Sor sor ki öğrenesin #4

Bana (abilerden Mahmut), bu yazı altında istediğinizi sorabilirsiniz. Istediğinizi derken Dolar ne olur, Fenerin dertleri nasıl çözülür gibi sorular sormayın tabii. Kişisel sorular da sormayın. Site teması ile ilgili sorular sorun.

Sadece bir iki paragraflık ve pratik sorulara bakacağım. Yani destan yazmayın ya da “abi her şeyi yapıyorum yine de olmuyor sence neden?” gibi cevabı “ben nereden bileyim?” olan düşük çözünürlüklü sorular da sormayın.

Soruları 300 kelime altında tutarsanız, cevaplanma ihtimalini arttırırsınız. Bir de soruların yayınlanması ve cevaplanması zaman alabilir. Sabırlı olmak lazım. Çok soru geldi, hepsine bakıp yerinde olan her soruya cevap vereceğim.

Soru alımı açık.

Share this...
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn
Notify of
gmo
Guest
gmo

*sosyal medyada görünürlüğü yüksek bir iş sahibi olmak online yürümeye ya da dating app kullanmaya engel mi?

*dating app kullanmak kadınlarda, ‘bunun sosyal çevresi yok, kendi etrafında kız yok, reelde kız düşürmeyi beceremiyor yoksa burada işi olmazdı’ gibi olumsuz bir izlenim yaratır mı?

Maca
Guest
Maca

Merhaba abi. Kırmızı hapla birlikte güzel bir yükseliş yaşadım sayende teşekkürler abi. Bu yükselişte farklı ortamlar farklı kızlar felan epey bir takıldım birazda üniversitenin de etkisiyle. Şu an üniversitem bitmek üzere son 10-15 gün memlekete geldim büyük bir boşluktayım şu an tabak çeviremiyorum çünkü biraz tanınan birisi sayılırız adımın çıkmasından korkuyorum yaşadığım şehir itibariyle buna çok elverişli değil arada twitterdan felan tabak çevirmeye çalışıyorum boş durmuyorum anlayacağın. Geçen bir kız gözüme çarptı bu kız liseden biri ama herhangi bir yakınlaşmamız yok ama ben instagramdan gezerken ortamlarda felan story atarken bu hep bir arada kendini hatırlatıyordu bir kaç defa yazıştık pek… Read more »

Kurt knipel
Guest
Kurt knipel

Abi bir de şu var eskiden kızlarla konuşurken kafaya takmazdım. Şimdi konuşamıyorum. Özgüven meselesi de değil ne diyeceğimi bilmiyorum sanki sohbet pek gitmiyor. Oysa ne güzel konuşurdum. Bu konuda bana ne önerirsin abi?

Bartu
Guest
Bartu

Merhaba Mahmut abi,

Yazılım işiyle uğraşıyorum, genel olarak oyun oynamaya(kadınlarla olan oyundan bahsediyorum) karar verdiğimde iyi oynuyorum fakat sanki oyun oynağımda vaktimi boşa harcıyormuşum, disiplinden taviz veriyormuşum gibi hissediyorum. Oyun olsun olmasın kafamda sürekli iş düşünüyorum. Disiplini aşırı kaçırdığımı düşünüyorum, bu konuda napabilirim?

Kitap
Guest
Kitap

Abi kitap için havale eft yapamıyor muyum kredi kartı kart felan kullanmıyorum fazla harcama yapıyorum diye kapattırmıştım

Pirenha
Guest
Pirenha

Abi eski sevgilim için içimdeki arzu başkalarında olmuyor yani o kadar isteyemiyorum. Bu oneteis belirtisi mi?

