Kız arkadaşım bir erkek iş arkadaşından çok bahsediyor – Vaka çalışması

Abi sizi bir senedir takip ediyorum. Daha önce 1.5 yıllık bir ilişkim vardı ve beni aldatması üzerine ilişkiye son verdim. Sayenizde atlatmam o kadar da zor olmadı, zaten bitişe doğru o kadar soğuk davranmaya başlamıştı ki, son 4-5 ayında ben de pek bir şey hissetmediğimi fark edip, neden böyle oldu diye sormaktan çok neden bu kadar uzadı diye sormuştum. Bir de nerelerde hata yaptığımı anladım ama en önemli hatam, yanlış kız seçimi yapmamdı.

Eski sevgilimden ayrıldıktan 2 ay sonra yeni bir kız arkadaşım oldu. Bu kızla 4 aydır beraberim. Her şey çok güzel gidiyor.

Her şey çok güzel gitse bana yazmazdın.

Beraber çok iyi vakit geçiriyoruz ve birkaç kere bana çok aşık olduğunu, benimle bir gelecek düşündüğünü söyledi.

Çok erken. Bu tür çıra alevi gibi parlayan kızın alevi ile erimek yerine temkinli olmalısınız. Zira bu tür kızlar çıra alevi gibi hızla parlarlar ve aynı hızla sönebilirler.

Ama kız arkadaşım, erkek bir çalışma arkadaşından çok bahsediyor. Yani başka iş arkadaşlarından da bahsediyor ama diğerlerinden toplam 1 bahsediyorsa, sadece bu çocuktan 3 bahsediyor. Sorun sadece çok bahsetmesi değil. Bugüne kadar bu çocuktan sadece iş bağlamında bahsetse de, bahsederken belli belirsiz bir hayranlık hissediyorum. 

Hiç de iyi bir davranış değil. Sadakati ve sadık bir kadın olmayı değer olarak gören bir kadın davranışı hiç değil. Bu tür kadınlar bir de sorgulasan “olur mu canım sadece arkadaşız” derler. Doğru da söylüyorlar. Birgün tüh ya nasıl olduysa adamın penisi içine kaçıverene kadar sadece arkadaştırlar.

İyi bir ilişki malzemesi olan bir kadın için, başka bir erkekten sık ve hayranlıkla bahsetmek sadakatsız bir davranıştır. Tersini de düşünsene. Sen eğer şirketteki bir iş arkadaşın kadından bahsedip dursan ve bu bahsediş hayranlık dolu olsa, karşındaki ne hissedecekti? Ya da sen bunu rahat rahat yapabilir miydin?

Bu arada kız adamdan haz almıyor şekilde bahsetse de rahatsız edici. Yani sık bahsetmesi sorun, nasıl bahsettiği ikinci planda.

Kendini tutamayıp sana bundan bahsediyor olması iyi bir şey ama bu tür kadınlar bunu dürüstlüklerinden yapmazlar. Seni üstü kapalı olarak başkası ile tehdit etmek için ya da vicdanlarını rahatlatmak için yaparlar. 

Tehdit “bak eğer bana istediğim gibi davranmazsan yedeklerin hazır” şeklinde. Vicdan rahatlatma da “hey, ama ben sana demiştim! Arkadaşız demiştim ama demiştim. Ben nereden bileyim adamın penisinin içime kaçacağını? Sen de görüşüyorduk bir şey yapmıyordun. Senin de suçun! Hatta senin suçun!”

Kötüsü, bu adamla öğle yemeğine çıkıyor. Bir kere alışverişe de gitti. Bunu bana sorarak yapıyor. Ben bundan rahatsız olduğumu söyledim ama sürekli beraber çalıştığı iş arkadaşı ile öğle yemeği yemeği yemeyi ya da bir alışverişe yardıma gitmeyi reddederse bunun saygısızca olacağını söyledi.

Hayır, saygısızca değil, tam tersi saygılı bir hareket. Hepimiz kız arkadaşının bu çok bahsedilen iş arkadaşı malın derdinin ne olduğunu biliyoruz. Erkek arkadaşı olan bir kızın iş arkadaşıyım ayağına yörüngesinde dolanıp, roketi merkeze ateşleyeceği fırsatı bekleyen bir leş kargası. Böyleleri genellikle avlanma yeteneği olmadığı için can çekişen ilişki bekleyen ve bir iki kızın yörüngesinde bu amaçla dönen leş kargasıdır. Az bir kısmı da aşağılık kompleksini başkalarının sevgililerine ya da karılarına kaymaya çalışarak gidermeye çalışan adamlardır.

Sence ne yapmalıyım? Ona bunun uygunsuz olduğunu nasıl anlatabilirim?

