Eski sevgilimi unutamıyorum

Abi 26 yaşındayım. 2 yıl ilişki yaşadığım eski sevgilimin terk etmesinden sonra senin siteyi buldum ve yazdıklarını okuduktan hemen no contact uygulamaya başladım. Fakat o zaman ayrılalı 3 ay olmuştu ve ben hala ara ara dayanamayıp peşinden koşuyordum.

Yazdıkların ve no contact kuralı bana çok mantıklı geldi ve 1 aydır dediklerini yapıyorum. Başarıyı artık eski sevgilimi geri getirmek olarak tanımlamıyorum. Bu süreçte birkaç kızla konuşmaya başladım ve geçen hafta iki buluşma oldu. İkisi de iyi geçti ve hatta biri ile iki gün sonra buluştuğumda evime gittik ve birlikte olduk.

Süper.

Sorunum şu: Bu kızlar iyiler hoşlar ama onlarla değilken sürekli olarak eski sevgilimi düşünüyorum ve onları da eski sevgilimle karşılaştırıyorum. Yani abi 4 ay geçmiş olmasına rağmen eski sevgilimi hala unutamadım. Ara sıra Instagram sayfasına bakıyorum ve dün girdiğimde çok mutlu görünüyordu.

Bak işte bu yanlış. Daha önce de yazdım. Unutamadığın için kızın sosyal medya hesaplarını takip etmiyorsun, kızın sosyal medya hesaplarını takip ettiğin için unutamıyorsun. Hareket duygudan önce gelir. No contact’ı 3 ayağıyla da uygulaman lazım: (1) Ona ulaşma, (2) Ondan sana bilgi akmasın ve (3) kendine odaklan. (2) numarayı yapamazsan kafandan çıkmaz.

İkincisi, diğer kızlarla buluşmalarına olan bakışını değiştirmen lazım. Öncelikle bu kızları bir hayal ile değil realite ile karşılaştırman lazım. Bu buluşmaları artık varolmayan ve şu an kafanda olan versiyonu gerçekte olduğundan daha büyük olan bir ilişki ile değil, şu anki gerçekliğinle yani yalnız olmanla karşılaştırman lazım.

Üçüncüsü ise kadın – erkek ilişkilerinin dinamiğini anlamak. İyi ve uzun süreli ilişki kurabileceğin biri her ay karşına çıkmaz. Burada tavsiye ettiğimiz gibi aktif şekilde piyasada bulunursan senede bir veya iki tanesi karşına çıkar. Çoğu erkek gibi hiçbir şey yapmazsan 3 – 4 senede bir karşına çıkar. Zaten birçok erkeğin oneitis hastalığına düşme sebeplerinden biri de bu. 10 yılda iki kere karşına çıkan birine, karşına çıktı mı yapışırsın tabii ki.

Şu an yaptığın gibi kızlarla buluşmaya devam edip şu anki durumuna şöyle bakman lazım: Bu hatun benden ayrıldığında beni başka kızlara yürümek üzere ilişkiden de serbest bıraktı. İlerde başka bir ilişkiye girdiğimde bu serbestliğim ortadan kalkacak. O zaman bu serbestliği kaybetmek için neden acele edeyim? Başka bir ilişkiye girene kadar bekarlığın tadını çıkarayım!

Şimdiden böyle düşünmelisin zira diyelim ki yeniden uzun ilişki yaşayacağın biri 1 sene sonra karşına çıktı. 1 senelik bekarlığın sona erdi mi ve sen de zorunluluktan ilişkiye giren bir adam değil de piyasada olan bir adamsan “yahu bekarlık da güzeldi, biraz daha uzun sürse iyiydi” diyeceksin. Bu nedenle şimdiden bunun tadını çıkarma kafasında ol. Bu kızla eski sevgilin gibi hissetmiyorsan ne olacak? Bir kadınla birlikte olman için çok bir şey hissetme zorunluluğun yok ki? Hem dediğim gibi, bu kızların alternatifi yalnızlığın, eski sevgilinle ilişkin değil. O ilişki bitti.

