Ne Söylediğine Değil Ne Yaptığına Bak

“Anlaşılmaz sinyaller” ya da “anlaşılmaz mesajlar”. “Bana çok karmaşık sinyaller veriyor hacı”, birçok insanın ağzından duyabileceğiniz birşey.

Çoğunlukla ortada “anlaşılmaz” olan birşey yoktur aslında. Burada olan bilerek ya da bilmeyerek karşındakinin sana ilettiğini okuyamamak. Birinden hoşlanan çoğu insanın yargısı duyguları tarafından perdelenmiştir, sevdiğinin konuştuğu kelimelerden ne demek istediğini anlamaya çalışır, ama karşındakinin davranışını okumak ve bu okuduklarını doğru şekilde yorumlamak için tecrübe, öz disiplin ve kendini duygularına kaptırmamak gereklidir.

Sevdiğiniz insan bir sıcakkanlı iken bir mesafeli oluyor ve sonra tekrar sıcakkanlı oluyor ise, mesaj BUDUR – klasik “satın alan pişmanlığı” (buyer’s remorse), sen onun ilk önceliği değilsin, seninle kafasındaki daha iyi bir aday arasında gidip geliyor, sarhoşken daha güzel / yakışıklı görünüyordun, vs. – mesaj “ya öyle ise”ler değil, mesaj karşınızdaki insanın tereddütleri ve davranışının bu tereddütleri nasıl yansıttığı.

Seks yapmadan önce en az 10 kere buluşmak? Mesaj budur.

Buluşmaları iptal etmek? Son anda ekmek? Güçlü ilgi ya da az ilgi? Mesaj BUDUR.

Size olan ilgi seviyesi güçlü olan biri kafanızı karıştırmaz.Bir insan sizinle beraber olmak isterse, sizinle beraber olmanın bir yolunu bulur. Eğer hoşlandığınız kişinin size olan ilgisi bir artıp, bir azalıyorsa, onu hemen bir kenara koyun ve başka limanlara açılın.

Eğer sizinle ne yapacağını çözer ve sizin peşinizde koşarsa, siz ilginizin bir değeri olduğunu ve onun gibi kaypak birine ilginizi peşkeş çekmeyeceğinizi göstermiş olursunuz. Eğer sabırla bekleyerek acaba onun sana ilgisini arttıracak sihirli formül nedir diye merak ederseniz, onun ilgisini azaltırsınız.

Bu, sizin ona, onun size olduğundan daha fazla ihtiyacınız olduğunu gösterir ve bu da onun kendi ilgisinin koşullarını size dayatabilmesi anlamına gelir.

Çoğu sevenin, sevdiğinin verdiği “anlaşılmaz mesaj” ya da kafa karıştırıcı davranış olarak düşündüğü şey, onun neden böyle davrandığını anlayacak kabiliyete sahip olmamalarından ya da anlamayı reddetmelerinden kaynaklanır.

Bu genelde sevenin, sevilenin içine düşmesi ve onun davranışlarını olduğu gibi kabul etmek yerine bunlara kılıf uydurmaya çalışmasıdır.

Çünkü sevilenin karmaşık ve anlaşılmaz davrandığını düşünüp “kadınları/erkekleri anlamak zor hacı” demek kolaycılıktır, seven aslında bu insandan başka alternatifi olmadığından ya da daha doğrusu öyle düşündüğünden kendini bu insanın peşinde tutmaya çalışmaktadır.

Size olan ilgi seviyesi yüksek bir insanın, sizin gözünüzdeki statüsünü şüpheli hale getirecek davranışlara ne ihtiyacı, ne cesareti ne de motivasyonu vardır.

Çoğunlukla karşınızdaki tüm gerçeği davranış ve tutumları ile açık açık gösterir ama burada olan karşınızdakinin iletişim kanallarının sözel olmamasıdır.  Direkt söylemek örneğin kadınların fabrika ayarında pek yoktur, ayrıca karşınızdaki kadın ya da erkek sizi üzmemek adına, sizi kenarda plan B olarak tutmak adına, politik doğruculuk adına size ilgisizliğini direkt söylemeyebilir.

Sizin öğrenmeniz gereken şey, karşınızdakinin gerçek motivasyonunu öğrenmek için onun (dediklerine inanmak yerine) davranışlarını gözlemlemektir. Yapılması gereken tek şey davranışları ve onların sonuçlarını karşılaştırarak burdan amacı çıkarmaktır.

Eğer karşınızdakinin sadece söylediklerini değil, davranışlarını da ölçü alırsanız, karşınızdaki insanın aslında size büyük miktarda bilgi aktardığını anlarsınız.

Fakat şunu da göreceksiniz ki çoğu zaman karşınızdakinin davranışları ile işaret ettiği gerçek, sizin kabul etmek istemediğiniz şeydir.

