Eğlenceli erkek nasıl olunur?

Sanal İlişkiler podcastında gelen bir soru üzerine birçok erkekte gözlemlediğim bir problem olan sıkıcılıktan bahsetmiştim:

Online’da kendimizi nasıl ön plana çıkarabiliriz?

İnstagramdan ara sıra takipçilere bakıyorum. Sosyal medyadan yansıttığınız ve çekici olan şeyin tipiniz, kaslarınız, vs. değil. Çekici olan şey oradan yansıttığınız hayat tarzı. Senin hesabına baktığı zaman kıza şunu demen lazım:

Follow my popo live your life. Yani takıl kıçıma hayatını yaşa.

Çoğunuzun hesapları çok sıkıcı. Her yerinden sıkıcılık akıyor. Öncelikle yapmanız gereken şey bunu halletmek.

Hayatında kadın olmayan erkeklerle yaptığım konuşmalarda, adamlara hayatında bir şey var mı diye soruyorum.

Bazıları hayatlarındaki güzel şeyleri yansıtmıyorlar. O yayında ondan bahsettim. Ama yine o yayında bahsettiğim gibi, bir çoğunun hayatında eğlenmek, iyi vakit geçirmek adına yaptıkları şeyler ya yok ya da oldukça antisosyal şeyler (bilgisayar oyunu, sosyal medyada gezinmek, arkadaşlarla çene çalmak, vs.)

Yalnız adamlarla yaptığım konuşmalarda fark ettiğim şey şu: adam çok sıkıcı. Önce bu problemi çözmesi lazım. Adam kendinden sıkılıyor. Önce kendini eğlendirmeyi öğrenmesi lazım. Bir şeyler yapması lazım. Bilgisayar başı hariç hiçbir hobisi yok. Zevk aldığı hiçbir şey yok. … Sen kendinden sıkılıyorsan kız senden sıkılacak. 100%. Kız sana eğlence vermeyecek. Kız ya sana yanaşmayacak ya da ikiniz de sıkılacağınız için iyi bir ilişki içinde olmayacaksınız.

Pook’un Kitabındaki şu mesaj, Pook’un en önemli mesajlarından biri:

Yasa. Gül. Sev.
Sıralamayı görüyor musunuz? Önce hayatını düzene sok ve kendini mutlu et. Sonra hatunların pesine düş.
Arzuyu yok etmeli mi?, Pook’un Kitabı

Tabii bunu söyleyince ilk tepki savunmaya geçip, “ama kadın için bu kadar uğraşmak mı lazım? Sırf kadını eğlendireceğim diye …”

Kadını eğlendireceğim diye mi? Sen neden kendini eğlendirmiyorsun? Hayatın sıkıcı ve bu sıkıcı hayat hoşuna gitmediği için buralarda bir şey arıyorsun. Kendini eğlendirmen lazım. Sen kadın gelecek ve hayatıma zevk ve eğlence katacak sandığın için zaten bir kadın istiyorsun. Bir premsesin erkek ihtiyacını karşılamaya hevesli bir aziz olduğundan değil.  Sıkıntıdan patlayan sensin ama sen sıkıcı biri olduğun sürece bir kadın hayatına girdiği zaman beraberce sıkıntıdan patlamaktan başka bir şey yapmayacaksınız. Sen önce kendini eğlendirmeyi, yaşamayı öğrenmelisin. Sonra o hayata bir kadın girecektir.

Peki abi eğlenceli bir erkek olmak için ne yapacağım?

Öncelikle sen kendini eğlendirmeyi öğreneceksin. Şimdi bu yazının yazıldığı dönem, yaşamdan yaşam sevincinin topyekün çekip alındığı bir dönem. Ama ben daha genel olarak ne yapmanız gerektiğini söyleyeceğim.

