Özgüven = Fizyoloji + Örtüşme

Özgüven kazanmaya başlamak için hemen şimdi yapabileceğiniz şeylerden biri de fizyolojinizi, kendine güvenen bir ERKEK ADAM ile örtüşen (congruent) bir fizyolojiye dönüştürmek. Bunun anlamı da vücudunuzu, kendine güveni olan bir ERKEK ADAMın vücudunun yapacağı şeylere zorlamaktır.

Omuzlar hafif geride dik durmak. Şimdi 30 adet YAVAŞ ve DERİN NEFES alıp rahatlayın.

Silik bir konuşmanız mı var? Sesiniz hem sizin kendi kafanızdaki imajınızı hem de diğerlerinin gözündeki imajınızı etkiler. Daha maskülen ve anlaşılır konuşmak için sesinizin oktavını düşürün.

Acılı müzikler izlemeye HEMEN ŞİMDİ bırakın. Bunun fizyolojinizi, duygularınızı ve düşüncelerinizi (olumlu yönde) nasıl değiştirdiğini göreceksiniz.

Beyniniz, belli bir duyguyu güçlü şekilde hissetmek için davranışlarınızın, düşüncelerinizin ve duygularınızın birbirleriyle örtüşmesine şiddetle ihtiyaç duyar. Örtüşme olmadan, duygular tam değillerdir.

Bir duyguyu zayıflatmanın yolu, ne kadar zor olursa olsun bilinçli bir şekilde, o duyguyla örtüşmeyen şeyler yapmaktır.

Eğer depresif iseniz, beyniniz davranışlarınızı, düşüncelerinizi ve fizyolojinizi bununla örtüştürmek ister. Depresif olmayla örtüşen şeyler, acılı müzikler dinlemek ve filmler izlemek, omuzlarınızı çökertmek, başını öne eğmek, fazlaca hareket etmemek gibi davranışlardır.

Depresif olduğunuzda bununla ÖRTÜŞMEYEN şekilde hareket ettiğinizde ne olacağını tahmin edebiliyor musunuz?

Mesela dik durursanız, omuzlarınızı hafif geriye verirseniz, gülümserseniz, insanın moralini yükselten müzikler dinleyip filmler izlerseniz ve spor yaparsanız ne olur?

Depresif hissetmeye devam edemezsiniz. Bu sanki depresyon formülünden bir şeyler eksikmiş gibi, o formülün çalışmasını sekteye uğratır.

Depresyonun sekteye uğramasından hoşlanmayıp şu an depresif olmak istiyorum ve buna karşı savaşmak istemiyorum diyebilirsiniz!

Bu isteğe boyun eğmeyin!

Örtüşmeyen fizyoloji ve davranışlara devam ederseniz, bu sizin depresyonunuzu “mahvedecektir”. Bunu birkaç saat ya da gerekiyorsa birkaç gün yapın. ÇALIŞTIĞINI GÖRECEKSİNİZ.

Tüm o depresif müzik, film ve resim arşivlerinizi çöpe atın. “Eski dalganızın” size ne kadar mutsuz olduğunuzu hatırlatan fotoğraflarını silin. Bunları çöpe atmanın kendisi bile olumlu bir harekettir ve örtüşme prensibi sayesinde bununla paralel olumlu duygular yaratacaktır.

Davranışlarınız, düşünceleriniz ve duruşunuz, mümkün olduğunca POZİTİF DUYGULARLA ÖRTÜŞSÜN.

Sadece pozitif düşünmeyin, negatif duyguları yok etmek için pozitif hareketlerde de bulunun.

Doyurucu bir hayata sahip ve kendine güvenen bir erkeğin davranış ve duruşuna ters her türlü davranış ve duruşu hayatınızdan atın. Sizin güçlü ve arzu edilir olduğunuz fikrini destekleyen şarkılar dinleyin. Ağlak bir erkeğin acı acı çığırdığı şarkılar çıktığında, kanal değiştirin.

Üzücü ve depresif şeyleri düşünmeyi bırakın ve kendinizi daha değişik şekilde düşünmeye zorlayın. Bunu yapmanın bir yolu, zihinsel çevrenizi ERKEK ADAMIN pozitif zihinsel çevresine çevirmektir. Mesela, Bond filmleri gibi erkeklerin kontrolü elinde tuttuğu filmler izleyin. Acılı, ağlak ve yalvarır şarkılar değil de MAÇO şarkılar dinleyin.

Unutmayın. Ne ekerseniz onu biçersiniz. Bu nedenle beyninizi kendine güven ve güç diyeti ile besleyin.

