Sor sor ki öğrenesin #4

Bana (abilerden Mahmut), bu yazı altında istediğinizi sorabilirsiniz. Istediğinizi derken Dolar ne olur, Fenerin dertleri nasıl çözülür gibi sorular sormayın tabii. Kişisel sorular da sormayın. Site teması ile ilgili sorular sorun.

Sadece bir iki paragraflık ve pratik sorulara bakacağım. Yani destan yazmayın ya da “abi her şeyi yapıyorum yine de olmuyor sence neden?” gibi cevabı “ben nereden bileyim?” olan düşük çözünürlüklü sorular da sormayın.

Soruları 300 kelime altında tutarsanız, cevaplanma ihtimalini arttırırsınız. Bir de soruların yayınlanması ve cevaplanması zaman alabilir. Sabırlı olmak lazım. Çok soru geldi, hepsine bakıp yerinde olan her soruya cevap vereceğim.

Soru alımı açık.

Share this...
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn
Notify of
Dealer
Guest
Dealer

Abi iki aydır birlikte olduğum kıza evlenme teklif edicem ve 8 ay 1 seneye evlenmiş olacağız gibi 4 ay kuralını biliyorum ama böyle gelişti. Arkadaşlarım çok erken deyip yargılıyor ama gösterdiği sevgi bir kenara ben bildiğim wife-material testlerini yaptım ve benci değil bizci olduğunu bana her zaman gösterdi. Sence bunun bir süresi var mıdır? Sence de erken mi?

Tuokad
Guest
Tuokad

Abi selam, textgame i nasıl geliştirebilirim? Daygamede çok olumlu etkileşimler alıyorum fakat sonrasında textte ne yazsam diye düşündüğüm bile oluyor. Konuşma tıkanınca da her şey çöp oluyor. Ne önerirsin?

UnBroken
Guest
UnBroken

Hocam espirili,eğlenceli olmakla alakalı sorun yaşıyorum.Aslında her zaman olmuyor,shit testleri iyi geçiyorum,kızla eğlenceli konulardan konuşip deyip güle biliyorum.Ama bazen de tıkanıyorum,mesela en çox kızlara yürüken,flörtleşirken.Ya da instaframda filan kızlara storyden falan yürürken.Genelde çılgın,sert yüz hatları olan yakışıklı ve uzun boyluyum.Çok okuyor ve spor yapıyorum ama bu kızlara soğuk okuma yapmak,eğlenceli şekilde sataşmak konularında sorun yaşıyprum.Ne tavsiye edersin?

xiaor
Guest
xiaor

Bir kız ile tanıştım, hoş bir muhabbetten sonra numarasını bana verdi. akşam da beni bir şekilde bulup instagramdan eklemiş. 2-3 gün konuştuktan sonra ki konuşmaya hevesliydi başta, mesaj atma aralığını 1 güne kadar çıkardı. Bunun sebebi ne olabilir? kızın soğuması gerektiği bir durum olmadı hatta muhabbet bittikten sonra bile yazıyor ama çok aralıklı?

arnold
Guest
arnold

mahmut abi buraya yazanlar ve okuyanlardan doalyı gençlerle etkileim halindesin Türk gençliğini nasıl değerlendiriyorsun

Çivi
Guest
Çivi

18 yaşındayım. açılış korkum var. vücut, kültür, giyim, iletişim yetenekleri gibi konularda benden yaşça büyük olanların bile çoğundan iyi durumdayım. açılış korkusunu yok etmenin kendini ona maruz bırakmaktan geçtiğini biliyorum. bahane gibi gelecek ama maske konusuyla ilgili ne yapmam gerektiğini merak ediyorum. yaklaşırken maskeyi çıkarmalı mı, çıkarmadan mı devam etmeli?

Zagoran
Guest
Zagoran

Merhaba Mahmut abi, iş yerinde bir müşteriyle konuşmayı ilerletip size ulaşabilmek için telefon numarası lazım dedim, önce numarasını verdi arkasından ‘zaten sistemde kayıtlı’ dedi sence bana yürüme mi dedi yoksa kendini ağırdan mi satmak için yaptı

allahın gazabı bilge adam reisin arslanı
Guest
allahın gazabı bilge adam reisin arslanı

kendimi kırmızı hapla mavi hapı aynı anda atmış gibi hissediyorum, mesela ders çalışırken disiplin olmadan olmayacağını da biliyorum, geçici motivasyonun kendini kandırmak olduğunu da biliyorum ama sağlam disiplin de edinemiyorum, edinsem de sonunda fark etmeden salıyorum, hiçbir işimi adam gibi yapamıyorum ne önerirsin?
disiplin yazısını da çok defa okudum,okudukdan sonra ilk başlarda uzun süre ruh halimden bağımsız gerçekten çalışabilmiştim ama eninde sonunda disiplin kayıp gidiyor ve ruhum bile duymuyor, benden bi .ok olmaz mı ki abi?

