Ne Söylediğine Değil Ne Yaptığına Bak

“Anlaşılmaz sinyaller” ya da “anlaşılmaz mesajlar”. “Bana çok karmaşık sinyaller veriyor hacı”, birçok insanın ağzından duyabileceğiniz birşey.

Çoğunlukla ortada “anlaşılmaz” olan birşey yoktur aslında. Burada olan bilerek ya da bilmeyerek karşındakinin sana ilettiğini okuyamamak. Birinden hoşlanan çoğu insanın yargısı duyguları tarafından perdelenmiştir, sevdiğinin konuştuğu kelimelerden ne demek istediğini anlamaya çalışır, ama karşındakinin davranışını okumak ve bu okuduklarını doğru şekilde yorumlamak için tecrübe, öz disiplin ve kendini duygularına kaptırmamak gereklidir.

Sevdiğiniz insan bir sıcakkanlı iken bir mesafeli oluyor ve sonra tekrar sıcakkanlı oluyor ise, mesaj BUDUR – klasik “satın alan pişmanlığı” (buyer’s remorse), sen onun ilk önceliği değilsin, seninle kafasındaki daha iyi bir aday arasında gidip geliyor, sarhoşken daha güzel / yakışıklı görünüyordun, vs. – mesaj “ya öyle ise”ler değil, mesaj karşınızdaki insanın tereddütleri ve davranışının bu tereddütleri nasıl yansıttığı.

Seks yapmadan önce en az 10 kere buluşmak? Mesaj budur.

Buluşmaları iptal etmek? Son anda ekmek? Güçlü ilgi ya da az ilgi? Mesaj BUDUR.

Size olan ilgi seviyesi güçlü olan biri kafanızı karıştırmaz.Bir insan sizinle beraber olmak isterse, sizinle beraber olmanın bir yolunu bulur. Eğer hoşlandığınız kişinin size olan ilgisi bir artıp, bir azalıyorsa, onu hemen bir kenara koyun ve başka limanlara açılın.

Eğer sizinle ne yapacağını çözer ve sizin peşinizde koşarsa, siz ilginizin bir değeri olduğunu ve onun gibi kaypak birine ilginizi peşkeş çekmeyeceğinizi göstermiş olursunuz. Eğer sabırla bekleyerek acaba onun sana ilgisini arttıracak sihirli formül nedir diye merak ederseniz, onun ilgisini azaltırsınız.

Bu, sizin ona, onun size olduğundan daha fazla ihtiyacınız olduğunu gösterir ve bu da onun kendi ilgisinin koşullarını size dayatabilmesi anlamına gelir.

Çoğu sevenin, sevdiğinin verdiği “anlaşılmaz mesaj” ya da kafa karıştırıcı davranış olarak düşündüğü şey, onun neden böyle davrandığını anlayacak kabiliyete sahip olmamalarından ya da anlamayı reddetmelerinden kaynaklanır.

Bu genelde sevenin, sevilenin içine düşmesi ve onun davranışlarını olduğu gibi kabul etmek yerine bunlara kılıf uydurmaya çalışmasıdır.

Çünkü sevilenin karmaşık ve anlaşılmaz davrandığını düşünüp “kadınları/erkekleri anlamak zor hacı” demek kolaycılıktır, seven aslında bu insandan başka alternatifi olmadığından ya da daha doğrusu öyle düşündüğünden kendini bu insanın peşinde tutmaya çalışmaktadır.

Size olan ilgi seviyesi yüksek bir insanın, sizin gözünüzdeki statüsünü şüpheli hale getirecek davranışlara ne ihtiyacı, ne cesareti ne de motivasyonu vardır.

Çoğunlukla karşınızdaki tüm gerçeği davranış ve tutumları ile açık açık gösterir ama burada olan karşınızdakinin iletişim kanallarının sözel olmamasıdır.  Direkt söylemek örneğin kadınların fabrika ayarında pek yoktur, ayrıca karşınızdaki kadın ya da erkek sizi üzmemek adına, sizi kenarda plan B olarak tutmak adına, politik doğruculuk adına size ilgisizliğini direkt söylemeyebilir.

Sizin öğrenmeniz gereken şey, karşınızdakinin gerçek motivasyonunu öğrenmek için onun (dediklerine inanmak yerine) davranışlarını gözlemlemektir. Yapılması gereken tek şey davranışları ve onların sonuçlarını karşılaştırarak burdan amacı çıkarmaktır.

