Tembelliğe kapılan ya da düzeni bozulan arkadaşlara tavsiyeler

Mahmut Abi selamlar. Dex kullanıcı adı ile yazıyorum.

Pandemi süresinde ve ondan sonraki süreçte bazı arkadaşların yorumlarını gördüm ve düzenlerden koptuklarını ve tembelliğe sürüklendiklerini okudum. Sadece pandemi de değil aslında kız arkadaşlarıyla ayrılanların da hayatları ve düzenleri bozulabiliyor bir süre buna kafayı taktıkları için.

Kendimden böyle süreçlerden geçmiş ve bunu geliştirdiğim yöntemlerle atlatmış biri olarak bir yazı yazmak istedim arkadaşların faydalanması açısından. Eğer sen de uygun görürsen ve paylaşabilirsen sitede çok mutlu olurdum.

Hepimiz pandemi sürecinden geçiyoruz ve bu süreç çoğumuzu tembelliğe sürüklemiş olabilir. Düzeni bozulanlar olmuştur mutlaka. Ayrıca kız arkadaşımızla ettiğimiz bir kavga ya da bir ayrılık da tüm dikkatimizi dağıtıp bizi yapmamız gerekenlerden alıkoyabiliyor. Bunların hepsini ben de tecrübe edindim ve üstesinden gelmiştim.

İnsanlar kötü bir şey yaşadıktan sonra özellikle bu olay beynini kurcalıyor ve yapması gerekenlerden onu alıkoyuyorsa bu kişi küçük adımlarla başlamalı. Birden büyük adımlar atmaya kalkmak erken yorulmaya ve bıkmaya sebep olup, süreci devamlı kılmayacaktır.

Bu yüzden ilk olarak üstünde durmam gereken konu ve bence en önem teşkil eden tabii ki SABAH RUTİNİ! Sabah rutininizi düzene oturtabilirseniz güne daha efektif bir başlangıç yapıyorsunuz ve günün devamı da o şekilde gidiyor. Eğer güne, elinizde telefonla başlayıp yatakta malak gibi yatıp whatsapp ve instagram gibi mecralarda takılırsanız (benim de yaptığım hatalardı) günün devamında o şekilde bir tembellik sizi takip ediyor.

Sabah rutini aslında fazla efor gerektirmeyen çok sade gözüken bir dizi aktivite gibi düşünebiliriz. Örneğin; güne yatağınızı toplayarak başlamak, iki bardak suyunuzu içmeyi ihmal etmemek, stretching(esneme) egzersizleri gibi aktiviteler. Ben ayrıca aç karnına “vacuum” adı verdiğimiz karın hareketini de yapardım. (Merak edenler araştırıp yapabilirler.) Bunları yapmadan önce söylemem gereken en kilit nokta, ASLA uyandıktan sonra telefonunuza bakmayın! Kendinizi uyandıktan sonra sosyal medya gibi mecralardan soyutlayın. Emin olun bir iki saat telefonunuza bakmazsanız hiçbir şey kaybetmezsiniz. Kalkın, yukarıda saydığım sade aktiviteleri yapın, kahvenizi koyun ve öğrenci arkadaşlar özellikle direk dersinizin başına oturun. Çünkü sabah kalktıktan sonra içeceğiniz bir fincan kahve ile kafeinin de etkisi ile odaklanmanız maksimuma çıkıyor.

Bu tarz bir rutinle kendimi hem kafama takılan dertlerden soyutluyorum hem de ders çalısmak için en yaratıcı en odaklı zamanımı en verimli şekilde kullanmıs oluyorum. Tekrar söylüyorum, eğer telefona düşecek olursanız gelen sosyal medya bildirimlerinden ya da mesajlarınızdan tüm odağınızı kaybedip günün en verimli saatlerini çöpe atmış oluyorsunuz. En başta saydığım küçük aktiviteler size basit gelse de sizi disipline etme açısından çok faydalı olacaktır emin olun. Bunları tamamlamanız gereken küçük görevler gibi düşünün. Bunları tamamladıktan sonra kendinize koyduğunuz gün içinde daha büyük hedeflere ve çalışmalara yönelebilirsiniz. Ama küçük hedefleri bile başaracak disipline sahip değilseniz daha büyük hedefler için gerekeni yapamazsınız. Küçük bir olayda hemen dağılır ve ordan oraya savrulursunuz. Sabah yapacağınız küçük adımlar ve hedefler gün içinde sizi daha büyükleri için motive edecektir.

