Sevgilim son zamanlarda kendini geri çekti

5 aylık bir ilişkim var. Hemen hemen tam olarak bu sitede anlattığın şekilde başladı. Yaklaşık 4 hafta kadar buluşup birlikte olduktan sonra “biz neyiz?” sorusu geldi ve resmen sevgili olduk.

Güzel, olması gereken bu. Kız biz neyiz diye sorduğunda 90% bu soruyu bekliyor olursun. Zira kız bunun işaretlerini önceden verir. Eğer sen de sevgili olmayı düşünüyorsan, kıza tebessüm ederek “neden sordun bunu, sen ne düşünüyorsun” gibi bir şey sorarsan o zaten sana seninle sevgili olmak istediğini söyler.

3 – 4 hafta öncesine kadar çok güzeldi ama son 3 – 4 haftadır bana karşı ara ara bir soğukluğu var. Bunun nasıl bir test olduğunu anlayamadım. Ne yapmam lazım?

Şimdi ilk anlaman gereken şey, ilişkilerde kadının (ve aslında senin de) duygularınız / ilginiz iner – çıkar. Senin davranışlarına tepki olarak hormonal veya başka bir nedenle hatunun sana karşı ilgisi azalıp / artar.

Uzun süre her şey iyi gittikten sonra kız geri çekildiğinde, bu konuda hemen bir şey yapması gerektiğini düşünür. Geçici bir süre de olsa kadın erkeği aradığında eskisi kadar tatlı konuşmayabilir, daha az arayabilir, aradığında ulaşması zor olabilir.

Bu durum genellikle kadının erkeğe karşı ilgi seviyesinin düşüşüne işaret eder. Bu ilgi seviyesindeki düşüş de genellikle ya sizin bir şeyleri yanlış yaptığınıza ya da beraber fazlaca zaman geçirdiğinize işaret eder.

Peki ne yapacaksınız?

Muhtemelen hiçbir şey!

Öncelikle kendi zayıflıklarınızın esiri olmayın. Her gün mesaj atan hatun bir – iki gün mesaj atmadı diye paniğe kapılmayın. Abartmayın. Bırakın bir iki gün de araşmayın.

Eğer bir şeyi yanlış yapıyorsanız, o şeyi yapmayı bırakın. Bunu dile getirip konuşmanıza gerek yok. Mesela hatunu çok fazla mı aramaya başladınız? Bunu yapmayı bırakın. Hatunu aramayı bırakın demiyorum. Fazla aramayı bırakın.

Peki bu soğuma bir kaç haftadır devam ediyorsa ve sizin yanlış yaptığınız bir şey yoksa?

Birincisi erkeklerin 90%ının yaptığı hatayı yapıp paniğe kapılarak daha fazla üstüne düşmeye kalkmayın. Muhtemelen çok içli dışlı olmanız yüzünden soğudu (bu içli dışlı olma işi kendi yüzünden olsa bile), daha içli dışlı olarak kızı ısıtamazsınız.

Biraz zaman verirseniz, sizi bir iki güne arar zaten. Eğer siz de fazlaca aramamışsanız, arayıp konuşabilirsiniz. Ama ASLA “merak ettim, aramadın bir şeyin mi var?” demeyin. Sanki kızı merak etmişsiniz gibi aradığınız konusunda kendinizi kandırabilirsiniz ama kızı kandıramazsınız. Eğer arama motivasyonunuzu bu bahane ardına saklamaya çalışırsanız, “acaba bana ilgin mi azaladı?” diye aradığınızı anlayacaktır.

İkincisi, her şeyi üstünüze alınmayın. Örneğin geçen yıl benim hatun böyle bir soğumuştu. Beraber geçirdiğimiz günlerden biriydi ve oldukça durgundu. “Neyin var?” sorusuna “bir şeyim yok” diye cevap verdi.

Bu durumda yapabileceğim tek şeyi yaptım: “Konuşmak ister misin, benim yapabileceğim bir şey var mı?” diye sordum ve “Hayır, teşekkür ederim” gibi bir cevap verdi. NOKTA. Daha fazla üstelemedim ve yaklaşık yarım saat sonra pat diye kendiliğinden anlatmaya başladı. O sıralar anne ve babasını kaybettiği için onlarda kalan iki küçük kuzeni evde sorun çıkarıyormuş ve canı da buna sıkkınmış. Anlattıktan sonra rahatladı ve bana sarıldı.