Ve dördüncüsü de pratik yapmak. Birçok erkek eski sevgilisinden ayrıldıktan sonra bir dahaki sevgilisine kadar “içimden gelmiyor ağabey” diyerek önüne gelen fırsatları elinin tersi ile itiyor. Sonuç? Kadın erkek ilişkileri konusunda paslanıyor. Ve sonra o kız karşısına çıktığında bu paslanma, uzun süredir biriyle görüşmemiş olmanın heyecanı, yokluk kafası vs. ile bu kızla olabilecek ilişkisini darmadağın ediyor. Bekarlığın tadını çıkaran adam ise daha çok bolluk zihniyeti, daha taze tecrübe, vs. ile bu fırsatları kaçırmıyor.

İlişkinin son 6 ayında bana karşı davranışları çok kabalaşmıştı. Mutlu değildim ama işleri yoluna koymaya çabalamak adına ilişkiye devam ettim.

Bu kıza muhtaç olduğuna inandığın için mecburen ilişkiye yapıştın yani. Kötüsü, kızın kaba davranışları da senin her yerinden akmaya başlayan bu muhtaçlığındı. Bu tür bir geri besleme döngüsüne bir girdin mi çok kısa sürede yokuş aşağı yuvarlanırsınız.

İnsanlar öz saygıları olmadığı, kendilerini yeterince sevmedikleri ve bırak daha iyisini hak ettiklerine, şu an ellerinde olanı bile hak etmediklerine inandıkları için zihinsel, duygusal ve fiziksel şiddete tolerans gösterirler. Öyle ki, neredeyse başkalarının kendilerine kötü davranmasına, kendilerinden faydalanmasına ve kendilerini cepte görmesine davetiye çıkarırlar.

Size değer vermeyen veya kötü davranan bir flört, ilişki ya da arkadaşa karşı dik durmazsanız ve yaptıklarına tolerans gösterirseniz, bu davranışları daha fazla yapmalarını teşvik edersiniz. Bunun yerine ne kadar zor olursa olsun, değer görmediğiniz ve sevilmediğiniz ilişkilerden kalkıp gitmeyi bilmelisiniz. Zaten siz kalkıp gitmezseniz, o bir yerde gidecektir.

Bir yandan ondan hala hoşlanıyorum ama bir yandan da onu geride bırakıp hayatıma devam etmeyi çok istiyorum. Zaten bu siteyi bulmadan önce yaptıklarımla artık yeniden beraber olabileceğimizi düşünmüyorum. Yine de ona bir mektup yazıp beraber geçirdiğimiz zamanın benim için çok değerli olduğunu ve ona bundan sonraki hayatında mutluluklar dilediğimi söyledim.

Ayrıldığınız kişiye özellikle de terk edildiyseniz ASLA mektup yazmayın. Hele şu bazı “ilişki koçlarının” bahsettikleri el yazması mektupları kesinlikle yazmayın. Mektubu atmanızın tek sebebi, terk edenin size geri dönme konusunda tek bir adım atmaması ve sizin de bu mektubun ona sizinle geçirdiği günleri hatırlatarak bu adımları attıracağını düşünmeniz. Ama böyle mektuplar peşinde koşmanın en yoğun halidir ve genellikle ters teperler.

Sence eski sevgilimi unutamama sebebim, yeni birini bulamamış olmam mı?

Evet bu da etkili ama yukarıda belirttiğim gibi onu takip etmen, yeni kızları onunla karşılaştırman ve şu anki durumuna özgür bekarlık olarak bakmaman da etken. Tabii bir başka etken de, aynı şekilde hissedeceğin birini yeniden bulamayacağın hissi. Özellikle ilk uzun süreli ilişkiden sonra birçok erkek ve kadın böyle hisseder zira daha önce aynı şekilde hissedip sonra yenisini bulma tecrübeniz yok. Fakat seri tek eşli ilişkide bulunan, tek eşli ilişkileri arasında bir numarası olmayan insanlar da aynı şekilde hissedebiliyorlar.

Bu his kısmen piyasada aktif olmamanın getirdiği yokluktan ama kısmen de bir miktar gerçek dışı kibir var. Kusura bakmayın ne siz ne de eski sevgiliniz ortalamanın çok üstünde veya ortalamadan çok farklı hint kumaşı değilsiniz. Eski sevgiliniz gibi ve ondan iyi birçok kadın var ve siz de mutlu etmesi çok zor mavi kanlı soylulardan değilsiniz. Piyasada yeterince aktif olursanız eskisinden çok daha iyisini 6 – 12 ay içinde bulursunuz.

