Sevgilim son zamanlarda kendini geri çekti

5 aylık bir ilişkim var. Hemen hemen tam olarak bu sitede anlattığın şekilde başladı. Yaklaşık 4 hafta kadar buluşup birlikte olduktan sonra “biz neyiz?” sorusu geldi ve resmen sevgili olduk.

Güzel, olması gereken bu. Kız biz neyiz diye sorduğunda 90% bu soruyu bekliyor olursun. Zira kız bunun işaretlerini önceden verir. Eğer sen de sevgili olmayı düşünüyorsan, kıza tebessüm ederek “neden sordun bunu, sen ne düşünüyorsun” gibi bir şey sorarsan o zaten sana seninle sevgili olmak istediğini söyler.

3 – 4 hafta öncesine kadar çok güzeldi ama son 3 – 4 haftadır bana karşı ara ara bir soğukluğu var. Bunun nasıl bir test olduğunu anlayamadım. Ne yapmam lazım?

Şimdi ilk anlaman gereken şey, ilişkilerde kadının (ve aslında senin de) duygularınız / ilginiz iner – çıkar. Senin davranışlarına tepki olarak hormonal veya başka bir nedenle hatunun sana karşı ilgisi azalıp / artar.

Uzun süre her şey iyi gittikten sonra kız geri çekildiğinde, bu konuda hemen bir şey yapması gerektiğini düşünür. Geçici bir süre de olsa kadın erkeği aradığında eskisi kadar tatlı konuşmayabilir, daha az arayabilir, aradığında ulaşması zor olabilir.

Bu durum genellikle kadının erkeğe karşı ilgi seviyesinin düşüşüne işaret eder. Bu ilgi seviyesindeki düşüş de genellikle ya sizin bir şeyleri yanlış yaptığınıza ya da beraber fazlaca zaman geçirdiğinize işaret eder.

Peki ne yapacaksınız?

Muhtemelen hiçbir şey!

Öncelikle kendi zayıflıklarınızın esiri olmayın. Her gün mesaj atan hatun bir – iki gün mesaj atmadı diye paniğe kapılmayın. Abartmayın. Bırakın bir iki gün de araşmayın.

Eğer bir şeyi yanlış yapıyorsanız, o şeyi yapmayı bırakın. Bunu dile getirip konuşmanıza gerek yok. Mesela hatunu çok fazla mı aramaya başladınız? Bunu yapmayı bırakın. Hatunu aramayı bırakın demiyorum. Fazla aramayı bırakın.

Peki bu soğuma bir kaç haftadır devam ediyorsa ve sizin yanlış yaptığınız bir şey yoksa?

Birincisi erkeklerin 90%ının yaptığı hatayı yapıp paniğe kapılarak daha fazla üstüne düşmeye kalkmayın. Muhtemelen çok içli dışlı olmanız yüzünden soğudu (bu içli dışlı olma işi kendi yüzünden olsa bile), daha içli dışlı olarak kızı ısıtamazsınız.

Biraz zaman verirseniz, sizi bir iki güne arar zaten. Eğer siz de fazlaca aramamışsanız, arayıp konuşabilirsiniz. Ama ASLA “merak ettim, aramadın bir şeyin mi var?” demeyin. Sanki kızı merak etmişsiniz gibi aradığınız konusunda kendinizi kandırabilirsiniz ama kızı kandıramazsınız. Eğer arama motivasyonunuzu bu bahane ardına saklamaya çalışırsanız, “acaba bana ilgin mi azaladı?” diye aradığınızı anlayacaktır.

İkincisi, her şeyi üstünüze alınmayın. Örneğin geçen yıl benim hatun böyle bir soğumuştu. Beraber geçirdiğimiz günlerden biriydi ve oldukça durgundu. “Neyin var?” sorusuna “bir şeyim yok” diye cevap verdi.

Bu durumda yapabileceğim tek şeyi yaptım: “Konuşmak ister misin, benim yapabileceğim bir şey var mı?” diye sordum ve “Hayır, teşekkür ederim” gibi bir cevap verdi. NOKTA. Daha fazla üstelemedim ve yaklaşık yarım saat sonra pat diye kendiliğinden anlatmaya başladı. O sıralar anne ve babasını kaybettiği için onlarda kalan iki küçük kuzeni evde sorun çıkarıyormuş ve canı da buna sıkkınmış. Anlattıktan sonra rahatladı ve bana sarıldı.

