Erkek adam duygusuz robot mudur?

Mahmut Abi selam. Kadın psikolojisi, davranışları, ilişkideki rolü gibi konularda gerçekten çok aydınlatıcı bilgiler veriyorsun.

Aslına bakarsan daha çok erkek adam olma konusunda bilgi veriyorum. Kadın psikolojisinin sadece erkek adamlığı yansıtan öğeleri ile ilgileniyorum. Bir nevi barometre. Kadınlarla olan problem de öyle. Erkeğin erkekliğindeki bazı problemlerin belirtileri.

Ancak ben bundan kadınlarla asla sahici ve derinlikli bir ilişki içinde olmamam gerektiğini, kendim gibi davranıp duygularımı açmamayı, yalnızca oyunu kurallarına göre oynayıp kazanmaya bakmam gerektiğini çıkarıyorum.

Burada anlattığımız şekilde ilişkiler, maskülen bir erkek adam için doğal, sahici ve derinliklidir. Sen mavi haplı beyin yıkamanı doğal, muhtaç sevmeyi derinlikli, oyunu çocukların eğlenerek öğrendiği anlamda oyun değil de manipülasyon sandığın için böyle düşünüyorsun.

Şu “kendim gibi davranıp duygularımı açmamak” dediğin şey de bir erkeğin gerçek erkek adam özünü inkar ederek duygularını kadının üstüne kusmasının süslenip püslenmesinden başka bir şey değil. Erkek doğal olarak zayıflıklarını kendine saklar. Duygular zayıflıktır demiyorum, senin gibi isyan eden arkadaşların çoğunun duygu dediği zayıflık, duygularına kapılmışlık.

Yalnızca oyunu kurallarına göre oynayıp kazanmaya bakmam gerektiğini çıkarıyorum. 

Oyun dediğin doğal ve beyin yıkama altında gömülü olan benliğin. Sahicisi o. Bir erkek çocuk oyun oynar, ukala eğlenceli davranır. Doğal olan odur. Salya sümük sevip, yapışıp sonra aylarca arabesk yaşamaz.

Daha önce dediğim gibi kırmızı hap bağlamında oyun çocukların eğlenmek, birbirlerine takılmak ve öğrenmek için oynadığı oyuna benzer ama bu doğal oyuncu yeteneğini kaybetmiş, sosyal koşullama ile öğrendiği beta oyununu oynayan erkeğe bunlar manipülasyon olarak görünür.

Bu “oyun oynamak” eşittir manipülasyon düşüncesine takılı erkeklerin çoğunun farkında olmadıkları şey, kendilerinin de ciddi ciddi oyun oynadıkları. Dışardan bakamadıkları ya da çoğunluğun oynadığı oyunu oynadıkları için fark edemiyorlar ama asıl bu adamların doğal dediği duygularına kapılıp duygularını kızın üzerine kusmalı, ne kadar iyi, içten, açık ve duyarlı olduğunu göstermeli oyunu manipülatif. Siz bir efendi erkek, efendi ve iyi çocuk yanını sergileyerek kıza yürüdüğünüzde, cinsel isteğinizi bu kılıfın arkasına gizlediğinizde, kızın bunu donunun içine girmek için yaptığınızı bilmediğini mi sanıyorsunuz? Sonra bu iki yüzlü efendilik reddedilince, “kızlar iyilikten anlamazlar”. Kızlar iyilikten anlamıyor değiller, iyilik ve efendilik postu ardına gizlense de zayıflıkların kokusunu alabiliyorlar sadece.

Benim istediğim bu değil.

O zaman yapma. Erkek adam olmak için tek yol bu sitede yazanlar olmayabilir. Onlar neyse onları ara. Ama sen istediğim bu değil diye eski haline dönersen, kimseyi ama özellikle kendini oyun oynamıyorum, kendim gibiyim diye kandırma. Yıllarca tekrarlaya tekrarlaya doğallaştırdığın bir oyun oynuyorsun sadece. Tekrar ile içine kazıdığın şeyi kendin sanıyorsun.

ilişkide bir erkek olarak duygusal yönden tatmin olmayı beklemek hata mı?

