Beta babanın zehirli kızı (Vaka Çalışması)

Eski sevgilim (25) ile 3 yıllık ilişkimi (ben 27) yeni bitirdim ve birazdan okuyacaklarınızı tavsiye almak için değil, teşekkür etmek ve ibret olması için yazıyorum.

Eski kız arkadaşımın babası ile görünürde çok iyi bir ilişkisi vardı. Ama daha sonra yakından tanıdıkça, eski sevgilimin babasının en rütbesizinden bir beta erkek olduğunu gördüm. Kendisi hem karısı hem de kızları tarafından ayak paspasına çevrilmiş bir adam. Evet, sevgi dolu bir aile ama bu, ailenin babasının gıkını çıkarmadan ayak paspası ve bankamatik görevlerini yerine getirdiği için böyle.

Bu nedenle hem eski kız arkadaşım, hem kız kardeşleri hem de anneleri, bir erkeğin her dediklerini itirazsız ve gecikmeden yapmasına fena halde alışmışlar.

Maskülenitesi tam bir alfa erkek bile bu tip bir ortamda şımarmış ve kibirle dolmuş bir kadınla büyük problemler yaşayacaktır.

Bu camiada beraber olacağınız kızı seçerken babası ile ilişkisinin iyi olmasına da dikkat etmenizi tavsiye ediyoruz. Ama babası ile ilişkisinin neden iyi olduğu da çok önemli. Kızın babası, annesinin emir kulu olmuş bir beta erkekse, kızları ile iyi anlaşabilir zira kızınakarşı da omurgası olmaz ve her dediğini yapmak için sürekli olarak kendini feda eder. Bu nedenle kızın babası ile ilişkisinin iyi olması yetmez, evde ailenin reisi olan bir baba ile iyi olması lazım, yanaşmanın baba versiyonu değil.

Bu arada kız babalarının da bu hikayeyi iyi okuması lazım zira eğer karınızın elinde hizmetçiye döndüyseniz, karınız tarafından domine edildiyseniz, zayıf bir baba olarak toksik ve ilişkilerinde dikiş tutturamayan bir kadın yetiştirirsiniz 🙁 Evde herkesin korktuğu bir despot olmanızdan bahsetmiyoruz (her ne kadar çocuklarınızın sizden bir miktar korkması lazım olsa da) omurgalı ve sözü dinlenen bir erkek, bir baba olmanızdan bahsediyoruz.

Böyle ayak paspası bir babanın kızı genellikle ilişkilerinde erkekte aynı kişilik özelliklerini ve babası gibi kesin itaati bekler ve talep eder.

Hem eski kız arkadaşım hem de kız kardeşi çok güzel kızlar ama ikisi de doyurucu ve mutlu bir ilişki yürütme kabiliyetinden tamamen yoksunlar.

Evet, erkek adam olan erkek böyle bir kadını istemez, kısa süre içerisinde bırakır. Erkek adam uzun süreli ilişkiye görece iyi huylu, problemi varsa trip atmak, sessizlikle cezalandırmak, kavga çıkarmak yerine dile getirecek olgunlukta bir kadınla girer.

Böyle bir kadın ilişkilerini kesin olarak mahvedecek şekilde davranır. Yılların güdülediği bir tarafı erkeğin tam itaatini bekler ve eğer erkek itaat ederse bu sefer de dişi tarafı, hipergamisi, bu erkekten en içten şekilde tiksinir ve sürekli olarak arıza çıkarır. Erkek itaat etmezse güdülenmiş tarafı erkekten tiksinir ve sürekli olarak arıza çıkarır. Zaten itaat etmeyen erkek böyle bir kadını hızlıca terk eder, itaat eden erkeği de böyle bir kadın eninde sonunda terk eder.

Çok acı. Muhtemelen çocuklarım kavga gürültü içinde büyüyüp arıza birer insan olmasınlar diye yıllarca acı çekiyorsun ve çocukların arıza oluyorlar, senin de hayatın boşa geçiyor. Karısı olacak aptal da yıllarca, muhtemelen nesilden nesile aktarılan bir psikopatoloji güdümünde kendini tatmin etmeye çalışırken, kölesinden faydalanmanın zevkinin, çocuklarının hayatını mahvetmek gibi bir bedeli olduğunu ya görmez ya da muhtemelen narsist biri olduğu için çocuklarını mahvetmek zaten bilinçli ya da bilinçsiz bir hedeftir.

Zayıf erkekler zor zamanlar yaratıyorlar. Zehirli kızlar ve zayıf erkekler de yaratıyorlar.