Hayatınızın her alanında, kendinizden şüphe duymayı bırakın ve hedefe doğru harekete geçin.

ERKEK ADAMın hırsları, tutkuları ve hayalleri olur ve ERKEK ADAM hedeflerini GERÇEKLEŞTİRİR. ERKEK ADAM, korkunun zincirleri ile bağlı değildir.

Çevrenizin nasıl düşündüğünüz ve davrandığınız üzerindeki etkisi çok büyüktür. Bu nedenle kadınlar konusunda ya da herhangi bir konuda öfkeli ve negatif erkeklerle kesinlikle takılmayın. Bu adamlarla takılırsanız, onların düşüncelerinden etkilenmemeniz çok zor olacaktır.

Bu kitapta yazılanlar konusunda ustalaşırsanız, BELKİ o zaman geri dönüp onlara yardım edebilirsiniz. Ama bu adamların öğrenmeye istekli olmaları lazım. Bir insanı öğrenmeye zorlayamazsınız.

Bunun yanında, kadınlarla başarılı erkeklerle takılmaya çalışın. Bu adamların kadınlarla etkileşimini gözlemleyin. Bu adamların kadınlarla beraberken, en ince detayına kadar nasıl ÖRTÜŞME içinde olduklarına dikkat edin. Onların başarılı düşünce, davranış, duruş ve duygularını kendinize adapte etmeye başlayacaksınız.

Bu adamlara size yardım etmeleri karşılığında ödeme teklif edin. Ya da onlara hayranlık duyduğunuzu ve bu konuda ciddi şekilde kendinizi geliştirmek istediğinizi söyleyin. Eğer ciddi olduğunuzu düşünürlerse, bu adamlar genellikle size yardım edeceklerdir.

Böyle adamlar bulamazsanız endişelenmeyin. Bu kitap da size “doğru çevreyi” sağlayacak. Her ne kadar sizinle yüz yüze görüşmemiş olsam da, bu kitabın sayfalarında sizinle konuşuyorum ve size kadınlarla başarılı olmak konusundaki her detayı anlatıyorum.

Bu yazı İlişki Sihirbazı – Kadınlarla Başarının Sırları kitabından alınmıştır.

Share this...
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

34
Leave a Reply

Yazıyla alakasız veya 500 kelimeyi geçen yorumlar cevaplanmıyorlar. "Yazıyla alakasız ama ..." ya da "en son yazı bu olduğundan buraya yazdım" diye başlamanız kurtarmıyor. Mahmut Abi ile özel görüşme yapmak isterseniz Erkek Adam Sanal Görüşme sayfasından sanal görüşme ayarlayabilirsiniz.

avatar
12 Comment threads
22 Thread replies
4 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
30 Comment authors
KAMEROBroccoliKorayKalaftuTamer Recent comment authors
  Subscribe  
Notify of
Kozmonot
Guest
Kozmonot

Beyin, uyku haricinde düşünmeyi bir an olsun bırakamayan bir organ. Hal böyle olunca insanın aklına geçmişi geleceği ilgilendiren tonlarca düşünce üşüşüyor ister istemez. Geçmişte yaşadığı kötü anıları anımsarken kurtulduğu olumsuz ruh halinden kırıntılar tekrar tekrar gün yüzüne çıkmaya çalışıyor. Bunlarla baş etmek her zaman kolay olmuyor ancak gardı bir an olsun düşürmemek gerekiyor. Beyin bir kez zehirlenince toparlamak, gerekli olan panzehiri üretmek kolay olmuyor.
İçselleştirilmesi gereken unsurların başında bu geliyor bence. Duygusal gücün temelinde bu yatıyor

Vergilius
Guest
Vergilius

Çözüm için çok önemli bir şey söylemek istiyorum, Mahmut Abi’ye mail atmayı da düşündüğüm bir konu, beyin kimyamızı bozan en önemli şey kaybeden düşünce yapısı vs. değil kullanmış olduğumuz reçeteli ilaçlar. Özellikle de antibiyotikler ve SSRI antidepresanlar. Pozitif düşünerek falan bu sorunları duzeltemezsiniz. Vücudunuzda sürekli toksin salgılayan patojenler varsa kafa yapısını degistirmek falan filan hiçbir işe yaramaz. Stresin, anksiyetenin sebebi de çoğunlukla bunlardır. Şöyle örnek vereyim kullandığımız sadece 1 kutu antibiyotik bağırsak floramızı sıfırlar. Eski haline gelmesi ise doğru beslenme ve takviyelerle yaklaşık 2 yıl sürer. Bu süreçte de artan kötü bakteriler, mantarlar bütün vücudunuza yerleşir. Bakın bunlar korkunç şeyler.… Read more »

