Eski sevgilimi unutamıyorum

Abi 26 yaşındayım. 2 yıl ilişki yaşadığım eski sevgilimin terk etmesinden sonra senin siteyi buldum ve yazdıklarını okuduktan hemen no contact uygulamaya başladım. Fakat o zaman ayrılalı 3 ay olmuştu ve ben hala ara ara dayanamayıp peşinden koşuyordum.

Yazdıkların ve no contact kuralı bana çok mantıklı geldi ve 1 aydır dediklerini yapıyorum. Başarıyı artık eski sevgilimi geri getirmek olarak tanımlamıyorum. Bu süreçte birkaç kızla konuşmaya başladım ve geçen hafta iki buluşma oldu. İkisi de iyi geçti ve hatta biri ile iki gün sonra buluştuğumda evime gittik ve birlikte olduk.

Süper.

Sorunum şu: Bu kızlar iyiler hoşlar ama onlarla değilken sürekli olarak eski sevgilimi düşünüyorum ve onları da eski sevgilimle karşılaştırıyorum. Yani abi 4 ay geçmiş olmasına rağmen eski sevgilimi hala unutamadım. Ara sıra Instagram sayfasına bakıyorum ve dün girdiğimde çok mutlu görünüyordu.

Bak işte bu yanlış. Daha önce de yazdım. Unutamadığın için kızın sosyal medya hesaplarını takip etmiyorsun, kızın sosyal medya hesaplarını takip ettiğin için unutamıyorsun. Hareket duygudan önce gelir. No contact’ı 3 ayağıyla da uygulaman lazım: (1) Ona ulaşma, (2) Ondan sana bilgi akmasın ve (3) kendine odaklan. (2) numarayı yapamazsan kafandan çıkmaz.

İkincisi, diğer kızlarla buluşmalarına olan bakışını değiştirmen lazım. Öncelikle bu kızları bir hayal ile değil realite ile karşılaştırman lazım. Bu buluşmaları artık varolmayan ve şu an kafanda olan versiyonu gerçekte olduğundan daha büyük olan bir ilişki ile değil, şu anki gerçekliğinle yani yalnız olmanla karşılaştırman lazım.

Üçüncüsü ise kadın – erkek ilişkilerinin dinamiğini anlamak. İyi ve uzun süreli ilişki kurabileceğin biri her ay karşına çıkmaz. Burada tavsiye ettiğimiz gibi aktif şekilde piyasada bulunursan senede bir veya iki tanesi karşına çıkar. Çoğu erkek gibi hiçbir şey yapmazsan 3 – 4 senede bir karşına çıkar. Zaten birçok erkeğin oneitis hastalığına düşme sebeplerinden biri de bu. 10 yılda iki kere karşına çıkan birine, karşına çıktı mı yapışırsın tabii ki.

Şu an yaptığın gibi kızlarla buluşmaya devam edip şu anki durumuna şöyle bakman lazım: Bu hatun benden ayrıldığında beni başka kızlara yürümek üzere ilişkiden de serbest bıraktı. İlerde başka bir ilişkiye girdiğimde bu serbestliğim ortadan kalkacak. O zaman bu serbestliği kaybetmek için neden acele edeyim? Başka bir ilişkiye girene kadar bekarlığın tadını çıkarayım!

Şimdiden böyle düşünmelisin zira diyelim ki yeniden uzun ilişki yaşayacağın biri 1 sene sonra karşına çıktı. 1 senelik bekarlığın sona erdi mi ve sen de zorunluluktan ilişkiye giren bir adam değil de piyasada olan bir adamsan “yahu bekarlık da güzeldi, biraz daha uzun sürse iyiydi” diyeceksin. Bu nedenle şimdiden bunun tadını çıkarma kafasında ol. Bu kızla eski sevgilin gibi hissetmiyorsan ne olacak? Bir kadınla birlikte olman için çok bir şey hissetme zorunluluğun yok ki? Hem dediğim gibi, bu kızların alternatifi yalnızlığın, eski sevgilinle ilişkin değil. O ilişki bitti.

