Sevgilim son zamanlarda kendini geri çekti

5 aylık bir ilişkim var. Hemen hemen tam olarak bu sitede anlattığın şekilde başladı. Yaklaşık 4 hafta kadar buluşup birlikte olduktan sonra “biz neyiz?” sorusu geldi ve resmen sevgili olduk.

Güzel, olması gereken bu. Kız biz neyiz diye sorduğunda 90% bu soruyu bekliyor olursun. Zira kız bunun işaretlerini önceden verir. Eğer sen de sevgili olmayı düşünüyorsan, kıza tebessüm ederek “neden sordun bunu, sen ne düşünüyorsun” gibi bir şey sorarsan o zaten sana seninle sevgili olmak istediğini söyler.

3 – 4 hafta öncesine kadar çok güzeldi ama son 3 – 4 haftadır bana karşı ara ara bir soğukluğu var. Bunun nasıl bir test olduğunu anlayamadım. Ne yapmam lazım?

Şimdi ilk anlaman gereken şey, ilişkilerde kadının (ve aslında senin de) duygularınız / ilginiz iner – çıkar. Senin davranışlarına tepki olarak hormonal veya başka bir nedenle hatunun sana karşı ilgisi azalıp / artar.

Uzun süre her şey iyi gittikten sonra kız geri çekildiğinde, bu konuda hemen bir şey yapması gerektiğini düşünür. Geçici bir süre de olsa kadın erkeği aradığında eskisi kadar tatlı konuşmayabilir, daha az arayabilir, aradığında ulaşması zor olabilir.

Bu durum genellikle kadının erkeğe karşı ilgi seviyesinin düşüşüne işaret eder. Bu ilgi seviyesindeki düşüş de genellikle ya sizin bir şeyleri yanlış yaptığınıza ya da beraber fazlaca zaman geçirdiğinize işaret eder.

Peki ne yapacaksınız?

Muhtemelen hiçbir şey!

Öncelikle kendi zayıflıklarınızın esiri olmayın. Her gün mesaj atan hatun bir – iki gün mesaj atmadı diye paniğe kapılmayın. Abartmayın. Bırakın bir iki gün de araşmayın.

Eğer bir şeyi yanlış yapıyorsanız, o şeyi yapmayı bırakın. Bunu dile getirip konuşmanıza gerek yok. Mesela hatunu çok fazla mı aramaya başladınız? Bunu yapmayı bırakın. Hatunu aramayı bırakın demiyorum. Fazla aramayı bırakın.

Peki bu soğuma bir kaç haftadır devam ediyorsa ve sizin yanlış yaptığınız bir şey yoksa?

Birincisi erkeklerin 90%ının yaptığı hatayı yapıp paniğe kapılarak daha fazla üstüne düşmeye kalkmayın. Muhtemelen çok içli dışlı olmanız yüzünden soğudu (bu içli dışlı olma işi kendi yüzünden olsa bile), daha içli dışlı olarak kızı ısıtamazsınız.

Biraz zaman verirseniz, sizi bir iki güne arar zaten. Eğer siz de fazlaca aramamışsanız, arayıp konuşabilirsiniz. Ama ASLA “merak ettim, aramadın bir şeyin mi var?” demeyin. Sanki kızı merak etmişsiniz gibi aradığınız konusunda kendinizi kandırabilirsiniz ama kızı kandıramazsınız. Eğer arama motivasyonunuzu bu bahane ardına saklamaya çalışırsanız, “acaba bana ilgin mi azaladı?” diye aradığınızı anlayacaktır.

İkincisi, her şeyi üstünüze alınmayın. Örneğin geçen yıl benim hatun böyle bir soğumuştu. Beraber geçirdiğimiz günlerden biriydi ve oldukça durgundu. “Neyin var?” sorusuna “bir şeyim yok” diye cevap verdi.

