Vaka çalışması – İlk buluşmanın kötü geçmesi

Mahmut abi merhaba. Bir date hakkında kendi eleştirimi yapacağım ve senin de yorumunu bekliyorum.İnstadan ekledim, 1 gün sonra yazdım, 2. mesajımda kahve içelim dedim, neden olmasın diyince gün, yer ve saat belirterek teklifte bulundum kabul etti ve buluştuk.

Birinci hata. Günlerce mesajlaşıp bir buluşma teklif etmemek yanlış ama daha bir mesajında seninle kahve içmeyi hak edecek ne sıcaklık göstermiş olabilir ki seninle kahve içme hakkı kazandı? Kızın çok güzel olması senin için yeterli muhtemelen ama sizinle sıcak bir muhabbete girmeyen kızı buluşmaya çağırmayın. Böyle evde oturacağıma bedava kahve diye çıkan kızlara düşersin. Gerçi olsun oradan çeviririm ben vakit çok diyorsan bilemeyeceğim ama çoğunlukla kız gelir, içer ve gider. Ayrıca bu kadar ucuz olman da kızın kafasına yazıldı bir yere.

Kız ile ilk konuşmamda ses tonum güvensizlik barındırıyordu. Ayrıca kızın baştaki soğukluğu buluşma sonuna kadar sürdü.

Hiç tanımadığın ve o anda sizin açınızdan tek özelliği güzellik olan bir kadının yanında bu kadar heyecan yapmamanız lazım zira olacak işi oldurmazsınız. Mesela sen burada o gereksiz heyecana kapılmazsan, kız hemen ısınabilirdi. Sonuçta “bu da daha öncekiler gibi bir kız önünde heyecanlanacak zayıf erkeklerden biri olabilir” diye geliyor ve sen öyle olduğunu gösterince hep soğuk kalıyor.

Ayrıca kızın baştaki soğukluğu buluşma sonuna kadar sürdü. Buluşmalarda tecrübe ettiğim şey, eğer sen karşındakinle normal bir insanmış gibi konuşuyorsan yani güvensizlik, heyecan, vs. yoksa, yapışkan biri değilsen, seni beğenmeyen kız bile gayet normal konuşuyor. Hatta birçok durumda o normal konuşma kızın fikrini de değiştiriyor zira erkeklerin %97’si senin gibi, alt tarafı kızın biri önünde heyecana kapılıyorlar. Muhtemelen senin ürkek, kendine güvensiz hallerine tepki olarak öyle davrandı.

Konuşma %50-50 idi ve çok fazla sessizlik oldu. Hatta kız konuşmuyoruz pek diyince bende konuşmadan olmaz gibisinden laflar ettim.

Buradan senin konuşma yönetimi problemini anlıyoruz. Başka bir anladığımız şey de, kızın aslında seninle konuşmaya istekli olduğu zira konuşmuyoruz bak konuşalım diye sana yardım etmeye çalışıyor. Muhtemelen tipini beğendi ama karşısında ezilip büzülen adam ile tip uyumsuzluğundan kafası karıştı 🙂

Aslında heyecan yapmasan o kız seninle konuşurdu. Hatta oradan iş bile çıkarabilirdin. Dediğim gibi, erkeklerin %97’si gibi davranıyorsun. Sadece kızın biri önünde heyecana kapılma zayıflığını yapmasan bile kız için çok değişik bir deneyim oluyor.

Sonra ayrıldık. Ben aramızda bir çekim olmadığını düşünüyorum.

Muhtemelen doğru düşünüyorsun zira çekim olmaz, yaratılır ve sen bu konuda bir şey yapmışa da benzemiyorsun.

Ama hatalarımı da belirtmek istiyorum.
1. Baştaki ses tonum zayıftı. Zayıflık iticidir. Kız azıcık dekolte açsa ve sen orada erkeksi göğüs kılları görsen nasıl itici olursa, bir erkeğin feminen ürkekliğe bürünmesi de kadında hemen hemen aynı etkiyi yaratıyor. Erkekler görselle, kadınlar sözlerle baştan çıkarlar.

2. Kızın ilk andaki standart shit testini geçemedim (Aramızda bir etkileşim olmayacak sanırım düşüncesi vardı, çerçeve gitti, ben de ona ısınmadım diyeceğim ama kendimi kandırmak mı olur bilemiyorum) Tam tersi aranızda bir şey olacak kafasıyla gitmen lazım zira kız oraya geliyor. Bir şeyi beğenmiş olma ihtimali yüksek. Sen de ona ısınamamış olsaydın, buraya gelip yazmazdın. Hepimiz buluştuk mu hiç hoşumuza gitmeyen kızlarla buluşuyoruz ama onları buralara yazan yok gibi.