Spor ve ağırlık kaldırma konusuna her zaman meditasyon gibi bakmışımdır. Ne zaman kafamda tilkiler dolaşsa, kız arkadaşımla kavga etsem, ayrılık yaşasam ya da başka bir sıkıntıdan dolayı tembelliğe düşsem evde yatarak kendimi daha iyi hissetmedim hiçbir zaman. Spora gidip, kulağıma kulaklığı takıp o ağır kiloları elime almak beni tamamen dış dünyadan soyutluyor. Sizin de ihtiyacınız olan şey bu aslında. Vücudunuz ya da testosteronunuz için değil o an sadece kendinizi soyutlamak ve meditasyon yapmak için kendinizi ağırlıklara atın. Emin olun çok daha iyi hissedeceksiniz ve bu tarz tembelliklerden ve sıkıntılardan kurtulmanın en güzel yolunun ağırlık kaldırmak olduğunu düşünüyorum. İddia ediyorum ki birkaç antrenmana hiçbir şeyiniz kalmayacak ve düzeninizi oturtmuş olacaksınız. Kilit nokta, en başlarda zorlamada olsa kötü bir antrenman dahi geçirseniz kendinizi o salona atın. Gördüğünüz gibi olay tamamen kıçınızı kaldırıp uygulamaya bakıyor aynı yapana kadar yapıyormuş gibi yapacaksınız ve otomatik bir hale gelecek bir iki antrenmana.

Son olarak söylemek istediğim şey, hepimiz kötü zamanlar yaşayıp kafamızı bir sürü gereksiz dert ve sıkıntıyla doldurabiliyoruz. Tembellik yapmak ve yan gelip yatmak bunun çözümü asla değil. Aksine sizi “overthinking” e sürükleyecek ve daha değişik sıkıntılara ve kafanızda daha kötü senaryolar yazmanıza sebep olacak. Bu sitede daha öncede söylendi. Arkadaşlar motivasyonla ancak günü kurtarırsınız. Yaşadığınız kötü tecrübeler, sıkıntılar ya da boktan kız meseleleri bile sizin kendinizi motive etme yetinizi öldürür. Her zaman motive olacak güce sahip olamazsınız. Öte yandan disipline sahip olursanız, en başlarda küçük adımlarla başlayıp bu disiplini daha yüksek seviyelere taşırsanız ne olumsuz olaylar sizin düzeninizi yıkabilir ne de tembelliğe sürüklenirsiniz.

Dex

Share this...
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

56
Leave a Reply

Yazıyla alakasız veya 500 kelimeyi geçen yorumlar cevaplanmıyorlar. "Yazıyla alakasız ama ..." ya da "en son yazı bu olduğundan buraya yazdım" diye başlamanız kurtarmıyor. Mahmut Abi ile özel görüşme yapmak isterseniz Erkek Adam Sanal Görüşme sayfasından sanal görüşme ayarlayabilirsiniz.

avatar
27 Comment threads
29 Thread replies
8 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
37 Comment authors
DiazVincentanonimSherlockVeicblack Recent comment authors
  Subscribe  
Notify of
14.Luis
Guest
14.Luis

merhaba iyi yazi ve ingilizce buna benzer ceviriler icin yazi varsa cevirebilirim.mail attim ama gormediyseniz buraya yaziyorum.

