Kişilik ve Dönüşümleri – Jordan Peterson Psikoloji Ders Notları

Kişilik ve Dönüşümleri
(Dijital Kitap – Türkçe – 420 sayfa)

(Shopier’de sepete 225 TL ve üstü alışverişte %30 indirim var.)

İnsan olmanın temel motiflerinden biri, “bir engel ile karşılaştığımda, kendimi dönüştürebilirim ve böylece bu engeli aşacak bir yol bulabilirim” motifidir. “Kişilik ve Kişiliğin Dönüşümleri”, sizin sadece olduğunuz kişi olmamanız ve sürekli değişen bir varlık olmanızdan hareketle, sizi nelerin oluşturduğunu, bunların istaediğiniz yönde nasıl dönüşebileceğini ve dönüşüm potansiyelinizi işliyor.

Toronto Üniversitesi Psikoloji Profesörü Jordan Peterson, Kişilik ve Dönüşümleri dersi, bu konuyu tarihsel, felsefi, evrimsel ve biyolojik temellerine oturtarak size kişisel serüveninizde kullanabileceğiniz güçlü bilgiler sağlıyor.

Bu kitap, Jordan Peterson’ın kamuya açık psikoloji derslerinden derlendi ve bildiğim kadarıyla kendisi ile ilgili Türkçe’deki ilk kitap. Jordan Peterson’ın bu popüler derslerinin Youtube’da milyonlarca kez izlenmesinin bir nedeni var: Dersler arada teknikleşse de psikoloji derslerinden ziyade bir hayat dersleri. Ayrıca sürekli olarak kendinizle, başkaları ile ve başkaları ile etkileşiminiz ile ilgili bir şeyler öğrendiğiniz inanılmaz bir deneyim.

İyi okumalar.

Kişilik ve Dönüşümleri kitabını Türkiye’den satın almak için tıklayınız.

Kişilik ve Dönüşümleri Kitabını Türkiye dışından almak için tıklayınız.

Kitaptan bir bölüm: Erkekliğe geçiş ritüeli

Kitabın İçindekiler kısmına buradan bakabilirsiniz.

Sitedeki Jordan Peterson yazıları için tıklayınız.

Anahtar Kelimeler: Jordan Peterson Türkçe, Jordan Peterson Kitap, Evrimsel Psikoloji, Psikoloji Ders Notları, Beş Büyük Faktör Kuramı

Share this...
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

72
Leave a Reply

Yazıyla alakasız veya 500 kelimeyi geçen yorumlar cevaplanmıyorlar. "Yazıyla alakasız ama ..." ya da "en son yazı bu olduğundan buraya yazdım" diye başlamanız kurtarmıyor. Mahmut Abi ile özel görüşme yapmak isterseniz Erkek Adam Sanal Görüşme sayfasından sanal görüşme ayarlayabilirsiniz.

avatar
33 Comment threads
39 Thread replies
6 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
41 Comment authors
Seyfullah uysaleskilerdenbiriSefaBurakErsinkysc Recent comment authors
  Subscribe  
Notify of
Sefa
Guest
Sefa

Abi site ve buranın ikisini de aynı kişi mi ynetiyor bilmediğim için ikisine de yazıyorum bir tanesine cevap versen yeterli olur da artar şimdiden teşekkür ederim. Ben Lise 3’e kadar kızlarla işi olmayan biriydim. Yani cinsel yönelimim kadınlar ama hiçbir kadına yürümem, bakmam umrumda olmaz tarzında biriydim ve hayatımdan gayet memnundum. Lise 3’ten itibaren(hala 4 senedir devam ediyor) “duygusal boşluk” kavramı oluşmaya başladı. Duygusal boşluk mudur yoksa artık cinsel isteklerden mi kaynaklıdır bilmiyorum ama artık sevilmek istiyorum gibi bir his var içimde. Ayrıca genel olarak olduğum hiçbir yere ait hissedemiyorum. 7-8 senelik arkadaşlarımla artık eğlenemiyorum bile. Kısaca öyle kız ortamımız… Read more »

eskilerdenbiri
Guest
eskilerdenbiri

Kitap çevirisinin tamamını bitirdim. Teşekkür ederim. Eline emeğine sağlık.

Toronto Yolları Taştan; Sen Çıkardın Beni Baştan!
Hayallerim Vardı Benim.

Seyfullah uysal
Guest
Seyfullah uysal

Bundan 5 yıl önceydi bu siteyle Mahmut abiyle tanışmam bana çok şey katan öncelikle Mahmut abi ve siteye çok teşekkürler. Boş beleş yaşayıp memur maaşıyla gecinmeyi bırakıp risk aldım hank mode mi ne diyorlar iste o galiba ama bugün çok iyi yerlere geldim hatun peşinde koşarken artık hatunlar bana gelmeye başladı söz konusu o değil aslında ekonomik özgürlük gerekti sıkıntı cektim ama birgün kazancı olacak emindim ve bugün kendime ait yatım müstakil evim var arabamda zamanla olacak (araba cepten sürekli aldığı için en sona bıraktım) dostlarım size tavsiyem önceliğiniz karı kız değil önceliğiniz kendinize yatırımınız olsun gidin fitness yapın borsaya… Read more »