Bunun yanında ekstra 10 kilodan kurtulmak için çalışmalara başladım ve bir ayda 5 kilo verdim.

Çok iyi. Kendine bakman lazım ve bunu yapıyorsun. Bu senin piyasa değerini de olumlu etkileyecek. Bu senin daha mutlu, daha sağlıklı, daha enerjili olmanı, hissetmeni ve görünmeni sağlayacak.

İşime de odaklandım ve yurt dışında yaşama planlarım için daha sıkı çalışmaya başladım. Hatta bir şekilde Dubai’de çalışma fırsatım olacak gibi.

Çok iyi. Buna da devam et. Yurt dışına yerleşmesen bile bir süre yurt dışında yaşamanı tavsiye ederim. Dubai güzel bir alternatif zira maaşları iyi, Türkiye’ye yakın ve çok fazla yabancı var. Bir 10 sene öncesi gibi değil belki ama hala oldukça yaşanası bir yer. CVnde Dubai varsa bu sana başka ülkelerin kapısını da açar.

Bu kızı unutmak için ne yapmalıyım?

Yukarıda bahsettiğim gibi öncelikle kızı takip etmeyi bırak. Yeni kızlarla buluşmaya devam et. Sosyal hayat açısından korkunç bir dönemdeyiz ama yazın sosyal hayatın biraz nefes alacağını düşünüyorum. Bu fırsatı değerlendir. Birçok erkek eski kız arkadaşına takıp önündeki güzellikleri kaçırıyor. Bazılarınızda sanki onu beklersem bana dönmeyi ister, beklemezsem istemez gibi bir garip duygu var. Sanki aranızda görünmez bir bağ var da siz de o bağı bırakır giderseniz o bağ tamamen kopacakmış gibi. Böyle bir şey yok. Sizin arkanızı dönüp gitmeniz, bekarlığın tadına varmanız, onun size geri dönme isteğine olsa olsa pozitif katkı yapar (yediğiniz haltları manipülasyon olsun diye gözüne sokmaya çalışmadığınız sürece). Ayrıca arkanızı dönüp gitmeniz, bekarlığın tadına varmanız, sizin onu unutmanızı da sağlar.

Bakın az sayıda hastalık derecesinde takıntılı insan var ama bugüne kadar iletişimi kes kuralını 3 ayağıyla da uygulayıp unutmayı beceremeyen çok az insan gördüm. Siz unutmamak için bir şeyler yapıyorsunuz ve no contact ile bunları yapmayı bıraktınız mı istemeseniz bile unutuyorsunuz. 2 yıllık ilişkiyi 2 ayda unutamazsın ama eğer iletişimi kes kuralı ile 4 – 6 ay içinde hayatını etkilemeyecek kadar bir şey hariç unutabilirsiniz.

Bana sorularınızı uygun yazı altında sorabilirsiniz, benimle görüşme ayarlayabilirsiniz ya da ilişkiler setimize bakabilirsiniz.

Share this...
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

144
Leave a Reply

Yazıyla alakasız veya 500 kelimeyi geçen yorumlar cevaplanmıyorlar. "Yazıyla alakasız ama ..." ya da "en son yazı bu olduğundan buraya yazdım" diye başlamanız kurtarmıyor. Mahmut Abi ile özel görüşme yapmak isterseniz Erkek Adam Sanal Görüşme sayfasından sanal görüşme ayarlayabilirsiniz.

avatar
35 Comment threads
109 Thread replies
10 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
41 Comment authors
TakıntılınasılAhmetBollonenayi Recent comment authors
  Subscribe  
Notify of
dancing
Guest
dancing

2 yıldan uzun bir ilişkiden çıktım daha doğrusu terk edildim.Tabi aynen sizin dediğiniz gibi son 1-2 ay sinyalleri alıyordum ama kafamı kuma gömdüğüm için fark edemedim.Neyse ayrıldık bitti.sonra ilk 1 ay peşinden koştum.sonra bıraktım.aradan 3-4 ay geçtikten sonra aynen sizin dediğiniz gibi no contact yapmam sonucu tekrar benimle iletişime geçti.Engeller açıldı,her gün aramalar sormalar mesajlar hepsi onun tarafından yapılıyor tabi.Ben en başta onu çok istediğimi sanıyordum ama öyle değilmiş.Ne bir hevesim kaldı ne başka bir şey…yaklaşık 3 aydır falan da arkadaş mıyız sevgili miyiz flört müyüz ne olduğunu bilmeden sık sık görüşüyoruz hem yüz yüze hem telefonda.Sürekli bu görüşme talebi… Read more »

