İlişkide kendi hatalarını düzeltmek yerine şikayet ederek terk edilmek

Dün 2 yıldır beraber olduğum kız arkadaşım tarafından terk edildim. İlişkinin ilk 18 ayı çok güzeldi.

Muhtemelen sürekli olarak çekici davranıyordun ve o da çekici olmak için çaba harcıyordu.

Üniversiteye başladığımızın ilk günlerinde tanışmıştık ve şimdi üniversitede onsuz ilk günlerimi geçirmeye hazırlanıyorum. Canım zaten çok yanıyor ama üniversiteye gittiğimde daha da yanacak gibi.

Geriye dönüp baktığımda, sanırım en büyük hatam kızı cebimde görüp sıkıcılaşmamdı.

Bu, uzun süreli ilişkiye girenlerin ya da evlenenlerin en çok yaptığı hatalardan biri. Bununla ilgili uzun süreli ilişkinizle çıkmaya devam edin adlı bir yazı yazmıştım:

“Uzun süreli ilişki ve evlilikte sorunlarla ilgili görüştüğüm erkeklerin çoğunluğunda rastladığım bir problem var. Bu erkeklerin kadın bir kez aşık oldu mu “tamam, artık yayarım zaten bu kadın aşık, benim bir şey yapmama gerek yok” kafasına girmeleri ve buna göre davranmaları. Bu sitenin en önemli temalarından biri biliyorsunuz ki denge. Birçok erkek, ilişkilerin devam etmesi için çok çaba göstermeleri gerektiğini sanıyor ve kaybediyor ama bunun diğer aşırı ucunda da birçok erkek ilişkilerin devam etmesi için hiç bir şey yapmalarına gerek kalmadığını düşünerek kaybediyorlar. Her şeyin olduğu gibi bunun da bir dengesi var.”

Bir diğer hatam da eski halime yani sürekli zırlayan ve şikayet eden bir beta erkek olmaya geri dönmemdi.

İlk işaretler aramızdaki cinselliğin azalmasıydı. Eski kız arkadaşım eskisi gibi arzulu davranmamaya başladı ki o zamana kadar çoğunlukla seksi o başlatırdı.

Bunu gördüğün zaman ilk yapman gereken şey son zamanlarda ilişkide itici davranıp davranmadığını sormak ve bulabildiğin iticiliklerin varsa bunları bırakmak. İlişkinin monotonlaşmasına izin vermek de bu iticiliklerden biridir. Bu varsa, çaktırmadan iyi vakit geçirebileceğiniz ve sonunda da sekse gidebileceğiniz buluşmalar ayarlamak.

Bundan sonra yapman gereken ve oldukça önemli bir başka şey de, seks başlatmaya çalışmayı veya bu konuda eğer yapıyorsan şikayet etmeyi bırakmak. Bu da çok önemli zira sebebi ne olursa olsun arzu ve seks azaldıysa, senin bu konuda şikayet etmen ya da seks dilenir gibi olayı zorlaman arzuyu çok daha hızlı bitirir.

Seks konusunda onu havaya sokmak ve bazen de sekse çekmek için uğraşmaya başladım.

Kız arkadaşın daha doğrusu eski kız arkadaşın sekse istekli veya hazır değilken seks başlatmaya çalışman, birkaç kere yaptıktan sonra senin seks dilenmeye başlaman anlamına gelir ve kendi başına iticidir.

Kısa süre içerisinde ondan daha fazlasını beklediğim, ihtiyaçlarımın karşılanmadığı konusunda şikayet etmeye başladım ve hatta beni reddettiği durumlarda trip atmaya başladım.

Bir kadını seni daha fazla arzulamaya, konuşarak ikna edemezsin. Ayrıca sevgiline ilişki içerisinde seksin sana karşı görevlerinden biri olduğunu ima etmen, kısa süre içerisinde seksin arzu seksinden görev seksine dönüşmesine neden olur. Evet tek eşli ilişkide başkalarıyla yatmama sözü verdiğinizden birbirinize karşı böyle bir sorumluluğunuz var ama bunu sözel olarak talep etmek hiç de akıllıca değil. Oldukça da itici.

Ayrıca bu tür şikayet ve zırlamalar tipik iyi çocuk – beta erkek davranışıdır ki zaten böyle davranmaya başlamışken daha da betalaşıyorsun.

