Eğlenceli erkek nasıl olunur?

Sanal İlişkiler podcastında gelen bir soru üzerine birçok erkekte gözlemlediğim bir problem olan sıkıcılıktan bahsetmiştim:

Online’da kendimizi nasıl ön plana çıkarabiliriz?

İnstagramdan ara sıra takipçilere bakıyorum. Sosyal medyadan yansıttığınız ve çekici olan şeyin tipiniz, kaslarınız, vs. değil. Çekici olan şey oradan yansıttığınız hayat tarzı. Senin hesabına baktığı zaman kıza şunu demen lazım:

Follow my popo live your life. Yani takıl kıçıma hayatını yaşa.

Çoğunuzun hesapları çok sıkıcı. Her yerinden sıkıcılık akıyor. Öncelikle yapmanız gereken şey bunu halletmek.

Hayatında kadın olmayan erkeklerle yaptığım konuşmalarda, adamlara hayatında bir şey var mı diye soruyorum.

Bazıları hayatlarındaki güzel şeyleri yansıtmıyorlar. O yayında ondan bahsettim. Ama yine o yayında bahsettiğim gibi, bir çoğunun hayatında eğlenmek, iyi vakit geçirmek adına yaptıkları şeyler ya yok ya da oldukça antisosyal şeyler (bilgisayar oyunu, sosyal medyada gezinmek, arkadaşlarla çene çalmak, vs.)

Yalnız adamlarla yaptığım konuşmalarda fark ettiğim şey şu: adam çok sıkıcı. Önce bu problemi çözmesi lazım. Adam kendinden sıkılıyor. Önce kendini eğlendirmeyi öğrenmesi lazım. Bir şeyler yapması lazım. Bilgisayar başı hariç hiçbir hobisi yok. Zevk aldığı hiçbir şey yok. … Sen kendinden sıkılıyorsan kız senden sıkılacak. 100%. Kız sana eğlence vermeyecek. Kız ya sana yanaşmayacak ya da ikiniz de sıkılacağınız için iyi bir ilişki içinde olmayacaksınız.

Pook’un Kitabındaki şu mesaj, Pook’un en önemli mesajlarından biri:

Yasa. Gül. Sev.
Sıralamayı görüyor musunuz? Önce hayatını düzene sok ve kendini mutlu et. Sonra hatunların pesine düş.
Arzuyu yok etmeli mi?, Pook’un Kitabı

Tabii bunu söyleyince ilk tepki savunmaya geçip, “ama kadın için bu kadar uğraşmak mı lazım? Sırf kadını eğlendireceğim diye …”

Kadını eğlendireceğim diye mi? Sen neden kendini eğlendirmiyorsun? Hayatın sıkıcı ve bu sıkıcı hayat hoşuna gitmediği için buralarda bir şey arıyorsun. Kendini eğlendirmen lazım. Sen kadın gelecek ve hayatıma zevk ve eğlence katacak sandığın için zaten bir kadın istiyorsun. Bir premsesin erkek ihtiyacını karşılamaya hevesli bir aziz olduğundan değil.  Sıkıntıdan patlayan sensin ama sen sıkıcı biri olduğun sürece bir kadın hayatına girdiği zaman beraberce sıkıntıdan patlamaktan başka bir şey yapmayacaksınız. Sen önce kendini eğlendirmeyi, yaşamayı öğrenmelisin. Sonra o hayata bir kadın girecektir.

Peki abi eğlenceli bir erkek olmak için ne yapacağım?

Öncelikle sen kendini eğlendirmeyi öğreneceksin. Şimdi bu yazının yazıldığı dönem, yaşamdan yaşam sevincinin topyekün çekip alındığı bir dönem. Ama ben daha genel olarak ne yapmanız gerektiğini söyleyeceğim.

Partilerden partiler akan, eller havaya bir amigoya dönüşmekten bahsetmiyorum.  Ortamı kırıp geçiren bir yavru Cem Yılmaz olmaktan da bahsetmiyorum. Basit şeylerden bahsediyorum. Mesela biri ile konuşurken arkadaşlarım beni çağırmamaya başladı demişti. Sen neden onları çağırmıyorsun? Atıyorum evde 5 – 6 kişilik bir mini parti ayarla, arkadaşlarını çağır ve yemek yap. Ben eskiden canım sıkıldığında arkadaşları eve çağırıp Asya yemeği yapıyordum mesela. İçkiler onlardan, mekan – yemek – film ve müzik benden. Genelde yanlarında başkalarını da getirmelerine hayır demediğimden bu, bir sürü yeni insanla da tanışmamı sağladı.

