Kişilik ve Dönüşümleri – Jordan Peterson Psikoloji Ders Notları

Kişilik ve Dönüşümleri
(Dijital Kitap – Türkçe – 420 sayfa)

(Shopier’de sepete 225 TL ve üstü alışverişte %30 indirim var.)

İnsan olmanın temel motiflerinden biri, “bir engel ile karşılaştığımda, kendimi dönüştürebilirim ve böylece bu engeli aşacak bir yol bulabilirim” motifidir. “Kişilik ve Kişiliğin Dönüşümleri”, sizin sadece olduğunuz kişi olmamanız ve sürekli değişen bir varlık olmanızdan hareketle, sizi nelerin oluşturduğunu, bunların istaediğiniz yönde nasıl dönüşebileceğini ve dönüşüm potansiyelinizi işliyor.

Toronto Üniversitesi Psikoloji Profesörü Jordan Peterson, Kişilik ve Dönüşümleri dersi, bu konuyu tarihsel, felsefi, evrimsel ve biyolojik temellerine oturtarak size kişisel serüveninizde kullanabileceğiniz güçlü bilgiler sağlıyor.

Bu kitap, Jordan Peterson’ın kamuya açık psikoloji derslerinden derlendi ve bildiğim kadarıyla kendisi ile ilgili Türkçe’deki ilk kitap. Jordan Peterson’ın bu popüler derslerinin Youtube’da milyonlarca kez izlenmesinin bir nedeni var: Dersler arada teknikleşse de psikoloji derslerinden ziyade bir hayat dersleri. Ayrıca sürekli olarak kendinizle, başkaları ile ve başkaları ile etkileşiminiz ile ilgili bir şeyler öğrendiğiniz inanılmaz bir deneyim.

İyi okumalar.

Kişilik ve Dönüşümleri kitabını Türkiye’den satın almak için tıklayınız.

Kişilik ve Dönüşümleri Kitabını Türkiye dışından almak için tıklayınız.

Kitaptan bir bölüm: Erkekliğe geçiş ritüeli

Kitabın İçindekiler kısmına buradan bakabilirsiniz.

Sitedeki Jordan Peterson yazıları için tıklayınız.

Anahtar Kelimeler: Jordan Peterson Türkçe, Jordan Peterson Kitap, Evrimsel Psikoloji, Psikoloji Ders Notları, Beş Büyük Faktör Kuramı

Share this...
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

72
Leave a Reply

Yazıyla alakasız veya 500 kelimeyi geçen yorumlar cevaplanmıyorlar. "Yazıyla alakasız ama ..." ya da "en son yazı bu olduğundan buraya yazdım" diye başlamanız kurtarmıyor. Mahmut Abi ile özel görüşme yapmak isterseniz Erkek Adam Sanal Görüşme sayfasından sanal görüşme ayarlayabilirsiniz.

avatar
33 Comment threads
39 Thread replies
6 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
41 Comment authors
Seyfullah uysaleskilerdenbiriSefaBurakErsinkysc Recent comment authors
  Subscribe  
Notify of
Ahmet Akif
Guest
Ahmet Akif

Abi Jordan Peterson’un dersleri psikoloji değil hayat dersleriymiş. 400 küsür sayfalık devasa hayat dersi. Eline, emeğine sağlık.

Burak Han
Guest

Kişilik ve dönüşümleri çevirisi
Hayatın 12kuralı ile bağlantılımı yoksa tamamen farklı içeriklermi?

Erkek adam
Guest
Erkek adam

Abi merhaba kitap siparişi vermek için ne yapmalıyım ?