Partilerden partiler akan, eller havaya bir amigoya dönüşmekten bahsetmiyorum.  Ortamı kırıp geçiren bir yavru Cem Yılmaz olmaktan da bahsetmiyorum. Basit şeylerden bahsediyorum. Mesela biri ile konuşurken arkadaşlarım beni çağırmamaya başladı demişti. Sen neden onları çağırmıyorsun? Atıyorum evde 5 – 6 kişilik bir mini parti ayarla, arkadaşlarını çağır ve yemek yap. Ben eskiden canım sıkıldığında arkadaşları eve çağırıp Asya yemeği yapıyordum mesela. İçkiler onlardan, mekan – yemek – film ve müzik benden. Genelde yanlarında başkalarını da getirmelerine hayır demediğimden bu, bir sürü yeni insanla da tanışmamı sağladı.

Bir ara kupon siteleri vardı mesela. Haftasonları işletme tanıtımı için ücretsiz ya da aşırı indirimli kupon veren ilginç aktivitelere katılıyordum. Pasta kursundan at biniciliğine, İstanbul gezi turundan eğlence parkına bir sürü aktivite ucuz oluyordu. Hem eğleniyor, hem yeni bir şey yapıyor hem de sıklıkla yeni insanlarla tanışabiliyorsun. Bu tür aktiviteleri bulabilirseniz atlayın. Artık trekking, kampçılık, balık avlamak, vs. gibi birçok şey yapabilirsiniz.

Üniversite öğrencisi iseniz ve üniversitenizde klüpler varsa katılın. En az iki klübe katılmanızı tavsiye ederim ve bunlarda aktif olun. Sonradan faydasını çok görüyorsunuz. Özellikle bir sene içerisinde ağabey oluyorsunuz ki bunun ekmeğini üniversite bittikten sonra bile yersiniz (örneğin benim eski bir kız arkadaşım, mezun olduktan sonra ders vermek için gittiğim üniversite klübünde tanıştığım ve üniversiteye yeni gelmiş bir kızdı).

Sabahları insanların spor yaptığı yerlerde spor yapın, eve kapanacağınıza gidin açık havada bir yerde oturup kitap okuyun, hobi gruplarına katılın, gönüllü yardım gruplarına katılın, vs. Evde bilgisayar ve cep başında oturmayın.

Arkadaşlarınızla buluşmayı ihmal etmeyin. Eğer onlar bir şey yapmıyorlarsa siz bir aktivite ayarlayın ve onları çağırın. Klasik halı sahadır, beraber içmedir, pikniktir, vs. gibi aktiviteleri ihmal etmeyin.

Ekşi sözlük yazarıysanız mesela onun küçük zirveleri (bizde Kore filmi izlemece gibi) oldukça sosyal ortamlar sunuyordu.

Bunlar benim ilk aklıma gelenler. Eminim biraz düşünürseniz, kendinizi nasıl eğlendirebileceğinizi bulabilirsiniz. Hem de iki üç değişik şekilde.

Kendinizi özellikle reel hayatta sosyalleşerek eğlendirirseniz, eğlenceli ve insanlarla rahat biri olursunuz. İnsanlar ve kızlar, sizin eğlenmenize katılarak kendilerini eğlendirirler. Yoksa siz kızı nasıl eğlendireceğim, insanları nasıl eğlendireceğim diye düşünmezsiniz. O mantıkla ancak soytarı olursunuz, eğlenceli değil.

Kadınların yasayabilecekleri en iyi hayatı istemeleri ve kendilerine en iyisini verebilecek adamları seçmeleri konusunda …

Bu kesinlikle dogru degil. Kadınlar evlenecekleri adamı seçerken, mantık sınırlarını zorlayan sayısız bahane ile, inanılmaz derecede aptal seçimler yaparlar … Bence bu, ülkedeki yüksek bosanma sayılarının nedeni.

Kadınların erkekleri rasyonel bir sekilde degerlendirdigini kim söyledi? Kadının zihninde, o kaybeden kaybeden degildir. Kendi bayık hayatına spontane heyecan katan biridir. Kadınlar her seyi tolere edebilirler: mutluluk, üzüntü, korku, dehset, eglence, vs. ama bir seyi tolere edemezler: SIKINTI.
Cinselliğin Doğası Üzerine, Pook’un Kitabı

