Sevgilim son zamanlarda kendini geri çekti

5 aylık bir ilişkim var. Hemen hemen tam olarak bu sitede anlattığın şekilde başladı. Yaklaşık 4 hafta kadar buluşup birlikte olduktan sonra “biz neyiz?” sorusu geldi ve resmen sevgili olduk.

Güzel, olması gereken bu. Kız biz neyiz diye sorduğunda 90% bu soruyu bekliyor olursun. Zira kız bunun işaretlerini önceden verir. Eğer sen de sevgili olmayı düşünüyorsan, kıza tebessüm ederek “neden sordun bunu, sen ne düşünüyorsun” gibi bir şey sorarsan o zaten sana seninle sevgili olmak istediğini söyler.

3 – 4 hafta öncesine kadar çok güzeldi ama son 3 – 4 haftadır bana karşı ara ara bir soğukluğu var. Bunun nasıl bir test olduğunu anlayamadım. Ne yapmam lazım?

Şimdi ilk anlaman gereken şey, ilişkilerde kadının (ve aslında senin de) duygularınız / ilginiz iner – çıkar. Senin davranışlarına tepki olarak hormonal veya başka bir nedenle hatunun sana karşı ilgisi azalıp / artar.

Uzun süre her şey iyi gittikten sonra kız geri çekildiğinde, bu konuda hemen bir şey yapması gerektiğini düşünür. Geçici bir süre de olsa kadın erkeği aradığında eskisi kadar tatlı konuşmayabilir, daha az arayabilir, aradığında ulaşması zor olabilir.

Bu durum genellikle kadının erkeğe karşı ilgi seviyesinin düşüşüne işaret eder. Bu ilgi seviyesindeki düşüş de genellikle ya sizin bir şeyleri yanlış yaptığınıza ya da beraber fazlaca zaman geçirdiğinize işaret eder.

Peki ne yapacaksınız?

Muhtemelen hiçbir şey!

Öncelikle kendi zayıflıklarınızın esiri olmayın. Her gün mesaj atan hatun bir – iki gün mesaj atmadı diye paniğe kapılmayın. Abartmayın. Bırakın bir iki gün de araşmayın.

Eğer bir şeyi yanlış yapıyorsanız, o şeyi yapmayı bırakın. Bunu dile getirip konuşmanıza gerek yok. Mesela hatunu çok fazla mı aramaya başladınız? Bunu yapmayı bırakın. Hatunu aramayı bırakın demiyorum. Fazla aramayı bırakın.

Peki bu soğuma bir kaç haftadır devam ediyorsa ve sizin yanlış yaptığınız bir şey yoksa?

Birincisi erkeklerin 90%ının yaptığı hatayı yapıp paniğe kapılarak daha fazla üstüne düşmeye kalkmayın. Muhtemelen çok içli dışlı olmanız yüzünden soğudu (bu içli dışlı olma işi kendi yüzünden olsa bile), daha içli dışlı olarak kızı ısıtamazsınız.

Biraz zaman verirseniz, sizi bir iki güne arar zaten. Eğer siz de fazlaca aramamışsanız, arayıp konuşabilirsiniz. Ama ASLA “merak ettim, aramadın bir şeyin mi var?” demeyin. Sanki kızı merak etmişsiniz gibi aradığınız konusunda kendinizi kandırabilirsiniz ama kızı kandıramazsınız. Eğer arama motivasyonunuzu bu bahane ardına saklamaya çalışırsanız, “acaba bana ilgin mi azaladı?” diye aradığınızı anlayacaktır.

İkincisi, her şeyi üstünüze alınmayın. Örneğin geçen yıl benim hatun böyle bir soğumuştu. Beraber geçirdiğimiz günlerden biriydi ve oldukça durgundu. “Neyin var?” sorusuna “bir şeyim yok” diye cevap verdi.

Bu durumda yapabileceğim tek şeyi yaptım: “Konuşmak ister misin, benim yapabileceğim bir şey var mı?” diye sordum ve “Hayır, teşekkür ederim” gibi bir cevap verdi. NOKTA. Daha fazla üstelemedim ve yaklaşık yarım saat sonra pat diye kendiliğinden anlatmaya başladı. O sıralar anne ve babasını kaybettiği için onlarda kalan iki küçük kuzeni evde sorun çıkarıyormuş ve canı da buna sıkkınmış. Anlattıktan sonra rahatladı ve bana sarıldı.