Haydaaa
Guest
Haydaaa

Eğer sevgili değilseniz, onunla geçirdiğin her zaman, başkalarıyla bir şeyler yaşama zamanından çalmak demektir bence. Onunla casual takılıp tabak çevirmelisin. (Seks yoksa hiç görüşme bence ama sağlık sebebiyle seks olmadığını söylediğin için şart koşmadım.) Yani şöyle düşün, onunla görüşmenin sana ne faydası var? (Duygusal olarak senin de çok istemediğini anlıyorum.) Bir de görüşmeye devam etmenin oneitise evrilme tehlikesi var hocam.

İdeali hiç görüşmeyip önüne bakmak tabii ki. KH öğrencisi 30 yaş üstü olarak tavsiyem bu ama son sözü üstadlar söylesin.

Ozan ahmet
Guest
Ozan ahmet

Kız arkadaşımla ayrıldık ayrılırken ailesini bahane etti ama öncesinde eski erkek arkadaşını takip ediyordu ve onunla çok güzel anılar geçirdik ben kendimi kullanılmış gibi hissediyorum unutmak ta zorlanıyorum ve geri pişman olup dönüceğini düşünüyorum ve döndüğü zaman ne yapmalıyım

Burak
Guest
Burak

Hocam yazılarınızı aylardır okuyorum neredeyse tek tek hepsini okudum. 5 ay önce 2 yıllık ilişkim bitti ve ben hala etkisinden çıkamadım. Yazılarınızda belirttiğiniz kadın ancak kaybettiğini anlarsa ve değerli olduğunu inanırsa ikna olup geri dönüş yapar diyorsunuz bunu açıklayabilir misiniz tam olarak. Ayrıca ayrılık sonrası sosyal medya hesabımı kapatmıştım bu 5 aylık sürede dediğinizi yaptım stalk yapmadım spor yaptım ve kendimi gerçetekn fiziksel anlamda geliştirdim en azından artık özgüvenim yerine tekrar geldi ve birileri tarafından beğenilmek insanın hoşuna gidiyor tabikide. Sizce sosyal medyaya geri dönüş yapıp ona değiştiğimi göstermeliyim ayrıca az öncede sorduğum gibi hangi durumlarda kaybettiğini anlar ve ikna… Read more »

Teta
Guest
Teta

Mahmut abi merhabalar, 2.5 yıl önce çok sevdiğim ve sevdiğimden daha çok beni seven bir kız arkadaşım vardı. Hapı almamıştım fakat seninle tanıştıktan sonra farkettim bu bahsettiğim ilişkide aynen hapı almışçasına davranıyordum. Farklı şehirlerde üniversite kazandık ve ben kızı çok seviyordum okul bittikten sonra evlilik durumları olacaktı ve ben gerçekten evlenmek istiyordum ailesi, kişiliği, görünüşü olsun kaliteli bir ilişkiydi. Ben üniversiteye başlayınca farklı kızlarla birlikte olmak tanışmak istedim. Asla aldatmadım ve aldatmam kimseyi.Ne kadar sevsemde hayatım boyunca aynı kişi ile ilişkiye girmek beni korkuttu dışarıda bir sürü çeşit çeşit kız vardı. Duygusal olarak ona değer vermek istiyordum çocuklarım ondan olsun… Read more »

Yiğit
Guest
Yiğit

Abi selamlar, 1 yıl süren bir ilişkim olmuştu. Sonra 1 yıl ilişki yapmadım. Son 9 aydır ise sevgilim var. Gece uykulu halde telefonla konuşurken sevgilimin arkadaşından bahsederken yanlışlıkla eski sevgilimin ismini kullanmışım. İkisi de aynı harfle başlıyor ve nasıl olduysa ağzımdan eski sevgilimin adı çıktı. Sevgilim ağlayarak telefonu kapattı ve soğuk davranıyor. Ben kızı unuttuğumu düşünüyorum. Sevgilime de basit bir dil sürçmesi olduğunu söyledim. Sen ne dersin bu konuda?