Alıcı
Guest

Abi kitabı açtım çok karışık geldi,Ben kişiliğimidaha kolay değiştirmek için aldım ama hiçbirşry anlamadım.Nereden Başlıyacağım 🙂

Hell
Guest
Hell

kahkaha attim

Pordan Jeterson
Guest
Pordan Jeterson

Mahmut Abi, bu adam gerçekten anlattıklarıyla ışık tutuyor fakat neden sürekli gergin bir görüntüsü var, Redpille yeni tanışan tipler gibi? Eğlenen ustalığı olduğuna ihtimal veremiyor insan izleyince, seri katil gibi görünüyor desem abartmış olurum tabi ama anladınız siz. Seni dinlerken daha güven verici buluyorum, eyvallah. Bu arada Jocko Willinks gibi bir adamla tanıştırdığınız için çok minnet duyuyorum, umarım bir kitap çevirisi yaparsını Jocko içinde, çok faydalı olur…

Kemal
Guest
Kemal

Kitabı yeni bitirdim. Bir daha okunacak çok iyi bir eser olmuş. Umarım Maps of Meaning derslerini de çevirirsiniz.

Taner
Guest
Taner

Merhaba sitede yeniyim, kitaplardan mı başlamalı sitedeki yazılardan mı?

Thomas Shelby
Guest
Thomas Shelby

İngilizce öğrenme kitabı çıkarsanız ne kadar güzel olur kardeşim. Bize İngilizce öğretin. Eminim buradaki çoğu insan İngilizce öğrenmek istiyor fakat nereden başlayacağını bilmiyor. Bilen birileri olarak bize İngilizce nasıl öğrenilir nereden başlamalı nasıl devam etmeli gibi konuları işleyen bir kitap hazırlayın. Fiyatını istediğiniz kadar koyun. Seve seve alırız.

RECEP ÇOLAK
Guest
RECEP ÇOLAK

ödemeyi yaptım, pdf’ye nereden ulaşabilirim

ömer
Guest
ömer

bu sitede okuduklarımı hayata geçirince bi kaç günde herkesin dikkatini çeken kızlarla eğlenen biri oluyorum erkekler bile yanımda olmak istiyor hatta arı demeye başladılar ama sıkıntı şurda 1 hafta sitede okumayım o çevremdekilerden mi etkileniyorum bilmiyorum feminen sıradan birine dönüyorum sormak istediğim çevremdeki erkeklerin kızların redpilli olmama engel iş gibi geliyor bunu engellemenin yolu yok mu?
yanıma gelen kişilere karşı nasıl davranmalıyız ne yapabiliriz mahmut abi yardımcı olursan çok sevinirim?

Muhammed Alpöz
Guest

Satın aldıktan ne kadar sonra e maile düşecek pdf’i ?

ahmet
Guest
ahmet

merhaba mahmut bey,

kitabı sipariş verdim. mailime pdf olarak gönderebilir misiniz?

Adanalı Alfa
Guest
Adanalı Alfa

Yılbaşı indirimiyle beraber 19₺’ye kitabı satın aldım. Birazını atlayarak okudum oldukça ilgi çekici başlıklar var. Kitabın çıktısını almayı, telletmeyi ve dış kapağına plastik yaptırmayı düşünüyorum, teşekkürler Mahmut abi

Ömer Erdem Çavdar
Guest
Ömer Erdem Çavdar

Selamlar, kitabı shopierden aldıktan sonra aldığım bankanın sayfasına yönlendiriyor, sonra da sayfa açılmıyor, Parayı çekmiş mi diye baktım bloke de edilmemiş. Sistemde hata var galiba bilmiyorum.

Kemal T.
Guest
Kemal T.

Merhaba. Kitabı okumaya çalışıyorum ancak bana çok karışık geliyor ve özümseyemiyorum. Daha faydalı hale getirebilmem adına tavsiyeleriniz olur mu acaba? Bir de biraz genel olacak ama ne tür kitaplar okumalıyız? Roman ve daha bilgi odaklı kitaplar arasında kalıyorum. Roman gereksizdir diyebilir miyiz?

Burak
Guest
Burak

Bu kitabı bu fiyata alabilmek harika bir şey.