Ne Söylediğine Değil Ne Yaptığına Bak

“Anlaşılmaz sinyaller” ya da “anlaşılmaz mesajlar”. “Bana çok karmaşık sinyaller veriyor hacı”, birçok insanın ağzından duyabileceğiniz birşey.

Çoğunlukla ortada “anlaşılmaz” olan birşey yoktur aslında. Burada olan bilerek ya da bilmeyerek karşındakinin sana ilettiğini okuyamamak. Birinden hoşlanan çoğu insanın yargısı duyguları tarafından perdelenmiştir, sevdiğinin konuştuğu kelimelerden ne demek istediğini anlamaya çalışır, ama karşındakinin davranışını okumak ve bu okuduklarını doğru şekilde yorumlamak için tecrübe, öz disiplin ve kendini duygularına kaptırmamak gereklidir.

Sevdiğiniz insan bir sıcakkanlı iken bir mesafeli oluyor ve sonra tekrar sıcakkanlı oluyor ise, mesaj BUDUR – klasik “satın alan pişmanlığı” (buyer’s remorse), sen onun ilk önceliği değilsin, seninle kafasındaki daha iyi bir aday arasında gidip geliyor, sarhoşken daha güzel / yakışıklı görünüyordun, vs. – mesaj “ya öyle ise”ler değil, mesaj karşınızdaki insanın tereddütleri ve davranışının bu tereddütleri nasıl yansıttığı.

Seks yapmadan önce en az 10 kere buluşmak? Mesaj budur.

Buluşmaları iptal etmek? Son anda ekmek? Güçlü ilgi ya da az ilgi? Mesaj BUDUR.

Size olan ilgi seviyesi güçlü olan biri kafanızı karıştırmaz.Bir insan sizinle beraber olmak isterse, sizinle beraber olmanın bir yolunu bulur. Eğer hoşlandığınız kişinin size olan ilgisi bir artıp, bir azalıyorsa, onu hemen bir kenara koyun ve başka limanlara açılın.

Eğer sizinle ne yapacağını çözer ve sizin peşinizde koşarsa, siz ilginizin bir değeri olduğunu ve onun gibi kaypak birine ilginizi peşkeş çekmeyeceğinizi göstermiş olursunuz. Eğer sabırla bekleyerek acaba onun sana ilgisini arttıracak sihirli formül nedir diye merak ederseniz, onun ilgisini azaltırsınız.

Bu, sizin ona, onun size olduğundan daha fazla ihtiyacınız olduğunu gösterir ve bu da onun kendi ilgisinin koşullarını size dayatabilmesi anlamına gelir.

Çoğu sevenin, sevdiğinin verdiği “anlaşılmaz mesaj” ya da kafa karıştırıcı davranış olarak düşündüğü şey, onun neden böyle davrandığını anlayacak kabiliyete sahip olmamalarından ya da anlamayı reddetmelerinden kaynaklanır.

Bu genelde sevenin, sevilenin içine düşmesi ve onun davranışlarını olduğu gibi kabul etmek yerine bunlara kılıf uydurmaya çalışmasıdır.

Çünkü sevilenin karmaşık ve anlaşılmaz davrandığını düşünüp “kadınları/erkekleri anlamak zor hacı” demek kolaycılıktır, seven aslında bu insandan başka alternatifi olmadığından ya da daha doğrusu öyle düşündüğünden kendini bu insanın peşinde tutmaya çalışmaktadır.

Size olan ilgi seviyesi yüksek bir insanın, sizin gözünüzdeki statüsünü şüpheli hale getirecek davranışlara ne ihtiyacı, ne cesareti ne de motivasyonu vardır.

Çoğunlukla karşınızdaki tüm gerçeği davranış ve tutumları ile açık açık gösterir ama burada olan karşınızdakinin iletişim kanallarının sözel olmamasıdır.  Direkt söylemek örneğin kadınların fabrika ayarında pek yoktur, ayrıca karşınızdaki kadın ya da erkek sizi üzmemek adına, sizi kenarda plan B olarak tutmak adına, politik doğruculuk adına size ilgisizliğini direkt söylemeyebilir.

Sizin öğrenmeniz gereken şey, karşınızdakinin gerçek motivasyonunu öğrenmek için onun (dediklerine inanmak yerine) davranışlarını gözlemlemektir. Yapılması gereken tek şey davranışları ve onların sonuçlarını karşılaştırarak burdan amacı çıkarmaktır.