Share this...
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

82
Leave a Reply

Yazıyla alakasız veya 500 kelimeyi geçen yorumlar cevaplanmıyorlar. "Yazıyla alakasız ama ..." ya da "en son yazı bu olduğundan buraya yazdım" diye başlamanız kurtarmıyor. Mahmut Abi ile özel görüşme yapmak isterseniz Erkek Adam Sanal Görüşme sayfasından sanal görüşme ayarlayabilirsiniz.

avatar
31 Comment threads
51 Thread replies
7 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
47 Comment authors
HakanFatihBuğrayeniBeta bile olamayan adam Recent comment authors
  Subscribe  
Notify of
Kerem
Guest
Kerem

Bununla ilgili daha çok yazı gelmeli.Daha fazla detaya ihtiyacım var

Anakin
Guest
Anakin

Pandemiden 2 ay önce arkadaşlarla rugby oynadığım zamanları hatırladım.. Heyt be ne zamanlardı) Şu anlar Azerbaycanda hiç bir yer açık değil. Delirmek için güzel yer))

Kenny
Guest
Kenny

Azerbaycanda kalıyorum ben de, Baküde. Sosyalleşmek, redpill dolu bilgiler için iletişim kurmalıyız bence, lazım oluyor . 🙂

Henry
Guest
Henry

Dostum whatsapp qrupu quraq?

Anakin
Guest
Anakin

quraq)

Anakin
Guest
Anakin

aynen) bence whatsapp qrupu kuralim

Mr.Ceferov
Guest
Mr.Ceferov

Beni de ekleyin

Vusal
Guest
Vusal

Menide qatinn

Mmmm
Guest
Mmmm

Noldu qaqa qurduz qurup

RasulBodur
Guest
RasulBodur

Azerbaycan bakuye selamlar .en guzel yillarim orada gecti.yazin oradayiz isallah

Castiel
Guest

Mahmut abi peki bu yaptığımız eğlence,gezme vb. Aktivitelerin Sosyal medyada paylaşılması konusunda ne düşünüyorsun? Çevremizin bunları görmesi önemli midir? Ben pek paylaşım yapmayı sevmiyorum da.

AranızdanBirDost
Guest
AranızdanBirDost

Mahmut Abi oldukça doğru bir yazı. Ama maalesef salgın sürecinde bunları yapmak pek mümkün olmuyor. Bu yazıya ek olarak kızlarla konuşurken eğlenceli ve esprili olmak için neler, yapılabilir, söylenebilir ona dair bir yazı var mı? Yoksa gelir mi?

007umutt
Guest
007umutt

Cihan diye bir arkadaşım var 18 yaşında çocuk sanayide çalışıyor ve eve gidip uyuyor görseniz 40 yaşında asgari ücret çalışanı gibi hayattan bezmiş ki dükkan da kendilerinin. Çocugu yönlendirmek istiyorum ama konfor alanından çıkmıyor benim kızlara ilgim yok diyor kızla konuşsam ne olacak diyor sünepe silik bir tip ileride sosyal hayatı çok boktan olacak eminim ve bunu düzeltmek istiyorum çünkü en yakın arkadaşlarımdan birisi ve kızla konuşurken değil yabancı bir insanla konuşurken bile beden dili kapanık konuşması da kekelemeye gidiyor sizce düzeltmek için bastırmalı mıyım kendi haline mi bırakmalıyım tıpkı crazy stupid love filmindeki mevzu gibi 😀 (bir arkadaşım soruyor… Read more »

lrksttp
Guest
lrksttp

@ 007umutt

Sen de Jacob rolünde Ryan Gosling oluyorsun di mi? Şimdi birisi sana çıkıp da “evet yönlendir tabii” derse, sen bunu yapabilecek birikimi ve deneyimi kendinde görüyor musun? Bence arkadaşına siteyi öner, ilgisini çekerse okuyacaktır zaten. Kısa sürede birbirinize wing olacak seviyede olursunuz.

ÖNEMLİ NOT: Sen farkında değilsin ama arkadaşın hayattan bezmiş değil, hayatı öğreniyor. Madem arkadaşın, sen de ara ara gidip yardım etmek bahanesiyle çalış orada, bak cidden müthiş kazanımın olur.