Bu durumda yapabileceğim tek şeyi yaptım: “Konuşmak ister misin, benim yapabileceğim bir şey var mı?” diye sordum ve “Hayır, teşekkür ederim” gibi bir cevap verdi. NOKTA. Daha fazla üstelemedim ve yaklaşık yarım saat sonra pat diye kendiliğinden anlatmaya başladı. O sıralar anne ve babasını kaybettiği için onlarda kalan iki küçük kuzeni evde sorun çıkarıyormuş ve canı da buna sıkkınmış. Anlattıktan sonra rahatladı ve bana sarıldı.

Bazı erkekler maalesef “yoksa artık bana ilgisi mi azaladı?” ya da “kesin benimle alakalı” gibi zayıflık/korku kaynaklı (kaybetme korkusu) davranırlar ve ısrar ederler. Bu ısrarları sonucu korktukları başlarına gelir: Sorun bir anda kendileri ile alakalı olur!

Peki durum daha ciddiyse. Örneğin olgun davranmanıza rağmen soğukluk artarak devam ediyorsa?

Şu yazıda belirttik: Uzun süreli ilişki içinde bir kadın yavaş yavaş soğur. 2 yıllık bir sevgili, size en az bir ay “ben gidiyorum” sinyali verir:

Seks sıklığının azalması ve kızın sekse isteksizliği tabii ki bir alarm. Ama asıl alarmlar kadının aramalarınıza ve mesajlarınıza geç ve eskiye nazaran soğuk cevap vermesidir. Sizi aramayı çok azaltması hatta bırakmasıdır. Gülerken gözleri de gülüyor mu? Bu da bir sinyal. Kızların ses tonları da asla yalan söylemez : kız mutlu iken sesi müzik gibidir, kedi iken sesi kız çocuğuna döner, azdığında nefesi kesilir gibidir ve size saygısı bittiğinde tamamen monotonlaşır. Yaptıklarınızın ona batması (gözlerini küçümser şekilde çevirmesi, onaylamaz manada şeyler söylemesi ya da sesler çıkarması, dırdır, vs …) bir başka işarettir. Eğer size enteresan sorular soruyor ve konuşma garip yerlere gidiyorsa, bu da bir alarm. Aslına bakarsanız, kendinizi kandırmazsanız ve kızların davranışları ile söylediklerinin ağızlarından çıkandan daha önemli olduğunu yakalarsanız, bu tür ipuçlarını hissedersiniz. Eğer “Merve’ye birşey oldu, eskisi gibi sıcak değil” diyorsanız, 90% doğrudur.

Bunu yakaladığınız an ise tamamen soğukkanlı davranmanız gerekiyor. Önemli birini ya da bir şeyi kaybetme ihtimaliniz yüzünüze çarptıktan sonra kafanıza üşüşecek hain duygusallıklara karşı koymanız lazım. Eğer bunlara karşı koyarsanız, hala kazanma ihtimaliniz var ama karşı koyamazsanız, kazanma ihtimaliniz SIFIR! Kazanmak mı istiyorsunuz (kaybetme ihtimali olsa da), duygusallaşıp (ve siz nasıl kendinizi kandırırsanız kandırıp pratikte “beni terk etme” diye yalvarmak olan şeyler yapıp) kaybetmeyi mi?

Şimdi yapmanız gereken şey : Kadının sizinle ilişkisine olan şüpheleri kesinleşmeden HEMEN BAĞLANTIYI KESİP ULAŞILMAZ OLUN! Sahayı terk eden siz olmalısınız! Kadını arayıp ayrılın demiyorum, kaybolun! Tamamen değil ama yüzyüze görüşmeyi minimuma indirin. Kızı aramayın ya da mesaj atmayın. Kız ararsa kibar olun, neşeli olun ama uzun uzun konuşmayın. ASLA ONUN HAYATINI ARAŞTIRMAYIN! Yanılıp şaşırıp buluştuğunuzda gördüğünüz saçma hareketlerine gülün. Ve HİÇBİR ŞEY OLMAMIŞ GİBİ DAVRANIN. Sakın ha ilişkinizin geleceği ile ilgili konuşmaya çalışmayın.