Eğer karşınızdakinin sadece söylediklerini değil, davranışlarını da ölçü alırsanız, karşınızdaki insanın aslında size büyük miktarda bilgi aktardığını anlarsınız.

Fakat şunu da göreceksiniz ki çoğu zaman karşınızdakinin davranışları ile işaret ettiği gerçek, sizin kabul etmek istemediğiniz şeydir.

Bunu söyleyen kadın bir önceki bölümde hocasını zorla yemeğe çıkartmıştı ve hocasına kur yapıyordu.

Sadece ne söylediğine değil ne yaptığına da bakın.

Ne yaptığı size söyleyemediğini bildirecektir.

Sizin duymak istemeyeceğiniz, sizin duymak istemeyeceğinizi düşündüğü şeyleri bildirecektir.

Bunlara bakmak zordur zira bunları bilmek istemeyebilirsiniz.

Ama sizi aslında pek sevmeyen biriyle vakit kaybetmemek için bunu yapmak zorundasınız.

Bonus 1: “Mahmut Ağabey, kıza açıldığımda kız da bana aynen böyle “şu an ilişki istemiyorum, sadece seninle değil kimseyle istemiyorum” dedi. Ne yapayım? Go next?

Ne demiş ünlü düşünür Pet Shop Boys

(Go Next) Life is peaceful there
(Go Next) In the open air
(Go Next) Where the skies are blue
(Go Next) This is what we’re gonna do

Bonus 2: Pook’un Kitabı – 15 Ders – Üçüncü Ders

Bana sorularınızı uygun yazı altında sorabilirsiniz, benimle görüşme ayarlayabilirsiniz ya da ilişkiler setimize bakabilirsiniz.

Share this...
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

126
Leave a Reply

Yazıyla alakasız veya 500 kelimeyi geçen yorumlar cevaplanmıyorlar. "Yazıyla alakasız ama ..." ya da "en son yazı bu olduğundan buraya yazdım" diye başlamanız kurtarmıyor. Mahmut Abi ile özel görüşme yapmak isterseniz Erkek Adam Sanal Görüşme sayfasından sanal görüşme ayarlayabilirsiniz.

avatar
39 Comment threads
87 Thread replies
6 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
51 Comment authors
ronnieeAliSelimVolandoraEthem Recent comment authors
  Subscribe  
Notify of
chad99
Guest
chad99

Hocam bir kız var üniversiteden 2 senedir tanışıyoruz ama 3-4 aydır düzenli buluşuyoruz birbirimize karşı ilgimiz var buluşmalarda o bana dokunuyor ben ona dokunuyorum güzelim yavrum diyorum başını omzuma koyuyor ben başımı kızın omzuma koyuyorum bu bariyerleri aştık yakınız ama ben bir türlü ivmeyi artıramadım sevgili gibiyiz ama sevgili de diyemedim bunun lafı hiç geçmedi ben ilgimi çoğunlukla davranışlarımla belli ettim hoşlandığımı söylemek istemedim neyse abi en son aramızda bir olay oldu ben kız ayıp ettim aramız 1 ay bozuk geçti ben özürümü adam gibi diledim haftadan haftaya kızı yokladım bayram tatili cart curt derkende görüşemedik, ama son 2 gündür… Read more »

Bll
Guest
Bll

Yahu aynısını tanıştığımız kız bana söyledi. Bu kızların fabrika ayarı hep aynı. Attığı mesaj kopyala yapıştır gibi : şuan ciddi ilişki istemiyorum. Birisiyle tanışmak da istemiyorum. Sana haksızlık olmasın. 😀😀

Ersel Erdoğan
Guest
Ersel Erdoğan

Çok güzel bir yere deginmisiniz fakat benim yaşadığım durumu buna uyarlayamiyorum yardımınıza ihtiyacım var Kizla 1 aydır konuşuyorduk yüz yüze falanda buluştuk bir süre ilgisiz davrandığı için iletişimi kestim ve kız sevgili yapıp fotoğraf atıyorlar benden sinirlendim biraz arkasindan salladim bu öğrenmiş ve konuşmak istedi benle arkadasiyla geldi beni küçük düşürmeye çalıştılar shit test yaptılar baya ama gülerek geçtim kizin dediği şey ben seni flört olarak görmüyordum başta da bunu belli etmiştim gibisinden şeyler söyledi ama kız okuldayken bana bakıyor beni kizlarla görünce kıskanıyor ayak yönü bana doğru buyuk ihtimal de arkadaşlarıyla benim hakkımda konusuyor hem beni seviyorsun begeniyorsun neden… Read more »

