Eski sevgilimi unutamıyorum

Abi 26 yaşındayım. 2 yıl ilişki yaşadığım eski sevgilimin terk etmesinden sonra senin siteyi buldum ve yazdıklarını okuduktan hemen no contact uygulamaya başladım. Fakat o zaman ayrılalı 3 ay olmuştu ve ben hala ara ara dayanamayıp peşinden koşuyordum.

Yazdıkların ve no contact kuralı bana çok mantıklı geldi ve 1 aydır dediklerini yapıyorum. Başarıyı artık eski sevgilimi geri getirmek olarak tanımlamıyorum. Bu süreçte birkaç kızla konuşmaya başladım ve geçen hafta iki buluşma oldu. İkisi de iyi geçti ve hatta biri ile iki gün sonra buluştuğumda evime gittik ve birlikte olduk.

Süper.

Sorunum şu: Bu kızlar iyiler hoşlar ama onlarla değilken sürekli olarak eski sevgilimi düşünüyorum ve onları da eski sevgilimle karşılaştırıyorum. Yani abi 4 ay geçmiş olmasına rağmen eski sevgilimi hala unutamadım. Ara sıra Instagram sayfasına bakıyorum ve dün girdiğimde çok mutlu görünüyordu.

Bak işte bu yanlış. Daha önce de yazdım. Unutamadığın için kızın sosyal medya hesaplarını takip etmiyorsun, kızın sosyal medya hesaplarını takip ettiğin için unutamıyorsun. Hareket duygudan önce gelir. No contact’ı 3 ayağıyla da uygulaman lazım: (1) Ona ulaşma, (2) Ondan sana bilgi akmasın ve (3) kendine odaklan. (2) numarayı yapamazsan kafandan çıkmaz.

İkincisi, diğer kızlarla buluşmalarına olan bakışını değiştirmen lazım. Öncelikle bu kızları bir hayal ile değil realite ile karşılaştırman lazım. Bu buluşmaları artık varolmayan ve şu an kafanda olan versiyonu gerçekte olduğundan daha büyük olan bir ilişki ile değil, şu anki gerçekliğinle yani yalnız olmanla karşılaştırman lazım.

Üçüncüsü ise kadın – erkek ilişkilerinin dinamiğini anlamak. İyi ve uzun süreli ilişki kurabileceğin biri her ay karşına çıkmaz. Burada tavsiye ettiğimiz gibi aktif şekilde piyasada bulunursan senede bir veya iki tanesi karşına çıkar. Çoğu erkek gibi hiçbir şey yapmazsan 3 – 4 senede bir karşına çıkar. Zaten birçok erkeğin oneitis hastalığına düşme sebeplerinden biri de bu. 10 yılda iki kere karşına çıkan birine, karşına çıktı mı yapışırsın tabii ki.

Şu an yaptığın gibi kızlarla buluşmaya devam edip şu anki durumuna şöyle bakman lazım: Bu hatun benden ayrıldığında beni başka kızlara yürümek üzere ilişkiden de serbest bıraktı. İlerde başka bir ilişkiye girdiğimde bu serbestliğim ortadan kalkacak. O zaman bu serbestliği kaybetmek için neden acele edeyim? Başka bir ilişkiye girene kadar bekarlığın tadını çıkarayım!

Şimdiden böyle düşünmelisin zira diyelim ki yeniden uzun ilişki yaşayacağın biri 1 sene sonra karşına çıktı. 1 senelik bekarlığın sona erdi mi ve sen de zorunluluktan ilişkiye giren bir adam değil de piyasada olan bir adamsan “yahu bekarlık da güzeldi, biraz daha uzun sürse iyiydi” diyeceksin. Bu nedenle şimdiden bunun tadını çıkarma kafasında ol. Bu kızla eski sevgilin gibi hissetmiyorsan ne olacak? Bir kadınla birlikte olman için çok bir şey hissetme zorunluluğun yok ki? Hem dediğim gibi, bu kızların alternatifi yalnızlığın, eski sevgilinle ilişkin değil. O ilişki bitti.