 

 

Share this...
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

398
Leave a Reply

Yazıyla alakasız veya 500 kelimeyi geçen yorumlar cevaplanmıyorlar. "Yazıyla alakasız ama ..." ya da "en son yazı bu olduğundan buraya yazdım" diye başlamanız kurtarmıyor. Mahmut Abi ile özel görüşme yapmak isterseniz Erkek Adam Sanal Görüşme sayfasından sanal görüşme ayarlayabilirsiniz. Not: Burada soru sırası çok yüksek, Patreon destekçilerini, Patreon'da cevaplamaya öncelik veriyorum.

avatar
108 Comment threads
290 Thread replies
24 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
130 Comment authors
ahmetnonnamenaAnonimVecihi BirkulMert Recent comment authors
  Subscribe  
Notify of
Ryan
Guest
Ryan

Merhaba Mahmut abi sevgilimle yaklasik 3 aydir beraberiz hic bir sorun yoktu bana karsi ilgiside fazlasiyla vardi ama bu aralar ilgisi kesildi ve yorgun oldugunu sinava hazirlandigi soyluyor lakin ben hem spora gidiyor hem de sinava hazlirlanmama ragmen yorgunlugum ilgi yetersizligine donmuyor bana bahane gibi geldi sence ne yapmaliyim.

chris
Guest
chris

mahmut abi selamlar, 5 aydır bir ilişki içerisindeyim ve son 1 haftadır kız arkadaşımın konuşma tarzı ve yazma sıklığı değişti, tepkileri daha soğuk gelmeye başladı, o yazmadığı sürece yazmıyorum ne kadar ilgi veriyorsa eşit ya da daha altında veriyorum. ikimiz de aynı üniversitede okuyoruz geçtiğimiz ay birlikte tatile çıktık ve gayet keyifliydik. yaklaşık 4 gün sonra okuduğumuz şehirde tekrar bir araya geleceğiz, bu süreçte ne yapmalıyım tavsiyelerin nelerdir? sence bu bir test mi? ve şu an kuzenleriyle 1-2 gün içinde aramalı mıyım?

Jaguar
Guest
Jaguar

Abi geçtiğimiz günlerde tartışma yaşadığım kız arkadaşım birkaç gündür aramama rağmen kırgın olduğunu söylüyor ve kendisi ben aramadıkca konuşmuyor.gecen gece de telini uyku moduna almış muhtemelen aradığımda ulasamayim diye. Bu tip davranışları olmazdı lakin ilk defa böyle davranıyor. Bir iki gün daha arayım mı yoksa ilgiyi tamamen çekmeli miyim.

ahmet
Guest
ahmet

11 aydır sevgiliyiz, sevgilimi giyimi konusunda uyardım ve ne var be gibisinden cevap verdi böyle diyince sinirlenip sokakta yüksek sesle konuştum ve tartıştık sonunda haklısın ben senin baban mıyım kardeşin miyim ne karışıyorum ki giydiğine gibisinden dedim akşam bana “üslubun yanlıştı” gibisinden şeyler söyledi 2 gündür soğuk davranıyor yazıdaki gibi monoton konuşuyor ve yanımda kalmaya isteksiz duruyor
bu durumda ne yapmalıyım?

Can
Guest
Can

Mahmut abi merhaba, Bundan yaklaşık 1.5 ay önce kız arkadaşımla ilişkimiz başladı. Biz neyiz sorusu geldi. Onun üzerinden ilişkimiz başladı. Aramızdaki cinsellik de çok iyiydi. İlk zamanlar çok heyecanlı, bana yazan, arayan kız iki üç hafta sonra birden soğudu. Aramalar azaldı, görüşmeler minimuma indi. Ben de no contact uyguladım ama sonradan dayanamadım yazdım. Ardından kendisi bana işiyle ilgili bir sorun olduğunu o yüzden canının sıkkın olduğunu söyledi. Onu dinledim. Sonra normale döndük. Geçen hafta perşembe günü kadıköy’e hastaneye gelecekti. Ardından buluşalım diye söyledim. Buluşmaya az bir süre kala bana mesaj attı. Benim gelmem zor diye. Ben de şunu söyledim. İki… Read more »