Alparslan
Guest
Alparslan

Çok teşekkür ederim. Emeklerinize sağlık. Keşke bu siteyi ve red pill’i çok daha önce keşfetseydim. Ama bu yaşadıklarımı yaşamadan da red pill’i ve bu siteyi muhtemelen keşfetmeyecektim. O yüzden sağlık olsun diyip önüme bakıyorum 🙂

Doğru Adam
Guest
Doğru Adam

Merhaba Mahmut Abi,

Abi doğru yer mi bilmiyorum ama benim merak ettiğim şey kadının ilgisinin doğru olup olmadığını nasıl anlayacağız? Yani şöyle özetleyeyim, bir arkadaşımın sevgilisi gün içinde sürekli arıyor, aranmadığında trip atıyor, sabah uyandırmak için dakikalarca çaldırıyor felan. Ama diğer yandan günde 2-3 mesaj 15-20 dakika arama ile geçen ilişkilerde var. Yani burada kadının ilgisinin yüksek yada doğru seviyede olduğunu nasıl anlayacağız?

Bltzjrieg
Guest
Bltzjrieg

Merhabalar. Benim 9 aylık bir ilişkim vardı. En başta iyiydi her şey . Cinsellik , gezme tozma vs her şey iyiydi. Son birkac haftadır ise kadın bana ters davranmaya başladı . Gel git dönemidir dedim , bir şeye sinirlenmiştir veya morali bozuktur dedim ses etmedim. Sonra son zamanlarda bana sürekli iş yerindeki patronun oglundan bahsetmeye başladı. İşte ne kadar parası olduğundan, çocuğun kız arkadaşının ne kadar çirkin olduğundan asla onunla evlenmeyeceginden gibi boş boş şeyler anlatıyordu. En sonunda arabasını bu çocuğa verip 20 bin gibi bir masrafı yaptirtip 5 kuruş para vermeyince ben dedim iş kötü yere gidiyor. En son… Read more »

Ali
Guest
Ali

Ben bu sene üniversitede bir kızla tanıştım aldığım ortak dersler vardı. Tanıştık ben ınstagramdan ekledim sonra o yazdı bana konuştuk falan her şey güzel gibiydi. Sonra bir anda bana soğuk davranmaya başladı. Öyle davranınca sorguladım ve öğrendim ki eski sevgilisini unutamamış. Tamam dedim yoluma baktım herhangi bir terbiyesizlik yapmadan. Ama hani konuştuğumuz dönemde çok böyle mesaj atmıyordum bende ara ara atıyordum mesajlarıma attığı beğenileri kaldırıyordu ben 10 dakikada cevap yazsam 15 dakikada 3 dakikada cevap versem 5 dakikada veriyordu hep bir hesap kitap biraz fazlası gibiydi. Yani nedendi bilmiyorum ama dediğim gibi artık tamamen konuşmayı kestik bitti onun durumdan dolayı.… Read more »

ronniee
Guest
ronniee

Mahmut Abi merhaba, 23 yaşında Rus bir şirkette finans alanında çalışıyorum. Seni 2 senedir takip ediyorum, ama hala bazı yerlerde bocalıyorum.Fitness başladım, 60 dan 73 kiloya ulaştım,giyiyimi vs. değiştirdim,bu yolda ilerliyorum. Bir kız işe başladı,3 hafta oldu. İlk hafta dikkat etmedim, ama 2. hafta çıkışta 10 kişi falan giderken yakaladım ve sohbet ettim. Sonra böyle devam etti hep. Enerjisi iyiydi, sıcakkanlı ve çok pozitif,benden 1 yaş büyük. Her akşam, burçlardan, onun hayatından, benimkinden konuştuk , çok eğlenceli geçiyordu. Bir kere beni beklemiş 15 dakika, bende ertesi gün onu bekledim. Ancak, kız bana değil, herkese karşı pozitif ve gülüyor. Sinyali tam… Read more »