Bir ara kupon siteleri vardı mesela. Haftasonları işletme tanıtımı için ücretsiz ya da aşırı indirimli kupon veren ilginç aktivitelere katılıyordum. Pasta kursundan at biniciliğine, İstanbul gezi turundan eğlence parkına bir sürü aktivite ucuz oluyordu. Hem eğleniyor, hem yeni bir şey yapıyor hem de sıklıkla yeni insanlarla tanışabiliyorsun. Bu tür aktiviteleri bulabilirseniz atlayın. Artık trekking, kampçılık, balık avlamak, vs. gibi birçok şey yapabilirsiniz.

Üniversite öğrencisi iseniz ve üniversitenizde klüpler varsa katılın. En az iki klübe katılmanızı tavsiye ederim ve bunlarda aktif olun. Sonradan faydasını çok görüyorsunuz. Özellikle bir sene içerisinde ağabey oluyorsunuz ki bunun ekmeğini üniversite bittikten sonra bile yersiniz (örneğin benim eski bir kız arkadaşım, mezun olduktan sonra ders vermek için gittiğim üniversite klübünde tanıştığım ve üniversiteye yeni gelmiş bir kızdı).

Sabahları insanların spor yaptığı yerlerde spor yapın, eve kapanacağınıza gidin açık havada bir yerde oturup kitap okuyun, hobi gruplarına katılın, gönüllü yardım gruplarına katılın, vs. Evde bilgisayar ve cep başında oturmayın.

Arkadaşlarınızla buluşmayı ihmal etmeyin. Eğer onlar bir şey yapmıyorlarsa siz bir aktivite ayarlayın ve onları çağırın. Klasik halı sahadır, beraber içmedir, pikniktir, vs. gibi aktiviteleri ihmal etmeyin.

Ekşi sözlük yazarıysanız mesela onun küçük zirveleri (bizde Kore filmi izlemece gibi) oldukça sosyal ortamlar sunuyordu.

Bunlar benim ilk aklıma gelenler. Eminim biraz düşünürseniz, kendinizi nasıl eğlendirebileceğinizi bulabilirsiniz. Hem de iki üç değişik şekilde.

Kendinizi özellikle reel hayatta sosyalleşerek eğlendirirseniz, eğlenceli ve insanlarla rahat biri olursunuz. İnsanlar ve kızlar, sizin eğlenmenize katılarak kendilerini eğlendirirler. Yoksa siz kızı nasıl eğlendireceğim, insanları nasıl eğlendireceğim diye düşünmezsiniz. O mantıkla ancak soytarı olursunuz, eğlenceli değil.

Kadınların yasayabilecekleri en iyi hayatı istemeleri ve kendilerine en iyisini verebilecek adamları seçmeleri konusunda …

Bu kesinlikle dogru degil. Kadınlar evlenecekleri adamı seçerken, mantık sınırlarını zorlayan sayısız bahane ile, inanılmaz derecede aptal seçimler yaparlar … Bence bu, ülkedeki yüksek bosanma sayılarının nedeni.

Kadınların erkekleri rasyonel bir sekilde degerlendirdigini kim söyledi? Kadının zihninde, o kaybeden kaybeden degildir. Kendi bayık hayatına spontane heyecan katan biridir. Kadınlar her seyi tolere edebilirler: mutluluk, üzüntü, korku, dehset, eglence, vs. ama bir seyi tolere edemezler: SIKINTI.
Cinselliğin Doğası Üzerine, Pook’un Kitabı

Share this...
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

82
Leave a Reply

Yazıyla alakasız veya 500 kelimeyi geçen yorumlar cevaplanmıyorlar. "Yazıyla alakasız ama ..." ya da "en son yazı bu olduğundan buraya yazdım" diye başlamanız kurtarmıyor. Mahmut Abi ile özel görüşme yapmak isterseniz Erkek Adam Sanal Görüşme sayfasından sanal görüşme ayarlayabilirsiniz.

