Sevgilim son zamanlarda kendini geri çekti

5 aylık bir ilişkim var. Hemen hemen tam olarak bu sitede anlattığın şekilde başladı. Yaklaşık 4 hafta kadar buluşup birlikte olduktan sonra “biz neyiz?” sorusu geldi ve resmen sevgili olduk.

Güzel, olması gereken bu. Kız biz neyiz diye sorduğunda 90% bu soruyu bekliyor olursun. Zira kız bunun işaretlerini önceden verir. Eğer sen de sevgili olmayı düşünüyorsan, kıza tebessüm ederek “neden sordun bunu, sen ne düşünüyorsun” gibi bir şey sorarsan o zaten sana seninle sevgili olmak istediğini söyler.

3 – 4 hafta öncesine kadar çok güzeldi ama son 3 – 4 haftadır bana karşı ara ara bir soğukluğu var. Bunun nasıl bir test olduğunu anlayamadım. Ne yapmam lazım?

Şimdi ilk anlaman gereken şey, ilişkilerde kadının (ve aslında senin de) duygularınız / ilginiz iner – çıkar. Senin davranışlarına tepki olarak hormonal veya başka bir nedenle hatunun sana karşı ilgisi azalıp / artar.

Uzun süre her şey iyi gittikten sonra kız geri çekildiğinde, bu konuda hemen bir şey yapması gerektiğini düşünür. Geçici bir süre de olsa kadın erkeği aradığında eskisi kadar tatlı konuşmayabilir, daha az arayabilir, aradığında ulaşması zor olabilir.

Bu durum genellikle kadının erkeğe karşı ilgi seviyesinin düşüşüne işaret eder. Bu ilgi seviyesindeki düşüş de genellikle ya sizin bir şeyleri yanlış yaptığınıza ya da beraber fazlaca zaman geçirdiğinize işaret eder.

Peki ne yapacaksınız?

Muhtemelen hiçbir şey!

Öncelikle kendi zayıflıklarınızın esiri olmayın. Her gün mesaj atan hatun bir – iki gün mesaj atmadı diye paniğe kapılmayın. Abartmayın. Bırakın bir iki gün de araşmayın.

Eğer bir şeyi yanlış yapıyorsanız, o şeyi yapmayı bırakın. Bunu dile getirip konuşmanıza gerek yok. Mesela hatunu çok fazla mı aramaya başladınız? Bunu yapmayı bırakın. Hatunu aramayı bırakın demiyorum. Fazla aramayı bırakın.

Peki bu soğuma bir kaç haftadır devam ediyorsa ve sizin yanlış yaptığınız bir şey yoksa?

Birincisi erkeklerin 90%ının yaptığı hatayı yapıp paniğe kapılarak daha fazla üstüne düşmeye kalkmayın. Muhtemelen çok içli dışlı olmanız yüzünden soğudu (bu içli dışlı olma işi kendi yüzünden olsa bile), daha içli dışlı olarak kızı ısıtamazsınız.

Biraz zaman verirseniz, sizi bir iki güne arar zaten. Eğer siz de fazlaca aramamışsanız, arayıp konuşabilirsiniz. Ama ASLA “merak ettim, aramadın bir şeyin mi var?” demeyin. Sanki kızı merak etmişsiniz gibi aradığınız konusunda kendinizi kandırabilirsiniz ama kızı kandıramazsınız. Eğer arama motivasyonunuzu bu bahane ardına saklamaya çalışırsanız, “acaba bana ilgin mi azaladı?” diye aradığınızı anlayacaktır.

İkincisi, her şeyi üstünüze alınmayın. Örneğin geçen yıl benim hatun böyle bir soğumuştu. Beraber geçirdiğimiz günlerden biriydi ve oldukça durgundu. “Neyin var?” sorusuna “bir şeyim yok” diye cevap verdi.

