Vaka çalışması – İlk buluşmanın kötü geçmesi

Mahmut abi merhaba. Bir date hakkında kendi eleştirimi yapacağım ve senin de yorumunu bekliyorum.İnstadan ekledim, 1 gün sonra yazdım, 2. mesajımda kahve içelim dedim, neden olmasın diyince gün, yer ve saat belirterek teklifte bulundum kabul etti ve buluştuk.

Birinci hata. Günlerce mesajlaşıp bir buluşma teklif etmemek yanlış ama daha bir mesajında seninle kahve içmeyi hak edecek ne sıcaklık göstermiş olabilir ki seninle kahve içme hakkı kazandı? Kızın çok güzel olması senin için yeterli muhtemelen ama sizinle sıcak bir muhabbete girmeyen kızı buluşmaya çağırmayın. Böyle evde oturacağıma bedava kahve diye çıkan kızlara düşersin. Gerçi olsun oradan çeviririm ben vakit çok diyorsan bilemeyeceğim ama çoğunlukla kız gelir, içer ve gider. Ayrıca bu kadar ucuz olman da kızın kafasına yazıldı bir yere.

Kız ile ilk konuşmamda ses tonum güvensizlik barındırıyordu. Ayrıca kızın baştaki soğukluğu buluşma sonuna kadar sürdü.

Hiç tanımadığın ve o anda sizin açınızdan tek özelliği güzellik olan bir kadının yanında bu kadar heyecan yapmamanız lazım zira olacak işi oldurmazsınız. Mesela sen burada o gereksiz heyecana kapılmazsan, kız hemen ısınabilirdi. Sonuçta “bu da daha öncekiler gibi bir kız önünde heyecanlanacak zayıf erkeklerden biri olabilir” diye geliyor ve sen öyle olduğunu gösterince hep soğuk kalıyor.

Ayrıca kızın baştaki soğukluğu buluşma sonuna kadar sürdü. Buluşmalarda tecrübe ettiğim şey, eğer sen karşındakinle normal bir insanmış gibi konuşuyorsan yani güvensizlik, heyecan, vs. yoksa, yapışkan biri değilsen, seni beğenmeyen kız bile gayet normal konuşuyor. Hatta birçok durumda o normal konuşma kızın fikrini de değiştiriyor zira erkeklerin %97’si senin gibi, alt tarafı kızın biri önünde heyecana kapılıyorlar. Muhtemelen senin ürkek, kendine güvensiz hallerine tepki olarak öyle davrandı.

Konuşma %50-50 idi ve çok fazla sessizlik oldu. Hatta kız konuşmuyoruz pek diyince bende konuşmadan olmaz gibisinden laflar ettim.

Buradan senin konuşma yönetimi problemini anlıyoruz. Başka bir anladığımız şey de, kızın aslında seninle konuşmaya istekli olduğu zira konuşmuyoruz bak konuşalım diye sana yardım etmeye çalışıyor. Muhtemelen tipini beğendi ama karşısında ezilip büzülen adam ile tip uyumsuzluğundan kafası karıştı 🙂

Aslında heyecan yapmasan o kız seninle konuşurdu. Hatta oradan iş bile çıkarabilirdin. Dediğim gibi, erkeklerin %97’si gibi davranıyorsun. Sadece kızın biri önünde heyecana kapılma zayıflığını yapmasan bile kız için çok değişik bir deneyim oluyor.

Sonra ayrıldık. Ben aramızda bir çekim olmadığını düşünüyorum.

Muhtemelen doğru düşünüyorsun zira çekim olmaz, yaratılır ve sen bu konuda bir şey yapmışa da benzemiyorsun.

Ama hatalarımı da belirtmek istiyorum.
1. Baştaki ses tonum zayıftı. Zayıflık iticidir. Kız azıcık dekolte açsa ve sen orada erkeksi göğüs kılları görsen nasıl itici olursa, bir erkeğin feminen ürkekliğe bürünmesi de kadında hemen hemen aynı etkiyi yaratıyor. Erkekler görselle, kadınlar sözlerle baştan çıkarlar.

