Sevgilim son zamanlarda kendini geri çekti

5 aylık bir ilişkim var. Hemen hemen tam olarak bu sitede anlattığın şekilde başladı. Yaklaşık 4 hafta kadar buluşup birlikte olduktan sonra “biz neyiz?” sorusu geldi ve resmen sevgili olduk.

Güzel, olması gereken bu. Kız biz neyiz diye sorduğunda 90% bu soruyu bekliyor olursun. Zira kız bunun işaretlerini önceden verir. Eğer sen de sevgili olmayı düşünüyorsan, kıza tebessüm ederek “neden sordun bunu, sen ne düşünüyorsun” gibi bir şey sorarsan o zaten sana seninle sevgili olmak istediğini söyler.

3 – 4 hafta öncesine kadar çok güzeldi ama son 3 – 4 haftadır bana karşı ara ara bir soğukluğu var. Bunun nasıl bir test olduğunu anlayamadım. Ne yapmam lazım?

Şimdi ilk anlaman gereken şey, ilişkilerde kadının (ve aslında senin de) duygularınız / ilginiz iner – çıkar. Senin davranışlarına tepki olarak hormonal veya başka bir nedenle hatunun sana karşı ilgisi azalıp / artar.

Uzun süre her şey iyi gittikten sonra kız geri çekildiğinde, bu konuda hemen bir şey yapması gerektiğini düşünür. Geçici bir süre de olsa kadın erkeği aradığında eskisi kadar tatlı konuşmayabilir, daha az arayabilir, aradığında ulaşması zor olabilir.

Bu durum genellikle kadının erkeğe karşı ilgi seviyesinin düşüşüne işaret eder. Bu ilgi seviyesindeki düşüş de genellikle ya sizin bir şeyleri yanlış yaptığınıza ya da beraber fazlaca zaman geçirdiğinize işaret eder.

Peki ne yapacaksınız?

Muhtemelen hiçbir şey!

Öncelikle kendi zayıflıklarınızın esiri olmayın. Her gün mesaj atan hatun bir – iki gün mesaj atmadı diye paniğe kapılmayın. Abartmayın. Bırakın bir iki gün de araşmayın.

Eğer bir şeyi yanlış yapıyorsanız, o şeyi yapmayı bırakın. Bunu dile getirip konuşmanıza gerek yok. Mesela hatunu çok fazla mı aramaya başladınız? Bunu yapmayı bırakın. Hatunu aramayı bırakın demiyorum. Fazla aramayı bırakın.

Peki bu soğuma bir kaç haftadır devam ediyorsa ve sizin yanlış yaptığınız bir şey yoksa?

Birincisi erkeklerin 90%ının yaptığı hatayı yapıp paniğe kapılarak daha fazla üstüne düşmeye kalkmayın. Muhtemelen çok içli dışlı olmanız yüzünden soğudu (bu içli dışlı olma işi kendi yüzünden olsa bile), daha içli dışlı olarak kızı ısıtamazsınız.

Biraz zaman verirseniz, sizi bir iki güne arar zaten. Eğer siz de fazlaca aramamışsanız, arayıp konuşabilirsiniz. Ama ASLA “merak ettim, aramadın bir şeyin mi var?” demeyin. Sanki kızı merak etmişsiniz gibi aradığınız konusunda kendinizi kandırabilirsiniz ama kızı kandıramazsınız. Eğer arama motivasyonunuzu bu bahane ardına saklamaya çalışırsanız, “acaba bana ilgin mi azaladı?” diye aradığınızı anlayacaktır.

İkincisi, her şeyi üstünüze alınmayın. Örneğin geçen yıl benim hatun böyle bir soğumuştu. Beraber geçirdiğimiz günlerden biriydi ve oldukça durgundu. “Neyin var?” sorusuna “bir şeyim yok” diye cevap verdi.

Bu durumda yapabileceğim tek şeyi yaptım: “Konuşmak ister misin, benim yapabileceğim bir şey var mı?” diye sordum ve “Hayır, teşekkür ederim” gibi bir cevap verdi. NOKTA. Daha fazla üstelemedim ve yaklaşık yarım saat sonra pat diye kendiliğinden anlatmaya başladı. O sıralar anne ve babasını kaybettiği için onlarda kalan iki küçük kuzeni evde sorun çıkarıyormuş ve canı da buna sıkkınmış. Anlattıktan sonra rahatladı ve bana sarıldı.

Bazı erkekler maalesef “yoksa artık bana ilgisi mi azaladı?” ya da “kesin benimle alakalı” gibi zayıflık/korku kaynaklı (kaybetme korkusu) davranırlar ve ısrar ederler. Bu ısrarları sonucu korktukları başlarına gelir: Sorun bir anda kendileri ile alakalı olur!