Jjkjv
Guest
Jjkjv

Abi benim anlamadığım, bir ara eglenceliydim artık değil, olmuyor kızlarla konuşurken komiktim bı ara ama nasil

Isimsiz Cocuk
Guest
Isimsiz Cocuk

Tam da boyle bir donemden geciyorum. Acikcasi kafa dengi arkadaslarim da yok. Bulusalim diye plan yapiyorum, bir iki soyluyorum ama kimseden ses cikmayinca ucuncu defa soylemiyorum. Insanin tek basina da kendini eglendirmesi mumkun mu? Yani kitap okumak ya da disari cikip tek basina gezmek ok ama bunlar yetmiyor. Aktivite desek, o tip yerlere de herkes arkadas grubuyla ya da sevgilisiyle vs. Geldigi icin cok sarmiyor tek olmak. Bu yuzden kiz arkadasimla iliskimiz de monotonlasti git gide. Farkli olarak onun genis bir arkadas cevresi var. Bu durum iliskimizi etkiler diye endise ediyorum. Ne onerirsiniz bana?

Lolcu genc
Guest
Lolcu genc

Geniş bir arkadaş grubu varsa neden onlarla sosyalleşmeyi denemiyorsun onlardan korkmanın ne anlamı var anlamadım. İyi forumlar

Fatih
Guest
Fatih

Mahmut abi yazinin sonu beni dusundurdu. Bana insanlar ozellikle son zamanlarda tanistigim insanlar cok eglenceli ilginc birisin diyorlar. Acaba ben soytari da olabilir miyim son kisimda bahsettigin gibi. Cunku insanlari eglendirmek istiyorum gercekten ve eglenmek icin bir seyler soyluyorum yapiyorum. Soytari miyim eglenceli miyim nasil anlarim?

ahmet
Guest
ahmet

hala bulamıyorum kendimi eğlendirmek neden bu kadar zor

mustafa
Guest
mustafa

Merhaba bir kız ardakaşım var ben aşırı eğlenceli biriyim oldukçada esirili komik yeni yerler bulan keşfeden gezdiren il dışı il içi fark etmez manzarası güzel bir yerde oturmaktan bile keyif alırım. Fakat kız arkadaşım soğuk donuk izmitte bir baraj manzaralı yere götürdüm yeşillik doğa hava güzel kahvaltı bitti uf sıkıldım kalk gidelim aşağı indim nereye dedi baraj kenarına gidelim kano vardır suyun üstünde kafe vardır çay içeriz aman boşver gidelim merkeze gidiyorum izmite künefe sever misin dedi evet dedi aklıma bildiğim bi marka geldi netten baktım merkezde buldum gittim oturduk yani mekan sıkıcı başka şube var mı dedim var abi… Read more »

Incel bile olamayan adam
Guest
Incel bile olamayan adam

Abi icsel sorgulama gibi olmus ama harbiden.ben bu sene yine mezuna kaldim .gunum 4 duvar arasinda geciyor, tek yaptigim ders calismak ve biraz telefona bakmak gun boyu sikintidan patliyorum.kucuk bir sehirde yasiyorum,nasil arastirilir bilmiyorum ama cesitli spor sanat hobi atolyeleri vs. Nasil bulabilirim? ve sunu dusundum bence genclerin en azindan bir kismi olarak rezalet bi hayatimiz var. sosyalligimiz bile telefon uzerine, arkadaslarimizla bulussak hepimiz telefonlara sarilicaz yine.artik bende telefondan baska nasil eglenebiliriz ki diye dusunuyorum.kendimizi cok da onemsemiyoruz belki de sevmiyoruz tum gunumuz internet-is-yemek yemek(oruclukta uzak kalinca acliktan degil artik hayattan zevk alamaz oldum meger tek zevk aldigim seymis) bu… Read more »

Zafer
Guest

Ben üniversitedeyken akrobasi ile uğraşıyordum. Arkadaşlarla parklarda buluşup evlere duvarlara tıtmanıyorduk. Parkur yapıyorduk. Kaç kere kolum bacağım kırıldı. Hafta sonları dağda kamp yapıyorduk. Bazen kimse gelmeyince tek başıma gidiyordum. Biraz cesaretli olun gençler. Benim küçük kız çocuğum gibi mızmızlanmayın. Yok telefonu elime alıyorum bir türlü kendimi tutamıyorum. Yok çok yemek yiyiyorum kendimi durduramıyorum. Erkek adam canı sıkıldığında yemek yemez. Acıktığı için yemek yer.
telefonu evde bırakıp 1 saat dışarıda yürüyemeyecek kadar iradesi zayıf bir adamın kız arkadaşı terk etse dünyası yıkılır.

