Sürekli terk eden sevgili

“Sürekli terk eden sevgili neden geri döner? Sevgilimle şimdiye kadar 4 kere ayrıldık. Hepsinde beni o terk etti. Bazen ben peşinde koştum, bazen de o geri dönmek istedi ve Allah benim belamı versin geri kabul ettim. Bu sefer 5 aydan sonra yine terk etti. İlişkiye hazır değilmiş! Beni cepte sanıyor, ben sevdiğim için kabul ettim hep. Beni cepte görmemesi için ne yapabilirim?”

Sevgilinin sürekli terk etmesinin birçok nedeni var. Ama bu konuda yapılması gereken tek bir şey var ve soranın kendisi de muhtemelen bunu biliyor. Bu çözümü söylemeden önce şunları cevaplayalım: Neden sürekli terk ediyor? Amacı ne?

Terk ettikten sonra başkasını bulup sonra onunla olmayınca dönenin amacı belli. Yalnız kalmak yerine yedek lastiğine dönüyor. Ama zaten çoğu insan bu durumda yeniden kabul etmediği için en çok kafa karışıklığı yaratan şey, sevgilinin resimde (en azından görünürde) başkalarının olmamasına rağmen sürekli terk etmesi.

Pasif agresif sevgili

Sürekli terk etmek, tipik bir pasif – agresif cezalandırma yöntemi. Terk edileni kontrol etmek, hizaya getirmek temel amaçtır. Bu tür bir insan sorunları daha medeni bir şekilde çözmek yerine anında parlayarak terk eder ve sonra da büyük oranda terk edilenin peşinde koşmasıyla lütfedip geri döner.  Terk etmek şeklinde olmayan versiyonu da ortadan kaybolması, ulaşma denemelerine cevap vermemesi ve hatta engellemesidir. Sürekli engelleyip açar mesela.

Bu tür pasif – agresif yöntemler kullanan insanla sağlıklı bir ilişki yaşayamazsınız. Bu insanlar zaten kendileri sürekli terk ettiğinde peşlerinden koşacak adamlarla birlikte olurlar zira normal bir erkek bu davranışı çekmez ve bu insanı bırakır. Bu insanları düzeltme imkanınız yok. Tam tersi ne kadar sert olursanız olun her geri kabul ettiğinizde ona, sizi rahatça terk ederek cezalandırabileceğini söylersiniz. Tekrar edeyim, bu insanın pasif agresif kişiliğiyle alakalı bir durum ve bu insanlarla sağlıklı ilişki yaşanmaz. Siz de yaşayamazsınız, başkası da yaşayamaz. Eğer sevgiliniz bu şekilde pasif – agresif cezalandırma yöntemi kullanan biri ise, bu insanı terk edin ve bir daha asla kabul etmeyin. Ben değiştim, bir daha yapmayacağım diye yalvarsa bile, “güzel, bir sonraki sevgilin ve senin için iyi bir şey” deyin ve yine de kabul etmeyin. Sizi 3 – 4 kere terk eden insanı, gelip haftalarca yalvarsa bile geri almanız, “bu sefer zor oldu ama bak yine oldu” demesine neden olur.

Bu insanlar ilişki materyali değiller ve ilişki içinde kalarak düzeltmenin de bir yolu yok. Belki sizden tekmeyi yerse zihni açılır ve düzelir. Yani bu kişiyi terk ederek sadece kendinize değil, ona da iyilik yapıyorsunuz. Unutmayın:

Bozuk üzümden iyi şarap yapılamaz. İyi kalite üzümden iyi şarap da yapabilirsiniz, kabiliyetinize göre kötü şarap da. Ama bozuk üzümden iyi şarap yapamazsınız.