avatar
31 Comment threads
51 Thread replies
7 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
47 Comment authors
HakanFatihBuğrayeniBeta bile olamayan adam Recent comment authors
  Subscribe  
Notify of
Ced
Guest
Ced

Gerçekten çok güzel bir yazı.Kırmızı hapı vs. bilmezken yine de çevremde her zaman kızlar olurdu.Tabii ki hiçbir şeyden haberim olmadığı için belki kısa süreli seks belki arada bir takılma ama olurdu.Nedenini yeni yeni anlıyorum çünkü eğlenceli denebilecek bir hayatım vardı her zaman.Sürekli bir yerlerde eğlenirdim.Gym e giderdim,arkadaşlarla halı saha yapardık,kayak yapmaya giderdim,poligona vs. giderdim sürekli kendi zevk aldığım bir hayatım vardı.Böyle olunca anlam veremediğim bir şekilde kızların bana ilgi duyduğunu görür ve canımın istediğiyle birlikte olurdum.O yüzden bence en temel yapılması gereken hayatını eğlenceli yapmak.Bu zamanlarda zor ama sonsuza kadar sürmeyecek o yüzden akşama kadar evde Lol/cs go oynayıp ıslak… Read more »

Freeler95
Guest
Freeler95

Çok güzel bir tespit ve yazı olmuş. İnsan önce kendini eğlendirmeli gerçekten. Bilgisayar ve cep telefonu bağımlılığı insanları sosyal olarak köreltiyor. Aslında kız aramak yerine eğlenebilen sosyal aktiviteler yapan giyim kuşamına kilosuna önem veren bir erkeğin etrafında zaten kız olacak otomatikman ama bunun farkında değil insanların çoğu galba. Mahmut abinin de vericeği sihirli bir söz yazı yok ne kadar anlatırsanız anlatın sizin hayat tarzınızı değiştirmeniz lazım. Ben de nacizane yorumumu yapim abi 🙂

Random
Guest
Random

Tam şu an yaşadığım probleme cevap gelmiş. Mahmut abiye özelden yazsam böyle bi zamanlama olamaz. Şu anki flörtümle internetten tanıştık, konuşmalar iyiydi, farklı şehirlerde olduğumuz için online kısmı biraz uzadı, gereğinden fazla konuştuk. İlk buluşmada havadan sudan derken(böyle olmaması gerektiğini biliyorum, ama nasıl yönlendirebileceğimi henüz anlayabilmiş değilim) ikinci ve üçüncü buluşmalar eğlenceli olmadı. Hem konuşacak konu bitmişti hem de sadece ya oturduk ya da yürüdük. Kızın da ilgisinin azaldığını konuşma sıklığından anlayabiliyorum. Problem gerçekten hayatımın olmayışı, online oyun falan oynamıyorum ama günümün çoğu ders çalışıp evde bi şeylere bakarak geçiyor. Düşününce sosyal hayatım da epey kısıtlı. Bunun asıl sebebi pandemi… Read more »

Blade
Guest
Blade

Sondaki cümleler çok doğru. Sadece erkekler değil kadınlarda uzun vadede yanlış erkekleri seçebiliyor iki bacak arasını düşünerek ve anlık iç güdüsel davranarak.

mwrazor7
Guest
mwrazor7

mahmut abi çok komik bi elemana rastladım ekşide gezerken kafası uçmuş bir black pill, incel blogu açmış buraya da sallıyor bi bak eğleneceğine eminim.
https://turkincel.blogspot.com/2021/03/the-red-pill-erkek-adam-iftiralarna-ve.html?m=1

