Birden ortadan kaybolan erkek

Aşağıdaki soruyu bir kadın sormuş ve kıyıda köşede kalmasın diye mesajlaşmayı buraya taşıdım:

Bir erkek neden helalleşmeden gider? Neden sessiz sedasız gider? 1 senedir beraberdik ya, başkasına gideceksen bile gel adam akıllı “ben başkasına aşık oldum gidiyorum hakkını helal et” de! Ya da “ben yapamıyorum ve gitmek istiyorum” de ama sessiz sedasız gitmesi insanı çok kötü yapıyor.

Bir erkek seninle yüzleşemeyecek kadar korkak / duygusal olarak zayıf olduğu için de birden bire ortadan kaybolabilir, seninle paralel yürüttüğü bir kızla devam etmeye karar verip ikinizin bunu öğrenmemesi için de ortadan kaybolabilir. İkinci durumda eğer diğer kızın senden haberi yoktur ve senin durumu çakıp o işi bitirmeni istemez. Kadınlarla da görüşüyorum ve bazen bazı ayrıntıları duyunca şu tahmini yapıyorum ve genellikle maalesef doğru çıkıyor:  adam evli! Adam evli, kızın haberi yok ve bir sene beraber yürütüp iş ciddiye bindiğinde boşanmayı falan da göze alamayıp kayboluyor.
Bunların hepsi tahmin maalesef nedenini tam olarak bilemezsin. Ama buna İngilizcede ghosting denir ve bu insanlara asla neden diye sorup onları yüceltmemelisiniz. “Nedeni senin gibi aşağılık birini ilgilendirir” deyip gitmelisiniz.
Birden kaybolan insanlar aynı zamanda karşılarındakinin ne hissettiğini de pek düşünmezler ve zaten bu nedenle iyi ilişki materyali değillerdir.

Evet bana veda etmeden baska bir kıza gitti. Bana döneceğinden eminim ama döndüğünde nasıl bir strateji izlemem gerektigini bilmiyorum. Fevri mi davranıp yüzüne her şeyi vurmalı mıyım yoksa çok sakin bir sekilde mi davranmalıyım bilmiyorum. Ama onun sinirleriyle oynamak istiyorum.

Seninle ayrılmadan başkasını bulup kaçana “daldan dala atlayan maymun” denir. Kitapta da yazdığı gibi (a) aldatanı ve (b) daldan dala atlayan maymunu geri döndüğünde asla hayatınıza almayın:

Bazen eski sevgilinizin yeni sevgilisi, sizinle ilişkisi bitmeden gözüne kestirdiği, flörtleştiği ve hatta belki de sizi terk etmeden sizi aldattığı biri olabilir. Bunu bilmeniz zor ve paranoya yapmamanız lazım ama eğer durumun bu olduğunu biliyorsanız, size tavsiyem maalesef yine yapabileceğiniz en iyi şey onu geçmişinizde bırakıp yeni limanlara açılmanızdır. Bu tip bir insan uzun süreli ilişki materyali değildir ve eğer sizi duygusal / fiziksel olarak aldattıktan sonra onu yeniden kabul ederseniz, ona sizi yeniden aldatması için izin vermiş olursunuz. Kendinize saygınızı korumanız ve ilerde aynı kalp ağrısını hissetmemeniz için bu insana olan arzunuz ve onu tekrar elde etme isteğiniz orada bitmelidir.

Geri döndüğünde yüzüne her şeyi vurursan utanacağını sanıyorsan yanılıyorsun. “Nasıl koymuşum hala kuyruk acısıyla kıvranıyor” diye ego tatmini bile yapabilir. En iyi senaryo senin daha iyisini bulup bu adam geri geldiğinde bunu gerçekten o kadar umursamaman ki nezaketen biraz umursuyor gibi davranmaya kendini zorlamak zorunda kalman. Ne demişler:

Aşkın zıttı nefret değil kaygısızlıktır.

Hayatında biri olmasa bile bunu yapabilecek seviyede unutman en iyisi. (a) Ona ulaşmazsan, ondan haber almazsan ve yeni hayatına geri dönüşsüz açılırsan bu ruh haline istemesen de gelirsin. Ve bunu yaparsan hem sen çok iyi bir durumda olursun hem de ona en sağlam bu koyar. Bu koyuş senin umrunda olmayacak ve belki zevk bile almayacaksın ama neyi tercih edersin? İçinde seni düşkün duruma düşüren umudu onun siniriyle oynamak istiyorum ateşi ile canlı tutup acı çekmek mi, yoksa daha yüksek duruma geçip daha doyurucu bir hayata sahip olmak mı?