Birader, bir önceki ilişkinde aldatıldın. Şimdi yine başka erkekle ne yaptığı belli olmayan bir kızla çıkıyorsun. Ve hala kıza nasıl anlatırım derdindesin? Görünen o ki, aldatma riski yüksek ya da en azından ilişkiye saygıyı ve sadakati değer olarak edinememiş kadınlara aşırı toleranslısın. Pardon, çok kibar söyledim. Böyle kadınlarla çıktın mı ve bu davranışlar ortaya çıktı mı, kızı bırakamayacak kadar yapışkansın.

Senin ilişkilerde görevin, saygı ve sadakati değer olarak edinmemiş bir kızı bulup onu saygı ve sadakati değer olarak edinmeye ikna etmeye çalışmak değil! Senin ilişkilerde kendine karşı ödevin, saygı ve sadakati değer olarak edinmiş kız bulmak. Tabii ki bunu başından anlayamayabilirsin ama en azından saygı ve sadakati değer olarak edinemediğini gösteren işareti gördün mü, ilişkinin mümkün olan en erken aşamasında kızı bırakmak.

Önceki hikayeni bilmiyorum ama bu kızla “ona bunun uygunsuz olduğunu nasıl anlatabilirim” sorusu soruyorsun ve bu klasik, “onu düzeltebilirim” (I can fix her) mantığıdır. Muhtemelen öncekiyle de bu kafadaydın. Muhtemelen bu kadınları sadece tolere etmiyorsun, onları kendine de çekiyorsun.

Bir kadının senin ona söylemene gerek kalmadan, başka bir erkekten hayranlık, vs. yüklü bir şekilde ve sıklıkla bahsetmemesi gerektiğini, onunla birebir görüşmemesi gerektiğini bilmesi lazım. Böyle kadın bulacaksın, olmayanı eleyeceksin. Yapman gereken bu. Kendine bozuk kadın bulup onu düzeltmeye çalışmayacaksın.

Tabii ki kimse mükemmel değil. Mükemmel ya da sıfır hatalı bir kadın bulacaksın yoksa terk et demiyorum. Öyle de gözünün üstünde kaş var diye terk etmeye başlarsın. Ama böyle temel saygı, sadakat, dışarıya cinsel sinyal konularında hazırda iyi olmayan kızlardan uzak dur.

Önce pek umursamıyordum ama bu adamdan zaman içinde artan oranda bahsetmeye başladı.

Zaman içinde artan ilgisine işaret. Belki de ilgisi yok ama seni kıskandırmaya çalışıyor. Belki de seni manipüle etmek için yapıyor. Hemen heveslenme, bu da berbat bir kadın karakterine işaret, için için de olsa gerçekten ilgi duyması kadar kötü. 

Aldatmaya ve yalana meyilli partnerler narsist ve kendilerine güvenleri düşük insanlardır. Böyle bir kadın her zaman hazırda bir plan B ister zira senden ayrılırsa çok fazla yalnız kalmak istemez. Yalnız kalma korkusu yüksektir.

Beni çok sevdiğini söyleyip duruyor.

Bu, erkeğini çok seven bir kadın davranışı değil. Söze değil davranışa bak. Ayrıca sadece 4 aylık ilişkide bu sözleri çok duymak sende hiç manipülasyon alarmı tetiklemiyor mu? Gerçekten çok seven kadının özellikle ilk 6-8 ayda gözü senden başka birini görmez.

Ama en son dediğim gibi adam alışverişte yardım istemiş ve kız arkadaşım yardıma gitti. Bütün günü beraber geçirdiler. Başta bana söyledi, bunun uygunsuz olduğunu ve bundan rahatsız olduğumu söyledim. Sadece iş arkadaşı olduğunu, başka bir şey olsa böyle rahat rahat bana haber veremeyeceğini vs. söyledi.

 Kadınlar bunu bir güvence gibi söylüyorlar ama ben 6 senede yeteri kadar “sadece arkadaşız, endişelenmeyi bırak” elemanının kızın içine kaçtığı çok senaryo gördüm. Mantıken kadının özellikle bahsetmemesini beklersin ki bunu yapan da var. Ama bahsetmesi iyi niyetli olmayan çok fazla kadın da var.

Onu kontrol edemeyeceğimi ama bazı sınırları aştığını söyledim. Bunu anladı ve daha dikkatli olacağını söyledi.

Senin demenle. Hareketleri nasıl olacak acaba?

Ara ara o adamla mesajlaştığını görüyorum. Telefonunu saklamıyor. Sence ben mi abartıyorum yoksa burada bir problem mi var?

Burada bir problem var ve sen abartmayı bırak yapman gerekeni yapmıyorsun.

Bir kızın bir erkek iş arkadaşı ile mesajlaşması anormal bir şey mi?