Ve dördüncüsü de pratik yapmak. Birçok erkek eski sevgilisinden ayrıldıktan sonra bir dahaki sevgilisine kadar “içimden gelmiyor ağabey” diyerek önüne gelen fırsatları elinin tersi ile itiyor. Sonuç? Kadın erkek ilişkileri konusunda paslanıyor. Ve sonra o kız karşısına çıktığında bu paslanma, uzun süredir biriyle görüşmemiş olmanın heyecanı, yokluk kafası vs. ile bu kızla olabilecek ilişkisini darmadağın ediyor. Bekarlığın tadını çıkaran adam ise daha çok bolluk zihniyeti, daha taze tecrübe, vs. ile bu fırsatları kaçırmıyor.

İlişkinin son 6 ayında bana karşı davranışları çok kabalaşmıştı. Mutlu değildim ama işleri yoluna koymaya çabalamak adına ilişkiye devam ettim.

Bu kıza muhtaç olduğuna inandığın için mecburen ilişkiye yapıştın yani. Kötüsü, kızın kaba davranışları da senin her yerinden akmaya başlayan bu muhtaçlığındı. Bu tür bir geri besleme döngüsüne bir girdin mi çok kısa sürede yokuş aşağı yuvarlanırsınız.

İnsanlar öz saygıları olmadığı, kendilerini yeterince sevmedikleri ve bırak daha iyisini hak ettiklerine, şu an ellerinde olanı bile hak etmediklerine inandıkları için zihinsel, duygusal ve fiziksel şiddete tolerans gösterirler. Öyle ki, neredeyse başkalarının kendilerine kötü davranmasına, kendilerinden faydalanmasına ve kendilerini cepte görmesine davetiye çıkarırlar.

Size değer vermeyen veya kötü davranan bir flört, ilişki ya da arkadaşa karşı dik durmazsanız ve yaptıklarına tolerans gösterirseniz, bu davranışları daha fazla yapmalarını teşvik edersiniz. Bunun yerine ne kadar zor olursa olsun, değer görmediğiniz ve sevilmediğiniz ilişkilerden kalkıp gitmeyi bilmelisiniz. Zaten siz kalkıp gitmezseniz, o bir yerde gidecektir.

Bir yandan ondan hala hoşlanıyorum ama bir yandan da onu geride bırakıp hayatıma devam etmeyi çok istiyorum. Zaten bu siteyi bulmadan önce yaptıklarımla artık yeniden beraber olabileceğimizi düşünmüyorum. Yine de ona bir mektup yazıp beraber geçirdiğimiz zamanın benim için çok değerli olduğunu ve ona bundan sonraki hayatında mutluluklar dilediğimi söyledim.

Ayrıldığınız kişiye özellikle de terk edildiyseniz ASLA mektup yazmayın. Hele şu bazı “ilişki koçlarının” bahsettikleri el yazması mektupları kesinlikle yazmayın. Mektubu atmanızın tek sebebi, terk edenin size geri dönme konusunda tek bir adım atmaması ve sizin de bu mektubun ona sizinle geçirdiği günleri hatırlatarak bu adımları attıracağını düşünmeniz. Ama böyle mektuplar peşinde koşmanın en yoğun halidir ve genellikle ters teperler.

Sence eski sevgilimi unutamama sebebim, yeni birini bulamamış olmam mı?

Evet bu da etkili ama yukarıda belirttiğim gibi onu takip etmen, yeni kızları onunla karşılaştırman ve şu anki durumuna özgür bekarlık olarak bakmaman da etken. Tabii bir başka etken de, aynı şekilde hissedeceğin birini yeniden bulamayacağın hissi. Özellikle ilk uzun süreli ilişkiden sonra birçok erkek ve kadın böyle hisseder zira daha önce aynı şekilde hissedip sonra yenisini bulma tecrübeniz yok. Fakat seri tek eşli ilişkide bulunan, tek eşli ilişkileri arasında bir numarası olmayan insanlar da aynı şekilde hissedebiliyorlar.