Noname
Guest
Noname

Maili de boyle attiysan anlamamis olabilirler. Turkce-turkce ceviri yapsana bi.

14.Luis
Guest
14.Luis

seninki kadar kotu.olmaz loser

Teoman
Guest
Teoman

İlk attığın yorumun kalitesi Google translate kullanmış Nijeryalı dolandırıcı maillerindeki Türkçe kalitesiyle baya paralel be Luis. Adam haklı olabilir.

Kevin Harper
Guest
Kevin Harper

Demet Akalın’ın erkek versiyonu musun birader ?

Vito
Guest
Vito

Dex’e katılmakla birlikte bu tarz bir durumda gym yerine sağlam bir dövüş sporu yapmanın(tercihen boks) daha yararlı olduğunu düşünüyorum. Çünkü kollarınızın yorulmasına,nefessiz kalmanıza rağmen hala yumruk atmak zorunda olmanız o ana kadar olan bütün dertlerinizin ufak sorunlarmış gibi gelmesine neden oluyor.

Mahmut Abi
Admin

trp ve pua’nın yillardir ekmeğini yiyen biri?

14.Luis
Guest
14.Luis

ekmek kırıntısı olabilir veya etimek

Mahmut Abi
Admin

Gerçi haksızlık etmeyeyim kırmızı hapın yardımıyla tatilde çok güzel bir turist hatunla birlikte oldu ama ondan sonra eskiye sardı maalesef.

zirveninyolu
Guest
zirveninyolu

HS.

Teoman
Guest
Teoman

Bu sizin karşınıza çıkan aşırı zeki şeytan acımasız güçlü kadın modeli neden benim karşıma çıkmıyor

Mahmut Abi
Admin

Erkek aşırı muhtaç olunca kadınları bu tip bir kadına çevirir. Kadınları bu hale getirmeyen adamlar için bahsettiği kadın tipi yoktur.

yiikim
Guest
yiikim

sabah rutini önemli.
güne hangi zorluğu aşarak başlarsak gün aşırı o özgüven devam ediyor.

Grob
Guest
Grob

Çok fazla yazım hatası ve anlatım bozukluğu var.

Dex
Guest
Dex

Haklısın. Gece birden aklıma geldi konu ve birkaç yorumu gördükten sonra spontane şekilde not defterinde yazıp göndermiştim fazla özenemedim. Ana fikri anlatmaya çalıştım sadece. Bir daha bir yazı gönderirsem daha çok dikkat edeceğim.

Andreas
Guest
Andreas

Sürekli yorgun ve halsiz hissetmek çok sıkıntı bir durum bunun en temel sebebi vitamin düşüklüğü,porno,video oyunu, mastürbasyon bağımlılığı ya da zorluk nedir bilmeyen bir hanım evladı olmanız, bağımlılıklardan kurtulmak ve yavaş yavaş kendinizi zora alıştırmak lazım yoksa anlık motivasyon ile gece yatağınız da hayal kurup sabah yine aynı adam olarak uyanırsınız ağırlık antrenmanı bayağı etkili kendimi en boktan hissetiğim zaman bile zihnimi vücudumu dinlemeyip gym’e giderdim sonuçta vücut olabilecek en düşük maliyet ile çalışmak istiyor buna karşı gelmek lazım

Teoman
Guest
Teoman

Bana ONEitis problemin var gibi geldi. Çok temel bir konu olduğu için ego yapabilirsin, yapma; bi’ düşün.