Beni cebinde sanıyor

“Beni dört kere terk etti … cebinde görüyor / sanıyor. Beni cepte görmemesini nasıl sağlarım?” Arkadaşlar, böyle bir durumda sevgiliniz sizi cebinde görmüyor / sanmıyor. Siz onun cebindesiniz. Sanki cepte değilsiniz de o sizi cepte sanıyor falan değil. Dört kere terk edip geri gelebiliyorsa siz ceptesiniz. Sizin o cepten çıkmanız lazım. Ama çoğu insan kendini kandırmak istiyor ve sorunun pratik şekli şu: “Ben ne yapayım da hem cepte olayım ama cepte olarak görmesin?” Böyle bir şey yok. Sizi cepte görmesini istemiyorsanız, o cepten çıkın gidin. BLÖF yapmayın. Bir kere cepte olduğunuza alıştırdığınız kişi ile ilişkiniz artık geri dönüşsüz zedelendi zaten. Bu tahribatın yarısı sizin eseriniz. Sorumluluğu alın, gerçekleri kabul edin, cepten çıkın gidin VE bir sonraki ilişkiniz için dersinizi alın. Ve hayır, bir sonraki ilişkiniz bu insanla olmayacak.

Yani no contact uyguluyorsunuz ama farkı şu ki onu alternatif olmaktan çıkarıyorsunuz. Size ulaşırsa buluşmuyorsunuz ve sizin yakanızdan düşmesini sağlıyorsunuz. Şansınız varsa hiç aramaz ya da kolayca peşinizi bırakır. Ama bazen peşinizden koşabiliyor. Öyle bile olsa almayın. Eğer yine kabul ederseniz, “bu sefer zor oldu ama yine oldu” diyecek ve ayrıca bir dahaki terk ediş ve geri dönüşünde, daha bir ısrarla peşinizden koşacak.

Bu insan bir ilişki yaşamanız için tek insan değil ayrıca iyi bir alternatif bile değil. Bu kişi söz konusu olduğunda, diğer binlerce alternatifinin %99’u bu kişiden daha iyi olacaktır. Zamanınızı bu insanla çöpe atmayın.

Siz sadece yalnızlıktan (hiç yoktan) iyiyseniz

Sevgilinin sizi sürekli terk edip geri gelmesinin bir başka nedeni de sizinle hiç yoktan iyi olduğunuz için beraber olması. Bu, kabul etmesi zor bir durum ama ne kadar kabul edip bu durumdan çıkarsanız, sizin için o kadar iyi. Zira bir kez birinin hiç yoktan iyisi olmayı reddederseniz, şu an olduğunuzdan çok daha değerli bir insan haline gelirsiniz. Ayrıca size gerçekten arzu duyan biriyle olma şansınızı arttırırsınız.

Bazen sevgiliniz sizi tam olarak istemiyor olabilir ama sizi yalnız kalmaktan iyi görüyor olabilir. Bu kişi genellikle kendisi de başkasını kolayca bulamayacak biridir. Ara ara sizden daralır ve gider başkasını arar. Bulursa tam gider ama genellikle  bulamadığı için yalnızlık üstüne çöker ve geri gelir. Geri gelip bir süre kaldı mı sizden sıkılır ve döngü böyle devam eder.

Bu döngüyü hemen kırmanız lazım. Yalnızlık, sizi hiç yoktan iyi olarak gören biriyle olmaktan çok daha iyidir. Bu kişiyle resmi olmayan bir ilişkiye de devam edebilirsiniz ama sevgiliniz olmasın. Ya bırakın, ya da tabak olarak dursun. Bu kişiye geri geldiğinde açık açık “bak güzelim, senden hoşlanıyorum ama böyle git gel ilişki olmaz. Beraber iyi vakit geçirip birlikte olabiliriz, seni sarar sarmalarım ama bizden bir daha sevgili olmaz” diyebilirsiniz. Kabul ederse kalır, etmezse gider. Siz peşinde koşmayın.

Şimdi tabii şöyle bir sorun var: Sizin hiç yoktan iyi olma sebebiniz muhtemelen daha önce onun gidip gelebilmesine neden olan omurgasız sünepeliğiniz ama böyle dik durursanız anında değerli olma ihtimaliniz çok yüksek.  Bu durumda da sevgiliniz sizi bir anda gerçekten, samimi bir şekilde değerli görebilir. Ama size tavsiyem bu insanla bir daha ilişkiye girmemeniz. Yeni kazandığınız değeri yeni biriyle değerlendirin. Çok daha sağlam bir ilişkiniz olacaktır.