Bu his kısmen piyasada aktif olmamanın getirdiği yokluktan ama kısmen de bir miktar gerçek dışı kibir var. Kusura bakmayın ne siz ne de eski sevgiliniz ortalamanın çok üstünde veya ortalamadan çok farklı hint kumaşı değilsiniz. Eski sevgiliniz gibi ve ondan iyi birçok kadın var ve siz de mutlu etmesi çok zor mavi kanlı soylulardan değilsiniz. Piyasada yeterince aktif olursanız eskisinden çok daha iyisini 6 – 12 ay içinde bulursunuz.

Bunun yanında ekstra 10 kilodan kurtulmak için çalışmalara başladım ve bir ayda 5 kilo verdim.

Çok iyi. Kendine bakman lazım ve bunu yapıyorsun. Bu senin piyasa değerini de olumlu etkileyecek. Bu senin daha mutlu, daha sağlıklı, daha enerjili olmanı, hissetmeni ve görünmeni sağlayacak.

İşime de odaklandım ve yurt dışında yaşama planlarım için daha sıkı çalışmaya başladım. Hatta bir şekilde Dubai’de çalışma fırsatım olacak gibi.

Çok iyi. Buna da devam et. Yurt dışına yerleşmesen bile bir süre yurt dışında yaşamanı tavsiye ederim. Dubai güzel bir alternatif zira maaşları iyi, Türkiye’ye yakın ve çok fazla yabancı var. Bir 10 sene öncesi gibi değil belki ama hala oldukça yaşanası bir yer. CVnde Dubai varsa bu sana başka ülkelerin kapısını da açar.

Bu kızı unutmak için ne yapmalıyım?

Yukarıda bahsettiğim gibi öncelikle kızı takip etmeyi bırak. Yeni kızlarla buluşmaya devam et. Sosyal hayat açısından korkunç bir dönemdeyiz ama yazın sosyal hayatın biraz nefes alacağını düşünüyorum. Bu fırsatı değerlendir. Birçok erkek eski kız arkadaşına takıp önündeki güzellikleri kaçırıyor. Bazılarınızda sanki onu beklersem bana dönmeyi ister, beklemezsem istemez gibi bir garip duygu var. Sanki aranızda görünmez bir bağ var da siz de o bağı bırakır giderseniz o bağ tamamen kopacakmış gibi. Böyle bir şey yok. Sizin arkanızı dönüp gitmeniz, bekarlığın tadına varmanız, onun size geri dönme isteğine olsa olsa pozitif katkı yapar (yediğiniz haltları manipülasyon olsun diye gözüne sokmaya çalışmadığınız sürece). Ayrıca arkanızı dönüp gitmeniz, bekarlığın tadına varmanız, sizin onu unutmanızı da sağlar.

Bakın az sayıda hastalık derecesinde takıntılı insan var ama bugüne kadar iletişimi kes kuralını 3 ayağıyla da uygulayıp unutmayı beceremeyen çok az insan gördüm. Siz unutmamak için bir şeyler yapıyorsunuz ve no contact ile bunları yapmayı bıraktınız mı istemeseniz bile unutuyorsunuz. 2 yıllık ilişkiyi 2 ayda unutamazsın ama eğer iletişimi kes kuralı ile 4 – 6 ay içinde hayatını etkilemeyecek kadar bir şey hariç unutabilirsiniz.

Bana sorularınızı uygun yazı altında sorabilirsiniz, benimle görüşme ayarlayabilirsiniz ya da ilişkiler setimize bakabilirsiniz.

