Nasıl alfa erkek olunur?

Mahmut abi beta zihnimizle kendimiz olduğumuzda boku yiyoruz sıçıyoruz bu bir gerçek. Fakat rol yaptığımızda da bu belli oluyor. 

Bu sitede çok işlendi ama bu alfa erkek – beta erkek konusunun aslını ara ara hatırlatmak gerekiyor. Özellikle de yeni gelenlere. Here we go.

Yapana kadar yapıyormuş gibi yapmak, rol yapmak değil örtüşmedir. Bir süre sonra içselleştirir ve değişirsin. Sikerim zihin yapısını ben işimi görecek kadar taklit yapayım diyen adam olmadığın şey imajı çizmeye çalışırsan rol yapmakta takılır ve her zaman rol yaptığı da belli olur. Sen yapana kadar yapıyormuş gibi yapmakla imajı çizmek arasındaki farkı bilmiyorsun muhtemelen.

Hem biz rahatsız oluyoruz hem başkaları. Kendimden örnek verirsem günlük hayatta oldukça şakacı gülen spiderman, deadpool, ninja kaplumbağalardaki mikey veya palyaço gibi saçma sapan espriler yapan biriydim.

Saçma sapan espriler yapman iyi bir şey değil.

Sonra baktım alfalar neredeyse hiç şaka yapmıyor.

Alakası yok. Sen algıda seçicilik yapıyorsun. Esprili olmak ile ciddi olmak karakter meselesidir. Alfa davranış – beta davranış böyle ayrılmaz. Dikkat et, alfalar betalar ya da alfa erkek – beta erkek demedim.

Ciddi takılıyorlar.

Bazıları ciddiler muhtemelen, ciddi takılmıyorlar.

Bende ciddi takılmaya başladım e bu seferde sahte oldum. Kasıntı oldum.

Ciddi takılmaya bırakıp ciddi olmaya çalışsan kasıntı olmazdın ama zaten ciddi – esprili gibi aşırı uçlarda gidip gelmek senin tamamen kendi kafanda uydurduğun bir saçmalık. Fazla sulu biriysen bunu yontacaksın, gidip fazla ciddi birine dönüşmeye çalışmayacaksın.

Hayattan aldığım zevk düştü. E salınca da hem daha rahatım hem kasıntı değilim ama betayım. Olduğumuz kişilikte sıçıyoruz. Olmadığımız kişilikte kasıntı oluyor gene sıçıyoruz. Ki ben kasmayı bıraktıktan sonra çevreden gerçekten güzel tepkiler almıştım.

Kasma o zaman. Kim kasıp da  iyi tepki alır ki?

Aynı şekilde alfa olmaya çalışırkende kötü tepkiler almıştım.

Muhtemelen alfa olayım derken Kemal Sunal’ın kabadayı taklidine dönen ergen gibi davrandın ve sitede yarım yamalak okuduğun şeylerden alakasız bir alfa karikatürü çıkarıp onu taklit etmeye kalktın. Alfa erkek olmaya çalışırsan başına gelecek olan budur.

Abi bu durumda ne yapmamız lazım?

Sitede alfanın erkeğe değil davranışa sıfat olduğunu defalarca yazdık. Gerçi konuşma kolaylığı olsun diye alfa erkek diyoruz ama aslında öyle bir şey yok. Alfa davranışları daha baskın erkek var sadece.

Alfa davranış ben ödülüm, çekip gitmeyi göze alabiliyorum (cesaret) ve bolluk temelli davranıştır. Beta davranış ben yetersizim, bırakamam ve yokluktayım zihniyeti kaynaklıdır.

Şimdi burası önemli:

Senin yapman gereken kafandaki götün teki alfa erkek saçmalığını taklit etmek yerine şunu analiz etmekti :Benim esprilerim kendimi yetersiz görme, dışlanma, yokluğa düşme korkularım yüzünden insanları güldürmeye çalışma kaynaklı mı (aşırı esprili insanların çoğunun derdi) yoksa eğlenceli biri olmamdan mı geliyor. Yetersizlik + Korku + Yokluk temelli ise bunu törpülemekle uğraşacaksın (onay ihtiyacı için espri yapmamak ), somurtkan bir herife dönüşmeye çalışmayacaksın!

