Hayat Hedefi Olmayan Başarılı Olamaz | Freddie & Mr Deer

Merhaba dostlarım ben, Mr Deer. Freddie dostum ile ‘Hayat Hedefi Olmayan Başarılı Olamaz’ temalı bir sohbet ettik. Sohbet biraz uzun ama emin olun her saniyesinde farklı bir bakış açısı ile karşılaşacaksınız. Disiplinden, kendini keşfetmeye kadar bir çok önemli konuyu ele aldık. İyi Seyirler!

Share this...
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

52
Leave a Reply

Yazıyla alakasız veya 500 kelimeyi geçen yorumlar cevaplanmıyorlar. "Yazıyla alakasız ama ..." ya da "en son yazı bu olduğundan buraya yazdım" diye başlamanız kurtarmıyor. Mahmut Abi ile özel görüşme yapmak isterseniz Erkek Adam Sanal Görüşme sayfasından sanal görüşme ayarlayabilirsiniz.

avatar
10 Comment threads
42 Thread replies
5 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
20 Comment authors
Andrew TatewaffenDominantDoğaniamknn Recent comment authors
  Subscribe  
Notify of
Heisenber.g
Guest
Heisenber.g

Yks senesinde yeni kızlarla tanışmak ve ilişki başlatmak mantıklı mı

Mahmut Abi
Admin

Değil. Bkz. Kağıttan kaplan

Anakin
Guest
Anakin

Mahmut abi, Richard Cooper’in “The Unplugged Alpha” kitabını okudun mu? Nasıl bir kitap, genelde neden bahs ediyor, almağı tavsiye ediyor musun?

Mahmut Abi
Admin

Hayır okumadım.

Hawk
Guest
Hawk

Mahmut abi, ingilizce kitap önerin/listen varsa paylaşır mısın redpill hakkında.

Molla Tomassi
Guest
Molla Tomassi

Şurada bir kısmını çevirmiştim bakabilirsin. https://twitter.com/mollatomassi

şerif
Guest
şerif

abi kızlar set açıyo mu denk gelen varsa merak ettim

Lexus
Guest
Lexus

Set açanı da gördüm ama hamur açanları emin ol çok daha güzel.

Dominant
Guest
Dominant

Mahmut abi çevrende kendi bürosu olan avukatlar var mı?
Müvekkil kazanmak için neler yapmalı?
Son olarak nerelerden para kazanılabilir?
Özellikle ek gelir anlamında neler yapılabilir sen neler yapıyorsun biraz bahsedersen sevinirim.

Lexus
Guest
Lexus

Uzunca bir soru , konu ile alakalı , Yaşı veya deneyimi küçük/ büyük farketmez kim okursa ( gönül ister ki 30+ abilerim daha çok yazsa) hayat tecrübesinden , geçmiş ilişklilerinden bana nasihatte bulunursa çok sevinirim. Çok merak ediyorum. 19 yaşımda 1.98 boy , 107 kilo , 2 yıldır vücut geliştirme ile uğraşan , uzunca yıllardır basketbol oynamış , tip olarak da ortalama biriyim. ( Bunu yazmamın sebebi her şeyi boy uzunluğuna , vücuda vb. şeylere bağlayanlar için…) Bunu elbet birileri daha önce yaşamıştır yani umarım . Hayat hedefim ve olmak istediğim bir kişilik var. Şu an üniversite 1.sınıfta işletme bölümündeyim.… Read more »

Dex
Guest
Dex

26 yaşında bir abin olarak şunu söyleyebilirim; senin yaşlarındayken ‘kendimi soyutlayayım, işte kendime yatırım yapayım, ileride ekmeğini yerim bir şekilde’ kafası benim işime gayet yaradı. Ben, İTÜ’de okudum ve okuduğum bölümün mezun olduktan sonra iş imkanları yüksekti, maddi getirisi de yüksekti. Lise ve üniversite yıllarında çevreme bakıp özendiğim ve sahip olamadığım hayatların şu an kat ve kat fazlasına sahibim. Senin o bahsettiğin lisede ve üniversitede ‘yiyip, içip, sevişen ve gezen’ çiftlerin %80’i şu an hayatlarını raya oturtmak için çırpınıyorlar. Hayatlarından memnun değiller yani. Geriye kalan %20’lik kesimin de zaten %10 u babadan zenginler, geri kalan %10 da gerçekten hem gezip… Read more »

