Nasıl alfa erkek olunur?

Mahmut abi beta zihnimizle kendimiz olduğumuzda boku yiyoruz sıçıyoruz bu bir gerçek. Fakat rol yaptığımızda da bu belli oluyor. 

Bu sitede çok işlendi ama bu alfa erkek – beta erkek konusunun aslını ara ara hatırlatmak gerekiyor. Özellikle de yeni gelenlere. Here we go.

Yapana kadar yapıyormuş gibi yapmak, rol yapmak değil örtüşmedir. Bir süre sonra içselleştirir ve değişirsin. Sikerim zihin yapısını ben işimi görecek kadar taklit yapayım diyen adam olmadığın şey imajı çizmeye çalışırsan rol yapmakta takılır ve her zaman rol yaptığı da belli olur. Sen yapana kadar yapıyormuş gibi yapmakla imajı çizmek arasındaki farkı bilmiyorsun muhtemelen.

Hem biz rahatsız oluyoruz hem başkaları. Kendimden örnek verirsem günlük hayatta oldukça şakacı gülen spiderman, deadpool, ninja kaplumbağalardaki mikey veya palyaço gibi saçma sapan espriler yapan biriydim.

Saçma sapan espriler yapman iyi bir şey değil.

Sonra baktım alfalar neredeyse hiç şaka yapmıyor.

Alakası yok. Sen algıda seçicilik yapıyorsun. Esprili olmak ile ciddi olmak karakter meselesidir. Alfa davranış – beta davranış böyle ayrılmaz. Dikkat et, alfalar betalar ya da alfa erkek – beta erkek demedim.

Ciddi takılıyorlar.

Bazıları ciddiler muhtemelen, ciddi takılmıyorlar.

Bende ciddi takılmaya başladım e bu seferde sahte oldum. Kasıntı oldum.

Ciddi takılmaya bırakıp ciddi olmaya çalışsan kasıntı olmazdın ama zaten ciddi – esprili gibi aşırı uçlarda gidip gelmek senin tamamen kendi kafanda uydurduğun bir saçmalık. Fazla sulu biriysen bunu yontacaksın, gidip fazla ciddi birine dönüşmeye çalışmayacaksın.

Hayattan aldığım zevk düştü. E salınca da hem daha rahatım hem kasıntı değilim ama betayım. Olduğumuz kişilikte sıçıyoruz. Olmadığımız kişilikte kasıntı oluyor gene sıçıyoruz. Ki ben kasmayı bıraktıktan sonra çevreden gerçekten güzel tepkiler almıştım.

Kasma o zaman. Kim kasıp da  iyi tepki alır ki?

Aynı şekilde alfa olmaya çalışırkende kötü tepkiler almıştım.

Muhtemelen alfa olayım derken Kemal Sunal’ın kabadayı taklidine dönen ergen gibi davrandın ve sitede yarım yamalak okuduğun şeylerden alakasız bir alfa karikatürü çıkarıp onu taklit etmeye kalktın. Alfa erkek olmaya çalışırsan başına gelecek olan budur.

Abi bu durumda ne yapmamız lazım?

Sitede alfanın erkeğe değil davranışa sıfat olduğunu defalarca yazdık. Gerçi konuşma kolaylığı olsun diye alfa erkek diyoruz ama aslında öyle bir şey yok. Alfa davranışları daha baskın erkek var sadece.

Alfa davranış ben ödülüm, çekip gitmeyi göze alabiliyorum (cesaret) ve bolluk temelli davranıştır. Beta davranış ben yetersizim, bırakamam ve yokluktayım zihniyeti kaynaklıdır.

Şimdi burası önemli:

Senin yapman gereken kafandaki götün teki alfa erkek saçmalığını taklit etmek yerine şunu analiz etmekti :Benim esprilerim kendimi yetersiz görme, dışlanma, yokluğa düşme korkularım yüzünden insanları güldürmeye çalışma kaynaklı mı (aşırı esprili insanların çoğunun derdi) yoksa eğlenceli biri olmamdan mı geliyor. Yetersizlik + Korku + Yokluk temelli ise bunu törpülemekle uğraşacaksın (onay ihtiyacı için espri yapmamak ), somurtkan bir herife dönüşmeye çalışmayacaksın!

