Sor sor ki öğrenesin #4

Bana (abilerden Mahmut), bu yazı altında istediğinizi sorabilirsiniz. Istediğinizi derken Dolar ne olur, Fenerin dertleri nasıl çözülür gibi sorular sormayın tabii. Kişisel sorular da sormayın. Site teması ile ilgili sorular sorun.

Sadece bir iki paragraflık ve pratik sorulara bakacağım. Yani destan yazmayın ya da “abi her şeyi yapıyorum yine de olmuyor sence neden?” gibi cevabı “ben nereden bileyim?” olan düşük çözünürlüklü sorular da sormayın.

Soruları 300 kelime altında tutarsanız, cevaplanma ihtimalini arttırırsınız. Bir de soruların yayınlanması ve cevaplanması zaman alabilir. Sabırlı olmak lazım. Çok soru geldi, hepsine bakıp yerinde olan her soruya cevap vereceğim.

Soru alımı açık.

Share this...
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn
Notify of
selfdestruction
Guest
selfdestruction

sevgilinin ayrılık konuşmasını bir sabah uyandığımda okudum ve buna hazırdım ha bugün ha yarın diyordum fakat olacaksa bunun psikolojik yükü onda olsun diye farkında değil gibi davrandım. sabah uzunca mesajlarla yapılan ayrılık konusmasını gördüm ve tek kelime etmedim. 1 hafta sonra yazdı karşılıklı kısa bir sohbet oldu sonra sizin ilişki sohbetleri kanalını gördüm youtube profilimde hiç böyle şeyler olmasa da ilahi bi güç belki karşıma çıktınız ve bazı videoları izleyince doğru yaptıklarım ve yanlış yaptıklarımı görebildim. devam eden hafta yine yazdı bolca yıkıklık akan 2 tane şarkı önerdi aslında yapardık boyle seyler ama bi yoklama cekti diye düşünüyorum, ben de… Read more »

Hulk
Guest
Hulk

Abi ben şu an 21 yaşındayım bu yaşıma kadarda bir çok kızla takıldım. Şu an da üniversite okuyorum. Kırmızı hapa alışmam zor olmadı ailem, çevrem ..vs bu tarz şeyleri bana aşılıyordu zaten. Abi asıl konuya gelmek gerekirse: Abi ben şimdi kızla konuşuyorum buluşuyoruz takılıyoruz konu yatağa geldiği an ben vazgeçiyorum. Sebebi de gerek hastalık olsun gerek günah olmasından kaynaklı çok çekiniyorum. Sanki ben biriyle yatarsam bir daha hiçbir işim rast gitmeyecek berbat bir insan olacakmışım gibi hissediyorum. Bir defa fena kafayı bozdum yine bir kızla konuştum eve çağırdım geldi bende kalacaktı gece biraz cık öpüşme koklaşma derken ben yine vazgeçtim.… Read more »

Teodor
Guest
Teodor

Rahip modu ne kadar sürdürülmelidir hocam ? Psikolojik olarak sıkıntılar açabiliyor özellikle de izole olma fikri uzun süredir yalnız olan bir adama bıkkınlık veriyor. Pek hayat tecrübesi olmayan adam dışarı açılıp hayatı keşif mi etmeli içe dönüp içsel gelişime mi odaklanmalı?

Bagsav
Guest
Bagsav

Mahmut abi uyku düzeni bozukluğu ve PMO bağımlılığı yaşıyorum. İradeli olduğum zaman erken yatıp erken kalktığım dönemler oluyor, bazen birkaç haftalık nofap de yapıyorum fakat ikisinde de devamlılığı bir türlü sağlayamadım. İşin kötüsü ise eski düzene döndüğüm zamanlar da eskisinden daha kötü durumda oluyorum. Birincisi bu kadar inişli çıkışlı süreçler yaşamam normal mi? İkincisi ise acaba bi süre kendimi zorlamayı bırakıp irademi dinlendirmem mi gerekiyor, çünkü artık arınma süreçlerim daha kısa ve zorlu geçmeye başladı.

dezp
Guest
dezp

Merhaba Mahmut abi,öncelikle 24 yaşındayım lise ve ergenlik düşünce yapısından kurtulduğumu düşüneli 1-2 sene oldu bu site de gerçekleri kabullenmeme çok büyük yardımı oldu.Lise zamanlarımda ilişki yaşadığım ve sonrasında onetis olduğum bir kız vardı şuan üstünden 6-7 yıl geçti ve arkadaş ortamları sebebiyle arada denk geliyoruz. Bana ilgisi olduğunu düşünüyorum. Kıza yürümek bir süredir aklımda var. Eğlenebileceğim,zevk alabileceğim ileriyi ileri zamanlarda düşünebileceğim ve beni yormayacak bir ilişki olabileceğini düşünüyorum. Daha önce lisede de olsa mavi haplı yalandan iyi bir çocuk izlemimim beni düşündürüyor. Ona kendimi kanıtlama gibi bir amacım olmamalı diye düşünüyorum fakat bir şekilde bir şeylerin farklı olduğuna görmesi… Read more »