Lexus
Guest
Lexus

Çok güzel yazmışsın teşekkür ederim . Merak ediyorum şu an yapmış olduğun meslek nedir , ek olarak kendini geliştirme maksatlı kurslara katıldın mı , ve maaşın ne kadar sorması ayıp ? Belli bir statüye erişince çevrendeki kızlardan nasıl tepkiler aldın , önceden gözünde büyüttüğün kızlardan şu an nasıl tepkiler alıyorsun , kız konusunda işler gerçekten de senin için belli bir miktar kolaylaştı mı ? Bu statünün sana getirdiği ” senin kendi inşaa ettiğin duvara rahatça arkana yaslanma ” durumu yani getirdiği öz güveni, kendi akranlarının arasından siyrildiginin ve cevrendekilerinin de bunu bir şekilde fark ettiğini , sana farklı ve saygı… Read more »

Dex
Guest
Dex

Ben şu an dünya çapında taşımacılık yapan ve dünyanın en büyük filolarından birine sahip bir Alman şirketinin gemilerinde makine mühendisliği yapıyorum. İTÜ Denizcilik fakültesi mezunuyum. Ben 2500 dolarla işe başlamıştım Jr. Engineer olarak ama 10 ay çalıstıktan sonra rank atladığımda Third Engineer oldum ve maaşım 4000 dolara çıktı. Türkiye şartlarına göre çok yüksek maaşlar alıyoruz. Yılın 7-8 ayı gemideyim, 4-5 ay iznim oluyor. Yılın 12 ayı tabii ki dolu dolu bir sosyal hayatım yok ama gemiden indiğim zamanlar o 4-5 aylık sürede zamanım aşırı dolu geçiyor. Zaten düzenli bir hayatım ve düzenli bir kız arkadaşım olmadığı için sürekli tabak çevirip… Read more »

Lexus
Guest
Lexus

Anladım. Ben de 11.sınıfa kadar 70 kiloydum ve boyum hâlâ ayniydı. Anlayacağın kötü bir görüntüm vardı. Basketçiydim ve kondisyon için spor salonuna başlamıştım ama ağırlıkları çok sevince bu spora yöneldim ve dediğim gibi fizik konusunda daha da sorun yaşamadım. Anlattıkların çok doğru aslında. Mahmut Abi ‘ de bi paylaşımında ” erkeğin varolussal amaci üretmek , deger katmaktir ” demişti . Önce kendimden başlamak ve bu işlere biraz daha az ehemmiyet göstermek kendim için de daha iyi olucak sanırım. Peki bir sorum daha var. Her kişinin oyunu farklı olabilir. Kimisi sosyal medya , kimisi direkt sahada , cafede , kimisi flört… Read more »

Dex
Guest
Dex

Benim saha oyunlarından anladığım şu; yolda ya da herhangi bir mekanda tanışma bahanesiyle kızın yanına gidip selam vermek, yanına oturmak, muhabbet etmeye çalışmak vs. bunları hiç yapmadım. Yani alenen kızdan ”bak seni beğendim hadi tanısalım” tarzı bir imaj yaratacak yaklaşımlarda bulunmadım. Açıkçası karşımdaki kişiyi korkutacağımı ya da aç abazan gibi gözükeceğimi düşündüğüm için yapmıyorum. Bu konuda cesaretim olmadığını söyleyenler de çıkabilir ama benim umrumda değil. Başarı şansı bence çok düşük. Öte yandan sahada dolaylı yoldan yürürüm. Tenis oynamak için kulübe gittiğim zamanlar bir sürü kızla tanışıyorum çünkü ortak bir şey yaptığımız için olayı daha normalize ve doğal kılıyor. Tekrar beraber… Read more »

Anonim
Guest
Anonim

@Dex Yürüme ve başarı oranım çok ciddi seviyede arttı demişsin. Bu oranın kaç şu an?