Aslolan yokluk + yetersizlik + korku temelli davranışları azaltıp bolluk + ödül + cesaret temelli davranışları arttırmak. Yok alfa somurturmuş, yok götünden ateş osururmuş, yok Victoria’nın Sırrını bir o bilirmiş, yok sayıları sıfıra bölebilirmiş, yok Freddy Krueger‘in kabuslarına girermiş, vs. vs. gibi saçmalıklarla uğraşmak değil.

Optimum bir kişilik var mıdır ?

Maskülenitenin taktik erdemlerine sahip olmayla uğraşsan daha iyi:

Bunlar taktik erdemlerdir :

  • Güç
  • Cesaret
  • Ustalık
  • Onur

Bunlar, erkeklerin bir ölüm – kalım senaryosunda birbirlerinden isteyecekleri, ihtiyaç duyacakları, talep edecekleri özelliklerdir.

Bkz. Maskülenitenin Evrimi

Tabii liderlik, çerçeve, özgüven, vs… gibi cesaret ve güç kombinasyonlarına da sahip olmayı hedeflemelisin.

Atıyorum erkek adam Thomas Shelby stili ciddi mi olmalı ) Yoksa serseri spiderman stili şakacı mı olmalı ? (Ki pasif Peter Parker’ın Flash’tan zorbalık görürken Marry Jane’i karşısında titreye titreye tavladığı o çizgi filmlere hiç güvenmiyorum.)

Yani erkek her kızı tavlamak için nasıl eğilip büzülmelidir diye soruyorsun. Yok böyle bir şey. Bak işte bu, onay ihtiyacı ile rol yapmaktır.

Kişiliğimizi nereye çekmeliyiz? Nasıl bir kişilik yaratmalıyız ? Ki su üstündede yürüsen bile birileri çünkü yüzemiyor diyecek mevzusundan bahsetmiyorum bile asla herkesin seni sevmesini sağlayamazsın.

Hah! Sen herkese hitap edecek bir Marvel kahramanı olmaktan bahsediyorsun. Yaşın kaç bilmem ama büyüme zamanın geldi muhtemelen.

Herkese hitap etmeye çalışan kimseye hitap edemez. Herkesin sevdiği tek kişi, herkesçe sevilmeye çalışan tavşan iyi çocuktur. Ama o da sadece arkadaşça “sevilir”,  saygı duyulmaz. Cinsel istek hiç duyulmaz.

Güçlü, cesur, yetkin ve onurlu olduktan sonra (hepsinde iyi olmayabilirsin ama olsan iyi olur) senin kişiliğin bir çoğunu çekecek bir çoğunu itecek. Yetişkin ve kendi stili olan alfa davranışları baskın bir erkek stilinden dolayı, (en tepedeki 0.1%si hariç) kadınların bir çoğuna hitap etmez.

Sorumu özet geçsem şu olurdu abi optimum olmamız gereken bir kişilik var mıdır ?

Varsa nedir ? (En çokta şu ciddi şakacı ayrımına takılıyorum.)

Not: Bahsettiğim kişilik tiplemelerinden bazıları
Şakacı/ Sert
Güleryüzlü/ Ciddi (Poker face)
Alçakgönüllü/ Egolu(sarkastik Tony Stark stili)
Yalnız kurt(Wolverine)/Ekip adamı(Lider işte)
Kafasına eseni yapan işinize gelirse diyen/ Çoğunluğun kararına uyan
Umursamayan duygusuz/ yardım eden (Biri kötü hissederse iyi hissettirmeye çalışan)
samimi/soğuk
İnsanlarla ilk tanışan/ insanların onla tanışmak istediği
Manyak(Kafasına eseni yapan)/Oturaklı (toplum içinde düzgün davranan)
……… böyle uzar gider

Tekrar aynı şey. Sen bu soruyu hangi kişiliğe bürünürsek daha çok kız tavlarız diye soruyorsun. Öyle bir dünya yok.  Bahsettiklerin de film kahramanları, hayal ürünü hepsi.