Bazı erkekler maalesef “yoksa artık bana ilgisi mi azaladı?” ya da “kesin benimle alakalı” gibi zayıflık/korku kaynaklı (kaybetme korkusu) davranırlar ve ısrar ederler. Bu ısrarları sonucu korktukları başlarına gelir: Sorun bir anda kendileri ile alakalı olur!

Peki durum daha ciddiyse. Örneğin olgun davranmanıza rağmen soğukluk artarak devam ediyorsa?

Şu yazıda belirttik: Uzun süreli ilişki içinde bir kadın yavaş yavaş soğur. 2 yıllık bir sevgili, size en az bir ay “ben gidiyorum” sinyali verir:

Seks sıklığının azalması ve kızın sekse isteksizliği tabii ki bir alarm. Ama asıl alarmlar kadının aramalarınıza ve mesajlarınıza geç ve eskiye nazaran soğuk cevap vermesidir. Sizi aramayı çok azaltması hatta bırakmasıdır. Gülerken gözleri de gülüyor mu? Bu da bir sinyal. Kızların ses tonları da asla yalan söylemez : kız mutlu iken sesi müzik gibidir, kedi iken sesi kız çocuğuna döner, azdığında nefesi kesilir gibidir ve size saygısı bittiğinde tamamen monotonlaşır. Yaptıklarınızın ona batması (gözlerini küçümser şekilde çevirmesi, onaylamaz manada şeyler söylemesi ya da sesler çıkarması, dırdır, vs …) bir başka işarettir. Eğer size enteresan sorular soruyor ve konuşma garip yerlere gidiyorsa, bu da bir alarm. Aslına bakarsanız, kendinizi kandırmazsanız ve kızların davranışları ile söylediklerinin ağızlarından çıkandan daha önemli olduğunu yakalarsanız, bu tür ipuçlarını hissedersiniz. Eğer “Merve’ye birşey oldu, eskisi gibi sıcak değil” diyorsanız, 90% doğrudur.

Bunu yakaladığınız an ise tamamen soğukkanlı davranmanız gerekiyor. Önemli birini ya da bir şeyi kaybetme ihtimaliniz yüzünüze çarptıktan sonra kafanıza üşüşecek hain duygusallıklara karşı koymanız lazım. Eğer bunlara karşı koyarsanız, hala kazanma ihtimaliniz var ama karşı koyamazsanız, kazanma ihtimaliniz SIFIR! Kazanmak mı istiyorsunuz (kaybetme ihtimali olsa da), duygusallaşıp (ve siz nasıl kendinizi kandırırsanız kandırıp pratikte “beni terk etme” diye yalvarmak olan şeyler yapıp) kaybetmeyi mi?

Şimdi yapmanız gereken şey : Kadının sizinle ilişkisine olan şüpheleri kesinleşmeden HEMEN BAĞLANTIYI KESİP ULAŞILMAZ OLUN! Sahayı terk eden siz olmalısınız! Kadını arayıp ayrılın demiyorum, kaybolun! Tamamen değil ama yüzyüze görüşmeyi minimuma indirin. Kızı aramayın ya da mesaj atmayın. Kız ararsa kibar olun, neşeli olun ama uzun uzun konuşmayın. ASLA ONUN HAYATINI ARAŞTIRMAYIN! Yanılıp şaşırıp buluştuğunuzda gördüğünüz saçma hareketlerine gülün. Ve HİÇBİR ŞEY OLMAMIŞ GİBİ DAVRANIN. Sakın ha ilişkinizin geleceği ile ilgili konuşmaya çalışmayın.