Bir erkek olarark masal dünyası duygusallığını, duygusal yönden tatmin olmak sanmak hata. Ortalama bir kırmızı haplı, kadını ile gerçekten sahici, derin bir şey yaşıyor. Senin derdin, kadınlarla başarı için kurtulman gereken hastalıklı duygusallığı derin ve sahici sanman.

Kırmızı hapı en azından okuyacak kadar anlayan çoğu erkeğin yaptığı bir hata bu. Masalsı, salya sümük, muhtaç, kızın donunu içine girmeyi bir sürü süslü efendi erkek davranışı arkasına saklamalı aşk olmadan karşısındakini derinlikli ve doyurucu bir şekilde sevemeyeceğini ya da bu şekilde sevilmeyeceğini sanmak. Kırmızı haplı olunca bir robot olacağını sanmak.  Kırmızı haplı olduğunuzda olan tek şey, yıllarca tekrarlaya tekrarlaya içselleştirdiğiniz ve ben dediğiniz senaryoyu atıp, yeni bir senaryoyu tekrarlaya tekrarlaya içselleştirip ben diyorsunuz. Bu yeni senaryonun farkı, sizin doğal erkek adam içgüdülerinize daha uyumlu olması ve bizce size daha çok kazandıracak olması.

Bu olaya kırmızı hap denilmesinin en büyük handikapı, fişten çekilince açığa çıkan gerçekliği Matrix filmindeki o karanlık, distopik dünya gibi bir şey sanmak sanırım. Yani birçok insan ciddi ciddi, erkek olmak için sevme ve sevilme kapasitelerini feda etmeleri gerektiğini sanıyor. Oysa erkek olmak için tek feda ettiğiniz şey, ana kucağı arayan oğlan çocuğu tarafınız. Ama onu siz isteseniz de istemeseniz de terk etmek zorunda kalacaksınız zira her geçen gün küçülmüyorsunuz. Yani merak etmeyin, bu tip şeyleri öğrendikten ve içselleştirdikten sonra daha sağlam ilişkiler yaşayacaksınız. Duygusal olarak daha fazla tatmin olacaksınız.

Sanırım burada bir de son bir savunma mekanizması var. Bu şeylerin başarı getireceğini görüyorsunuz ve içinizdeki mavi haplı çocuk bu konuda pes ediyor. “Tamam, eyvallah bu şeyler sana kadınlarla başarı getirecek. Tamam, pes ediyorum. AMA … Hayatın yavan, renksiz, sevgisiz olacak. Robot gibi olacaksın. Hep oyun oynayacaksın” diye son bir akıl çelmeye giriyor.

Share this...
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

33
Leave a Reply

Yazıyla alakasız veya 500 kelimeyi geçen yorumlar cevaplanmıyorlar. "Yazıyla alakasız ama ..." ya da "en son yazı bu olduğundan buraya yazdım" diye başlamanız kurtarmıyor. Mahmut Abi ile özel görüşme yapmak isterseniz Erkek Adam Sanal Görüşme sayfasından sanal görüşme ayarlayabilirsiniz.

avatar
16 Comment threads
17 Thread replies
4 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
22 Comment authors
afeskinyasAydınlanmış bir gencmisafir28Sherlock Recent comment authors
  Subscribe  
Notify of
Jesse
Guest
Jesse

duygusal olmak sadece kadinlarla ilgili degil genel olarak erkegin buyuk belasi..

rasyonel ve gercekci bir yaklasimla sorunlarin ustesinden gelmek yerine bazi fikirsel kaliplara dusuncelere duygulara baglanilirsa her sey zor…

