Rollo Tomassi : Sınırlarına uyar ya da gider

Merhaba,
Çok önemli bulduğum bir Rollo Tomassi videosundan bahsedeceğim. Kanalımda düzenli olarak Rollo Tomassi videoları paylaşıyorum ve bu videoyu da yayın sırasına almıştım. Ancak çok önemli olduğunu düşündüğüm için yayın tarihini bugüne çektim.

Şu sorunu çoğu erkek yaşamıştır: Kadın ilişkide erkeğin koyduğu sınırlara saygı göstermez ya da erkek kadına sınırları göstermek zorunda kalır. Erkek “bu kadın benimle ilişki yaşamak için bunları yapması gerektiğini düşünemiyor mu?” diye düşünür. Eğer erkeğin kendine biraz saygısı varsa bu kızın rütbesini düşürür (uzun ilişki materyalı olmayan kız). Ancak birçok erkek kıza bu konuda bir sürü açıklamalar yapıyor. “Eğer bunları yapmaya devam edersen şöyle böyle olur vb.

Ancak bu yüksek değerli erkeklerin yapacağı tarzda bir davranış değildir. Yüksek değerli erkek kızı bir şeyleri neden yapması/yapmaması gerektiği konularında açıklamaya boğmaz, kızın değer göstermeye layık olmadığını düşünür ve zamanı gelince sonraki kıza geçer.

Rollo Tomassi bu durumu güzel bir benzetmeyle açıklıyor: “Restaurantlara gittiğiniz zaman servis kötü oluyor ve çoğu insan bir kez gittiği restauranta bir daha gitmiyor. Çoğu kişi gidip “Neden bir daha gelmem biliyor musunuz? Siz bunu bunu yanlış yaptınız vb” demiyor, sadece çıkıyorlar ve geri gelmiyorlar. Ve sizde insanların neden işletmenize yeniden gelmediğini bilmiyorsunuz. Buradaki dinamik ile aynı şekilde. erkek yeteri kadar yüksek değer biriyse zaten bırakır ve gider, hiçbir zaman bu erkekler “İnstagramdaki açık saçık fotoğraflarını kaldırmadın, bana karşı bir arzun olduğunu hiç göstermedin vb” demezler. Yüksek değer erkekler “tamam, sıradakine geçebilirim artık” diye düşünürler. “Neden seninle böyle bir konuşma yapalım ki çıkar ve giderim” diye düşünürler. Çoğu erkek bana soruyor “Rollo sınırlarımı nasıl çizebilirim, bunu nasıl söylerim?” Hayır söyleme, o anlasın. Sınırlara uyar ya da gider.

Videoyu izleyelim:

Diğer Rollo Tomassi Türkçe Çeviri videolarım:

Share this...
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Author: Centilmen Kulübü

Secret kendini daygame ve kadınlarla ilişkiler konusunda kişisel gelişime adamış bir kişidir. www.centilmenkulubu.com sitesinin sahibi ve kendine bu konuda bir misyon edinerek tüm tecrübeleri ışığında yazdığı iki kitabını da bu site üzerinden okuyuculara sunmaktadır.

57
Leave a Reply

Yazıyla alakasız veya 500 kelimeyi geçen yorumlar cevaplanmıyorlar. "Yazıyla alakasız ama ..." ya da "en son yazı bu olduğundan buraya yazdım" diye başlamanız kurtarmıyor. Mahmut Abi ile özel görüşme yapmak isterseniz Erkek Adam Sanal Görüşme sayfasından sanal görüşme ayarlayabilirsiniz.

avatar
20 Comment threads
37 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
29 Comment authors
HalilSonicyılmazyılmazKoche Recent comment authors
  Subscribe  
Notify of
Pan
Guest
Pan

Mahmut hocam şuraya bir beğeni butonu koysan da simp’lerin instagram kezbanlarını beğeniye boğduğu gibi biz de düzgün yazılara beğeni atsak 🙂

Senechaux
Guest
Senechaux

Bunu aslında ilişki kurmayı düşündüğünüz hiç kimseye ne yapıp ne yapmaması gerektiğini söylemeyin şeklinde de özetleyebiliriz.Mantığı aynen şu şekilde işler.Mesela sen kadına açık giyinmemesini söylersen evet belki bunu yapar ama sen hayatından çıktığında ya da bir kaç gün bile olsa ondan uzak kalman gerektiğinde o tekrar eski kıyafetlerine dönecektir veya dönebilir.Dolayısıyla sen istediğin diye değil o istediği için yapması gerekir yani içselleştirmesi lazım.Bunun içinde hayalinizdeki partneri kendiniz yaratmaya çalışmayın.İşine gelmiyorsa burada söylediği gibi hiçbir şey söylemeden bırakın gidin.