Melez
Guest
Melez

Merhaba abi; ben 18 yaşımdayım. Ben kafamı manuele alınca mantık çerçevesinde hareket edebiliyorum ancak ara ara otopilot devreye giriyor ve duyguya göre kararara varıyor bu da sağlıklı olmuyor dolayısıyla . Bundan tamamen nasıl sıyrılabilirim acaba?

licita
Guest
licita

öncelikle merhaba. sitenin en aşağısında yazan bölümlere tıkladığımda o bölümdeki yazıların içeriğinin tamamını değil de sadece başlıklarını görmek istiyorum. ben mi bulamıyorum yoksa sitenin yapısı mı bu şekilde?

Frodo
Guest
Frodo

Abi sürekli kendimi daha fazla geliştirme hayalleri kurup duruyorum ama sigara konusunda sürekli bırakmaya mesela akşam içmiyorum sabah uyanınca düşüncelerim değişmiş oluyor neyse diyip yine gidip alıyorum. Yaşım 24 sigarayı bırakmak şart mı bu yaşta şart ise 2 ay sonra sınavım var o zamana kadar hiç bırakmaya çalışmasam mı diyorum senin tavsiyen ne olur?

Muhammet Kızılbağ
Guest
Muhammet Kızılbağ

Hocam henüz bu redpill olaylarını hiç bilmezken, lisedeyken, ailemin beni yolladığı fen lisesini bırakıp başından beri hayal ettiğim eşit ağırlıktan öğrenci hazırlayan bir okula yerleşmiştim. Tüm çevrem ve ailem aksini benim için aksini düşünürken ben uluslararası iliskiler okumak istediğim için o alana yerleştim. Şimdi düşünüyorum, sence bu yaptığım şey, yani hayatımın merkezine kendi isteklerimi koymak ve kendimin istediği gibi davranmak, alfaca bir haraket miydi?

Yildirim
Guest
Yildirim

Mahmut abi üniversitede okuyorum yaş 24.5 ailemle belli nedenlerden dolayı konusmuyorum anne babamla,akraba ilişkilerimde hiç yok kuzen dayı amca vs kimseyle konuşmuyorum,kimseden para almıyorum belli bir birikim yaptım zamanında onunla idare ediyorum sadece temel msraflara yetiyor o da şuan öğrenci olarak ,3-4 yıllık kız arkadasimda 3 ay önce beni terk etti aldatıyorum diye ama seviyordum onu o da canımi çok yakiyor,arkadaşlarim az ve güvenmiyorum kimseye guvenilecek kimsede yok canımı sıkıyor buda,zamanında ticarete girdim battım gerekli parayla 2-3 kere falan o da canımı sıkıyor arada keşke girmeseydim vs diyorum,okuduğum bölümde de pandemi öncesi sınıfta kaldım okulu uzadi 2yil biraz zor okulum… Read more »

Whehe
Guest
Whehe

Mahmut abi 3 senelik bir ilişkimiz vardı Son zaman seyrek buluşuyorduk Cinsellik konusunda son buluşmamımızda muhtaçlık sergiledim birazda zorladim diyebilirim Normalda devamli yaşadıgımız cinselligi son buluşmada ben zorladim özlemiştim 2 haftadirda buluşamiyorduk bişeyler yaşadık ve hiç birşey olmamış gibi devam ettik bir kaç hafta sonra Bundan dolayi benden ayrilmak istedigini sogudunu söyledi Bu okulunu bitirip Hemşire olarak çalışmaya başlamıştı Bende o dönemlerde pandemiden dolayı işsiz kalmıştım O dönemde bir ayrilık yaşadık Benim için bieaz zor oldu 1 hafta sonra falan sosyal medyadan 2.3 kişiyle mesajlasmalarini yakaladim Buluşmaya giden konuşmalar içeriyordu hepsini malesef okudum çok kötü hissettim Aramizda mesafe yoktu ayrilmadan… Read more »

1 13 14 15