Mektup arkadaşı modu ile kendini friendzone’a atmak

Saha raporu – Hapı Yutmak yazısında Hank Moody şöyle yazmıştı:

2 ay sonra taşınacaktım ve kızı “sıcak” tutmalıydım. Her gün mesajlaşmaya başladık, tabi o zaman oyun falan da yok, mal gibi aklıma ne gelirse yazıyorum falan. 1 ay kadar sonra Mahmut abi ile denk geldiğimizde kızı sordu, “süper gidiyor her gün konuşuyoruz” dedim, “oğlum her gün mesajlaşmak iyi birşey değil kızı soğutursun kendinden” dedi. Hala unutmam içimden “siktir lan ordan sen ne biliyon sanki” dedim. Pişmanım!

Bir kadınla tanıştığınızda yapabileceğiniz hataların en geri dönüşsüzlerinden birisi, nedeni ne olursa olsun o kadınla buluşup yürümek yerine uzun uzun mesajlaşıp konuşmaktır. Bu süreç sizi her zaman olmasa bile büyük ihtimalle pipisiz mektup arkadaşı (Corey Wayne’in daha ağır tabiri ile gay erkek kız arkadaşına – gay male girlfriend) çevirir. Öyle ki, kadın aslında başında sizden hoşlanıyor olsa bile kendi kendinizi friendzone’a atarsınız.

Yani çoğunuzun sandığının aksine hergün saatlerce konuşup mesajlaşmak iyi bir şey değil. Burada yorumlarda bunun yüzlerce örneği var ve yaptığım görüşmelerde de onlarca kere karşılaştığım bir şey:

aynı gün sohbetin sonunda instagramdan da takip etti beni.sonraki 2-3 gün iyice samimileşince numarasını istedim ve whatsapptan devam ettik.ayrıca her akşam da discorddan sesli konuştuk … (günler sonra) … ama dün bana şöyle bir mesaj attı: ben daha fazla yapamıyorum ilişki insanı olmadığımı,özgürlüğüme düşkün olduğumu biliyordum yine de denedim olmadı.

2-3 ay önce bir kızla konuşmaya başladım sonra muhabbet ilerledikçe ben ona karşı farklı duygular hissettiğimi belli etmeye başladım ama baktım ki bu arkadaş olarak düşünüyor yani öyle diyordu

Bu kapanmalar bitene kadar kızı sıcak tutmak için hergün konuşuyorduk öyle ki bazen sabahlara kadar saatlerce konuştuk … Bana karşı bir şey hissetmiyormuş.

Burada birkaç problem var. Birincisi ve daha az etkili de olsa sıklıkla başınıza gelecek olan, sizden daha hızlı bir erkeğin (ki şu şekilde telin öbür ucunda kalan adamdan hızlı olmak marifet değil) öne geçmesi. Yani geride kalma ihtimaliniz çok yüksek.

İkincisi, telefonda veya mesajda tüm hayatınızı ortaya döküp sizinle ilgili bir merak veya gizem bırakmıyorsunuz.  Bu, kızla buluştu mu çenesi düşen ve tüm gizemi öldürüp başından kaybeden adam ile aynı şey.

Üçüncüsü ve en önemlisi, sizin oyununuzun ve cinsel çekimin %80’i vücut dili, koku ve fiziksel olarak tenlerinizin birbirinden birkaç santim uzakta olması. Bunlar olmadan sadece konuşup mesajlaşmak kızın kızlarla yaptığı bir şey ve farkında olmadan kızın kız arkadaşı olmakla özdeşleşiyorsunuz.

Dördüncüsü, bir kızla hergün saatlerce konuşabilen veya sürekli mesajlaşan bir adamın hayatında ne yoktur sizce? Bir amaç yoktur. Başka bir kız yoktur. Farkında olmadan amaçsız ve tercih edilmeyen biriyim diye sinyalliyorsunuz. Gerçi bir çoğunuz öylesiniz ama bunu sinyallemeseniz daha iyi olmaz mı?

Ama abi kız sürekli konuşmak ve mesajlaşmak istiyordu!