3. Konu bazı yerlerde soru-cevap gibiydi, olayı eğlenceli hale getirmek istedim ama kız oralı olmadı (ya da ben öyle zannettim) Sen iyi vakit geçirmeye odaklanacaktın ve öyle devam edecektin. Yok kız hiç oralı olmuyorsa kalkar gidersin. Ama sorun şu ki, sende o heyecan devam ediyorsa, asıl problem o. Sonuçta bir iletişimin %80’i vücut dili. Sen %80’de korkak sinyali veriyorsan, %20 ile eğlenceli sinyali veremezsin.

4. Birşeyler anlatırken yüz mimiklerinden buluşmadan hiç hoşlanmadığını anladım/ya da ben öyle zannedip çerçevesine girdim. Kadına ve onun buluşmadan hoşlanıp hoşlanmadığın kilitlenme. Bu seni onun onayını aramaya iter. Sen nasıl hoşlandın ki? Hoşlanmadıysan neden devam ettin?

5. Sessizlik olduğu zaman sessizliği bozmak için konu açma gereği hissetmedim, sessizliklerde çoğunlukla o başlattı. (En azından bunu doğru yapabildim) Evet bu doğru ama sessizliğe giden yol belki senin konuşma yönetememen.

6. Bahsettiklerim haricinde hiç bir shit test yok, hemde hiç yoktu.

7. Kesinlikle ilgisinin olmadığını ve bir daha ne onun bana ulaşacağını ne de benim ona ulaşmamam gerektiğini biliyorum. Çünkü aramızda hiç bir şey olmadı. O sana ulaşmadan sen ona ulaşma.

8. Çok nice Guy gibi davrandığımı hissettim, kendimi eğlenceli moda sokamadım, karşı taraftan istediğim dönüşleri alamadım (yine mi gitti çerçeve??) ama bir etkileşim de yoktu. Ergen çocuklar gibi kadın onayı peşinde koşarsan, derdin o onayı almak olur ve o onayı alacağın kişi önünde tutuklaşırsın. Evet tipik iyi çocuk kafası.

Ayrıca dikkat et, eğlenmeyi bile iyi çocuk terimleri ile tanımlıyorsun. Kendini eğlenceli moda sokmak ve bu şekilde kadının seni “eğlenceli çocuk” olarak onaylamasını sağlamak. Erkek adam modunda olsan, “eğlenmedik” ya da en kötü “eğlenmedim, eğlendiremedim” derdin.

Karşı taraftan dönüş alamaman ile çerçevenin bir alakası yok.

En büyük hatanı görmemişsin. Arkadaşlar, bu buluştuğunuz kişiler alt tarafı sıradan birer kadın. Ne kadar güzel olursa olsun, alt tarafı sıradan bir kadın. Belki götün teki, belki çok iyi bir kız, bilmiyorsunuz. Sırf kadın diye önünde heyecanlanmanız saçma sapan bir şey. Asıl iyi çocukluk bu işte. Düne kadar tanımadığın bir kadından bile kadın onayı beklemek ve bu onayı alamam korkusu ile heyecanlanıp tutulmak.

Bu buluşmalardan bir şey çıkmasa bile alt tarafı bir kadının yanında heyecanlandığınız sürece, oğlan çocuğu olduğunuzu ve yetişkin kadın onayına bağlı olduğunuzu anlamanız lazım. Bunu aşmak için daha yetişkin bir erkek olmalısınız ve daha çok kadınla buluşup, bu kadının sıradanlığını kendinize telkin etmeniz lazım.


Bu olaydan sonra BSS şu mesajı attı:

Şimdi de kız hikayeme yanıt verdi. Şimdi bundan birşey çıkmaz ama anlayamıyorum, iyi geçmeyen bir buluşma ve sonuç ortada. Bende mesajlaşmayı kısa kestim, buluşma istediğim de yok. Yani erkek olarak durum ortada diyorum.

Sana yönelik mesaj attıysa, kendine güvenip buluşma teklif etsen daha iyiydi. Eğer ortaya bir şey yazdıysa, zaten cevap vermen hata. Birincisi olduğunu varsayarak bence bu kadar da yenik kafada olma. Sonuçta eğer o berbat buluşmadan bir şey çıkmamasını sindirip, olgun bir şekilde kendini çektiysen, kızın gördüğü erkeklerin çoğundan daha güçlü davranıyorsun. Zira çoğu erkek hala mesajla peşinde koşardı. Bu da kızda bir acaba oluşturabilir.