Metin
Guest
Metin

Mahmut Abi, daha önce bir makale yazmıştın ama son zamanlarda Twitter’da inceller tartışılıyorken bu mevzuyla alakalı yeni bir yazı yazabilir misin?

acemineilstrauss
Guest
acemineilstrauss

Mahmut Hocam sanırım bu soracağım konuda hiç bir yazı yok hatta tüm Redpill külliyatında da var mı onu da bilmiyorum. Sorum şu; Yalnız yaşamamız kendimizi çok daha kolay bir şekilde geliştirmemizi sağlıyor bu bir gerçek. Hank moduna girdiğimizde de bunu görüyoruz. Peki bu yalnızlıkla nasıl baş edebiliriz? Ya da baş etmeli miyiz? Bir yandan ciddi bir ilişki içerisinde olmamam hayatımdaki planladığım büyük hayallerimi gerçekleştirmemi kolaylaştıracak gibi. Ama bir yandan da yalnızlık bazen çok can sıkıcı bir hal alabiliyor. (Mesela sokakta tatlı bir çift gördüğümde.. Kadınların biz erkeklere ihtiyacı olduğu kadar biz erkeklerin de kadınlara ihtiyacımız olduğunu düşünüyorum) Bu sebeple ciddi… Read more »

Mahmut Abi
Admin

Kendinizi daha iyi geliştirebiliyorsunuz diye uzun süre yalnız kalamazsınız. Daha hızlı zayıflatıyor diye uzun süreli aç kalmak gibi kötü bir fikir bu. Her tercihin bir bedeli var. Tamamen yalnız kalırsanız ve bu uzun süreli olursa yalnızlıkla baş edemezsiniz. Yalnızlık sizi yer bitirir. Herkesi değil belki ama çok küçük bir azınlık hariç herkesi yer. Senin o azınlıktan olma ihtimalin milyonda bir. Yalnızlığın alternatifi illa ciddi ilişki değildir ya da gayrı resmi evlilik şeklinde muhtaç ilişki. Yoksa uzun süreli ama daha hafif bir ilişkiniz olabilir. Bir kadının yakınlığına ihtiyacınız var, bu yemek gibi temel bir ihtiyacınız. Bunu inkar edemezsiniz. Bunu gidermek sizi… Read more »

acemineilstrauss
Guest
acemineilstrauss

Teşekkür ederim Mahmut hocam, anladım..

Dex
Guest
Dex

Hayatına giren güzel ve çekici hatunları tanrıça seviyesine çıkartıp, duygusal yatırımı abartırsan bu hale düşmen normal. Aslında disiplin sahibi olan bir erkek bu tarz durumlara düşmez demiyorum. Diyorum ki düşse bile disiplininden ve prensiplerinden ödün vermez. Kötü tecrübeler ve kalp kırıklıkları onu tembelliğe sürüklemez çünkü kendi öncelikleri ve prensipleri vardır. Üzülür müsün ya da kafaya takar mısın? Şahsen ben olaya kendi çapımda hakim bile olsam yine üzülüp kafaya takabiliyorum. Sadece bu durumlar kendimi geliştirmem adına atacağım adımların önüne taş koymuyor. Buna izin vermiyorum. Olay bundan ibaret. İnan benim de uykumun bölündüğü ya da bir hatunu aşırı kafaya taktığım dönemler oldu… Read more »

BlackLack
Guest
BlackLack

Selam Mahmut abi ya da Dex
Peki eğer şu an bir kaza atlatıp iyileşme sürecinde isek O zaman planlar nasıl ilerlemeli
Bacağımız ya da Kolumuzu Şu anlık kullanamıyorsak ?
Birnevi tembelliğe Mahkum isek bir süreliğine.

Dex
Guest
Dex

Sağlıksal bir sıkıntın varsa ya da ciddi bir kaza geçirip sakatlandıysan tabii ki yatıp dinlenmek zorundasın. Sağlığın tehlikedeyse ya da fiziksel bir sakatlığın da kimse sana git ağırlık kaldır demez. Özellikle kolunda ve bacağında ciddi bir sıkıntın varsa hareket kısıtlaman olacağı için dinlenip iyileşmeyi beklemekten başka çaren yok şimdilik. Senin yerinde olsam kendimi kitaplara verirdim.

AEA
Guest
AEA

Kızla bir de kavga ediyormuşsun. O halde işi aldatma boyutuna çekmeden başka kızlarla da flört etmeye devam etmeni öneririm.