Melih
Guest
Melih

Hocam kız okuldan başka erkeklerin takip isteğini kabul ediyorsa gri bir alan oluşuyor. Reelde tanıyıp tanımadığını bilmiyoruz, tahminen okulun kurumsal hesaplarından rastgele kız ekleyen tipler. Bizim kız bunları kabul ettiğinde (benim instagram hesabım takipçileri kronolojik gösteriyor) pasif agresyon göstermeden, ama açıkça konuşmadan da nasıl tavır alabiliriz? İsteği kabul etmesi başkasına “müsaitim” sinyali de olabilir, yoksa tamamen bizim paranoyamız olup gerçekten tanıdığı için kabul ediyor olabilir, sorsak tanımadığı halde “tanıyorum” deyip yalan söyleyebilir, ayrıca sorsak özgüvensiz görünebiliriz. Benim bu başıma geldi. Benden 11 yaş küçük ve başka şehirdeki kız arkadaşımın okuldan 2-3 erkeğin isteğini kabul edip takipleştiğini gördüm. Kız kişiliği oturmuş… Read more »

Mahmut Abi
Admin

Rollo’nun dediği şey ciddi sınır ihlallerinde ve tarihçesi olmayan ilişkilerde geçerli. Seninkisi gri alan, takipçiyi tanıyor mu bilmiyorsun. Ben olsam söylerim ama adamları tanımıyorsa o zaman bir hata şansı ya da çıkarmıyorsa bir daha şansı daha olmaz.

Bandito
Guest
Bandito

Abi 4 senelik ilişkim var bir kere bile açıp da bu kız kimi takip etmiş onu kim takip ediyor diye bakmadım. Açıkçası senden de buna benzer bir cevap beklemiştim soruyu okurken. Böyle şeylere dikkat etmek gerekir mi?

Mahmut Abi
Admin

Gerekmez, ama arada bakılabilir sonuçta orada açık duruyor.

Arif
Guest
Arif

Böylesine yoz bir devirde bunun neden kesinkes yanlış olduğunu düşünüyorsun?

Tarı KAKAN
Guest
Tarı KAKAN

Sen tamamiyle katılıyor musun Mahmut videoya? Önceki yazılarında kıza açık şekilde sınırlarınızı belirtin, kız bir hata yapıyorsa bozuk atarak kızın anlamasını beklemek yerine kıza açıkça hatasını söyleyin, devam ederse rütbe düşürün diyordun ssnırım?

Mahmut Abi
Admin

Burada örnek verilen ciddiyetteki saygısızlıkta ve ilişki başlangıcında katılıyorum ama belli bir tarihçe ve bu seviyede olmayan hatalarda dediğim gibi açıkça hatasını söylemek lazım.

Mahammad
Guest
Mahammad

Mahmut Abi, neden ilişki başlangıcında da söylememek gerekiyor? “Bu kadın zaten böyle, alıp değiştirmeye ihtiyaç yok ” düşüncesi yüzünden mi?

Yılmaz
Guest
Yılmaz

Tepe %20 lik dilimde iseniz Rollo’nun tavsiyesi yerinde olabilir ama o dilimde değilseniz ve yapılan davranış da size saygısızlık değilse bir kereliğine rahatsız olduğunuz şeyi ultimatom vermeden söylemekte fayda var. Siz rahatsız olduğunuzu söyledikten sonra aynı şeyi tekrarlarsa o zaman ne yapmanız gerekiyorsa (rütme düşümü, ayrılma gibi) yaparsınız.

Mahmut Abi
Admin

Rollo’nun örneği ile burada bahsedilenin saygısızlık ve ciddi bir kırmızı çizgi delinmesi olduğu bariz. Ayrıca bu tepe %20’de değilsen zihniyeti de yanlış. Her erkek ciddi saygısızlığa karşı söz söylemeden gitmeli ve her erkek saygısızlık olmayan hataları bir kez söylemeli.