Seksin ciddi oranda azalmasıyla sevilmediğimi ve istenmediğimi hissetmeye başladım. Bu konuda onunla konuşmaya başladım.

Doğru. Ama sevgi ve ilgi uyandırmak yerine talep etmen, seni bir yandan da ilişkinin kadını yapıyor. Daha da iticileşiyorsun ve bu da daha az sevilmene ve istenmene neden oluyor. Yapman gereken şey, aşağıdaki silah arkadaşınla değil, iki kulağının arasındaki makineyle düşünmek:

“İlk bir sene bana yüksek arzu ve sevgi duyuyordu. Ne değişti? Davranışlarımda ne değişmiş olabilir ki artık arzu ve sevgi duymamaya başladı.”

Şimdi tabii bazılarınız belki de başkasıyla oluyordur ya da gözü dışarıdadır diyebilir. Bu bir ihtimal olsa da güçlü bir erkeğin ilk yapacağı şey, başkalarını suçlamadan önce kendinde bir hata varsa düzeltmek. Tabii ki sen ne kadar beta olursan ol, bir kadının dışarı açılması, anında ve geri dönüşsüz terk ile sonlanmalı ama böyle bir şey olduğuna dair bir işaret yok.

Birçok erkek, özellikle bizim camiada, bir kızla tanışma ve tanışmayı fiziksek ve duygusal birlikteliğe götürmeyi öğreniyor ama uzun süreli ilişki yürütmeyi öğrenmiyor.  Bu konuda kaynak az ama birçok erkek kızın ilişki başındaki yüksek ilgisi nedeniyle yayıyor, gevşiyor ve uzun süreli ilişki yürütmeyi öğrenmeyi sallıyor. Ta ki terk edilene kadar.

Bu konuşmalar ters tepti ve bana yetmediğini düşünerek incindiğini söylemeye başladı.

Bu bir manipülasyon da olabilir ama çoğunlukla bunun nedeni senin aslında çok iyi biri olduğunu bilmesine rağmen, tam olarak neden cinsel arzu duymamaya başladığını bilememesidir. Kadınlar kendilerinde cinsel ve duygusal çekim yaratan şeyleri pek bilmezler. O nedenle sordun mu “duyarlı olsun, sevsin, çiçekler alsın, vs.” derler.

Sen yapmaman gereken ilk şeyi defalarca yapıyorsun: Seni artık itici yapan şeyleri bulup eskiye döndürmek yerine değişme konusunda adım atmadan şikayet ediyorsun!

Bizim camiada yaygın “bilgeliklerden” biri, biliyorsunuz hipergami. Yani “senden daha üst bir erkek bulmuştur ya da bulmak için piyasaya bakıyordur”. Belki ama bu varsa bile acaba sebep mi yoksa sonuç mu? Bu olasılık konusunda radarları açmanızda sakınca yok ama güçlü bir erkek önce kendine bakar zira en kolay değiştirebileceği şeyler, kendi hatalarıdır. Birçok erkeğe kırılgan egolarına “ben iticileştim mi, betalaştım mı” demek zor geliyor. Ama çoğunlukla sebep, erkeğin ilişkide yayması ve kadınlaşması oluyor.

Aslına bakarsan bu konuşmalardan sonra daha fazla çaba harcamaya ve seks yapmaya başladı ve ben de bu konunun kapandığını düşündüm. Fakat bana karşı özensiz ve kaba davranışları devam etti.

Muhtemelen sen sinirlenme ya da kuyruk acısından kıvranma diye, sana olan ilgisi hala 10 üzerinden 5’in üstünde olduğu için kendini zorladı ama bu, sen itici ve ihmalkar davranışlarını değiştirmezsen çok uzun sürmez. Daha da kötüsü bu zoraki seksin kendisi de seni daha itici yapar. Seni itici yapan şeyler üzerinde çalışmazsan, ilişkinin erkeği olmaya başlamazsan, sonunda terk edilirsin. Ve sizi itici yapan şeyler sadece betalaşmanızla alakalı değil. Erkek olarak ilişkideki temel liderliğinizi kaybetmeniz ya da sallamamanız da sizi itici yapar:

İlişki kadının zorlaması gereken bir şey ama ilişkinin başında buluşmaları ayarlamak, iyi vakit geçirmek, gizem, “aşk hikayesini” yönetmek erkeğin işi. Fakat birçok erkek uzun süreli ilişkiye girdikten sonra kız arkadaşlarına ya da karılarına 40 yıllık anacağızı gibi davranmaya başlıyor. İşe git, evde buluş, bir şeyler ye, TV izle, arada seviş, sonra yat döngüsüne giriyorlar. Kısacası, karılarıyla ya da kız arkadaşlarıyla “çıkmayı” bırakıyorlar.