ismiboşver
Guest
ismiboşver

İnstagram ve benzeri sosyal medyalar çok fazla zamanımı alıyor , günümüz ilişkilerinde ise özellikle z kuşağında bir erkeğin instagramının olması önemli bir etken. Sizce çok daha güzel hobili hayat kurmak ve bu hayatı birlikte olduğum tabaklara yaşatmak instagramda şov yapmak için harcayacağım onca zamandan daha iyi olmaz mı ? En güzel anlarımı kayıt altına alıp bir yerde birilerine göstermek sanki sadece o anda varmışım gibi hiss yaratıyor bende duygularımı ve hatıralarımı zihnimde tekrar hatırlamak çok daha memnun edici fakat instagramda öne çıkardığım historylerde ve postları izlerken kendimi değersiz ve şovmen hissediyorum.Bu yüzden tabaklar üzerinden telegram ve ya whattsappdan konuşmayı daha… Read more »

Tunç
Guest
Tunç

Ayrıldıktan sonra kızın benim arkadaşlarımla olan iletişimi hakkında ne yapmalıyım devam etmeli mi? Aktif kullanılan ikimizin de bulunduğu,benim kurduğum benim vasıtamla tanıştığı arkadaşlarımın içinde bulunduğu whatsapp grubunda kalmaya devam ediyor atmalı mıyım? No contact bozuluyor mu? (Grup aktif kullanıldığı için soruyorum. Ben yazıyorum o yazmıyor, onu ilgilendiren herhangi bir konu geçmiyor). Yoğun fakat kısa süreli bi ilişki yaşandı 3 ay kadar + bekaretini bozdum. Ayrılık üstünden çok kısa bir süre geçti, benim hayatımda başka biri var. Onun da vardır diye düşünüyorum. Geri barışma gibi bir niyetim yok fakat bi arama uzağımda olsun isterim cinsel birliktelik için. Ne yapmalıyım?

Alphason
Guest
Alphason

Mahmut abi ciddi paralar kazanarak küçük bir şehirde yaşamak mı daha mantıklı yoksa sefil olma ihtimali daha yüksek olmasina rağmen metropollere gitmek mi meslegini yapmak icin. Yaş 30 sayılır bu kararı verecegim zaman

Yunus
Guest
Yunus

Mahmut abi kararsız bir yapım var ve çoğu şeyi kızlara sorarken buluyorum atıyorum suraya gidelim mi vs gidelim demek yerine bunun nasıl önüne gecebilirim? Yani hem daha kendim kararlı olmak hemde karşı tarafa soru sormamak için önerilerin var mı acaba

ismiboşver
Guest
ismiboşver

Erkeğin kşisel başarı rehperi kitabı payhip e ne zaman gelir ? Yurtdışında yaşıyorum diye shopify üzerinden satın alamıyorum.

Freeler95
Guest
Freeler95

Eski sevgilisyle instagramdan takipleşmeye devam eden birbirlerinin fotoğraflarını beğenmeler falan kırmızı alarm mıdır ?

Rebellion
Guest
Rebellion

Abi 20 yaşındayım. Üniversite sınavına hazırlanıyorum fakat bazen sürekli yalnızmışım gibi geliyor. 2. kez hazırlanışım. Sürekli ders çalışıyorum. Hedefim yüksek. Fakat sanki herkes bir şekilde buluşuyor tanışıyor gibi hissediyorum. Ben ise uzun zamandır kimseyle doğru düzgün buluşup bir aktivite yapmadım bile. Bu küçüklüğümden beri böyle aslına bakarsan. Tam olarak sorunum ne? Ne önerirsin?

TheLastMan
Guest
TheLastMan

Merhaba Mahmut Abi, bir erkeğin iş hayatına ya da kariyere yönelip geç yaşta evlenmesi(35-40) Türkiye şartlarında hem eşi(25-35) hem de yeni doğacak çocuğu açısından problem olur mu olursa nasıl olur? Teşekkürler…

Charles
Guest
Charles

Mahmut abi pandemiden sonra oluştu ben de bu, şimdi bi kızla konuşurken ( ilgili kızlar ) ilerletiyoruz tabağım oluyor fakat tabağım olduktan sonra ben kızı çok kafaya takmaya başlıyorum işte erken mi yazmış geç mi yazmış şunu mu yapmış vs vs. Takmadan belli etmeden kızı kontrol etmeden bunu yok etmeye kuruntuları mı yok etmeye çalışıyorum açıkcası zor oluyor, böyle böyle kendimi zorlasam geçer mi veya senin tavsiyelerin neler? ( tek bir kişiye değil genel böyle oluyor ve sonucunda da tabii tabağım kırılıyor)

Mustafa
Guest
Mustafa

Tam olarak olmasa bile yıllardır bir nevi kırmızı haplıymışım. Sizi okurken birçok şeyi farketmeden yaptığımı gördüm. Benim sorunum şu. Bir kadına bağlanamıyorum. Yani bazen gerçekten istiyorum düzenli bir ilişkim olsun ama olmuyor. Çok hızlı soğuyorum, görüşmek istemiyorum. Kimseye duygusal bir şey hissedemiyorum. Yani sevgilim olduğunu bile unuttuğum oldu. Çevremde çok fazla kadın var. Bu çeşitliliği seviyorum. Bunu aşamıyorum bu konuda ne yapmak gerekir.