Bazı erkekler maalesef “yoksa artık bana ilgisi mi azaladı?” ya da “kesin benimle alakalı” gibi zayıflık/korku kaynaklı (kaybetme korkusu) davranırlar ve ısrar ederler. Bu ısrarları sonucu korktukları başlarına gelir: Sorun bir anda kendileri ile alakalı olur!

Peki durum daha ciddiyse. Örneğin olgun davranmanıza rağmen soğukluk artarak devam ediyorsa?

Şu yazıda belirttik: Uzun süreli ilişki içinde bir kadın yavaş yavaş soğur. 2 yıllık bir sevgili, size en az bir ay “ben gidiyorum” sinyali verir:

Seks sıklığının azalması ve kızın sekse isteksizliği tabii ki bir alarm. Ama asıl alarmlar kadının aramalarınıza ve mesajlarınıza geç ve eskiye nazaran soğuk cevap vermesidir. Sizi aramayı çok azaltması hatta bırakmasıdır. Gülerken gözleri de gülüyor mu? Bu da bir sinyal. Kızların ses tonları da asla yalan söylemez : kız mutlu iken sesi müzik gibidir, kedi iken sesi kız çocuğuna döner, azdığında nefesi kesilir gibidir ve size saygısı bittiğinde tamamen monotonlaşır. Yaptıklarınızın ona batması (gözlerini küçümser şekilde çevirmesi, onaylamaz manada şeyler söylemesi ya da sesler çıkarması, dırdır, vs …) bir başka işarettir. Eğer size enteresan sorular soruyor ve konuşma garip yerlere gidiyorsa, bu da bir alarm. Aslına bakarsanız, kendinizi kandırmazsanız ve kızların davranışları ile söylediklerinin ağızlarından çıkandan daha önemli olduğunu yakalarsanız, bu tür ipuçlarını hissedersiniz. Eğer “Merve’ye birşey oldu, eskisi gibi sıcak değil” diyorsanız, 90% doğrudur.

Bunu yakaladığınız an ise tamamen soğukkanlı davranmanız gerekiyor. Önemli birini ya da bir şeyi kaybetme ihtimaliniz yüzünüze çarptıktan sonra kafanıza üşüşecek hain duygusallıklara karşı koymanız lazım. Eğer bunlara karşı koyarsanız, hala kazanma ihtimaliniz var ama karşı koyamazsanız, kazanma ihtimaliniz SIFIR! Kazanmak mı istiyorsunuz (kaybetme ihtimali olsa da), duygusallaşıp (ve siz nasıl kendinizi kandırırsanız kandırıp pratikte “beni terk etme” diye yalvarmak olan şeyler yapıp) kaybetmeyi mi?

Şimdi yapmanız gereken şey : Kadının sizinle ilişkisine olan şüpheleri kesinleşmeden HEMEN BAĞLANTIYI KESİP ULAŞILMAZ OLUN! Sahayı terk eden siz olmalısınız! Kadını arayıp ayrılın demiyorum, kaybolun! Tamamen değil ama yüzyüze görüşmeyi minimuma indirin. Kızı aramayın ya da mesaj atmayın. Kız ararsa kibar olun, neşeli olun ama uzun uzun konuşmayın. ASLA ONUN HAYATINI ARAŞTIRMAYIN! Yanılıp şaşırıp buluştuğunuzda gördüğünüz saçma hareketlerine gülün. Ve HİÇBİR ŞEY OLMAMIŞ GİBİ DAVRANIN. Sakın ha ilişkinizin geleceği ile ilgili konuşmaya çalışmayın.

