Hayata eşit şartlarla başlamamak

Mahmut Abi, 4-5 yıldır kırmızı hapla iç içeyim, ancak yine de icgüdüsel olarak ana kuzuluğuna meyilliyim, babası tarafından yetistirilmiş biri kırmızı hapin k sini bilmezken daha erkeksi düşünüyor. Ben bir işe girerken 10 kere düşünürken o direk atlıyor. Ben kırmızı hapı bilsem dahi kadınlar konusunda içgüdüsel bir çekinme yaşarken( örmek veriyorum dmden yazarken) o direk balıklama giriyor. Ben kavga anında aşırı tedirgin olurken o rahatlıkla bunu kaldırıyor.

Şimdi Mahmut Abi ben bu adamla nasıl durumu eşitleyeceğim.

Burada çok duyduğum bir şey bu. Hepsinin konusu farklı ama tema aynı: genetik ve yetiştiriliş ile başından sahip olanlar ile kendini karşılaştırmak.

Burada mesela kendini babası tarafından maskülen yetiştirilen erkekle karşılaştırman, fakir bir insanın kendisini babadan zengin biriyle karşılaştırması gibi. Onlara bakıp kendini paralamak ancak kendi parasını kazanma işine girişmeyen adamın zihin mastürbasyonudur. Senin yapacağın şey fakirlikten zenginliğe çıkan adamlara bakmak. Bunlar babadan parası olan adamlara bakıp hayıflanmak yerine kendilerinden önce fakirlikten zenginliğe çıkan adamlara odaklandılar. Senin yapman gereken de o.

“Şimdi Mahmut Abi ben bu adamla nasıl durumu eşitleyeceğim.”

Bu zihin yapısından kurtulman lazım önce. Sen bu adamla eşitlemeyeceksin, kendini zengin edeceksin. Sen bu adamla belki hiçbir zaman eşit olmayacaksın ama kendi paranı kazanıp fakirlikten kurtulursan bu senin umrunda olmaz. Sence memur çocuğu olan ama şu an aylık geliri 65 bin Lira olan adam buraya kendini Sabancı veliahtları ile karşılaştırarak mı geldi? Ya da onlara eşit değil diye parasının tadını çıkaramıyor mu sanıyorsun?

Senin yaptığın zihin mastürbasyonu. Kendi durumundan yukarı çıkmış adamları bulup, onların tecrübelerinden kendine bir yol çizip o yolu yürümek varken, ya babadan yok zaten babadan olanlarla nasıl eşit olacağım diye düşünmek, bir şey yapmamana bahane oluyor.

Bu zihin yapısına bir örnek de şurada:

Abi her zaman spora gidin diyorsun maskülenlik için ama benim tanıdığım böyle ortamlarda gözlemlediğim alfa maskülen erkekler hepsi yemesine düşkün göbekli ama öyle sağlıksız bir görünüme sahip olmayan tipler

Şimdi alfa zihin yapısı denilen şey davranışlarla alakalı ve birçok gym faresi de beta ya da en azından mavi haplı adamlar kısmını bir kenara bırakalım. Davranışsal olarak maskülen ama göbekli bir erkek, sinik davranan ama iyi vücutlu bir adamdan daha fazla iş yapacaktır.

Her neyse, o bahsettiği adamlar için sağlıksız olmaları dezavantaj yani o durumlarına rağmen ekstra oyun ile eksiklerini kapatarak maskülen oluyorlar. Onlarda geçmişten gelen bir avantaj var ve sağlıklı bir tip olmamanın dezavantajını yok ediyor.  Siz özellikle bu zihin yapısında değilseniz bir de bu engelle uğraşamazsınız ve gereksiz zaman kaybedersiniz. Sizin yapmanız gereken en iyisini yaparak en hızlı şekilde hedefe ulaşmak, yük taşımalarına rağmen hızlı yürüyebilen adamlara bakıp kaytarmak değil.

Bazı adamlar doğuştan ve yetiştirilişten sakin, negatif duygulara kapılmayan, duygusal güce yatkınlardır. Bazı adamlar negatif duygulara yatkındır. Negatif duygulara yatkın adamın bu konuda doğuştan güçlü adamlara bakıp “bunların çabasız sahip olduğu için ben çok çalışacağım ama yine de belki başaramayacağım veya başarsam bile asla onlar kadar olamayacağım” diyerek çalışmama lüksü yoktur. Önceki örnekteki gibi fakir bir erkeğin babadan zengin adama bakıp “bunların çabasız sahip olduğu için ben çok çalışacağım ama yine de belki başaramayacağım veya başarsam bile asla onlar kadar olamayacağım” demesi gibi bir şeydir. Saçmadır ama çok fazla sayıda insan bunu yapmaya meyilli. Evet belki hiçbir zaman o kadar zengin olmayacak ama şimdikinden çok daha zengin olma ihtimali yüksek. Ayda 4 bin lira kazanırken bunu 10 bine çıkarma fikrine “millet 20 bin kazanırken ben 10 binle geride kalacağım” diye burun kıvıran, 10 bine çıksa her sene cebinde 72 bin lira ekstra para olmasının bir fark yaratmayacağını sanıyor olamaz. Muhtemelen hayatını değiştirmek zor olduğundan bunu bir bahane olarak kullanıyor.