Ve dördüncüsü de pratik yapmak. Birçok erkek eski sevgilisinden ayrıldıktan sonra bir dahaki sevgilisine kadar “içimden gelmiyor ağabey” diyerek önüne gelen fırsatları elinin tersi ile itiyor. Sonuç? Kadın erkek ilişkileri konusunda paslanıyor. Ve sonra o kız karşısına çıktığında bu paslanma, uzun süredir biriyle görüşmemiş olmanın heyecanı, yokluk kafası vs. ile bu kızla olabilecek ilişkisini darmadağın ediyor. Bekarlığın tadını çıkaran adam ise daha çok bolluk zihniyeti, daha taze tecrübe, vs. ile bu fırsatları kaçırmıyor.

İlişkinin son 6 ayında bana karşı davranışları çok kabalaşmıştı. Mutlu değildim ama işleri yoluna koymaya çabalamak adına ilişkiye devam ettim.

Bu kıza muhtaç olduğuna inandığın için mecburen ilişkiye yapıştın yani. Kötüsü, kızın kaba davranışları da senin her yerinden akmaya başlayan bu muhtaçlığındı. Bu tür bir geri besleme döngüsüne bir girdin mi çok kısa sürede yokuş aşağı yuvarlanırsınız.

İnsanlar öz saygıları olmadığı, kendilerini yeterince sevmedikleri ve bırak daha iyisini hak ettiklerine, şu an ellerinde olanı bile hak etmediklerine inandıkları için zihinsel, duygusal ve fiziksel şiddete tolerans gösterirler. Öyle ki, neredeyse başkalarının kendilerine kötü davranmasına, kendilerinden faydalanmasına ve kendilerini cepte görmesine davetiye çıkarırlar.

Size değer vermeyen veya kötü davranan bir flört, ilişki ya da arkadaşa karşı dik durmazsanız ve yaptıklarına tolerans gösterirseniz, bu davranışları daha fazla yapmalarını teşvik edersiniz. Bunun yerine ne kadar zor olursa olsun, değer görmediğiniz ve sevilmediğiniz ilişkilerden kalkıp gitmeyi bilmelisiniz. Zaten siz kalkıp gitmezseniz, o bir yerde gidecektir.

Bir yandan ondan hala hoşlanıyorum ama bir yandan da onu geride bırakıp hayatıma devam etmeyi çok istiyorum. Zaten bu siteyi bulmadan önce yaptıklarımla artık yeniden beraber olabileceğimizi düşünmüyorum. Yine de ona bir mektup yazıp beraber geçirdiğimiz zamanın benim için çok değerli olduğunu ve ona bundan sonraki hayatında mutluluklar dilediğimi söyledim.

Ayrıldığınız kişiye özellikle de terk edildiyseniz ASLA mektup yazmayın. Hele şu bazı “ilişki koçlarının” bahsettikleri el yazması mektupları kesinlikle yazmayın. Mektubu atmanızın tek sebebi, terk edenin size geri dönme konusunda tek bir adım atmaması ve sizin de bu mektubun ona sizinle geçirdiği günleri hatırlatarak bu adımları attıracağını düşünmeniz. Ama böyle mektuplar peşinde koşmanın en yoğun halidir ve genellikle ters teperler.

Sence eski sevgilimi unutamama sebebim, yeni birini bulamamış olmam mı?

Evet bu da etkili ama yukarıda belirttiğim gibi onu takip etmen, yeni kızları onunla karşılaştırman ve şu anki durumuna özgür bekarlık olarak bakmaman da etken. Tabii bir başka etken de, aynı şekilde hissedeceğin birini yeniden bulamayacağın hissi. Özellikle ilk uzun süreli ilişkiden sonra birçok erkek ve kadın böyle hisseder zira daha önce aynı şekilde hissedip sonra yenisini bulma tecrübeniz yok. Fakat seri tek eşli ilişkide bulunan, tek eşli ilişkileri arasında bir numarası olmayan insanlar da aynı şekilde hissedebiliyorlar.