Incel bile olamayan adam
Guest
Incel bile olamayan adam

Zafer abi o kadar haklisin ki… bende kendimi cok zayif hissediyorum 20 yasina yaklasiyorum bir erkegin en iyi potansiyelleri olmasi, cesur ve guclu olmasi, kizlarla takilmasi ve kizlarin begenip hayran kalmasi gereken yaslardayim ama belki senin kiz cocugundan bile benden daha yakindir erkek adam olmaya yakin arkadaslarim benden daha beterler japonyada hic evinden cikmadan anne babasinin himayesinde yasayan 30 luk abileri belki duymussun kisaca hicbirsey yapmayan kendini bile sevmeyen saygi duymayan tum gun evde kalip kendine bile faydasi olmayan tipler var iclerinde onlar da duzelmek istiyor biliyorum ama ne onlar ne yapmasi gerektigini biliyor ne de benim onlara nasil yardim… Read more »

ali
Guest
ali

abi sosyal bir hayatım yok arkadaşlarımı da çok çıkarcı buluyorum 20 yaşındayım ve en son 15-16 yaşlarında arkadaşlarımla takılırdım ama şimdi bakıyorum ve onlarla bir araya geldiğimde ısınamıyorum tamam sohbet ediyoruz ama birlikte birşeyler yapmak istemiyorum ve bunu nasıl aşabilirim bilmiyorum. yeni arkadaş edinme konusunda da hiçbir bilgim yok nasıl yeni erkek veya kız farketmez nasıl yeni arkadaş edinebiliriz bu konu hakkında bir kitap bir bilgi içeriği görmedim varsa bana yorum olarak link atabilir misin ?

Beta bile olamayan adam
Guest
Beta bile olamayan adam

Abi kitaplara filmlere dizilere stand up gosterilerine ilgim var resim sergilerine de ilgim var ama kucuk sehirde bu kuluplerin varligindan haberim yok hatta nerden bulabilirim onu bile bilmiyorum bunu nasil ogrenebilirim? ha birde dans kursuna gitmek istiyorum ama biraz cekiniyorum bana yakismayacagini dusunuyorum fazla kiloluyum falan diye ayrica tek erkek gitmek biraz tuhaf geliyor sanki oradan kiz dusurmek icin giden bir saldiray gibi kalacagim hissiyati var bunlarin hepsi kuruntu mudur?bir onerin var midir?

yeni
Guest
yeni

Mahmut abi merhabalar. Kırmızı Hap konularında vs. yeniyim ve öğrendiklerim kadarıyla tabak çevirmeye başladım, Instagram’dan konuşmaya başladığım tabaklardan biriyle buluşma ayarladım. Kadıköy’de kahve içtikten sonra bir oyun merkezine götürdüm karaoke vs. derken bir şekilde vakit geçirdik. Tam çıkarken de şansıma başka bir arkadaşımla karşılaştım o da ayrıca kız arkadaşıyla gelmiş. Tam çıkışta da boks makinesi vardı arkadaşımın sevgilisi “hadi hepimiz deneyelim” falan yaptı. Her neyse oradayken yanımıza bir çocuk geldi, bizden muhtemelen 1-2 yaş büyük, vücudu fit, sesi kalın vesaire tam alfa, piç erkek sinyali veriyor. “Ben de bir kere deneyebilir miyim?” dedi, vurdu sonra gitti. Ben de dış görünüş… Read more »

Buğra
Guest
Buğra

Office space izledim burdan sonra. O sessiz adamın sürekli umursanmadıktan sonra “Burayı ateşe vericem” demesi hem kahkaha attırdı 🙂 hem de tanıdık geldi.