Kısacası, hayata herkes aynı noktadan başlamıyor. Bazıları çok daha iyi noktalardan başlıyorlar, bazılar ise çok daha kötü noktalardan. Sizin yapmanız gereken eğer şu anki noktadan mutlu değişseniz, daha iyi bir noktaya çıkmaya odaklanmak. O noktanın çok ötesinde olan adamlara bakıp hayıflanmak yerine, oraya sizin olduğunuz yerden çıkan adamların ne yaptıklarına bakmak. “Mahmut sen spor yap diyorsun ama adam göbeği salmış vaziyette piyasada avdan ava atlıyor, boşver sporu falan” demek, “Mahmut sen para kazanın diyorsun ama adam babadan zengin vaziyette piyasada avdan ava atlıyor, boşver para kazanmayı” demek ile aynı.

Share this...
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

98
Leave a Reply

Yazıyla alakasız veya 500 kelimeyi geçen yorumlar cevaplanmıyorlar. "Yazıyla alakasız ama ..." ya da "en son yazı bu olduğundan buraya yazdım" diye başlamanız kurtarmıyor. Mahmut Abi ile özel görüşme yapmak isterseniz Erkek Adam Sanal Görüşme sayfasından sanal görüşme ayarlayabilirsiniz.

avatar
37 Comment threads
61 Thread replies
10 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
52 Comment authors
kkkkkEkremJacksonJackKendisiyleMücadeleEden Recent comment authors
  Subscribe  
Notify of
Tayfun
Guest
Tayfun

Üniversitede bulunduğum sınıf içerisinde benim kadar kişisel gelişimi ne çaba gösteren hiç kimse yok(bunu övünmek için söylemiyorum) lakin yaz tatili içinde arkadaşımın biri sırf babası müdür diye benim kendimi geliştirdiğim alanda (veri analizi/veri bilimi) gönüllü staj kaptı(kendisinin bunu hakettiğini düşünmüyorum zira kendisinin hayatı kız arkadaşı ve sanal para ticaretinden ibaret).Ek olarak ben veri biliminde sorunun nereden kaynaklandığını bilmedigim bir problem yaşıyorum(kodlamaya çok hakimim fakat veriye nasıl yaklaşmam gerektiğini anlayamıyorum), internette birilerine danistigimda ise genel geçer ,pek de anlaşılmayacak cinsten cevaplar veriyorlar.Birkaç gündür moralim bozuk ve ne yapmam gerektiğini bilmediğim için kendimi Netflix e vermiş durumdayım ne yapmalıyım?

siyasigenc
Guest
siyasigenc

selam mahmut abi yirmi bir yaşındayım. yıllardır yaratıcılığım sayesinde bulunduğum topluluklarda fark sağlamış liderlik yapmış bir gencim. boş durmak bana göre değil ve mutlaka sürekli bir uğraşım olur. ancak bu bazen takıntıya dönüşüyor ve benim disiplinli işkolik hayatım çevreme sıkıcı geliyor. bu kızlarla olan ilişkimi de ciddi anlamda olumsuz etkiliyor. aslında yaşıtlarıma göre farklı şeyler başarmış, kendi parasını kazanan, çevresi geniş, liderliği kabullenmiş bir kişiyim. statüm bence iyi ancak bunu kızlar konusunda da avantaja dönüştüremiyorum. bir de beni keşfeden siyasilerin teklifiyle iktidar partisinde yaşıma göre kısa sürede ciddi bir konuma geldim. ancak toplum buna ön yargılı ve bu hem ciddi… Read more »

Relaxed
Guest
Relaxed

eğer kendini düzgün ifade edebilirsen bu durumu avantaja bile çevirebilirsin. Çoğu erkek kıza yaranmak için bu ülkede yaşanmaz olmuş vs safsatalarına girerken sen çıkıp aslında durum şöyle şöyle böyle böyle yani aslında ölüp bittiğimiz yok vs gibi bir şeyleri açıklarsan farkındalığın ve özgüvenin sana ekmek yedirir.