Eğer karşınızdakinin sadece söylediklerini değil, davranışlarını da ölçü alırsanız, karşınızdaki insanın aslında size büyük miktarda bilgi aktardığını anlarsınız.

Fakat şunu da göreceksiniz ki çoğu zaman karşınızdakinin davranışları ile işaret ettiği gerçek, sizin kabul etmek istemediğiniz şeydir.

Bunu söyleyen kadın bir önceki bölümde hocasını zorla yemeğe çıkartmıştı ve hocasına kur yapıyordu.

Sadece ne söylediğine değil ne yaptığına da bakın.

Ne yaptığı size söyleyemediğini bildirecektir.

Sizin duymak istemeyeceğiniz, sizin duymak istemeyeceğinizi düşündüğü şeyleri bildirecektir.

Bunlara bakmak zordur zira bunları bilmek istemeyebilirsiniz.

Ama sizi aslında pek sevmeyen biriyle vakit kaybetmemek için bunu yapmak zorundasınız.

Bonus 1: “Mahmut Ağabey, kıza açıldığımda kız da bana aynen böyle “şu an ilişki istemiyorum, sadece seninle değil kimseyle istemiyorum” dedi. Ne yapayım? Go next?

Ne demiş ünlü düşünür Pet Shop Boys

(Go Next) Life is peaceful there
(Go Next) In the open air
(Go Next) Where the skies are blue
(Go Next) This is what we’re gonna do

Bonus 2: Pook’un Kitabı – 15 Ders – Üçüncü Ders

Bana sorularınızı uygun yazı altında sorabilirsiniz, benimle görüşme ayarlayabilirsiniz ya da ilişkiler setimize bakabilirsiniz.

Share this...
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

126
Leave a Reply

Yazıyla alakasız veya 500 kelimeyi geçen yorumlar cevaplanmıyorlar. "Yazıyla alakasız ama ..." ya da "en son yazı bu olduğundan buraya yazdım" diye başlamanız kurtarmıyor. Mahmut Abi ile özel görüşme yapmak isterseniz Erkek Adam Sanal Görüşme sayfasından sanal görüşme ayarlayabilirsiniz.

avatar
39 Comment threads
87 Thread replies
6 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
51 Comment authors
ronnieeAliSelimVolandoraEthem Recent comment authors
  Subscribe  
Notify of
lyku
Guest
lyku

Durumu yumuşatmaya çalışmaları da tamamen hatunların kendi saygınlıklarını düşürmeme çalışması sanırım. Yoksa karşına geçip, tipin bozuk, parasızsın, eziksin vs. dese o kötü olacak. Böyle olunca hem cici kız olmaya devam ederler hem de eleman uslanmaz bir beta ise onun ilgisini de kaybetmemiş olurlar.

Jonathan007
Guest
Jonathan007

Merhaba mahmut abi daha önce ilişkisi olmamış tecrübesiz biri oyunu olmayan biri bu davranışları anlayabilir mi ne onerirsin oyunu geliştirmek için şu pandemi döneminde

Onurr
Guest
Onurr

Özellikle “POOK’UN KİTABI“nı okuduktan sonra kendimde bı takım değişiklikler farkettim. Tamamen içsel oyun ve kişinin kendi karakterini değiştiren bir kitap olduğunu farkettim. Bana öyle geliyor ki “pick up” olayı fazla abartılmış. Öncelik her zaman erkeğin kendini bulup daha sonra çevresini inşa etmesiymis. Herkese tavsiye ederim

Tolky
Guest
Tolky

Gözlem yeteneğinizi geliştirmeniz gerekiyor arkadaşlar.Olayı çok güzel özetlemişsin ben birde birşey farketttim mesela kızla ilk gece öpüştük yada seviştik kız özellikle tam ayrılmak üzereyken yok gözlerin çok güzel yok ceketin çok yakışmış gibi iltifatlar ediyorlar buda benim için bir sinyal oldu artık mesela.Neden gider ayak ezbere yapıyorsun bakiim sen ? Yine görüşürüz diyen kızdan Ertesi gün mesaj atıyorum cevap yok !Barlarda tavladığım kafası güzel kadınlar yapıyor bunu genelde.İçinden bişey gelmiyorsa o yapmacık kırmamak için söylenen bir şey ben olayı anladım.4 aylık ilişkimde oldu gerçek iltifat nedir biliyorum yani.Kız seni rededecek ya arkasından kötü konuşulup değeri düşmesin diye kendini koruma amaçlı… Read more »

Andreas
Guest
Andreas

Bar gece kulübü gibi yerlerde kızların amacı bellidir zaten o tip yerlerde ilişki materyali kadın çok çıkmaz, kadın o gece seks yapmak istiyor sende doğru yerde ki doğru alfa oluyorsun gece iki tarafta işini hallediyor sabaha herkes kendi yoluna

Erdem
Guest
Erdem

Mahmut abi peki kız hem arkadaş olarak görüyorum diyip hem de flört ediyorsa? Bunu nasıl okuyorsun?

