Kişilik ve Dönüşümleri – Jordan Peterson Psikoloji Ders Notları

Kişilik ve Dönüşümleri
(Dijital Kitap – Türkçe – 420 sayfa)

(Shopier’de sepete 225 TL ve üstü alışverişte %30 indirim var.)

İnsan olmanın temel motiflerinden biri, “bir engel ile karşılaştığımda, kendimi dönüştürebilirim ve böylece bu engeli aşacak bir yol bulabilirim” motifidir. “Kişilik ve Kişiliğin Dönüşümleri”, sizin sadece olduğunuz kişi olmamanız ve sürekli değişen bir varlık olmanızdan hareketle, sizi nelerin oluşturduğunu, bunların istaediğiniz yönde nasıl dönüşebileceğini ve dönüşüm potansiyelinizi işliyor.

Toronto Üniversitesi Psikoloji Profesörü Jordan Peterson, Kişilik ve Dönüşümleri dersi, bu konuyu tarihsel, felsefi, evrimsel ve biyolojik temellerine oturtarak size kişisel serüveninizde kullanabileceğiniz güçlü bilgiler sağlıyor.

Bu kitap, Jordan Peterson’ın kamuya açık psikoloji derslerinden derlendi ve bildiğim kadarıyla kendisi ile ilgili Türkçe’deki ilk kitap. Jordan Peterson’ın bu popüler derslerinin Youtube’da milyonlarca kez izlenmesinin bir nedeni var: Dersler arada teknikleşse de psikoloji derslerinden ziyade bir hayat dersleri. Ayrıca sürekli olarak kendinizle, başkaları ile ve başkaları ile etkileşiminiz ile ilgili bir şeyler öğrendiğiniz inanılmaz bir deneyim.

İyi okumalar.

Kişilik ve Dönüşümleri kitabını Türkiye’den satın almak için tıklayınız.

Kişilik ve Dönüşümleri Kitabını Türkiye dışından almak için tıklayınız.

Kitaptan bir bölüm: Erkekliğe geçiş ritüeli

Kitabın İçindekiler kısmına buradan bakabilirsiniz.

Sitedeki Jordan Peterson yazıları için tıklayınız.

Anahtar Kelimeler: Jordan Peterson Türkçe, Jordan Peterson Kitap, Evrimsel Psikoloji, Psikoloji Ders Notları, Beş Büyük Faktör Kuramı

Share this...
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

72
Leave a Reply

Yazıyla alakasız veya 500 kelimeyi geçen yorumlar cevaplanmıyorlar. "Yazıyla alakasız ama ..." ya da "en son yazı bu olduğundan buraya yazdım" diye başlamanız kurtarmıyor. Mahmut Abi ile özel görüşme yapmak isterseniz Erkek Adam Sanal Görüşme sayfasından sanal görüşme ayarlayabilirsiniz.

avatar
33 Comment threads
39 Thread replies
6 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
41 Comment authors
Seyfullah uysaleskilerdenbiriSefaBurakErsinkysc Recent comment authors
  Subscribe  
Notify of
Di Francesco
Guest
Di Francesco

Arkadaşlar kitabı hiç düşünmeden direk alın. Çünkü Bu kadar dolu dolu bilgiye 25 TL gibi bi fiyat gerçekten Mahmut abinin hakkını hiç bir zaman ödeyemeyeceğimizin çok ufak bi göstergesi.

Polimer
Guest
Polimer

Abi selam. Ben siteyi okuduktan sonra ve uygulamalara geçtikten sonra inanılmaz bir özgüven seviyesine ulaştım. Saygınlık, statü çok arttı. Ama öyle böyle değil, en özgüvenli dediğin adamdan bile daha fazla özgüvene sahip olabilirim şuan. Cesaretim manyaklık derecesine ulaştı. Bu çok güzel şeyler kattı bana ama abartmaya başladığımı düşünüyorum. Bunun olması normal mi? Kendimi dizginleyemiyorum, hiç kimseyi umursamıyorum, resmen içmiş gibi takılıyorum. Rahat bir insan oldum. Bundan muzdarip değilim. Bu olumlu ve güzel bir şey mi yoksa abartısı gerçekten fazla mı? Bu kişilik dönüşümü benim de okumam gerekiyor mu?