 

 

Share this...
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

394
Leave a Reply

Yazıyla alakasız veya 500 kelimeyi geçen yorumlar cevaplanmıyorlar. "Yazıyla alakasız ama ..." ya da "en son yazı bu olduğundan buraya yazdım" diye başlamanız kurtarmıyor. Mahmut Abi ile özel görüşme yapmak isterseniz Erkek Adam Sanal Görüşme sayfasından sanal görüşme ayarlayabilirsiniz.

avatar
106 Comment threads
288 Thread replies
23 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
128 Comment authors
AnonimVecihi BirkulMert500kmlAnıl Recent comment authors
  Subscribe  
Notify of
What gonnna happen
Guest
What gonnna happen

Merhaba abi kız arkadaşımla aramız kötüydü onu terketmiştim ve çok kısa bir aradan sonra ona geri döndüğümde bana güveninin çok kırıldığından bahsetmişti. İkimizin de hataları vardı ilişkinin bu raddeye gelmesinde. Dün, her şeyi geride bırakıp ilişkimize bir şans daha vermemiz gerektiğini düşünüyorum tarzı bir konuşma yaptı akşam. Bunu demeden öncesinde de konuşuyorduk ama düşünüyorum diyordu. Arada kalmış gibiydi. Ne yaparsam yapayım seni düşünmekten uzak kalamıyorum, mantıklı karar veremiyorum diyordu. Ben de aşıksın işte diyip gırgır yapıyordum. Garibime giden olay, Bugün beni hiç aramadı. Ben ise onu 3 kere aramama rağmen beni sürekli gün içinde arayıp merak eden kız ben aradıktan… Read more »

Anonim
Guest

Abi merhaba kız arkadaşımla 3 aylık bir ilskim var son bir ayında kız şehirne dondu üniversiteler tatile girdigi için son iki haftadır konuşmuyoruz (kavga vs etmedik) abi benim kiz donene kadar nasıl bir iletişim şekli olmalı?

Samet
Guest
Samet

Sevgilim bana karşı biraz ters konuştu ve ona “bana bu kızı mı seviyorum diye düşündürüyorsun” dedim ve tartıştık biraz. İki gün hiç yazmadı aramadı, sonra ben aradım söylediğim şeyi beni kırdığın için sinirle söylediğimi ve bu durumdan dolayı mutlu olmadığımı söyledim. Sesi çok durgun ve soğuk geliyordu artık konuşmak için onun yazmasını, aramasını mı beklemeliyim tekrar aramaya yazmaya devam etmeli miyim?

Anduril
Guest
Anduril

Selam, 4 aylık bir ilişkim var. Sevgilim son birkaç gündür garip davranıyor. Çok emrivaki yaptığımı söylüyor (buluşma davetlerim genelde falanca yerde şu saatte buluşup şunu yapalım şeklinde). Son 1 haftadır da seks sıklığımız hem sağlıksal hem de çeşitli farklı faktörlerden dolayı dibe vurdu diyebilirim. Dün de aynı gün içerisinde ilk olarak 1 hafta öncesinden planladığımız şehir dışı gezimizi 1 gün öncesinden, daha sonra da akşam yemeğe çıkarma teklifimi reddetti. Aynı yerde çalışıyoruz, ofisten çıkınca eve beraber yürürüz, dün ilk kez beraber yürüyelim dememi de kabul etmedi (saat riskliymiş iftar saatiymiş, iki sokak ötede ayrılırız dedim kabul etmedi.) Çok bozuldum, belli… Read more »

Cantona
Guest
Cantona

Merhaba,

Yaklaşık 4 aylık bir ilişkim var. Genel olarak güzel ilerlese de ara sıra ufak problemler yaşadığımız oluyor.

Fakat son zamanlarda sevgilimin tavırlarında değişme var. Daha tripli, daha ters cevaplar veriyor. Biraz da şaka maiyetinde öyle yapıyor gibi hissediyorum ama yine de hoşuma gitmiyor. Bu durumla ilgili ne yapmalı?

kkkkk
Guest
kkkkk

Mahmut Abi selam, hiç uzun süren ilişkim olmadı ancak ilişkilerimde 2-3 buluşma sonrası bir soğuma tarzı dönem oluyor; genelde haftada bir ya da iki kez buluşan birisiyim. Bu soğuma/çok geç cevap verme dönemi, tam ben buluşma teklifi yapacakken olabiliyor. Bu durumda yine de buluşma teklifi yapmalı mıyım? Yoksa kız nasıl ki 6-7 saat sonra yazıyorsa, bir gün sonra yazıyorsa ben de saatler sonra yazarak mı cevap vermeliyim? Şimdiki 2-3 haftalık ilişkime(sevgili değiliz yiyişiyoruz) buluşma teklif etmeden önce biraz mesajlaşmak istedim. Öyle saatlerce değil, bir yoklama mesajım sonrasında karşılıklı o 8-9 mesaj, ben de aynı şekilde 8-9 mesaj attım ve kız… Read more »

Kaizerschaft
Guest
Kaizerschaft

Selam,

5 aylık bir ilişkim var. 1.5 haftadır kız arkadaşımla seks yapmıyoruz, bugün evime ikinci kez çağırdım ve yine reddetti ben de üstelemedim.