Share this...
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

144
Leave a Reply

Yazıyla alakasız veya 500 kelimeyi geçen yorumlar cevaplanmıyorlar. "Yazıyla alakasız ama ..." ya da "en son yazı bu olduğundan buraya yazdım" diye başlamanız kurtarmıyor. Mahmut Abi ile özel görüşme yapmak isterseniz Erkek Adam Sanal Görüşme sayfasından sanal görüşme ayarlayabilirsiniz.

avatar
35 Comment threads
109 Thread replies
10 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
41 Comment authors
TakıntılınasılAhmetBollonenayi Recent comment authors
  Subscribe  
Notify of
Boyka
Guest
Boyka

Ayrılıktan kısa bir süre sonra nişanlanan, oldukça mutlu gözüken eski sevgili neden bizimle iletişim halinde kalır?

Melo
Guest
Melo

4 aylık ilişkim içerisinde eski sevgilim bana ulaştı, onunla buluştum, daha sonra istemediğim için ayrıldım. Sinirlendi ve ardıdan Twitterdan ilişkimi buldu. Sonra kız arkadaşıma her şeyi yazdı. Fiziksel yakınlaşma olmadığına dair savunma yaptım. Bu sabah ayrılmak istediğini beni çok sevdiğini ama onunla yattığımı düşündüğü için kafaya takacağını söyleyen uzun bir mesaj atmış. Ben de dün gece yeterince konuyu açıkladığım için tekrar ikna çabasında bulunmadan tamam yazıp yolladım. No contact uygulamak istiyorum lakin kendimi suçlu ve elimden geleni yapmamış hissediyorum. Yazmak değil ama evini biliyorum gidip yüzyüze konuyu konuşmak bitecekse de yüzyüze bitmesini sağlamak mı mantıklı yoksa sebep ne olursa olsun… Read more »

Alican
Guest
Alican

Abi tam da bugünlerde hayatımın içine eden his üzerine iyi geldi yazı. Nerdeyse 1 sene olacak ayrılık üzerinden. Bunaltıcı bi ilişkiydi ben ayrılmak istedim başkasıyla ilgilendim.tabi yanlış bişeydi hemen birine atlamam kız peşimi bırakmadı kıskandırma olaylarına girdi sonra ben geri dönmek istedim, reddetti vs. Yani terk etmişken terk edilmiş gibi oldum. Ama ilk reddedildikten sonra no contacta başladım içgüdüsel bişeydi.siteyi keşfetmemiştim. 6 ay içinde 10 kızla falan buluştum dediğin gibi istatistiki olarak 2 si olumluydu buraya kadar normal. Bi tanesiyle yattım bi tanesi uzun ilişki istiyor şu sıralar. Ama yok aklımdan çıkmıyor abi. Hatta şu son sözü aklımda kaldı. Bi… Read more »

Alican
Guest
Alican

Soru cümlesi olarak bitirmemişim kusura bakmayın. Yani bu kadar uzun sürmesi normal mi ben de mi bir problem var?

Dex
Guest
Dex

Kişiden kişiye göre değişme konusu ancak yazıda belirtilen ‘hastalık derecesinde takıntılı’ bir insan isen geçerli.

AK47
Guest
AK47

Mahmut Abi, eski sevgilinin ayrıldıktan sonra benden başkasıyla “cinsel” birliktelikte olması düşüncesi aklına gelince neden kötü hisseder bir insan? Eski sevgilimden ayrılalı 3-4 ay oluyor fakat bu his nedendir bilmiyorum arada gelip gidiyor.

Mayne
Guest
Mayne

2 sene önce başkası için beni terkeden uzun süreli ilişkim 2 senedir yalvarıyor. ilişki değil ancak fwb veya fb olur mu. sence?
duygularım bitti artık. ama kız epey güzeldi yani. ona karşı duygularımı kontrol edersem iyi bir çift oluruz diye düşünüyorum, kızgınlık desen biraz var ama artık kabullendim. kırmızı hap kabullenmeme faydalı oldu

Can
Guest
Can

24 yaşındayım 1.5 yıl önce ayrıldığım sevgilimi atlatamadım ve tekrar ulaşmaya çalıştım. Görüştüğü biri olduğunu söyledi ve artık şansım da kalmadı. bu kadar uzun zaman ve onu her yerden çıkarmış olmama rağmen ayrılığı atlatamadım hayatıma giren herkesi onunla kıyaslamaya çalıştım ve bu durumu halen atlatamıyorum. Sürekli zihin merkezimde ve değerli hiçbir aktivite yapamıyorum kendime dair.