Bir erkek öne çıkmıyorsa ya da erkeklerle daha çok mesajlaşmıyorsa, ara ara mesajlaşması anormal değil. Günümüzde iş maalesef mesai saatleri dışına çıkıyor ve hafta sonuna bile kayıyor. Bu bağlamda kız arkadaşının iş arkadaşları ile mesajlaşmasını engelleyemezsin. Arada bir iki ufak muhabbet de sorun değil. Ama senin durumunda bir erkek öne çıkıyor.  Diğer anormal durum da erkeklerle daha çok mesajlaşması olurdu (iş arkadaş grubu çoğunlukla erkek değilse).

Ama böyle birebir bütün gün alışveriş de olmaz. Onu görmezden gelme.

Ne yapmalıyım?

Daha önce ilişkiye saygı ve sadakati değer edinememiş bir kızla oldun ve sonucunda aldatıldın. Şimdi kız arkadaşın da ilişkiye saygıyı ve sadakati değer edinememiş bir kıza benziyor. Bu riski bir daha alma. Henüz yol yakınken ayrıl. 4 ay değil 1.5 sene sonra çok daha fazla yatırım ile çok daha fazlasına bile tolerans göstermek zorunda hissedebilirsin.

Bazen bazı kadınlar bir şey olmamasına rağmen bir erkekten iki üç kere bahsedebiliyorlar. Orada uyarını yapıp, sınırı çizip kızın davranışlarını gözlemleyebilirsin. Ama senin kız bu gri alanı çoktan geçmiş.

Bana sorularınızı uygun yazı altında sorabilirsiniz, benimle görüşme ayarlayabilirsiniz ya da kaynak kitaplarımıza ve kitap setlerimize bakabilirsiniz.

Share this...
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

25
Leave a Reply

Yazıyla alakasız veya 500 kelimeyi geçen yorumlar cevaplanmıyorlar. "Yazıyla alakasız ama ..." ya da "en son yazı bu olduğundan buraya yazdım" diye başlamanız kurtarmıyor. Mahmut Abi ile özel görüşme yapmak isterseniz Erkek Adam Sanal Görüşme sayfasından sanal görüşme ayarlayabilirsiniz.

avatar
12 Comment threads
13 Thread replies
2 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
17 Comment authors
Kahkaha tufanıKahkaha tufaniKahkaha tufanıMurokinyas Recent comment authors
  Subscribe  
Notify of
Efsanevi Yorumcu
Guest
Efsanevi Yorumcu

Bu nasıl frame ?

Gozune soka soka iletisim kuruyor baska erkekle.Yedegini hazirliyor haberin yok
Bahsettigin kisi de saf degildir senin kizi ayartmaktan hafifce sapkinca zevk duyuyor belli ki.
Ayrıca bu siteyi 6 senedir takip eden ogrenen biri bu kizdan ayrilmasi gerektigini bilmesi lazim! Basina daha ne gelmesini bekliyor garip
Iyi niyetin veya yok oyle biri degil dedikleri insanlarin kazigini yiyen dolu ortalik

O kizdan ayril dostum!

namS
Guest
namS

Çocuk 6 senedir takip etmiyor. 1 Senedir ediyor.

Arabalı Vapur
Guest
Arabalı Vapur

Başa ne geliyorsa hep bu düzeltmeye çalışma arzusundan. Böylelerini düzeltmeye çalışmanın nedeni de biraz tanrı kompleksi. Ben tanrı değilim her şeyi düzeltemem diyebilmeli insan, büyüklenmenin sonuçları da büyük olur. Düzeltilebilecek şeyleri anlamanın yolu benim için basitçe iki adımlı bir algoritmadır; 1)Düzeltmeyi denediğimi varsayarım->düzelmese de devam ederiz sıkıntı yok= çabaya değer. 2)Düzeltmeyi denediğimi varsayarım->düzelirse sıkıntı yok ama düzelmezse devam edemeyiz= çabasız next Bu arada bu benim kendi arzularım ve değerlerim doğrultusunda en güzel ilişkiyi bulmak/sonunda bir aile kurmak üzerine yaptığım kendime özgü stratejidir. Tek amacı takılmak olan biri için bunların çoğu anlamsız. Ama tek amacı takılmak olan adam da takıldığı kız… Read more »

Reider
Guest
Reider

Bu tarz bir kızdan ayrılırken bu hoşuna gitmeyen özelliğinden bahsedip mi ayrılmak daha doğru olur yoksa sana karşı eskisi kadar yoğun değilim gibi saçma bahaneler öne sürerek bitirmek mi daha doğru olur?