Bunu söyleyen kadın bir önceki bölümde hocasını zorla yemeğe çıkartmıştı ve hocasına kur yapıyordu.

Sadece ne söylediğine değil ne yaptığına da bakın.

Ne yaptığı size söyleyemediğini bildirecektir.

Sizin duymak istemeyeceğiniz, sizin duymak istemeyeceğinizi düşündüğü şeyleri bildirecektir.

Bunlara bakmak zordur zira bunları bilmek istemeyebilirsiniz.

Ama sizi aslında pek sevmeyen biriyle vakit kaybetmemek için bunu yapmak zorundasınız.

Bonus 1: “Mahmut Ağabey, kıza açıldığımda kız da bana aynen böyle “şu an ilişki istemiyorum, sadece seninle değil kimseyle istemiyorum” dedi. Ne yapayım? Go next?

Ne demiş ünlü düşünür Pet Shop Boys

(Go Next) Life is peaceful there
(Go Next) In the open air
(Go Next) Where the skies are blue
(Go Next) This is what we’re gonna do

Bonus 2: Pook’un Kitabı – 15 Ders – Üçüncü Ders

Bana sorularınızı uygun yazı altında sorabilirsiniz, benimle görüşme ayarlayabilirsiniz ya da ilişkiler setimize bakabilirsiniz.

Share this...
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

126
Leave a Reply

Yazıyla alakasız veya 500 kelimeyi geçen yorumlar cevaplanmıyorlar. "Yazıyla alakasız ama ..." ya da "en son yazı bu olduğundan buraya yazdım" diye başlamanız kurtarmıyor. Mahmut Abi ile özel görüşme yapmak isterseniz Erkek Adam Sanal Görüşme sayfasından sanal görüşme ayarlayabilirsiniz.

avatar
39 Comment threads
87 Thread replies
6 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
51 Comment authors
ronnieeAliSelimVolandoraEthem Recent comment authors
  Subscribe  
Notify of
Pan
Guest

Bu kadın kim? Dizi karakteri falan mı?

Storm
Guest
Storm

Bir sorum olacaktı. Instadaki hatunlardan bazıları buluşmakla ilgili tereddütle yaklaşabiliyorlar. Örneğin şunu sık yaşıyorum;

Ben: X yerde X saatte eğer uygunsan oturalım.
Hatun: Söz veremiyorum ama gelmeye çalışırım.
Ben: Anladım Fadime. Söz verebilecek gibi olursan bana haber verirsin öyleyse, yeri ve zamanı o zaman ayarlarız. Kendine iyi bak.

Bunlardan bazen dönüş olsa da bazılarında dönüş olmuyor. Bana oldukça tutarlı geliyor bu şekilde hareket etmek. Sizce bir sorun var mı?

thisboyplays
Guest
thisboyplays

Mahmut abi bu konuya guzel ornek olabilecegini düşündüğümden ve de fikrine ihtiyacim oldugundan buraya yazıyorum, bundan yaklaşık 2-3 hafta önce instagramdan tanistigim bir kizla buluştum bulusma gayet guzel eglenceli sohbet tadinda gecti bulusma oncesi mesajlasmalarda guzeldi ancak bulusmadan sonra mesajlarda cok soguk yazmaya basladi sıfır konu açma, sıfır soru yani tamamen yazmak icin yazdigini farkettim ve bulusmanin ertesi gunu aksami hala soguk yazmaya devam ettigi icin sıkılıp goruldu bile atmadan mesajlasmayi sonlandirdim ondan sonra hic yazismafim ancak su aralar kafa mi kurcalayan 3 secenek var 1-) hic birsey olmamis gibi tekrar yazip yürüyüp bulusma ayarlamak 2-) direk neden soguk davranmis… Read more »

Hedehödö
Guest
Hedehödö

Merhabalar Mahmut abi uzun zamandır sayfanızı takip ediyorum 6 aylık bir ilişkim var. Kızla farklı şehirlerde okuyoruz fakat malum coronadan dolayı 6 ay hiç ayrı kalmadık. Biz ilişkiye başlarken benden önce bir flörtünün olduğunu öğrendim okuduğu şehirden. Telefonla konuştular ilişkimizin ilk haftası, kız bunu salladı telefonda ama ben sordum kim diye açkklama yaptı ve şey dedi artık sen olduğun için muhabbeti kestim dedi. Bu 6 aylık süreç boyunca kız ilişkimiz için birçok şey yaptı ben söylemememe rağmen insatasındaki ona yürüyen kişileri kendisi engelledi vs. Geçen bu bahsettiğim eski flörtü tweetine bir cevap atmış gayet normal bir yorum. Çocuğun kıza ilgisi… Read more »