Erkekadam
Guest
Erkekadam

İyi günler mahmut abi sorumluluklara kendini geliştirmeye ne kadar vakit ayırmalıyız bunu belirleyemiyorum.Sanki sınırsız gelişim iki gram eğlenceye ayırmam gerek gibi geliyor ama hayat öyle işlemiyor.

ismiboşver
Guest
ismiboşver

20 lerin başında cinsel pazar değerimiz çok düşük iken bir kaç senelik ultra gelişim modunu yaşarken sadece kendimizi geliştirmemiz ve hayatın zevklerinden kısa süreli mahrum kalma motivasyonunu nasıl sağlarız ?

Mr. oldbeta
Guest
Mr. oldbeta

Evlilik fikri ile alfalığın çeliştiği bir nokta var mı, insan bazen tüm bunları annesinin bile kendisine yalan söylediği bir oyundan ibaret gibi görüyor

ismiboşver
Guest
ismiboşver

Günlük trp zihniyetini geliştirmemiz için aynı bir hristiyanın yaptığı gibi duzenli rutinler oluşturmamız sizce mantıklı mı ?
Mesela günlük 3 tane makale okuma ve ya 1 tane set açma gibi vs.

Prog
Guest
Prog

Abi merhaba kız arkadaşımın bana yapmasını veya yapmamasını istediğim bazı şeylerin son günlerde konuşmamızda olması gerektiği gibi olmadığını fark ettim ve konuşmalarımız esnasında bunu fark edişlerimin üzerine hep neşem kaçtı/modum düştü ve güzel, romantik sohbet edemedik. Bu sebeple ben ona karşı olan ilgimi ve sıcaklığımı azalttım fakat hiçbir zaman umursamaz veya sıkılgan davranmadım. Kendisi ona karşı son günlerde sıkılmış ve umursamaz davrandığımı söylüyor ve benim de neşem kaçıyor haliyle güzel sohbet edemiyoruz. Ne yapmalıyım?

Suat
Guest
Suat

Bir erkeğe karşı cinsel arzu duyan bir kadın da bazen cinsel ilişkiyi erteleyebilir mi?
Bana arzu duyduğunu düşündüğüm bir kız var bazen birleşmeyi başka güne erteliyor. Hem arzu duyup hem pazarlık yapabilir mi? Arzu duyup duymadigindan nasıl emin olabiliriz?

Kerem
Guest
Kerem

Merhaba.İlk cinsel ilişkide ya da 1. ve 2. cinsel ilişki de diyelim boşalma süresinin kısa olması normal mi ?Bir de bu süre zaman geçtikçe uzar mı ?

sansar
Guest
sansar

Merbaha Mahmut abi, ben 24 yaşındayım. Üniversite 2 den beri (3 yıldır) birlikte olduğum kız arkadaşımla birkaç ay önce ayrıldık. Sebebi ben master için avrupaya gideceğim eylülde, o ise tr de kalacak. Ben komple avrupada bir yaşam düşünüyorum ama o ailesinden, arkadaşlarından o kadar uzak olmak istemiyordu. Geçen gün tekrardan konuştuk ve barışmak istediğini söyledi, seninle birlikte olmak için avrupaya da gelirim, uzak mesafe de denerim dedi. Cidden kafam çok karıştı, en az 2 sene farklı ülkelerde olacağız ve sonrasında bir ihtimal aynı ülkede yaşarsak da orada mutsuz olursa sorumluluğun bende olacağını düşündüm ve bu yüzden barışmak istemedim. Sence böyle… Read more »

ismiboşver
Guest
ismiboşver

Hiç yarış arabalarının nasıl geliştirildiğini gördünüz mü ? Arabaların belirli temel kondisyonları olur sonra teker teker piste çıkarılarak rüzgar direnci ve ya firen gibi konuları yarış pistinde test edilerek geliştirilir ve mükemmelleştirilir. Bu zihniyeti eksik olduğumuz set açma ,vücüt dili, diyaframdan konuşma , haftalık görevleri bitirme gibi challangeler yaparak güçlendirme rituelleri ile karşılaştıra bilirmiyiz ?