Bu durumda yapabileceğim tek şeyi yaptım: “Konuşmak ister misin, benim yapabileceğim bir şey var mı?” diye sordum ve “Hayır, teşekkür ederim” gibi bir cevap verdi. NOKTA. Daha fazla üstelemedim ve yaklaşık yarım saat sonra pat diye kendiliğinden anlatmaya başladı. O sıralar anne ve babasını kaybettiği için onlarda kalan iki küçük kuzeni evde sorun çıkarıyormuş ve canı da buna sıkkınmış. Anlattıktan sonra rahatladı ve bana sarıldı.

Bazı erkekler maalesef “yoksa artık bana ilgisi mi azaladı?” ya da “kesin benimle alakalı” gibi zayıflık/korku kaynaklı (kaybetme korkusu) davranırlar ve ısrar ederler. Bu ısrarları sonucu korktukları başlarına gelir: Sorun bir anda kendileri ile alakalı olur!

Peki durum daha ciddiyse. Örneğin olgun davranmanıza rağmen soğukluk artarak devam ediyorsa?

Şu yazıda belirttik: Uzun süreli ilişki içinde bir kadın yavaş yavaş soğur. 2 yıllık bir sevgili, size en az bir ay “ben gidiyorum” sinyali verir:

Seks sıklığının azalması ve kızın sekse isteksizliği tabii ki bir alarm. Ama asıl alarmlar kadının aramalarınıza ve mesajlarınıza geç ve eskiye nazaran soğuk cevap vermesidir. Sizi aramayı çok azaltması hatta bırakmasıdır. Gülerken gözleri de gülüyor mu? Bu da bir sinyal. Kızların ses tonları da asla yalan söylemez : kız mutlu iken sesi müzik gibidir, kedi iken sesi kız çocuğuna döner, azdığında nefesi kesilir gibidir ve size saygısı bittiğinde tamamen monotonlaşır. Yaptıklarınızın ona batması (gözlerini küçümser şekilde çevirmesi, onaylamaz manada şeyler söylemesi ya da sesler çıkarması, dırdır, vs …) bir başka işarettir. Eğer size enteresan sorular soruyor ve konuşma garip yerlere gidiyorsa, bu da bir alarm. Aslına bakarsanız, kendinizi kandırmazsanız ve kızların davranışları ile söylediklerinin ağızlarından çıkandan daha önemli olduğunu yakalarsanız, bu tür ipuçlarını hissedersiniz. Eğer “Merve’ye birşey oldu, eskisi gibi sıcak değil” diyorsanız, 90% doğrudur.

Bunu yakaladığınız an ise tamamen soğukkanlı davranmanız gerekiyor. Önemli birini ya da bir şeyi kaybetme ihtimaliniz yüzünüze çarptıktan sonra kafanıza üşüşecek hain duygusallıklara karşı koymanız lazım. Eğer bunlara karşı koyarsanız, hala kazanma ihtimaliniz var ama karşı koyamazsanız, kazanma ihtimaliniz SIFIR! Kazanmak mı istiyorsunuz (kaybetme ihtimali olsa da), duygusallaşıp (ve siz nasıl kendinizi kandırırsanız kandırıp pratikte “beni terk etme” diye yalvarmak olan şeyler yapıp) kaybetmeyi mi?

Şimdi yapmanız gereken şey : Kadının sizinle ilişkisine olan şüpheleri kesinleşmeden HEMEN BAĞLANTIYI KESİP ULAŞILMAZ OLUN! Sahayı terk eden siz olmalısınız! Kadını arayıp ayrılın demiyorum, kaybolun! Tamamen değil ama yüzyüze görüşmeyi minimuma indirin. Kızı aramayın ya da mesaj atmayın. Kız ararsa kibar olun, neşeli olun ama uzun uzun konuşmayın. ASLA ONUN HAYATINI ARAŞTIRMAYIN! Yanılıp şaşırıp buluştuğunuzda gördüğünüz saçma hareketlerine gülün. Ve HİÇBİR ŞEY OLMAMIŞ GİBİ DAVRANIN. Sakın ha ilişkinizin geleceği ile ilgili konuşmaya çalışmayın.