Michael Corleone
Guest
Michael Corleone

Kız yarın bir gün bu arkadaşa “ X’in evinde çalışmamız gerekiyor yoksa iş yetişmeyecek. Seni seviyorum ve bu duruma müsamaha gösterecek olgunlukta olduğunu biliyorum. “ yazsa arkadaş için tek sorun “ Neden kendi evinde çalışmıyor ki ? “ olacak… Arkadaşım, bu kadın ve iş arkadaşı suçu atabilecek bir olgu buldukları anda (alkol etkisindeydim ya kendimde bile değildim vb.) sabaha kadar birlikte olacaklar ve durum gösteriyor ki seninle ilişki yaşaması veya yaşamaması buna engel değil. Aldatılan bir erkek olmamak adına sana ve ilişkisine saygısı olmayan ve senden başka bir erkekle yemeğe çıkıp, alışveriş yapan kadınla yatak ilişkisi dışında bir şey düşünme… Read more »

Normaladam
Guest
Normaladam

Ya abi bu tip şeylerin örneği o kadar cok var ki artık okurken gram şaşırmıyorum. Kadın milletinin “modernizm” adı altında erkeği gerek sosyal medya gerek gerçek hayatta feminenleştirildiği bir günümüz gerçeği var ortada. Bu arkadaş da aynı durumdan muzdarip. Çünkü sosyal medya ne diyor ? “Bir kızın erkek kankası olabilir, onunla yemeğe sinemaya gidebilir, avrupalılar böyle yapıyor yobaz mısın ?” Örneğinin iş arkadaşı hali işte. Allah yardımcı olsun arkadaşın.

Bu arada Mahmut Abi’nin “Birgün tüh ya nasıl olduysa adamın penisi içine kaçıverene kadar sadece arkadaştırlar.” Cümlesine aralıksız 3 dakika boyunca güldüm. Bu site gerçekten muhteşem ya..

Yakut
Guest
Yakut

Abi, ezik yorumlarımdan beni çok iyi hatırlıyorsun. İş yerinde birisiyle yakınlaşmış, friedzone’a atılmıştım sonra. Yedik bi bok, önümüze bakalım dedik. Nitekim baktık da. Tamamen hayatımdan sildim onu. Bu süre zarfında hiç bir ilgi emaresi göstermedim. Aradan 2 ay geçti. Her şey yolundaydı. Neyse abi iş yerinde bi arkadaş bana şey dedi bi gün “yav sen bi ara şu kizla yan yanaydın, aranızda bir şey var mi? Yürüyecem ona aşırı hoşıma gidiyo . Bi zamanlar aranızda bişey olduysa yürümeyecem” dedi. Beynim durdu, konuşamadım. En son “kendisiyle herhangi bir muhabbetim yok” dedim. Nedense çok zoruma gitti bu durum. Bunlar benim gözümün önünde… Read more »

Muhtesem
Guest
Muhtesem

Abi üniversite de bir kız var daha önceden sevgilisiyle göz önünde takılıyorlardı kız ayrıldı 2-3 ay sonra biz konuşmaya başladık şu an sevgiliyiz ama önceki durumu beni geriyor ve tereddüt ettiriyor sence ayrılmalı mıyım

Buri
Guest
Buri

Bu çıra alevi gibi yanan olarak bahsettiğin durum bende de var abi 3 aylık bir ilişkim var ve kız benim için ölüp bitiyor her gün övgüler, günden güne ilginin artması, ailesinin bile çok farkında olduğu bana duyduğu bir aşk var.(senden çocuklarım olsun istiyorum, evlenmek istiyorum o misal) Ufak tefek kıskançlık shit testi yaptı 1-2 defa ama onun dışında gözü benden başka kimseyi görmüyor telefonunun her yerinde benim resmim var sence bu nunda çıra alevi gibi yanıp sönme ihtimali varmı abi. Sadakati ve saygısı yüksek 3 ayın içinde sıkıntılı birşey görmedim ilişki materyalli bir kız sadece tek kafamı kurcalayan bu sevgi… Read more »

Yoda
Guest

Yine bir başyapıt yazmışsın mahmut abi. Zamanında benzerini yaşamış biri olarak her söylediğine katılıyorum.

kinyas
Guest
kinyas

Bir mahmut abi sözü der ki ”Her şey çok güzel gitse bana yazmazdın.”

Muro
Guest
Muro

Arkadaş ortamımızdaki ,erkeklerden biri sürekli sohbet ederken kız arkadaşımı muhatap alıyordu.Kız arkadaşım esprili biri bu eleman da ona takılıyor sürekli benimki de sohbet muhabbete devam bu durum hoşuma gitmedi ve hatuna soğuk davranmaya başladım biraz aramız bozuldu sonra bu durumun hoşuma gitmediğini anlattım.Ben mi olayı abartıyorum ya da böyle bi durumda ne yapmak doğru olur

Kahkaha tufanı
Guest
Kahkaha tufanı

Mahmut abi tabak çeviriyordum, tabaklar birbirlerini öğrendiler ve şuan ikisinden de trip yiyorum. Bana bir sebep söylemediler ama tahminim bu. Ne yapmalıyım?