Bir daha mesaj atarsa, buluşma teklif et.

Share this...
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

128
Leave a Reply

Yazıyla alakasız veya 500 kelimeyi geçen yorumlar cevaplanmıyorlar. "Yazıyla alakasız ama ..." ya da "en son yazı bu olduğundan buraya yazdım" diye başlamanız kurtarmıyor. Mahmut Abi ile özel görüşme yapmak isterseniz Erkek Adam Sanal Görüşme sayfasından sanal görüşme ayarlayabilirsiniz.

avatar
39 Comment threads
89 Thread replies
8 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
47 Comment authors
Willerexponential functionAhmet SeverYükselKöprüpavyonuşövalyesi Recent comment authors
  Subscribe  
Notify of
Daygameci
Guest
Daygameci

Abi sessiz kızları buluşmada nasıl açarız, sessiz oldukları için ister istemez ben daha çok konuşuyorum bu da kötü bir şey. Çok sessizlik oluyordu, tabi her sessizlikte lafı ben açmadım ama ister istemez açtım baya. Temas ise arada elimi omzuma attım, buluşma sonrası da yazmadı(bu kötü bir şey) Ha aklıma “kötü üzümden iyi şarap olmaz” sözü geliyor ama o da kötü olduğum özelliğe bahane bulmak gibi geliyor?
Saygılar abi seviyorum seni

djarumbe
Guest
djarumbe

Mahmut abi selamlar Bir tabağım eksildi. Ben de zaten tanışık olduğum bi kızla muhabbete girdim. Kız müsaitsen bi şeyler içelim dedi. Ben de müsait olmadığım için gün saat verdim. Ama böyle planlayarak bana zor oluyor dedi, spontane daha iyiymiş. Arada yoklamaya devam et o zaman dedim. Neyse 2-3 kere daha aradı sonunda müsait olduğum bir gün ayarlandık, evine çağırdı. Biraz takıldıktan sonra film izlemeye geçtik. Kino vs derken öpüşme sonrası odasına geçtik. Ben evlenmeden önce seks yapmak istemiyorum. Sevişme kısmındayken sürekli kafamda nereden döndürebilirim vardı. İş son noktaya gelince kendisine buradan ileri gidemeyeceğimi söyledim. Sorunca da ‘evlenmeden önce ilişkiye girmek… Read more »

Anonim
Guest
Anonim

Dini sebeple böyle bir şey yapıyorsan dinin emrini anlamamışsın. İslam’da zinanın sadece kendisi değil zinaya yaklaşmak da yasaktır. Yani sevişmeye gidecek her türlü faaliyetten de uzak durmalısın. Zina yapmak istemiyorsan bile böyle böyle bir gün elbet yaparsın. Ayrıca karın olmayan kadınlarla bu kadar yakınlaşarak zina emrinin sana sağlamak istediği manevi huzuru yakalayamazsın. Kendine işkence ediyorsun.

djarumbe
Guest
djarumbe

Yorum için teşekkürler Anonim. İslami çizgiler haricinde burada ufak bir düzeltme yapmak istiyorum.

Yukarıda yazdığım aslında ulaşmaya çalıştığım nokta değildi. Ummadan gelişti.
Bu uzun bir zaman sonra ikinciye oldu, rahatsız da etti. Muhafazakarlık haricinde yaşam stilime uygun bir durum değildi. İletişimi kestim. Böyle anlatmak da yanlışım oldu.

BSS
Guest
BSS

Merhaba, uzun zaman geçti, şimdi konuyu görünce yazayım dedim. Bu buluşma olayından yaklaşık 10 ay sonra bir yerde karşılaştık, sinyali iyiydi. Buluşma teklif ettim, kabul etti ve baya sevindi (Hatta dersi varmış, o bile sonra aklına gelmiş. Demekki buluşmak isteyene bahane yok). Buluşmada bu sefer hiç olmadığım kadar rahattım ama ilk buluşmada hissettiğim şeyi tekrar hissettim. Bu kıza ısınamamıştım. Her neyse ertesi gün bu sefer kendi buluşma teklifi etti, üzülerek red ettim. Sonradan öğrendim ki kız ilk buluşmada pek bişey hissetmemiş ama zaman geçtikçe bana karşı ilgisinin artmış, hatta bayağı bi yükselmiş.