Javert
Guest
Javert

Çok fazla özgüven önemli olan değil, çok enerjik rahat olmak ile kendine yetmek arasında fark var.
Bir keresinde bir sınıfa gitmiştim, çocuğun biri herkesle muhabbet kuruyor, halini hatrını soruyor, göz teması kuruyor, bahsettiğin o rahatlığı sergiliyordu, doğulu bir arkadaştı,yakışıklı değil hafif çirkindi.

Gelgelelim kızlar ve erkeklere “kardeşim” gözüyle bakıyordu ama yinede çok rahat bir şekilde onun kadınlarla ve erkeklerle “göt yalamadığı” sürece arasının iyi olmadığını anlayabiliyordum.

Önemli olan rahatlık değil, saygınlık ve karizma.

Bunu genelde rahat olarak yapmazsın, rahat gözükebilirsin ama sürekli tetikte, gear ve testlere karşı tetik olman lazım.

Herkesle rahat rahat konuşabilmek değil mesele.

Galyalı
Guest
Galyalı

Sadece rahatlık değil aksine olabilecek durumda testlere karşı aktif olmak önemli lafı çok doğru ama rahatlık olmadan test geçilemez.

Dediğin olay benim de başımdan geçti. Fazla testosteron, özgüvenin yan etkileri kesinlikle var. İnsanlar, kendisinin çok korkunç olarak gördüğü şeyleri başkasının rahat bir şekilde yaptığını görünce ister istemez hiddetleniyor.

Seninkisi çok iyi bir şey. İnsanlar fazla özgüvenli- güçlü insanları görünce ister istemez aşağılık kompleksine girebiliyor. Hele yakışıklı ve zengin değilsen. Yani çirkin ve pratikte bir olayı olmayan bir adamsan, fazla özgüvenliysen bu çok dikkat çeker. Aslında güzel bir şey. Tam olarak açıklayamadım ama Mahmut reis daha iyi açıklayabilir.

Deckard Shaw
Guest
Deckard Shaw

Eline saglik Mahmut abi, kac gundur bunu bekliyordum. Gercekten hakkin odenmez, butun bu site, yazilar falan, babamdan gormedim bu iyiligi.

Halil Sezai Betacıkoğlu
Guest
Halil Sezai Betacıkoğlu

Mahmut hocam ürünü satın aldım ama nereye gelecek bilmiyorum

karanlikruya
Guest

Bu seriyi biliyorum. Jordan Peterson çok iyi bir akademisyen. Dersi ilginç bağlantılar kurarak anlatıyor. Örneğin Piaget’in gelişimsel dönemlerini Kuhn’un(bilim felsefesi o dönemde pozitivist düşünürlerden sonra çığır açmıştı) paradigmasıyla benzeştirerek anlatıyor. Başarılı bir çeviri ve derleme olduğunu düşünüyorum. Şahsen ben de okumak isterim. Psikolojiyle ilgi duyan arkadaşlar da çok şey öğrenecektir.

AdanalıAlfa
Guest
AdanalıAlfa

mahmut abi bu notları toparlaman kaç ayını aldı

Konq
Guest
Konq

Muhtemelen bu kitabı alırım hoşuma gidecek bir kitaba benziyor. Kişiliklerle ilgili bir sorum var Mahmut Abi. Şimdi bizim doğuştan gelen, yüz binlerce yıldır kanımızda(veya birçoğumuzda olan) maskülenlik veya “gerçek erkek” nasıl oluyor da 15-20 yıllık beyin yıkanmasıyla kaybolabiliyor ya da pasif hale geliyor? Yüz binlerce yıllık miras bu kadar çabuk nasıl silinebiliyor ve neden doğal halimize dönmek bu kadar zahmet gerektiriyor? Bu tarz konuları araştırırken böyle bir kitabın çıkması da çok iyi olmuş Mahmut Abi, eline emeğine sağlık.