Redpillguy
Guest
Redpillguy

Blackpill hüsrandır, rezilliktir, acizliktir. Blackpill kendini geliştirmemektir. Gerçeklerin farkına varmamaktır; ya da kendini -bildiği ve özümseyeceği gerçeklere- kasten kapatmaktır. Redpill gerçek olandır. Sindirilmesi gerekendir. Hakikattir. Geç farkına varmaktır veya erken farketmektir. Redpill hayat kurtarır. Redpill müthiştir. Redpill’den şaşmayın, eğer Blackpill gibi uç bir görüşe kayarsanız ne mi olur? Hiç iyi olmaz. Detay mı istiyorsun? Olmaz işte dayı. Kurcalama. Redpill’den şaşma. Redpill candır, gerçektir, hakikatin ta kendisidir. Mahmut Abi adamın kareköküdür. Mahmut Abi kendinizi keşfetmeniz için o kaybettiğiniz aynayı ya da hiç çıkarıp bakmadığınız aynayı size gösterendir, size tutandır. Mahmut Abi adamın kareköküdür. 22 yaşındayım. Ne kadar geç farkına varsam da,… Read more »

Tunc
Guest
Tunc

Dostum amacı ne bunların yani black pill in ? Anladığım kadarıyla tam bir umutsuzluk dünyası.

mwrazor7
Guest
mwrazor7

arabesk kafasıyla benzer. “hayat çok kötü hiç bi kız bana bakmıyor paraya tipe bakıyor hepsi o zaman ben niye yaşıyorum?”diye kederleniyorlar zannımca. bileklerini jiletleyen müslümcülerin modern versiyonu bu tip ruh mazoşistleri.

Tunc
Guest
Tunc

Evet evet sürekli bir şeyleri karalama, örtbas etme peşindeler ve gelişime kapıları kapatmış gibiler pek anlamış değilim açıkçası

sihirli rakama gülen adam
Guest
sihirli rakama gülen adam

bunlar için bir miktar para lazım, para için çalışmak lazım, aynı zamanda okul için de derse vakit ayırmak lazım. kaldı sana akşamlar ve hafta sonları. bu süreçte de yasaklar varken ve aile evinde de kalıyorken çoğu genç, nasıl eğlenilebilir?

Mahmut Abi
Guest
Mahmut Abi

Şurada cevap verdim: http://erkekadam.org/2021/04/12/eglenceli-erkek-nasil-olunur/#comment-63898

Normalde çalışmak zorunda bile olmayan bir çocuk iken bile eğlenemiyorsanız sizin paradan farklı bir sorununuz var demektir. Bu kabus dönemi için ise bir şey diyemeyeceğim ben burada yazıları yıllar boyu işe yarayacak şekilde yazıyorum.

sihirli rakama gülen adam
Guest
sihirli rakama gülen adam

ben de zaten bu kabus döneminde napılabilir diye sordum ama arkadaşlar sanırım sadece sitem ettiğimi sanıp beğenip geçmiş. ya da onların da aklına bi şey gelmiyor.

Bir genç
Guest
Bir genç

Bu sosyal aktiviteler için birazcık maddiyat gerekiyor maalesef. Etrafımdaki arkadaşlarım hepsi çok iyi insanlar. Ellerinden geldikçe beni çağırırlar, sosyalleşme fırsatı bulurum ben de. Ama çok az katılıyorum aralarına, ve bundan ötesi de yok. Keşke dünyaya birazcık da olsa maddiyat sahibi bir ailede doğsaydık.

Ebeveynlerimi, ailemi seviyorum ama bazı sıkıntıları aşmak zor. Geleceğe dair umutluyum. Şimdilik böyle olsun hayatım, kabullendim.

birokur
Guest
birokur

Kardeşim rakam vermesem daha iyi olurdu ama aylık 15-20 k gelirim var ama 24 yaşındayım şu zamana kadar hiç sosyallik görmedim,yani para var huzur yok anlayacağın,imreniyorum millete valla,ama Mahmut abi ve sitesi sağolsun son 6 aydır takip ediyorum ve kitaplarını satın alıp okudum,çok faydalı geldi,icraate de getiricem tabiki.Karamsar olma bence.

Pan
Guest

Üstat halâ ekşide yazıyormusun?