KAMERO
Guest
KAMERO

rica etsem anlatır mısın ? eğer tabii sana ulaşırsa bu mesaj 3 yıl geçmiş aradan

hebenmertali
Guest
hebenmertali

özellikle -buranin önerdiği -maskülen insana özgüven veren yerli müzik parçası isimleri ve yerli-yabancı film isimleri var mı. hepimize rehber olur. kh taze aklimizdayken, kh dan bihaber eski günlere daha bir farkındalıkla müzik dinler,film izleriz. İhtiyaç var bu isimlere…

Sinan
Guest
Sinan

Öyle müzikle filimler özgüven sahibi olunmaz, en fazla anlık gaza gelirsin.. Keyfinin istediğini yaparsan özgüvenli olursun zaten

Pembebulut
Guest
Pembebulut

Godfather

Alexander
Guest
Alexander

müzik: skrillex,ben fero (sevmesem de),server uraz,(genel olarak rapçilerimiz agresif müzik yapıyor,arabesk rap yapmayanlar dinlenebilir)
film: rezervuar dogs,v for vendetta,the departed,fight club,pulp fiction,john wick
dizi: kurtlar vadisi 😀 (leyla ile mecnunu izlemeyin çok severim ama aşırı duygusal yapar adamı)

aklıma gelenler bunlar. Ben startı vermiş olayım diğer arkadaşlar da eklesin bir arşiv oluşturalım.

Kırmızı Nefesli
Guest
Kırmızı Nefesli

Yerli kısmını paslıyorum ama müzisyen/ müzik grubu olarak: Muse, Kaiser Chiefs, Kasabian, AC, TOOL, Pixies, All Time Low, Bring Me the Horizon, Contra, Eminem, Two Steps From Hell, Pink Floyd, Rammstein, Radiohead diyebilirim ilk etapta. Film olarak arşive dönüp bakmak lazım ama aklımdakilerden söylemek gerekirse: Fight Club kesinlikle izlenmeli, Fury, Gece Takibi, Inception, Choke, Hangover I-II-III, John Wick, The Raid 2, Sweeney Todd: Fleet Sokağı’nın Şeytani Berberi, Crazy Stupid Love gibi çok fazla örnek verilebilir ama bunlar zaten fazlasıyla zaman alacaktır.

Seize
Guest
Seize

Old-school rap ve hard metal.
Film olarak da Mahmut Abi spaghetti western filmlerini öneriyor.

L1n
Guest
L1n

https://www.youtube.com/watch?v=4tf0icuedoI

Bu müziği dinleyebilirsin. Bunla uyanmak acayip güzel 😀

L1n
Guest
L1n

Tr dizi : Kurtlar vadisi(Gelmiş geçmiş en iyi dizidir.Her erkeğin izlemesi gereken bir dizi)
Eşkiya dünyaya hükümdar olmaz
İçerde
Kuzey güney
Ezel

Film: Southpaw,Undefeated serisi,Kan ve kemik,Ip man,Fury,Baba serisi,Fight Cl,Esaretin bedeli,Kaçış planı,Er ryan’ı kurtarmak,Seven bi an aklıma gelen bunlar.

Yabancı dizi : Spartacus,Prison break,Game of thrones,Lost ,Breaking bad

Boku çıkmamış,buram buram iyi dizi-filmler.Aklıma bi çırpıda bunlar geldi.Dizi-film bağımlısı olmadan,boş ve güzel zamanınızda izleyebileceğiniz çok kaliteli film ve diziler,tavsiye ederim.

Spartacus eski çağı anlatan çok önemli bir dizi. Çok kez bitirdim,herkes izlemeli.

Noah
Guest
Noah

Kurtlar vadisi ezel eşkıya falan filan böyle şeyler izlemeyin. Hatta hiçbir Türk dizisi veya filmi izlemeyin. Çünkü bu gibi filmlerde en ufak şeyde kavga çıkaran erkekler övülür. Gidin californication izleyin. Erkek adam her söyleneni ciddiye almaz. Erkek adamın bir amacı vardır. Önemli bir amacı. Boş insanların ne dediğine takacak değildir. Erkek adam erkek adamların söylediklerini ciddiye alır. Hanım evlatlarının söylediğini değil.

