Nasıl alfa erkek olunur?

Mahmut abi beta zihnimizle kendimiz olduğumuzda boku yiyoruz sıçıyoruz bu bir gerçek. Fakat rol yaptığımızda da bu belli oluyor. 

Bu sitede çok işlendi ama bu alfa erkek – beta erkek konusunun aslını ara ara hatırlatmak gerekiyor. Özellikle de yeni gelenlere. Here we go.

Yapana kadar yapıyormuş gibi yapmak, rol yapmak değil örtüşmedir. Bir süre sonra içselleştirir ve değişirsin. Sikerim zihin yapısını ben işimi görecek kadar taklit yapayım diyen adam olmadığın şey imajı çizmeye çalışırsan rol yapmakta takılır ve her zaman rol yaptığı da belli olur. Sen yapana kadar yapıyormuş gibi yapmakla imajı çizmek arasındaki farkı bilmiyorsun muhtemelen.

Hem biz rahatsız oluyoruz hem başkaları. Kendimden örnek verirsem günlük hayatta oldukça şakacı gülen spiderman, deadpool, ninja kaplumbağalardaki mikey veya palyaço gibi saçma sapan espriler yapan biriydim.

Saçma sapan espriler yapman iyi bir şey değil.

Sonra baktım alfalar neredeyse hiç şaka yapmıyor.

Alakası yok. Sen algıda seçicilik yapıyorsun. Esprili olmak ile ciddi olmak karakter meselesidir. Alfa davranış – beta davranış böyle ayrılmaz. Dikkat et, alfalar betalar ya da alfa erkek – beta erkek demedim.

Ciddi takılıyorlar.

Bazıları ciddiler muhtemelen, ciddi takılmıyorlar.

Bende ciddi takılmaya başladım e bu seferde sahte oldum. Kasıntı oldum.

Ciddi takılmaya bırakıp ciddi olmaya çalışsan kasıntı olmazdın ama zaten ciddi – esprili gibi aşırı uçlarda gidip gelmek senin tamamen kendi kafanda uydurduğun bir saçmalık. Fazla sulu biriysen bunu yontacaksın, gidip fazla ciddi birine dönüşmeye çalışmayacaksın.

Hayattan aldığım zevk düştü. E salınca da hem daha rahatım hem kasıntı değilim ama betayım. Olduğumuz kişilikte sıçıyoruz. Olmadığımız kişilikte kasıntı oluyor gene sıçıyoruz. Ki ben kasmayı bıraktıktan sonra çevreden gerçekten güzel tepkiler almıştım.

Kasma o zaman. Kim kasıp da  iyi tepki alır ki?

Aynı şekilde alfa olmaya çalışırkende kötü tepkiler almıştım.

Muhtemelen alfa olayım derken Kemal Sunal’ın kabadayı taklidine dönen ergen gibi davrandın ve sitede yarım yamalak okuduğun şeylerden alakasız bir alfa karikatürü çıkarıp onu taklit etmeye kalktın. Alfa erkek olmaya çalışırsan başına gelecek olan budur.

Abi bu durumda ne yapmamız lazım?

Sitede alfanın erkeğe değil davranışa sıfat olduğunu defalarca yazdık. Gerçi konuşma kolaylığı olsun diye alfa erkek diyoruz ama aslında öyle bir şey yok. Alfa davranışları daha baskın erkek var sadece.

Alfa davranış ben ödülüm, çekip gitmeyi göze alabiliyorum (cesaret) ve bolluk temelli davranıştır. Beta davranış ben yetersizim, bırakamam ve yokluktayım zihniyeti kaynaklıdır.

Şimdi burası önemli:

Senin yapman gereken kafandaki götün teki alfa erkek saçmalığını taklit etmek yerine şunu analiz etmekti :Benim esprilerim kendimi yetersiz görme, dışlanma, yokluğa düşme korkularım yüzünden insanları güldürmeye çalışma kaynaklı mı (aşırı esprili insanların çoğunun derdi) yoksa eğlenceli biri olmamdan mı geliyor. Yetersizlik + Korku + Yokluk temelli ise bunu törpülemekle uğraşacaksın (onay ihtiyacı için espri yapmamak ), somurtkan bir herife dönüşmeye çalışmayacaksın!