Hakan
Guest
Hakan

mahmut abi, kız arkadaşım dans kursuna gitmek istiyor. daha önce tango’ya gitmek istediğini söylemişti, istersen seninle gidelim diye de sormuştu ama ben işlerim yoğun gelemem, senin de tango mangoya gitmeni istemiyorum demiştim. çünkü tango gibi danslarda çok temas var ve partnerli bir dans demiştim. şimdi de tamam tango ya değil hiphop’a gideceğim diyor. bugün gidip dans kurusyla konuşmuş ve haftaya başlayacakmış hiphop kursuna.

ne yapmalıyım, nasıl düşünmeliyim sence?

Mahmut Abi
Admin

Tango daha iyiydi be. Tangoya gitsin.

Hakan
Guest
Hakan

mahmut abi biraz daha açar mısın demek istediğini?

nextlemek için yeterli bir done mi bu mesela?

Bandito
Guest
Bandito

Öneri vermemişsin ki boşlukta kalınca alakasız bir şeye sarmış. Tango gavur işi gel çayda çıra kursuna gidelim deseydin keşke…

Osman
Guest
Osman

Bence gitsin. Eğer tango veya hiphopa giden bir kızla beraber olmak istemiyorsan bırakırsın. Veya rütbe düşürürsün, başka kızlarla da çıkmaya başlarsın. Arada bir buluşursun hip hoplatırsın. Bu benim düşüncem. Şeyh Mahmut Abi bu konuda ne düşünür bilemiyorum.

Mahmut Abi
Admin

Gri bir alan burası. Dans tarihi olarak kadın erkek yakınlaşsın diye var ama günümüzde dans kursu ilk akla gelen sosyalleşme araçlarından biri aynı zamanda. Benim kız arkadaşım gidiyor ama beni de düzenli olarak götürüyor, çevreyi kolaçan ediyorum. Bence sorun dans kursu değil, sosyal dans aktiviteleri. Onlara da çoğunlukla bizim sosyal aktivitemiz olarak ben de gidiyorum. Ben de bir miktar öğrendim ya beraber dans ediyoruz ya da homoseksüel olan dans hocasıyla dans ediyor zaten.

AMA bir adam bunu istemiyorsa da istemez. Eğer istemiyorsa ve kız istiyorsa ve diretiyorsa ayrılık getirir.

kinyas
Guest
kinyas

Bu durumu ben de merak ediyorum mesela cenk hoca şöyle bir şey demişti: ”Sevgilim kadınlara masaj yaptırmamı kıskanıyordu ben de ondan bana masaj yapmasını istedim. Çok yoruldu ve tekrar yapmayacağını söyledi. Ben de o zaman masajıma karışma.” dedim. Peki ya kız da aynı şekilde masaja gitmek isterse? diye sormuştu birisi. Böyle bi durumda ne yapılır?

Bana göre: Kızın masaj yaptırması bana ters o yüzden izin vermem kız yaptırırsa ayrılırım. Ben masaj yaptırırım ama.

tylerrr
Guest
tylerrr

ya ikinizde yaptirmicaksiniz ya da ikinizde yaptırıcaksiniz.aksi halde o iliski pek yürümez.

NakMuay
Guest
NakMuay

Abi Selam, gecenlerde bir kizla sahil de tanistim. Kisa bir muhabbetten sonra insta Vs aldim. 1 haftadir chatlesiyoruz. Benden 40 km ote de oturuyor ve benim oturdugum yerde bulusucaz. Fakat kiza bulusalim dedigim de Nasil gelcem , Nasil gitcem Vs dedi . Tek otobusle gelinen bir yer . Bende is bozulmasin diye o gun icinde Onun oldugu yerde isim oldugunu ve benle donebilecegini soyledim 🙂 Ama aslinda isim yoktu , kizi Alayim diye soyledim. Ama simdi dusunuyorum . Bir otobusle gelip gidecekken , benim onu almam sanki garip kaciyor. Belki birakmak olabilir Ama almak:) ilk bulusma Bir de ne cikacagini… Read more »

Mahmut Abi
Admin

Kızla buluşmak istiyorsanız gidin buluşun. Kızı ayağınıza çağırmayın. Tesadüfen orada olacağım deyip gidin. Kızdan iş çıkmazsa yapacak başka aktivite ya da buluşacak başka kız da ayarlayın ki oraya sırf onun için gitmeyin.