Serhat
Guest
Serhat

Duygular tatlı gibidir. Anlık zevk verir ama bunun zevkine aldanıp çok yersen sağlık sorunu yaşarsın. Duygular tatlı gibidir ve mavi haplı da çocuk gibi ana yemek yerine tatlıyı ister hep ama tatlıyı yiyince karnı ağrır ve kısa süre sonra acıkır ve tahmin edin ne olur, evet bildiniz çocuk tekrar tatlı ister ve bu döngü böyle gider. Taaki anne baba veya bir büyük dur diyene kadar bu büyükler ise hayatın gerçekleri gibidir onların sözünü dinlemek zorundasın çünkü güçlü olan onlardır. Artık ne kadar benzetebildiysem olduğu kadar 😀

eskilerdenbiri
Guest
eskilerdenbiri

Büyüklerin sözünü dinleyin ciddi ciddi dinleyin ve dikkate alın. Ama son söz yine sizin.
Büyük sözü dinleyeceğim diye mal a dönen çok genç gördüm.
Bir de büyük diye herkes le istişare yapılmaz. İşin ehline danışın. Öyle her büyük güçlü değildir. Belki tecrübelidir. Zaman farkını olaylara ele alış farkını gözden kaçırmayın.

eskilerdenbiri
Guest
eskilerdenbiri

Çok yönlü güzel bir yazı tebrik ederim.

süleyADAM
Guest

Arkadaşlar yaşım 17 6 aydır kırmızı hapla tanıştım. Mahmut abinin dediği kırmızı hap karı kızdan ziayde gerçek bir erkek olmayı öğretiyor şu an kırmızı hapı anlamış içselleştirmiş biri göster deseler o aksiyon filmlerinde kı hayat merkezine kendini yerleştirmiş önceliği işi olan her olaya sakin yaklaşan duygusal olarak çok güçlü herkesin hayranlık ile baktığı o abiler gelir. Sahsen kırmızı hapı anlamak zorlu çünkü o zamana kadar ailenden televizyondan gördüğün doğruluğundan emin olduğun bir şeyin aniden yalan oldugunu ogreniyon kabullenmesi zor ama kabul edip kendini gelistirmeye baktığında ve gelişimleri çevrendekiler gördüğünde kendinle gurur duyuyorsun. Daha kırmızı hapi icsellestirmis degilim galiba yavas yavas… Read more »

Karaboğa
Guest
Karaboğa

kardeşim sen dersini çalış gerisini zamanla öğrenip içselleştirirsin.

Alphason
Guest
Alphason

Bize pompalanan ya da bizim yetistirilisimizdeki en büyük sorun zayifliklarimizin hatalarimizin dilimize vurmasi yani bunlari soylememiz konuşmamız. Icten içe şu beklentiyle yapiyoruz bunlari: “eger hatalarimi ve zayifliklarimi dile getirirsem insanlar bana acır ve beni teselli eder sorumluluk uzerimden kalkar ben de vicdanen rahatlamış olurum.” Bu tam olarak ana kucağından bize gelmesini beklediğimiz teselliler.

haylaz_prens
Guest
haylaz_prens

Hatalarımızı itiraf edip, düzeltmek için görüşleri ve nasihatları dinlemek “ana kucağından bize gelmesini beklediğim teselli” mi?

eskilerdenbiri
Guest
eskilerdenbiri

Hatalarını görüp kendine itiraf etmişsen, düzeltmek için fikir sahibisin demektir. O anda nasihata ihtiyacın yok. Kişi eksiklerini dışarıya yansıttığı anda acınası duruma düşer ve beklediğin yardım ANA kucağında olsan bile gelmez. Teselli de olamazsın. Zaten bizim teselliye ihtiyacımız yok. İcraata ihtiyacımız var.