İmam Don Juan
Guest
İmam Don Juan

Merhaba mahmut abi. Mesela kız daha çok sözel bazense davranış sunduğu teklifler (buluşma olabilir her neyse) veya seninle bir problemi varsa sana adım atmak doğrultusunda istekli olduğunu belli etmeler falan filan. Yani davranış açısından ilgili. Ancak maziye baktığında bazı dengesizliklere şahit olmuşsun. Kendi konuşma isteklerine rağmen, (biraz da eski mavi haplı hallerimizz tabii) bir anda bahanelerle görüşmeyi bitirmeler, gurur kırıcı terk etme tabirleri vs. İnsan tabi blue pill zamanlarında yaşadığı bu saçmalıkları görünce davranışta ilgili olan bu kızımıza karşı sözel sabiteler bekliyor. Gerçi biliyoruz ki asıl olması gereken davranış sözel değil. Hah işte burada taşlar yer değiştirmese de zihin biraz… Read more »

Bora
Guest
Bora

Ooo “go west” referansı. Yaşın belli oldu Mahmut abi

En fan
Guest
En fan

Mahmut abi kız arkadaşım son 3 haftadır arızaya bagladı.Kafam çok karışık.Ilgisi tam,yatakta sorun yok,benim icin yemek vs yapıyor fakat son 3 haftadır normal sohbetimizde ki bazi seyleri alıp buyutup kavga boyutuna tasıyor.bunu bilincli yaptığına adm gbi eminim.ama neden boyle yapıyor?bilerek kavga cikariyorsun migvalinde uyardm bir iki kere.giyim konusundan dolayı terketmistim yakın zamanda.Geldi bir hafta sonra,dedigimede geldi fakat hır çıkarıyor bahanelerle.uymuyorum ona.sakinles sonra konusuruz vs diorm.ben dengesiz miyim o zaman kemdine istedgn gbi birini bul vs lere giriyor sinir agnnda.bak abi daha once bi oac kez ayrildik hepsinde kendi geldi adı gbi de biliyor pesine gtmeyecegimi vs. 1.5 senelik iliski hb… Read more »

Andreas
Guest
Andreas

Maşallah hepiniz de hb8-9 takılıyorsunuz ha, galiba moda defilelerinde ki mankenlere yürüyorsunuz sürekli

Sizin ilişki sallantı da kızın sana yeterince arzu duymadığını düşünüyorum ama belki psikolojik olarak bir sorunu vardır çünkü sağlam karakterli biri gibi gelmedi anlatış şeklinden

Enfan 15
Guest
Enfan 15

Bir de bugun hır çıkardığında sonrasinda bana yazdı yarn hastaneye benimle gelme vs dedi.yarn hastaneye goturecektm randevusu var skntili biraz beraber gidilmeli.Dedim hayrdr sen basladin kavga cikarmaya bir sorun mu var vs.evet var eski sevgilimi ozledim onsuz yapamiyorum,onu severken seninleyim,gotume rahat batiyor vs dedi.kinayeli bu soledikleri tabi.Hani ben sanki baska biri mi var ı kastediyor musum öyle konusunca.insanlk hali insann sinirleri bozuk olabilir bir donem aska ota boka cekme dedim bu soyledigimi.Oyle bir hissiyatm yok onu belirteyim.ama terbiyesizlik bu cikisi tabi.aksam yazdi bana vs yarn beraber gidecegiz hastaneye.bir de abi bu ara bana cok sakayla karisik iftira atiyor yok takip… Read more »

ellobo
Guest
ellobo

Kardeş bu ilişki bitmiş okeye dönüyor. Hatta bence dönmüyor da :)) Sen de farkındasın fakat kabullenemediğin için hala bir umut, bir cevap bekliyorsun burada. Şimdi senin anlattıkların üzerinden bu kızı tanımlayalım. Dengesiz, yalancı, iftiracı, histerik, mantıksız ve saygısız. Senin yorumda yazdıklarını okuyup biran gözümde canlandırdım. Gerçekten böyle biriyle birlikte olmak çok yorucu. Sen hırpalanmıyor musun? İsterse kainat güzeli olsun bu karakter ve ruh halindeki bi kızla ilişkiye devam edemezsin. Hatta ben bu kişilikteki biriyle uzaktan arkadaş bile olmak istemem. Bu kızı düzeltemezsin, tavrını değiştirmen, buradan tavsiye alman da ilişkini düzeltemeyecek çünkü sorun ilişkiniz değil, sorun kızın kendisi. Sen psikolog değilsin,… Read more »