2. Kızın ilk andaki standart shit testini geçemedim (Aramızda bir etkileşim olmayacak sanırım düşüncesi vardı, çerçeve gitti, ben de ona ısınmadım diyeceğim ama kendimi kandırmak mı olur bilemiyorum) Tam tersi aranızda bir şey olacak kafasıyla gitmen lazım zira kız oraya geliyor. Bir şeyi beğenmiş olma ihtimali yüksek. Sen de ona ısınamamış olsaydın, buraya gelip yazmazdın. Hepimiz buluştuk mu hiç hoşumuza gitmeyen kızlarla buluşuyoruz ama onları buralara yazan yok gibi.

3. Konu bazı yerlerde soru-cevap gibiydi, olayı eğlenceli hale getirmek istedim ama kız oralı olmadı (ya da ben öyle zannettim) Sen iyi vakit geçirmeye odaklanacaktın ve öyle devam edecektin. Yok kız hiç oralı olmuyorsa kalkar gidersin. Ama sorun şu ki, sende o heyecan devam ediyorsa, asıl problem o. Sonuçta bir iletişimin %80’i vücut dili. Sen %80’de korkak sinyali veriyorsan, %20 ile eğlenceli sinyali veremezsin.

4. Birşeyler anlatırken yüz mimiklerinden buluşmadan hiç hoşlanmadığını anladım/ya da ben öyle zannedip çerçevesine girdim. Kadına ve onun buluşmadan hoşlanıp hoşlanmadığın kilitlenme. Bu seni onun onayını aramaya iter. Sen nasıl hoşlandın ki? Hoşlanmadıysan neden devam ettin?

5. Sessizlik olduğu zaman sessizliği bozmak için konu açma gereği hissetmedim, sessizliklerde çoğunlukla o başlattı. (En azından bunu doğru yapabildim) Evet bu doğru ama sessizliğe giden yol belki senin konuşma yönetememen.

6. Bahsettiklerim haricinde hiç bir shit test yok, hemde hiç yoktu.

7. Kesinlikle ilgisinin olmadığını ve bir daha ne onun bana ulaşacağını ne de benim ona ulaşmamam gerektiğini biliyorum. Çünkü aramızda hiç bir şey olmadı. O sana ulaşmadan sen ona ulaşma.

8. Çok nice Guy gibi davrandığımı hissettim, kendimi eğlenceli moda sokamadım, karşı taraftan istediğim dönüşleri alamadım (yine mi gitti çerçeve??) ama bir etkileşim de yoktu. Ergen çocuklar gibi kadın onayı peşinde koşarsan, derdin o onayı almak olur ve o onayı alacağın kişi önünde tutuklaşırsın. Evet tipik iyi çocuk kafası.

Ayrıca dikkat et, eğlenmeyi bile iyi çocuk terimleri ile tanımlıyorsun. Kendini eğlenceli moda sokmak ve bu şekilde kadının seni “eğlenceli çocuk” olarak onaylamasını sağlamak. Erkek adam modunda olsan, “eğlenmedik” ya da en kötü “eğlenmedim, eğlendiremedim” derdin.

Karşı taraftan dönüş alamaman ile çerçevenin bir alakası yok.

En büyük hatanı görmemişsin. Arkadaşlar, bu buluştuğunuz kişiler alt tarafı sıradan birer kadın. Ne kadar güzel olursa olsun, alt tarafı sıradan bir kadın. Belki götün teki, belki çok iyi bir kız, bilmiyorsunuz. Sırf kadın diye önünde heyecanlanmanız saçma sapan bir şey. Asıl iyi çocukluk bu işte. Düne kadar tanımadığın bir kadından bile kadın onayı beklemek ve bu onayı alamam korkusu ile heyecanlanıp tutulmak.

Bu buluşmalardan bir şey çıkmasa bile alt tarafı bir kadının yanında heyecanlandığınız sürece, oğlan çocuğu olduğunuzu ve yetişkin kadın onayına bağlı olduğunuzu anlamanız lazım. Bunu aşmak için daha yetişkin bir erkek olmalısınız ve daha çok kadınla buluşup, bu kadının sıradanlığını kendinize telkin etmeniz lazım.