Bir ay kadar önce gerçekten soğuk ve mesafeli davranmaya başladı.

Zorlama seksin ve senin eski arzu edilir haline dönmemenin sonuçları. Bunlar sana olan saygısını kaybettirir ve ilişkide kadının size saygı duyması, sevgi duymasından daha önemlidir. Sen şikayet ettin, zorlama da olsa istediğini aldın ve seni itici yapan şeyler üzerinde çalışmadın.

Birden bire dokunmalar, sarılmalar, seks ve sevgi sözleri azaldı.

Birden bire azalmadı aslında. Kızın ilgisi sürekli azaldı ama 10 üzerinden 5’in altına indiği an davranışları değişti.

Peki bu durumda sen ne yaptın?

Bunun üzerine bu sefer ben de kendimi geri çektim. Onun davranışlarına uygun şekilde mesafeli davranmaya başladım.

Bu durumda özellikle kıza şikayet etmekten iyidir ama yetmez. Zira sıkıcılığın devam ediyor ve beta davranışların artık göz önünde olmasa bile alfa davranışlar sergilemiyorsun. Daha iyi bir yöntem, yakınlık olarak kızı zorlamamak ve kendini geri çekmek ama bunun yanında mesela beraber eğlenceli bir şeyler yapıp orada yeniden kur yapman.

Burada uzun süreli ilişkilerde iletişim yazısındaki gibi konuşmak, ama “ben seks istemek, dokunulmak istemek ama sen vermemek” yerine ne hissettiğini konuşmak uygun olur.

Belki de onu karşıma alıp taleplerimi söylemeliydim.

Hayır, ne hissettiğini açığa çıkaracaksın, “ben seks istemek” diye zırlamayacaksın 🙁

Artık neredeyse görüşmemeye başlamıştık ve bu, bir akşam benimle konuşması gerektiğini söyleyene kadar bir iki hafta devam etti.

Seni terk edecek yani sevgiliyle ayrılığı kabul etme konuşmasını hazırlaman gerekir.

Davranışlarını, mesafeli olmasını onun yüzüne vurdum.

Eğer davranışları senin uzun süreli betalığın ve liderlik yoksunluğun nedenliyse ki öyle, bu ters teper.

Beni dinledi, artık sevgili gibi değil arkadaş gibi olduğumuzu söyledi ve terk etti.

Bu sözler bana senin, aranızdaki cinsel kutupluluğu tamamen yok edecek şekilde iyi – efendi erkek gibi davrandığını söylüyor. Senin betalaşman ile sana daha kaba davranmaya başladı ve sen de bunları sineye çektin muhtemelen.

Benim dediklerime hak verdiğini ve ondan daha iyisine layık olduğumu söyledi. Ben de ona ondan başkasını istemediğimi söyledim.

Sen daha iyisilerine layıksın aslında ben daha iyisine layığım demek.

Kız: Ben daha iyilerine layığım.
Sen: Ama ben senden başkasını istemiyorum!

Aslında bir yandan da sana daha iyi davranması gerektiğini biliyor ama sen erkek gibi davranmadığın için hem kızgın hem de iyi davranacak arzusu, isteği veya motivasyonu yok. Bu söz biraz da bu anlama geliyor.

Ayrılık geliyorum diyordu ama yine de orada kilitlendim, fazla bir şey söyleyemedim. Beni bırakma gibi bir şey söylemedim ama başka bir şey de söyleyemedim.

Daha sonra ayrıldığımızda ne kadar betalaştığımı, ilişkinin kadını olduğumu anladım.

Klasik. Jeton terk edilince düşüyor.

No contact kuralı uygulayacağım. Bunu yapacağımdan eminim.

