Vaka Çalışması – Çerçeveyi korumak onu kaybetmeme neden oldu

Sizden öğrendiğim şeyler sayesinde harika bir kadınla tanıştım. İstediğim her şeye sahipti ve onu çok ama çok sevdim.

“Onu çok ama çok sevdim” ne demek biliyor musunuz? Ben onu, onun beni sevdiğinden çok daha fazla sevdim demek! Dakika bir, (kendi kalene) gol bir.

Ama 6 aylık ilişkinin sonunda ayrıldık. Ayrılık nedenimiz şu: Birgün bana Instagram fotoğraflarıma yorum bırakan kadınların kim olduğunu sordu. Ben mimari fotoğrafçıyım ve hesabımda benim ve yüzümün tek bir fotoğrafı bile yok. Hesabımdaki fotoğrafların %100’ü profesyonel mimari fotoğraflar. Ona bunların geçmişte tanıştığım arkadaşlarım olduğunu söyledim ve hiçbirinin geçmişte bir flört ya da eski kız arkadaş olmadığını da belirttim. Gerçekten de hepsi ya arkadaş ya da iş arkadaşı. Hesabıma erkek iş arkadaşlarım ve arkadaşlarım da geliyorlar tabii ki.

Bana bu kadınları sessize almamı ve onların fotoğraflarına kesinlikle beğeni bırakmamamı söyledi. Bunların kendisini kötü hissettirdiğini söyledi.

Mimari fotoğraflar yüzünden güveni sarsılıyorsa kızın kendine güven problemi var. Hesabında etkileşime giren tüm kadınları sessize almanı beklemesi mantıklı değil.

Ona bu kadınların fotoğraflarına kesinlikle flört amaçlı beğeni atmadığımı, sadece destek amaçlı beğeni attığımı anlattım.

Bu kızın geçmişinde bu şekilde bir aldatma olabilir, bilemem. Ama yine de bu büyük bir sorun değil ve kolayca halledebilmen lazımdı.

Bu sorun birçok konuşmayı getirdi ve bir türlü ikna olmadı. Sonunda işi “ya o kadınları sessize alırsın ya da bu ilişki biter” noktasına getirdi. Sosyal medyanın umrumda olmadığını ama bu insanların benim arkadaşlarım olduğunu söyledim. Bu insanları sessize almak benim prensiplerime aykırı dedim. Kadın olmaları umrumda değil.

Sonunda ayrıldık.

Bu kadın seni çok seviyor falan değil. Bu belli. Temelleri anlamak yerine benim yazdıklarımdan sadece bir kızın donunun içine girebileceğin kadarını almışsın sanki.

Kadın senden ayrılmaya bahane olsun diye kavga çıkarıyor gibi. Zira şu ana kadar gördüğüm, kadının seni, senin onu sevdiğin kadar sevdiğine dair bir ipucu yok. Başta söylediğini hatırla:

Onu çok ama çok sevdim.

Sen onu çok ama çok sevdin ama o seni o kadar sevdi mi sence? Hayır. Zira onu çok ama çok sevdim, onu beni sevdiğinden çok ama çok daha fazla sevdim demek.

Prensiplerimden ödün vermediğim için onu kaybettim ve bu canımı sıktı. 1.5 ay ayrı kaldık ve bu hafta ona ulaştım. Bana daha yeni bir erkekle ilişkiye başladığını ve bu çocukla ilişki denemek istediğini söyledi.

😀 Ayrılık kızı gerçekten yıkmışa, uykusuz geceler geçirmesine neden olmuşa benziyor 🙂  Bu kızla 6 aydır beraberdiniz ve 1.5 ay geçmeden başkasıyla beraber. Bunu söylediğim için kusura bakma ama hislerim bana bu kızın zaten bu çocuğu sıraya koyduğunu söylüyor. Belki de ikiniz beraberken onunla konuşmaya başlamıştı.

Şimdi kız adamın instagramda başka kadınların fotoğraflarını beğenmesine kızıyor. Bunlar bikini fotoğrafları mı, bundan bahsedilmemiş. Ama kız kıskançlık yapıyor, adamın bu kadınlarla geçmiş bir ilişkisi olmamasına rağmen.

Kadın neden bu kadar kıskanç olabilir? Direkt yansıtmaya benziyor. Kendi zayıflığını elemana yansıtmış zira derinlerde bir yerde o kadar sadık değil. Bunu söyleme nedenim 6 aylık ilişkiden en fazla 6 hafta sonra (belki daha önce buldu ama henüz diyor) başka biriyle olması.