Bana sorularınızı uygun yazı altında sorabilirsiniz, benimle görüşme ayarlayabilirsiniz ya da ilişkiler setimize bakabilirsiniz.

Share this...
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

155
Leave a Reply

Yazıyla alakasız veya 500 kelimeyi geçen yorumlar cevaplanmıyorlar. "Yazıyla alakasız ama ..." ya da "en son yazı bu olduğundan buraya yazdım" diye başlamanız kurtarmıyor. Mahmut Abi ile özel görüşme yapmak isterseniz Erkek Adam Sanal Görüşme sayfasından sanal görüşme ayarlayabilirsiniz.

avatar
42 Comment threads
113 Thread replies
3 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
72 Comment authors
Khal DragoAEASelimAliceJohn Le Carre Recent comment authors
  Subscribe  
Notify of
Alessio
Guest
Alessio

Kadının sorusunun yanıtlanmasına niye bu kadar tepki verdiniz? Orada öğrenmeniz gereken şeyi öğrenin yorumlayın. Yazıda olanlara odaklanmak yerine kadının sorusunun yanıtlanmasına takılmışsınız. Yorumlarda buna takılan arkadaşlara söylemek istediğim yeterince kendinizle barışık değilsiniz ve kendinize olan güveninizin oturmadığı çok belli. Kadınlar siteyi öğrenecek diye niye endişelendiniz? Taktiksel oynadığınızı düşünüp oyunu öğrenecekler diye mi? Neil Strauss’un Oyun kitabında bir cümlesi vardır bilen bilir ” Anladım ki oyun amatörler içindir.”. Yani merak etmeyin zaten kendine güvenen ne yaptığını bilen adam, kadına cevap verilmesine takılmaz. Boş şeylerle uğraşmak yerine kendinizle uğraşın, alabileceğiniz bilgiyi alın. TRP kadınları dışlayın falan demiyor. TRP’nin ne demek istediği gayet… Read more »

İncel
Guest
İncel

Mahmut abi her zaman yaptığı şeyi yapmış sorulara cevap vermiş ama asıl sorun bunu bir yazıya dönüştürmüş olması. Zaten pozitif ayrımcılık diye kayrılıyor kadınlar insanlara artık bu tarz jestler bile katlanamaz hale geldiler bu yüzden. Keşke soru olarak kalsaydı

Ahmmd
Guest
Ahmmd

bu kadar sağlam bir yazıya böyle bir tepki verilmesi şaşırtıyor . Neymiş kadın soru sormuş, kadına cevap verilmiş , hiç bir kadın saygı duymadığı kimseden akıl almak istemez ve saygı duyulmuş soru sorulmuş ve bu soruya cevap gayet ustaca verilmiş . Bu yazıya dair bir şeyler ve alınacak dersi net yazardım ama cidden tepkilere sinir oldum .

İncel
Guest
İncel

Mesele bunun yazı olarak yayınlanması moruk

yeşilzeytin
Guest
yeşilzeytin

Mesele, bir tane yazıdan “site elden gidiyor” yaygarası çıkarmak gibi dibine kadar beta bir davranış sergileyen yığınların sitede neyin yorum neyin yazı olarak çıkacağına karar vermeye soyunmaları.

Sitedeki hiçbir yazar üzerinde böyle bir hakkınız yok arkadaşım, sitenin mental otuzbirinize hizmet etmemesi şokunu ukalalıkla atlatamazsınız. Kendinize Incel (karı sikemiyorum) diye takma ad alana kadar gidip probleminizi çözerek, hata yaptıkça buraya geri dönerek (belki) atlatırsınız.

14.Luis
Guest
14.Luis

kusura bakma mental copsun…mahmut abinin fedaisi olmussun

SHAME ON YOU

yeşilzeytin
Guest
yeşilzeytin

@14.Luis Aziz Mahmut Abi’nin Fedaisi the Incel-Buster Assassin Yeşilzeytin diyecektin aga doğrusunu bilelim =D

İncel
Guest
İncel

Mahmut abi keşke bu yazı ait olduğu yerde diğer güzel yazıların altında soru cevap olarak kalsaydı.

ords
Guest
ords

Kadına yazılmasına şoke olmuşsunuz ama size lezbiyen bir kadın olarak bile bu siteden bir şeyler kazandığımı söylesem… Bazı şeyler evrensel gerçekten. Feminazi olduğum için teori kısmında sinirlendiğim şeyler oluyor tabii, ama önerilen davranışlar kısmında feminizme ters bir şey de yok bana göre. Tacizler cinayetler tam tersine mavi haplıların yapacağı şeyler. Kadın erkek hetero gay herkesin cinselliğe ve duygusal yakınlığa erişimi hak ettiğine inanıyorum. Mahmut Abi’ye büyük saygı duyuyorum, önemli bir iş yapıyor.