Zeito
Guest
Zeito

Ilk sevgilim 24 yasinda oldu ve 3.buçuk sene sürdü, hb 9 du ,sonra beni terk etti, 3 ay pesinden koştum istemedi ,sonra evlenme teklifi ettim kabul etti ama hiçbirşey eskisi gibi değildi bana karşı soğuktu ilgisizdi,baska bir sebepten tekrar ayrıldık beni heryerden engelledi, 5 ay olacak ,unutamıyorum, sürekli aklimdan çıkmıyor ilk sevgilim olduğu için mi bilmiyorum ama ,rüya gibi bir ilişkiydi ilk zamanlar daha sonra değişti hersey ,son 1 ayda araliklarla 3 kez baska numaralardan yazdım, hepsini de cavap bile vermeden engelledi . Kafamdan atamıyorum, takıntı yaptım nasil kurtulucam mahmut abi

Crixus
Guest
Crixus

Abi merhabalar . En büyük hatalardan birini yaptım ve kendi yakın arkadaşlarımdan birinin bana ili vermesi üzerine yürüdüm. Olumlu ve harika sonuçlar alıyordum ve onun hoşuna gidiyordu ve keşke hep vakit geçirsem senle falan diyordu kinolar falan her şey tamamdı ve benim fakülteye gitmediğim günler o da gitmiyordu ve seni seviyorum <3 gibi kalpler atıyordu ve bunların hepsi yürümemden sonra oldu önceden böyle hareketler yoktu . Yıllardır bu siteyi okuyan ve hapı tam yuttuğunu zanneden ve okuduğumu pratiğe dökmeye çalışan ben sebepsiz yere mor haplıya dönüştüm.Kızı oneitis durumuna getirmişim de farkında değilmişim. Dün buluşmaya davet ettim her şey usulüne uygun… Read more »

Crixus
Guest
Crixus

Bir de friendzone da olamdığıma eminim çünkü sözde (kanka) larına olan tavırları baya farklı

Mehmet
Guest
Mehmet

Eskisini unutmak için yeni kızlara yöneliyorsun ve eskisinden güzellik olarak, eğlenme acısından falan daha kötü kızlara denk geliyorsun bu durumda ne yapmalı .Hem bu yüzden hem de toparlanma ve böyle hayal kırıklığına uğramama adına bi 4-5 ay rahip modunda hiçbir kıza yürümemek mantıklı mı

barneystinson
Guest
barneystinson

İlişkim varken ah be bekarlık ne kadar güzeldi keşke daha çok tadını çıkarsaydım diyorum. Ayrıldıktan sonra biraz takılıyorum sonra yine ilişki fikri daha güzel gelmeye başlıyor. Nedeni ne olabilir?

Pan
Guest

Mahmut hoca sıkıntınla ilgili söylenmesi gerekeni fazlasıyla söylemiş. Bize söz kalmamış ben senin yaşadıklarının benzerini yaşamış, yirmili yaşlarında bunun sıkıntısını çekmiş biri olarak sana tavsiyem Kırmızı hapı iliklerine kadar al ve kendine rehber edin, sana açılan araştırma ve sorgulama kapısını değerlendir. kendini hayatının merkezine koy. Olabildiğinin en iyisi ol. Bir daha istesen de o romantik böcük olamayacaksın. Hayatını ilişki öncelikli yaşama, sen kadın değilsin, vücudunu dinle o sana çok şey anlatacak. Bacaklarımızın arasında ki tenis toplarını boşuna taşımıyoruz 🙂 Sen bu minvalde ilerledikçe kadınların sana olan ilgisi de değişecek. Birden olmayacak bu ama, zamanla farkedeceksin. Hocamın dediği gibi şu an… Read more »

