#EvdeKal günlerinde ilişkiler

Koronavirüsü nedeniyle bu kadar sıkıntı ve acı yaşanan bir dönemde, ilişkiler konusu en son sıralarda gelen bir problem. Örneğin bu süreçte sağlık ve eğer süreç uzarsa ekonomiye ve işlerimize ne olacak konuları daha ön planda.

Ama sitenin ana konularından biri ilişkiler ve son 2 – 3 haftadır bu konuda çok fazla soru geliyor. O nedenle bugün #EvdeKal döneminde ilişkiler konusunu ele alacağım. Başkalarıyla fiziksel etkileşiminiz minimumda iken halihazırda ilişkiniz ya da flörtleriniz varsa bunları nasıl devam ettireceksiniz? Eğer yalnızsanız bu dönemde birini nasıl bulacaksınız? Eğer karınızla / kız arkadaşınızla 27/7 eve tıkıldıysanız bu durumda ilişkiyi nasıl yürüyeceksiniz?

Yeni biriyle tanışma kısmı artık neredeyse tamamen Tinder gibi online dating uygulamalarına ya da sosyal medyadan yürümeye kalmış gibi. Normalde bu tür bir tanışmadan sonra bir süre mesajlaşmanızı ama cinsiyetsiz mektup arkadaşına dönüşmeden buluşma ayarlamanızı tavsiye ediyoruz. Bunun birkaç nedeni var :

(1) Pozitif cinsel çekimi bir yere kadar mesajla sağlayabilirsiniz ama işin “satışı kapama” kısmı buluşup kimya yaratmaktan geçiyor. bu buluşma ertelendikçe hem o kimya erteleniyor hem de o kimyayı yaratma şansınız azalıyor.

(2) Çünkü mesajla konuşa konuşa gizem kısmı ortadan kalkıyor ve daha kötüsü buluştuğunuzda konuşacak bir şeyiniz kalmıyor. Ama buluşunca kimya için konuşmanız gerektiğinden (erkekler gözleriyle, kadınlar kulaklarıyla aşık olur derler) işiniz zora giriyor.

(3) Eğer siz işi buluşmaya götürmede yavaş davranırsanız, buluşmaya hızlı giden bir adam çok kolay öne geçiyor ve “satışı kapatıyor”.

(4) Son olarak da uzun mesajlaşmalar sırasında henüz ilgi seviyesi tam olmayan bir kıza yanlış bir şey söyleme ihtimaliniz artıyor. “Satışı kapadıktan” sonra normalde pek sorun çıkarmayacak bir laf mesela bu aşamada işi bitirebiliyor.

Ama normal zamanlarda değiliz. Dışarı çıkıp buluşmak çok zor ve birçoğu için imkansız. Şu an yapabileceğiniz en iyi şey, biraz mesajlaştıktan sonra WhatsApp ve Skype gibi bir uygulamada sanal buluşmak. Bu konuda bir miktar tecrübeliyim zira genç ve bekarken uluslararası çalışıyordum ve gittiğim şehirlerde / ülkelerde gerçek hayatta buluşacağım kızları genellikle aşağıdaki gibi “ısıtıyordum”.

Bu buluşmaya, olabildiği kadar gerçek bir buluşma gibi davranın. Saatlerce mesajlaşacağınıza, günlük mesajlaşmayı toplam 20 dakikanın altında tutun ve bunun yerine 1 saat sanal buluşma ayarlayın. Gerçek hayatta hergün buluşamayacağınız gibi sanal buluşmayı da hergün yapmayın.

Sanal buluşmayı mümkünse bilgisayarda yapın ki elleriniz boş olsun. Ya da telefonunuzu bir yere sabitleyin. Bilgisayar yine de önemli zira bu tür sanal buluşmalarda genelde birbirinize video / haber linkleri vs. göndererek konuşursunuz. Örneğin kız size geçen yaz gittiği bir yeri tarif edecek ve siz de internetten bakarak muhabbet açacaksınız.

Sadece konuşmanıza da gerek yok. Beraber yemek yiyebilir ve bir şeyler içebilirsiniz. Dediğim gibi bu sanal görüşmeye buluşma gibi davranmayın. Pat diye plansız programsız “hadi gel muhabbet edelim” demeyin. Sanal görüşelim ve bir şeyler içelim deyin.