Olabilir ama bu bahane değil. Kızlar da biriyle ilişki potansiyelini bok etme potansiyeline sahipler ve kızın bunu bok etmesine izin vermeyecektiniz. Ayrıca bunu bir çeşit shit test olarak algılayın. Kızın bilinçaltı algoritmaları sizin saatlerce mesajlaşacak kadar içine düşüp düşmeyeceğinizi test ediyor.

Buna karşı koyun. Sürekli mesajlaşabileceği biri olmayın. Ayrıca daha önce bahsetmiştik, kırmızı hapın birinci işlevi iyi kızın içindeki iyiyi, bozuk üzümün içindeki bozukluğu hemen açığa çıkararak kızları elemektir. Yani sürekli mesajlaşmamaya siz kibarca direniyorsanız kötü tepki veren kız, testi geçemez ve kendi kendini eler. Yani “kırmızı hapı uyguladım kız mesajlaşmıyorsun diye kayboldu, nerede bu devlet?” diye isyan etmeyin. Kırmızı hap tasarım olarak en öncelikle erkekleri sürekli beta öder bir konumda acı çekecekleri ilişkilerden uzak tutmak için var, her kızla oldurmak için değil. “Ben yalnızım arkadaşım, kırk yılda bir kız buluyorum, bir kız olsun da çamurdan olsun, kuruşu kuruşuna öderim” diyorsanız yanlış sitedesiniz.

Bakın tekrar ediyorum, haftalarca mesaj / telefon iletişiminde kalıp buluşmazsanız, başında size ilgisi olan kızın friendzone’una girebilirsiniz. Kızlar erkeklerin liderliğini takip ederler ve siz “ben mektup arkadaşıyım” moduna girerseniz bir süre sonra kız “mektup arkadaşım” diye hissetmeye başlayabilir.

Ama abi Eylül’e kadar buluşamayacağız, kızla sürekli mesajlaşmazsam beni unutmaz mı?

Kızın sizi unutmaması için haftada bir iki mesajlaşmanız yeterli ama evet kız sizi unutabilir. Fakat gerçek hayat tecrübesi birçok durumda kızı buluşma gününe kadar ara ara yoklamanızın ya da hatta unutup buluşabileceğiniz zaman aramanızın daha etkili olacağını gösteriyor. O zaman hala boşta olursa buluşursunuzü, boşta değilse başkasına yönelirsiniz. Kız beni unutmasın diye arkadaşa dönmenizin bir manası yok.

Der Algorithmus

Şu algoritma oldukça basit ve sizin fazla ilgi / kaynak / zaman harcamadan kadın – erkek ilişkilerinde başarıya ulaşmanız için önemli. Basit derken anlatması basit, uygulaması zor. Özellikle “ama ödemezsem giderse, bir adım daha atsam belki olacak” ruh haliyle.

Kızla tanıştınız ve mesajlaşıyorsunuz. Ya da telde konuşuyorsunuz. Aranız çok sıcak. Eğer gündüz oyunu, hayat oyunu, Tinder, Instagram gibi bir yerden tanıştıysanız en geç bir hafta içinde buluşma teklif edin. Buluşma teklifi kabul olmazsa biraz daha iletişim kurun ve 5 – 7 gün içinde bir daha buluşma teklif edin. Önceki teklif hiç olmamış gibi. 2 kere reddedilirseniz next. Size ulaşmaya devam ediyorsa bir süre sıcak ama kısa kesin ve ona buluşma teklif etmek için şans verin. Eğer bir hafta içinde bu gelmiyorsa salın gitsin. Diğer kızlara odaklanın.

Buluşuyorsanız 3 -4 buluşmada kıza yürüyün. Bir iş çıkmıyorsa nextleyin.

Peki kızla yakın zamanda buluşma şansınız yoksa? Buluşma olacak zamana kadar bırakın. O zaman aklınıza gelirse yeniden mesajlaşma başlatın. Buluşabilirseniz, buluşursunuz. Buluşamazsanız, kızı biri kaptıysa, kısmet değilmiş. Birbirinize yazılı değilmişsiniz demek ki 🙂 Sizin de eliniz armut toplamıyor ya da beş kız kardeş ilişkisi için yok herhalde. Daha olabilir, buluşabilir, buluşmaya istekli kızlara zaman ayırıyorsunuz.