Sad
Guest
Sad

Mahmut abi , Winston Churchill “Bir damla petrol bir damla insan kanından daha değerlidir .” şeklinde avam kamarasında sarf ettiği bu cümleyi düşündüm. Düşündüm ve gördüm ki tarihte her devlet kan döktüğünde zenginlik ve refaha ulaşmış. Düşünün ki Osmanlı Hazinesinin en dolu olduğu dönem aynı zamanda en kanlı dönemlerinden biri(Yavuz Sultan Selim dönemi.) Ne zamanki insan kanı dökmede başarısız olmaya başladık(Fetihlerde başarısızlık.) Hazine(zenginlik ve refah) azaldı : rüşvet , borçlar yavaş yavaş oluşmaya başladı ve buna takiben bin bir türlü yozlaşmalar… Biz kendi tarihimize el bebek gül bebek diyoruz lakin haticelere değil de neticelere bakınca görünen, yukarıda anlattığım gerçekde de… Read more »

KendisiyleMücadeleEden
Guest
KendisiyleMücadeleEden

Mahmut Abi selamlar. Daha fazla paraya ihtiyacım var bu yüzden öğrenciyken bir işe girmeyi düşünüyorum. Odtü işletme öğrencisiyim, haftada birkaç gün mavi yaka tarzda yapabileceğim bir iş var ya da bölümüme uygun olarak öğrencilerin de genel olarak yaptığı satış, tanıtım gibi part time işe girebilirim. Senin bahsettiğin gibi kabaca ‘daha erkeksi ve zor’ bir işe girip birkaç ay böyle bir yerde kendimi pişireyim mi yoksa hiç bu toplara girmeden bölümüme daha uygun gidecek iş mi bakayim direkt kendime? Tavsiyeni almak istedim, teşekkürler.

Jack
Guest
Jack

Mahmut abi selam. Abi sana sormak istediğim bir durum var. Bir insan hayatın adil olmamasıyla kendisine adil davranmamasıyla doğuştan ezik olmayla nasıl başa çıkabilir. Özellikle bizim ülke gibi bol fırsat eşitsizlikli ülkelerde bu dünyaya babadan şanssız gelirsen sıçtın. Demek istediğim özellikle lise bitene kadar baban gevşekse sende gevşeksin baban betaysa sende betasın baban şerefsizse sende şerefsizsin baban efendiyse sende efendisin baban fakirse sende fakirsin. Şahsen benim babam bunların hepsine sahipti. Hayatımın ilk 18 senesinde iğrenç bir ortamda büyüdüm. Babadan aileden şanssız olan bizler hayatımızın tamamını diğer insanların ayak paspası olarak aşağılanarak geçiriyoruz. Bunu düzeltmeye karar verdiğimizde de başka insanların çalışmadan… Read more »

Jackson
Guest
Jackson

Mahmut abi selamlar. Hatırlarsan aylar önce sana ilk youtubedan ulaşmıştım. Sana doğuştan ultra ezik olduğumu küçükken yaşadığım zorbalıklar ve cinsel tacizlerden babamın hangi sjw tarikatına mensup olduğuna kadar her şeyi anlatmıştım. Bayram zamanı fırsat bulduğumda sana tekrar yazmak istedim. Bayramın kutlu olsun. Abi seninle konuşmadan dahi önce ve konuştuktan sonradan beridir uzun zamandır 1 yıldır kendimi eve kapatmış geliştirmeye eziklikten kurtulmaya çalışıyorum ama ne yazıkki bir arpa boyu yol katedemedim. Kendimi ufacık bile zenginleştirebilmenin ne kadar istikrar gerektiren uzun ve ızdırap dolu bir süreç olduğunu anlayınca büyük bir hayal kırıklığına uğradım. Hayata neredeyse her açıdan fakir gelmek ve başlamak berbat.… Read more »

kkkkk
Guest
kkkkk

Selam Mahmut Abi, Ben de el bebek gül bebek büyüdüm. Üniversite öncesi 2-3 ay kadar da olsa bir tanıdığımın yanında çalışınca kelimenin tam anlamıyla hayata bakışım değişti. Çok az bile olsa para kazanıp gün içinde farklı insanlarla iletişime girmek bana öz güven katmıştı ancak okulumun yoğunluğu ve bazen de üşengeçlik nedeniyle başka bir işe girmedim. Şimdi ailem İstanbul’a taşınacak, ben ise şu an bulunduğumuz şehirde kalmayı istiyorum. Kendimi bildim bileli tek yaşama hedefim var ve sırf bu yüzden ailemle otele tatile gitmeyi reddediyorum kısa süre de olsa tek kalmak için. Sana sorum ise: Düzgün iş tecrübesi olmayan ben, mevcut ekonomide… Read more »