 

 

Share this...
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

398
Leave a Reply

Yazıyla alakasız veya 500 kelimeyi geçen yorumlar cevaplanmıyorlar. "Yazıyla alakasız ama ..." ya da "en son yazı bu olduğundan buraya yazdım" diye başlamanız kurtarmıyor. Mahmut Abi ile özel görüşme yapmak isterseniz Erkek Adam Sanal Görüşme sayfasından sanal görüşme ayarlayabilirsiniz. Not: Burada soru sırası çok yüksek, Patreon destekçilerini, Patreon'da cevaplamaya öncelik veriyorum.

avatar
108 Comment threads
290 Thread replies
24 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
130 Comment authors
ahmetnonnamenaAnonimVecihi BirkulMert Recent comment authors
  Subscribe  
Notify of
Ali
Guest
Ali

Abi mükemmel öneriler aynı betalıkları yaptım ve kız içimden geçti.

tyler
Guest
tyler

Mahmut Abi merhaba. Kız arkadaşım üç dört gündür yazmıyordu ve iki buluşma teklifimi de reddetti. Bugün regli geciktiği için (hamilelik testi tek çizgi ama on gün gecikti) bunu konuşmak üzere Bi buluşma daha ayarladım buluştuk beklediğimin aksine samimi sıcak bir sohbet oldu ve o meseleyi konuştuktan sonra problem ne? Diye sordum. Ben hastaydım beni arayıp sormadın felan dedi (oysaki her konuşmaya çalıştığımda kısa ve soğuk cevaplar veriyordu) benimle konuşmak istemeyen birine salça olamazdım dedim ve niçin konuşmak istemediğini sordum. “öylesine, yazmadım yani ötesi yok” felan dedi. Ben de öyleyse tamam dedim. Ama buluşma biterken seni özlemişim dedi ve daha sıcak… Read more »

Nix
Guest
Nix

İlişki yönetmek gerçekten zor bir iş. Önceki ilişkimde kız arkadaşıma bir defasında buluşma planını iptal etmemiz gerektiğini söyledim. Bana sen bilirsin demişti. Görüldü de bırakınca birkaç saat sonra kendi aradı ve öyle demek istemedim üzgünüm vs. demişti. Ama o birkaç saat boyunca benim sinirler tepedeydi. Eski kız arkadaşımın yaşının küçük olmasıyla da ilgili olabilir bu çocuksu davranışlar. Ancak durum ne olursa olsun kadınlar bence böyle dalgalı ve gereksiz duygusal tepkileri her zaman veriyorlar. Böyle zamanlarda sakin kalmak, tartışmamak ve kendi işine bakmak ise erkek adam olmakla ilgili tamamen.

tyler
Guest
tyler

Abi merhaba. Kız arkadaşımla tartıştığımız için bir iki gündür konuşmuyorduk, beni aradı ben de haklı olduğum bir mesele olduğu için alttan almadım bir daha tartıştık. İki gün önce oldu bu. Bugün aradım kendisini, bu yakışıklıya ayıracak vaktin var mı felan dedim bilmiyorum bakarız dedi. Haber ver ona göre işlerim var, başka kızlara takılıcam yoksa dedim gülerek kendisi de güldü, şaka olduğunu belirttim. İşin yoksa seni almaya geleyim vakit geçiririz evine bırakırım dedim ben sana haber vereceğim dedi bir saattir ses seda yok, ben de kendi işlerime odaklandım. Bundan sonra kıza bir buluşma daha teklif etmeme gerek var mı yoksa ondan… Read more »

Justinianos
Guest
Justinianos

Mahmut abi. İlişkimde karşı tarafta bir umursamamazlık söz konusu. Ne zaman bunu belirtsem bir daha olmayacağını söylüyor, güvendiriyor ve tekrar rutin hareketlerini yapıyor. Yanyanayken bir sorun yok ama işin sanal boyutunda yani görüşmediğimiz sürelerce çok umursamaz. Bunu nasıl yapmaması gerektiğini anlatmalıyım ?