Share this...
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

103
Leave a Reply

Yazıyla alakasız veya 500 kelimeyi geçen yorumlar cevaplanmıyorlar. "Yazıyla alakasız ama ..." ya da "en son yazı bu olduğundan buraya yazdım" diye başlamanız kurtarmıyor. Mahmut Abi ile özel görüşme yapmak isterseniz Erkek Adam Sanal Görüşme sayfasından sanal görüşme ayarlayabilirsiniz.

avatar
30 Comment threads
73 Thread replies
7 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
43 Comment authors
BladeFokbalıgıNurtenberkcanBarkın Recent comment authors
  Subscribe  
Notify of
AranızdanBirDost
Guest
AranızdanBirDost

Mahmut Abi, yüz yüze tanıştığımız kızla fazla mesajlaşma olmadan buluşma ayarlamak daha kolay gibi ama sosyal medyadan tanıştığımız kızla nasıl buluşma ayarlayabiliriz? Şu an yüz yüze tanışmış olup yürümek istediğim kız yok. Sosyal medyadan tanışmak iyi olur mu? Sosyal medyada kendi fotoğrafım pek yok sık paylaşım yapmıyorum. Virüsten dolayı sosyal hayat kısıtlıydı zaten. Sosyal medyada güzel kızlar var ama tanımadığım birine ne yazabilirim? Güzel kızlara yazan bir sürü erkek vardır ne yaparsak öne çıkabiliriz ki?

Elite
Guest
Elite

Sosyal medyada kitlenle öne çıkabilirsin. Bunun dışında “Türkiye”de pek bir yöntemimiz yok çünkü herhangi bir kıza mesaj attığın zaman +99 dm kutusuna düşüyorsun. Kızın nasıl olduğu önemli değil vajinası olsa yeter. Bu yüzden kızlara sosyal medyadan “Türkiye”de yürüyüp oynamak çok mümkün gözükmüyor.

Ha inatla ben bunu da istiyorum diyorsan, büyük veya en azından göze çarpan bir takipçi kitlen ve biraz şansın(!) olursa kızlarla mesaj oyununa girebilirsin.

Yine de her türlü erkeğin kız peşinde koşması anlamına geldiği için sosyal medyadan oyuna girmeni önermem. Çoğu zaman kızda direk beta ışıkları yanıyor

AranızdanBirDost
Guest
AranızdanBirDost

Hocam sosyal medyadan bu işin zor olduğunu fark edince day game olayına yöneldim. Sosyal medyada yüksek takipçi ve iyi profil, paylaşımlar olmadan zor gerçekten. Day game yapan erkek çok daha az olduğu için şansımız daha yüksek gibi ki yüz yüze konuşmak zaten mesaj yazmaktan kat kat etkili bir şey. Bu arada +99 çok yüksek takipçili kızlar için doğrudur ama güzel ya da sıradan da olsa kızlara yazan çok fazla erkek olduğu bir gerçek. Bu yüzden kızların egosu sosyal medyada gerçekten yüksek oluyor.

köprü pavyonu şövalyesi
Guest
köprü pavyonu şövalyesi

Sevgili Mahmut Abi, 2vs2 ile ilk kez tanıştığım bir kızla. İlk buluşma gayet güzel geçmişti. Alfa oturuşu ile ondan uzağa doğru ve kolları açık geniş oturuştaydım ve o bana doğru eğiliyordu. Arada dudağını yalıyordu. Ortamı şakalarla ısındırıyordum. Bana bakıp gülümsediğini söylediler. Gözlerinin içine bakarak konuştum falan. Sonra onun eski bir flörtünü söyledi arkadaşı kız da o benim flörtüm değildi dedi. Arkadaşı ise sen kimi kandırıyorsun dedi ve benim yürüdüğüm kız onu susturdu falan. Telefon numarasını da aldım. Ertesi gün yazdım ama geç cevap verdi hep. Konuşma ilerlemiyor haliyle. Açıkçası pek tecrübeli değilim. O ilk buluşmadaki işaretleri sanırım yanlış yorumladım. İlgi… Read more »