Kız bu adamı muhtemelen siz ilişkideyken sıraya koymuş ve bu instagram olayını bahane olarak kullanıyor. Kadınlar bunu yapabilirler. Bir erkekten ayrılmak istediklerinde bir kavga çıkarıp küçük bir şeyi büyük bir probleme çevirebilirler. Eski kız arkadaşının sana sadık kalmadığını varsayabilirsin. Onu çok ama çok sevdim diyorsun ve bu da seni olanlara tamamen kör yapmış. Onun seni, senin onu sevdiğin kadar sevmediği belli. Sen muhtemelen ilişki boyunca onun peşinde koşup durdun. 6 aylık ilişkiyi birden bitirmesi ve birkaç hafta sonra başkasıyla olması sana ne diyor? Senin eski sevgilinin sana ilgisi o kadar da yüksek değilmiş diyor.

Yazdıklarım rahatsız edici olabilir ama benden fikir belirtmemi istedin ben de eğip bükmeden gördüklerimi anlatıyorum. Benim işim kıçınıza gökkuşağı üflemek değil. Benim işi sizi sarsarak ve gerekirse tokat atarak kendinize getirmek.

Gerçek şu ki sen bu kızı premses yapıp tahta oturtmuşsun ve kız orada olmayı da hak etmiyor. Sonradan olanlara bakarsak kızın seni suçlamaları, kendisi aldatma eğiliminde olan ya da aldatan yalancının yansıtmaları gibi. Kız muhtemelen bu çocuğa yöneldi, belki senin daldan atlamadan onun dalı tuttu ve sonra bir bahaneyle senden ayrıldı. Ama kız tabii bunu itiraf etmeyecektir.

Kendisine güvenen ve kendisi ile barışık biri partnerinin sosyal medyasındaki karşı cins ile etkileşimini gözlemlemekle yetinir ve onun bu fırsatı aldatma için kullanıp kullanmadığına bakar. Yani karşısındakine kendi kendisini topuğundan vurmaya niyeti varsa o silahı verir. Zira bu tür şeyleri paranoyakça engellemeye çalışıp ileriye ötelemektense başından görmeyi ve bitirmeyi tercih ederler.

Durduk yere bu tür kıskançlıklar yapan kadının kendisinin bir halt yemekte ya da yemeye niyet etmekte olduğundan şüphelenmelisiniz.

Kız senden ihanet imasıyla ayrılmış, birkaç hafta sonra başkasının kucağında ve bu arada da tabii haftalarca sana ulaşmıyor. Üzülmüşe de benzemiyor. Umrunda değil ve muhtemelen hiçbir zaman da o kadar umrunda olmadı.

Bu yazdıklarım senin için şok edici olabilir ama ben kadının davranışlarına bakıyorum ve onların anlamını sana söylüyorum.

Başkasıyla olduğunu duyunca ona iyi şanslar diledim ve o iş olmazsa beni aramasını söyledim. Arkamı dönüp gitmeye ve o bana ulaşmadan asla ardıma bakmamaya karar verdim. Ama onu hala istiyorum.

Birader ona asla ulaşmamalıydın. Çünkü en iyi pazarlık pozisyonu blöf yapmadan gerçekten arkanı dönüp gitmektir. Dik durmuş ve instagram isteklerine hayır demişsin ama bir buçuk ay sonra kızı aramışsın. Ayrıldıktan sonra no contact yapmalıydın ve no contact demek no contact demektir. Birkaç hafta ulaşmayım sonra artık ulaşabilirim demek değildir.

Kız sana iyilik yapmış ve sen kafanı kuma gömmene rağmen kendisi gibi sadakatsiz birini kız arkadaşın mertebesinden elemiş. Bu tür kadınlar genellikle ilgileri düşük iken başkasını sıraya koyarlar ve bir de karşılarındakini sadakatsizlik ile suçlarlar.

Fol yok yumurta yokken seni sadakatsizlik ile suçlayan hatuna yerini bildirmeliydin: “Beni sadakatsiz olduğumu ima etmen hiç hoşuma gitmedi.” demeli ve topu onun suratına atmalıydın.  “Beni böyle basit bir şey yüzünden sadakatsizlikle suçluyorsan bence kendi içindekini bana yansıtıyorsun ve ben senin güvenilir biri olmayabileceğini düşünüyorum.”

“Onu yeniden istesem de  no contact (iletişimi kes) tekniğine sadık kalacağım.”

No contact bir teknik değil. No contact kalıcı bir pazarlık pozisyonudur.

Ama olayların böyle gelişmesi çok canımı sıkıyor.

Uçurumun kenarından dönmüşsün bence iyi hissetmen lazım. Daha fazla birlikte kalıp aldatıldığını da öğrenebilirdin. Bu kadın iyi bir ilişki materyali  olsaydı ve seni gerçekten sevseydi 6 aylık ilişkiden 6 hafta sonra başkasının kollarında olmazdı. Bu adamın siz beraberken ortaya çıkıp kızın hedefine girmiş olması çok büyük ihtimal. Düşünsene. Ayrılıyorsunuz, problem de  çok büyük bir sorun değil. İşleri düzeltmeye çalışmıyor ve “kendine iyi bak ben de gideyim başkasının kollarına varayım” diyor.