Bu buluşmada tüm standart buluşma kuralları geçerli. 70% kızı konuşturacaksınız, göz teması kuracaksınız, soğukkanlı-neşeli-esprili-cool olacaksınız, esprilerinize gülmesinden ve size sorular sormasından ilgi seviyesini ölçeceksiniz, 1.5 – 2 saat konuştuktan sonra o gün kızı mesajlamayacaksınız, kız mesaj atarsa sıcak davranacaksınız ama aynı gün bir sonraki sanal buluşmayı ayarlamayacaksınız, kıza 18 – 24 saat sonra mesaj atacaksınız, her 3 mesajlaşmadan 2sini o başlatacak, günlük toplam mesajlaşma 15 dakikayı geçmeyecek, vs.

Kız arkadaşınız olmayan bu kızla her gün sanal görüşme yapmayacaksınız. Haftada 1 bilemedin en fazla 2 yeter.  İmkanınız olduğu anda gerçekten buluşun, sanalda kalmayın AMA bu kızla konuşmanız görüntülü görüşmede akmıyorsa, gerçek buluşmada akması da çok zor. O nedenle sanal buluşmalardan ikiniz de zevk almıyorsanız, kızla buluşmaya vakit harcamayın.

Sadece kızlarla sanal görüşme yapmayın. Arkadaşlarınızla, iş arkadaşlarınızla, ailenizle (eğer ayrı evlerdeyseniz) de sanal görüşün. Sosyal hayatınızı sanalda da olsa ihmal etmeyin. Tek konuştuğunuz kişi kız (veya kızlar) olmasın.

Bu dönemde ilişki yürütmek, uzak mesafe ilişkisi yürütmeye çok benziyor. Uzun süre ayrı kalsanız da kızla sonra evinizde buluşabiliyorsunuz. Ama bu herkes için mümkün değil. Bazılarınız veya bazılarınızın sevgilileri memlekete dönmüş olabilir, bazılarınız aile yanındasınız eve sevgili alamazsınız, vs.

Bu durumda günde toplam 10 – 15 dakika mesajlaşmak yeterli hatta fazla bile. Onun harici sanalda yüz yüze buluşun. 2 günde 1 – 2 saat yeterli. Ve nasıl olsa kız arkadaşınız diye her sanal buluşmanız öylesine olmasın (ama her sanal konuşmaya da resmi buluşma gibi davranmama lüksünüz var tabii).

İkinizin de evde olması, hiçbir şey yapmıyorsunuz ve her zaman buluşabilirsiniz anlamına gelmiyor. Özellikle siz meşgul birisiniz ya da öyle olmalısınız. Şu an bol vaktiniz varsa bunu değerlendirecek bir aktivite bulun. Ben mesela işim çok azaldığı için yıllardır süründürdüğüm İlişki Sihirbazı Çevirisini 2 haftada yaptım, 2 ay önce başlattığım ama virüs yüzünden yalan olan yeni işimi sanalda yapma ile uğraşıyorum, vs. 3 haftadır Netflixte sadece 2 tane dizi bölümü izledim.

Siz de bu zamanı ne zamandır beklettiğiniz şeyleri yapmak için (örneğin İngilizce öğrenmek, işinizde yükselmek için çalışmak, sanal bir iş başlatmak, vs.) kullanın. Meşguliyet bulun. Eğer kız sizi meşgul biri olarak biliyorsa sürekli konuşamayacağınızı bilir.

Kız yeniyse de, ilişkiyse de aşırı mesajlaşmaktan kaçının. Yüz yüze görüşün. Ama hiç mesajlaşmamak da zor. Dengeyi bulun. Eğer tabak çeviriyorsanız, yukarıdaki aynı kurallar geçerli.

Peki yalnızsanız ne yapacaksınız? Nasıl kız bulacaksınız? Öncelikle eğer buluşamayacaksanız, yeni bir kız bulmak yerine kendinize odaklanın daha iyi. Ama eğer illa biriyle mesajlaşıp konuşmak istiyorsanız, online dating tek seçenek gibi.

Fazla talepkar sevgili

Bu dönemde bana en çok sorulan şey ise fazlaca mesajlaşma ve görüşme talep eden sevgili. Bu konuda yapacağınız şey basit. Yukarıdaki gibi davranacaksınız. Eğer kız arkadaşınız hır çıkarıyorsa, sürekli mesajlaşmak istiyorsa, sizin sanki evde boş boş oturan bir çulsuzmuşsunuz gibi sürekli ona zaman ayırmanızı talep ediyorsa, korkarım yanlış kızla berabersiniz ve zor durumda gerçek yüzünü görüyorsunuz.

Normal bir hatun günde 3 saat konuşacağız, sürekli mesajlaşacağız, vs. gibi dırdırlar yapmaz. Hergün yüz yüze görüşelim diye bastırmaz.

