura bakmayın da evişleri ile ilgili sorulan sorular bana ne kadar kılıbık olmak caizdir sorularıymış gibi geliyor. ne kadar bulaşık yıkamaya, evişleri yapmaya meraklı adam varmış. Yalnız yaşarsın yaparsın, her erkek zaten kendine yetebilecek donanıma sahip olmalı, karın-kız arkadaşın rahatsızlanır, hastalık olur sayrılık olur yaparsın . da sen öyle bi erkek ol ki, hayatındaki kadın bunları senin için seve seve yapsın. Ki kadınlar işe yaramak ister, senin için birşeyler yapmaya gönüllü olur, şartlarına uymayan kadın da ne bileyim varsın gitsin yoluna. Biraz önemseyin kendinizi ama, önce gerçekten önemsenecek bir erkek olmaya bakın. Ben bekarken de kız arkadaşlarım bana geldiklerinde yemek… Read more »

Bal Porsuğu
Guest
Bal Porsuğu

Abi haklisin zaten kimse bulasik yikamaktan falan haz etmez zaten ama mesela yemek yemeyi sevdigim icin yapmayi da severim. Kebap falan hazirlarim bazen ve keyif alirim. Zaten ben yalniz yasiyorum ev islerimi kendim hallediyorum. Manitanin evine gittigimde yemegi falan o hazirlar hic karismam ama benim eve geldiginde ben hazirlarim cok karisilmasini istemem mutfaga vs. Ileri de bir hatunla birlikte yasasam rutin aksam yemeklerini degil de belki arada kebap falan yaparim.

tylerrr
Guest
tylerrr

tamam doğru diyorsun da adam da kadın da çalışıyorsa nasıl hayatın boyunca mutfağa girmeyeceksin? finansal gücü artırıp temizliği halledersin ama yemek işinde bence erkek de en azından kadına yardım etmeli.

Redd
Guest
Redd

Mahmut abı selamlar sert mızaclı cıddı politikacı gıbı ortada gezen kızlara nasıl davranmalı onun gibi cıddı mı daha eglencelı mı bununla ilgili kısa bir bilgi verirsen sevinirim hatta makalede yazarsan cok guzel olur

Caligula
Guest
Caligula

Kıssadan hisse vur deyince öldürmemek gerek

Supnibbas
Guest
Supnibbas

Hb 9 (bolumun en guzel kizi olarak anilan) kiza negin bokunu cikararak yaklasmistim. Ilgisi olduguna adim gibi emindim ama 2 kez davetimi bahanelerle egale ettigi icin o zamanki cirkin sik cok sik mentalitemle aldirmamis, yola devam demistim. Hatamin davet etmekte gec kalmak(tanistiktan 3 hafta falan sonra) oldugunu saniyordum. 1-1.5 sene sonra bir arkadasindan ogrendigim kadariyla kiz o zaman benden hoslaniyormus(sinyali dogru okuyup kendi kendime gelin guvey olmadigima hep emindim) Ama bu “hakaretlerim” yuzunden benden sogumus. Gercekten hakaret hatta saldiri boyutuna varan soylemlerim vardi. Kizi her gordugumde “bu kizi kaciran kafami sikeyim” diye kendime sovsem de iyi ders oldu. Ayarsiz neg… Read more »

Jean Valjean
Guest
Jean Valjean

evet bizzat yaşadım. trp ile ilk tanıştığımda eğlenen ustalık yapıyorum diye hakaret ediyormuşum.

@Dr_PaulPhoenix
Guest
@Dr_PaulPhoenix

Sadece ilişki ve yürüme anlamında bu gibi teorilerden yardım almak gerekliliği konusunda iyi bir gelişmeden sonra olabileceğinin farkındayım. Şunları söylemek istiyorum; Bir duruşunuz var. Beden Dilini de yeterince kullanıyorsunuz. Konuşma tarzınızda soft, üstte kalmak değil. Oyunu kazanıp usta eğlencesi yapmak değil. Genelde göz teması kurmayı çok tercih etmediğim zamanlar oluyor. Hani kadın en azından dikkat edilmek ister, ilgi uyandırmak ister. İster de ister oralara girmeyeceğim. Acaba bu kadına yapılmış bir kötülük mü ki ben öyle düşünmüyorum ? Yani ruh halim ya da davranışım kimseye hitap etmek zorunda değil! bunu bilir bunu yaşarım o anlarda. Sanki ben her şeyim ben dünyayım,… Read more »

KALİTELİ ERKEK
Guest
KALİTELİ ERKEK

Abi sosyal medyada açılışı negle yapıyorum. Sence hata mı yapıyorum?

wank
Guest
wank

ben de geçen burnu biraz havada bi kıza neg ile başlangıç yaptım. ağır bir neg değildi. değiştirebileceği tarzda öneriyle karışık bir negdi. sonrası görüldü attı. bi daha yazmadım.
böyle durumlarda ikinciye yoklamak muhtaçlık gibi geliyo. tekrardan yazmak mantıklı mı ? yoksa soft next mi?