Aslolan yokluk + yetersizlik + korku temelli davranışları azaltıp bolluk + ödül + cesaret temelli davranışları arttırmak. Yok alfa somurturmuş, yok götünden ateş osururmuş, yok Victoria’nın Sırrını bir o bilirmiş, yok sayıları sıfıra bölebilirmiş, yok Freddy Krueger‘in kabuslarına girermiş, vs. vs. gibi saçmalıklarla uğraşmak değil.

Optimum bir kişilik var mıdır ?

Maskülenitenin taktik erdemlerine sahip olmayla uğraşsan daha iyi:

Bunlar taktik erdemlerdir :

  • Güç
  • Cesaret
  • Ustalık
  • Onur

Bunlar, erkeklerin bir ölüm – kalım senaryosunda birbirlerinden isteyecekleri, ihtiyaç duyacakları, talep edecekleri özelliklerdir.

Bkz. Maskülenitenin Evrimi

Tabii liderlik, çerçeve, özgüven, vs… gibi cesaret ve güç kombinasyonlarına da sahip olmayı hedeflemelisin.

Atıyorum erkek adam Thomas Shelby stili ciddi mi olmalı ) Yoksa serseri spiderman stili şakacı mı olmalı ? (Ki pasif Peter Parker’ın Flash’tan zorbalık görürken Marry Jane’i karşısında titreye titreye tavladığı o çizgi filmlere hiç güvenmiyorum.)

Yani erkek her kızı tavlamak için nasıl eğilip büzülmelidir diye soruyorsun. Yok böyle bir şey. Bak işte bu, onay ihtiyacı ile rol yapmaktır.

Kişiliğimizi nereye çekmeliyiz? Nasıl bir kişilik yaratmalıyız ? Ki su üstündede yürüsen bile birileri çünkü yüzemiyor diyecek mevzusundan bahsetmiyorum bile asla herkesin seni sevmesini sağlayamazsın.

Hah! Sen herkese hitap edecek bir Marvel kahramanı olmaktan bahsediyorsun. Yaşın kaç bilmem ama büyüme zamanın geldi muhtemelen.

Herkese hitap etmeye çalışan kimseye hitap edemez. Herkesin sevdiği tek kişi, herkesçe sevilmeye çalışan tavşan iyi çocuktur. Ama o da sadece arkadaşça “sevilir”,  saygı duyulmaz. Cinsel istek hiç duyulmaz.

Güçlü, cesur, yetkin ve onurlu olduktan sonra (hepsinde iyi olmayabilirsin ama olsan iyi olur) senin kişiliğin bir çoğunu çekecek bir çoğunu itecek. Yetişkin ve kendi stili olan alfa davranışları baskın bir erkek stilinden dolayı, (en tepedeki 0.1%si hariç) kadınların bir çoğuna hitap etmez.

Sorumu özet geçsem şu olurdu abi optimum olmamız gereken bir kişilik var mıdır ?

Varsa nedir ? (En çokta şu ciddi şakacı ayrımına takılıyorum.)

Not: Bahsettiğim kişilik tiplemelerinden bazıları
Şakacı/ Sert
Güleryüzlü/ Ciddi (Poker face)
Alçakgönüllü/ Egolu(sarkastik Tony Stark stili)
Yalnız kurt(Wolverine)/Ekip adamı(Lider işte)
Kafasına eseni yapan işinize gelirse diyen/ Çoğunluğun kararına uyan
Umursamayan duygusuz/ yardım eden (Biri kötü hissederse iyi hissettirmeye çalışan)
samimi/soğuk
İnsanlarla ilk tanışan/ insanların onla tanışmak istediği
Manyak(Kafasına eseni yapan)/Oturaklı (toplum içinde düzgün davranan)
……… böyle uzar gider

Tekrar aynı şey. Sen bu soruyu hangi kişiliğe bürünürsek daha çok kız tavlarız diye soruyorsun. Öyle bir dünya yok.  Bahsettiklerin de film kahramanları, hayal ürünü hepsi.