Evet bu aşamada içinde bir şans daha verse ve yeniden ilişkinin erkeği olsam ve kızı tavlasam isteği yoğun olur ama eski sevgili neden terk etti yazısında bahsettiğim gibi bir kadının arzusu ve sevgisi söndüğünde, o arzu ve sevgiyi söndüren nedenleri ortadan kaldırmanız, o arzu ve sevgiyi otomatik olarak geri getirmez:

Bir insanın size olan cinsel / duygusal çekimi azaldıysa, bu azalmaya sebep olan şeyi düzeltmeniz, çekimin eski seviyesine çıkmasını sağlamaz.

Diyelim ki eski sevgilinin size olan ilgisinin azalmasının nedeni, sizin hedefsiz ve tembel biri olmanız. Bir kadının size olan ilgisi bundan azalabilir. Diyelim ki bu nedenle terk edildiniz. Hemen bir misyon edindiniz, bununla ilgili gerekli çalışmaya disiplinli bir şekilde başladınız ve sorun çözüldü değil mi? Gidip onu buna ikna ettiniz ve bitti. Maalesef. Bitmedi.

Eski halime dönmeye kararlıyım.

Bu kız için 4 ay vaktin vardı yapmadın ama hayatının geri kalanı için doğru karar.

Bu kızın bana olan ilgisi 6 ay içinde azaldı, birden bitmedi.

Evet.

Bana kötü davrandığını itiraf etti ve bu konuda sorumluluğu aldı. Bu güzel bir şey.

Evet ama sana kötü davranmasına izin vermemeliydin. Omurga göstermeliydin. Bir kadın sana olan kötü davranışlarına karşı koymadığını görürse, senin erkek olarak değerinden, gücünden daha da şüpheye düşer.

İkimiz de çok değiştik ve başladığımız gibi değiliz dedi.

Sen ilk başta aşık olduğum adamdan çok farklısın demeye çalışıyor. Aslında muhtemelen tek yapman gereken, “bu kız eskiden çok ilgiliydi, şimdi ilgisiz ve bunun böyle olmasına neden olan hatalarım neler” diye düşünüp onları bırakmaktı.

Sizce bu ilişki doğal ömrünü tamamladığı için mi bitti?

Hayır ve bunun böyle olmadığını sen de biliyorsun. Sanırım ben sıçtım demek hala zor geliyor ve ben sıçmasam da zaten bitecekti diye avunmaya çalışıyorsun.

Bu ilişkideki hatalarından ders almazsan, bir dahaki sefere yeni kız arkadaşınla da aynı hataları yaparsın ve hata yaptığını fark edip düzelme şansın da pek olmaz.

Güçlü bir erkek düzeltmek için önce kendi hatalarına odaklanır, zayıf bir erkek başkalarını veya kendi dışındaki güçleri suçlamaya.

Sakin ve samimi konuşarak ayrıldık. Arkadaş kalmak istedi ama onunla arkadaş kalamayacağımı söyledim. Peki bu durumda yeniden ilişki şansı var mı?

Çok yok. Hasar uzun vadeli ve geri dönüşsüz muhtemelen. İletişimi kes kuralı bu konuda ihtimalleri arttırabilir ama kızı unutmaya ve önündeki yaşama doğru yürümeye odaklan.

Bana sorularınızı uygun yazı altında sorabilirsiniz, benimle görüşme ayarlayabilirsiniz ya da ilişkiler setimize bakabilirsiniz.

Share this...
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

45
Leave a Reply

Yazıyla alakasız veya 500 kelimeyi geçen yorumlar cevaplanmıyorlar. "Yazıyla alakasız ama ..." ya da "en son yazı bu olduğundan buraya yazdım" diye başlamanız kurtarmıyor. Mahmut Abi ile özel görüşme yapmak isterseniz Erkek Adam Sanal Görüşme sayfasından sanal görüşme ayarlayabilirsiniz.

avatar
15 Comment threads
30 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
15 Comment authors
vchali galiSymphonyBekirValter Recent comment authors
  Subscribe  
Notify of
Gallardo
Guest
Gallardo

“Bunu gördüğün zaman ilk yapman gereken şey son zamanlarda ilişkide itici davranıp davranmadığını (kendine, kıza değil) sormak…”

eskilerdenbiri
Guest
eskilerdenbiri

OYUN içinde OYUN öncesinde OYUN sonrasında OYUN her dakika OYUN.
3.bir kimliğe sahip olamadığınızda HAYAT OYUNU sizinle OYNAR.
Bu da öyle bir şey olmuş.