Bazı erkekler maalesef “yoksa artık bana ilgisi mi azaladı?” ya da “kesin benimle alakalı” gibi zayıflık/korku kaynaklı (kaybetme korkusu) davranırlar ve ısrar ederler. Bu ısrarları sonucu korktukları başlarına gelir: Sorun bir anda kendileri ile alakalı olur!

Peki durum daha ciddiyse. Örneğin olgun davranmanıza rağmen soğukluk artarak devam ediyorsa?

Şu yazıda belirttik: Uzun süreli ilişki içinde bir kadın yavaş yavaş soğur. 2 yıllık bir sevgili, size en az bir ay “ben gidiyorum” sinyali verir:

Seks sıklığının azalması ve kızın sekse isteksizliği tabii ki bir alarm. Ama asıl alarmlar kadının aramalarınıza ve mesajlarınıza geç ve eskiye nazaran soğuk cevap vermesidir. Sizi aramayı çok azaltması hatta bırakmasıdır. Gülerken gözleri de gülüyor mu? Bu da bir sinyal. Kızların ses tonları da asla yalan söylemez : kız mutlu iken sesi müzik gibidir, kedi iken sesi kız çocuğuna döner, azdığında nefesi kesilir gibidir ve size saygısı bittiğinde tamamen monotonlaşır. Yaptıklarınızın ona batması (gözlerini küçümser şekilde çevirmesi, onaylamaz manada şeyler söylemesi ya da sesler çıkarması, dırdır, vs …) bir başka işarettir. Eğer size enteresan sorular soruyor ve konuşma garip yerlere gidiyorsa, bu da bir alarm. Aslına bakarsanız, kendinizi kandırmazsanız ve kızların davranışları ile söylediklerinin ağızlarından çıkandan daha önemli olduğunu yakalarsanız, bu tür ipuçlarını hissedersiniz. Eğer “Merve’ye birşey oldu, eskisi gibi sıcak değil” diyorsanız, 90% doğrudur.

Bunu yakaladığınız an ise tamamen soğukkanlı davranmanız gerekiyor. Önemli birini ya da bir şeyi kaybetme ihtimaliniz yüzünüze çarptıktan sonra kafanıza üşüşecek hain duygusallıklara karşı koymanız lazım. Eğer bunlara karşı koyarsanız, hala kazanma ihtimaliniz var ama karşı koyamazsanız, kazanma ihtimaliniz SIFIR! Kazanmak mı istiyorsunuz (kaybetme ihtimali olsa da), duygusallaşıp (ve siz nasıl kendinizi kandırırsanız kandırıp pratikte “beni terk etme” diye yalvarmak olan şeyler yapıp) kaybetmeyi mi?

Şimdi yapmanız gereken şey : Kadının sizinle ilişkisine olan şüpheleri kesinleşmeden HEMEN BAĞLANTIYI KESİP ULAŞILMAZ OLUN! Sahayı terk eden siz olmalısınız! Kadını arayıp ayrılın demiyorum, kaybolun! Tamamen değil ama yüzyüze görüşmeyi minimuma indirin. Kızı aramayın ya da mesaj atmayın. Kız ararsa kibar olun, neşeli olun ama uzun uzun konuşmayın. ASLA ONUN HAYATINI ARAŞTIRMAYIN! Yanılıp şaşırıp buluştuğunuzda gördüğünüz saçma hareketlerine gülün. Ve HİÇBİR ŞEY OLMAMIŞ GİBİ DAVRANIN. Sakın ha ilişkinizin geleceği ile ilgili konuşmaya çalışmayın.