 

Share this...
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

211
Leave a Reply

Yazıyla alakasız veya 500 kelimeyi geçen yorumlar cevaplanmıyorlar. "Yazıyla alakasız ama ..." ya da "en son yazı bu olduğundan buraya yazdım" diye başlamanız kurtarmıyor. Mahmut Abi ile özel görüşme yapmak isterseniz Erkek Adam Sanal Görüşme sayfasından sanal görüşme ayarlayabilirsiniz.

avatar
57 Comment threads
154 Thread replies
8 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
78 Comment authors
CeyhunAntiromBeta bile olamayan adamNiyazikanadskie Recent comment authors
  Subscribe  
Notify of
Cima
Guest
Cima

Ben keyfime göre takılıyorum bu tarz tek derdi alfa olmak olan mallar her hareketi düşünüp aha şurada fazla güldü bu alfa değil kafa yapısındalar iğrenç amk midem bulandı laannn puhh derdinizi cima edeyim. Lan hayattan zevk almazsınız robot musunuz siz belli davranışları yapasınız. Herkesin kendi karakteri vardır ortaya çıkaran yükselir çıkaramayan taklit ederken daha da dibe batar ölür. Ne bileyim Mahmut reisin de dediği gibi basit kendini merkeze koy başka bir şeye gerek yok. Yani bunlar hastalıklı kafalar bu ergenler Alfa kavramını tanrısal bir şey sanıyor heralde bakın dalganıza aslan parçaları.

BlackLack
Guest
BlackLack

Regl mısın ?

turkerboss
Guest
turkerboss

Alfalaştıkca, cinsel pazar değerimi yükselttikce ve geliştikce kızlar tarafından arzulanabilirliğim azaldı benim yarım kadar etmeyen adamlar(eğlenceli olma, maskülenlik, vücut, küstahlık, güç ve erkeksilik)benden daha çok kızla takılıyor ve daha çok mesaj alıyor ne tavsiye edersin Mahmut abi?

Bro
Guest
Bro

Son konular artik tekrara giriyor bence siteyi 1 kez bastan okudunmu zaten kafanda bi taslak beliriyor

L1n
Guest
L1n

Siteyi bırakma konusu kesinlikle doğru.Siteyi bırak,kitap okumaya başla bro.Özellikle ingilizceye asılmalısın.Türkçeyle öğreneceklerin çok kısıtlı.

tblion
Guest
tblion

Abi gerçekten şunu söylemeliyim ki bu işlerin kitap, makale okumakla falan herhangi bir ilgisi yok. Biraz temel bir hissiyat alabilirsen belki hepsi o, gerisi fasa ve fiso gibi şeyler. Çünkü epey bir kitap okudum, makale okudum ve kafam öyle karıştı ki, bu kadar taktik, karakter, anlatım ıvır zıvır içerisinde kendimi kaybettim ve bir süre bulamadım. Şu an o kadar okumadan, kaybolup geri gelmeden sonra yaklaşık aynı yerdeyim ve benzer bir benim. Siteyi ilk okuduğumda gelen genel farkındalık hariç tabi. Hele bir ara bu bilgiler bana zarar veriyordu. Çünkü bu kızları izliyordum, beni tercih etmiyorlardı ve eskiye göre değişen tek şey,… Read more »

rihanna
Guest
rihanna

dostum zaten bu sitede bolca ingilizceden çeviri yazı var. mahmut abi bunları harmanlayıp, törpüleyerek sunuyor. ben asıl kaynaktan okurken mahmut abinin yazılarından aldığım tadı alamıyorum. elbet benim gibi hisseden kişiler de vardır. o yüzden çok bilmişlik yapmak yerine insanlara karışmamak, gereksiz tavsiyeler vermemek daha iyi bence.

L1n
Guest
L1n

Yahu ne alakası var.Herhangi bir beceri hakkında ya da genel kültür farketmez,ortak dil olan ingilizceyle çoğu kaynağa ulaşabilirsin.Bilgi sahibi olabilirsin. Birde adam ciddi ciddi bana sonda öğüt vermiş. Hey allahım yav 😀

L1n
Guest
L1n

Bugün bir beceriyle uğraşıyorsan ingilizceyle çok geniş perspektiflere yayılan bilgiler öğrenebilirsin.Git ingilizce öğreni tavsiye olarak addetmiş birde.Bunu fix olarak yapmalısın zaten.Bu siteyi yazan adamda onu söylüyor.Bu sitede öğrenecekleriniz kısıtlı.Aklınız hemen amcığa gitmesin brolarım

L1n
Guest
L1n

“İngilizceye asıl,türkçeyle öğreneceklerin kısıtlı” lafımdan kadınlar hakkında yazılar çıkarımını yapmanız kötü bir durum. Kitap okuma ömür boyu sürer.