Otto von Jerusalem
Guest
Otto von Jerusalem

Selam abi, İş yerinden bir kızla 6 haftadır birlikteyiz, 2 haftadır da sevgiliyiz. İlişki Pazartesi gününe kadar güllük gülistanlık (seni seviyorum, iyi ki hayatımdaki erkek sensin vs.) ilerlerken dünden beri aramız kötü. Topluca sinemaya gidilecekti,kız arkadaşım biletlerimizi yan yana alalım diye geldi. Aldık, aradan 30 dk geçtikten sonra fikrini değiştirdi ve sinemaya gitmek istemediğini söyledi. Ben de isterse bileti devredeceği birini bulabileceğimi söyledim. “Ne yani sen gidecek misin?” dedi, evet dedim. Sonra klasik kız tribi, hafif alaya alarak eğlendim. “Ne yani yakışıklı prensinle güzel bir film izleme fırsatını mı tepeceksin, hem de kızların arasında tek bırakacaksın?” Sonrasında akşam filmden buluştuk… Read more »

berat
Guest
berat

1 yıldır sevgiliyiz, Yıl dönümümüzü kutlamadım, hediye de almadım diye sevgilim çok üzüldü ağladı hayal kırıklığına uğradığını söyledi ayrılmayı düşündüm falan dedi çok sinirliydi bana karşı şuan buz gibi konuşması
gayet düzgün bi şekilde ilişkimize karşı bir sorumsuzluk yaptığımı kabul ettim ve bunun için özür diledim yaptığım şeyi değiştiremem ama yapacaklarımı değiştirebilirim dedim.
kız bu tarz özel günlere çok önem veriyor (yıl dönümü ve doğum günü sadece) sevgililer günü umrunda bile değil

dün bu konuşma yaşandı ve bugün ve yarın ne yapsam bilmiyorum kızı arasam mı aramasam mı pek bi fikrim yok ne yapmalıyım?

Relaxed
Guest
Relaxed

Mahmut abi “canını sıkan bir şey mi var?” sorusuna hatun “bir şeyim yok” dedikten ve “konuşmak ister misin” sorusuna da “hayır teşekkür ederim” dedikten sonraki tutumumuz nasıl olmalı ? Yani neşeli davranmaya devam mı edelim yoksa ne neşeli ne durgun orta şekerli bir şekilde mi devam edelim ?

Umutlu şovalye
Guest
Umutlu şovalye

Mahmut abi merhaba, 3.5 yıllık ilişkim var. yaş 23. Kız arkadaşımla cinsellik çok azaldı. Tek yaşıyorum. Eve çağırıyorum bazen(ısrar ederek). Resmen zorlayarak beraber oluyorum. (Bende farkındayım kötü olduğunun). Eskiden böyle değildi. İlki benim bu arada. Diğer konularda çok iyi. Gitme dediğim yere gitmez. Yapma dediğimi yapmaz. Giyme dediğimi giymez. İlgisi de yüksek. Çıtırdan korku oyunu olunca yükseliyor cinsellik. Ama ömür böyle geçmez önerin nedir? Ayrılayım mı?