Taha
Guest
Taha

Ben arapça islami marşlar dinliyorum çok gaza getiriyor 😀

https://youtu.be/lYlD_nFR0uY

Anakin
Guest
Anakin

Filmlerden: Bond serisi, Fight club, Godfather, Saving Private Ryan, V for Vendetta, Brad Pitt, Tom Cruise, Bruce Willis, Jack Nicholson’un neredeyse 90% filmleri ve 90-lara kadarki filmler.
Dizilerde: Mad men, Californication, Peaky Blinders, SOA, Band of the brothers, The Sopranos, The Vikings.
Önemli not: Türk dizilerinden göreceyiniz siyah giyinmiş kabadayı gibi gezen yaratıklardan hiç bir bok öğrenmezsiniz. Her boka sinirlenen, karısını aldatan, salak-salak maçoluklar yapan karakterler sadece sizi daha gülünç gösterir.

Gooseman
Guest
Gooseman

rock-metal şarkıların çoğusu maskülen ve insana özgüven veren türden. Motörhead, Mötley Crüe, Five Finger Death Punch, Trivium, Killswitch Engage gibi grupları dinleyebilirsin.

salvadooor
Guest
salvadooor

Ses oktavını düşürmek nasıl bir şey ? Cidden anlamadım bu olayı. İnternetten de baktım ama piyano örneği falan vermişler. Yine bir şey anlamadım.

DildoVatandaş
Guest
DildoVatandaş

Turkce pek bilgi yok galiba bu konuda,how to make your voice deeper falan diye aratirsan cikan bilgilere bakabilirsin.olay kisaca sesini kalinlastirarak konusmak.kalin ses gercekten onemli ama calisarak yapmak pek dogal gelmedi bana.bogazi acitiyor zararli olabilir

salvadooor
Guest
salvadooor

Ben bu durumu önemli şeyleri söylerken sesinin tonlamasını değiştirmek sanıyordum. Bir nevi beden dili gibi yani. Bilgilendirme için teşekkür ederim :))

WhiteMoon
Guest
WhiteMoon

Konuşurken göğüs sesini (chest voice) kullanmak da denilebilir.

Yusuf
Guest
Yusuf

Müzik olarak dj performansları dinlenebilir armin Van buuren i önerebilirim

Tam1cilgin
Guest
Tam1cilgin

Herkese selamlar. Burayı bir forum gibi kullanıp, sevdiğiniz erkek hissettiren şarkıları birbirimizle paylaşmamız için bir alan oluşturmak istiyorum. Ben çok fazla müzik dinlemediğimden, kendim keşfetmem yıllar sürerdi. Ancak birbirimizle paylaşırsak, daha iyi çalma listeleri oluştururuz.
Kendimden başlayayım, ben AC/DC albümlerinin bir kısmında bu hissi bulurum. Ezik, loser şarkıları yıllardır listemde bulunmuyor. Rammstein’den Reise ve Engel de sevdiklermden, tabii ‘engel’ ne diyor bilmiyorum, çok Almanca.
Selametler.

eskilerdenbiri
Guest
eskilerdenbiri

Leonard Cohen

Eskialfayenibeta
Guest
Eskialfayenibeta

Burada ki durum ilkel (sürüngen beyni) ile alakalı aslında. Sitede de vardı yanlış hatırlamıyorsam. ‘Olana kadar oluyormuş gibi yap’ deneyi. Ona benziyor biraz. Sürüngen beynimiz , beden dilimize göre , kimyasallar salgılıyor aslında , Jordon Peterson bunu bir çok konuşmasında belirtiyor. En bariz örneklerden bir tanesi , stresli bir anınızda (kortizol salgılanırken) (mesela trafikte araba kullanırken) sakız çiğnerseniz , ilkel beyinde çalışma sistematiği şu şekilde değişiyor. Bu kişi , çenesini hareket ettiriyor , demek ki yemek yiyor , o zaman kortizol salgılamama gerek yok benzeri bir algoritmayı çalıştırıp , kortizol salgılanmasını azaltıyor. Bu konuda yapılmış bir çok deney mevcut.

Galaxy
Guest
Galaxy

Söylediklerinin hemen hepsini yapmama ve özgüvenimin artmasına rağmen neden hala derinlerde bir yerlerde özgüvensiz hissediyor olabilirim? Sorun sabırsız olmam mı yoksa doğru mu yapmıyor olabilirim bir şeyleri?