Bu neye işarettir, nasıl davranmak gerekir?

klein
Guest
klein

Merhaba abi, 3 yıllık kız arkadaşım var. Üniversitelerin online olmasıyla beraber uzak mesafeye döndü. Son 1 hafta iletişimimiz fazlasıyla arttı. Bende 30 40dk konusma sonrası yavrum uykum geldi az yatayim ben diyip kaçıyordum. Yalan değil uykum geliyordu uyuyordum bazende uyuyamıyordum sonra benden kaçmak için bahane uyduruyorsun, benmle konuşmak istemiyorsun cart curt klasik trip sıkıntı olmuyor 5dk sonra düzeliyorduk. Geçen telefonda sen beni sevmiyorsun (ciddi anlamda demiyor) triplerini atiyorken farklı bir tepki verdim. 100 kere yaptın bu cilveyi sıktı artık olayına geldi muhabbet. Ertesi gün buz kesildi benim hatun. GUNAYDIN ASKİİMMMMMMMMMMM yazan hatun gunaydin yaziyor bu 3 gündür. Yazıdaki gibi ilk… Read more »

Samet99910
Guest
Samet99910

Abi selam. Boyum 1.77, omuzlarımın belime oranı da 1.56(rich abimin golden ratiosuna yakın). Kız ağır anksiyeteli. Yaklaşık bir senedir sevgiliyiz. Kız 23 yaşında ben 20. Twitterdan ekleştik konuşmaya başladık, bir haftada numarasını istedim, arkadaş olmak istediğini ve buradan konuşmayı tercih ettiğini söyleyince üstelemedim anladım deyip 3/2 ilgi kuralıyla devam ettim sadece arada konuşmaya. Bu süreçte başkalarıyla flört ettiğimi de gördü sonra kendiliğinden numarasını attı bana ve kızla samimi oldum “omzuma yatmak ister misin -evet” tipi ergen konuşmaları yaptık. İlk açıldığında kibarca arkadaş kalalım dedim kız bir şey demedi konuşmaya devam ettik. Sonra 18lik bi kızla sevgili olmuştum sanaldan (seksting yapıyorduk… Read more »

Ates34
Guest
Ates34

Merhaba, yaklaşık 40-50 gündür flört halinde olduğum bir hatun var. Bu hatunla defalarca buluştuk. Fiziksel yakınlaşma olarak bir tek öpüşme yaşandı fakat strateji olarak bu işi baya ağırdan aldım. Hatta kız bir noktada beni ne zaman öpeceksin tarzı sorular bile sordu. Dinamiğimiz iyi, yazışmak yerine genelde direkt buluşuyoruz.

En son wp’de kısa bir konuşma gerçekleşti ve yazdığım mesaja sadece emoji attı ben de cevap yazmadım. O gün bugündür iletişime geçmedi. 2 gündür konuşmuyoruz. Sence nasıl bir yol izlemeliyim? Arayıp akşam yemeğe çıkartmayı teklif edeyim mi? Ya da mesaj ile bir giriş mi yapayım? Yoksa hiç yazmadan bekleyim mi?