Sürekli terk eden sevgilinin amacı ne?

Bu soruyu cevaplamak gereksiz, zira sizin bu soruyu soran zihin yapısından çıkmanız lazım. Sizin için doğru zihin yapısı şu: Sürekli terk eden sevgilinin amacı onu ilgilendirir zira zaten bir daha birlikte olmayacağız.

Siz amacını bilmek istiyorsunuz zira sizin zihininizde (ve onun zihninde) siz değersizsiniz, o değerli. Değersiz olan siz, o değerli varlığın ne istediğini bulmakla ve ona göre eğilip bükülmekle yükümlüsünüz.

Bu soruyu sormayı reddedin. Siz değerli biriyseniz o kişiyi hayatınızdan atıyorsunuz. O nedenle amacı sizin derdiniz değil. Peki nasıl değerli olacaksınız? Onu hayatınızdan atarak tabii ki! Sizi tamamen kaybedecek.

Bu dünyada siz dahil kimse eşsiz ve alternatifsiz değil. Bu sizin için özel biri olmayacak anlamına gelmiyor ya da sevgilinizi sürekli olarak alternatifleri ile değiştirin anlamına gelmiyor. Ama karşınızdaki sizin için çaba göstermiyorsa, alternatifleri ile aynı veya onlardan daha alt rütbeye iner anlamına geliyor.

Aşkta gurur olmaz

Aslına bakarsanız biraz duygularından arınıp düşünürse, hemen hemen her insan burada yazılanları zaten biliyor. Ama “çok sevdiği, onsuz yapamadığı için” bunları görmezden geliyor.

Burada çalışan birkaç beyin yıkama var. Bu beyin yıkamalardan ne kadar hızlı kurtulursanız, o kadar hızlı bir şekilde doyurucu bir ilişki hayatına sahip olursunuz.

Bunlardan birincisi oneitis. Oneitis ulvi bir şey değil bir ruh hastalığıdır.  Kurtulması kolay olmasa da en azından başlangıç olarak bunu sizin fedakar ve iyi bir insan olarak beslediğiniz kutsal duygu değil kurtulmakta zorlandığınız bir illet olarak görün.

İkincisi de şu aşkta gurur olmaz saçmalığı. Dünyada da var ama bizde adı konulmuş. Gurur yoksa aşk olmaz. Aşk gurursuz olmaz. Olsa olsa hastalık olur. Siz eğer gururunu aşk için tepeleten bir insansanız, siz sevilmeye layık olmayan bir insansınız. Sevilmeye layık olmayan bir insan mı olmak istiyorsunuz?

Siz eğer gururunu aşk için tepeleten bir insansanız, bir kadın sizi sevemez. Bir kadın saygı duymadığı bir erkeği sevemez. Seviyorum diye sizi, çevresini ve hatta kendisini kandırabilir ama bunu uzun süreler boyunca yapamaz.

Aşkta gurur olmaz demek, “ben gururumu koruyamayacak kadar muhtacım ama tabii bunu böyle söylersem gururum kırılır o yüzden aşk söz konusu olunca gurur olmaz diyeyim” demektir.

Bana sorularınızı uygun yazı altında sorabilirsiniz, benimle görüşme ayarlayabilirsiniz ya da ilişkiler setimize bakabilirsiniz.

Share this...
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

60
Leave a Reply

Yazıyla alakasız veya 500 kelimeyi geçen yorumlar cevaplanmıyorlar. "Yazıyla alakasız ama ..." ya da "en son yazı bu olduğundan buraya yazdım" diye başlamanız kurtarmıyor. Mahmut Abi ile özel görüşme yapmak isterseniz Erkek Adam Sanal Görüşme sayfasından sanal görüşme ayarlayabilirsiniz.

avatar
17 Comment threads
43 Thread replies
3 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
26 Comment authors
Azad planetArtemDon Draper333333 Recent comment authors
  Subscribe  
Notify of
Don Carleone
Guest
Don Carleone