Pan
Guest

Şu süreçte spor salonuna gidiyormusunuz?

Dex
Guest
Dex

Gidiyorum fakat gitmek zorunda değilsiniz. Ben yakın bir zamanda kontratımı yenileyip tekrar gemiye çıkacağım için 1-2 ayımı keyfime göre değerlendireyim, spor salonundaki antrenman ekibimi de göreyim diye gitmiştim. Ailemden farklı şehirde olduğum için de kafam rahattı çünkü en çok onlara bulaştırmaktan korkuyorum. Pandemi sürecinde sadece vücut ağırlığımı ve farklı seviyelerde direnç bantları kullanarak ciddi anlamda kütle elde etmiştim. Mahmut Abi uygun görürse bununla ilgili kendi uyguladığım bir antrenman sistemini paylaşmak istiyorum. Pandemi dönemi spor salonuna gidemeyen arkadaşlar için faydalı olacaktır.

Melo
Guest
Melo

Dex hocam bende pandemi var diye evden devam ediyorum spora direnç bandı aldım decahtlondan 25 kg olanından gayet iyi gidiyorum bu direnç bandları hakkında daha fazla program arıyorum yardımcı olur musun acaba evde 10×2 15×2 dumbell da var aslında haftada 4 gün antreman yapıyorum evde elimden geldigince

Dex
Guest
Dex

Ayrıntılı bir program vermem mümkün değil çünkü seviyeni bilmiyorum ve aşırı zaman alır. Ancak elimde senin ekipmanların olsaydı eğer onları nasıl kullanacağımı söyleyebilirim. Direnç bandını kullanacağın en iyi hareket pushups. “Banded Pushups” yazıp YouTube’da aratabilirsin. Ayrıca triceps pushdown, triceps extension ve facepull hareketlerini yapardım. Dumbellar ile yan, arka ve ön omuz izolasyon hareketlerini yapardım. Lateral, rear ve front raise olmak üzere. Ayrıca triceps ve biceps kaslarını yüksek tekrarlarla izole etmek için 10 ve 15kg ideal rakamlar. Bir tane de barfiks demiri almanı öneririm. Çünkü barfiks demirin yoksa evde sırt çalışmak nerdeyse pek mümkün değil. Barfiks türevlerini uygulayıp ekstra iki sandalye… Read more »

Melo
Guest
Melo

Hocam çok teşekkür ederim sana çok zahmet edip yazmışsın ellerine sağlık, sormak istediğim bir iki şey var profesyonel değilim kesinlikle acemiliğime ver . Benım beklentim zaten hayvan gibi kas yapmak değil yani nasıl desem böyle fit bir vücüdum ve kasım olsun bakan evet kaslı bir erkek desin yeterli yani savaş cebeci olmak gibi bir hayalim yok ege fitness gibi ona yakın olsam yeterli . Sormak istediklerim şunlar. Banded pushups yapmak bana çok fayda sağlayacak gibi ama şuan maksimum olarak sadece 5*15 şınav çekebiliyorum çünkü zorladığımda kollarımda yanma oluyor devam edemiyorum fazla … Banded pushups yapmaya başlayacağım sayende umarım ilerleme sağlarım.… Read more »

Dex
Guest
Dex

Kola bir gün ayırmak gereksiz. Pushups, Dips, Pullups ve Chinups hareketleri zaten kolunu büyütmek için yeterli. Triceps extension ı da sadece dumbell ile değil bantlar ile de yapmanı öneririm. Ben genelde bantlarla triceps atacaksam minimum 50 tekrar oluyor, bazen 100 bazen de 200 lere çıkmaya çalışıyorum. Amacım tamamen o bölgeye kan gönderip rehabilite etmek ve tendonlarımı güçlendirmek. Aksi halde sürekli dips ve pushupslar ile dirseğe çok yük biner. Biceps için bantlarla sürekli hammer curl yapmaya çalışıyorum yine yüksek tekrarları uyguluyorum dediğim gibi +25 ve +50 tekrarlar tendonların için sağlıklı. Yüksek tekrarları bantlarla özellikle facepull hareketi için uygula postür ve omuzlarını… Read more »

Melo
Guest
Melo

Çok teşekkür ederim hocam hepsini not aldım uygulamaya başlayacağım.