Bad Rabbit
Guest
Bad Rabbit

Selamlar abi. Bu sefer bi tık daha uzun ama bomba bir olayla karşındayım :)) Kız arkadaşımla geçen hafta ağır bir konuda tartıştık. Kendisi geçmişte cinsellik içerisinde yaptığım bir takım hareketlerde bana dur sinyali vermek istedi(Ekzecere bir hareket değil sadece muhtelif yerlerine şaplakçık :)). Ben de bu ikazı o anın alkol ve icraatin içinde olmanın verdiği algı körlüğüyle gecikmeli olarak durdum. Bu durum aylar sonra bir kez daha tezahür edince önce 2 gün sonra bir “konuşmamız lazım” mesajı attı sonra ise hızlı bir şekilde silerek “gel kardan adam yapalım” diyerek buluşmak istedi. 5 gün sonra yine “konuşmamız lazım” dedi bu kez… Read more »

AEA
Guest
AEA

Abi benim işi fiziksele de götürdüğüm bir aylık tabağın bana olan ilgisi bıçakla kesilir gibi bir anda bitti ve iki hafta kadardır görüşmedik. Tabak kırıldı. Ama ben oyunumu gerçekten iyi oynamıştım ve kızın ilgi seviyesi hem reelde hem telefonlasmadi üst duzeydi.

İlginin düşüşü kademe kademe olur diyorsun ama aniden bir daha arayıp sormama olayını cozemedim, bakış açın nedir?

Ne yapsam :(
Guest
Ne yapsam :(

Abi kalbini kırdım ve sonradan bunun için üzgün olduğumu söyledim 2 gün çok soğuktu ve konuştuğumuzda “ sana kırgın yada kızgın değilim sadece içimden böyle geliyor” dedi ve davranışları umursamazdı bende dayanamadım ve sana zaman vermek istiyorum biraz düşün hislerinden emin ol senden haber bekliyorum dedim. Şimdi sence doğru mu yaptım eğer yanlışsa ne yapmam gerekirdi ve bu saatten sonra bu kararım yanlış olsa bile ne yapmam gerekir no contact mi yoksa ben mi ulaşayım napayım abi yardımına ihtiyacım var

212
Guest
212

Abi 2 sorum var 1. si kız arkadaşımla bu aralar tartışmalarımız arttı ve bana “senden uzaklaştığımı hissediyorum” tarzında şeyler söylüyor ve bende hissedebiliyorum benden soğuduğunu bu soğukluğa karşı rahat-neşeli olup pek arayıp sormamak mı lazım nasıl bi tavır almalıyım ?

2. sorumda abi net bi şekilde ilişkide betalaştığımı görüyorum kendi kendimi kandırıyorum birden iyi çocuk oluyorum ve bunun farkında olup düzeltmeye çalışıyorum ama bazende yapamıyorum nasıl betalaşmayı engelleyebilirim?, deniyorum kafamı siteden kaldırmıyorum ama otopilottayken kendimi beta durumunda buluyorum davranışlarım falan açıkcası zorlanıyorum 20 yaşındayım normal mi abi

öğreniyorum
Guest
öğreniyorum

Abi 1.5 hafta önce bir tartışma yaşadık ben gereksiz güvensizlik yaptım ama kendimce haklıydım sonra 2 gün konuşmadık ve ilk adım atan ben oldum ama karşılığı soğuktu sonra ki günlerde bende yazsam o da yazsa hep tartıştık. ben kalbini almaya çalıssamda soğuklukla karşılaştım. Çok kırıldığını, benden uzaklaştığını söylüyor ki bende görüyorum bunu ama ben mantıgıma yatmıyor çünkü ben adım atıyorum gönlünü almaya çalışıyorum fakat karşılık göremiyorum. Bugünde instagramda hikayesini falan gizlemiş içimden öyle geldi, görmeni istemedim falan dedi yine tartıstık. Kısacası ben adım atsamda olmuyor atmasamda olmuyor bana karşı olan soğuması geçmiyor ne yapmam gerekir ? O yazmadıkça yazmayıp o… Read more »

Justinianos
Guest
Justinianos

Mahmut Abi. Kız arkadaşımla okula beraber gideriz. Arkadaşının geleceğini söyledi ve cinsiyet belirtmedi.Okula giderken erkek bir arkadaşını getirdi . Ben ise çocuğa ve kıza karşı tamamen özgüvenli ve piç davranarak, çocuğa erkek shit testi atarak ve kadına eğlenen ustalık + pozitif cinsel gerilim vermeye çalışarak günü geçirdim. Kızla yalnız kaldığımızda kız eğer kuzenimle flört vari konuşmazsan çocukla iletişimimi keserim dedi ve ben de bunu kabul ettim. Daha önce iletişim sıklığı olmaması problemimizi aşacağını söylemişti ve bunu da konusu açıldığında denediğini söyledi. Neler yapmalıyım ? Kırmızı haplı ilk ilişkim ve çocuğa kıllandım.