Disiplin,ceolar,filozoflar vesaire.. Bilgi en büyük güçtür.Bilgi,kitap okuma diyince aklınıza kadınlar geliyorsa büyük sıkıntı var demektir.

WRC
Guest
WRC

Abi Teşekkür ederim

UzaktanAlfa
Guest
UzaktanAlfa

Simdi Mahmut abi Micheal w abiye ne kadar tam alfa degil dese de, ben iliski sihirbazi kitabini okurken sunu fark ettim.

Eger sen erkekadam olma yolunda kendini gelistirir, pozitif caliskan bi adam olursan kadinlarin sana nasil davrandigini takmiyorsun. Bana kucuk kiz cocuklari gibi geliyor cogunun davranisi. “Ben seni yerim lan” kafasi 😀

Unuttunuz mu siz Erkek Adam siniz ve kadinlar sizi isitiyorlar… 🙂 🙂

Samet
Guest
Samet

Merhaba hep alfa olmak istedim ama olamadim hic 20 yasindayim hic sevgilim olmadi herkes iyisi efendisin diye tanimlar suan hic arkadasim yok kilom yok ama tipsizim sevgilimin olmayacagini biliyorum olene dek bari ama ben nasil deger gorurum veya arkadasim olur pisirik mal biriyim.

Erkoman
Guest
Erkoman

Gym e gidiyorsun, talk show izliyorsun, bu sitede olan güzel pua kitaplarını okuyup bilgilerini pratikte kullanıyorsun. Kendi iç huzurunu bulmak için zararlı aktivitelerden (sigara, alkol, fazla 31) uzak duruyorsun ve benim en iyi verim aldığım kafa boşaltma tekniği, meditasyon, yapıyorsun (istersen başka yöntemler de bulabilirsin).
Önemli olan şey kendini sevmen kanka, başkalarının seni sevmesinin hayatında ikinci planda olması gerekiyor, kendini 1. plana at yani: ulan tamam insanlar iyi hoş da ben bu boku yiyince acısını ben çekiyorumu diyebilmen önemli olan şey. Çalış kafanı dolu tut, yürümeye devam!

Yalman
Guest
Yalman

Kendine odaklan , ben de o yaşta çekinik, içine kapanık biriydim. (Efendi biri olmak iyi bir şeydir ama kendini ezdiriyorsan, statünü düşürüyorsan o ayrı) Kendine pısırık diyeceğine bunu aşmayı çalış,yolun başındasın daha bir iş bul,işin yoksa ya da öğrenciysen alanınla ilgili kendini geliştir. Bu özgüven sağlar sana hem de yeni insanlar tanırsın, git insanlara karış kazık ye , hayatı öğren , bol bol kitap oku, müzik kültürün olsun, farklı şeylerle alakan olsun.

Tilki
Guest
Tilki

Kendini bir hammadde gibi düşün; ondan ne kadar fazlalık alırsan, o kadar kaliteli olur. “Her insan yürüyen bir hammadde” Bizler, bunu işleyebilenlere (0.01%) diyoruz.

*Ayrıca, hiç sevgilinin olmaması bir eksiklik değil avantajdır.
*Eğer arkadaş isiyorsan, bir arkadaştan beklentilerini bilmek zorundasın. Sana sağlayabileceklerinin yanında, seni güçlendirme potansiyellerini iyi analiz edebilmelisin!
*Gerçek bir arkadaş sahibi olmak için; sende gerçek olmalısın.
*Her şeyden önemlisi, erkeklik egosunu kırıp liderlik edenleri izlemeyi öğrenmelisin.

âø ō
Guest
âø ō

Şu anda yaşadığın hale incel deniyor. bu siteye incel yaz arat ve öyle olma

Fact
Guest
Fact

Zamanında Mahmut abi beni yaşın küçük diye siteden kovmuştu…Şimdi anlıyorum nedenini 🙂

Fact
Guest
Fact

Siteyi birkaç aydır bırakmıştım şöyle bir göz atayım dedim keşke atmasaydım ; bu yorumlar neden böyle Mahmut abi ?

