Discord Yayını – Duygusal Güç ve Dominantlık

Duygusal güç – Bir erkeğin sahip olabileceği en büyük güç yazısından hareketle konuştuk.

Bir spotify hesabımız var ve bu yayınları oraya da koyuyoruz. Erkek Adam Spotify Poscast Listesi.

Yayını Youtube’da izlemek için.

Share this...
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

16
Leave a Reply

Yazıyla alakasız veya 500 kelimeyi geçen yorumlar cevaplanmıyorlar. "Yazıyla alakasız ama ..." ya da "en son yazı bu olduğundan buraya yazdım" diye başlamanız kurtarmıyor. Mahmut Abi ile özel görüşme yapmak isterseniz Erkek Adam Sanal Görüşme sayfasından sanal görüşme ayarlayabilirsiniz.

avatar
5 Comment threads
11 Thread replies
2 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
8 Comment authors
SordidLoseKaptanAzdancokHector Recent comment authors
  Subscribe  
Notify of
Marshall0
Guest

24 saat düşünme ve 3 kere deneme olayı çok karmaşık geldi abi bazı durumlarda sana karşı hoş olmayan veya Küçük düşüren bir davranışta gerekli tepkiyi,agresifliği göstermeyince kız veya erkek tarafından farketmeksizin ezik,zayıf halka damgası yemen kesinlikle kaçınılmaz oluyor buna bizim toplumda çok şahit oldum. Bunun üzerine ben gereken tepkiyi vermesem ve bunun üzerine düşünmeye başlasam daha büyük bir takıntı haline gelip daha kötü hissederken kin besleme duygun da artıyor.Bu kısım çok karmaşık geldi.

Sordid
Guest
Sordid

Dominantlığı baskıcı olmakla karıştırmanın iyi bir örneğini yakın zamanda gördüm.
Beraber olduğum bir kadın neredeyse her maskülen davranışımı baskıcı olmakla itham ediyordu ve sorun çıkarıyordu.
Babası erken yaşta vefat edince abisi evin erkeği olmuş ama bu rolü agresiflik, kontrol manyaklığı ile sergileyince kızkardeşinde otoriteye karşı tiksinti ve karşi çıkma isteği meydana gelmiş.
Öyle ki bazen sıradan, muhabbet olsun diye sordugum bir “Nasılsın, neredesin aa orada mısın neler yapiyorsun orada” sorularina bile “Niye soruyorsun, beni mi kontrol ediyorsun” diye karşılık veriyordu.
Yanlış anlaşılan dominantlik karin agrisi kiz yaratiyor. Bu kiz 21 yasinda, bunu atlatmak icin zamani var ama abi pek degisecek birine benzemiyor.

Azdancok
Guest
Azdancok

22:30′ da @karanlikrya’nin söylediği kafa = Efendi , beta erkekler. Çok ama çok tehlikeli podcast frontal lob sizi bir tavşana çevirebilir. Bir kadına yürüyecekseniz örneğin; ” şimdi yürürsem, onlar bir şey yapabilir, o olabilir şu olabilir ” diye diye yerinde sayarsınız entellektüel bireylerin kavga etmeme sebebinin çoğu ; korku. Duygusal güç değil. Duygusal güç ile korkak olmak arasında fark var. Hayat böyle yaşanmaz yanınızdaki kıza biri laf atınca ,” kötü söz sahibinindir” diyorsanız büyük sıkıntı. Frontal lob risk almanın da düşmanıdır aynı zamanda. O yüzden bu denklemi tek taraflı açıklamşsınız bilmiyorum belki açıklamanız olur. Bünyenizde 300 mgl testo salgılanıyorsa tabii… Read more »

Halil Sezai Betacıkoğlu
Guest
Halil Sezai Betacıkoğlu

Çok lazımsa testosteronum üst sınırın oldukça üstünde(yaşıma göre ilginç seviyede) ama ben de yürümeye devam ederdim. Entelektüel insanların kavga etmeme nedeni her zaman korku değil entelektüel olmak. Gerektiği yerde(kadınlar) serbest bırakıp gerektiği yerde(kavga vs.) durdurmak gerek.

Maskülen olacağım vs vs diye muhtelif yerlerinize dikiş attırabilirsiniz. Kadınlar için de iş hayatı için de sadece yapılması gerekeni yapmak gerek.

Azdancok
Guest
Azdancok

Yukarıda değindiğim nokta bu podcastin tehlikeli olmasıydı. Frontal lob hepimizi tavşana çeviren en büyük etkenlerden bir tanesi. İstatistiklere göre entellektüellik arttıkça erkekte maskülenite düşüyor. Masküleniteyle ilgili yazan bir sitede o yoruma karşı açıklık getirilmesi gerekiyordu bence. Dünyadaki en önemli yatırımlar, olaylar frontal lobun devre dışı kalmasıyla gerçekleşmiştir. Frontal lob güçlüyse risk alımı bir o kadar düşük olur. Örneğin; acun ılıcalı batmış projeyi ve bir o kadar mantıksız görünen projeyi risk alıp almıştır ve şuanda zengin olmasının en büyük sebeplerinden biri o dur. Yatırımcıların ya da girişimcilerin çoğu frontal lobu çok önemsemez. İd gerektiği yerde çok önemlidir. Süper ego fazlaysa erkekte… Read more »

Halil Sezai Betacıkoğlu
Guest
Halil Sezai Betacıkoğlu

Denklemi anlatabildin ve aynı şeyleri diyoruz:)
Bir adam kadınla el ele yürürken bu hareketlere maruz kalsa altta kalmayacak meziyete(fiziksel güç, gözü karalık vs)sahip olmalı dediğin gibi. Ama atacağın adımı çok kıvrak ve yerinde atman lazım(her konuda).
Mesela, elbette yatırım yaparken risk almalı ama kavga gibi olaylar çok erkeklik etmeye gelmez.