Bu his kısmen piyasada aktif olmamanın getirdiği yokluktan ama kısmen de bir miktar gerçek dışı kibir var. Kusura bakmayın ne siz ne de eski sevgiliniz ortalamanın çok üstünde veya ortalamadan çok farklı hint kumaşı değilsiniz. Eski sevgiliniz gibi ve ondan iyi birçok kadın var ve siz de mutlu etmesi çok zor mavi kanlı soylulardan değilsiniz. Piyasada yeterince aktif olursanız eskisinden çok daha iyisini 6 – 12 ay içinde bulursunuz.

Bunun yanında ekstra 10 kilodan kurtulmak için çalışmalara başladım ve bir ayda 5 kilo verdim.

Çok iyi. Kendine bakman lazım ve bunu yapıyorsun. Bu senin piyasa değerini de olumlu etkileyecek. Bu senin daha mutlu, daha sağlıklı, daha enerjili olmanı, hissetmeni ve görünmeni sağlayacak.

İşime de odaklandım ve yurt dışında yaşama planlarım için daha sıkı çalışmaya başladım. Hatta bir şekilde Dubai’de çalışma fırsatım olacak gibi.

Çok iyi. Buna da devam et. Yurt dışına yerleşmesen bile bir süre yurt dışında yaşamanı tavsiye ederim. Dubai güzel bir alternatif zira maaşları iyi, Türkiye’ye yakın ve çok fazla yabancı var. Bir 10 sene öncesi gibi değil belki ama hala oldukça yaşanası bir yer. CVnde Dubai varsa bu sana başka ülkelerin kapısını da açar.

Bu kızı unutmak için ne yapmalıyım?

Yukarıda bahsettiğim gibi öncelikle kızı takip etmeyi bırak. Yeni kızlarla buluşmaya devam et. Sosyal hayat açısından korkunç bir dönemdeyiz ama yazın sosyal hayatın biraz nefes alacağını düşünüyorum. Bu fırsatı değerlendir. Birçok erkek eski kız arkadaşına takıp önündeki güzellikleri kaçırıyor. Bazılarınızda sanki onu beklersem bana dönmeyi ister, beklemezsem istemez gibi bir garip duygu var. Sanki aranızda görünmez bir bağ var da siz de o bağı bırakır giderseniz o bağ tamamen kopacakmış gibi. Böyle bir şey yok. Sizin arkanızı dönüp gitmeniz, bekarlığın tadına varmanız, onun size geri dönme isteğine olsa olsa pozitif katkı yapar (yediğiniz haltları manipülasyon olsun diye gözüne sokmaya çalışmadığınız sürece). Ayrıca arkanızı dönüp gitmeniz, bekarlığın tadına varmanız, sizin onu unutmanızı da sağlar.

Bakın az sayıda hastalık derecesinde takıntılı insan var ama bugüne kadar iletişimi kes kuralını 3 ayağıyla da uygulayıp unutmayı beceremeyen çok az insan gördüm. Siz unutmamak için bir şeyler yapıyorsunuz ve no contact ile bunları yapmayı bıraktınız mı istemeseniz bile unutuyorsunuz. 2 yıllık ilişkiyi 2 ayda unutamazsın ama eğer iletişimi kes kuralı ile 4 – 6 ay içinde hayatını etkilemeyecek kadar bir şey hariç unutabilirsiniz.

Bana sorularınızı uygun yazı altında sorabilirsiniz, benimle görüşme ayarlayabilirsiniz ya da ilişkiler setimize bakabilirsiniz.

Share this...
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

144
Leave a Reply

Yazıyla alakasız veya 500 kelimeyi geçen yorumlar cevaplanmıyorlar. "Yazıyla alakasız ama ..." ya da "en son yazı bu olduğundan buraya yazdım" diye başlamanız kurtarmıyor. Mahmut Abi ile özel görüşme yapmak isterseniz Erkek Adam Sanal Görüşme sayfasından sanal görüşme ayarlayabilirsiniz.