Beta1
Guest
Beta1

Twitter neyine yetmiyor aslan parçası. Burası biz betaların kadın doğasını öğrenmek için girdiğim yer. Hadi yallah twittera duyar kasmaya

Maskülentoksitolan
Guest
Maskülentoksitolan

‘Feminizmle ters bir şey yok bana göre’ ohh lütfettiniz premses. Kadina bak ya Evrimsel Psikolojiyi de eleştirmek için kullandığı kaynak kadın sendikasına dönmüş olan ‘feminizm’ zuhahaa! Tatlım tabi bazı kısımlar seni rahatsız eder çünkü feminizm kadın doğasına açılmış olan bir savaştır. Tabi siz feminizmin sadece pozitif ayrımcılık yönüne odaklandığınızdan ve karşıt fikirleri ‘ağma biz öldürülüyoruz, nasıl eleştirirsiniz’ ya da ‘tüm erkekler kötüdür erkekleri kökünü kazıyıp brokoli ekicez’ d. diye susturduğunuzdan bunu bilmessiniz.

TAKTAK
Guest
TAKTAK

Kimse kadına yazıldığını şok olmadı. Bu oldukça saçma bir yaklaşım. Oldukça doğal bir şekilde kadın bir okurun sorusu cevaplanmış sorun bunun bir yazıya dönüştürülüp siteyi okuyan kadın okurlara göz kırpılması. Mahmut Abinin sitenin tanınılabilirliğini artırmak istemesi elbette yanlış bir şey değil. Sorun sırf kadınlar için bu tarz sitelerin olması ,hatta bu sitelerin birçoğun da kadınların redpillde olduğu gibi evrimsel psikoloji ve hipergami gibi bilimsel kavramlar üzerinden değil bildiğin mahalle ağzında olaylara yaklaşıyor ve erkeklere ‘tüü kaka’ muamelesi yapıyor ayrıca. Red pill bu siteden bağımsız reddit gibi bir platformda gelişmiş bir kavram. Bu sitede ağırlıklı olarak çeviri yapılıyor ve RedPill avrupa… Read more »

Maskülentoksitolan
Guest
Maskülentoksitolan

Adminredpilli uzun zamandır bilirim ve takip ederim. Siteyi de geçen sene keşfettim ve türkce güzel bir kaynak olduğu için çok sevindim. Yanlış anlama ama keşke böyle bir yazı yayınlamasaydın. Yazdığın yanlış bir şey değil ama TRP için türkçe yeterince kaynak yok ve olanlarda kadın tekeline girmesi çok rahatsız edici. Ben diğer arkadaşlarında bu yüzden bu yazıya bu kadar taktıklarını düşünüyorum. Elbette senin siteyi kurmanın ve çeviri yapmanın sebebi maddi kaygılar kimse senden ulvi bir şey bekleyemez hatta direk kadınlar için yazarsan çok daha fazla tık kazanırsın. Ne de olsa bir çoğunun yetiştikleri aile ortamı belli bu yüzden ilişkilere dair hiçbir… Read more »

Qxw
Guest
Qxw

Yazıyı eleştirenlere hayret içerisinde bakıyorum , yani her yazı herkesi ilgilendirmek zorunda değil , ben de aynısını düşündüm sitede bine yakın yazı var bu yazıların da hepsi tek tek ilgimi çekmek zorunda mı ? değil, bu yazı da aynen diğerleri gibi ilgimi çeker veya çekmez , yani anlamadığım bu siteyi kutsal kabul edip yazılan her yazıyı hiç bir şekilde düşünmeden eleştirmeden olduğu gibi kabul eden bir kesim mi varmış . Öyle ki kadına yönelik yazı gelince birden o yazıyı nasıl özümseyeceğini şaşırmaktan hep bunlar . inanın bu yazı sitenin en önemli yazılarından bence 🙂 çünkü anladığım kadarıyla erkeklerden bir kısım… Read more »

L1n
Guest
L1n

Bu sitede kadınlar hakkında yazılması bana da ters geliyor. Lakin site benim değil ve bizde bu adamın babasının oğlu değiliz. O yüzden yapacak bir şey yok.

mankafa
Guest
mankafa

Blackpill ve mgtow arası tipleri ayıklama yazısı olmuş herhalde. Yorumlar gerçekten komik.Mahmut abinin gülerek cevap yazdığını hayal edebiliyorum.