 

Share this...
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

211
Leave a Reply

Yazıyla alakasız veya 500 kelimeyi geçen yorumlar cevaplanmıyorlar. "Yazıyla alakasız ama ..." ya da "en son yazı bu olduğundan buraya yazdım" diye başlamanız kurtarmıyor. Mahmut Abi ile özel görüşme yapmak isterseniz Erkek Adam Sanal Görüşme sayfasından sanal görüşme ayarlayabilirsiniz.

avatar
57 Comment threads
154 Thread replies
8 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
78 Comment authors
CeyhunAntiromBeta bile olamayan adamNiyazikanadskie Recent comment authors
  Subscribe  
Notify of
Dex
Guest
Dex

Bu yazının son kısmını Mahmut Abi benim başka bir yazıya yaptığım bir yorumdan almıs kendisine öncelikle teşekkür ediyorum ve aynı fikri paylaştığımız için mutluyum. Senin yaptığın yoruma da gelirsek hala tamamen hayal gücünün ürünü olan kusursuz erkek modellerine kafayı yakarak gerçeği göremiyorsun diyorum. Birincisi zaten sen gerçek hayattan rol model alacağın başarılı, güçlü ve gerçek hayat tecrübelerine sahip erkeklere saygı duyup onları konusacağına hala hayali karakterlerden bahsediyorsan sana zaten kimse bir şey demez sen bilirsin devam et böyle. Thomas Shelby saçı yaptırıp Thomas Shelby olunmuyor maalesef 🙂 Ki senin verdiğin hayal ürünü karakterler gerçek hayatta olsa bile %1 lik tepe… Read more »

14.Luis
Guest
14.Luis

gercekten cizgi film basta olmak uzere marvel ve bazi dizi sitelerinin yarattigi sahte evrenden kurtulmalisin…

kendini fisten cekmen gerek……..fuckboi

Murat
Guest
Murat

Alfa olmak için buradaki adimları attım ve kilik kiyafette birtakım değişiklikler yaptim.Beni eski beta halimle taniyanlar bu yeni halimin bana yakıştığını belirttiler .Beni öven bu kızlara karşı teşekkür etmeli miyim(cool lığa zararı dokunur mu?)? Yoksa başka bir tavır mi takınmalıyım ?

filth
Guest
filth

Gözlerini kısıp uzaklara bak, hiçbir şey söyleme.

Dex
Guest
Dex

Eğer ingilizcene güveniyorsan Corey Wayne’nin ”How To Be A 3% Man” adlı kitabını okumanı tavsiye ederim internette pdf halinde bulmuştum ben. Hatta kitabı bir kere değil birçok kez geri dönüp okunması tavsiye ediliyor.

https://www.yumpu.com/en/document/view/55908333/pdfdownloaderlainin-33421576-how-to-be-a-3-man

Bu linkte ”READ” kısmına basarak okuyabilirsin.

lrksttp
Guest
lrksttp

@ Dex
hocam göz gezdirdim biraz, uzun ama güzel gibi, okurum yavaş yavaş..
paylaşım için teşekkürler..

14.Luis
Guest
14.Luis

kasli
190 boy civari
esmer ve narsist ozguveni yuksek.biri
milyoner
sporcu
kavgaci sinirli
en az 50-100 f.close.gecmisi olan
saclari gur
gozluksuz biri alfadir

geri kalan yorumlar.zihin 31.idir.maalesef…

yeşilzeytin
Guest
yeşilzeytin

Yukarıdaki tüm tanımlara uyan alfaya sırf altıncı maddeden ötürü zihin 31cilerine rezil olma, üstüne diğer kriterlerden de düşme şoku.

Zelda
Guest
Zelda

Kardesim zihin 31’i ise siktir git bu siteden yorum da yapma. Bu tipler tam Mahmut abinin yengec zihniyeti olarak anlattigi kisiler.