Simara
Guest
Simara

Ayrılalı neredeyse 1 ay oluyor.İlk hafta kuyruk acim nedeniyle bana aldığı eşyaları kapısının önüne bıraktım ve daha bir çok fenaa betaliklar yapıp onu geri döndürmeye çalıştım.2 defa kapısına gittim ikisinde de açmadı kapıyı.sonra bir süre Instagram dan mesaj attım ancak hepsine görüldü atıp bıraktı.daha sonra arkadaşıni devreye soktugumda ise sanırım inanılmaz sinirlendi ve beni heryerden engelledi.bu kadın benden 6 yaş büyük ve en başta 6 ay benim peşimden koştu . Ben en başta sadece belli bir süre takılır sonra bırakırım düşüncesinde iken tam 2.5 yıl geçirdik bu kadınla.en son mail ile ulaşma yolu kaldı ve ben maile mailtracker ekleyip kaç… Read more »

michael
Guest
michael

Mahmut Abi Selam, sevgilime eskiden takıldığı bir çocuk tekrar “dostça konuşmak adına” arkadaş kalmak istediğini belirten bir destan yazmış, kız arkadaşımda bir daha iletişimimiz olmasın dedi, daha sonra kız arkadaşım bana verdiği cevabın sert olduğunu ve vicdan azabı duyduğunu hissetti. Şuan kafam karışık, bana yardım edebilir misin ?

no one of consequence
Guest
no one of consequence

5 ay geçmiş ama bana kalırsa bu durumda senin de tavrını ortaya koyup, eskiden takıldığı bir çocukla görüşemeyeceğini kıza net bir şekilde söylemen gerekirdi.

Lake
Guest
Lake

Söyledim zaten.

Albız1
Guest
Albız1

Abi sevdiğim kız vardı zamanında ona açılmıştım ve sevgili istemiyorum demişti. Sonra ben buna artık konuşmak istemiyorum diye mesaj attım aradan 3-4 ay geçince doğum günümde mesaj attı konuşmaya başladık. Ardından kız bana hislerini açıkladı. Kendimden eminim dedi ve sevgili olduk. 1.5 ay geçti ve bir gün bana mesaj attı ilişkiyi yürütemiyorum çok çabaladım olmadı tarzında. O gün çok sakin davrandım nasıl istersen gibi konuştum. Aradan 1 hafta geçti ona doğum gününde aldığım hediyeyi instagramda gönderinin altında paylaşmış. Dayanamadım gece yazdım sevgine senin kadar karşılık veremedim dedi. O gün s*ktir git dedim ve beni wp den engelledi aradan 1 hafta… Read more »

Asdas9876
Guest
Asdas9876

Bir kızla flörtten öte sevgili diyebileceğimiz bir ilişkim var. Kızın ilgisi çok üst düzeyde şu ana kadar herhangi bir yanlışı olmadı. Ama yazın bir kısa süreli ilişkisi olduğunu biliyorum. Kendi bahsetmedi sosyal medyadan anlamıştım. Flört aşamasında kaldığını ve çocuğu uymayınca bıraktığını biliyorum . Çocuk kıskanılacak gibi birisi değil zaten. Yalnız dün bana yanlışlıkla onun ismiyle seslendi yan yana uzanırken. Ne yorum yapılabilir . Ne yapmam gerekir teşekkürler şimdiden

CEM ASLAN
Guest
CEM ASLAN

Selam dostum;

Sana yanlışlıkla onun ismi ile hitap ettiyse
Onunla ayrıldıktan ve seninle birlikte olmaya başladıktan sonra iletişime geçmiş olabilirler. Çocuk özür diliyor olabilir, kız geri dönmek istiyor olabilir vsvs.

Bence kızın, o çocukla (yüzyüze ya da telefonla ya da mesajlaşmayla) görüşüyor olma ihtimali yüksek.

başlangıç
Guest
başlangıç

Mahmut abi öncelikle merhaba yaptığın işe saygım sonsuz ve yayınlarınızı da beğenerek takip ediyorum. Benim bir sorum olacak. Hayatımda ilk defa bir ilişkiye başladım. Hatta ilk ilişkime başladım desem daha doğru. Yaklaşık 5-6 aydır süren bir flört evresindeyiz. Tecrübesizim, aslında bakarsan senin daha önce belirttiğin çoğu kuralı ihlal ettim.(kıza ilk ben seni seviyorum dedim kız bana hiç demedi, ilk süreçlerde vb birçok hata denilebilecek şeyler yaptım; burdan sadece okuyunca çok havada kalıyormuş gerçek hayatta uygulamadıkça onu anladım.)Buluşmalar oldu 2-3 defa. Sonra aynı ortamda bulunmak zorunda kaldık kurs vs yüzünden ve sonra ne olduysa daha önce çok konuştuğum kız sanki yeni… Read more »