L1n
Guest
L1n

Bence tam mavi haplıları ayıklama yazısı olmuş.

TAKTAK
Guest
TAKTAK

Red pill kadınlar için değildir. Erkekadam adlı bir sitede kadın yazarların sorularına cevap verilebilir bu normal bir şey ama bu soruyu yazı diye yayınlayıp kadın okuyuculara göz kırparsan elbette tepki görürsün. Siteyi seviyoruz ve etkin bir türkçe TRP kaynağı olduğunu düşünüyoruz. Kimse bana kendisi hakkında konuşma yetkisi vermedi ama yorumlarda okuduklarım yüzünden sitenin çizgisini bozduğunu söyleyebilirim. Eski tarz yazılar bekliyoruz.

karanlikruya
Guest

Siteyi okuyan bu kadar insel olduğunu görmek üzücü. Kırmızı hapın kadınlardan nefret eden veya sadece erkekleri yücelten bir akım olduğu zannediliyor ve bu yüzden çoğu kişi kırmızı hapı yanlış tanıyor. Oysaki bu siyah hap geleneğidir. KH’ın temel amacı ilişki dinamiklerini doğru kavratmaktır. Bize öğretilen feminenleşen düzendeki hatalı erkek rollerini açıklar ve bu gerçekleri çoğunluk kabul edemez(oneitis, hipergami başta olmak üzere). Rollo Tomassi’nin de belirttiği gibi kabullenmenin 5 aşaması vardır ve çoğunluk “Red Pill Rage” denen kısımda takılıp, kadınlardan nefret eder, yani sindiremezler. Bir bölümü “mor haplı”, diğer kısmı da “siyah haplı” olur. Gördüğüm kadarıyla ciddi bir çoğunluk bu aşamayı geçememiş.… Read more »

MaskülenToksitOlan
Guest
MaskülenToksitOlan

Öncelikle hocam sizi ekşide de severek takip ediyorum ve yaptığınız işi takdir ediyorum. Elbette bu oldukça normal bir durum ama Türkiye de feminizmin algılanışı ortada. Yani zaten yurdum abazanları yüzünden kendisini premses zannedenler var öte yandan bu kendi çıkarları için en kutsal çıkarı bile ardına alabilecek olan bu güruhun yaptıkları ortada. Tekrardan belirtmeliyim ki ”bu yazının yazılması oldukça normal bir durum ” ama siteyi okuyan bir şekilde zararsız olduğu halde kırılmış linçlenmiş bastırılmış erkeklerinde göz önüne alınması gerektiği kanaatindeyim ben. Elbette onları bu fikirlerinden de vazgeçirmek gerek ama bunu onları korkutmadan yapmalıyız. Benim kanaatim bu yönde. Saygılar

Richard
Guest
Richard

İnseller çok değil zaten dikkat edersen yorum yazanların çoğu diğer yazıların yorumlarında öfke kusan adamlar ben de okuyorum ama ilk kez yorum yapıyorum mesela, Mahmut Abi bu adamları tespit edip engeller ise çok iyi olur önceden Tristan ve benlark vardı gerçi benlar düzeldi sanırım şimdi de L1N denilen birisi var

Jeremy
Guest
Jeremy

Bu yazı altında toplanıp da bu yazıyı eleştirenlerin kadın erkek ilişkilerinden çok daha önemli sorunları olduğunu düşünüyorum, bir de eksi yağmuruna tutmuşlar milleti .dd

ZeusunYegeni
Guest
ZeusunYegeni

ee öyle panpa reddir/incels başlığını bir okusan şaşırısın. Bir o kadar eğlenceli ve karanlık bir başlık öyle yani

Babayaga
Guest
Babayaga

Sitede İLK DEFA insanlar arasındaki iletişimin bu kadar kötü hale geldiğini gördüm. İki tarafı da çok iyi anladığım için burada bir çeviri faaliyeti gerçekleştireceğim. Tepkili taraf “Burası bizim dövüş kulübümüz, erkeklere ait. Feminizasyona uğramış toplumda erkeklere ait olan neredeyse hiçbir yer kalmadı. Erkek, kızlarla takılacağı gibi erkek erkeğe muhabbet edip bir şeyler paylaşacağı ortamlara da sahip olmalı.” demek istiyor. Haklı ve haksız yanları var. Çoğunluk, kızların buraya girip “taktikleri” öğrenmesinden ve yaptıklarının artık işe yaramamasından korkuyor. Lakin ortada bir taktik yok; olay sadece erkek olmak, özüne dönmek. Yazan taraf ise siyah hapın zararlı olduğunun farkında. Bir tane kendini çok akıllı… Read more »

