Rollo Tomassi : Sınırlarına uyar ya da gider

Merhaba,
Çok önemli bulduğum bir Rollo Tomassi videosundan bahsedeceğim. Kanalımda düzenli olarak Rollo Tomassi videoları paylaşıyorum ve bu videoyu da yayın sırasına almıştım. Ancak çok önemli olduğunu düşündüğüm için yayın tarihini bugüne çektim.

Şu sorunu çoğu erkek yaşamıştır: Kadın ilişkide erkeğin koyduğu sınırlara saygı göstermez ya da erkek kadına sınırları göstermek zorunda kalır. Erkek “bu kadın benimle ilişki yaşamak için bunları yapması gerektiğini düşünemiyor mu?” diye düşünür. Eğer erkeğin kendine biraz saygısı varsa bu kızın rütbesini düşürür (uzun ilişki materyalı olmayan kız). Ancak birçok erkek kıza bu konuda bir sürü açıklamalar yapıyor. “Eğer bunları yapmaya devam edersen şöyle böyle olur vb.

Ancak bu yüksek değerli erkeklerin yapacağı tarzda bir davranış değildir. Yüksek değerli erkek kızı bir şeyleri neden yapması/yapmaması gerektiği konularında açıklamaya boğmaz, kızın değer göstermeye layık olmadığını düşünür ve zamanı gelince sonraki kıza geçer.

Rollo Tomassi bu durumu güzel bir benzetmeyle açıklıyor: “Restaurantlara gittiğiniz zaman servis kötü oluyor ve çoğu insan bir kez gittiği restauranta bir daha gitmiyor. Çoğu kişi gidip “Neden bir daha gelmem biliyor musunuz? Siz bunu bunu yanlış yaptınız vb” demiyor, sadece çıkıyorlar ve geri gelmiyorlar. Ve sizde insanların neden işletmenize yeniden gelmediğini bilmiyorsunuz. Buradaki dinamik ile aynı şekilde. erkek yeteri kadar yüksek değer biriyse zaten bırakır ve gider, hiçbir zaman bu erkekler “İnstagramdaki açık saçık fotoğraflarını kaldırmadın, bana karşı bir arzun olduğunu hiç göstermedin vb” demezler. Yüksek değer erkekler “tamam, sıradakine geçebilirim artık” diye düşünürler. “Neden seninle böyle bir konuşma yapalım ki çıkar ve giderim” diye düşünürler. Çoğu erkek bana soruyor “Rollo sınırlarımı nasıl çizebilirim, bunu nasıl söylerim?” Hayır söyleme, o anlasın. Sınırlara uyar ya da gider.

Videoyu izleyelim:

Diğer Rollo Tomassi Türkçe Çeviri videolarım:

Share this...
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Author: Centilmen Kulübü

Secret kendini daygame ve kadınlarla ilişkiler konusunda kişisel gelişime adamış bir kişidir. www.centilmenkulubu.com sitesinin sahibi ve kendine bu konuda bir misyon edinerek tüm tecrübeleri ışığında yazdığı iki kitabını da bu site üzerinden okuyuculara sunmaktadır.

57
Leave a Reply

Yazıyla alakasız veya 500 kelimeyi geçen yorumlar cevaplanmıyorlar. "Yazıyla alakasız ama ..." ya da "en son yazı bu olduğundan buraya yazdım" diye başlamanız kurtarmıyor. Mahmut Abi ile özel görüşme yapmak isterseniz Erkek Adam Sanal Görüşme sayfasından sanal görüşme ayarlayabilirsiniz.

avatar
20 Comment threads
37 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
29 Comment authors
HalilSonicyılmazyılmazKoche Recent comment authors
  Subscribe  
Notify of
Anonim
Guest
Anonim

Abi selam kız arkadaşın öncede. Teke tek buluşma dediğim çocukla buluştu arkadaşı çocuk bunun bende 1 gün bakmadım mesajlarına en sonda özür dileyince devam ettik aradan biraz zaman geçince üni tanışma partisine gidicektik beraber orada bulustugumda tanımadığım 2 erkeğin olduğu arabayla gelmiş partiye arkada 3 kız sevgilimle beraber sınıftan arkadaşlarımız ve bunu bana haber vermedi son anda çıktı çocuklar vs dedi ayrılmayı düşünüyorum sen ne diyorsun abi

Koche
Guest
Koche

Dostum durumu incelediğimde kızın arada kalmış olduğunu görüyorum. Bazı kızların karakterleri fazla geniş oluyor ancak kızların yüzde 90’ı yabancı erkeklerin arabasına binmemesi gerektiğini bilir. Ben senin yerinde olsam kıza son bir şans verirdim ancak bu sırada rütbesini düşürür ve farklı ilişki alternatiflerini değerlendirmeye başlardım. Eğer kız rütbe düşüşünü hissedip kendisine çeki düzen verirse belki ilişki devam eder. Aksine, benzer bir saygısızlığı tekrar yaparsa hemen ayrılır ve alternatiflerden birisine geçiş yapardım. (Ya da kızı fb seviyesinde kullanırdım, zaten kendisi ayrılmaya gider böyle bir durumda. Sana gelip tatava yapar, ya hiç ilgilenmiyorsun vsvs. Karizmanı bozmadan siklemediğini gösterir veysa söylersin, ardıdnan yol verirsin.)