Dex
Guest
Dex

Değişiyor. Örneğin; kontratım bitiyor ve gemiden iniyorum. Karada yaklaşık 2-3 ay zamanım oluyor. Ben gemideyken sosyal medyadan yürümelerimi zaten yaparım. En azından 2-3 laflar girizgahı yapar sonra kızları nadasa bırakırım. İndiğim zaman da date ayarlamak için yazıyorum. Tabii o süreçte yine ileri geri birkaç mesajlaşma yapabiliyorsunuz. Gemide çok yoğun olduğum için zaten kız ne yapmıs ne etmiş bunlar umrumda olmaz. Kıza kendimi hatırlatayım kafasına da girmem asla. 2 aylık tatil periyotumun ilkinde yani ilk tatilimde yürüdüğüm 6 kızdan 4 tanesi ile date ayarlamıştım ve 3 tanesi yatakta bitmişti ama çok kısa süreliydi bunlar. En iyi tabak çevirdiğim zamandı. Diğer kontratımın… Read more »

Lexus
Guest
Lexus

Anladım. Üniversite hazırlık sınıfım bitti 1.sinifa geciyorum ve ben de büyük ihtimalle yurtta kalıcam. “Universite hayatinda sunlari sunlari yap ” veya ” ben bunu yaptim ama sen yapma ” ( veya tam tersi ) tarzında tavsiyelerde bulunabilir misin ?

Ayrıca çevrende isletme okuyan arkadaşların ya da çalışan arkadaslarin varsa onlara bakarak bana ne önerebilirsin kişisel gelişim anlamında ? Sen işletme okusaydın ne gibi şeyler yapmaya çalışırdın kendi hayatında ? ( Sonuçta işletme cok mezun veriyor ve çoğu kullanilamiyor çünkü niteliklsiz. Sen olsan bunlardan nasıl sıyrılmaya çalışırdın ?)

Dex
Guest
Dex

Dostum bu soruları İşletme okuyan ya da İşletme mezunu insanlara sorarak daha kapsamlı cevaplar alabilirsin. İTÜ İşletme Mühendisliği ya da Boğaziçi İşletme mezunu arkadaşlarımın bazıları Türkiye’de güzel firmalarda staj yaptılar şu an oralarda işe başladılar. Bazıları da yurt dışına yüksek ve master yapmaya gitti hayatlarına orda devam ediyorlar. Durumları iyi diye biliyorum ama hayal ettikleri gibi de değil. Bunlar benim tanıdıklarım bu arada hayatı cok farklı olan cok farklı alanlara yönelenler de vardır o yüzden sana net bir şey söyleyemem. Okuduğun üniversiteye göre çok değişkenlik gösteren bir bölüm. İTÜ ya da Boğaziçi mezunu birinin yapamadığını daha alt seviye bir üniversiteden… Read more »

Anonim
Guest
Anonim

Sormak istediğim şuydu aslında, sitede yazan oranların çok fazla mı üstündesin? Eğer yazdığın gibi 6 yürümenin 3’ü yatakta bittiyse öyle duruyor çünkü.

Mahmut Abi
Admin

Reeldebenden iki kat iyi.

Anonim
Guest
Anonim

Genelde reelde değil Instagram’dan yürüyorum diyor ama.

Mahmut Abi
Admin

Online yürümeden yatağa ise çok iyi rakam zira ben tahminen 15’te bir çıkarırdım. Buluşmadan yatağa ise 3’te 1 gibi. 6 yürümede 1 online çok iyi.

Dex
Guest
Dex

Abi söylediklerimin hepsi Instagram üzerinden yürüdüğüm kızlardı. Ayrıca yatakta bitenlerin hepsiyle ortalama 3-5 bulusma sonrası yatakta bitti. İlk buluşmada yatakta biten olmadı. Saha oyunundan yatağa gittiğim kız sayısı direkt olarak sıfır.

Mahmut Abi
Admin

3-5 buluşulan kızdan biri ile birlikte olmak anlamında söyledim.