Aslolan yokluk + yetersizlik + korku temelli davranışları azaltıp bolluk + ödül + cesaret temelli davranışları arttırmak. Yok alfa somurturmuş, yok götünden ateş osururmuş, yok Victoria’nın Sırrını bir o bilirmiş, yok sayıları sıfıra bölebilirmiş, yok Freddy Krueger‘in kabuslarına girermiş, vs. vs. gibi saçmalıklarla uğraşmak değil.

Optimum bir kişilik var mıdır ?

Maskülenitenin taktik erdemlerine sahip olmayla uğraşsan daha iyi:

Bunlar taktik erdemlerdir :

  • Güç
  • Cesaret
  • Ustalık
  • Onur

Bunlar, erkeklerin bir ölüm – kalım senaryosunda birbirlerinden isteyecekleri, ihtiyaç duyacakları, talep edecekleri özelliklerdir.

Bkz. Maskülenitenin Evrimi

Tabii liderlik, çerçeve, özgüven, vs… gibi cesaret ve güç kombinasyonlarına da sahip olmayı hedeflemelisin.

Atıyorum erkek adam Thomas Shelby stili ciddi mi olmalı ) Yoksa serseri spiderman stili şakacı mı olmalı ? (Ki pasif Peter Parker’ın Flash’tan zorbalık görürken Marry Jane’i karşısında titreye titreye tavladığı o çizgi filmlere hiç güvenmiyorum.)

Yani erkek her kızı tavlamak için nasıl eğilip büzülmelidir diye soruyorsun. Yok böyle bir şey. Bak işte bu, onay ihtiyacı ile rol yapmaktır.

Kişiliğimizi nereye çekmeliyiz? Nasıl bir kişilik yaratmalıyız ? Ki su üstündede yürüsen bile birileri çünkü yüzemiyor diyecek mevzusundan bahsetmiyorum bile asla herkesin seni sevmesini sağlayamazsın.

Hah! Sen herkese hitap edecek bir Marvel kahramanı olmaktan bahsediyorsun. Yaşın kaç bilmem ama büyüme zamanın geldi muhtemelen.

Herkese hitap etmeye çalışan kimseye hitap edemez. Herkesin sevdiği tek kişi, herkesçe sevilmeye çalışan tavşan iyi çocuktur. Ama o da sadece arkadaşça “sevilir”,  saygı duyulmaz. Cinsel istek hiç duyulmaz.

Güçlü, cesur, yetkin ve onurlu olduktan sonra (hepsinde iyi olmayabilirsin ama olsan iyi olur) senin kişiliğin bir çoğunu çekecek bir çoğunu itecek. Yetişkin ve kendi stili olan alfa davranışları baskın bir erkek stilinden dolayı, (en tepedeki 0.1%si hariç) kadınların bir çoğuna hitap etmez.

Sorumu özet geçsem şu olurdu abi optimum olmamız gereken bir kişilik var mıdır ?

Varsa nedir ? (En çokta şu ciddi şakacı ayrımına takılıyorum.)

Not: Bahsettiğim kişilik tiplemelerinden bazıları
Şakacı/ Sert
Güleryüzlü/ Ciddi (Poker face)
Alçakgönüllü/ Egolu(sarkastik Tony Stark stili)
Yalnız kurt(Wolverine)/Ekip adamı(Lider işte)
Kafasına eseni yapan işinize gelirse diyen/ Çoğunluğun kararına uyan
Umursamayan duygusuz/ yardım eden (Biri kötü hissederse iyi hissettirmeye çalışan)
samimi/soğuk
İnsanlarla ilk tanışan/ insanların onla tanışmak istediği
Manyak(Kafasına eseni yapan)/Oturaklı (toplum içinde düzgün davranan)
……… böyle uzar gider

Tekrar aynı şey. Sen bu soruyu hangi kişiliğe bürünürsek daha çok kız tavlarız diye soruyorsun. Öyle bir dünya yok.  Bahsettiklerin de film kahramanları, hayal ürünü hepsi.