Bu olaydan sonra BSS şu mesajı attı:

Şimdi de kız hikayeme yanıt verdi. Şimdi bundan birşey çıkmaz ama anlayamıyorum, iyi geçmeyen bir buluşma ve sonuç ortada. Bende mesajlaşmayı kısa kestim, buluşma istediğim de yok. Yani erkek olarak durum ortada diyorum.

Sana yönelik mesaj attıysa, kendine güvenip buluşma teklif etsen daha iyiydi. Eğer ortaya bir şey yazdıysa, zaten cevap vermen hata. Birincisi olduğunu varsayarak bence bu kadar da yenik kafada olma. Sonuçta eğer o berbat buluşmadan bir şey çıkmamasını sindirip, olgun bir şekilde kendini çektiysen, kızın gördüğü erkeklerin çoğundan daha güçlü davranıyorsun. Zira çoğu erkek hala mesajla peşinde koşardı. Bu da kızda bir acaba oluşturabilir.

Bir daha mesaj atarsa, buluşma teklif et.

Share this...
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

128
Leave a Reply

Yazıyla alakasız veya 500 kelimeyi geçen yorumlar cevaplanmıyorlar. "Yazıyla alakasız ama ..." ya da "en son yazı bu olduğundan buraya yazdım" diye başlamanız kurtarmıyor. Mahmut Abi ile özel görüşme yapmak isterseniz Erkek Adam Sanal Görüşme sayfasından sanal görüşme ayarlayabilirsiniz.

avatar
39 Comment threads
89 Thread replies
8 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
47 Comment authors
Willerexponential functionAhmet SeverYükselKöprüpavyonuşövalyesi Recent comment authors
  Subscribe  
Notify of
Numan
Guest
Numan

Ben 3 sene önceki 4. Cü buluşmam da kızdan çok büyük friendzone yemiştim. Pizzacıya oturduk ,yemek yerken eski sevgilisini anlattı hemen ağladı ve bende beyaz atlı prens rolüne girmiştim. Sonrasında ise tekmeyi yemiştim. O zaman anladım ki heyecan ve kahramanlık yapmaya gerek yokmuş. Çok güzel bir yazı Mahmut abi , yazıyı okuyunca hatamı çok anladım. Olaydan sonra aklıma dank etti , keşke ağladığı zaman masadan kalkıp gitseydim diye çok düşündüm.

Hkn
Guest
Hkn

Kız sana tekme atmamış kendi kendini tekmelemişsin.Kadınlar bu konularda tarafsızdır.Eski sevgilisi onun babasının oğlu değil.Sen de değilsin..Güçlü olan alır diğerleri pizza ısmarlar.

barneystinson
Guest
barneystinson

Mahmut abi bazı buluşmalarda kızlar telefonla ilgileniyor en yakın kız arkadaşına mesaj atıyor veya telefonu masaya koyuyor sürekli bip bip mesaj sesi geliyor en yakın arkadaşından. Yani ilgi düşüklüğü olarak yorumluyoruz bunu evet okumuştum. Haliyle benimde yüzüm düşüyor kız suçu bana atıp senin yüzün düşüyor moralin bozuluyor o yüzden bende soğuğum diyor. Eğer sürekli bildirim sesi geliyorsa ve kızda oturup cevap yazıyorsa ne yapılmalı kalkıp gitmeli miyim git dersen giderim hiçbir problem olmaz.

Osman
Guest
Osman

Konuşma yönetme ile ilgili bir yazınız var mı?

Ali Memur
Guest
Ali Memur

Abi selam, bir kızla buluştuk. Kızın daha önce sevgilisi olmamış bu işler hakkında pek tecrübesi yok. Buluşmada oldukça sessizdi, sorarak yönetmeye çalıştım ama hep kısa kesti ve kendi benimle ilgili sorular sormadı
Mekandan kalkıp sinemaya gittik, sinemada dudağından öptüm ve ilk defa dudaktan öpüldüğünü söyledi, ardından kendisi bana sarıldı öptü ve keyifli anlar yaşadık. kız katı bir ailede yetişmiş. Hb7 diyebilirim. Bu sessizliğini utangaçlığına mi yormam gerekiyor? Anormal derecede bir sessizlik aslında.

Ali Memur
Guest
Ali Memur

Mahmut abi bu yorumu yanıtlarsan çok sevinirim

Komyak
Guest
Komyak

Bu tarz bi şey benim de başıma geldi diğer kızlara nazaran farklı ve ilk defa yaşadığım durumdu. Mahmut abiden cevap beklemedeyim. Saygılar.