mert
Guest
mert

çok nadir rastladığım ve anlam veremediğim bir kız profili var. şu an konuşmakta olduğumdan örnek vereyim. dikkatimi çeken halleri şunlar:
konuşma esnasında benden çıkan her fikri ofansif şekilde savuşturmaya çalışması. hakarete kadar varabilen bir laf sokma çabası. aşırı açık sözlülük. kızın bu kadar uyumsuz ve sert olması aslında benim olmasını istediğim bir durum. şu ana kadar çerçeveyi bozmadım. hakaretvari laf sokmalarına gülüp, eğlenip siklemeyerek tavır sergiledim. fiziki bir iltifatta bulunmadım. ve bir buluşma teklifim kabul edilip, sonrasında ertelendi. bunu da eğlenip savuşturdum, konuşmayı devam ettirdim ama bu kadar uyumsuzluğa nasıl karşılık vermem gerektiğini çok fazla anımsayamıyorum. tek kozum çerçeveyi korumak
nextlemeli miyim?

Haydaaa
Guest
Haydaaa

Kadının kendisi ile ilgili beyanlarından çok hareketlerini gözlemlemek doğru olan gibi. Ama bazen de fazla genelleme yanlış yargıya varmamızı sağlar mı?

Mesela Twitter’da Rivellino diye biri var. Bir kadın yiyişirken/sevişirken direkt elini senin penisine götürüyorsa (sen yönlendirmeden) sluttır diyor. Bir yandan iyi bir tespit gibi geliyor ama bir yandan da bütün kadınlar şeytan/bütün kadınlar melek uçlarından sıyrılıp vaka odaklı mı değerlendirmek lazım?

Ne dersin Mahmut Abi?

Terminatoring
Guest
Terminatoring

Sevgilim son zamanlarda taşınma telaşesinden kaynaklı biraz yoğun. Bugün de o işlerle uğraşıyordu, öğlen aradım. Daha sonra kısaca mesajlaştık yoğun olduğunu söyledi. Akşama doğru kendisine mesaj atacaktım ancak whatsapp’ta çevrimiçiydi. Bende kendisi yazar herhalde diye yazmadım ve dışarı çıktım. Gece bana mesaj attı, çok yoğun olduğunu ve şarjı azaldığı için bana yazamadığını söyledi. Tabii bu sırada eve uğradığını ve evde yaklaşık 1 saat durduğunu söyledi. (Yani telefonunu şarj edemeyip bana ulaşmaya çalışmamış :)) Şimdi bunu açıkça anlatma nedenim şu ki; bu tek günlük bir şey değil son zamanlarda hep bu şekilde davranıyor ve aramayı yazmayı vs unuttuğunu ya da fırsat… Read more »

Kami
Guest
Kami

Değerli Mahmut Abi, Almanya’nın ufak bir kentinede üniversite okuyorum. Kaldığım yurtta bir hatun var. Kendisiyle yurtta denk geldikçe arada ufak ufak flörtleşiyorduk, ama onun uzak mesafe sevgilisi olduğunu biliyordum. Yaklaşık 5 hafta kadar önce yine bir gün karşılaştık ve beni bir partiye davet etti. Akşam partiye gittiğimde sürekli beraber takıldık ve ortada cinsel bir gerilim de vardı. İlerleyen saatlerde onun bir arkadaşı bana, kızın sevgilisinden ayrıldığını ve onu öpmemi söyledi. Tabii kız bunları duydu ve gerildi biraz. Ben, bunları duymamış gibi davranabiliriz diyerek ortamı şaka yollu yumuşatmaya çalıştım biraz. Bundan sonra kızla hafif yakınlaştık, kafasının çok karışık olduğunu, beni çok… Read more »

Cenk
Guest
Cenk

Mahmut abi selam
Bende oyuncu kadına denk gelip bunların aynısını yaşadım 5-6 buluşmadan sonra ileriye gidemediğimi kızın gitmemede gelmemede izin vermediğini fark edince no contack yaptım (haftada bir buluşuyorduk normalde) 1 ay sonra aradı arkadaşımlayım kahve içiyoruz aklıma geldin gelsene oturalım dedi normalde her çağırdığında gidiyordum bir yere davetliyim x zaman görüşürüz diye geri çevirdim 1 hafta sonra aradım buluştuk birşeyler yaptık vs davranışlarını analiz ettim bi tık daha ilgiliydi ve öpmek için eğlenen ustalıkla yaklaştım karışılık alınca öpüştüm kendimi geri çektim aynı döngüye girerim diye endişeliyim açıkçası ne yapmamı önerirsin teşekkürler abi yaş 21

hkkf
Guest
hkkf

Yakın zamanda baristigim kız arkadaşım bana çiçek almani, sürpriz yapmanı istiyorum arada dedi. Hic böyle şeyler yapmadım bunu ilgi azlığı ile mi yorumlamalıyım yoksa yolun sonu olarak mi?