Ben eski kız arkadaşımın itaat isteklerine hiçbir zaman boyun eğmedim.

Güzel ama bu karın ağrısını neden 3 sene boyunca çektin? Özdeğere ve özgüvene sahip bir erkek böyle bir kadınla 3 sene harcamaz.

Fakat itaat etmem çok fazla drama ve gerilim yaratıp durdu.

3 sene? Sendeki zayıflık ne acaba buna 3 sene katlandın.

Beni arayanlara sıklıkla söylediğim bir şey var. Böyle bir kadınla en erkek adamı da koyun, kadın ondan da itaat talep edip durur ve onun için asla feminenleşmez. Erkek adamın senden farkı erkek adam bu karın ağrısını belki 3 ay çeker, sen 3 sene çekiyorsun. Hatta erkek adamı narsist kişilik bozukluğu olan bir kadınla 3 sene ilişkiye sokun, o da senin gibi ezik maymuna döner. Erkek adamın farkı, 3 sene orda kalmaması. Yani “öyle alfa, öyle yüksek değerli, öyle errrrrrrkkkkkeeeeek olacaksın ki ağa, her kadın önünde feminenleşecek” diye bir olay yok. Var diyene inanıyorsanız ABD’de Gotham City diye bir şehir olduğuna ve orada yarasa kılıklı bir herifin yaşadığına da inanıyorsunuzdur. Arıza kadın maskülenite ile, yüksek değerle, zartla zurtla düzelmez. Bu bir. Yüksek değerli veya alfa erkek böyle kadınları adam etmeye çalışmakla uğraşmaz.

Böyle bir kadın belki belki duvarı delip geçtiğinde, bu arızası nedeniyle yeterince arzu edilir erkek tarafından terk edildiğinde kendisinde bir problem olduğunu görüp tedaviye başlayabilir ama ben paramı bu ihtimale yatırmazdım.

Bir erkeğin böyle bir kadınla (kadının da karın ağrısı bir erkekle) düşünmesi gereken şey, “ben yeterince denedim, kaç ay şans verdim ama hayat kısa ve yeterince zorken bu saçmalıklarla uğraşmam”. Böyle biri ile isteklere boyun eğmenin sınırı yoktur. Bir isteğe boyun eğerseniz hemen 3 tanesi daha karşınıza çıkar.

İlişki sürekli bir savaş haliydi. Sadece bir örnek vereyim. Evlilik konuşmaya başladığımızda (biliyorum ama fazla vurmayın :)) nerede yaşayacağımızı konuştuk ve bundan bile saçma sapan bir çatışma çıktı. Ben iyi kazanan bir satış elemanıyım, o pek iyi kazanmayan bir ofis işinde çalışıyor.

Ona göre yaşamamız gereken semt, onun ofisine yürüme mesafesinde, benim ise tek yönde 1.5 saat yolculuk yapmam gereken bir lokasyondu. Ortada bir yer de değil, illa o semt!

Bazen günde 10 saat çalışıyorum ve bundan çok rahatsız. Bu 10 saate 3 saat daha eklemek sana uyar mı dedim ama hayır.

Ha bu arada hanımefendinin biz evlenip çocuk yaptığımızda ki ikimiz de düğün tarihinde 2-3 aylık hamile olacağı şekilde bir plan yapıyorduk,  işten ayrılıp ev hanımı olma planı da vardı. Ben hepimize yetecek kadar kazanabilirmişim! Hayır kazanırım da, saçmalığa bakın. Ben 3 saat yolda geçireceğim, kızımız evde yan gelip yatacak.

Biz buna halk arasında hak sanrısı diyoruz. Siz karın ağrısı da diyebilirsiniz. Hemen hemen hiç evde olmayan ama tüm faturaları ödeyen bir koca. Bir kadın daha ne ister ki? 🙂

Bunları asla kabul etmedim tabii ki.

İstediğin kadar ona boyun eğmedim, buna dik durdum diye büyüklen, bu ağır zehirli kızla 3 sene geçirmişsin. Bu tek başına çok büyük bir taviz ve omurgasızlık.

Ne giydiğine, nereye gittiğine, ne yaptığına dair ufacık bir yorumum “bana karışmaya hakkın yok” kavgasına gidiyordu. Ben ise her yaptığımda ondan onay almalıydım. Tabii ki onay falan almadığım için sürekli sinir krizi geçiriyordu.

Babasından öğrendiği, eğer öfke nöbetine girer, ağlar ve sızlarsa, erkeğin boyun eğip istediği şeyi yapacağı.