Köprüpavyonuşövalyesi
Guest
Köprüpavyonuşövalyesi

Abi selamlar, Kızla ilk datei yaptım. Gayet hevesli ve istekliydi. Ama buluşma açıkçası iyi geçmedi. Yürüdüm korkmadım. Yer yer o da karşılık verdi ama yanına bahane ile geçtiğimde iyice dibe kadar gitti benden uzaklaştı. Başta bunu negatif yorumlamadım sonuçta daha yeni buluşmuşuz gerilmiş olabilir dedim. Sonra muhabbeti hareketlendirdim kız çok konuşkandı. Ama kolum açık ve vücudum öne dönük olduğu halde bana yaklaşmadı. Şimdi esas yere geliyorum. Kızın saçıyla oynadım ve omzuna dokundum sık sık. Ama o yine de yaklaşmadı. Bizden uzaklaşan kızın saçıyla oynamak vb yanlış mı? Rahatsız olduğu halde söylememiş olabilir mi? İlk kez denedim benden uzaklaşan kızın saçıyla… Read more »

Yüksel
Guest
Yüksel

Selam abi. 27 yasindayim gecen gun 20 yasinda hos bir hatunla bulustum. Lokasyonu iyi ayarlamama ragmen şansa kalabalik bir beyaz yaka grubu tum bara toplanmisti. birbirimizi duyamadik ve kiz cok fazla konustu 90-10 gibi bir oran oldu genel yapisi mi bu ben biraz fazla mi konusturdum bilemedim. Bi ara ne anlatiyor bu ya modunda oldum ve pozitif cinsel gerilim anlamadinda pek bir sey olmadi o havaya giremedim bir turlu ortamdan. Daha sonra bir simitciye gittik ve kizi biraktim. Acikcasi bulusma benim acimdan pek iyi gecmedi ama kiz eglendi gibi ya da hep boyle. Abi sence bulusmadan keyif aldigimi soyleyip ikinci… Read more »

Ahmet Sever
Guest
Ahmet Sever

mahmut abi ben mesela ilk buluşmadayken muhtemelen sesim titrer. titrese bile normal devam ederdim ama o zaman da açacak konu yok yani kendimden bahsetsem ego olur onunla ilgili konuşsak bir süre sonra beta olur o yüzden biraz tıkanırm diye düşünüyorum. muhtemelen muhabbet tıkanınca mekan değiştirmek iyi bir çözüm olabilir.bide ben ciddi olamıyorum en ciddi ortamda bile gülme geliyor muhtemelen kızla konuşurken ya gülümserim ya da gülmemeye çalışırım bu da karşıya saygısızlık olurdu bence.

Ahmet Sever
Guest
Ahmet Sever

bide kızın sevgilisi falan vardır yakalar öldürür falan o da sıkıntı. sorsam hayır dese bile yalan söylüyor olabilir yani. bide sormak da garip olurdu belki bilmiyom.

Ahmet Sever
Guest
Ahmet Sever

abi ben ciddi olamıyorum. kızla konuşurken gülümseme diyorlar ama ben gülerim yani gülümseme değil bildiğin gülmemek için kendimi zor tutarım. o yüzden baya zor olur. ama bir şey uydurmayı düşünüyorum. komik bir hikaye aklıma geldi diyip onun anlatmamı istemesini sağlayabilirim krizi fırsata çevirmek gibi. senin yorumun nedir bu durumda ? ha bunu yapamayıp batırabilirim de ama yorumunu merak ediyorum.

exponential function
Guest
exponential function

Selamlar Mahmut Abi, okuldan bir kızla aynı ortamda bulunduğumuzdan hafif muhabbet oluştu. Sonra kız bana ders bahanesiyle ulaştı ve biliyorum yanlış ama ders çalışmak için buluştuk sonraki gün sınav vardı en azından çöp olmadı günüm. Kız buluşma gününe kadar sürekli bir şeyler yazıp durdu ben hep kısa tuttum yanlış mı doğru mu bilmiyorum ama biraz sıcaklık oluşturmam gerekliydi diye düşünüyorum. Her neyse ders çalıştık o aralar bitkindim o yüzden midem bulandı birkaç saat erken ayrıldık açıkçası kıza hiçbir ilgi göstermedim, yakınlaşmaya da çalışmadım o yüzden soğudu zaten. İki gün sonra sınavdan sonra yazdım sınavı kötü geçmiş telafi ederiz bir ara… Read more »

Willer
Guest
Willer

Mahmut Abi üniliyim bu şu 6 ay da 20 ye yakın kızla buluştum ama toplasak 4 üyle işi ilerletebildim ( ikinci buluşma , sex vs ) diğerleriyle ya ilk buluşma da öpüşebildik ama 2.buluşmaya gelmediler mesaja cevap bile vermediler ya da ilk buluşma da birşey yaşayamadık ikinci buluşma için de yanaşmadılar . bu biraz dert oldu içime , bu sayılar normal mi dersin