Erkek
Guest
Erkek

Burada her zaman, bu site de yazanların kadınlar için olduğu varsayılarak konuşuluyor. Değil, kendi ailenizle, erkek arkadaşlarınızla, patronunuzla, kadın erkek cinsiyeti fark etmeksizin herkesle bu bilgiler geçerli ve kullanmalısınız. Kendini masalsı aşklara inandırıp karşında ki kişiden bunu beklemeMEK doğru olması gibi senin dostum dediğin adamdan da bunu beklememek doğru olur. O benim 10 yıllık kardeşimdir, neler neler yaşadık o hiç bir şekilde bana yamuk yapmaz, beni sever dersin ama farkında olmadan kadında verdiğin tavizlerin aynısını dostum dediğin adam içinde verirsin. Arkadaşlık ilişkinizde siz her zaman daha fazla veren tarafsınızdır o hep daha az veren taraftır. Siz onun her işini görmeye… Read more »

HOPE
Guest
HOPE

Mahmut abi,

Yazı, sitenin ana sayfasındaki yazılar kısmında yer almıyor. Ağustos ayında yazılan yazılar sekmesine tıklayınca karşımıza çıkıyor bilgin olsun.

Narnooo
Guest
Narnooo

Mahmut abi görüştüğüm bir kız vardı 4.buluşmada birlikte olduk ve biz neyiz sorusunu sordu ardından sevgili olduk ama bir sorun var ya da bu bir sorun mu bilmiyorum ama kız arkadaşıma mesaj attığım zaman bazen mesajıma geç dönüyor instadan yazınca hemen görüyor instagramda benim dışımda konuştuğu erkekler olma ihtimali olduğunu düşünüyorum sence bu konuyu masaya nasıl yatırmaliyim ya da önemsemeyip tabak muamelesi mi yapmaliyim?

İsimsiz Kahraman
Guest
İsimsiz Kahraman

Sevgilime seni seviyorum demem beni duygusal yönden asla zayıf bir erkek yapmaz, bana olan tutkusunu azaltmaz, benden tiksinmesine de sebep olmaz. Kendimi kızın karşısında zayıf görünürüm diye kasmak çok komik geliyor. “Mahmut sen bana seni seviyorum diyorsun, sen benim gözümde artık kilodumu ıslattığın alfa değil, bir meriçsin. Senden ayrılmak istiyorum.” gibi şeyler mi olucağını düşünüyorsunuz anlamadım.

Truman
Guest
Truman

“Sürekli”, seni seviyorum demek, iltifatlar etmek senden başka alternatifim yok demek gibi bir şey. Kıza bu hissiyatı yarattığınız zaman geçmiş olsun. Senden bebek isteyecek kadar ölüp biten kızın gözünde küçük tatlı bir finoya dönüyorsun. Sonrası malum…

kinyas
Guest
kinyas

Bu ayrımı yapmak cidden zor değil. Mesela ”Eşine dertlerini anlatma.” demek ”eşine salya sümük bütün güvensizliğini kusup ondan çözüm bekleme” demek. Yoksa gidip de ”İş bu aralar yoğun ya ama halledicem” demenin bir sıkıntısı olmayacaktır.

Sevgiline duygularını kusarak bir fedakârlık yapmıyorsun. Kussan zaten ne değişir ki? Ah canım vah canım sarılma vs. seni daha iyi hissettirecek mi? Yoksa duygusallığın geçtikten sonra pişman mı olacaksın?

Pan
Guest

Mahmut hocam. Senden özlenen türden bir makale yazmışsın. Parmaklarına sağlık. Yalnız, neden sürekli buralarda milletin duygusallığa fetva aradığını da anlamıyorum. Ya da biz niye her anlamda doyuma ulaşmak yerine sürekli duyguları konuşuyoruz? 5 yıla yakın oldu fişten çekileli. Bu süre zarfında da yakınlaştığım bütün kadınlarla geçirdiğim zamandan keyif aldım. Acaba, Anahtar kelime duygular yerine keyif almak, haz almak, Hatta pozitif doyuma ulaşmak olabilirmi? Alphaisloading rumuzuyla yıllarca var olduk bu sitede. Pan olarak da epey bir süredir buralardayız. Hatta, ne yalan söyleyeyim bazı eski yorumlarıma denk geldiğimde zaman zaman toyca bulduğumu itiraf etmeliyim. Birtek şey değişmemiş ve Kırmızı hapın en önemli… Read more »

mayback
Guest
mayback

Güzel bir noktaya değinilmiş

Anonim
Guest
Anonim

Resmi olmayan ilişkiye el ele tutuşup ya da sarılıp yürümekte dahil midir Mahmut Bey? İlişki kızdan gelirse bakarız gelmezse de böyle iyi diyen biri için.