 

 

Share this...
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

398
Leave a Reply

Yazıyla alakasız veya 500 kelimeyi geçen yorumlar cevaplanmıyorlar. "Yazıyla alakasız ama ..." ya da "en son yazı bu olduğundan buraya yazdım" diye başlamanız kurtarmıyor. Mahmut Abi ile özel görüşme yapmak isterseniz Erkek Adam Sanal Görüşme sayfasından sanal görüşme ayarlayabilirsiniz.

avatar
108 Comment threads
290 Thread replies
24 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
130 Comment authors
ahmetnonnamenaAnonimVecihi BirkulMert Recent comment authors
  Subscribe  
Notify of
Ali
Guest
Ali

Abi kız hep ben yazıyorum. Ben yazmasam konuşmayız, umrunda değili gibi şeyler diyordu. Geçen de hafif bir hastaydı. İyi geceler dedi. Ertesi gün yazmadı. Bende hastalığı ile ilgili yazdım. Merak ettiğini sanmıyorum, falan dedi, merak etseydin bu kadar zaman sonra yazmazdın dedi. Bende aklımdaydın, dedim. ” Ben sana bir şey demiyorum. İyi akşamlar.” dedi. İki gündür bende yazmadım, o da yazmadı. Şimdi yazsam ve ya arasam sıkıntı olur mu? Muhtaç görünmemek vs. Adına. Hiç bir şey olmamış gibi arasam.

caspava
Guest
caspava

Mahmut abi 2 haftadan beri konuşmuyoruz , biz ne hayal kurduysak arkadaşlarıyla gerçekleştirdi . Bende senin dediğim gibi hata yaparak daha ilgili olup üstüne düştüm soğuk yapmaya başladı mesajlara geç cevap vermeler erken iyi geceler mesajı görüldü atmalar vs derken en son 2 hafta önce mesaj attım görüldü bıraktı hiç konuşmuyoruz ama hesaplarımız biribirimiz de İnstagram . Sence ne yapayım abi yardım et 2 senelik ilişki batıyor mu çıkıyor mu ?

caspava
Guest
caspava

2 hafta önce En son bunu yazdım ve görüldü bıraktı “ Devam etmeyelim mi “ . Geçen 2 seneyi ve anılarımızı düşününce bırakamıyorum yada bırakmak istemiyorum

Adamım
Guest
Adamım

Direk “No contact” dostum. Max 1-2 aya geri dönecek. Yoklayacak yani. Ama sen geri dönmemek için No contact yapmalısın. Ağlatırsın emin ol:)

İlyas
Guest
İlyas

Mahmut abi, bi kızla konuşuyorum ilk başta ara ara hikayelerine yazıyordum sonra benim attığım bi hikayede bana yürüdü buluşma teklifi ettim kabul etti. Programım yoğun olduğu için biraz ileri bir tarihe attım. Buluşma gününe kadar ara ara sohbet ediyoruz instadan ama kız kendini geri çekti sizce neden olabilir ? ( ablama sordum ilk başta o yürüdüğü için şimdi zor kadını oynuyordur dedi )

Dex
Guest
Dex

Sana ne yazdı da yürüdüğünü düşünüyorsun? Sen kıza buluşma teklif etmişsin, kız bunu kabul etmiş ama sonra bunu ileri bir tarihe erteleyerek kızın hevesini kaçırmış olabilirsin. Buluşma tarihlerinde daha kesin olman lazım. Buluşma gününe kadar olan ara ara mesajlaşma olayını da abartmış olabilirsin belki. Kız ne yazıyor da kendisini geri çektiğini düşünüyorsun? Daha detaylı bilgi vermen lazım. Ayrıca ablan da olsa kadınlardan ilişki tavsiyesi alma. Kızın zoru oynadığı düşüncesi genelde insanların kendi kuruntusu oluyor.