Anonim
Guest
Anonim

Bu adamı dinleyin sayın okuyucular, kendisi bu işi biliyor.

Sss
Guest
Sss

Peki eşi, ilişki içinde ilişkinin kadını olmaya başlayan kadınlara ayrılmak dışında ne önerirsin Mahmut Abi?

namS
Guest
namS

Vaka çalışmaları, düz yazılardan ve tavsiyelerden daha çok akılda kalıcı oluyor. Tam bir ders niteliğinde. Eline sağlık Mahmut abi.

sadık
Guest
sadık

Çok çok benzer bir şekilde son ilişkim sonlandı ve sürekli şikayet halindeydim özellikle seks azalmaya başladığı andan itibaren. İlk 8 ay çok güzel geçmişti benim de. 2 yıl kadar sürdü ve tamamen aynı şekilde ilerledi ve bitti süreç. 24 yaşına girdim bu yıl. Başladığımızda 22’ydim ve ayrılığımızın üzerinden 5 ay geçiyor ve ben bazı şeylerin farkına yeni varıyorum bu yazı çoğu şeyi açıklığa kavuşturdu benim için. Ayrılmak istedi ve tamam demiştim yalnızca hiç koşmadım peşinden yazmadım vs. Ama ayrılık sonrası 2.ayda başka biriyle olduğunu gördüm nasıl olur nasıl yapıyor falan derken siteyle karşılaştım. Bu yazıyı okuyup uyuyakalmışım ve rüyamda bile(normalde… Read more »

Bekir
Guest
Bekir

Aynı şey benim de başıma geldi 2 yıl çıktık ilişkinin son 4 ayında uzaklaşmaya başladığını hissetmiştim. Telefonunu kurcaladığımda kız grubunda onu çok üzdüğümü ama artık üzemeyeceğimi falan anlatmış kız arkadaşlarına yani kafada bitirmeye başlıyorlar işlem tamamlanınca terk ediyorlar.

Tanjant Teta
Guest
Tanjant Teta

Mahmut abi uzun ilişkide kız arkadaşımız istemediğimiz bir şey yaptığında nasıl cezalandırmalıyız? İlgisizlikle mi?

Tanjant Teta
Guest
Tanjant Teta

Mahmut abi 1 yıllık bir ilişkim var. Kız arkadaşım bazen tartışma yaşadığımızda bana imalı olarak sen görürsün gibisinden şeyler söylüyor. Yani sevişmeyi kısıtlayacağından bahsediyor sanırım. Sen öyle yaparsan ben de seksi vermem mantığı. Ben genelde aldırmıyorum bi keresinde de gülerek yavrum bana bunlarla gelme cinsellik kadının verdiği erkeğin aldığı, sadece erkeğin faydasına olan bir şey değil demiştim. Bugün de yine bi tartışma oldu yine aynısını dedi ben de telefonu kapattım. Sence kadınlar neden böyle davranır? Neden istemediği şey olunca seks olmayacağını söylerler ve erkek olarak nerede hata yapıyorum?

rahmi koç
Guest
rahmi koç

Mahmut abi, “sevgili gibi değil arkadaş gibi hissediyorum” tarzında şeyler duymaya başlıyorsak nası hatalar yapıyoruzdur. Ne yapmamız lazım böyle bi durumda? Sevgilimle aramız biraz soğudu ve ardından böyle dedi ve kafam çok karıştı nerede hata yaptığımı anlayamadım. İlişkideki sıkıntının kaynağının kız olduğunu düşünüyodum hatta üniler açılınca 1-2 hafta bakıp duruma göre ayrılıcaktım lakin bunu söylemesi beni şaşırttı. Kendimi nasıl düzeltebilirim ve nerede hata yapıyorum?

Furkan
Guest
Furkan

3 yıllık ilişkim bitmişti.. harbiden de jeton terk edilince düştü.. bu yazıyı okurken sanki başkasının değil kendi biten ilişkimi okudum. Ve evet redpill den sonra bu hataları, sebep sonuç durumunu fark ettim.. ancak biten bitmiştir.