Yiğit
Guest
Yiğit

Abi yorumuna ihtiyacım var gerçekten zor durumdayım. Sen hiç yaptın mı böyle bir hata?

Nuri
Guest
Nuri

Selam Mahmut Abi iyi günler. Benim (erkek 25) bir kız arkadaşım vardı (23) geçen gün abisinin whatsapp web’den konuşmalarımızı görmesi sonucu olay çıktı biraz. Kız bana abisinin çok kızdığını vs söyledi ve bir süre zaman vermemi söyledi. Böyle bir durumda ne yapmalıyım?

Ecz2020
Guest
Ecz2020

2 yıl önce uzun ilişkim bitmişti ve ondan itibaren redpill oyun bunlarla ilgilenmeye başladım. Gelelim asıl soruna şu an aktif görüştüğüm 3 kız var. Sadece bi tanesi 6-7/10 diğerleri çirkin. Şimdi böyle söyleyince ben 10/10 muyum değilim. Orta derecede kekemeliğim var terapi alıyorum 30 yaşındayım terapi için biraz geç kaldım ama bi şekilde sempatik bulan da var(oyunumu en çok engelleyen durum bu aslında bu tanışırken kekemeliğim artıyo buna çözüm bulmaya çalışıyorum). Sorun şu ki ben her kızda 2 yıl önce kendim ayrıldığım sevgilimi hatırlıyorum. Mesela diyorum ki o zayıftı, vücudu güzeldi, yüzü güzeldi. 2 yıl geçti bunun olmaması lazıö ama… Read more »

Max payne
Guest
Max payne

Mahmut abi ve yorum yapmak iseyenler merhaba, sevgilimden ayrıldım ve toparlanamıyorum iki aydır her an onu düşünüyorum, artık intihar etmeyi düşünmeye başladım ama annem üzülmesin diye dayanmaya çalışıyorum, yeni bir sevgili bulamıyorum kadınlardan aşırı derece çekiniyorum ve korkuyorum bu kız benim için çok önenmliydi ama herşeyi berbat ettim, ne yapmalıyım hergün kafamdaki şeytanlarla baş etmeye çalışıyorum ve çok yoruldum, saçlarımı kazıdım çok mutsuz ve huzursuzum artık eski cesaretimi bulamıyorum özgüvenim çok düştü yolun sonuna geldim, bana akıl verir misiniz ?

Somebody
Guest
Somebody

Yaklaşık 1 hafta önce 10 aylık kız arkadaşımdan ayrıldım. Nedeni ise yaklaşık 2 ay önce bana yalan söylemişti, ayrılmıştık fakat ertesi günü dil döküp söz veriyorum bundan sonra bütün hareketlerime dikkat edicem böyle bitmesin diyerek beni ikna etmişti. Tabi hemen kabul etmemiştim, bikaç gün süründürmüştüm. Ama dediğim gibi bu olayın üzerinden yaklaşık 2 ay geçmesine rağmen benim kafamdaki acaba yine yalan söyler mi düşüncesi hiç kaybolmadığı için bu durumun beni olumsuz etkilediğini farkettim ve geçen hafta ayrılmaya karar verdim. Tabi aslında rahatsız oldugum başka mezvular da vardı. Aslında o yalan olayından sonra öyle büyük bi falsosunu görmemiştim, daha dikkatli ve… Read more »

Hasan
Guest
Hasan

Mahmut abi selam, ben Hasan, öncelikle Türkiye’de üniversite okuyan bir dış Türk’üm ve 19 yaşındayım. Uzun zamandır sayfanı takip eden biri olarak özetin özeti şeklinde yaşadığım problemi seninle paylaşmak istiyorum ve bu kızı kendi memleketimden olması ve beni çok iyi anlaması gibi sebeplerden nasıl unutacağımı bilmiyorum (bir ilizyonun içindemiyim ne bu his yeni geldi okuyunca daha iyi anlarsın zaten abi.). Türkiye’de iken ortak arkadaşlarım vasıtası ile sevgilisi olan hemşehrim bir kızla tanıştım. İlk tanıştığımız anlarda bize sevgilisinin çok asosyal ve kendine güvensiz olduğunundan bahsetti. Daha sonra tekrar buluştuk kız bana sevgiliyle yaklaşık bir yıldır sevişmediğini söyledi. Ben de böyle sevgililik… Read more »