Böyle bir ilişkiden 3 hafta oldu çıkalı.Kız arkadaşım ilişkinin son 1 senesinde 2-3 ayda bir “sıkıldım, buluşmak gelmiyor içimden” tarzı cümleler kurup benim çabamla aramız düzelince 2-3 ay geçene kadar yine iyi gidiyorduk.Sürekli benim çabamla ayakta duran bir ilişkiymiş şöyle geçmişe bakınca.Uçurumdan aşağı giden bir kamyonun siz frenine basarken o gaza basıyormuş onu anlıyorsunuz.Ben neyse ki bu siteyle tanışıp kendimi resetleyince kurtuldum. Ara sıra Instagram profiline girip bakıyorum ama ilk başlardaki sıklıkta değil artık.Ayrılınca günde 10’dan fazla bakıyordum şimdi belki aklıma gelirse 2-3 günde bir.Zamanla azalacağını ve biteceğini düşünüyorum eski ilişkilerimde olduğu gibi. Ben şanslı olanlardanım ki sanırım kız hiç… Read more »

Haydaaa
Guest
Haydaaa

Yine güzel bir özet olmuş. Teşekkürler

Thisrock
Guest
Thisrock

Bir madde de ben ekleyeyim; Aldatmış olmayı kendine yediremeyen ve bu yüzden terk edip, işini halledip, sonra yine konfor ortamına dönen kızlar mevcut.

BLACK
Guest
BLACK

Mahmut Abi kaybedilen çekicilik geri kazanılır mı ? Kazanılırsa nasıl kazanılır ?

Hkn
Guest
Hkn

Var olan bir çekicilik kaybedilemez sen sadece geçici süre kendini aşağılarda konumlandırırsın.Hrrşey zihinde başlayıp biter.Çekiciliğimi kaybettim mi şüphesi seni itici yapar.Sevgilinin gözü önünde burnundan sümük sarksa bile bunu çekicilik olarak algılanan seni çekici yapar.Herşey bilinçaltından karşı tarafa öyle iletilir.Unutma:Alfa erkeklerin yanlışları bile çekici algılanır.Ancak bazıları ağzıyla kuş tutsa kimseye yaranamaz.

Tugay
Guest
Tugay

Öncelikle merhaba arkadaşlar. Bende uzun bir ilişkiden sonra terk edilmiş biri olarak,bir süre ayrılık acısıyla gelse kabul ederim tekrar istediğini yaparım gibisinden çok saçma modlara girmiştim ama bir yerden sonra insan kendisine geliyor ve şu soruyu soruyor bitti ondan yada senden kaynaklı bir şekilde bitti ve giden gidiyorsa çok zorlamamalı bence gidenin arkasından koşmamalı ve bir daha dönerse de kabul etmemeli insanın kendisine saygısı varsa zaten geri geleni bir daha kabul etmez uğraşmaz giden gidiyorsa zaten sevmiyordur ilgi duymuyordur artık kabul et bu artık ölü bir ilişki o yüzden geri geleni kabul etme bence böyle.

Küçükçekmeceli Keiran Lee
Guest
Küçükçekmeceli Keiran Lee

usta işte tam o noktadasın. uyanıştasın, ”oneitis” ve ”tabak çevirme” yazısını okumadıysan kesinlikle oku. Devamı gelicek zaten.

Tugay
Guest
Tugay

Okudum teşekkür ederim 🙂

Ottoman
Guest
Ottoman

Merhaba mahmut abi ben 22 yaşında üni öğrencisiyim yaklaşık 1.5 yıllık bir ilişkim vardı 1 ay önce ayrıldım bu yazının tam tersi taraftım bu 1.5 yılda 5 6 kez ayrıldım geri barıştım . Kızı tam sevmediğimi ben de bilmiyordum etrafımdaki herkes de bunu söylüyordu çok büyük bir ayrılık acısı yaşamadım ancak yalnızlık hissi üzerime çöktü. Ailemin durumu önceden iyiydi bikaç yıl önce battık şuan sadece kyk+ kendimin ordan burdan kazandığı 300 400 lira ile geçiniyorum. Hep şimdi bunu sevmiyorum ama benim de cebimde pek para yok başkası beni zor kabul eder diye geri bu kıza dönüyordum. Artık geri dönüşsüz bitti… Read more »

cımbız
Guest
cımbız

birader herkesi zengin mi zannediyorsun sen haftada 1-2 buluşursun zaten fazlası gerekmez niye paran yetmesin ki?