İlişkinin son aylarında bana soğuk davranmaya başlayınca ben de ayrılma kararı aldım ve ayrıldık.

3 yıl yahu, 3 yıl.

Fakat 2 ay sonra bana ulaşıp ikinci bir şans için neredeyse yalvarması ile yeniden başladık.

acicekmektenhoslaniyorum.com

Aslına bakarsan zaten onu çok özlemiştim ve ayrılığın onu biraz olgunlaştıracağını umuyordum.

2 ayda?

2 ay sonraysa aynı zehirli ilişkiye döndük. Bu sefer ondan geri dönüşsüz ayrıldım. Onun ve tüm yakınlarının numaralarını, sosyal medya hesaplarını engelledim.

Şu an ne yapıyor, kiminle bilmiyorum. Aslına bakarsan ayrıldığım günden itibaren bunun zerre umrumda olmadığını fark ettim.

Bir daha bu kıza 1 km yaklaşmam ama aramızdaki fiziksel kimya ve iyi günlerimizdeki duygusal birliktelik çok iyiydi.

Crazy in head, crazy in bed (kafada deli, yatakta deli). İyiler çok iyi, kötüler çok kötü şeklinde bipolar bir ilişki iyi bir ilişki değildir. İyisi daha az iyi ama kötüsü çok daha az kötü ilişki her zaman daha iyidir.

 

Umarım aynı kimyayı başka bir kızla yakalayabilirim.

Aşırı zararlı şeylerin zirveleri, yararlı şeylerin zirvelerinden çok daha yüksektir. Tabii çöküntüleri de çok daha dibe götürür. O nedenle ne istediğine dikkat et. Aynı “uyuşturucu” zirvelerinin peşinde koşarsan aynı tip kadının elinde 3 sene daha “ben hiç boyun eğmedim” diye diye sürünürsün.

Senin sorman gereken şey, böyle bir kadını neden kendime çektim ve neden böyle bir kadınla 3 sene harcadım? Hangi zayıflığım buna neden oluyor? Bir daha zehirli bir kadın gördüğümde, onun zehrini fark ettiğimde bırakıp gitme gücünü bulmak için nasıl hazırlanmalıyım?

Sorun şu ki, zehirli kadınların zehirli olduğu genelde, 3-5 aylık yoğun ve rüya gibi bir aşk bombardımanından sonra anlaşılır. Gerçi aşk bombardımanı (ve daha beter bağımlılık yapan seks bombardımanı) eğer ilişki tecrübesi olan bir erkek isen önemli göstergelerden biridir ama çoğu erkek, bu cennet bahçesinin mayın tarlası olabileceğini gösteren işaretleri boşverip, aşk ve seks bombardımanına dalmayı tercih eder. İşte bu “muhteşem” 3 aydan sonra kızın zehirli olduğunu anladığında bırakabilecek misin? Nasıl bırakabileceksin? Bunları düşünüp üzerinde çalışman lazım.

Biraz daha az pırıltılı, daha az güzel, daha az heyecanlı ama stabil ve akıl sağlığı yerinde bir kadını her zaman ama her zaman çok daha pırıltılı, güzel ama zehirli kadına tercih edin.

Bana sorularınızı uygun yazı altında sorabilirsiniz, benimle görüşme ayarlayabilirsiniz ya da ilişkiler setimize bakabilirsiniz.

Share this...
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

30
Leave a Reply

Yazıyla alakasız veya 500 kelimeyi geçen yorumlar cevaplanmıyorlar. "Yazıyla alakasız ama ..." ya da "en son yazı bu olduğundan buraya yazdım" diye başlamanız kurtarmıyor. Mahmut Abi ile özel görüşme yapmak isterseniz Erkek Adam Sanal Görüşme sayfasından sanal görüşme ayarlayabilirsiniz.

avatar
12 Comment threads
18 Thread replies
3 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
18 Comment authors
Umarım bir gün mutlu olurumKenzouBSSEgehamsisiBatman Recent comment authors
  Subscribe  
Notify of
eskilerdenbiri
Guest
eskilerdenbiri

Süper, çok güzel, iyi, alayul ala, yazı olmuş.
Bekar erkekler için hatta kızlar için bu yazıyı hani baş ucu kitabı veya bir şeyi unutmamak için parmağınıza kurdela falan bağlarsınız ya iş öyle algılayın. Hatta bir çıktısını alın cüzdanınıza koyun arada bir okuyup hatırlayın.
Gönderene ve Mahmut a açıklamalar için faydalanabilecek herkes adına teşekkür ederim.