avatar
35 Comment threads
109 Thread replies
10 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
41 Comment authors
TakıntılınasılAhmetBollonenayi Recent comment authors
  Subscribe  
Notify of
enayi
Guest
enayi

mahmut abi selamlar Geçen sene ekimden aralık sonuna kadar bir kızla ilişki yaşadım(flört tanışma dönemi hariç,ama illa sayılacaksa netleşmeden önceki[tecrübesizlik+yaş faktörü itibariyle anlamam biraz sürdü] ağustos sonu eylül başı diyebilirim) Lafı çok uzatmaya gerek yok,kızı tabiri caizse anlamsız paranoyalarımdan ve kıskançlığımdan dolayı kaybettim,ve ocaktan marta kadar da çöküktüm ,tabii ki tüm gün evde oturup mastürbasyon+ağlayan kasalardan olmadım,sporumu yaptım,sosyalleşmek ve kafamı dağıtmak için babamın işlerine yardım ettim,marttan sonra ise tabiri caizse “eski halime” döndüm,enerjiktim neşe doluydum ve o zamandan bu zamana kısa süreli de olsa ilişkiler yaşadım,ve malum şahsı pek aradığım da söylenemezdi tabi(garip olacak ama alttaki yazdıklarımla uyuşmayabilir) Ancak abi… Read more »

Bollon
Guest
Bollon

Mahmut abi selamlar. Kız arkadaşımla ayrılalı 10 gün oluyor. 2 yıl süren bir ilişkiydi. No contact sürecini uygulamaya çalışıyorum. İnstagramda takipten çıkmadım ama hikayeleri ve gönderilerini gizledim. Whatsappta ise son görülmesine ara ara bakıyorum. Buna bakmak no contact süreci açısından zararlı mı sence abi?
No contact yapmamın asıl amacı kızın geri dönmesinden ziyade unutmak ve çektiğim acının en hızlı şekilde bitmesini istemem. Sonuç olarak daha iyileriyle olmak.
Mantıksal açıdan o ayrıldı ve halinden memnun, benim ilişki sürecindeki anılara ve duygusallıklara saplanıp kalmam saçmalık geliyor ama duygusal açıdan acı çekiyorum ister istemez. Sanırım güçlenmem için bu acıyı çekmem gerek.

Ahmet
Guest
Ahmet

Eski sevgilimle 3.5 ay önce ayrıldık, ilk ciddi ilişkimdi, 9 ay sürdü. İyi bi ilişkiydi sonuna kadar, son 2 ay cinsellik olmamıştı ben de bu sebepten konuşmak isterken konuşma ayrılığa gitmişti, ben sonradan iki hafta sonra yazsam da kabul etmeyince arkada bıraktım. Yıllardır bu sayfayı okuyorum, cinsellik harici bi ayrılma sinyali bulamamıştım ayrılırken çünkü her şey güzeldi ama sonradan kız kabul etmeyince dönmemi dedim heralde ilgisi azalmış ondan cinsellik bitmiş. Ben ilişkiden sonra başka kızlara yazdım takıldım biraz aşırı olmasa da, şimdi de tatlı bi kızla ilişki öncesi aşamadayım çok ilişki yapasım yok ama bakalım nasip. Kafamı kurcalayan son iki… Read more »

nasıl
Guest
nasıl

her şey tamam ama şu düşünceye engel olamıyorum. “o kadar şey yaşandı ilklerini yaşadı benimle şimdi gidiyor. Nasıl unutabilir, nasıl bitebilir.” hocam bu düşünceyle nasıl başa çıkabiliriz kabullenemiyorum

Takıntılı
Guest
Takıntılı

Hiç kimseden tavsiye almadan şurada yazdıklarınızın tamamını yıllardır başarılı bir şekilde uyguluyorum. Tekrar aşık oldum sevdim evlendim iki çocuk babası da oldum 2008’de biten 7 yıllık ilişkimi silemedim hala. Yaş oldu 40 ilk defa birisine itiraf ediyorum, unutamadım. Nerede ne yapar hatta hayatta mı bilmiyorum ama hala rüyalarıma giriyor. Korkuyorum bir gün alzheimer yada demans olur da adını sesli bir şekilde söylerim diye. Yok olmuyor bak gecenin ikisinde buraya yazıyorum. Acı çekmiyorum ama bazen kabuğu soyuluyor yaramın gizlice ağlayıp sonra devam ediyorum hiç olmamış gibi. Kısacası yanımdakiyle yaşlanıyorum içimdekiyle öleceğim gibi duruyor. Oysa eşim böyle sevilmeyi ondan daha çok hak… Read more »