Sınıf ogretmeni
Guest
Sınıf ogretmeni

Mahmut pookun kitabi için ödeme yaptım az once

Mehmet
Guest
Mehmet

Mahmut abi bir yazıda kızların davranışlarını incelemeyi bırakın demiştin eğer incelerseniz kızla sohbet muhabbet edemessin demiştin

Zion Williamson
Guest
Zion Williamson

Merhaba, eski sevgilime 1 buçuk yıl sonra tekrar yazdım 1 aydır konuşuyoruz, 3 kere buluştuk ilk buluşmayı o istedi ve 3. buluşmada öpüştük (eski ilişkimizde öpüsmemiştik) ancak kız bugün bana “bu sefer konuşmayı umarım bırakmayız, bırakmayız herhalde ya çünkü…. manita değiliz ve manitacılık insanı çok yoruyor” dedi. Kız buluşma tekliflerime hep olumlu yanıt veriyor, ilgi seviyesi yeterli, konu açmaya çalışıyor ancak böyle bir şey söyledi. Eğlenen ustalık gereği ciddiye almadım ve ona da “amaan ne düşünüyorsun böyle saçma şeyleri” gibi bir şey söyledim. Sorum bu kızın amacı veya derdi nedir? Shit test mi yoksa kızın beni çok da s*klememesi veya… Read more »

Tolky
Guest
Tolky

Benim ki de bana arada manita diyordu 😀 Sayesinde öğrendim ki Manita demek arada evine gidip içip seviştiğin, iki sohbet ettiğin erkek demek.Benzer konuda 4 ay süren bir ilişkim oldu Mahmut’un dediği gibi büyük ihtimal kız başkasıyla da beraber benim ki öyleydi çünkü haberim de vardı yani.Öteki elemanla senle yattığım günden beri aylardır yatağa girmiyorum diyordu ama bu siteden ve diğer kadınlardan gördüğüm kadarıyla bu konuda da yalan söylemiş.Kızın amacı kısa süreli seninle gönül eğlendirmek senin yapman gereken ne olursa olsun bu çerçevede kalman! Büyük ihtimal yatak konusunda çok iyisin.Başta bizde buna benzer bir şekilde başlamıştık “ben sana aşık oldum… Read more »

Andreas
Guest
Andreas

Peki Mahmut Abi ilgisi yüksek bir kızla olan sorunsuz ilişkiyi sırf sıkıldığımız için bitirmek doğru bir davranış mı, gençliğin verdiği enerjiden dolayı diye düşünüyorum farklı kızlarla yatma isteğim hep tavanda, kızı aldatmak istemiyorum o yüzden genel de bitiren taraf ben oluyorum, bu geçici bir süreç mi yoksa senin yaşlarına geldiğimiz de de devam ediyor mu? İlişkiye sadık olmak çok zor gibi geliyor

Ransey
Guest
Ransey

Üniversiteler açıkken fakültede birkaç arkadaş vasıtasıyla bir kızla tanışmıştık,daha doğrusu aramızı yapmaya çalışıyorlardı ama ben pek oralı olmadım çünkü Mahmut abinin her zaman tembihlediği iş veya okul çevresindekilere yürümeyin tavsiyesi aklıma geldi o aralar epey de tabak çeviriyordum…zaman geçtikçe kendimi tutamadım ve kızdan numarasını aldım,okulda gördükçe zamanla fiziksel teması arttırmaya başladım,kız ne kadar cool ve garip birisi olduğumu fln söylüyordu buraya kadar her şey gayet iyiydi,fakat bir zaman sonra kız hiçbir neden yokken soğuk yapmaya başladı,bende doğal olarak ilgimi çektim ve kız görse bile konuşmamaya fln başladı,kafam epey karışmıştı ya ben kızı friendzona atacaktım ya da o beni,bir gün kızı… Read more »

Tarı KAKAN
Guest
Tarı KAKAN

İlişkide her iki tarafın da ilgisinin zaman zaman artıp azalması normal değil midir? Kızın ilgisinin bize sürekli aynı seviyede yüksek olmasını beklemek biraz gerçek dışı değil mi?

1 2 3