Ama maalesef arkadaşlar bundan daha kötüsü, kız arkadaşından fazlaca ilgi talep eden erkekler. Bu şekilde çok yardım talebi aldım. Adam kız gibi sürekli mesajlaşma veya ilgi talep ediyor. Bu adamlar talepkar kızlar gibi kendini yetersiz hisseden, onay ihtiyacını sevgiliden karşılamak zorunda olan karın ağrısı adamlar. Kendilerine tavsiyem titreyip erkek adam olmaları ve kız yanlış erkekle beraber olduğunu anladıktan sonra buralara gelip ağlamamaları.

Bir de aynı eve tıkılmış çiftler var tabii. Sevgilisi ya da eşiyle normalde geçirmediği kadar zaman geçiren, evde çocuk gürültüsü içinde sanal olarak işini yapmaya çalışanlar. Size tavsiyem mesai saatlerinde çalışın ve bu saatlerde rahatsız edilmemeyi (kibarca) talep edin. Eğer hatun da aynı durumdaysa, çocuklarla ilgilenmeyi paylaşmanız gerekecek ama onun harici sınırlarınızı çizin. Mümkünse “çalışma odanıza” çekilin. Ama sevgilinizle / eşinizle arada “buluşun”. Yani çocuk varsa onlar saat ayarlayıp beraber film izleyin, seks yapın (şanslı herifler), bir şeyler için, oyun oynayın. Sanal değil de fiziksel ve kutudan çıkan oyunlar daha makbul.

Not : Eğer yaşlı insanlarla yaşıyorsanız, imkanınız varsa bile gidip dışarda bir kızla buluşmayın. Virüs kapıp eve getirebileceğinizi ve o insanları riske atabileceğinizi unutmayın. Buluşma imkanı olmayanlar gibi davranın ve sanal görüşme ile devam edin.

 

Share this...
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

82
Leave a Reply

Yazıyla alakasız veya 500 kelimeyi geçen yorumlar cevaplanmıyorlar. "Yazıyla alakasız ama ..." ya da "en son yazı bu olduğundan buraya yazdım" diye başlamanız kurtarmıyor. Mahmut Abi ile özel görüşme yapmak isterseniz Erkek Adam Sanal Görüşme sayfasından sanal görüşme ayarlayabilirsiniz.

avatar
26 Comment threads
56 Thread replies
4 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
32 Comment authors
RelaxedMustafaCedHakanBarış Recent comment authors
  Subscribe  
Notify of
tsigalko
Guest
tsigalko

abi iyi günler karantinadan önce konuşmadığım bi kızla şuan dmden konuşuyoruz yüz yüze görüşme şansımız yok skype a çağırma olayı burada geçerli mi?

Uygar
Guest
Uygar

Uzun süreli ilişki içindeyim. Fakat şu an aramızda yaklaşık 1000 km var. Sık sık ”Beni sadece x dakika aradın zaten dün de çalışıyorsun diye görüşemedik” gibi cümleler kuruyor. Bu comfort test midir? Fark ettim ki bunları söylerken hem üzülüyor, hem de hoşuna gidiyor.

Baciziplatan
Guest
Baciziplatan

Çok ılımlı bir kiz değilse ki çoğu değildir (öyleyse de rol yapıyor olma ihtimali yüksek) ” ahahahaha bebeğim ne kadar süre lazım bana olan aşkını ilan edebilmen için ?” tarzında hınzır gülüşlü soru sormayi denesen?? Shit test ise bebeğim yazmana gerek yok ama comfort ise yazabilirsin. Soru zaten shit teste de cevap veriyor comfort teste de. Çok dalga geçer tonda olmamasına dikkat et yalnız.

Ramiz Karaeski
Guest
Ramiz Karaeski

abi iyi güzel yazışmada wp de çok iyiyim ağzım iyi laf yapar ama konuştuğum kız la karantina günleri bittikten sonra görüşünce ne olcak bilmiyorum kız hb 8 ben ise çok daha alt seviyedeyim bildiğin çirkinim utanıyorum kızla buluşmaktan hatta zaman kaybı geliyor ne yapmalıyım sence

yeşilzeytin
Guest
yeşilzeytin

Utanmak ve kendini alt seviye görmek davranışsal çirkinliktir. Bakımsızsa yüzüne bak (sitenin ilk yazılarından biri) sonra utanmadan ve kendini en az bir – iki gömlek üstte gör. Yetkin ol hakim ol, yüzün çirkinse davranışların yakışıklı olsun.