Onu çok ama çok sevdin yani tüm gücü ona verdin. Bu nedenle de zaten ayrılmanız onu zerre etkilemedi ve kız hızlıca hayatına devam etti. Bunu yaparken de seni manipüle etti ve instagram bahanesi ile bir de seni suçlu çıkardı ve senin kendini kötü hissetmene neden oldu.

Bu kız muhtemelen yalancı ve sadakatsiz. Kurtulmuşsun. Kendi betalığın sayesinde olsa da kurtulmuşsun. Şimdi canın çok yanıyor eminim ama bu uzun vadede iyi bir şey. Senin için de güzel bir ders.

NOT: Corey Wayne’in videosundan özetleyerek çevirdim. Kendi danışmanlık konuşmalarımda çok karşılaştığım bir olay bu. Oradaki şeyleri burada paylaşmıyorum ama Corey Wayne’in bu videosunu görünce çevireyim dedim zira yaygın bir durum. “Abi burada öğrendiklerim yüzünden çok “iyi” bir kızı kaybettim” diye başlıyor ve biraz konuşunca anlıyorsunuz ki kaybettiği yok, iyi kız yok, o yok bu yok. Kırmızı hapı hanzoluk sanıp aptallıkla ilişkisine zarar veren adamlar olduğunu inkar etmiyorum ama çoğunun durumu böyle değil. Kırmızı hapı bir kızı “elde etmek” için teknikler olarak okuyan ve hedefi hala ne olursa olsun kiminle olursa olsun ilişki sahibi olmak şeklindeki adamların başına çok gelen bir şey.

Share this...
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

57
Leave a Reply

Yazıyla alakasız veya 500 kelimeyi geçen yorumlar cevaplanmıyorlar. "Yazıyla alakasız ama ..." ya da "en son yazı bu olduğundan buraya yazdım" diye başlamanız kurtarmıyor. Mahmut Abi ile özel görüşme yapmak isterseniz Erkek Adam Sanal Görüşme sayfasından sanal görüşme ayarlayabilirsiniz.

avatar
24 Comment threads
33 Thread replies
7 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
34 Comment authors
hulksmashadamBllKenzouMerve Recent comment authors
  Subscribe  
Notify of
filth
Guest
filth

Mavi hap ideali için kırmızı hapı kullanmak ve kaçınılmaz son. Belki bu hikayede kadın en başta adamı sadece bir beta provider olarak gördü ve o yüzden yakınlaştı. Adam kırmızı haptan öğrendiklerim işe yaradı, kadın beni gerçekten çekici buldu yanılgısında olabilir. Bu da oldukça yaygın. Doğanın kadınlara kodlamış olduğu sensörleri öyle birkaç basit numarayla kırdım zannedip kendini olmuş saymak tehlikeli bir yanılsamadır. Beden zihne göre çok daha hızlı davranır. Aniden frene basmamız gerektiğinde buna zihnimiz karar vermez. Aynı şekilde sizin ağzınızdan çıkan ne olursa olsun kadınlar sizin beden dilinizden; davranışlarınızdan, verdiğiniz tepkilerden gerçekte ne olduğunuzu çok rahat çözerler. Kırmızı haptan iki… Read more »

impulsively
Guest
impulsively

Selamlar bu siteyi 1 yılı aşkın süredir takip ediyorum. Uzun zamandır tanıdığım bi kızla konuşma tarzımız değişmeye başladı, şaka yollu birbirimize yürümeler falan. Bu kız benim yazdıklarımı taklit etmeye başladı bu benim çerçeveme girmeye başladığının işareti olur mu ?

NOORD
Guest
NOORD

Merhaba; Abi 3. Buluşmaya çıktığım bir kız var ama ne elini tutmama yanaşıyor ne öpmeye. Kız sürekli utangaçlık, kültürel farklılıklar vs. Gibi bahaneler öne sürüyor. 3. Buluşmamızda kızın doğum günüydü ve baş başa bir kutlama yaptık lakin orada bile bir alevlenme olmadı. Ben de kıza bu şekilde devam etmek istemediğimi söyledim. Konuşma aşağı yukarı şu şekilde idi(B-ben K-kız); B-Ben bu şekilde devam etmek istemiyorum, eğer bana karşı bir şey hissetmiyorsan zamanımı boşuna harcama benim vaktim değerli. K-Seni beğeniyorum ve bu yüzden buluşmalara geliyorum ama vakte ihtiyacım var henüz karar veremedim. B-Bir ömür düşünecek vaktin var, ben senin arkadaşın değilim, yeterince… Read more »