Berkay
Guest
Berkay

Merhaba abi benimki çok daha enteresan. Her şey çok güzel giderken ben bi anda soğumaya başladım. Rahatsız olduğum bir konunun da etkisi vardı ama ona söylemedim. o günden sonra libidom da azaldı boşluğa düştüm sevgilim var param var her şey yolunda ama boşluktayım gibi düşündüm. Son zamanlarda vizeler falan derken pek buluşamayınca da araya mesafe girdi. Ama bunları pek önemsemedim çünkü doğal olarak her ilişkide her zaman birbirine karşı yüksek olamıyorsun buluşmaya başladıkça düzelir diye düşünmüştüm. Diğer ilişkilerimde de böyle olmuştu sonuçta etrafımda gördüğüm de bu. Fakat bir gün konuştuk ve bana isteksiz olduğunu söyledi aynı anda birbirimizden soğumaya başlamışız… Read more »

Haaak
Guest
Haaak

Abi 5 aylık ilişkim olan kızla hararetli bir tartışma yaşadık ikimizle direk alakalı olmayan bir konuda. Tartışma sonu kıza beni dinlemesi sözümü kesmemesi gerektiği noktasında uyardım o da soğuk bir ses tonu ile özür diledi sonrasında iyi olup olmadığını yokladım bisey yok deyip iyi geceler diyerek kapattık. Daha öncesinde de tartışma yaşadığımız bir vakit 3 gün konuşmadık sonra aradığımda tepkili idi niye aramadım diye şimdi yapmam gereken nedir gün sonu arayıp yoklamak mı yoksa bir gün ara versem bunu aynı muhabbete yormasına sebebiyet verebilir mi

Print(“hello trp”)
Guest
Print(“hello trp”)

Mahmut abi merhaba sana bir konuda danışmak istiyorum. 1 buçuk yıllık ilişkim var. Geçenlerde doğum günümdü. İki gün öncesinde kız arkadaşımla çok halletmemiz gereken bir işimiz vardı ve buluştuk. O gün doğum günümü kutladı (yani sadece doğum günün şimdiden kutlu olsun demiş oldu, ekstra bir şey yapmadık). Ancak asıl doğum günümde yanıma bile gelmedi. Manevi anlamda böyle günlere önem veriyorum, kendisi de hem ailesine hem yakın çevresine karşı böyle konularda hassas birisi aslında. Doğal olarak yanımda olacağını düşünmüştüm, beklemiştim. Bu durum hoşuma gitmedi ama kendisine söylemek de istemiyorum rahatsızlık duyduğumu. İlgimi çeksem trip atmış gibi mi olurum veya sence konuşmalı… Read more »

Tony Montana
Guest
Tony Montana

5 aylık ilişkim var, sevgiliyiz. 5 aydır ikimiz de mesajlaşmayı sevmediğimiz için mesajlar sadece bulusmaya yönelik oluyor, diğer tüm sohbetimizi yüz yüzeyden yapiyoruz. Seks genelde haftada 1 en fazla 2 kere oluyoe çünkü haftada bir bulusabiliyoruz ikimiz de yoğun çalıştığımız için. Sorum su : 5 aydır hep ben bulusmalara davet ediyorum, kiz arkadasim surda su varmis suna gidelim diye hic demiyor. Ama benim bulusma davetlerimin hicbirini de redddetmedi bu zamana kadar ve her bulusmamizda egleniyoruz, guzel vakit geciriyoruz. Neden benimle bulusmak icin oneride bulunmuyor? İliskide dominant taraf benim, hep benim yonlendirmelerimle mekan seçmeler olsun, gidilecek yerler olsun. Kendimi bu asamada… Read more »