hope
Guest
hope

abi selamlar öncelikle. Benim yaklaşık 1 sene önce bir platonik ilişkim oldu reddedildim olması gerektiği gibi bitti.Bu süreci kabullenmiştim aklıma bile gelmiyordu yazın çok iyi bir kız bulmuştum onunla sevgili olduk ve kendime en yakın hisetiğim kız o oldu lakin sıkıntı o gittikten sonra bir anda eski platonik ilişkim aklıma gelmeye başladı ve ben bunu istemiyorum 4 aydır böyle bir durumdayım. İçimde ne bir özlem ne bir sevgi var artık geçmişi geçmişte bırakıp devam etmek istiyorum. En ufak şeyde aklıma geliyor normal geçen sene sevdiğim zamanda bile böyle değildi.Ne önerisin abi ?

Liferoy
Guest
Liferoy

Merhaba.Eski sevgilimle 4 yıllık ilişkimiz vardı, 1 kere ayrılıp barışmıştık sadece ve bu ayrılık 8 ay sürmüştü. O zamanlarki ayrılık nedenimiz kız arkadaşlarının bunun aklına girip benden soğutup ayrılmasına neden olmasıydı. Kasım ayında barışma adımı atmıştı ve barışmıştık : sonra bir çocukla görüştüğünü ve sonrasında onu reddettiğini sevgili olmadıklarını söyledi, üstüne bir de giyimi değişince (tayt+crop giymeye başlamıştı ve instagramda kendisini teşhir etmeye de başlamıştı) sebeplerini söyleyerek terk ettim. 1 hafta önce deprem oldu ben enkazdan çıkarıldım telefonun şebekesi çektiğinde bu kız tarafından binlerce mesaj gördüm. ‘Öldün mü, nolur cevap ver, gözyaşılı emojiler, durumun nasıl vs.’ sonrasında durumunun iyi olduğunu… Read more »

Kerim
Guest
Kerim

Merhaba Mahmut abi eski sevgilimi ben de unutamıyorum. Kız baya sorunluydu ayrıldım tekrar barışmak da istemiyorum. Beni çok yordu kızla hiç konuşasım da yok ben dış görünüş olarak çok zor hoşlanan biriyim ama bu kız hayatımda gördüğüm en güzel kızdı ayrılalı 1 seneyi geçti ama onun kadar güzel bir kadın ne öncesinde ne sonrasında gördüm. Daha güzeliyle birlikte olamam düşüncesi sürekli kafamda. İçimdeki ona karşı olan cinsel dürtüyü de bir türlü aşamıyorum. Bu durumu aşmam için ne yapmamı tavsiye edersin?

Fatih
Guest
Fatih

Selamlar nasıl başlayayım bilmiyorum 4.5 yıllık ilişkim 1.5 ay önce bitti son 5-6 ay aramızda soğukluk vardı ama hiç ayrılma ihtimalimizi aklıma getirmiyordum bir şekilde idare ediyoruz düzelir diyordum evlilik üzerine ciddi düşünmeye başlamış durumdaydık her şeyin üst üste geldiği bir gün artık devam etmek dahi istemiyorum dedi bu ihtimali düşünmediğim için aşırı tepki verdim rest çektim ve restimi gördü bunu beklemiyordum bunun üstüne saçma şeyler yaptım sonra toparlar gibi oldum biraz mantıklı açıklamalar yaptım olumlu tepki gelmeyince tekrar saçmalayıp sonraki günlerde tüm aldığım hediyeleri bile geri istedim pişman oldum yine yazdım yine olumsuz dönüş olunca ben pes etmiycem kurtulmak… Read more »

rosto
Guest
rosto

Mahmut abi onun başka birisiyle olma düşüncesi beni mahvediyor. Başkasına gitcek diye dusunmekten yazma isteğimi tutamıyorum. Sonucta baskasi olursa biz birdaha asla olamayiz .Bu dusuncem nasil gececek abi geccek gibi degil.