İsimsiz
Guest
İsimsiz

Şimdi şöyle bir sıkıntımız var abi son bir haftadır bana soğuk yaptığının farkındayım bir hafta öncesine karşı çok güzeldik ve yan yanayken evli çiftler gibiyiz kıskanır sever ama son bu bir haftadır bi şeylerin olduğunun farkındaydım ve sordum önemli bişey mi var anlatmak istediğin konular varsa dinlerim dertleşiriz gibisine açıklamada bulundum ve sorunlara çözmek için çabaladım ve izda ettim dedim yan yanayken hiçbir sıkınıtı yok ama uzaktayken konuşamıyoruz bile ve dediği verdiği tepki şu senin yanındayken üzüntümü belli etmek istemedim dedi ondan sonra ben de olayı merak edip sorduğumda gergin ve sitresli olduğunu söyledi ve yanlız kalmak kimseyle konuşmak dahi… Read more »

Emiliano Martinez
Guest
Emiliano Martinez

2 aydan fazla birlikteliğimiz var. Kız arkadaşım bu aralar kendini geri çekti. Çünkü ben sürekli küçük şeylerden büyük sorunlar çıkardım, hep bir sitem yaptım. Ama bazı konularda da haklı olduğumu düşünüyordum. Saygısızlık yaptığını düşündüm. Hep konuşmaya çalıştığım zaman, aramızdaki pürüzleri gidermeye çalıştığım zaman konuşmalar yapıyorum. Ama o kafasını çevirip gülüyor sonra da cevap vermiyor. Bu beni daha da sinir ediyor. Neden cevap vermiyorsun dediğim de ne diyim ki ben diyor. Neredeyse ayrılma noktasına geldik. Bana ” seninle böyle devam etmeye gücüm kalmadı ama seni bırakacak gücüm de yok çünkü seninle birlikteyken mutluyum” diyor. Bana bu aralar daha az yakın olmaya… Read more »

Schwetzingen
Guest
Schwetzingen

Mahmut abim selamlar , konuyu yazalı 3 yıl olmuş. Yine de yazayım, Erkeğim. 2 Aylık harika ilişkim vardı, güzel anlaşıyorduk, asla küs, kırgın uyumadık. Onun canı sıkkın olurdu ben moral verirdim, benim ki sıkkın olurdu o moral verirdi. Bazen tartışırdık Arar gönlümü alırdı. Sorunların üstesinden geldiğimiz, konuşmadan bir gün geçirmediğimiz ilişki. Seksde yapıyor sevişiyorduk son 3 haftadır. Ilki bendim için Memnundu cidden. Seks yapınca çok mutlu oluyordu, hatta aşkım şurayı em buraya şunu yaparsan daha iyi vs açık sözlü konuşabiliyordu yüzüme karsi. yine yaptik ve 2 gün sonra bir şey konuşmamız gerektiğini söyledi. “Annemin yüzüne artık bakamıyorum, bu ben değilim.… Read more »

Zaltizerta
Guest
Zaltizerta

Abi merhaba, kız arkadaşımla 1 küsür yıldır beraberiz. Kız arkadaşımın ilk sevgilisiyim (21 yaş). Aramızda cinsel şeyler oluyor normalde. Geçen bir gün buluştuğumuzda “ben aslında çok iyi hissetmiyorum” dedi ön sevişme vs. yeterli benim için dedi. Diğerinde rahat hissetmiyorum vs dedi biraz. Ben de dedim ki keşke o zaman söyleseydin. Aradan bi 20-30 dk geçti, kendi isteğiyle yine öyle şeyler yaptık. Ben de tam anlamadım? Ne söylediğine değil ne yaptığına bak prensibini mi uygulamalıyım, yoksa biraz da bariyerleri ben mi koyayım?

Coca
Guest

İki aydır birlikte olduğum eski sevgilim geçmişte yaşadığım problemleri benzer şekilde bana yaşatmakta örneğin arkadaşlarımla buluşacağım zaman önce kendisine sormamı kendisiyle buluşmayacaksak başkalarıyla plan yapmamı istiyor onu arayıp bilgilendirmediğimde arıza çıkarıyor buna ek olarak uzun süreli arama yapmadığında ya da bana geç döndüğünde kendisi ile ilgili bir problem olduğunu anlamamı ve aramamı onunla ilgilenmemi istiyor? Kendisini uzun süreli aramadım da onu merak etmediğimi söylüyor ve iletişimsizlik başlıyor suçlayıcı tavırlarla ve ilişkiyi bitirmeye yönelik blöf cümleleri harcıyor bana ben de alttan alan ve konuyu uzatma yan taraf oluyorum genelde bu süreci böyle devam ettirmeli miyim yoksa ayrılmalı mıyım?