Aragon
Guest
Aragon

Selamlar Mahmut abi, son yasadigim olaydan sonra iliskilere bakis acimda degisiklikler hissetmeye basladim. Eskinden kuralları olan biriydim mesela kız arkadaşım arkadaslarıyla alkollü bir ortamdamı olmak istiyor ayrılık sebebi sayardım veya kız bana ters gelen bir seymi planlıyor ( liseden çok eski arkadaşlariyla kizli erkekli arkadaşlarıyla evde takilip içmek gibi) gidebilirsin ama gidersen ben senin erkek arkadaşın degilim gibi tepkiler koyuyordum. Artık daha rahat olmak istiyorum çünkü kendimi çok hırpalanmış hissediyorum ve zorlanıyorum. Artık bir sonraki iliskimde kizin samimiyetine inaniyosam bir tık müsade etme egilimindeyim, düşündüğüm şey biraz riskli ve bunun farkindayim ama klasik anlayışın yeni kuşakta, özelliklede batılı kızlarda(avrupalı) işlemediğini… Read more »

Mahmut Abi
Admin

Artık daha rahat olmak istiyorum çünkü kendimi çok hırpalanmış hissediyorum ve zorlanıyorum. Olabilirsin zira bunlar mesela bana göre dert değil. Ama sen alkollü ortama giren kız istemiyorsan öyle kız bulacaksın.

Koche
Guest
Koche

Mahmut abi, kızın senin olmadığın bir ortamda kızlı erkekli içmesi sıkıntı değil mi senin için? Bu bana tuhaf geldi.

Mahmut Abi
Admin

Değil.

yılmaz
Guest
yılmaz

Bana da tuhaf geldi. Mesela istediği her gece böyle bir ortama (kulüp olabilir, ev olabilir) kızlı erkekli içmeye gitmesi sorun değil mi? Yoksa sorun değil dediğin, yılda bir yapılan iş arkadaşlarıyla toplu buluşma gibi bir şey mi? Bir de bu konuyu kırmızı hap açısından değerlendirebilir misin?

Mahmut Abi
Admin

Kulüp demedim, uydurmayın.

yılmaz
Guest
yılmaz

Parantez içindeki (kulüp olabilir, ev olabilir) ifadenin örnek olsun diye yazıldığının, kimsenin “sen kulüp dedin” gibi birşey demediğinin farkında olduğunuzun, ancak konunun biraz hassas bir konu olması nedeniyle cevaplamaktan kaçındığınızı düşünüyorum. Örnek aldığım bir insan olduğunuzdan, bu konudaki “mantığınızı” anlamak için sormuştum.

Mahmut Abi
Admin

Değerlendiremem.

drcy
Guest
drcy

Merhaba, benim bir yıllık bir ilişkim var, erkek arkadaşımın sınırlarını geçmemeye sözünü dinlemeye dikkat ediyorum. Huzursuz olmaması için elimden geleni yapıyorum ama hak ettiğim karşılığı alamadığımı düşünüyorum ve ilgisinin daha çok üzerimde olmasını istiyorum. Bazı günler hiç arayıp sormadığı oluyor, ne yapabilirim benimle daha çok ilgilenmesi için?

Mahmut Abi
Admin

Uzun süreli ilişkilerde hergün konuşmamanız nprmaldir.

Sonic
Guest

1 buçuk yıl önce ayrıldığım eski sevgilim bana aniden mesaj attı mesajının içeriği ise şuydu ( nasılsın, beni neden sosyal medyadan engelledin ben bunu hak edecek ne yaptım beni gördüğün yerde yolunu değiştirmen selam vermemen beni çok üzdü hayatımda bana artısı olan yardımı olan insanları unutmam nankörlük yapmam söz konusu dahi olamaz) dedi bende karşılık olarak araya zaman girdiğini ve bunları konuşmanın yersiz olduğunu kendisine ilettim bana ulaşma amacının ne olduğunu kendisine sordugumda sadece takıldım bana tavır almana dedi bende fazla uzatmadan kendisine buluşma teklif ettim niyetini daha iyi anlamak, rütbesini düşürmek fuckbody anlamında değerlendirmek ve kadını tartmak için. Sorum… Read more »

Mahmut Abi
Admin

Buluşmaya geliyor mu gelmiyor mu? Engellediğin insanı neden buluşmaya çağırırsın?

Sonic
Guest

Buluşmaya geleceğini söyledi. Daha önceki yazılarımızda kadın ulaşan taraf olmalı terkeden o dediniz bende mesajla iletişimdense buluşmak ve niyet tartmak onu anlamak istedim rütbesini düşürmek niyetini anlamak anlamında değerlendirmek ve kadını tartmak için kahveye ne dersin dedim tabimi dedi. Sorum şu bana neden ulaştı sizce? Kadını aştım kafa olarak ama kadının bu adımını nasıl değerlendirmeli fikir?

Mahmut Abi
Admin

Sana ulaşıp seninle buluşmaya evet diyorsa sana ulaşma nedeni seninle buluşmak istemesidir. Bu kadar. Bu eğer aranızda bir şey olacaksa olumlu tarafa bir işarettir ama illa seninle olmak istiyor anlamına gelmez. Kadınlar genelde ilgi seviyeleri eşiğin üstüne çıkar çıkmaz ulaşırlar ve ulaştıkları anda olabilir modundadırlar. Buluşmanın seyrine bakar.

Sonic
Guest

Engel atan oydu ben sadece takipten çıkmıştım sosyal mecralardan ve telden engeli açan kendisi oldu.

Halil
Guest
Halil

Merhaba Mahmut Abi. Kız arkadaşımın erkek kankası var. Kankasıyla buluşuyor. Ve ben de bu durumdan rahatsızım. Kıza o çocukla görüşme desem görüşmesini yasakladığım için daha çok buluşmak ister mi. İnsanların yasak şeylere daha çok ilgisi oluyor ya
Bu konuda ne düşünüyorsun

Mahmut Abi
Admin

Teke tek görüşme diyeceksin, görüşmeye devam ediyorsa kızı bırakacaksın.