Hakan
Guest
Hakan

Bu işin olması gereken oranı kaç abi yani 10 yürümeden kaçı yatakta biterse başarılı sayılır

Mahmut Abi
Admin

Yürüme davetiyesi gibi yürümelerde 10’da 1, gündüz oyununda 30’da 1 iyidir. Buluşmadan yatağa ise 3-5 buluşmada 1.

Dex
Guest
Dex

Sitedeki oranların üstünde olmam normal çünkü belli bir statüye sahibim, dış görünüş olarak da kendime fazlasıyla güvenen biriyim ve bunların üstüne kırmızı hap ve oyun bilgim yeterli düzeyde. Mahmut Abi’nin söylediği de şakayla karışık mübalağa yaptı herhalde. Geçirdiğim 2 aylık bir tatildeki orandı o daha sonra verdiğim örnekte de daha az kıza yürüyüp sadece biriyle beraber oldum. PUA tekniklerini kullanıp sahada ya da Tinder gibi bir dating uygulamasında benden cok daha fazla kıza ulaşıp daha fazla skor yapabilirler. Ben %70-80 bu kızı götürürüm diye hedeflediğim kızlara yürüyorum sadece, yürüme sayım az ama evet oranım fazla. Büyük ihtimal 6 kıza değil… Read more »

UĞUR
Guest
UĞUR

“Her yürüdüğünüz 5-10 kişilik kız gruplarını başarı olarak oranladığınız da her zaman aynı oranları vermeyecektir diye düşünüyorum. Önümüzdeki belki 1 ay boyunca 3 kıza yürürüm ve hiçbiriyle olmaz. Ondan sonraki 1 ay boyunca yürüdüğüm 5 kızın 3 tanesiyle olabilir.” peki ortalamaya vurduğunda kaçtır sence oran

Dex
Guest
Dex

Neyin oranını soruyorsun? Son 2 senede sadece 9 tane kıza yürüdüm ve 7 tanesi ile date ayarlayabildim, hepsi Instagram üzerinden. Bunların 4’ü ile yatağa girebildim. Üç tanesi ile (HB 6-7) kısa süreliydi hepsiyle aşağı yukarı bir iki hafta sürdü. En sonuncusuyla (HB8) 3 aydır hala devam ediyoruz. Matematiğini de sana bırakıyorum. Ben yaptığım meslekten dolayı sürekli karada olamıyorum. Çoğunuzun 2 senede 30 tane kıza yürümesi lazım benim o kadar zamanım yok. Ben kime yürüyeceğimi ve yürüdüğüm zaman başarı oranımın yüksek olduğunu düşündüğüm kızları deniyorum. Başarı oranım yüksek ama total birlikte oldugum kız sayısı o kadar fazla değil.

berke
Guest
berke

Mesaj oyununda neler yapıyorsun tavsiye verebilir misin?

Dex
Guest
Dex

Cevap vermesi çok uzun bir soru. Sitede mesaj oyunuyla ilgili yazılar mevcut ya da ‘Erkekler için Tinder Rehberi’ alıp okuyabilirsin. Mesaj oyunuyla ilgili neler yapacağın Instagram ya da Tinder çok büyük farklar içermiyor. Instagram ya da Tinder üzerinden başarılı yürümeler yapman için iyi bir profil oluşturman şart çünkü sosyal hayatın, statün ve dış görünüşün ilgili daha net izlenimler verirsin. Benim iyi bir Instagram profili oluşturmam 6 yılımı aldı. Kendime yaptığım yatırım üniversitenin başından mesleğe atılmama kadar geçen bir süre. Dış görünüşüm ve statümü arttırmak için gerekli fedakarlıkları yaptım ve şimdi de ekmeğini yiyorum. Birden olacak iş değil. Instagram kişi hakkında… Read more »

Lexus
Guest
Lexus

Çok teşekkür ederim zaman ayırdığın için. Hayatında başarılar dilerim.

waffen
Guest
waffen

Merhaba size şöyle bir sorum olucak kesinlikle motorsal beceriler olarak hayatımız da bilinmesi gerek dediğin beceriler nelerdir desem?

Mahmut Abi
Admin

Bana göre erkek tamir işlerinden anlamalı.