Ottoman
Guest
Ottoman

Galiba haklisiniz teşekkür ederim. Genelde beğendiğim kızlar biraz kokoş tayfadan ondan biraz ezik hissediyorum galiba kendimi

cımbız
Guest
cımbız

Mahmut abinin her zaman dediği gibi sebep ne olursa olsun bırakın eleyecekse kız sizi elesin kendinizi elemeyin

Hkn
Guest
Hkn

Giden kadın,terkeden kadın değil bu reddedilmenin kibar hali.Bir kadın sizi bırakıp gidiyorsa bunun adı ilişki içinde reddedilmedir.Reddeden kadına en iyi cevap onu geri dönüşsüz silmektir.Çünkü gidip her haltı yiyip dönen kadın siz kabul ettiğinizde size fahişe gözüyle bakacaktır.Çok az istisnalar hariç bir kadın dönüp ağlasa bile “beni reddeden kız dönüp ağlamıştı ama samimi bulmamıştım” bunu bir manipülasyon olarak görün ve acımayın.Unutmayın acımak da duygusal zayıflıktır ve bir kadın testidir aynı zaman da.Bir kadına sert davrandığınızda sizin acıma duygunuza oynayıp “bakalım manipüle edilebiliyor mu” diye de yoklayabilir.Benim ki öyle yapmıştı ama ben o erken davranıp adım atmadığı için tekmeyi basmış yol… Read more »

cımbız
Guest
cımbız

güzel yazmışsın zaten defalarca terk eden kızı geri kabul edene sağlam bir sopa çekmek lazım bu kadar da ezik olunmaz ki hiç mi başka kız bulamıyorsun

Alphamann
Guest
Alphamann

Üstad iyi ki varsin… Allah basimizdan eksik etmesin…

Selim
Guest
Selim

Mahmut abi merhaba, benim kız arkadaşımın babası iyi birisi değil ve ailesine çok çektiriyor. Bunun sonucu olarak kız haftada/ayda bir kez ailesi ile yaşadığı kavga (benim de kıza destek olmaya çalışırken “o evden çık, ben de destek olurum” diye direttiğim ve bazen de kızdığım için) bana da yansıyor, ve benimle yaşadığı bu kavgalar sonucu ayrılmak istediğini söyleyip beni engelliyor. Kısa bir süre sonrasında pişman olup beni arıyor veya engellerimi kaldırıp benim yazmamı bekliyor. Baba figürü böyle olunca ben sahip çıkıp, koruyup kollamaya çalışıyorum fakat artık bu durum da beni çok üzmeye başladı. Sence ne yapmalıyım? Sürekli ayrıl barış olmuyor tam… Read more »

Magyar
Guest
Magyar

Kız arkadaşa kaç kez ayrılma şansı vermek gerek?? Açıkçası kız arkadaşım uzun bir aradan sonra yine benim ilgisizliğim yüzünden ağlayarak ayrıldı, ancak 1 ay kadar sonra yine döndü, ben iki ayrılıkta da tamamiyle no contact uyguladım, ikinci ayrılıktan sonra kabul etmek doğru olur mu Mahmut?

Jedu
Guest
Jedu

Bu ilişkiden dün ayrıldım. Sürekli bir bahaneyle ayrılıp başka erkeklerle arkadaş adı altında konuşup pişman olup geri dönüyordu ve bende kabul ediyordum. Dün soğuduğunu ve hep kendisinin çabaladığını benim çabalamayıp sadece affettiğimi söyledi. Ve beni kaybetmekten korkuyor musun sorusunu sürekli yöneltiyordu bana ve bende hiç cevap vermiyordum ayrıca onu da söyledi. Hiç beni kaybetmekten korktuğunu bile söylemedin senden soğudum artık hayatımın merkezi sen değilsin kendimi seviyorum ve sana sıcak olasım gelmiyor vs dedi. Ben de ayrıldım doğru yapmış mıyım bu kişilik pasif agresif girer mi?