Elite
Guest
Elite

Öncelikle evet aldığın işaretler bariz ILL(İlgi İşareti) ama senin yaptığın herhangi bir şey kızın ilgisini soğutabilir. Birkaç ILL almak kızın yatağa atlayacağı anlamına gelmez. Kızlardan numara aldıktan hemen 1 gün sonra yazman muhtaçlık sinyallerini yakıyor genelde. Numara aldıktan 2-3 gün sonra yazarsan kız ona muhtaç olmadığını ve gözünde özel prenses olmadığını anlayacaktır. Sen ise ödül olmayı unutup hemen yazmışsın ve kızın sana karşı olan alfa sinyallerini söndürmüşsün. Flörtünden bahsetmesi bazen shit test bazen bomboş bir şeydir yani hiçbir anlamı olmayabilir. Kız senden ilgileniyor ki flörtünden bahsetmek istemiyor. Ha bahsetse de muhtemel shit test olacaktı. Ve önemli bir detay belirtmeliyim, kıza… Read more »

Barney
Guest
Barney

Abi selamlar. Üniversitemde aynı bölümden olduğum bir kız var. Kızla eğitimin online olduğu ocak ayından beri konuşuyoruz ilk zamanlar baya fazla konuşuyorduk hatta. İstanbula geldiğimde de birkaç kez buluştuk arkadaş ortamımızda, 3 defa da başbaşa takıldık. Başbaşa buluştuğumuzda ilgisi var gibi de yok gibi de anlayamıyordum. Olabildiğince pozitif cinsel gerilim de yaratmaya çalışıyordum ama bir sefer saçına koluna dudağına dokunmak suretiyle yapabildim. Velhasıl geçtiğimiz cuma günü ben başbaşa buluşup bu işi nihayete erdirmeyi planladım ve buluşmaya çağırdım. O gün ve haftasonu da müsait değildi. Ben de daha fazla bekleyemediğimden aradım ve onu arkadaş olarak görmediğimi hoşlandığımı falan söyledim. Yaa çok… Read more »

Eros
Guest
Eros

Selamlar. Anlatabileceklerim henüz bir saha raporu niteliği taşımıyorken birkaç şeyden bahsedeceğim. Önce şunu belirteyim, şu an çevirdiğim 3 tane tabak var, bunlar dışında 3 tane hatunu hem uydum olarak kullanıyorum (dondurulmuş bir vaziyette bekliyorlar, ulaşmıyorum) hem de onlar beni uydu olarak kullanıyorlar. Canım hatunlar. 😊 Çevirdiğim tabaklardan birisi ile (maalesef demek istemiyorum çünkü bir anlamda kobay olarak kullanıyorum onu, “mektup arkadaşı olmayın” cümleleri teoride değil pratikte yer etsin istiyorum zihnimde), Instagram’da konuşurken numarasını aldım ve Whatsapp üzerinden uzun uzadıya konuşuyoruz. Diğer bir tabağımla henüz yüz yüze görüşemedik, sebebi benim buluşma ayarlamamam şu an, bunda da sınırları zorlamaya çalışıyorum, bazen mesajlaşıyoruz… Read more »

DüzelicezAbi
Guest
DüzelicezAbi

Hocalarım size bir şey danışmak istiyorum ben üniversiteye başladım ve bir kızla tanıştım kız tabi ki ilk andan beri hoşuma gitti üniversitelerin başlamasından bu yana iki ya da iki buçuk ay geçmiştir neyse ben bu kızla okulun ilk günü tanıştım daha sonraki günlerde etkileşimde bulunmaya başladım buraya kadar her şey okey ama davranışları mesajlaşmaları kısa kesmeye yönelik konuşuyoruz konuşma sarpa sarıyor yeni bir konu açılabilir bu random ya da emoji atıp geçiyor sonrasında ben tekrar bir şey soruyorum böyle birçok kez oldu genelde ben sorular sorup tanımaya çalışıyorum o arada benle ilgili bir şeyleri merak edip soruyor ben üniversitedeki karşılaşmalarımızda,… Read more »