Dominant
Guest
Dominant

Çok zevk aldım okurken.Ben de Dex’le aynı mantaliteye sahibim.Kendime hep şunu derim:”Benim amacım kendime değer katmak,CPD’yi yüksek tutmak,statü sahibi, saygın biri olmak.Kadınlar zaten bunlar olduktan sonra gelecek.Bunları da kadınlar için değil kendime saygımdan ve sevgimden dolayı yaparım.” Gerçekten olay bu kadar basit.Lisede öncelikli hedefim takdir belgesi almaktı.Bunu başardıktan sonra yeni hedefim 90 üzeri ortalama yapmak oldu.Bunu da yaptıktan sonra okul birincisi olmayı hedefledim.Olamadım ama 11.sınıfta 96 12.sınıfta 99 ortalama yapmıştım.Üniversite sınavından da iyi bir sıralama yaptım.Şimdi ise çoğunun imrendiği bir konumdayım.Eğer lisede daldan dala konan bir bülbül olsaydım bunları yapamazdım.Kadınlara yürümeyi hayat felsefeniz yapabilir,hatta saha açılışları yapmak için özellikle dışarıya… Read more »

Marki de Franco
Guest
Marki de Franco

Merhaba abi. Anadolu Üniversitesi Ingilizce Isletme 4. Sinifa gectim. Su an orta olcekte bir firmanin uretim tesisinde Insan Kaynaklari Stajyerligi yapiyorum. (Staj tercihe bagli zorunlu degil.) Bu stajim bittikten sonra baska bir fabrika ile daha stajyerlik icin anlastim fakat orta olcekli firmalar mesleğin genel isleyisini aktarmak disinda insana cok bir sey katmiyor, is yerinde gunumun yarısından fazlasi bos geciyor.

Ilk stajim bittikten sonra ikinci staji yapmak yerine buradaki bir avmde eski is yerime girip yaz sonuna para kazanmak mi daha mantikli yoksa ikinci staji yapmak mi?

Mahmut Abi
Admin

İlerde CVde gösterebileceğin bir staj daha mantıklı gibi duruyor.

Marki de Franco
Guest
Marki de Franco

Su an çalıştığım tesisteki mudurum ise girmenin daha mantikli olacagini cok buyuk firmalarda yapılmadığı takdirde stajin sayisina cok dikkat edilmedigini soyledi fakat kafam karıştı iyice. Cevap icin tesekkurler.

Mahmut Abi
Admin

O benden daha iyi bilir herhalde.

somariso
Guest
somariso

1o yaşındayken annem bir adam için beni terk etti. Babamlar tarafından(baba, hala, babaanne dede vs ) “Ana kuzusu” şeklinde yetiştirilmemin bir sonucu olarak beğendiğim hiçbir kadın beni beğenmedi. Bunların sonucu olarak kadınların öyle ya da böyle uzun vadede terk edeceklerine veya aldatacaklarına inanıyorum. Kimseye kızgın veya öfkeli değilim ve hedeflerime odaklanıyorum. Lakin zaman zaman iç kavgalarım da olmuyor değil, bu normal mi?(Üniversite öğrencisiyim ve maddi olarak aileme bağımlı bir durumdayım)

Mahmut Abi
Admin

Normal değil. Artık bir kadının ihanetini tüm kadınlara yansıtmayı bırakman gerekiyor. Ayrıca bundan sonra hayatına girecek kadınlar annen değil, sen de çocuk değilsin. De ki biri terk edecek veya aldatacak. Bu kişiye güvenmeye ihtiyacın yok artık.

iamknn
Guest
iamknn

Abi merhaba!
Yazıları okudum, aklımda soru işareti var. Her şey çok yolunda giderken (ciddi ilişki) kız birden-bire depresife bağladı. Sence ne yapmalıyım? Buluşalım dediğimde “havamda değilim” tarzı konuşuyor.