İlyas
Guest
İlyas

Hocam çevrem tarafından yakışıklı olduğum söyleniyor bi hikaye atmıştım hikayeme güzel bi yorum yapmıştı yürüme olarak düşündüğüm şey o, kızın geri çekilmesini şurdan çıkardım mesajlarıma yarım yamalak cevap veriyor geç cevap veriyor (normalde buna takan biri değilim ama dm kutusunda mesajım beklerken twit atıyor hikaye falan atıyor ) öyle yani bu hareketlerinden o sonucu çıkardım.

Hiwatari
Guest
Hiwatari

Reis, Ben bi kizla tanistim opme falan ilerlettim olayi. 2-3 haftamizda kizla otururken “seninle disari cikmamaya calistim ama kendimi her gun seninle disarida buluyorum. Kendimi seni operken buluyorum. Her sey hizli gelisti falan dedi. Ardindan ne hissettigimi anlamam icin bi hafta konusmasak mi dedi. Ben de dedim ki ” gitmek istersen sen bilirsin, seni bir seye zorlamiyorum ama ben ara vermem gitmek istersen git bitsin” ( ultimatom değildi kendi dusuncemi aktardim) Sonra vazgecti “ben sadece kendimden emin olmak istedim dedi sana karsi bir seyler hissediyorum ama cok hizliyiz falan dedi” ve 2-3 hafta daha boyle devam ettik. Ona cizdigim sinirlara… Read more »

Planophore
Guest
Planophore

Mahmut abi merhaba, 3 kez buluştuğum bi kız var her ne kadar tecrübesiz ve yolun başında olsamda temel kuralları uygulamaya çalışıyorum fazla iltifat etmemeye, seni seviyorum dememeye vs. sadece iyi vakit geçirmeye çalışıyorum. İlk buluşmalarda da senin tavsiyene uyarak işi fiziksele götürdüm el ele tutuşma öpme vs.(cinsel ilişki yok ama muhafakazar biri için en azından bunlar olmalı demiştin) ancak şöyle bi şey farkettim hızlı davranıp muhtaç görünmemek ve ilişkiyi teklif eden olmamak için seni seviyorum demedim sürekli iltifat etmedim ancak işi ilk buluşmalardan fiziksele götürünce kız bi ne oluyo dedi ve çok hızlı gittiğimizi düşündü ve sanki bi an önce… Read more »

Aliucgar
Guest
Aliucgar

Mahmut abi. Kız okul kayıtlarıyla falan uğraşıyordu. Bende Aşı oldum yatıyordum yan etki yaptı biraz. O sırada o işleri yaparken çok yanıt veremedim. Tripli davrandı. Dedim bu bu yorgunum. Gece ” sen benim arkamı yaslayacağım bir adam değilsin, ben kendimi kandırıyorum yazmış. Bende tabi ki yanında olmalıyım. Biliyorsun aşıdan dolayı bitkindim bugün dedim. Sabah bir şey yazmamıştı ben yazdım. Okulla ilgili onun için bir şeylere bakmıştım. Soğuktu. Ara dedim aradı. Yine soğuktu. Konuyla ilgili araşırıdığım şeylerden bahsettik kapattık. Hemen bir daha benimle ilgili bir şeye bakma yazmıştı. Bende görüldü de bıraktım. Bir günde böyle soğuması garibime gitti

Mol adnan
Guest
Mol adnan

Mahmut abi Kızla ilk buluşmada kalktı benim yanıma geldi, dışarda 2-3 mekan gezdik sonra evime davet ettim, güzel bir gece geçirdik beraber, ilgisi alakası hat safada idi, ikinci buluşmayi davet ettim bir daha geldi, aynı sekilde yine 2-3 mekan gezip güzel bir gün geçirip akşam bende kaldı, ilk seferde ikinci seferde sex vardı ama bu sürede kız benle sürekli aradi konuştuk işteyken vs baya yani ilgiliydi benden önemli olan bir eşyamı aldı vs sonra ben bir kere o.taraflarda isim vardi yanımda arkadaşımla yanına uğradık muhabbet vs ettik döndüm, sonra kız yazmamaya aramamaya başladı, bunu fark ettiğim an 1-2 gün sonra… Read more »