Sert
Guest
Sert

Kadın bir kez zokayı yuttursun aşk, seks bombardımanıyla. Sonra artık sağlıklı değerlendirme ihtimali düşüyor. Bir de benim de yanlış anladığım alfa maskülensen her kadın feminenleşir. Çünkü ayrılmaya yakın kendini çekiyorsun düzeliyor, sonra ayrılacaksın ulan eski günler ne güzeldi belki düzelir , sonra dur biraz alfa olayım da ilk günlerdeki gibi olsun hatta ayrılınca zor unutmanın bir nedeni de bütün bunlara rağmen kadının gerçek kişiliğini kabul edememek. Hala kadının iyi olduğuna inanan bir yan kalıyor.

Atera
Guest
Atera

Yaşım 20 aynı bu şekilde bir ilişkim oldu 5 ay önce bırakabildim uzak mesafeye dönmesi sayesinde (5 aylığına uzak kalmamız gerekiyordu işimi kolaylaştırdı bu sebep) böyle kızların sıkıntısı onlar bırakamıyorlar ilişkiyi ve bıraktırtmıyorlar da kolay kolay, genel olarak amaçları seni baskılamak oluyor ki ben asla taviz vermem kırmızı çizgilerimden o da bu yüzden her dediğime harfiyen uyuyordu sesini çıkaramadan ama sürekli her konudan shit testler yağıyordu ki o zaman anlayamıyordum ve direk kavga çıkıyordu. Bu sebeplerden dolayı çok toxic bir ilişkiydi. Aynı şekilde Mahmut Abi’nin dediği gibi istediğin kadar erkek adam, alfa vs. ol bu kızlar illa ki ağlayıp sızlıycak,… Read more »

Atera
Guest
Atera

Kızın tüm sülalesiyle tanıştığım ve çok kez oturup kalktığım için biliyorum babası harbiden de betanın önde gideniydi. Gayet tatlı, iyi bir insan ama tam bir beta olduğu için adamcağızı kızı da eziyor kızın annesi de eziyor o yüzden kızın bu şekilde olma sebebi de kesinlikle bu çünkü annesinden hep böyle görmüş ve görüyor o yüzden ne kadar çok sevse de babasını en ufak hatasında adama söylenmeye başlıyor ki gözümün önünde bile söylendikleri oldu annesiyle. Dışarıdan gözlemlendiğinde gerçekten çok üzücü bir aile yapısı o yüzden harbiden babalar ve baba adayları da çok iyi okusun bu yazıyı.

erkekhemde3rile
Guest
erkekhemde3rile

İsin en acı kısmı vakadaki kadının ailesi ve soyu hep bu kısır döngüde kısılı kalacak… Kadın toksik, çocukları da, onun da çocukları aynı olacak büyük ihtimal. Umarım bu döngü kırılır veya bu döngüde olan/doğan ailedekş çocuklar bu kısır döngüyü kırarlar…

Mehmet
Guest
Mehmet

kadının o halini beğenecek kel ümitsiz bi vaka çıkıyor nasıl olsa,kadın değişmek zorunda kalmıyor o yüzden, bunların ileri seviye olanlarında dürtü bozukluğu da var;psikopat,seri katil sevdası…kel erkek sevdası da oluyor aynı zamanda

Hayırlısı
Guest
Hayırlısı

Bu tarz kötü tecrübeler evliliğe olan inancımı baltalıyor, çocuk sahibi olma isteğimi azaltıyor. Hiçbir zaman evlilik meraklısı bir insan olmadım. Günümüzde şartlar oldukça zorlaştığı için olsa da olur olmasa da olur şeklinde yaşayıp gidiyorum. Allah iyi insanlarla karşılaştırsın, karşımıza hayırlı kısmetler çıkarsın.

Gringo
Guest
Gringo

Kötü karakterli kadınlar olduğu gibi, çok iyi karakterli kadınlar da var 👍

Burhan Tekincan
Guest
Burhan Tekincan

Varda bize mi denk gelmiyor üstad.

Mehmet
Guest
Mehmet

Ee abi ben bu tiplere baya denk geliyorum en fazla 2 ay konuşma oluyor,bunların bazen babası ayyaş bişey oluyor karıları da dominant oluyor,adam kızına parayı veriyor kızın ne yaptığı belli değil,yol verince de tüm erkekler aynı diye ağlıyorlar;ben napiyim gavat babanın kızını,evde baba rolü yoksa ben senin kızına niye efendi gibi davranayım,bunlar zaten ağıırrr manipulatör olabiliyorlar;bunun daha beter ruh emen versiyonu saydıklarım+ anne baba ayrı+travmam var yhaa olanı 🤯 hadi tamam erkek kendini değiştiriyor,yaşadıkça okudukça öğreniyor vs ama bu kızlar da artık travmaları vs bahane etmeden eskiyi geçmişi atlarsa güzel olacak, çünkü iyi çocuk geçmişi olanlar iyi bilir ki kadın… Read more »

Anonim
Guest
Anonim

Mehmet bence senin de ben neden bu tiplere çok denk geliyorum diye bir sorgulaman lazım.