Ejderya
Guest
Ejderya

Mahmut abi peki bu işin suyunu çıkardığımı nasıl anlayabilirim? Şimdi yeni bi ciddi ilişkiye başladım. Kızla hergün buluşup geziyoruz (ben tatildeyim yakında okula dönecem o nedenle imkan varken her gün buluşuyoz), geziyoruz,öpüşüyoruz, elleşiyoruz. Mesela dün bağcıkları çözüldü, içimden geldi ben bağladım. Veya şiir falan severim ben mesela ne biliym komik, cinsel icerikli mani gibi bi sey yazarim arada kıza.

Şiir yazmak, bağcık bağlamak tam nice guy hareketi gibi gözüküyor ama sen ne dersin?

Misafir28
Guest
Misafir28

Herb Goldbergin Erkek Olmanın Tehlikeleri kitabı var. Kitapta Erkek Adamin duygularından kopuk olmasının tehlikelerinden bahsediyor. Okumanızı tavsiye ederim.

Erkek adam duygularinin farkında olup ona göre kendini şekillendiren ve ifade eden adamdır. Mesela bir davranış seni üzdü. Bu davranışından hoşlanmadım. Bir davranış seni mutlu etti. Bu davranışın hoşuma gitti buna sevindim gibi… ifade ederken sen yerine ben mesajı vereceksin. Senin vazifen kendini anlatmak karşıdaki anlar yada anlamaz bu onun sorunu.

Sherlock
Guest

Öncelikle diger yorumlarını okudum verdigin önemli bilgiler için sagol.Duyguları herkes yaşar bunda bir problem yok.Ama duyguları dışa vurmak veya duygularına baglı hareket etmek işte bu zararlı.Ama ve lakin duyguları dışlamak onları umursamamak bu da uzun dönemde psikolojiye zarar veren unsurlardan birisi.Kısaca duygularımızı kabul etmemiz.Ve onları saklamak yerine ortama göre sunamamız lazım. Duygular,kaybeden tarafta bulunan kimyasal reaksiyonlardır. Sherlock Holmes 2.sezon 1.bolum Biraz abartı bir söz ama bi okadar da haklı geliyor .

misafir28
Guest
misafir28

“Ama duyguları dışa vurmak veya duygularına baglı hareket etmek işte bu zararlı” Duygusal hareket etmekle ; duyguları dile getirmek arasında ince bir çizgi var. Erkeklere duygularını kucaklamayı öğretmenin amacı, onları yumuşak ve “dokunaklı” hale getirmek değildir. Duygularıyla temas halinde olan erkekler güçlü, iddialı ve enerjiktir. Çoğunun aksine iyi çocuklar , duygularına sahip olmak için daha çok kadın gibi olmak zorunda olmadıklarına inanırlar. Bu nedenle erkeklerin duygularını diğer erkeklerden öğrenmesini destekliyorum. Robert Glover “Ama ve lakin duyguları dışlamak onları umursamamak bu da uzun dönemde psikolojiye zarar veren unsurlardan birisi.” Kesinlikle. Pres makinesi sokulmuş bir çelik gibi bastırılan her bir duygu insan… Read more »

Aydınlanmış bir genc
Guest
Aydınlanmış bir genc

20 yaşına kadar yarı kırmızı yarı mavi hapli ama mgtow şeklinde gelmiş birisi olarak yazılarınız ufkumu açtı.
En büyük sorunum kadınları annem gibi sanmammis sanirim. Bu yasa kadar babasız ve annesini çok seven ve ona bağlı olarak geldim ve sayenizde sorunu fark ettim.