Hakangul
Guest
Hakangul

Abi altı aylık bir ilişkim var. Kız memleketine gitti ve bana çok yazmadı bu sürede. Bende bir iki gün normaldir diye düşündüm. İnterneti de uzun süreler kapalıydı çok takmadım. Bir günde ben hiç yazmadım çünkü zaten İnterneti kapalı oluyordu genelde, bende yazmadım. Akşam bana insan bir merak eder, insan bir sorar, benim için önemli bir gündü, iki saniyelik mj atamıyor musun gibi şeyler dedi. Bende işten eve yeni geldiğimi falan söyledim. Arayacaktım seni dedim. Ara konuşalım dedim bir kaç kez de. Yok dedi. Her şeye bir bahanen var sus artık iyi geceler dedi. Bende iyi geceler dedim. Yazık yazdı. Ertesi… Read more »

Torro Rosso
Guest
Torro Rosso

Mahmut Abi selamlar.

Kırmızı hap öğretisi ile yeni tanışmış biri olarak sana kişisel ilişkim ile alakalı bir soru sormak istiyorum.

Kız arkadaşım ile 4 yıllık ilişkimiz var ve son 1-2 haftadır bana karşı soğuk gibi. İlgi ve alakalasını minimum düzeye çekmiş vaziyette. Neden böyle olduğunu sorduğumda ise başka durumlardan kaynaklandığını bahsediyor bende çok üstüne düşmüyorum. Bu durumda ne yapmalıyım ? Bende aynı şekilde ilgi ve alakamı minimum düzeylere çekip kendi köşeme mi çekileyim ?

Teşekkür ederim.

Dex
Guest
Dex

Sorunun cevabı yazıda var zaten. ‘Eski sevgiliyi geri kazanma’ yazısında ‘eski sevgili olmadan hemen önce’ başlığı altında yazılanları da okuyabilirsin.

https://erkekadam.org/2018/02/02/eski-sevgiliyi-geri-kazanma-eski-sevgili-olmadan-hemen-once/

hüseyin
Guest
hüseyin

mahmut abi selamlar 4 yıllık bir ilişkim var 2 ay önce çalışmak için şehir dışına gitti ben gitmesini pek istemedim ancak bir süre çalışması gerektiğini söyleyince ikna oldum. yoğun bir iş temposu var pek vakit ayıramıyor ordada akrabalarıyla kalıyor evdede konusamıyoruz telefonla belli noktada no contactı uygulayamıyorum çünkü ilişkide genelde o arayıp sorar müsaitlik durumundan dolayı abi.kendi mesaj atıyor ama hemen cevap vermiyor saat geç oluncada erken kalkıyorum uykum geldi diyor aramıza bir soğukluk girmiş gibi sence ne yapmalıyım attığı mesajlara geçmi dönmeliyim

Geralt
Guest
Geralt

Abi geçen de başka konuya yazdım gece wp de aktif oluyor diye, kız arkadaşım psikolojik sorunları yüzünden 2 haftadır ilaç kullanmaya başladı, daha önce de sorunları vardı ama ilaç kullanmıyordu. İlaç almaya başladığından beri tavırları değişti geçen gün durduk yere ağlamış ondan bahsetti, ve biz sevgilimle geçen pazar buluştuk bana eski sevgilisinin ona ulaşmaya çalıştığını, kızın onu her yerden ayrıldıktan sonra engellediğini ama ortak arkadaş vasıtasıyla haber gönderdiğini anlattı. Ben de onun yanlış bir şey yapmayacağını bildiğimi ona haber gönderen ortak arkadaşları ile iletişimini kesmesi gerektiğini söyledim o da haber veren arkadaşlarını takipten çıktı. Kız bunları anlatırken gergin gözüküyordu anlatınca… Read more »