 

 

Share this...
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

394
Leave a Reply

Yazıyla alakasız veya 500 kelimeyi geçen yorumlar cevaplanmıyorlar. "Yazıyla alakasız ama ..." ya da "en son yazı bu olduğundan buraya yazdım" diye başlamanız kurtarmıyor. Mahmut Abi ile özel görüşme yapmak isterseniz Erkek Adam Sanal Görüşme sayfasından sanal görüşme ayarlayabilirsiniz.

avatar
106 Comment threads
288 Thread replies
23 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
128 Comment authors
AnonimVecihi BirkulMert500kmlAnıl Recent comment authors
  Subscribe  
Notify of
Seize
Guest
Seize

İlaç gibi oldu bu yazı. Sevgilimle 1 haftadır konuşmuyoruz. İçimdeki mavihaplı beni kandırmak için her türlü yola başvuruyor; örneğin, kırmızı haplı maskesi takıp “sana soğuk yapması bi confort test, hemen yazmazsan senden ayrılacak”. Ben de böyle düşüncelere girip mesaj atmayı düşünmeye başladığım an siteyi açıp okuyorum, doğru alan davranışı kendime dikte ediyorum. Biliyorum, sonunda ilişkimiz bitebilir, belki aldatılıyorumdur bile, ama bu olsa bile ondan daha iyisini bulabileceğime dair kendime telkinler veriyorum, öyle hissetmesem bile kendi kendime “sen ödülsün, bu ilişki biterse, seni aldatıyorsa büyük bir kayıp yaşayacak, senin varlığını bir daha hissedemeyecek” gibi sözleri meditasyon yaparken ve gün içinde aklıma… Read more »

Sna
Guest
Sna

Bende bunu yaşıyorum ve ilk başlarda çok üsteledim sonrasında saldım. Bu soğuklaşmaya araya giren mesafenin ve karantina sürecinin bir etkisi var mı yoksa İlişkiyle mi ilgili bilmiyorum lakin kız kendimle ilgili sorunlarım var kendim çözmek istiyorum vs demişti en son :d (1 buçuk yıllık bir ilişki)

Özgür
Guest
Özgür

Bence kafan ağir mavi hapli dostum. İlk kim mesaj atti, kaç saat araliklarla yazdi falan çetelesini tutmuşsun resmen. Soru şu: Bu kızdan hoşlanıyor muyum? Evet ise ve kiz sana saygisizlik v.s. yapmadiysa git ve yaz. Belli ki canın sıkılıyor ve kızı özlüyosun. Ayrica flörtünle oynıyacagin bu olaylari sevgilinle oynamak baya kasıntı. Sevgilinle biraz daha rahat olursun, açarsın kendini. Tabi bu ipleri elinden birakacagin anlamina gelmez.

Deniz
Guest
Deniz

Boyle durumlarda kiz tarafindan arandiginda hemen bulusma ayarlamaya gecilmeli midir? Sanki muhtac bir goruntu cizer gibi. Bu tarz durumlarda bulusma sikligi nasil ayarlanmalidir?

Osaba
Guest
Osaba

İlişkiden önce 4 5 ay tabak çevirin diyosunuz ama burdaki arkadaş gibi zamanı gelmeden karşı taraftan biz neyiz sorusu geliyor. Kız açıkça sevgili olmak istediğini söylüyor yani. Bu durumda ilişki başlatmaktansa biraz daha zaman tanımak daha mantıklı değil mi?

Torata90
Guest
Torata90

Mahmut abi selamlar, yukarıda bir arkadaş sevgilisiyle olan mesajlaşmasından falan bahsetmiş top onun sahasında vs. diye. Sen de öyle bir şey yok top senin sahanda demişsin. Anladığım kadarıyla görüldü yapmasına da laf etmişsin. Bu zamana kadar bu olaya takılmadım şahsen önünde sonunda görüldü atılacak ki o konuşma bitecek, yanlış mı düşünüyorum? Ayrıca şu an kendim de buna benzer bir durum yaşadım, karantina başında yürümeye başladığım kızla o zamandan beridir mesajlaşıyoruz. Sana sorduğum bi soruda paslaşarak mesajlaşmamı tavsiye etmiştin aynen öyle yaptım ben de. Genelde 1e1 gitti bunlar yani bir o bir ben başlattık ama ben bilerek 2-3 hatta 4 gün… Read more »

Torata90
Guest
Torata90

Bir de böyle bir durumda benim değil kızın sorunu diye düşünüyorum ulaşmaması. Sebeplerine pek odaklanmıyorum yani. Çünkü şu ana kadar her ne kadar tam anlamıyla mümkün olmasa da oyunu doğru oynadığımı düşünüyorum.