Aegon
Guest
Aegon

İçselleştirmediğin için olabilir, özgüvenli değil de özgüvenli gözüküyorsundur. Konuştuğum birisinden “göründüğün kadar özgüvenli değilsin” lafını duyduğumda kafama dank etmişti bir şeyler ve haksız da değildi. “Göründüğün gibi özgüvenli değilsin, derinlerde özgüvensiz hissediyorum” bunlara sahip olmak kısmen histerik olma ile açıklanabilir. Açıkçası, kırmızı hap olayını içselleştiremeyen, başarısız olan kişilerin bundan gördüğü zararın histerik kişilik olacağını düşünüyorum. Benim de korktuğum şey bu.

Namesiz
Guest
Namesiz

Mahmut abi yazıyı okudum ve teorik bi soru sormak istedim ?

Özgüvenli olmalıyız fakat özgüveni abartırsak itici bi görüntü ortaya çıkmaz mı ? Özgüvenli birisi evet hakkını yedirmiyor haksızlık olduğunda sesini çıkartıyor , kararları alabiliyor , ama dahasıda olduğunda mesela bi toplatıda yönetici fikirleri duymak istiyorum dediğinde sürekli atlaması(birisini bastırmak için değilde , karakteri öyle olduğu için)şöyle bi algı oluşturmaz mı “ yahu tamam herşeyi biliyosun bi sus be moruq”

Bu konuda fikrini merak ettim 😉

Teşekkür ederim

Misafir
Guest
Misafir

Mahmut abi, Merhaba. Küçüklüğümden beri ailem tarafından sürekli azarlandığım için çok özgüveni olan, konuşkan biri olamadım. Bu beni biraz asosyalliğe itti. Ama asla eziklik psikolojisine girmedim. Özgüvensiz hissetmiyorum kendimi lakin sosyal bir insan değilim. Sosyal biri olmadığım için sosyal ortamlarda nasıl davranılacağını çok iyi bilmiyorum. İstemdışı oluşan garip davranışlarım olabiliyor ufak tefek(yüksek sesle konuşma, garip cümleler kurma) Sosyal ortamlarda bu davranışları fark eden yavşaklar oluyor(10 erkek’ten 2’si mesela tamamının dikkatini çekmiyor) hemen buradan alay etmeye kalkıyorlar. Sonra sürekli dalga geçtikleri, eğlendikleri bir insana evriliyorum. Bu iki kişi tarafından ciddiye alınmıyorum. Tek kelime etmemi bekleyip dalga geçiyorlar. (belirteyim bu hakaret sayılacak… Read more »

Tamer
Guest
Tamer

Yıl 2020. Kuaföre bir tane çocuk geldi yaşı 22 çırak olarak gelmis biz senden olmaz artık geç dedik cocuktaki özgüven efsane idi ben bir ayda çözerim dedi ( bayan kuaförlügu ) hepimiz güldük. Çocuğu aldık çocuk her şeye girişti yapamasa bile yapmaya calisti hepimiz güldük çocuk her. Şeyi dediği gibi çözdü yıl 2022 şuan inanılmaz para kazanıyor çocukla oturduğumuz da sordum abi dedi rekabet yok ben cesaret ederim yapamasam bile uğraşırım çünkü kimsenin ne düşündüğünü takmıyorum dedi orada gerçek özgüveni gördüm inanılmazdı bazıları gerçekten neden böyle?

Broccoli
Guest
Broccoli

nedeni çok yok aslında. Ya doğal olarak yaradılıştan böyledir ya da vaktinde çok sıkıntıya düşmüştür de içinde bir şeyler atmıştır. Her halükarda böyle özgüvenli ve ”saldırgan” olmak çok işe yarıyor.

Kalaftu
Guest
Kalaftu

Farkında olmadan yıllardır uyguladığım taktik

Koray
Guest
Koray

Mahmut abi benim kötü bir ses tonum var ve ne kadar yüksek sesle konuşursam ses de o derece kulak tırmalayıcı hale geliyor. Bu diğer fizyolojik özellikler gibi pek de düzeltilebilir bir şey değil maalesef. Bunun yansıması şöyle oluyor, mesela kızla bir cafede oturduğum zaman garson bizi görmediğinde ve biraz uzaktaysa maskülen bir edayla ses tonumu yükselterek garsonu çağıramıyorum, bu konuda biraz çekingenlik oluşuyor üzerimde. Tabi bu çekingenlik aynı zamanda sesin uzaktaki kişiye ulaşamayacak kadar güçsüz çıkmasına da sebep oluyor. (Her şey zincirleme gelişiyor) Bunların olacağını bildiğim için kendimi garsonun olduğu yöne çevirerek göz kontağı kurup işaret edebilene kadar uğraş veriyorum.… Read more »