Ve naçizane tavsiyem, aklından alfalık/betalık/omegalık ya da “ben kıza göre hareket etmem/ederim” tadındaki ufak hesapların önemini kaybettiği biri ol(sanırım bu gerçek alfa demek oluyor). Öyle olunca kıza laf atan adamı ya da adamı dövmedin diye sana eksi puan verecek kızı sallamazsın. Asıl demek istediğim buydu.

Kaptan
Guest
Kaptan

Bu bana şehir efsanesi gibi geliyor barzoların bol olduğu bir yerde yaşamıyorsanız öyle laf atma durumu falan yok ama en azından yumruk atmayı ve kendini savunmayı bilmek gerekiyor bazen dövüşmek tek seçenek olabiliyor ha ama gidip trafikte sana küfreden hıyarla dövüşmek saçma bu tip durumlarda alttan alınca karşıda ki kişi de hatasını anlıyor zaten.

2 yıldır kickbox yapıyorum gym’le beraber yürümüyor diye bıraktım ama çok faydasını gördüm tavsiye ederim

Azdancok
Guest
Azdancok

Ben de powerlifting yapıyorum. Birkaç yarışma oldu ve kickboksa başlayamadım. Geçmeyi düşünüyorum. İşler nasıl yürüyor orada tam olarak? Hobi olarak değil de ciddi anlamda?

Kaptan
Guest
Kaptan

Ciddi anlamdan kastın profesyonel boksör olmaksa kaç yaşında olduğun önemli, altyapının olup olmaması önemli ama normal gidip dövüşmeyi öğreneyim diyorsan bir kriter yok hatta spor yaptığın için vücudun daha kolay adapte olur bir de boks sayesinde ciddi şekilde kondisyon artışı yaşıyorsun başlarda bol bol hamlık ağrısı, vücudunun sağında solunda morluklar görmen olası boksa gidince şunu fark edeceksin erkeklerin çoğunluğu bir kavga durumunda nasıl duracağını, kendini nasıl savunacağını hatta yumruk atmayı bile bilmiyor tabii ki durduk yere kavga etme hatta alttan alan taraf sen ol ama baktın dövüşmek zorunda kaldın kaçacak yer de yok o zaman seri bir kaç yumrukla ortalama… Read more »

Lose
Guest
Lose

Dostum powerlifting yapıyorsan dir dövüş sporuna geçersen başta esneklik sorunu yaşarsın. Ama çözülür zamanla. Ciddi anlamda ilgilenmek istiyorsan başta profesyonel sporcu yetiştiren bir kulüp bulup onun normal derslerine yazılman lazım. Bir süre sonra potansiyelin varsa hocalarla da görüşüp amatöre geçersin. Sonra lisans alma durumu olur profesyonel olmak için. Temelde her şey senin azmine ve potansiyeline bakar. Fiziksel özelliklerin çok önemli bunun yanında.

Hector
Guest
Hector

Mahmut Abi bes aydan fazladir bir kizla beraberim. Simdiye kadar ciddi bir sorun yasamadik. Kiz son dönemlerde yeniden daha önce kac kadinla birlikte oldugumu falan soruyor. Bu sorulari güzelce savusturduktan sonra simdi de aramizin hep iyi oldugunu hic ciddi bir problem yasamadigimizi söyleyip eger beni rahatsiz eden birsey varsa bunu dile getirmem gerektigini söylüyor. Cünkü olasi bir sorunu onunla paylasmak yerine onu terketmemden korktugunu düsünüyormus. Bu sebepten daha önce kac kadinla birlikte oldugumu veya uzun bir iliski yasayip yasamadigimi soruyor. Sizce derdi ne bu kizin?

Sordid
Guest
Sordid

Geçen sene uzun süreli tek eşli ilişkim (3+ yıl) bittiğinde, bunu öğrenen yakın arkadaşlarımdan “Bro geçmiş olsun ayrılmışsınız. Yardıma, desteğe ihtiyacın var mı diye soracağım ama sen ayrıldın diye kendini perişan edecek adam değilsin. Hobi olarak içip derbeder olalım dersen yine yaparız :)” minvalinde sözler duydum.

Erkekadam.org etkisi diyorum buna. Belki üç sene önce olsa bir ay yemeden içmeden kesilir, “Seviyorum diyordu abi, bana bunu nasıl yapar, nasıl terkeder abi” diyerek arkadaşlarımın kafasını ütülerdim.