Mehmet
Guest
Mehmet

rahatsız değilim bu durumdan,her şey bi tecrübe;böyle zehirli kız stereotiplerini herkese duyurmak hoşuma gidiyor,iyi kadını zaten gözünden anlayacak kıvama geldim,amacım ilişki değil

ali
Guest
ali

abi okudum ve galiba onun(exim)in zehirli bir kadın olduğunun farkına vardım zaten bir ilişkimiz oldu denemez 4 ay konuştuk sanaldan ve ilk 2 ay love bombing online seksting yaptık ve kız benim nasıl birşeyden etkilneceğeimi biliyordu nude yerine mast yaparken ses atıyordu. bildiğniiz tamamen bana hizmet etmiş gibi gözüküyordu ilk aylar sonrasında aşırı şekilde manipulasyona maruz kaldığımı farkettim kızı uyardım.tamam dedi sonrasında yine aynı manipülasyonları yaptığını gördüm ve iletişimi tamamen kestim hayatında başarılar dilerim görüşürüz yazıp engelledim.birkaç ay sonra benimle iletişime geçti flörtçe mesajlar attı,ertesi gün dünkü yaptığın hiç hoşuma gitmedi flörtçe yazıştık dedim -yaptığım flörtçe değildi öyle olsa söylerdim… Read more »

namS
Guest
namS

Arkadaşa daha güzel bir önerim var. Bulunması nadir isimli kızlardan sanal kız arkadaşı yapsın. Bkz. Şükufe, Naciye, Melinay vs vs. Bence bu daha çok yardımcı olurr

isimsiz
Guest
isimsiz

ayrılarak hayatının piyangosunu kazandığını söylememe gerek yok

Egehamsisi
Guest
Egehamsisi

Bu ağır beta kayınpederim.Hatta beta bir insan formuna burünse bu kayınpederim olur.Ben kendimi beta olarak görürüm ta ki onu görene kadar.Onun yanında ben alfaların kralıyım.Kayınvalidemin ondan bu nedenle tiksindiğini görebiliyorum.Kadına o kadar ilişkinin erkeği rolü yüklemiş ki araba kullanımına da dahil her haline karışıyor kadın.Yemek yapıyor temizlik yapıyor kayınvalidem yatıyor.Şuan aklıma gelmeyen daha bir sürü şey. Tabi eşimin böyle bir ailede büyüyüp normal olması beklenemez.Bunların çoğunu benden bekler önemli bir kısmını yaparım da.Onun söylemesine gerek olmaz.Ama bir sinirim vardır kendime karıştırmam.Surekli çatışma çıkar.Cozmeye çalışıyoruz.Ve eşimin ailesi ile aramızda 1 km var.Surekli ilişkimizin içindeler.Katı bir tavır takınıyorum kendime karıştırmamak üzere nasıl… Read more »

Sert
Guest
Sert

Yazıda ‘Bendeki zayıflık ne? Bunun cevabını düşünmelisin demişsin Mahmut abi.’Bu sorunun cevabını nasıl bulacağız.

BSS
Guest
BSS

Deneme-yanılma ile ortaya çıkıyor. Birşeylerin ters gittiğini anlıyorsun. Hata yapmayı göze alıp zayıflıklarını kabul etmen ve yüzleşmen gerekecek.

Kenzou
Guest
Kenzou

Ünlü düşünür mehmut abi seneler önce, 30’larının sonlarındayken şuna benzer bir şey demişti hiç unutmam; “bitirdiğin bir kitabı tekrar okuyacaksan, hikayenin farklı olmasını bekleMEMElisin.”

Umarım bir gün mutlu olurum
Guest
Umarım bir gün mutlu olurum

Selamün aleyküm .
Ne kadar da çok ihtiyacımız var doğru ilişki kurmada yardımcı olacak kişilere. Bende bir evlilik yaptım 7.5 yıl sonra benden boşanan eşim tekrardan peşime düştü ne yazık ki tekrardan evlendik. Ve yine aynı şeyler tekrar ediyor. Narsist bir kişiliğe sahip. Ve her şeyde kavgacı bir kişiliği var