B Dogg
Guest
B Dogg

Abi şu siteyi bi kapat da şu bebeler kalsınlar çok afedersin ya**ak gibi ortada. Ondan sonra da konuşursunuz “son kodonloro çoloşoyon Momot obo” diye. Ulan burası olmasa o dost meclisinde ahkam kestiğiniz, karıya kıza artistlik yaptığınız konu başlıklarını nerden bulacaktınız? Biri de demiş ki yabancı sitelere kaldık artık burası da bitti. Ulan lale ne işin var o zaman burda? Ergen fantezilerinize yeterince hitap etmedi mi zaten site? Hepiniz allah sanmadınız mı kendinizi? Nankör itler sizi hajdkdk

14.Luis
Guest
14.Luis

kadinlar icin yazi yazmak bu sitenin en son isi

o da olacaksa populer magazin sitelerine doner burasi

” art of manliness” gibi sitelerin icerigi ve konularina bakinca bu sitenin gittikce geri kalan bir tutumu ve tekrara dusen bir icerigi oldugunu gorursun

Her yerde oldugu gibi kalite dustu yine

Tesekkurler

B Dogg
Guest
B Dogg

Kafanıza silah mı dayanıyor arkadaşlar? Gidebilirsiniz, para vermeyebilirsiniz, okumayabilirsiniz. Diyelim site kötüye gidiyor, erkekadam’da iyiydi zamanında be der üzülürsün burası adına. Senin gibi düşünenleri kötü etkileyen ne anlamıyorum. İyi niyetiniz için teşekkürler de yetişkin bir insan gibi baktın durum kötüye gidiyor yazısı var hatta değiştir, değiştiremiyorsan adapte ol, olamıyorsan bas git.

ZeusunYegeni
Guest
ZeusunYegeni

Ulan burası olmasa o dost meclisinde ahkam kestiğiniz, karıya kıza artistlik yaptığınız konu başlıklarını nerden bulacaktınız?

İyi gidiyordun da kırmız hap bu siteden ibaret olan bir şey değil. Ne diyeyim kişi kendinden bilir işi. Discord yayınlarında adı geçen sitelere bir bak sen en iyisi

Darkwolf
Guest
Darkwolf

Altta da bir arkadaşın dediği gibi kimse kimseyi buradaki yazıları okuyun illa siteye girin diye zorlamıyor. Zaten şu da var buradaki yazılanların sizin hayatınıza uyarlanabilecek kısmını alır onu uyarlarsınız. Yazılanları bir akıl süzgecinden geçirip kritiğini yapıp hayata uyarlamak ve yanlışları görüp düzeltmek önemli olan arkadaşlar. Nitekim burası benim ve birçok arkadaşımın çok işine yaradı ve tavsiyeye devam ediyorum. Kişileri eleştirmekten ziyade kendi kritiğinizi yapıp yazılanları eleştirip hayatınıza uyarlarsanız daha mantıklı olur. Kimse kimseyi tüm makaleleri okusun diye de zorlamıyor. Ben de kendimi ilgilendirenler dışındakilere bakmadım. Kendinizce doğru bulduğunuz yerleri alır ve hayatınıza monte etmeye çalışırsınız. Bu karı kız yok vs… Read more »

Samsunlu Filozof
Guest
Samsunlu Filozof

Kendi fikrim bir yol ayrımına gelindiği yönünde. Site büyüdü ama burayı TRP subı gibi insel istilasından ya da devamlı kadınlara sallanan öfke dolu ortamdan koruyan şey senin bunları frenlemendi. “Kafasına vuracan, itin gibi davranacan” diyen tiplerden yüksek oranda arındırıldı site, destek bulamadılar. Site çürük alt-right tarzı platformlardan sıyrıldı böylelikle. Bu sefer tersi bir durum var. Bu siteyi okuyan kadın sayısı da epey fazladır, erkek sayısının ezici olduğunu düşünmüyorum. “Erkek topluluğu oluşturmak umurumda değil, bildiklerimi anlatıyorum” demiştin. Neticede bu erkek gözüyle de okunabilen bir yazıydı ama sitenin gidişatı görünüşe göre gayet spontane. Kitap, özel görüşme vs. de çıktı malum. Kadınların soru… Read more »

dodo
Guest
dodo

Olayı terk edilen kadin penceresinden gormemiz iyi oldu. Yazi için tesekkurler.