Cem
Guest
Cem

Mahmut abi selam, bende 1 haftadır kızla konuşuyorum her şeyi konuşuyoruz ama çok içli dışlıyız her gün beraber bir şeyler (oyun,film dizi, kitap ) gibi aktiviteler yapıyoruz ama son bi kaç gündür hiç birini yapıyoruz sanki soğuk bi hava varmış gibi konuşuyoruz geç yazmalar görüldüler, llk zamanlar çok ilgiliydi sanırım ilgisi gidiyor bunun için ne yapmalıyım ?

Torata90
Guest
Torata90

Soruda cevabını vermişsin zaten neden ilgisinin azaldığının.

La vai
Guest
La vai

Mahmut abinin yazıları bir kitap olursa yorumlara verdiği cevaplar bir cilt olur helal olsun.
Uzun ilişki yaşayan arkadaşlar ve en önce ben comfort ve shit test ayrımını iyi kavramamız lazım.
Abi lütfen ve lütfen comfort test hakkında yazar mısın uzun uzun.
Biz de tekrar tekrar okuyalım.

Smash
Guest
Smash

Mahmut abi selam, sana şöyle anlatayım. Şu eşleşme uygulamarından birisinde (tinder değil.). Bir kız ile tanıştım ve cidden onunla sevgili olmam çok zor oldu. Kız baskın, dominant, zor, ve çerçevesi sağlam bir kız. Etrafında bir çok erkek olmasına rağmen(hepsi de benden vücut, durum olarak daha iyi) Onlarla konuşmayıp sadece benimle iletişim halindeydi, benden de aynı şeyi isterdi ama flört dönemindeyken yine de tabak çevirirdim, sonrasında kızla sevigli olduk ve tabaklarıda bıraktım. (Kendisi istedi bu arada sevgili olmayı.) Sonra yaklaşık 1 ay falan her şey çok güzel gidiyordu. Seks bile konuştuk, hayatında mastürbasyon ve seks bile yapmamış. Ve eğer yapacaksam ömür… Read more »

Krank
Guest
Krank

Mahmut abi merhaba sevgilim son zamanlarda ailevi sorunlarından dolayı soğuk mesafeli davranıyor bana sorunlarını anlatıyor aslında ama ister istemez bu soğukluk ilişkiye yansıyor sence yanında olup destek olmalı mıyım yoksa bir süre kendi haline mi bırakmak gerekir ?

Tarı KAKAN
Guest
Tarı KAKAN

Ailevi sorun dediğin daddy issues mu yoksa?

Htere
Guest
Htere

3 senedir kırmızı hapla ilgili yazılar okuyorum hayatıma aktarmaya çalışıyorum uzun zamandır bu kadar anlam veremediğim şeyler yaşamamıştım..5 aylık sevgilimle karantinada biraz uzaklaştık ama bunu normal buldum çünkü eskiden konuşacak şeylerimiz vardı sürekli ama karantinada paylaşım azaldı ve ayrı şehirlerdeyiz. Tabi bu süreçte birkaç tartışmada haksız olduğum ve betalık yapmamın da payı var kesinlikle. İşin ilginç tarafı salı günü arayıp arabasının değişimiyle alakalı fikir aldı. Sonrasından sahurdan sonra da beni aramazsan küserim dedi biraz tiye aldım tabi ve aradım konuştuk. Ertesi gün direkt arabasının yaşını yanlış söylemiş onu düzelten mesaj attı birkaç mesajdan sonra uyuyakaldım. Akşam sınav sistemimizle ilgili mesaj… Read more »

Haydar
Guest
Haydar

Kısaca onetis olmuşsun,yakarsın kendini dikkat et 🙂

Tuokad
Guest
Tuokad

Abi selamlar yazıyı yeni okudum. Sana birkaç sorum var. Kızla karantina başlarında konuşmaya başladık tanışma faslı falan her şey çok iyidi görüntülü konuşmaya başladık film 1-2 günde bir film izliyoruk bir süre sonra normal olarak ikimizde sıkıldık bu konuşmaya da yansıdı daha geç cevaplar, kısa sohbet ben de üstüne düşmemeye çalıştım hiç üst üste konuşma başlatmadım fakat en son yazdığım zaman yine isteksiz ve kısa mesaj yazınca görüldü attım yaklaşık 8 gündür konuşmuyoruz üstte yazan arkadaşın hikayesine benziyor :d ama yinede senden duymak istiyorum ne yapmalıyım? İlişkinin bir yerinde mavi hapa döndüm o da karantina sonrası planıydı onun dışında soğukkanlılığımı… Read more »

Yalazgı
Guest
Yalazgı

Bu arada çok faydalı bir yazı keşke daha önceden biliyor olsaydım teşekkür ederim emekleriniz için.