Pan
Guest

Yukarıda bi kardeşimiz savunma yaptım demiş Tanrım ne okudum ben. Neyin savunmasını yapıyorsun? Birşeyi yaşamışsan yaşamışsındır. Neden suçlu gibi davranıyorsunuz? Yaptım yaptım, siktim siktim bu kadar. Kimseye savunma borçlı değilsiniz. Eski sevgilin ya da her kimse gidip bunları anlattıysa bu senin yanlış insanla birşeyler yaşadığını gösterir. Hayatımdan berbat bir insanı çıkarmışım diye düşünürsün. Diğer kıza da böyle birşey oldu bitti. Senden önce olmuş-bitmiş birşeyi konuşmak istemiyorum diyeceksin bu.

Dominant
Guest
Dominant

Mahmut abi merhabalar.Son sevgilim son derece iyi kalpli biriydi.Bana istediğim yemekleri yapıyordu.Uysaldı.Ben de bu siteyi takip ettiğim için ve babamın dominant bir karakter olmasından dolayı haliyle ilişkide dominant taraftım.Yani her şey olması gerektiği gibiydi.Bu camiayla tanıştıktan sonra okuduklarımı çok aşırı yorumladım.İlgisiz davranmayı bir meziyet sandım.Kız ilgiliyken bile ara sıra ilgi vermiyordum.Her neyse.İlişkimiz haliyle bitti.Şu an ondan daha güzel,daha iyi vücudu olan birçok kızla beraber olabilecek potansiyele sahibim.Hatta çoğu kız peşimden koşuyor diyebilirim.Çünkü kendime bakan derslerine çalışan,spor yapan biriyim.Ancak sorun şu ki ben düzenli bir ilişki istiyorum.Az önce bahsettiğim kızların hepsi eğlenmelik ve bu kızlarla takılmak bana zaman kaybı geliyor.Haliyle bana… Read more »

Sordid
Guest
Sordid

Mahmut Abi eski sevgilisini unutamayan bir arkadaşım var. Zihin yapısını değiştirmek için ne yapmalı? Kendini hatalı gördüğü için ayrıldığı kıza haksızlık yaptığını düşünüyor ve bu döngüden çıkamıyor. Kızla evliliğe giden uzun süreli ilişkisini kadının geçmişteki sevgilisini sistematik (aylarca ikili oynayarak) bir şekilde aldattığını ve aldattığı kişiyi-onunla iki yıldır berabermiş- terk ederken “seni hiç sevmedim sadece paran ve araban var diye beraber oldum” demiş. Arkadaşım bunu öğrenince bu kızdan ayrıldı. Kız da bu olanları doğruladı. Ancak kısa süre sonra bundan pişman oldu ve kıza haksızlık yaptığını ve hatalı davrandığını söylemeye başladı. Ayrılalı bir yıl oldu neredeyse ama o hala “fırsatı kendi… Read more »

Zamanının gelmesini bekleyen biri
Guest
Zamanının gelmesini bekleyen biri

Merhaba mahmut abi ilk defa senin fikrini almak için buraya soruyorum Benim uzaktan bir ilişkim vardı siteden okuduklarımı iyi sergileyip çerçevemi koymuştum hic bir sorunda yoktu ama uzak mesafe yazısına denk geldim ve dediklerinizi kendimle özümseyip uzak mesafe iliskisinin boktan bir sey oldugunu anlayıp direkt,her ne kadar her seyi iyi olsada böyle bir iliski istemedigimi söyleyip kızdan ayrıldım gram mutsuz degilim ve hayatımda bir seyler katmaya devam ediyorum ama tek bir sorun var kızla cok iyi bi frekansimiz vardı ve bazı yeni kizlara yürüdüğümde o frekansi alamadigimda onla karsilastirmaya basladı beynim ve ara sıra aylar gecsede onu dusunup yarım kalmis… Read more »

1 2 3