Don
Guest
Don

Thomas Shelby gibi mi olmalı? Haha aynen revolver taşımayanda kendine alfayım demesin beyler, he tabi o sigarada yanacak ağızda her daim böyle alfa alfa üfleyeceksin!Thomas sence ciddi durduğu için mi alfa yoksa yeri geldiğinde, bırak ekonomik riskleri bi kenara, kanlar içinde işini kendi halleden hedefinden yılmayan canını ortaya koyan bi adam olduğu için mi?Yaslan arkana yap zeka kokan şakalarını, ama kendin yapmak istediğin için, yaslan arkana çat kaşlarını, kendin öyle istediğin için arasında hiç bir fark yok.Sitenin, “alfa”lığın vs geldiği noktaya bak içeriğe bak…Kimin neyi okuyacağına neyi uygulayacağına karar vermek haddime değil tabi fakat olmasaydı sonumuz böyle be mahmut abey.Mülakatlı… Read more »

Godtier
Guest
Godtier

Bence insan ilk başta kendini tanımalı ve ne istediğini bilmeli çünkü Redpill bizim en iyi versiyonumuz olmak için bir katalizörden daha fazlası değil.

turkerboss
Guest
turkerboss

Kendimi geliştirmesem kötü hissediyorum, kendimi geliştirmeye çalışsam da sıkılıyorum yorgunluk çöküyor kendimi beni geliştirecek işe motive edemiyorum bir şekilde başlasam da çok verimsiz oluyor ve bırakasım geliyor hırslı istekli bir şekilde yapamıyorum o işi yaparken ya başka şeyler düşünüyorum ya da arkada müzik falan açmaya çalışıyorum iki arada bir derede yaşamaya başladım ne tavsiye edersin Mahmut Abi?

Dribblingmaster
Guest
Dribblingmaster

Tembel, bahane üreteci ve bu bahanelere sığınmayı seven karakterler doğal olarak hiçbir konuda yol alamazlar.

Ayvaz
Guest
Ayvaz

İyi güzel de alfalaşmak deneme yanılmayla geçen bir sürecin sonucudurda. Benim anlamadığım kısım bu işten haz alamama. Doğruyu söylemek gerekirse ben ‘ oğlum sevgili işlerindense kariyerine önem ver’ laflarıyla büyüdüm ve üniversitede arkadaşımın yok sensin yok ben buyum yok şu beta demesiyle siteyle tanıştım ve wow dedim. Hazır cümle arasındayken Güzel çalışman için sizi tebrik ederim. Site bana ne kattıysa onu uyguladım, itiraf etmeliyim ki bazen çok zor oldu, süreç boyunca gelişimimi görmek yeni birine dönüşmek eğlenceliydi ama şimdi sıkıcı olmaya başladı. Birden bire sohpetin ortasında aptalca bir söz duyuyor ya da basit iltifatlarına ne kasar ihtiyaç duyduklarını görünce kendini… Read more »

alpha man
Guest
alpha man

Yıllarca aşık olduğu kadınların kafasına vura vura alfa yaptığı bir adam olarak bir kaç kelam edeyim size bu konuda. Biyolojik anlamda alfa erkek iyi genlere sahip erkektir mememiler de. Nedir bu iyi genler; güçlü kas iskelet yapısı, geniş omuzlar, uzun boy, fit bi vücut, erkeksi ve orantlı yüz hatları. Kafanızda canlanan adamı az çok tahmin ediyorum. işte bu adamlar hangi ortama girerlerse girsinler kadınların ilk hedefi olurlar. Bu adamların kadınları tavlamak için hiç bir oyun oynamasına bile gerek yoktur. Çünkü kadın seçer. ve istediğini elde edene kadar durmaz. Kadınlar iyi genleri tanımada, haberleri olmasa bile biyolojik olarak ustadırlar. Sonuçta üremek… Read more »

14.Luis
Guest
14.Luis

kardesim sana cok agir cevaplar yazardim ama kalsin….

senin seviyene inmeyecegim umarim spam yersin….

Ali
Guest
Ali

Mahmut abi büyük bir problemim var. Kız bulmak konusunda sıkıntım yok her yıl iki farklı kızla tanışıp birkaç kez de buluşuyorum ama nedense devamı gelmiyor. Düzgün bir ilişkim olsun diyorum,tam olacak derken başta canım diyen, sarılıp rahatça öpüşüp ilgi gösteren kizlar bile birden bırakıp gidiyor. Sorun ne,niye olmuyor?