Berkay
Guest
Berkay

Sabahın 5’inde uyandım ve görür görmez sipariş verdim. İçindekiler kısmına bakmanız yeterli zaten almak için. Elime ulaşınca bir kısmını okuyup tekrar güncellerim yorumumu.

OĞUZHAN
Guest
OĞUZHAN

Selam dostum eline ne kadar sürede ulaştı acaba ben de aldım da sabırsızlıkla bekliyorum

Berkay
Guest
Berkay

Yorum atmayı unutmuşum. İki ayda yavaş yavaş okuyarak bitirdim. Sanırım tekrardan da okurum. Siteye bir şekilde ulaştıysanız ve okumalara yeni yeni başladıysanız bu kitaptan başlamayın. Önce siteyi okuyun benim düşüncem. Çünkü siteye ilk geldiğinizde amacınızda ilişki ve kızlar varken muhtemelen siteyi okuduktan sonra daha büyük sorunlarınız olduğunu farkedeceksiniz. Tam o noktada bu kitabi alıp okumalısınız işte. Peterson’ın anlatım tekniği biraz karışıkmış. Biraz ağır gelebilir. Okuma alışkanlığı olmayan kişileri yorabilir uyarayım.

cakalcarlos
Guest
cakalcarlos

Onlarca kitaptan alamayacağın bilgiyi, bakış açısını kendine katabileceğin bir kitap. Kızları etkilemek için ne yapmalıyım gibi sorulara kafa yoracağınıza, bu kitabı alıp yiyin. Sistemin çok küçük bir parçasına kafa yormaktansa, bütün sistemi anlamaya çalışın. Büyük resmi görünce, küçük resimler dikkatinizi bile çekmez hale gelir. Normalde böyle büyük resimleri görmek için çok fazla akademik yazı okumak gerekir fakat Jordan Peterson büyük resimleri sizin anlayabileceğiniz şekilde sunar. Yani Mahmut Abi, şimdiye kadar sitenin en yararlı yazısını oluşturmuş. Normalde bir şey yazmazdım fakat hakikaten bir insan için bulunmaz bir nimet oluşturmussunuz. Teşekür ederim.

A.A.K
Guest
A.A.K

Kitap Jordan Peterson’un çevirilerinden mi oluşuyor yoksa kendi yorumuz da var mı içinde

giray
Guest
giray

kitabı alalı 3 gün oluyor. o kadar güzel bir kitap ki anlatamam. resmen başucu kitabı. neredeyse her sayfanın en az yarısını highlight ettim.

özellikle felsefeye de ilginiz varsa bulunmaz hint kumaşı.

ayrıca mahmut abi kendi adıma teşekkür etmeliyim sana. çok kaliteli ve güzel bir iş çıkarmışsın, tebrikler.

kimya mühendisi
Guest
kimya mühendisi

Mahmut abi değil Mahmut Kral’sın sen. Bilmiyorum ne iş yapıyorsun, ne alemdesin, nasıl bir hayatın var ama bil ki binlerce genç sana derin bir saygı duyuyor. Benim yaşım 25, inançlı bir adamım. Kendi sistemimi inancıma göre hep kuruyordum ama bazı eksikler oluyordu, sistemim dağılıyordu. Ben hapı doğduğumda zaten yutmuşum, hep sistemlere, aileme, bana dayatılan sikko şeylere isyan halindeydim. Manosphere camiasını tanıyıp hapı sindirdim ve yapbozumu tamamladım. Artık inancım ve içimdeki enerji ittifak halinde. Evet, maskülen oldum. Ama yol ve değişim ölene kadardır, durmak yok. Lafı uzatmayayım. Allah senden ve yoldaşlarından & yoldaşlarımızdan razı olsun. Nasibinde varsa hidayet versin 🙂 Sağlıcakla… Read more »

Den2dy
Guest
Den2dy

Yurt dışından satın almak için Kobo ya da benzer bir platforma da yüklerseniz sevinirim.

Poff
Guest
Poff

Yayınlanan tüm kitapları aldım hepsi çok yararlı oldu bazı şeyleri davranışa yansıtmak için zaman gerekli sanırım benim sorum, bu tarz başka kitaplar yayınlayacak mısınız ya da önereceğiniz kitap var mı?

1 2 3