Erkek
Guest
Erkek

Erkeği asıl yakışıklı yapan tipi değildir, maskülen zihin yapısıdır. Çok görmüşsündür yakışıklı boylu poslu erkeklerin kızların peşinde heba olduğunu. Tip önemsizdir demiyorum ama asıl önemli olan maskülen zihin yapısına sahip olmanızdır. Kız uzaktan baktığında sizi çirkin görebilir ama konuşmaya başladıkça “aslında o kadar çirkin değilmiş konuştukça daha bir güzel gelmeye başladı gözüme”, laflarını çok duyarsınız. Maskülen zihin yapısına sahip olmak sizi olduğunuzdan çok daha yakışıklı gösterecektir. Kadını asıl etkileyen gücün + değerindir. Güç + Değer = Seni güçlü ve değerli yapan zihin yapısına sahip olmak. Para, lüks hayat, statü, ün bunlar zihin yapısının oluşturduğu arzuyu oluşturamaz. Bu saydıklarım zihin yapılarının… Read more »

Torata90
Guest
Torata90

Mahmut abi selamlar. Sanal görüşme ayarladığım bir kız 2 defa ekti. İlkinde kusura bakma başka gün yapalım falan dedi insanlık halidir olur dedim takmadım, aradan biraz süre geçti ikinci görüşmeyi ayarladım fakat onda da ekti başka sefere artık gibisinden. Ekilme durumlarında tutum ne olmalı? İki kere red yedik mantığıyla nextlemeli miyiz?

Vladamir
Guest
Vladamir

Merhaba Mahmut Ağabey. Sevgilimle karantina öncesi aktif cinsel hayatımız vardı. Ayrı kaldığımız şu günlerde sıkça tahrik edici mesajlar atıp sanal seks yapmak istiyor. Ben pek onaylamasam da malum libidolarımız yüksek, sakıncalı mıdır normal midir? Ne düşünüyorsun?

Yakisiklim
Guest
Yakisiklim

Mahmut abi dediğini yapıyorum. Ders çalışıp kitap okuyorum. Normalde hayatım çok yoğundu ama şimdi o yoğunluk yok. Karantinada insan disiplini kaybediyor gibi. Sen bu gibi durumlarda ne yapıyorsun. Mesela gece erken yatıyorum ama sabah 12 den önce kalkamıyorum. Tavsiye verirsen çok sevinirim.

marco polo
Guest
marco polo

abi araya bayağı zaman girmiş ama sormadan edemeyeceğim. bu karantina sürecinde ne yapılmalı yani bu süreçte pek fala dışarı çıktığım söylenemez çıktığım zamanlarda da ya ihtiyaçlar için ya da ailemle buluşuyorum ve kalabalık alanlardan uzak duruyorum. sence bu dönemde nasıl bir yol izlenmeli? karantina sürecinde de olsa internetten konuşulan kişi tabak sayılmaz mı?
saygılar

Dex
Guest
Dex

Parkta yürümek liseli işi. İş yerine davet etmekte fazla resmi olur. Sen arabayla kızı al ve ev için yol yapacaksın. Varsa eğer arabayı sessiz sakin güzel bir yere çekersin orda muhabbet sohbet ve bi nabız ölçersin. Oraya gitmeden de bir yere uğrayıp bir kahve alabilirsiniz. Ordan da evde yemek ya da film bahanesiyle kızı davet et. Söylediğin gibi zaten mekanlar kapalı olduğu için ev fikrine daha sıcak bakabilir. Sıcak bakmıyorsa zaten parkta yürümelerle ya da arabayla gezmekle olmaz o işler. Ev işini bir sonraki bulusmada yani 2 gün sonra falan da teklif edebilirsin bu tamamen kızın orda sana nasıl yaklaştığına… Read more »

Barış
Guest
Barış

Abi lütfen yardım et pandemi dönemi başlamadan önce bir kız arkadaşım vardı okula spora gidip geliyordum hayatım fena değildi.Pandemi patlak verdi memlekete dönmek zorunda kaldım okul olmadığı için evde tıkıldım kaldım artık psikolojim bozulmaya başladı okulun açılmasını bekliyorum online derslere falan giriyorum ama dayanma gücü kalmadı artık bende bütün olarak çöktüm arkadaşıma anlattım durumu eğer Mahmut hocaya sorarsan belki görür bir tavsiye verir diye sitenin adını verdi bir iki gün önce siteyi biraz okudum kırmızı hapı biliyorum daha önceden. Soru sorulduğunu görünce şansımı denemek istedim. Malatya gibi bir şehirde ne yapılır ,sende önceden küçük şehirde yaşamışsın belki danışanlardan yardımcı olduğun… Read more »

Relaxed
Guest
Relaxed

Mahmut abi geçen hafta 40 yaş için de aşı hakkı çıktı. Sen oldun mu veya olacak mısın?