eşekkafali
Guest
eşekkafali

Mahmut Abi selamlar. Bana karşı ilgisi yüksek kız(sürekli fiziksel temas, benimle cinsellik ima eden konuşmalar, hayranmış gibi bakışlar, sürekli beni ilişki için test etmelik sorular) adam gibi cinsel gerilim yaratmamamdan dolayı benden baya soğudu. kızla ilk tanıştığımda ona karşı bir şey hissetmiyordum çünkü o sırada başka bir kıza karşı hislerim vardı. öyle olunca da bu kızla arkadaş olarak sürekli whatsapp’tan ve telefondan sohbet ettim(genelde konuşmaları kendisi başlatıyordu). Diğer kızla işler kötü gidince asıl kızın ilgisini farkettim. tabii ki kızın ilgisi aradan zaman geçmesinden ve benim hiç atak yapmamamdan dolayı azaldı. kızın ilgisi azalınca da ben eşeklik edip sık sık ben… Read more »

Osman
Guest
Osman

uzaktan eğitimle ilgili bir sayfa grubunda kızın birisi bana dersle alakalı soru sormak için mesaj attı 1 hafta kadar önce ve tanışıp konuşmaya başladık ve hatta çok kısa sürede cinsel imalı şakalar yapmaya başadık hatta ilk o başlattı bu muhabbeti. Yer yer hem boylu poslusun hem de zekisin diye iltifat falan da ettiği oldu hatta anlık fotograf falan atmamı istedi Bi kaç kaç şakasına muhabbeti sevgili olalım noktasına getirdim. Başlarda bana sen tatlısın hatta bana bakmazsın diyen kız bir sonrakinde aramızdaki mesafe çok uzak burda olsan olurdu dedi. en son günkü muhabbette senin zekandan çok etkileniyorum ama yanlış anlama o… Read more »

Karayilan
Guest
Karayilan

Abi bende bu hataya düştüm farkına bile varamadım başta kızın ilgisi yüksekti halen yüksek konuşmaları sürekli başlatan o, ancak 10 gün boyunca bayağı mesajlaştik bana bir ara şöyle dedi telefonla birkere konuşmuştuk ablası sevgilin mi var diye sormuş bunu bana yazdı sonra gülücük atarak sevgili istemiyorum ben yazdı yani benle istemiyor kızı biraz kendimden soğutum mesajlarda eğlenen ustalık ve cinsel manâ falan çok kullandım sanırım fazla muhtaç algilandim 3 4 Kez küçük kız çocuğu gibi kiskandirmaya çalışıyor bazen anlam veremiyorum arkadaşımın kuzeni benle tanışmak istiyormuş diyor istemiyorum falan yazıyor, buluşma işini 5. Günde söyledim ancak talihsiz olay oldu, şuan ne… Read more »

Diyardan Biri
Guest
Diyardan Biri

Mahmut abi, mâlum internet çağındayız. Günde birçok kadınla mesajlaşma imkanımız oluyor. Bunlardan kimisi benden çok uzakta yaşayan kadınlarda oluyor atıyorum ben Edirne’deysem o Adana’da yaşıyor. Hâliyle buluşma ihtimali olmuyor. Böyle bir kadınla mektup arkadaşı olmak zarar getirir mi ? Sohbet hoşuma gidiyor hafiften duygusal yatırım da var. Zararı olur mu ?

Bana şu yönden yararı oluyor. Çok kadınla konuşamıyorum ama en azından kadınlarla nasıl konuşulur onu tecrübe ediyorum.