NakMuay
Guest
NakMuay

Aynen Bende oyle yaptim abi. Ilk bulusmalar hep bir kumar zaten 🙂 zaman kaybi degil de tecrube olarak bakmak lazim yine de :))

Karahan
Guest
Karahan

Mah

misafir28
Guest

Doğru yapmisim

Mühendis Mehmet
Guest
Mühendis Mehmet

Tabiatıyla sosyalliğe ve çiftleşme içgüdüsüne sahip varlık için Rollo Tomassi’nin önerisi “onurlu yalnızlığa” sürükler. Lisans döneminde hayat algılarımızın birbirimize uymadığı ve entelektüel zekâlarımızın denk olmadığı insanlardan kaçtım, yapayalnız kaldım. Restoran örneğinden yola çıkalım. Birkaç yıl önce sevgilimle bir tâtil beldesinde yemekleri lezzetli fakat bir o kadar da garsonları kaba olan bir restorana muhtaç kaldığımızı hatırlıyorum. Her yemek zamanında kısa bir kararsızlık ve restoranın yoluna koyuluş. Önünde fazla bir restoran çeşidi olmayan bir insanın bir restorandan vazgeçmesi için yemeklerinin lezzetsiz veya pahalı olması gerekiyor. Tomassi’nin önerisi belli bir sosyal saygınlığa ulaştıktan sonra uygulanabilir. Ryan Gosling, Cristiano Ronaldo bir kadının instagram kullanmasını… Read more »

Mahmut Abi
Admin

Mühendis Mehmet’te güzel kadınlara yürüyecek cesaret yok, reddedilmeyi göğüsleyecek güç hiç yok ama biz kırılgan Mehmet’in kırılgan egosunu okşamak için böyle saçmalıklar uyduracağız.

simitçi
Guest
simitçi

Mahmut Abi merhaba, Bu geniune desire konusu hakkında sana önceden de bir soru sormuştum. Konsepti kafamda oturtmakta ara sıra zorluk çekiyorum hala. Bazen karşı taraftan abartı bi beklenti içinde miyim diye düşündüğüm oluyor. Konuyu daha iyi anlatabilmek adına bi örnek vereceğim 6 aylık gayet tadında ilerleyen bir ilişkim var (Bu arada bunu, senden ve bu camiadan öğrendiğim bir çok şeye de borçluyum) Kız arkadaşım benle tanışmadan önce instagrama ekstra açık olmayan gym ayna selfieleri, güzel giyinince çekilen ayna fotoğrafları tarzı şeyler paylaşan bir insandı. İlişkinin başlarında da boydan güzel çıktığı bazen fiziğini gösteren fotolar atmaya devam ediyordu (haksızlık etmemek ve… Read more »

Mahmut Abi
Admin

Bu noktada sormak istediğim şey şu, videoda bahsedildiği üzere bu konuşmayı yapmam bile bi hata mıydı. Yoksa tam tersi instagrama atılan selfieler gençler için çok normal bi şey haline geldi ve benim verdiğim tepki mi abartı. Açık olmayan ve bariz cinsel albenili olmayan selfieler normal bir kız bunu kendi başına kaldırmayı düşünmeyebilir. Bence senin isteğin abartı.

Talip
Guest
Talip

Mahmut abi merhabalar.Ben 185 boyunda ortalama üstü vücutlu ve 23 yaşında bir tıp öğrencisiyim.Yaklaşık 5 aylık ilişkim var ve kız bakire ve 20 yaşında,eğitim seviyesi benden baya düşük.Sex dışında yiyişme ,sürtünme vs. oluyor lakin ne zaman sex’e elimi atsam hemen kaçıyor.Bu arzunun yokluğuna mı işarettir.Beni sadece geleceğe yatırım olarak sağlayıcı olarak mı görüyor?Gerçek arzu duysaydı bakire olmasına rağmen benimle ilişkiye girer miydi?Benim cinsel stratejimi engellediği için ilişkiye son vermeyi düşünüyorum.Sen ne düşünüyorsun bu konu hakkında?

Mahmut Abi
Admin

Yaşı genç seks yapmak istemiyor olabilir. Siz evlilik öncesi seks yapabiliyorsanız, bunu yapmayan kızla kendinizi kısıtlamayın.