14.Luis
Guest
14.Luis

kardesim burada ironi yaptim
alfalik denen sey , kisi veya kavramlara verilecek bir sifat degil tabi ki hemen de gecirmeye baslamissiniz , bi durun olm

Anakin
Guest
Anakin

Kardeş,senin durumun sıkıntılı.Şunu anlaman lazım.Karizmatik olmak lazım karizmatik ! SOSYAL BECERİLERİ olan birisi olman lazım.Eğer ciddi birisiysen ciddi ol,şakacı espirili biriysende öyle kal.Örnek arkadaş ortamında (kızlı-erkekli) hep “Yaa şunu da çağıralım geçen sefer söyledi gelsin oturusn biraz” olan tip misin,yoksa “Yaa şu Kaan da nerede kaldı ya,onsuz sıkıcı” olan birimisin? Bu arada,who the fuck is saying alfalar ciddi olurlar ve kızlar buna bayılır ? Türkiyede Cem Yılmaz hep taş hatunlarla çıkıyor şu an,Russel Brand ünlü komedyen ve adam neredeyse bir PUA.Jack Nicholson hep womenizer oldu ve hiç bir zaman böyle ciddi Thomas Shelby gibi olmadı.Ve şimdi bu adamın alfa olmadığını… Read more »

Jack nicholson
Guest
Jack nicholson

Ben de aylardir bu arkadas gibi kafayi agir abilik ciddili alfaliga takmistim sonra jack nicholson ornegine denk geldim sitede sonra dedim ki koy gotune gitsin. Benim dusuncem kadinlar hoslanmak istedikleri zaman istedigi erkekten hoslanirlar.tabi bildigin erkekten bahsediyorum tum gun oturup lol oynayan nerd lerden degil. Bi ara 3 adam vardi sisko eser hep kendiyle dalga gecer sismanligindan utanmazdi kizlar da ya bu eser cok tatli degil mi falan diyolardi ve o eser yenenler farah abdullahla falan cikiyodu yani diyecegim o ki insanlari etkilemeye calismamak herhalde en iyisi ve dogali.malesef ben de biraz bu arkadas gibi shelby i falan ornek alicam… Read more »

Yiğit
Guest
Yiğit

Selam abi 16 yaşındayım 1.90 boyum 60 kiloyum ryaşım büyük olmadığı için sokakta yaşıt kızlar bulamıyorum.Bana ne önerirsin?

lrksttp
Guest
lrksttp

Mrb abim, biliyorum, şu yaş döneminde kızlar konusunda yapmak istediklerini, güçlü bir arzu ile hissediyorsun.. diğer yandan, yapman gerekenler ise çok farklı.. ergenlik dönemi eğlenceli ama sıkıntıları da olan bir süreç.. becerebilirsen odağını, kızlardan ziyade “yapman gereken” diğer konulara, özellikle okula çevirmeyi dene..
Kilon ise fazla düşük, bir muayene olmanda fayda var, parazit ya da hormonal bir sorun olmadığına emin olduktan sonra spora yönelmek daha isabetli olacaktır abim..
Kızlar konusunu 3 – 4 yıl sonra yeniden odaklanırsın, senin için daha faydalı bir sohbet olur🙂

Jack nicholson
Guest
Jack nicholson

Ben de 60 kiloydum 75 oldum 4 ayda sigarayi birak mideni kusana kadar ye sonra zaten canin herseyi cekiyor kilo alamiyorum diye bisey yok sekeri kolayi cipsi birak

Abel
Guest
Abel

Mastürbasyonu 3 günde 1 yapıcam, şunları şunları yemiycem diyorum ve başka hedefler de veriyorum kendime ama yapmamam gereken bi şeyi yaptığım zaman direkt moralman çöküyorum bunun sebebi nedir ?

lrksttp
Guest
lrksttp

@ Abel
“……. yapmamam gereken bi şeyi yaptığım zaman direkt moralman çöküyorum…..”

Çok az detay yazmışsın, sorudan anladığım kadarıyla sana fayda sağlayabileceğini düşündüğüm 2 cümle bırakcam..
Öyle hemen çökmek normal değil, ya biraz abartarak ifade ediyor olmalısın ya da geçmişinde tam bir çökkünlük yaşamadığın için, 5 dakika sonra geçen bir durum sana “çökmek” gibi geliyor olabilir..
Kendine yapman gerekenler ya da yapmaman gerekenlerle ilgili çok net sınırlar koyduğun için de olabilir, küçük adımlar yani küçük adaptasyonlar ile başlayarak biraz zamana yaymayı da deneyebilirsin..