Genç yetenek
Guest
Genç yetenek

Üniversite yıllarımda (yaşlı değilim mezun olalı 2 sene oldu :d) arkadaşlarım yazları evlerine dönerken ben güney sahillerinde barmenlik yapıyordum. Çok fazla insanla tanıştım çok eğlenceli zamanlar geçirdim hemde genç yaşta iş hayatını öğrendim kızlar konusuna gelirsek yaşıtlarıma kıyasla çook daha fazla tecrübe kazandım hemde sadece Türk kızları ile değil, Alman, İngiliz, Polonyalı, Slovak… Bazı arkadaşlarım yurttan dışarı çıkmaz deli sikmiş gibi Dota oynardı. Bir de sürekli negatif düşünen ruh emici tipler oluyor onları siktir edin selam bile vermeyin. Gel Erasmus yapalım diyordum ben ingilizce bilmiyorum diyordu ben de bilmiyordum ama barmenlik yaparken kenara attığım para ile İngilizce kursuna gidip yeterli… Read more »

Blade
Guest
Blade

Eminim o arkadaşlarının hayatı haşen berbat ve senin hayatına baktıklarında hem kıskanıyor hem de bu adam bunu nasıl başardı diyorlardır aile desteği vs ile kendilerini kandırıyorlardır. Yengeç zihniyetinden bahsetmiyorum bile.

Kemal
Guest
Kemal

Selam, yazları turizm sektöründen nasıl iş bulabilirim, bu konuda verebileceğin birkaç tavsiye var mı?

Adamların füzesi var
Guest
Adamların füzesi var

İnternet üzerinden ilanlara başvurman yeterli. Komi barboy olacaksan çok bir şey aramıyorlar gel başla yapamazsan gidersin mantığında alımlar oluyor

Fubar
Guest
Fubar

Yazılanlara ve insanın önce kendisi için yaptığı şeyleri sosyal medyada yansıtmasına katılıyorum. İstisnalar var, Adamın Instagram profili çok sade, neşe, eğlence yada tarzla alakalı birşey yok fakat en çok hatunu oradan kaldırıyor. Tip desen 10 üzerinden zorlasana 5. – Adam 5 fotoğraf + birkaç edebi kitap, ortam fotosu koyuyor gece kulüplerine takılan hatunları tavlayabiliyor Instagram dan. – 3 selfie + 1 Bmw poz lu fotoğraf ile 10/6 da adam yine başarı elde ediyor. – Instagram kullanmayıp 1 profil fotosu olan onu da her yerde kullanan, 10/4 lük adam Sosyal arkadaşlık sitelerinde hatunlarla kaynatıyor. Bura da ki örnekler benim arkadaşlarım, hepsinin… Read more »

Küçükçekmeceli Keiran Lee
Guest
Küçükçekmeceli Keiran Lee

ilk önce delikanlı adam olmak gerekir. Sonrasında eğlenceyi yakalarsın.

Hapsevmem
Guest
Hapsevmem

Haftaici derslerden sonra zaten boş vakit kalırsa gym basıyorum. Fazladan zaman olursa da arkadaşlarla basket. Stajdan da bir gün gitti zaten , bir adam akıllı haftasonu var onda da yasaklar var. Evde uğraşacak hobilerim var fakat döngüye girdim artık. Koronadan once vardı birkaç tane kız fakat koronanin başından beri yok. Gidip sanaldan kızlarla konuş demeyin boş zaman kaybı sevmiyorum. 19 yaşında olduğumdan gidip date’e çıksam oynaşmadan fazlası olmayacak . Üniversite zaten online. Kalan boş zamanlarda full derse vursam bu rahatsızlık geçer mi?

turkerbooss
Guest
turkerbooss

Geçim sıkıntısı ve gelecek kaygısından dolayı eğlenmek bile lüks hale geldi fakat güzel bir yazı.

Soekat
Guest
Soekat

Gerçekten güzel bir yazı .Peki bu sıkıcılıktan bu karantina döneminde nasıl çıkabiliriz?

UzaktanAlfa
Guest
UzaktanAlfa

Bu instagram duzenleme ve “pasta kursu” 😄 yeni insanlar tanima olayini bana birebir konustugumuzda da (1 sene once) onermistin abi ve sonra ben sayfayi fitnesstan cikarip kendi hayatimi da koymaya basladim. Birde arkadaslarimla gezmeye, derslere ise guce daha fazla odaklaninca aslinda daha eglenceli oluyorsun ve kizlari daha az dusundugun icin garip bi sekilde kendileri geliyor ve takiliyoruz. Birileri gdiyor geliyor ve benim umrumda olmuyor artik 😁

1 2 3