Galaxian
Guest
Galaxian

Abi selamlar. Böyle bir kız konusunda çok fazla kafanı ütülemişliğim var. Hakkını helal et. Mevzuyu ufak bir açayım. Böyle bir kızla dört yıl çıktım. En sonunda beni terketti(veya tekrar ayağına gideyim diye yem attı). Ben sonrasında gerek çok yıldır siteyi takip etmemle gerekse ayrılık sonrası kitabını satın almakla tam anlamıyla bir no contact uyguladım. Ve çok da başarılı oldu. Bir sene içinde kendisi farklı farklı konulardan dolayı veya sesimi duymayi özlediğinden dolayı bana ulaştı. İlk başlarda talimatlara uyup aramasını buluşma isteği sanıp buluşup öyle havadan sudan konuştuk. Sonrasında bu işin yurumeyecegini anlayınca ben bu yılın başında başka birisiyle ilişkiye başladım… Read more »

Amonra
Guest
Amonra

Hocam merhaba. Kız arkadaşım misafiri geldiği için yarın ki buluşmaya gelemeyeceğini söyledi. Normalde bunu söylerken bana üzgün olduğunu göstermesi ve alttan alanın o olması gerekiyordu ama umduğumu bulamadığım için mırın kırın ettim. Neticede planımı ona göre yapmıştım. Bu tavrım üzerine “aile yapımı biliyorsun ben istemiyor muyum, götüm yer koklamıyor, akşama kadar çalışıyorum yine de buluşmak için uğraşıyorum, beni böyle kabul eden sendin, benim hayatım bu, istemiyorsan çeker gidersin” gibi sözlerle üste çıkmaya çalışması beni öfkelendirdi. Ondan sağduyulu olmasını beklerdim çünkü gelememesi benim moralimi bozmuştu beni yatıştırmasını beklerdim. Benim öfkemin de etkisiyle “ben böyle bir anlayışsız bir insan istemiyorum, bu kadarı… Read more »

Hamza
Guest
Hamza

Eski sevgilimle mesafeden dolayı sürekli sexting yapardık 1 sene önce ayrıldık ben tamamen no contact ve baska seylere yogunlastım tabiki değiştim baya, şimdi dun gece yazmıs bana nude filan atıyo hahah ben de biraz yavaş olması gerektıgını eger ısterse yarın bulusabiliceğimizi soyledım, o bı iki foto daha atıp beni manipüle etmeye calıstı ama ben kabul etmedım o da bulusmak ıstemedı, oyle bıttı, bı yorumun var mı mahmut abi, dik durabilmem filan hep sizin sayenızde ☺️

Don Draper
Guest
Don Draper

Temmuzdan beri görüştüğüm bir kız var. 3 ayda 3 defa ayrıldık, ayrılık teklifleri hep ondan geldi, ben de uzatmadan, aksine ikna etmeye çalışmadan ayrılığı kabul eden taraf oldum. No contact yaptım, hiç adım atmadım, hepsinde kendisi döndü ve tekrar başladık. Ayrılma sebepleri özetle benden istediği türde bir ilgiyi, incelikleri, sevgiyi görememesiymiş. Tartışmadan 2-3 günümüz geçmiyordu, özellikle kaba ve düşüncesiz davranmadigim halde sürekli yaptığım veya söylediğim şeylere tetiklenip huysuzlaniyordu. Ben bunları bazen eğlenen ustalıkla bazen de ciddi konusmalarla gecistirsem de bu pattern hep devam etti. Üçüncü ayrilisimiz sonrasinda tekrar görüştük ve birlikte olduk. Ben defalarca denedigimizi, uyusamadigimizi ve bizden sevgili olamayacagini… Read more »