 

Share this...
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

211
Leave a Reply

Yazıyla alakasız veya 500 kelimeyi geçen yorumlar cevaplanmıyorlar. "Yazıyla alakasız ama ..." ya da "en son yazı bu olduğundan buraya yazdım" diye başlamanız kurtarmıyor. Mahmut Abi ile özel görüşme yapmak isterseniz Erkek Adam Sanal Görüşme sayfasından sanal görüşme ayarlayabilirsiniz.

avatar
57 Comment threads
154 Thread replies
8 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
78 Comment authors
CeyhunAntiromBeta bile olamayan adamNiyazikanadskie Recent comment authors
  Subscribe  
Notify of
Alfred
Guest
Alfred

Selamlar Mahmut abi.Bu kimlik konusunda sıkıntılar yaşıyorum.Yaklaşık 3 yıldır TCMA yazı dizisiyle birlikte bu öğretiye ciddi şekilde göz gezdirmeye başlamıştım.Bu süreç bana yarar getirsede çok fazla buhranlar yaşadım.Umursamamayı bir türlü öğrenemedim yaptığım her hareket çok da sağlam olmayan karikatürize edilmiş bir kişiliğin sahte parçası gibi hissiyat uyandırıyordu bende.Toplumda hareketlerim yapağılaşmaya,otomatik düzeltmeye yani bende bir komplekse sebep oldu.Yapmam gerekenleri nasıl bir hayat izlemem gerektiğini bilsemde kişiliğim yok olmuş gibi.Eski kişiliğime dönmeme engel olan bir zihinsel oluşum var lakin ne olduğumuda bilemiyorum.İkili ilişkilerde yaptığım en basit hareket bile kafamda büyük analizler olarak yer ediyor.Hayatımı yaşayamıyorum umursamamazlık yapamıyorum bunları.Kim olduğumu veya olmam gerektiğini… Read more »

Balporsugu
Guest
Balporsugu

Bu yazı gelmiş geçmiş en önemli ERKEK ADAM yazısı olmaya aday olacaktır. (Dozu ağır) “Alfa” kelimesi kazak köpeği gibi geliyor ama herkesin anlayabilmesi için “alfa” kelimesini kullanacağım… Alfa erkek mevzusu sürekli yazılıp çiziliyor. Bu sitede de defalarca kez değinilmiş. Arkadaşlar alfa erkek dediğimiz insan evladı, devasa bir özgüvene sahiptir. Öyle normal özgüvene sahip, uyumlu, memur , yanında nişanlısı olan adam genellikle alfa erkek değildir. En çok karıştırılan noktalardan biri bu. Alfa erkek dediğimiz adam dibine kadar uyumsuzdur. Bu uyumsuzluk, sosyal ilişkiler ya da tabakalarda gerçekleşen uyumsuzluk değil. Bilakis temelde alfa dediğimiz adam akrep gibidir. “Kaybedecek hiçbir şeyi yoktur.” Bu cümle… Read more »

Necati Edgü
Guest

Sınıf ortamında sürekli hareketli sıcakkanli, eğlenceli mı olmalıyız? Kadınlar ağır başlı, soğukkanlı erkek mi isterler ?

Necati Edgü
Guest

Mahmut abi alfa karakterine benzeyen yerli önerebileceğin bir ünlü, tanınmış kişi var mı?

kanadskie
Guest

Humprey Bogart

Hakan
Guest
Hakan

Abi selam youtube yorumunda sigma mıyım diye soran birisine kendi paranı kazandığına kadar anlayamazsın demiştin.Sigma kısa süreli ilişkide başarılı,hiyerarşide yer almayan erkek demenle kendi parasını kazanmak arasındaki ilgiyi tam kuramadım