Javert
Guest
Javert

Kendini kötü hissettiğin için ağırlıklara atmak tavsiyesi bence herkes için geçerli değil, bir süre çekilip kafayı oyuna veriyorum ben en fazla bir gün, belki sonrasında ağırlık kaldırıp testosteronla daha iyi hissedilebilir.

Ama o anlık motivasyonsuzluk, halsizlikte çok defa denedim bende olmuyor, sizde zorlamayın arkadaşlar.

Bahsettiğim götünü kaldırıp bir şey yapmak, disiplin mevzusu değil.

Ciddi derecede o hareketi yapacak, içsel durumun olmuyor.

İrade veya disiplinden alakasız, yormayın yani, koy götüne.

Dex
Guest
Dex

Sende olmuyor diye başkalarına da bu şekilde olumsuz tavsiye vermen doğru değil. Senin bu söylediğin aynen şöyle bir şey: “Ben bu sitede ilişkiler hakkında yazılan dinamikleri ve tavsiyeleri okudum ben de işe yaramadı sizde de işe yaramaz o yüzden kasmayın kendiniz olun geçin.” Sen zor şartlarında götünü kaldırıp bir şeyler için uğraşıyorsan disiplin ve irade sahibisindir. Nasıl disiplin ve iradeyle alakasız diyebiliyorsun? Kolay şartlarda ya da konfor alanındayken zaten kendini kasacağın bir durum yok. Asıl böyle zor şartlarda kendini zorlarsan bir süre sonra bu davranışın otomatik hale gelmeye başlar. O senin bahsettiğin “koy götüne kasma acını yaşa.” durumunu ben böyle… Read more »

Breaking you Down
Guest
Breaking you Down

Tembelliğe zaman zaman hepimiz kapılabiliyoruz. Motivasyon elbette önemli ama motivasyonu sürekli korumak mümkün olmuyor. Bazı günler çok motive olabiliyorum ama aylarca ya da haftalarca sürmüyor. O nedenle bence de bunu disiplin ile kompanse etmek gerekiyor. Bununla ilgili şu an okuduğum Jules Payot’un İrade Terbiyesi adlı kitabını şiddetle öneririm bu soruna çözüm arayan arkadaşlara. Kitabın henüz ortalarına geldim ama gerçekten çok değerli bilgiler içeriyor. Sikindirik kişisel gelişim kitapları gibi sen yapabilirsin, kendine inan demiyor. Şu ana kadar okuduğum kısımda insan karakterinin doğuştan oluşmadığını, kendi eylemleri ve gözettiği amaçlarla şekillenebileceğini ve bu yolla irade gücünün geliştirebileceğin birşey olduğundan bahsediyor. Kitaptan bir cümle:… Read more »

Mert
Guest
Mert

Hatalarla geçen 10 yılın ardından ilkeli ve disiplinli yaşamaya çalışan biriyim artık.Belirli hedef ve hayalleri olmayan,tembellikleri yüzünden hiçbir yere gelememiş,sadece anı yaşayan insanları hayatımdan çıkarmaya çalışıyorum(özellikle okul arkadaşlarımı).Yolda gördüğümde selam bile vermiyorum ne kadar hatalı davranıyorum?

Mahmut Abi
Admin

Bence selam vermek lazım, topluma uyum daha doğrusu adapte olman lazım. avcılar gizlenirler arka planın rengini alırlar ve renklerini belli etmezler.

L1n
Guest
L1n

Mahmut abi network ve bu konuyla ilgili hiçbir post atmadın.Bir sebebi var mı yoksa gerek mi görmedin?