Lizarm
Guest
Lizarm

Mahmut abi kız arkadaşımla tekrar ilişkiye başladık. İlk kez ciddi bir ayrılık yaşadık ve kız 10 gün gibi bir süreç sonrası aradı. Zamanla olsun her şey ilişkimizin en başındaki o kısa süren flört evresinin devamı gibi, zamana bırakalım konuşalım ve öyle sevgili olalım demeye getirdi kısaca. Tamam demeyecektim fakat denemekten zarar gelmez dedim. Şu an normal bir çizgide ilerliyor fakat klasik ilişki hitapları yok, yeni konuşmaya başlamış gibiyiz. Zaten 1 gün oldu. Kız shit test atıyor, birden fazla kez attı da. Shit testlerin çoğunu görmezden geliyorum ve üzerinde durmuyorum, kısaca olumlu sonuç alıyorum. (Olumlu sonuç almaktan kastım da kızdan davranış… Read more »

Geralt
Guest
Geralt

Destan yazmışın reis

Hataların hatasını yapan eski beta
Guest
Hataların hatasını yapan eski beta

Sen kendi çerçevende ilerlemeye devam et. Bu arada senin ana motivasyonun “o kızın tekrar sana bağlanması” olmamalı bu seni ileride tekrar hataya sürükler. Kendi çizginde devam et olursa olur , olmazsa da kız kendisi kaybetti dersin yoluna devam edersin.

Alp
Guest

Abi bi uzak mesafe ilişkim var. Biliyorum uzak mesafe ilişkileri çok sağlıklı değil ama her hafta görüşüyoruz. Hatta bazen haftasonlarını otelde veya o gelirse evimde geçiriyoruz. Cinsellik konusunda bi sıkıntı yok. Beraberken de herhangi bi ilgisizlik sinyali almıyorum. Yüz yüzeyken ya da telefonda sesli konuşunca her şey güzel anlayacağın. Fakat uzakken mesaj atmıyor. Bugün bişey sordum mesela tek kelimelik cevap aldım muhabbeti uzatma çabası yoktu bişey yazmadım ben de. Aslında genel olarak bi sıkıntı yok gibi ama 1 hafta konuşmadık geçen, mesaj attı en sonunda napıyosun diye zorunluluktan sorarmış gibi. Neye yoracağımı bilemedim pek. Gaflete düşüp ilgi vermiyorum ama böyle… Read more »

Jolemsilesmiskisiler
Guest
Jolemsilesmiskisiler

Mahmut abi bir kızla arkadaşlık kurduk ve yavaş yavaş flört etmeye başladık. İlk başta şaka yolluydu fakat kızdan daha sonra ciddi olma elektriğini alınca kendimi biraz kaptırdım. O sürekli çok hızlı gidiyordu, sürekli bir temas halindeydik ama ben genelde arkadaş ortamıyla buluştuğumuz için ve dışarıda genelde kafede olduğumuz için kendimi geriye çekiyordum. Zaten konuştuğu, hatta seviştiği bir başka kişi daha vardı ve bu durum beni biraz bozuyordu. Sonra birkaç gün bu temasları ve flört muhabbetini azalttı ve ben de aptallık yapıp bir sorun mu var diye sordum. Daha sonra seninle vakit geçirmekten ve senden hoşlanıyorum dedi. Ben de şuan bunları… Read more »

Contact
Guest
Contact

Kız arkadaşım bir süredir arama ve mesaj atma sıklığını azalttı. Mesela bugün öğlen vakti 1 sefer telefonda görüştük yaklaşık 5 dakika kadar. Sonra gece aradı uykum var dedi ve kısa bir konuşma sonrası yattı. Ancak birkaç gündür hiç mesaj yok, kısa aramalar var. Şöyle bir bakınca da çoğunda arayan ben olmuşum. Bu akşam hayırdır güzelim hiç sesin soluğun çıkmıyor dedim normal bir şekilde, gün içinde çok işlerim oluyor akşam da telefonla ilgilenmiyorum dedi. Haftada 2-3 kere görüşüyoruz bu arada. Bana ilgisi azalmış mı yoksa normal mi karşılamam gerekir? Ulaşma sıklığını 3 o 1 ben olacak şekilde uygulamayı düşünüyorum. Son günlerde… Read more »