Amon
Guest
Amon

Abi kahveler alınıp ilk masaya oturulduğunda nasıl konuşma başlatılır?

Comrade
Guest
Comrade

Vakadaki arkadaşın heyecan yapma sebebi bu kadar hızlı bir şekilde buluşmanın ayarlanmış olması olabilir. Geçen yıl Rusya’da yediğim bi boku anlatayım ben de. Arkadaşlar not alsın. Kıza tinder tarzı bir yerden yazdım, iki mesajda şak numara ve buluşma ayarlandı. Bunun şokunu anadolu çocuğu olarak yaşamamı geçiyorum. Daha sonra kızın profilinden benim de ilgilendiğim ama henüz gitmediğim bi üniversite kulübü tarzı oluşumun meetinglerine katıldığını öğrendim. Sıradaki etkinlik buluşmadan bir gün önceydi, ders bitişime denk geliyordu ve kafe hemen fakültenin karşısında olunca ben de önden bi yolluk yaparım tanışıklık olur buluşmada konuşacak şey olur diyerekten ilk defa gittim oraya. Kız benden geç… Read more »

BSS
Guest
BSS

Aslında bu kadar hızlı teklif etmemin sebebi mesajlaşmayı iyi yönetemeyeceğimi düşünmemdi.

Comrade
Guest
Comrade

Evet bırak mesajlaşmayı dışarıdayken de aynısını yapıyoruz. Panikleyip “kızı sıkacağız”, “ödülü kaçıracağız” moduna bürünüp bir an önce işi bağlayarak kendimizi rahata almaya bakıyoruz. Bahane değil tabi, öz eleştiri sadece.

Hamza
Guest
Hamza

Dostum, tam hatamı görmeni sağladin gerçekten, çok teşekkür ederim, ben de hep bunu yapıyodum.

Haydar
Guest
Haydar

Îyi bir deneyim olmuş,bir de arkadaşta, kendini eleştirebilme alçakgönüllüğü varki,öğrenmenin önündeki ,bariyerler kolay kalkacaktır.

Matrix filminde akan,yeşil kodlu alogoritma, birden flulugunu yitirir ve herşey berraklaşır ya..çok sayıda buluşmadan sonra,konuşmayı yönlendirmeyi ,ilgi işaretlerini okumayı,kinoyu,hangi yoğunlukta, nasıl yapacağını, hiç düşünmeden spontane yaptığını göreceksin.

Sex konusuna,sextinge sözlü, yazılı hiç girme bu çok büyük avantaj yaratıyor.Birde eğlenceli zaman geçir,kız kendini iyi hissetikce,kendiliğinden yaklaşıyor.kino konusunda ise adım adım herrseyi anlatan 15 sayfalık bir İngilizce kitapcık var o çok yardım eder.

Doğru yoldaşın devam et bence..

Comrade
Guest
Comrade

Kino konusundaki kitapçığı paylaşabilirsen çok makbule geçer. Ayarı tutturamama sorunum var.

lion boy
Guest
lion boy

Mahmut abi hayırlı kandiller
Bugün öğlen saatlerinde 15 gün önce tanıştığım bir kız beni kahve içmeye çağırdı ben her zaman takildigim bir mekâna oturdum kızın aramasını bekledim aramayinca yokladım ve kız başka bir arkadaşıyla buluştuğunu söyledi muhtemelen oda erkek
Bu bana arkadaşlık ima etti önceden ama ben kadınlarla arkadaş olmam sen olayı akışına bırak demiştim
Başka bir arkadaşımla birlikte oturuyoruz deyince bende böyle saygısızlık yapicaksan hiç gelme aramada dedim sakin bir şekilde
Bundan sonra ne yapmalıyım nasıl bir tavır sergilemem gerekir..?