Nazlı
Guest
Nazlı

yaptigi birsey vardir elbet.. sevgiliden sogumak oyle kolay is degildir. sikildim da ondan sogudum diyenlere inanmiyorum. insan zaman icinde sevdiginden sikilmaz, ona baglanir. baskalarina gonlum kaydi da sogudum diyenlere inanmiyorum. baskasini isteyebiliyorsan zaten coktan bitmistir. sevgiliden sogumak icin bircok yontem vardir. bunlari sevgili gerceklestirir. ya agresiftir, sik sik terkeder. sonra geri doneyim der. don dersiniz. seviyorsunuzdur hala. bir noktadan sonra her terkedisinde yasadiginiz kahrolmalar ve aglamalar siddetini kaybetmeye baslar. artik ne yapacaginizi bilirsiniz. birkac sakinlestirici hap ve/veya alkol, ve beklersiniz. ya gozu disaridadir. mitoloji okurken capkin zeus’a katlanan hera’ya nasil kizdiginizi hatirladikca iciniz icinizi yer. ama gozu disarda flortcu sevgilinizi… Read more »

Mardonti
Guest
Mardonti

Merhaba abi, 9 aylık ilişki sonrası kız arkadaşımla tartışmıştık ve ondan ayrıldım. 2 gün sonra bana ulaşıp beni çok sevdiğini ve barışmak istediğini söyledi. Dün barıştık ama o kadar ağlayan barışmak isteyen kız barışma sonrası uzak davranıyor, aramıyor yazmıyor. Neden olabilir ve sence ben mi üstüne düşmeliyim?

metin
Guest
metin

kızın ilk sevgilisiyim 1.5 yıldır beraberiz ama defalarca ayrılıp barıştık kızın ailesi ata erkil dindar bir aile cinselliğe ilk zamanlarda çok karşı olmasına rağmen son zamanlarda farklı boyutlara geçtik tam anlamıyla olmasa bile ,fakat depremden dolayı biraz pişman olduğunu söyledi ve nerdeyse 10 gündür ilgisi azaldı mesajları aramaları nerdeyse hep ben aradım ne yapmalıyım
not(son 2 aydır uzak mesafe ilişkisi yaşıyoruz)

Süleyman
Guest
Süleyman

Abi 8 aylık bir ilişkim var. Son buluşmalarımızda hiç bir soğukluk hissetmedim gayet sıcaktı ama son buluşmamızın üstünden 6 gün geçti ve 6 gündür doğru düzgün ne arıyor ne de mesaj atıyor attığı mesajlarda soğuk sevgi sözcükleri neredeyse yok konuşmalarında ses tonu monoton ayrıca son buluşmamızda bak ikimizin fotoğrafını instagramda öne çıkarılanlara koydum diye bana gösterdi bir gün sonra kaldırdı. Bazı şeyler bu kadar ani olunca acaba bir şeye mi sinirlendi diye buluşmaya çağırdım ama hasta oldum buluşamadık ki zaten bana pek buluşmak istiyor gibi de gelmedi. Sorum şu ben şu an masadan mı kalkmalıyım yoksa buluşup neyin var diye… Read more »

Miniminter
Guest
Miniminter

Sevgilimden 2 kere ayrıldım. Sonradan ona geri döndüm ve bu iki ayrılmanın toplamında maksimum 3-4 gün ayrı kalmışızdır. Son barışmamızdan sonra hep yapıcı olmak yerine yıkıcı oluyor. Bundan bahsettiğimde. “Beni 2 kere terkedip yokluğuna alıştırdın ve ben artık seni kaybetmekten korkmadığımı farkettim. Bunu sen yaptın” dedi. Tekrar barıştıktan sonra gerçekten de ben yapıcı olmaya çalışıp bazı şeyleri toparlamaya çalışmama rağmen daha yıkıcı davranıyor. Nasıl davransam eskisi gibi olabiliriz? Tüm bu lafları neye işaret?

Glden
Guest
Glden

Mahmut abi merhabalar 2 senelik bi ilişkim var 7 ay ayrı kalıp barıştık geçen hafta bana soğudum diyip gitti dün de özledim diye mesaj atmış biraz konuştuk instagramdan cinsellikle ilgili bir gönderi göndermiş sevişelim dedim istemiyorum dedi tamam dedim bende uzatmadım ama bana karşı tavırlarında bi soğukluk olduğunu anlıyorum yüzyüze buluşma ayarladım ilişkimi kurtarmak için ne yapabilirim ?