Kızın sana arzusu da olmayabilir, tip ve statü en önemli şeyler değil. Ama nedeninden çok neden kendimi kısıtlayayım diye düşüneceksin.

Jericho
Guest
Jericho

Manmut abi tinderdan tanıştığım bir kız var.İşler yolunda gitti ve buluşma ayarladım buluşmada etkilemeyi başardım.Bir sonraki görüşmeye zorla kız arkadaşını da getirdiği için yeterince verimli geçmedi.3 Buluşmada durumu telafi ettim kaliteli vakit geçirdik ama asla kız öpüşmek istemiyor beraber uyuyoruz sarılıyoruz her şey var kinolarda da hiçbir sıkıntı yok ama öpüşürsek dünyanın sonu gibi tepkiler veriyor anlayamadım anlam veremedim.3 buluşmadan önce öptürmem kızı gibi davranıyor ve hala kızla ateşli bir öpüşme yapamadım geriye kalan her şey normal ilgisi güzel davranışları güzel sohbeti güzel ama böyle bir sorun yaşadım ilk defa böyle bir aşamada takılıyorum.Bu durumda benim için bu tabağın devam… Read more »

Mahmut Abi
Admin

İşler yolunda gitti ve buluşma ayarladım buluşmada etkilemeyi başardım. Etkilemeyi başardım ne kadar da kendini aşağı gören bir bakış açısı. İyi vakit geçirdik, kızdan hoşlandım o da sanki hoşlandı desen neyse. Premsesi etkilemeye çalışan sefil serf gibi etkilemeyi başardım diyorsun 😀 Bir sonraki görüşmeye zorla kız arkadaşını da getirdiği için yeterince verimli geçmedi. İlk buluşmanızda işler yolunda falan gitmemiş. ama asla kız öpüşmek istemiyor beraber uyuyoruz sarılıyoruz her şey var kinolarda da hiçbir sıkıntı yok ama öpüşürsek dünyanın sonu gibi tepkiler veriyor anlayamadım anlam veremedim. Seninle öpüşmek istemiyor nesini anlamadın? Geriye kalan her şey normal ilgisi güzel davranışları güzel sohbeti… Read more »

Jerichi
Guest
Jerichi

Etkilemeyi başardım derken etkilemek için ekstra şaklabanlık yapmadım tarzım konuşman davranışlarım her zamanki gibiydi.İlgisiz kız sürekli mesaj atıp yemekler yapıp kıskançlık triplerine girmez diye düşündüm.

Mahmut Abi
Admin

Kullandığın dile dikkat etmeni tavsiye ederim. Kızlarla birlikte olmak için onları etkilemeyi başarmak kendinizi aşağı koyan bir dil.

Don draper
Guest
Don draper

Kız arkadaşımızın instagramında açıkça teşhir veya cinsel albeni amacı taşımayan ancak açık giyimli fotoğrafların olması kırmızı alarm olarak değerlendirilebilir mi? Bu ikisi nasıl bir arada olabiliyor diye sorarsan da mesela kızın mini elbise, şort ya da vücut hatlarını belli eden uzun elbise giydiği fotoğrafları falan var ama fotoğraflarda meşhur “popom var” pozu, göğüs dekoltesi, dudaklarını büzme, dilini dışarı çıkarma gibi hareketleri yapmıyor.

Mahmut Abi
Admin

Kız arkadaşımızın instagramında açıkça teşhir veya cinsel albeni amacı taşımayan ancak açık giyimli fotoğrafların olması kırmızı alarm olarak değerlendirilebilir mi? Açıkça teşhir veya cinsel albeni amacı taşımayan ancak açık giyim dediğin şey göreceli bir şeydir ve genelde kırmızı alarm değildir. Ama eğer erkeği rahatsız ediyorsa kız ile erkek dünya görüşü olarak uyumsuz demektir ve kırmızı alarm olmasa bile ilişkiye girmemek için neden olabilir.

Aragon
Guest
Aragon

Tabaklarımdan biri bir tık daha ileride, söylemek istedigim bir kisisel sınırım var. Sınırlarımı açıkca söyleyip yapmak istedigin şeyde özgürsün ama bu benim sınırım bundan hoşlanmıyorum demelimiyim? Teşekkürler