Abel
Guest
Abel

Çökmek derken biraz abartmış olabilirim. Sanki diğer görevlerimi yapsam bile boşaymış gibi hissediyorum tek bir şeyi gerçekleştiremediğim zaman. Sonraki gün hiçbi şey yapmadan geçiriyorum sonra tekrar aklım başıma geliyo başlıyorum, 5 gün sonra aynı döngü tekrarlıyo.

Eskialfayenibeta
Guest
Eskialfayenibeta

Mahmut abi müsade edersen şu alfa erkek olayına, birde ben bilimsel bir açıdan yaklaşmak istiyorum. Sana kişilik tipleri üzerine bi kitap tavsiyesinde bulunmuştum. Hatırlıyor musun bilmiyorum. Kitabın ismi ‘neden o?’ yazarı Helen fisher. Bu kadın bu işi çözdü abi. Bizler bundan 300 bin yıl önce 150 kişilik bir insan topluluğundan türedik. O insan topluluklarında 16 farklı kişilik tipi vardı. Bugün yeryüzünde yaşayan 7 milyar insanda bu 16 kişilik tipinden birine mensup. Şimdi doğal alfalık diye birşey yoktur olayına ben çok katılmıyorum şahsen. Rollo, biyolojinin default u alfadır diyor. Ama ben yanıldığını düşünüyorum. Mesela sitede oyunla ilgili, kıvrak zeka, mizah diyoruz.… Read more »

BlueDragon
Guest
BlueDragon

Mahmut Abi siteyi yeni keşfettim, kitabıda en kısa zamanda almayı düşünüyorum sana bir sorum olucak abi yaşım 24 185 sarışın mavi gözlü yakışıklı bir çocuğum fakat bugüne kadar hiç sevgilim olmadı sebebini bir türlü anlamıyorum, bir kaç kızdan çıkma teklifi aldım fakat onları ben beğenmediğim için reddettim,ben bu zamana kadar beğendiğim kızları tavlayamadım, beğenmediklerim de peşimde, acaba çıtayı mı yüksek tutuyorum bide kızlarla konuşacak konuda bazen sıkıntı yaşıyorum yardım et abi şimdiden teşekkür ediyorum.

Anonim
Guest
Anonim

Süper bi konuya değinmişsin abi.Aklıma takılan bişeyler oldu.Mesela başkaların düşüncesini önemsemeyen rahat takılan onay aramayan kişi düşün.Buraya kadar iyi ama bu kişi çok cool yerine çocukca davranıyosa biraz ne olur yada gevşekce.Mesela gevşekden alfa olur mu buradaki gevşek çoğunlukla sırıtan esprisi komik olmayan değil.Bide çocukca davranmak hakkında ne diyosun en basiti nerf oynayan kişi düşün.En önemlisi sex hakkında çok rahatça başkaların düşüncesini önemseden konuşana ne diyosun ortamda yada bi yerde

Anonim
Guest
Anonim

Bide onay aramıyosak erkeğin yanındaki rahatlığı niye kızın yanında göstermiyoruz misal kızın yanında biraz daha ciddi olmak

loser görümlü biri
Guest
loser görümlü biri

Mahmut Abi sana bir sorum olacak,ortamlarda baskın lider nasıl olunur yada böyle söyleyeyim eziklikten nasıl kurtulunur bunun cevabı daha önemli lütfen cevaplayın sorumu lütfen

Becausewhynot
Guest
Becausewhynot

Hocam birde bu alfalık dersi diye havali mesaj fotolari atan instagram sayfalari var ama burdan ogrendigim kadariyla oradakiler alfa erkek tanimina taban tabana zıt.çünkü mesajlar genellikle kızın egosunu kabartan, kızı övmek için binbir türlü kelime cambazlığı çok uç betimlemeler içeren vs oluyor.bu kızın elbette hoşuna gider ama senin kızın gozundeki mevkinu yuceltmez.yoksa benmi yanlis düşünüyorum? Bir kız farklı ve yaratıcı bir biçimde bile olsa övmek mantıklı mı?