Peki durum daha ciddiyse. Örneğin olgun davranmanıza rağmen soğukluk artarak devam ediyorsa?

Şu yazıda belirttik: Uzun süreli ilişki içinde bir kadın yavaş yavaş soğur. 2 yıllık bir sevgili, size en az bir ay “ben gidiyorum” sinyali verir:

Seks sıklığının azalması ve kızın sekse isteksizliği tabii ki bir alarm. Ama asıl alarmlar kadının aramalarınıza ve mesajlarınıza geç ve eskiye nazaran soğuk cevap vermesidir. Sizi aramayı çok azaltması hatta bırakmasıdır. Gülerken gözleri de gülüyor mu? Bu da bir sinyal. Kızların ses tonları da asla yalan söylemez : kız mutlu iken sesi müzik gibidir, kedi iken sesi kız çocuğuna döner, azdığında nefesi kesilir gibidir ve size saygısı bittiğinde tamamen monotonlaşır. Yaptıklarınızın ona batması (gözlerini küçümser şekilde çevirmesi, onaylamaz manada şeyler söylemesi ya da sesler çıkarması, dırdır, vs …) bir başka işarettir. Eğer size enteresan sorular soruyor ve konuşma garip yerlere gidiyorsa, bu da bir alarm. Aslına bakarsanız, kendinizi kandırmazsanız ve kızların davranışları ile söylediklerinin ağızlarından çıkandan daha önemli olduğunu yakalarsanız, bu tür ipuçlarını hissedersiniz. Eğer “Merve’ye birşey oldu, eskisi gibi sıcak değil” diyorsanız, 90% doğrudur.

Bunu yakaladığınız an ise tamamen soğukkanlı davranmanız gerekiyor. Önemli birini ya da bir şeyi kaybetme ihtimaliniz yüzünüze çarptıktan sonra kafanıza üşüşecek hain duygusallıklara karşı koymanız lazım. Eğer bunlara karşı koyarsanız, hala kazanma ihtimaliniz var ama karşı koyamazsanız, kazanma ihtimaliniz SIFIR! Kazanmak mı istiyorsunuz (kaybetme ihtimali olsa da), duygusallaşıp (ve siz nasıl kendinizi kandırırsanız kandırıp pratikte “beni terk etme” diye yalvarmak olan şeyler yapıp) kaybetmeyi mi?

Şimdi yapmanız gereken şey : Kadının sizinle ilişkisine olan şüpheleri kesinleşmeden HEMEN BAĞLANTIYI KESİP ULAŞILMAZ OLUN! Sahayı terk eden siz olmalısınız! Kadını arayıp ayrılın demiyorum, kaybolun! Tamamen değil ama yüzyüze görüşmeyi minimuma indirin. Kızı aramayın ya da mesaj atmayın. Kız ararsa kibar olun, neşeli olun ama uzun uzun konuşmayın. ASLA ONUN HAYATINI ARAŞTIRMAYIN! Yanılıp şaşırıp buluştuğunuzda gördüğünüz saçma hareketlerine gülün. Ve HİÇBİR ŞEY OLMAMIŞ GİBİ DAVRANIN. Sakın ha ilişkinizin geleceği ile ilgili konuşmaya çalışmayın.

 

 

Share this...
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

394
Leave a Reply

Yazıyla alakasız veya 500 kelimeyi geçen yorumlar cevaplanmıyorlar. "Yazıyla alakasız ama ..." ya da "en son yazı bu olduğundan buraya yazdım" diye başlamanız kurtarmıyor. Mahmut Abi ile özel görüşme yapmak isterseniz Erkek Adam Sanal Görüşme sayfasından sanal görüşme ayarlayabilirsiniz.

avatar
106 Comment threads
288 Thread replies
23 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
128 Comment authors
AnonimVecihi BirkulMert500kmlAnıl Recent comment authors
  Subscribe  
Notify of
Vecihi Birkul
Guest
Vecihi Birkul

mahmut abi sanırım kız arkadaşımla son zamanlarda fazla içli dışlı olduk ve kız arkadaşım kendini biraz geri çekti.

ailesiyle tanıştığım için bu aralar çağırıyor ve 3-4 sefer gittim son zamanlarda, odasında rahatça vakit geçirebiliyoruz.

şu 1 haftalık süreçte kız arkadaşımla mesajlaşmalarımız seyrekleşti ve her buluşmamızda tutkulu bi şekilde öpüşürken, öpüşmelerimiz seyrekleşti.

hatamın farkındayım fazla içli dışlı olmamam gerekiyor fakat bunu onada yansıtmadan nasıl başarabilirim . 2-3 günde bir buluşuyoruz normalde.

1 6 7 8