Kenzou
Guest
Kenzou

K-Erkek arkadaşım olmak istiyor musun ?
B-Hayır

Kızların hiçbir sorusuna direkt olarak cevap verme prensibinden yola çıksaydın sanırım mahmut abinin tavsiyesine yakın bir cevap verirdin burada. Ben olsam en azından hayır yerine saçma da olsa soruyla karşılık verirdim. “Bilmem, dudağından öpmek isteyen birine böyle der miydin?” gibi. Ben biraz arzunun da belli edilmesinin önemli olduğunu düşünüyorum. Burada senin yazdıklarından hissettiğim agresif ve öfkeli olduğun, rahat ve özgüvenli olmadığın. Kaldı ki bu olaydaki (ben) ben olsam, bu muhabbete hiç girmezdim, 2. buluşmadan sonra ilgisi olmadığını anlar, iletişimi kapatır yoluma bakardım. O geri dönseydi bu konuşma olurdu belki.

Gama
Guest
Gama

Corey Wayne FTW

Go10
Guest
Go10

Abi selamlar.Bu yazıda ki ‘kendini yansitiyor kız’ dedigin bölumu okuyunca kafama bir sey takildi sana sormak istedim.kız arkadaşım beni aradgnda tel bluetut daydi.bluetut kulaklık ile konusurken pek ses duyulmuyor.Neyse caldi tel açtım alo vs dedim duyamadi beni ben de bi dakika deyip o ara bluetut baglantisini kestim telin ve normal konusmaya devam ettim.Tutturdu vay efendim senin yannda kim var,sen kime bir dakika dedin,yannda kız mı var,iş icin biriyle buluatuysan söyle kızmycam vs migvalinde sacmalamaya başladı.O sirada sahilde arabada oturdugumu is için arama yaptgimida soylemisim kendisine 1 saat once ki konusmamizda.Aksam bulustuk yine basladi sakayla karisik ama israrli kim vardi yannda… Read more »

Merve
Guest
Merve

Yoruma şaşırdım bir kadın olarak ilgi duyduğum erkeği kıskanıyorum ilgilenmediğimi ne kıskanır ne merak ederim kafasına göre takılsın demek ki tersi olan da var ama hani derler ya bir kadın susuyorsa bitmiştir bana göre de öyle kıskanmıyorsa şüphelenmek gerekir ve kadınlar istemedikleri adamı incitmekten korkarlar bu yüzden ayrılmak istedikleri zaman hani üstünüzde uyuyan kediyi yavaşça bırakırsınız ya o şekilde bırakırlar yumuşak şekilde yani tartışmadan haklı olsa bile tabii kıskanmanın da ayarı olmalı ama bazen olmuyor ve o ilişki kötü şekilde bitebiliyor çok yaşadım bunu ilk tanıştığımızda ilgi duymadığım için karşımdaki kişiye kibar davranıyorum kıskanmıyorum espriler yapıyorum sonra sahiplenince abartıyorum

Bll
Guest
Bll

Sen bu zamana kadar nerelerdeydin ya. Şu yazılarını okuyunca kendime çok kızıyorum. Hayatıma manifesto çekiyorsun.

adam
Guest
adam

Mahmut abi merhaba bu gun kizla aramda soyle bir konu gecti Ben: aksam 8 gibi seni yurdun onunden alayim K:nereye gidicez Ben: eve geceriz K: ben eve gecmek istemiyorum Ben: hmm tamam o zaman baska bir zaman gorusuruz K: neden eve gelmedigimde suclu oluyorum Ben: suclusun demedim sadece evde bir bulusma istiyorum K: bir şey olsa yanimda duracak misin? Ben: mini etek giyip disarilara cikmadigin surece evet(telefonda konusuyorduk ciddi bir sesle degil daha alayci bir tonla soyledim) K: beni cinsellik icin kullaniyormussun gibi hissediyorum Ben: icini rahatlaticaksa söyleyim bu dogru deil Sonra telefonu kapattim abi bu konu hakkinda ne dusunuyorsun… Read more »

hulksmash
Guest
hulksmash

merhaba, kız arkdaşımla iliskimizde benim gercekliğimde hareket ediyorduk ama son zamanlarda biraz çerceve kaymaya başladı üstünlük kurmaya ultimatom vermeye calısıyor dünde ”beni ilişki öncesi tanıyordun ben buyum neden sevgili oldun ozaman senin dediklerini onaylamak benim seceneğim söylemen yeter yapma zorunluluğum yok vs dedi (instada 7 takipcili hesabına 20 erkek eklemesi ve giyimine dikkat etmiyor şu sıralar) ve seninle konusmuyorum bana böyle davrandıkca sana hic bi zaman güvenmiyicem dedi özetle bu ne yapmam lazım