Mahmut Abi
Admin
Doğan
Guest
Doğan

Mahmut abi selam. Ben 23 yaşındayım ve kendimi 6-7 aydır bir işe adadım. Pandemi zamanı bir kanal açtım ve şu an 10 binden fazla aboneye sahibim başarılı olacağımı da düşünüyorum gece gündüz bunun için çalışıyorum ve başka fikirlerimde var. Benim sorum hayatımda bir insan var ve ayrılmam gerektiğini düşünüyorum işime ve kendime daha çok vakit ayırabilmek için karı kız peşinde koşasım gelmiyor. Kendimi bi kıza beğendireyim veya o beni beğensin çakayım derdinde değilim istediğim zaman istediğim kızı elde edebilirim mentalitesindeyim. Burada tek sıkıntı kızdan ayrılacak duygusal gücü kendimde bulamamam ve bunun da yanlış olduğunun farkındayım. 4-5 kez ayrılık konusunu açtım… Read more »

Mahmut Abi
Admin

ayrılmam gerektiğini düşünüyorum işime ve kendime daha çok vakit ayırabilmek için … İstersen ayrıl ama o yaşta bir erkek için kız arkadaş çok vakit almamalı zaten. Anca beta öder kafasındaysan çok vakit alır. karı kız peşinde koşasım gelmiyor Kendi cinsel ve duygusal ihtiyaçlarını karşılamayı karı kız peşinde koşasım gelmiyor diye bilinçsizce yermeye çalışman, senin bu işten bir şekilde korktuğuna işaret. istediğim zaman istediğim kızı elde edebilirim mentalitesindeyim. Gerçekten bu kafada olan birinden şimdiye kadar karı kız peşinde koşasım gelmiyor lafı duymuşluğum yok ama hadi bakalım. Ayrılma sebeplerim de tüm olayları trip atarak çözmeye çalışması, sürekli övgü ve ilgi beklemesi, ağlamamı… Read more »

Doğan
Guest
Doğan

Hayatıma ve kendime yeterince odaklanamadığımı ve şu an ilişki sürdürmeye uygun olmadığımı söyleyip ayrıldım abi. Ayrılmamam için duygusal bir sürü şeyler söyledi böyle yaparak işleri zorlaştırdığını ve ikimizin içinde doğru olanın bu olduğunu zamanla beni anlayacağını söyleyip engelledim. Fakat şu an bu bana zor geliyor. Neler yapmamı önerirsin abi?

Mahmut Abi
Admin

Birini terk etmek zordur. Size kim kolay olacak dedi bilmem ama etkisi birkaç ay sürer. Arkanı dönüp gideceksin ve iletişime geçmeyeceksin.

Engellemek ağır ve saçma olmuş ama. Karşındakina ekstra darbe.

Andrew Tate
Guest
Andrew Tate

Mahmut abi ben bilgisayar programcılığı son sınıfım 2 ay sonra okulum bitiyor. Yazılım konusunda geliştirdim kendimi lakin ben psikoloji okumak istemiştim. Sürekli insan davranışlarını ve beynin çalışma yapısını araştıran bir insanım. Zaten geçen sene bırakmak istedim aile yüzünden bırakamamıştım okulu. 2 ay sonra önümde engel kalmıyor. Ama babam git çalış diyecek boşa mı okuttum diyecek. Bana ne tavsiye edersin?
Bu bölümü seçmemin sebebi de mezuna kalma imkanım olmadığından en mantıklısı buydu. Boş beleş 4 yıllık bölümlere gitmek istemedim .

Mahmut Abi
Admin

Zengin çocuğu değilsen 4 senelik 2 üniversite lüks.

Andrew Tate
Guest
Andrew Tate

Nasıl lüks? Bunun 1 yılı zaten sayılmaz deprem dolayısıyla uzaktan ve yaz tatili birleşti. Bu 1 yıl zarfında da hiç boş durduğum gün olmadı sürekli işe gittim. (uzaktan derslere bile girmedim hep işteydim). Babam eski kafa olduğu için böyle. O hiç boş kalmamı istemez çünkü hayatında hiç boş kalmamış. Parasızlıktan değil. ikinci öğretim veya açıktan bu bölümü okuyup haneme yazmak istiyorum. Bu yüzden. Ama ailem mühendisliğe tamamlayacağım sanıyor.

Mahmut Abi
Admin

Lüks dedim tembelsin demedim.