çabalayan genç
Guest
çabalayan genç

selamlar mahmut abi 20 yaşında bir kardeşinim

3 senedir ağırlık kaldırıyorum, 1.5 senedir ise kendimi geliştirmek için her şeyimi yapıyorum(dopamin detoks+nofap). kısaca kendimi bolca strese sokuyorum fakat evde anne ve anneannemle yaşıyorum babamda baya feminen birisidir yani oldukça feminen ortamdayım, beynim yıkanmış, özümü kaybetmişim

kızları etkileyebiliyorum ve erkeklerdende gayet saygı gören biriyim ama erkeklerin kendi aralarındaki kurallara hakim değilim. sanırım kızlarla konuşurken tavlayabildiklerimide gelip bana yürüyenler oluyor hiç kendi yürüdüğüm bir kızla bir mutluluğum olmadı.

ben bu erkeksi düşünce yapımı nasıl geliştirebilir ve parlatabilirim mahmut abi?

Anonim
Guest
Anonim

Daha cok kiz goturen kisilige burunmemiz niye kotu ki

Hkn
Guest
Hkn

Ben çok ciddi biriyim ama kendi arkadaşlarımın yanında çok güleriz bunu yaparken de eğlendiğimiz için yaparız acaba ciddiyetsiz mi oldum diye düşünmek kaygıdan kaynaklıdır.Mesela metro da çoğu kadını gözlerimle reddederim hiç konuşmadan ne olduğunu anlarlar nedenini anlarlar.Sen bir ortamda kasıntı davranış yaptığında bunu senin hücrelerinin hepsi yalanlar.Ve bu karşı muhattaplar tarafından hemen algılanır.Ciddi bir adam doğuştan olunmuyor acı çekerek olunuyor.Yani sert bir ortamda büyürsen sert olursun şaka şenlik bir ortam da farklı özellikler kazanırsın..Önemli olan senin kendini nasıl hissettiğin..

Deadwolf
Guest
Deadwolf

Mahmut abi, bu yazılanların çoğu ilişkimde mevcut 3.5 yıllık bir ilişkim var ve artık o kadar kavga oldu ki geriye dönüp baktığımda kafamda hiçbir şey hatırlamıyorum. Bana karşı çok kıskanç. Kızlardan nefret ettiğini söylüyor. Benim hedeflerime saygı göstermiyor çizgilerini aşıyor, ben onu kaybetme korkusundan bir ton hata yaptım. İlişkinin başında 17 yaşındayken bir çerçevem vardı benim çerçeveme girmekten çekinip beni kaybedeceğini düşünürdü. Şuanda 20 yaşındayım. Ben çok hata yaptım mesela ona karşı çok yatırım yaparsam ilişkimizin daha sağlam olabileceğini düşündüm. Aklına gelebilecek ne varsa yaptım çok kıskanç diye üniversitemi değiştirdim, hedefime karışmasına müsade ettim(beni daha çok sever diye düşünüp) daha… Read more »

Niyazi
Guest
Niyazi

Abi kadınlarla ilişki kurarken başta çekici davranıyorum. Kadınların ilk davranışlarımdan etkilendiğini, beni diğer erkeklerden üstün tuttuğunu anlayabiliyorum. İlişkide belli bir süre sonra beta davranışlarım açığa çıkıyor ve kadın bu davranışlardan dolayı soğuyor. Fazla İlişki tecrübem yok. Alfa davranışların daha sonra beta davranışlarına kaymasının nedeni nedir ? Ben betaysam başta nasıl alfa özellikler gösterip onu etkileyebiliyorum ?

Antirom
Guest
Antirom

Alfa bir erkeğin yakın kız arkadaşları veya kankaları olabilir mi ? yoksa aramızda bir şey olmayan veya bir şey hissetmediğimiz kızla iletişimi koparmalı mıyız ?

Ceyhun
Guest
Ceyhun

Merhaba, bende böyle bir sorun var, “şu haraketi yaparsam kenardan sıkıcı görünürüm ya da insanlar bana saygı duymaz” gibi bir sorun, bu sorunu nasıl düzeltebilirim?