Beno
Guest
Beno

Mahmut abi, kız arkadaşımla 2 gündür kavga halindeydik ama gerçekten sudan sebeplerden. İlk gün kavga sonunda uzun bir mesaj attı; “ben seni seviyorum seninle ciddi düşünüyorum sana asla yanlış yapmadım vs. “ Diye. Arayı düzelttik. 2. Gün yine aynı şekilde kavga ettik farklı bir sebepten. En sonunda sinirlenip dayanamadım bu ilişki yürümüyor ne yapacaksak yapalım dedim. Daha öncesinde birkaç defa bu şekilde söyleyip ayrılmıştım en son barışmamızda sakın ayrılık kelimesi etme birdaha yoksa seni tamamen silerim demişti. Ve ben yine ayrılık lafı ettim ve bana yazma sakın Sana sevdiğimi ciddi düşündüğümü söylememe rağmen ayrılık lafını açtın yine ve seni silerim… Read more »

Beno
Guest
Beno

Atılan eksilerden yanlış bir davranış içerisindeyim sanırım

KH237
Guest
KH237

Hatunla neden kavga ediyorsun ki sen? Üstelik kavganız neden, neden ettiniz, ne zamandır sevgilisiniz hiçbir detay yok.

“ haklısın canım bir anlık sinirle oldu seni seviyorum devam etmek istiyorum ama bu sözlerime rağmen bitirmek istersen anlarım bu seferlik affet “

Yerine, “Haklısın, bi an fevri davranmış olabilirim. Şu gün buluşalım” deyip, buluşacaktın. Buluştuğunda da normal normal takılıp öperdin vs.

Beno
Guest
Beno

İşler maalesef öyle değil. Hatun çalışıyor. İş çıkış saatleri genelde gece 9 10 arası. Kavga etmemem gerektiğini biliyorum ama resmen sürüklüyor beni. Kavga sebebi saçma bir şeyden. O öyle yapınca da böyle fevri davranıyorum. Sevgililik süreci 1 ay yaklaşık.

xAdre
Guest
xAdre

Daha 1. Ayda daha önce kavga etmişsiniz ve kız bi daha olursa ayrılırım demiş. 2. Ve 3. Kavga da geçmiş. Burdan ilişki çıkmayacağı besbelli. Yerinde olsam ayrılık kararını kıza bırakmaz ben bitirirdim. Eğer arada cinsel ilişki de yoksa boşuna zaman kaybı.

Beno
Guest
Beno

Kız kavga olursa ayrılırım demedi birdaha ayrılık konusu açarsan ayrılırım dedi.

Yusuf
Guest
Yusuf

Merhaba Mahmut abi, 7 aydır beraber olduğumuz sevgilim 1 haftadır çok durgun(regl dönemi), psikolojim bozuk sürekli ağlıyorum yalnız kalmak istiyorum kendini bulmak istiyorum deyip zaman istedi pandeminden dolayı 4 ayda 1 kere buluştuk ailesi evhamli olduğu için çok dışarı çıkarmadığını söylüyor ama asıl merak ettiğim yalnız kalmak istiyorum dediği başkasını arıyorum bulamazsam sana dönücem olayına mı cikiyor? Teşekkürler.

Melih
Guest
Melih

Buradaki yazıda olduğu gibi bir şey oldu son zamanlarda abi tartıştık basit bir mesele büyüdü sonraki iki gündür ben yazarsam yazıyor ararsam konuşuyor. Örnek veriyorum konuşuyoruz ben konu açarsam konuşuyoruz yoksa sessizlik oluyor bu arada ciddi bir iliskideyiz ve haftaya ailelerimiz falan tanışacak. Ben de bu tavrından sonra bir sorun mu var vs sordum yok deyince iyi güzel dedim sonrasında yine ben açarsam konu konuştu. Sonra hayırlı geceler bebeğim yatacağım birazdan deyip kapadım trip vs atmadan. Bundan sonra böyle devam etmeli miyim?

1 2 3 8