Museum State
Guest
Museum State

Kadınları anlayamıyorum mahmut abi, gerçi anlamadığım için bu sitedeyim şu an. İnternetten bir kadınla flört ettim. Hiç buluşmadan 2 ay boyunca konuştuk, sanaldan da olsa sağlam flört ettik. Neden buluşmadın diye sorma, şehirler farklıydı. Kadının cümlelerinde bana saygı duyduğunu, düşüncelerimi önemsediğini fark edebiliyordum. Hiç yüz yüze gelmediği ben, onun hayatına etki edebiliyordum. Bana duyduğu saygı çok hoşuma gidiyordu, bir erkek olarak gururumu okşuyordu. Ama günden güne bana olan saygısını ve heyecanını yitirdiğini hissettim. zaman geçtikçe beni “pipili kız arkadaş” yerine koyduğunu hissedince mesaj atmayı kestim. Önce nedenini anlamaya çalıştı ama zamanla o da mesaj atmayı kesti. Flört süresince çok mesaj… Read more »

Erman Toroglu
Guest
Erman Toroglu

bir kadınla 1 ay boyunca mesajlaştım. başlarda gayet eğlenceli ve cinsel çekimin olduğu bir sohbetti. sonlara doğru saçmalamaya başladım. “kadınla erkek arkadaş olamaz” “erkek sadece seviştiği kadınlarla arkadaşlık yapar” bu cümleleri kadına kullanmaya başladım. kadının gözünde olan saygımı tümüyle hiç ettim. mesajlaşma neden bizim dengemizi bozuyor mahmut abi

Barkın
Guest
Barkın

Merhaba Mahmut abi instadan bir kızla konuşmaya başladık kendisi yazdı bana benle ilgileniyor yaptığı tasarımları gönderiyor sohbet açmaya çalışıyor. Bir sıkıntı yok gibi şimdilik sadece takip ettiğim kadınlara taktı bi 40 civarı kadını takipten çıkarttım ben de. benimle oyun oynamak istiyor. Sürekli her akşam 1-2 saat bilgisayardan online oyun oynuyoruz. Oyunu pek beceremiyorum da. Kızla her gün oyun oynamam zamanla sorun yaratır mı ? (yeni başladığım için kötü oynuyorum genelde kaybediyoruz)

berkcan
Guest
berkcan

iş için yurtdışındayken çalıştığım holdinge bağlı patent ofisinden bir kız teamsden yazdığım patentler ile ilgili aradı. o sırada Bern de olduğumu söyleyince “aaa çok güzel ya hep gitmek istemişimdir vs ” yazınca hemen olayı bağladım telefonu aldım ve sıkıldığımda şuradayım bak burayı da görmelisin vs yazdım. sonra Türkiye’ye döndüğümde görüşmek istediğini söyledi (Ben istanbul o Ankarada) kabul ettim. İstanbula bir defa geldi ama ben yine yurtdışındaydım görüşemedik. Sonra beni Ankara’ya çağırdı. bu sırada konuşmalarımız sırasında kızın bakire olduğunu öğrendim ( 30 yaşındaydı ve bakire olacağını düşünmemiştim. ) benimle birlikte olmak istediğini söyleyince kıramadım 🙂 Ankara’da geçirdiğimiz 3 gün sonrası İstanbula… Read more »

Nurten
Guest

Tesadüf denk geldim ve okudum Mahmut Hoca 🙂 bir kadın olarak birazda bana tavsiye verir misin? İki haftadır hergün konuşup yazıştığım biri var ve dün gece konuştuk konuştuk saatte bayagı ilerledi bu bana ‘konuşma ilerlemiyor gidip yatcam’ dedi. Totoşun çocuğu. Ben aptallaştım. Trip attım ne diyosun falan gibisinden. Sonra bana dedi ‘ ben gidip yatıyorum ister yarın yazarsın ister yazmazsın’ kalas öküz hayvanat. Ve ben suan yazıp yazmama konusunda kararsızım. Onu istiyorum ama öyle vıcık vıcık da peşinden koşmak istemiyorum. Ne yapabilirim?

Blade
Guest
Blade

Mahmut abi yaklaşık 6 yıl önce normal arkadaşım olan, 6 yıl içinde iletişimi kestiğim,sonra tekrardan telefondan yürümeyi düşündüğüm bir kız var. Eskiden arkadaş olunan bir kıza yürümek yanlış mıdır?