Hkn
Guest
Hkn

Eğer psikolojik olarak hazır değilseniz,yürümeyin ya da reddedilmek takıntı yapmayacaksa yürüyün.Çünkü takıntı yapacağınızı bile bile yürürseniz basit bir şey için boş yere zaman harcarsınız.Ancak en az 1 kez reddedilmeyen erkek de erkek olamıyor.Reddedilmek aslında sizin için bir aynadır.Eksikliklerinizi görmek için fırsattır.Duygusal olarak güç kazandığınız da aslında en azılı feministin bile hazır olduğunu göreceksiniz .Havalı diye tabir edilen ya da Kezban denilen kızların da aslında davranışlarının çoğu “beta savarlıktır” duygusal dünyanız dışarıya açılan penceredir ruh haliniz neyse onu yaşarsınız.İçten gelen motivasyon ile dünyayı değiştirmek istediğiniz de herşey ona göre programlanır eğer duygusal dünyanız kötüyse kendi biyolojik yapınızı öldürmeye proglanır yani bunu… Read more »

bro
Guest
bro

Hata oldugunu bilmedigim bir hata. Hemen bulusmaya cagirmanin atilgan ve erkeksi oldugunu saniyordum ben.

Umut
Guest
Umut

mahmut abi selam. trp çevresinden dostlarımla ilgili yaşadığım bir sıkıntı var buluşmalarla alakalı. ben buluşmalarda kızları tanımayı, konular hakkında sohbet etmeyi, ve sakalaşma-sataşmayı seviyorum. yeri geldi mi kino da yapıyorum. ama trp çevresinden arkadaşlarım bana “biraz hardcore gireceksin, piç moduna geçeceksin, bu tarz davranışlar seni nice guy gösterebilir” gibi yorumlar alıyorum. açıkçası o kızlarla da yatıyorum bir sıkıntı yok. abi ilahiki böyle ağır fucker moddas olmaya gerek var mı buluşmalarda? ben adam akıllı sohbet edip eğlenmeye bakıyorum. ilahiki ilk buluşmada onu öpmeliyim diye şartlamıyorum kendimi. ama ilk buluşmada öpmeyince sanki başarısız olmuşum gibi tepki veriyorlar. sence de böyle mi yoksa… Read more »

Rumuzsuz
Guest
Rumuzsuz

Abi merhaba kampüste rast gele bi açılış yaptım ve muhabbet ilerleyince Kahve içmeye gittik buluşmada kinoa ve eğlenen ustalığı iyi kullandığımı düşünüyorum (kıza dokununca elimi çekmiyordu tekar uzatıyordu filan hatta o gün uçağım vardı keşke gitmeseydin filan dedi )sonra mekan değiştirdik yine bir şeyler içtik ve kızdan istemememe rağmen telefonunu ve ins verdi hatta ısrarla num kaydet dedi bugün 3. Gün oldu hala yazmadı
Nasıl bi strateji izlemeliyim şimdiden cevap için teşekkürler

Öğreniyor
Guest
Öğreniyor

Bir kıza benim insta profilini gösterip tanıştırmak istemişler ve kız başta hayır dese de yakın kız kankaları dahil hepsi beğenip kıza tersi yorum yapmış ve sonra ertesi gün kızında teklifi ile bir arkadaş ortamı buluşması şeklinde beni çağırdılar ve klasik eğlenen usta kafa yapısı ile gittim ortama. Başlarda gayet eğlenceli şekilde falan kino ve teasingler uyguladım ve eğlendim de ama ilginç şekilde buluşmada şarjım düştü resmen bir miktar ve ilk kez başıma geldi bu durum buna şaşırdım ama sorum esasen şu, biz arkadaş ortamından bir kızla tanıştırılacaksak doğrudan evetçi olacak kıza mı gitmek lazım sadece yada tersten sorayım bu tip… Read more »

AnatolianSigmaWarrior
Guest
AnatolianSigmaWarrior

Bi karı var ilgi sinyalleri attı numarası da var ilk kez birini buluşmaya davet edecek bir incelim nereye nasil davet etmeliyim hocam

barneystinson
Guest
barneystinson

Abi %97 öyle mi gerçekten? Kabul bazı zamanlarda bende %97nin içerisindeyim ama bu kadar büyük bir çoğunluk var mı? Kime sorsam şöyle çaktım böyle çaktım reddettim istemedim diye anlatıyor. Benim de yaşadığım güzel şeyler var ama ben olumsuz durumlarımdan da bahsediyorum.

1 2 3