Anonim
Guest
Anonim

Acaba günümüze kadar kaç kadın sırf kocası erkeklik etmekten vazgeçtiği, saldığı için kocasından soğudu, onu arzulamaz oldu da kocası ve dertleştikleri tarafından görev seksine ikna edildi? Kaç kadın ikna olmadığı için bu bana hanımlık etmiyor diye kocası tarafından aldatıldı, üstüne metres tutuldu? Erkekler hiç kendilerini sorguladılar mı? Hep kadına bulundu kusuru. Erkeğin baştan çıkarıcı rolü es geçildi.

Kırmızı hap bilgileri aslında kadınlara da iyilik ediyor. Doğru kullanılsa evlilik için çok yararlı. Ama onun yerine ergen gençlerin elinde kızları süründürecen bro söylemleriyle oyuncak ediliyor.

Maverick
Guest
Maverick

9 ay önce ilişkim başladı o sıralar son sınıftaydı ve çevre illerden birinde okuyordu(normalde aynı şehirde yaşıyoruz). İşim esnek olduğu için 2 haftada bir görüşebiliyorduk ben gidiyordum onda kalıyordum arada o geliyordu 6 ay bu şekilde geçti.Yaşlarımız 27. Gerçekten çok güzeldi herşey, inanılmaz sevgi doluydu hayatında yaşadığı en güzel ilişki, en çok aşık olduğu erkek olduğumu söylüyordu. Kendisi biraz hırslı bir kızdı, diş hekimi oldu ve okul biter bitmez 1 gün bile tatil yapmadan memlekete gelip işe başladı. Artık ruh hali soğuk ve çabuk sinirlenen bir yapıdaydı ve alışık olduğum kadar sevgi dolu değildi. Bu durumdan rahatsız olmaya başladım neyi… Read more »

Valter
Guest
Valter

Merhaba mahmut abi kız seksi çektiğinde ağlamadan kızla konuşun diyorsun bu ne anlama geliyor biraz daha açabilir misin ? Kıza ne demeliyiz ? Ve kız dinlemiyorsa büyük ihtimal ilgiyi çekmeliyiz doğru mudur ?
Sevgiler, saygılar

ali gali
Guest
ali gali

“Ne hissettiğini açığa çıkaracaksın”
Sevgilim bir süredir bana karşı soğuk davranıyor, arkadaş ortamindayken diger arkadaslarina gosterdigi ilgiyle bana gosterdigi tamamen farkli. Durum böyle olunca ilgimi azalttim bir şey demeden ve biraz gozlemlemek istedim cunku ikimiz de stresli bir donemden geciyorduk (ayriyeten kızın anksiyetesinin arttigi bir donem). En son buluşmamızda aramız iyiydi biraz yiyişip dagildik ve bana cok güvendiğini yazdi biraz konustuktan sonra son zamanlardaki soguklugunu sordum ve kötü hissettigimi paylaştım. Ne hissettigini aciga cikar diyorsun mahmut abi ama yanlis yapmış gibi hissediyorum. Böyle durumlarda hemen hislerimizi kıza dökmeli miyiz?

vch
Guest
vch

3,5 senelik sevgilim aramda yaklaşık 6 ay kopuk iletişim ve ilgisizlik gibi sebeplerden terk etti. Bana karşı yoğun duyguları olan bir kızdı. Ayrılmadan 1 hafta öncesinde dahi hiç sevişmemiz olsak (20yaş) da bana ilgisi çok yüksekti. Normalde ilişkiyi kurtarabilecekken ayrılmadan hemen önce çok yanlış imalar yaptım ve söylenmemesi gereken şeyler söyledim. Sonucunda terk edildim. Bu olaydan 1 hafta sonra çevresinde dolanan uydu erkeğine hiçbir zaman beni sevdiği gibi sevemeyeceğini, beni hala sevdiğini ve unutmayacagını söylediği mesajlarını okuttu. Sonrasındayda rebound ilişkiye başladılar. 1 ay sonrasında da ortak arkadaşımıza beni hala unutamadıgını, onun için özel olduğumu ve şu anki sevgilisi(!)nin de bunu… Read more »